- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PAtr0n
addikt
válasz Baryka007 #759 üzenetére
Na figyu.
Vettél egy AGP-s HD3650-et. Ahhoz a AGP hotfix drivert illik telepíteni, mert abban javítottak egy csomó dolgot ami a sima driverben még nem volt. Úgy is mondhatjuk, hogy a nagyon elhanyagolták a AGP-s szériákat, és nem igazán jók hozzá a sima driver-ek. A PCIe karikkal nincs ennyi gond.
Szóval. Töltsd le innen a 8.12-es AGP hotfix drivert:
AGP hotfix
Mivel 32 bites Xp-d van lentebb a zöld "Catalyst 8.12 Hotfix for Windows XP Professional and Home Edition"-re kattints, és így elindul a letöltés.
Utána jó lenne, ha minden Ati-val kapcsolatos drivert és programot lepucolnál a gépről,a szokásos uninstall procedúrával.
Ez így még nem jó, mert maradnak driver maradékok a gépeden amik később bezavarhatnak. Erre van egy jó driver pucoló program:
Driver sweeper
Ha bejött az oldal, lentebb kattints a "I Agree" gombra és töltsd le. Telepítsd fel. Ha uninstaláltad a drivereket a gépről, indítsd újra, és a Windows-t indítsd sima csökkentett módban (gépindításkor nyomogasd az F8-at és be fog jönni ahol ezt kiválaszthatod). Ahogy bejött a windows indítsd el az előbb feltett pogit. A jobb oldalában látsz egy listát, abban pipáld be az ati-t, és nyomj lent "analyse" gombot. Láthatod, hogy megjelent egy pár file amit nem uninstalált a gépről az ATi amikor megtetted. Ezért nyomj lent "Clean" gombot, és ezek eltűnnek. Addig csináld míg el nem tűnik mindegyik. Egy néha ott szokott maradni, azzal ne foglalkozz. Ha ez megvan indítsd újra a gépet normál módban, és telepítsd fel a Hotfix drivert.
Ha ezek után sem jó, passzolom a kérdést, lehet bezavar az SP3-mas Xp-ben valami. Tegyé fel SP2-t, bőven jó az is.[ Szerkesztve ]
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
PAtr0n
addikt
válasz Baryka007 #761 üzenetére
No látod! Megy az, csak akarni kell. A 9250-et meg szögeld ki a falra, megszolgált már ....
Ha valami gond lesz még vele akkor szólj. Egyeseknek a nem telepített HDMI audio szokott galibákat okozni (ez egy chip a karin amivel HD tvkhez tudsz csatlakozni), nekem pl. nem volt vele gond. Ha rejtélyes módon fagyásokat, újraindulásokat tapasztalsz az lesz a baj. De mondom, nálam nem volt gond vele...Mach5: Már áltálános iskola óta érdekeltek a gépek, amit tanultam azt tapasztalatból tudom.
-
Janiahegyrol
csendes tag
válasz Baryka007 #770 üzenetére
Vicces a dolog ez már a 3.ik újra installált win a gépen. A kártya kb 4 hónapos, kezdetben nem volt csak egy egy fagyás, aztán szépen lassan szaporodott a dolog most már kb. 2-3 perc játék után fagy. Szereztem egy másik ugyan olyan kártyát, az is ugyan ezt műveli. Beindul, játéknál lefagy, kikapcsol monitor. A gyári driver lemez telepítésénél sárga háromszögben felkiáltó jeles üzenetet küld, kb. avval a szöveggel, hogy a kártya biztonságos működése érdekében a control center bizonyos dolgokat nem engedélyez. A mégszebb: Az ati oldaláról leszedett 8-12agp-hotfix_xp32_dd_cc_72281 fájl letöltése és telepítése után a kártya 640x480 16 bit 16 színnel volt hajandó eindulni 60 Hz-s monitorfrissítéssel. Ezek után a szomszéd gépéből kitéptük a 7600-as GeForce-t Beraktuk, detonator install. Minden megy órákon keresztül reccsenés nélül. Minden letakarít, ATI vissza install, fagyás. Tehát kiküszöböltük, azt hogy bármi más szívasson. Meg fogom próbálni a fentebb említett dolgokat, hátha használ.
-
Janiahegyrol
csendes tag
válasz Baryka007 #774 üzenetére
Hát már nem is tudom mit csináljak. Most feltettem egy windowst újra, SP2-vel. Megpróbálom feltelepíteni a kártya eredeti CD lemezéről a vezérlőket.Onnan tovább lesz érdekes a dolog. Az előző win már jól össze volt kavarva, mert a gyári CD sem települt úgy ahogy kell.
A 8-12 hotfix telepítésénél az újra indítás után 640x480 8bpp 60 Hz volt amiben először elindult a kártya viszont nem települt fel a control center. az előző winnel már gondok lehettek a sok barkácsolástól. Egy kékhalál alkalmával valami dll-t hiányolt az tény. Én vagyok az idióta mert nem írtam fel mi volt az. valami 4-es szám szerepelt benne. Most a nyers winre megpróbálom telepíteni gyári Catalist. -
Janiahegyrol
csendes tag
válasz Baryka007 #776 üzenetére
Valószínűleg igazatok lesz a hdc audioval kapcsolatban. Még nem tiltottam le, de viszont a hangkártyát sem telepítettem. Egy SB Audigy2 van a gépben. Tehát a kopasz win+alaplap driverek+ ATI gyári vezérlő. Egyelőre több mint egy óra kemény game után sem fagy! Alakul ez!
-
hucsikoi
senior tag
válasz Baryka007 #784 üzenetére
Próbáld meg elkérni azt a fényképezőt, mert ebből a képből semmit sem lehet megállapítani.
Próbáld ezt: http://ati.amd.com/products/index.html
[ Szerkesztve ]
-
PAtr0n
addikt
válasz Baryka007 #794 üzenetére
Néztem a 9200 és a 7000 közötti hasonlóságot, és sok minden egyezik, de sok mindenben nem pl. kapásból a színe. Szinte biztosra veszem, hogy a tied még a 7000-es szériából való.
9200
és az is több mint valószínű, hogy a te 9250esed is hasonlít a 9200-re"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
PAtr0n
addikt
válasz Baryka007 #801 üzenetére
Lehet, hogy minimumon 800*600ban megy neked a Crysis 100fps-el, de hogy maxon, mondjuk 1280/1024-ben, még 35 Fps-el se az tuti. Ja és a procid nagyon kevés a 4850 teljes kihajtásához. Próbáld meg a procidat 3ghz fölé vinni, úgy már elég lesz a VGA-nak
-
PAtr0n
addikt
válasz Baryka007 #815 üzenetére
Milyen 350W-os táp volt? A 400-as se fogja sokáig bírni, ha valami gagyi márka. A legrosszabb az egészben, hogy akár az egész rendszeredet tönkreteheti egy rosszminőségű táp! Javaslom nézd meg a márkáját, és érdeklődj ebben a topikban felőle!
Az semmit nem jelent ha a tápodba monitort is lehet dugni, ugyanis nem a táp táplálja, hanem ugyanúgy a hálózat.
A vidi karit ventijét jó esetben tudod szabályozni különböző progikkal. De mivel ez egy 4850-es így illene most már abban a topicban érdeklődnöd afelől!"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
PAtr0n
addikt
válasz Baryka007 #832 üzenetére
Először is: gyere ide egy pofonért! Mit keresel itt?
Másodszor: a vinyódnak semmi köze az egészhez.
Harmadszor: ha jól látom 1Gb memória van a gépedben! Szerinted ez elég a játéknak? Mire betöltődik a Win XP, kb. 600-650Mega marad szabadon ami édeskevés, nemhogy a crysis-nek, de még sok más játéknak is! Nekem 2Gb memóriával is nagyon sokat dolgozott a vinyó Crysis alatt "high" beállításoknál! Már ehhez is elkél a 4Gb memória, nemhogy a "very high"-hoz! Tessék megmondani apucinak, hogy vegyen még minimum 2Gb ramot a gépedbe, és akkor fain lesz minden. Úgy már lesz 3Gb ami elég lesz hozzá. Kb. 7-8000Ft-ért megkapjátok.
De hogy értsd mért akad a játék: Mivel nincs elég memória a gépben, így a rendszer a betölteni kívánt adatokat (ami már nem fért a fizikai memóriába) a virtuális memóriába helyezi el, ami ugyebár a vinyódon van. Magyarul a a vinyódat használja pótlólagos memóriának. Onnan meg kiolvasni az adatot a procinak sokkal több idejébe telik mint simán a memóriából. Szerencsétlen memóriád ilyenkor állandó írás, olvasás alatt van, mert folyamatosan kerül bele új és új adat a vinyódról, a virtuális memóriából. Amíg ezt az adatot nem kapja meg, és számolja ki a proci, addig látod állni képet, tehát akad a játék.Tessék még memóriát venni, nem spórolni vele, most olcsó!
Wasquez: Friss a rendszer? Mikor volt újratelepítve? A kari új? A #793-as hsz-emben leírtakat csináld meg és nézd meg utána, hogy rossz e még.
-
lala42
őstag
válasz Baryka007 #1036 üzenetére
Vedd meg eredetiben és nem lesz ilyen. De változtathatsz a moncsi felbontásán is. Ha kicsi, vagy az arányok nem jók, pl. 16x10, vagy 16x9 helyett 4:3-as arányt erőltetsz, akkor is csinálhat ilyet. De ha tört a gam, akkor is.
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- TP-LINK routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- XPEnology
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest