Új hozzászólás Aktív témák
-
Mushroom
tag
Nem igazán értem, amiket írtál.
Először is akkor most már értem, hogy van rajta hardvres gyorsítás, de ahogy írtad a h264-et támogatja, de nekem nem ez kéne hanem x264, azaz betömörített film mely, mkv keretfájlba van rakva, javíts ki, ha tévedek de akkor nekem jelent valami elönyt a hardveres h264 támogatás, mikor nem valószínű, hogy fogok venni eredeti HDDVD anyagokat?
Az Asus alalapról, annyit hogy direkt HTPC-kbe szánják nincs rajta HDMI, de van DVI, és adnak hozzá távirányítót, van rajta WIFI, Firewire, Esata, és még csomó minden szoval eléggé felszerelt, és microATX-es így beleférne egy kis házba.
Azt, hogy egy integrált vidokártya miért nem alkalmas a feladatra nem igazán értem. Pl van egy Athlon XP 3200+-om Radeon 9600XT-vel. Nos ezen a gépen nézem jelenleg a HD filmeket, mert ez van összekötve a HDTV-vel, és gond nélkül nézem rajta a 1080p-s tömörített HD filmeket. Igaz kicsit izzad a proci alatta, de nem mai darab(3 éves). Nos az én 9600XT-m miben különbözik, az integrált videokártyától, mivel az enyémen sincsen semmilyen hardveres gyorsítás, maximum annyi hogy az enyémnek saját memórája van és jobb a grafikus teljesítménye, de mivel a proci számol szerintem ennek nincs jelentősége.
Javíts ki, ha valamiben nincs igazam! -
Mushroom
tag
Sziasztok!
Én egy HTPC összeállításán fáradozom, aminek két elvárásnak kéne megfelelnie:
-olcsó legyen
-le tudja játszani a Hd filmeket(tömörítettek x264) akár 1080p felbontásig is
Nos két lehetőséget látok vagy veszek egy alaplapot, melyen van integrált video vezérlő (pl Asus M2N-VM DH video vezérlő:GF6100 ár: 19800ft), vagy veszek egy HD2400PRO-t 11000ft-ért meg egy sima alaplapot.Melyiket ajánlanátok?
A másik gond, hogy nem igazán értem ennek a kártyának HD lejátszási képességét?
Ha jól tudom nem hardveres, hanem csak szoftveres, vagyis ugyanúgy erős processzor kell hozzá (ez nem is gond, mert egy x2 3800+@ 4600+ lesz benne). Vagy ez csak a rendes HDDVD-nél számít, vagy ha HDMI portot használok, mert szerintem az olyan videokártya ami képes a nagy felbontás megjelenítésére képes tömörített hd filmet lejátszani, csak a proci számolja.Megköszönném ha valaki felvilágosítana erről
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest