Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Misua

senior tag

Sziasztok!

Hozzáértők véleményére lennék kiváncsi...mert ez a fogyasztói társadalom kikészít :F .
    A helyzet: Van egy Gigabite 5750 1 GB VGAm és mellete Phenom II X4 955 CPU.
    Monitorom max 1440x900, de én 1280x1024-n szoktam játszani.

Minnél több tesztet olvasok, annál vagy világosabb vagy sötátebb a kép, hogy megfelel e a procihoz a VGA.
    Pl ha vgaspeed.hu-t [link] nézek, ott 6850 és társai szétverik a 5750-t...de a tesztek direkt magas felbontásban készülnek így 1680*1050-nél a difi 57,5 %, 1920*1080 pedig 62,1 %.
    Látható hogy minnél magasabb a felbontás, annál jobban nő a difi. Szerintem ennek az az oka, hogy 5750-s kb 1440*900-nél tud jól teljesíteni, aztán ennél magasabb felbontásnál teljesítmány kezd csökkeni lineárisan...szóval VGA limites kezd lesz a rendszer.
    Gondolom ha 1280*1024 -n lenne a teszt, akkor minimális külömbség lennének vgak között...de ilyen teszteket direkt nem csinálnak, helyette direkt magas felbontással nyomnak, ahol az új vgak tudnak dicsekedni a teljesítményükkel, így az embernek az a érzése kezd lenni, hogy le kéne cserélni a VGA-t.

Jó a feltevésem? Mindenféle kritikát elfogadok. Ezer köszönet hogy elolvastatok és millió köszönet hogy reágaltatok ;)

Új hozzászólás Aktív témák