- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
geza12
aktív tag
válasz
Pista0001 #99 üzenetére
Értem...
Hát köszi szépen
Akkor nem fogok 4650-et venni, mert ilyen ilyen ATI 24xx, 34xx, meg 43xx , ezek semmire nem jók.
Egy 4650-el már talán játszhatók a játékok,de ez alatt csak a nagyon régi játékok mennek jól max. Mondjuk nyilván nem játékra van kitalálva ez a hybrid dolog ,csak gondoltam hátha bejön.
Az új 65xx és 66xx már jó lenne játékra is úgy ahogy, no de azért nem veszek másik alaplapot.
Úgyhogy marad valami 4850 vagy vagy 5670 vagy valami hasonló szerintem egyenlőre. -
Pista0001
addikt
Azon az ábrán sehol sincs feltüntetve a HCF lehetősége, mert nincs is ilyen lehetőség. Az AMD platform szinten gondolkodik már egy ideje, ezen az ábrán csak azt ábrázolják hogy milyen egyéb hardverekhez ajánlják a 785G-t. Ezért szerintem ne vegyél egy 4650-est mert nem fog működni, mint ahogy a többi 4***-essel sem. wikipedia
-
geza12
aktív tag
válasz
Pista0001 #97 üzenetére
Hát pl itt egy link, de az AMD hivatalos honlapján is fent van ez az ábra.
Van egy olyan érzésem, hogy ez akkor lesz ténylegesen bizonyítva ha veszek egy 4650-et.
Csak kérdés hogy megéri e vennem 4650-et ezek tudatában, ha elég olcsón lesz veszek egyet.
És részletes beszámoló lesz megígérem.
Annó ,régen a Hybrid SLI-t nagyon eröltettem, de az egy óriási csalódás volt. Integrált 8200+ 8500gt volt hybridbe, a gondja az volt, hogy a proci gyenge volt 4600+ és hybridbe inkább visszafogta a 8500gt-t mint hogy rá turbózott volna.
Tehát ezzel már van tapasztalatom. -
Pista0001
addikt
Linkelnéd hogy hol olvastál ilyesmit? Én csak azokról tudok amit leírtam. Annyi kiegészítés van hozzá hogy az 5450 valószínűleg megy HCF-ben a Brazos-al is, valamint a 6000-es szériából a 64**-et lehet majd a Zacate-val, 65** és 66** szériákat a Llano-val HCF-be kötni. Más lehetőségről nem tudok, de kíváncsian várom a linkeket.
-
geza12
aktív tag
válasz
Pista0001 #95 üzenetére
Akkor ezek szerint a szolid 5xxx szériások, csak 8xx AMD lapokkal mennek hybridbe?
Most tervezgetek venni egy 4650-et , az AMD hivatalos honlapja szerint, meg mások szerint is az menne Hybridbe , (785-ös lapom van) , csak kérdés hogy mennyire érné meg 4650el hybridezni? Na meg vannak 1gb-os GDDR3-as 128 bites 4650ek is, ami nem low profile-os vajon azzal is menne?
Hybriddel elvileg kellene teljesítménynövekedésnek lennie bármilyen szolid ati kártyával.Van valakinek tapasztalata esetleg ezzel kapcsolatban?
-
Pista0001
addikt
Kérdést feltenni jöttem, de úgy tűnik hogy válaszaim vannak
Na szóval. A Hybrid CrossFire csak 780G, 785G, 790GX, 880G és 890GX chipset-ekkel érhető el, diszkrét kártya vonalon pedig csak azok jöhetnek szóba amiknek a második számjegye 4 (x4xx), tehát 2400pro, 2400xt, 3450,3470 valamint 5450, de ez utóbbi csak a 8xx-esekkel (880G, 890GX) működik!!!!
Ez utóbbival függ össze az én kérdésem. Az IGP-k továbbra is 40 számolósak (ezért lehet csak az említett 2400-as és 3400-as karikat használni, mert azok is 40 shader maggal rendelkeznek), viszont a 8xx-es szériánál valahogy összehozták hogy menjen a 80 számolós 5450-el. A Fusion APU-k GPU-ja viszont már 80 számolós, tehát valószínűleg az 5450-el simán lehet HCF-be kötni. Elképzelhető hogy a szintén 80 számolós, de csak DX10.1-es 4350-essel is működhet majd a dolog?
-
tomy0628
aktív tag
Sziasztok!
Van 1 Palit gtx 260 típusú videókártyám és egy lcd hd-s tévén. Összeszeretném kapcsolni a gépet a tv-vel ez hogy lehetne lehetséges, milyen kábel kellene hozzá? Köszönöm -
fowe
csendes tag
Nos. Szerintem csak azok a kártyák működnek hybridbe amelyeken nincs külső crossfire csati pl:
. Azokon amelyeken van külső csati pl:
nem műxik a hybrid.A bal felső sarkánál látni a crossfire csatlakozókat. Az én 4670-esem is valszeg azért nem műxik hybridbe. Szerintem
-
fowe
csendes tag
na sikerüt működésre bírnom keresek valami megoldást....ha létezik. Nemsoká írok beszámolót is.
-
fowe
csendes tag
Sziasztok!
Van egy asus m4a785td-v evo lapom,és az a problémám hogy egyszerűen nem tudom elérni azt hogy a windows lássa az integrált kártyát. Csak azt látja amit belepakoltam ami egy ati HD4670. Így ki sem tudom próbálni a hybrid témát. Ha valaki leírná hogy a biosban mi a p*nát állítsak meg tudnám nézni hogy műxik-e hybridbe, olvastam hogy egy srác egy integrált HD3200-assal működtedte hybridbe.
-
Northman
csendes tag
Próbálkoztam a HCF-el amit írt a srác, de nem jött össze talán elbénáztam valamit, de a lényeg a sorrundwiever megy, tökéletesen kezeli a win7 a két kártyát, de hcf-re nem tudom rábírni, pedig 880-as chipsetű a lapom, elvileg a gyártó állítja a honlapján hogy tudja a dx11-es 5xxx-es kártyákkal a hcf-et....HD5550-el próbálkoztam, legújabb catalyst....bár 3Dmark2006-ban így sólóban 4600 pont, kíváncsi lennék a kettő teljesítményére, esetleg ötlete lenne valakinek? vagy a másik kérdésem mennyire lehet tuningolni sérülésmentesen ezt a típust Sapphire HD5550 1Gb Ultimate? esetleg tapasztalat valakinek...
-
geza12
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hozzátok, hogy nem e tudja valaki hogy az ATI Radeon 5570-es menne e Hybrid Crossfire módban Gigabyte 785GT UD3H lapban (HD 4200-es ATI).
Ez viszonylag szolid VGA-nak számít.
Továbbá ezt a kártyát lehet sima CF-be kötni egy ugyanolyannal?
-
valory
tag
Sziasztok,
Gigabyte 880Ga-UD3H alaplap és Gigabyte HD 4670 hibridbe kötése XP-n gondolom esélytelen, de Win 7 alatt működik, érdemes próbálkozni?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
nekem is segítség kellene.
asrock 880 gmh usb3 lapom hd 4250 vga-ját akarom hybridbe tenni, a kérdésem: melyik vga-t ajánljátok inkább hozzá: ati 2400 xt vagy ati 3450????
hogy tudom összekapcsoni a 2 kártyát hybriddé??
köszönöm. -
-
eddison
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Van egy ASUS M4A785TD-M EVO lapom, megy egy ATI HD5750 (512Mb)-m, és akárhol keresgetek, nem tudok rájönni, hogy működik-e a hybrid crossfire a 2 periféria között...
A lapon HD 4200--van, de a catalyst sem, valamint a bios sem jelenít meg hybrid crossfire lehetőséget...
Ezért gondolom, hogy lehet nem is működőképes a 2 hardver ilyen szempontból egymással, vagy ha igen, akkor hogyan kell megoldani???Válaszokat előre is köszönöm!
-
nandon
tag
No, sikerült működésre bírni egy HD3200+HD3450 összvért! Mihelyt lesz időm, jövök a részletekkel...
-
[MGC]Hege
tag
Sziasztok! Találtam egy jó kis videót. [link]
-
V!ck
senior tag
Sziasztok!
Sajnos meg kellett válnom a 8800GT-től, egy HD4200-at hajtok
Ha sikerülne szereznem max 3.000 Ft-értegy HD3450-et, beneveznék rá, legalábbis az alábbi szösszenet számomra pozitív
HCF tesztremélem tudtam segíteni az érdeklődőknek
-
[MGC]Hege
tag
Sziasztok, Tiszteletem! Egy egyszerű kérdésem lenne, mégpedig:
Vettem egy ASUS M4A88T-M/USB3 (ez 880G)alaplapot és a kérdésem az lenne ,hogy milyen VGA -t rakjak bele amivel menni fog a Hybrid crossfire...? pl vennék egy sapphire 4670ultimate-t VGA-t mert akor tényleg halk lenne a gép. sajnos én is úgy tudom bivaly ATI Vga-val nem nagyon megy mert azt visszafogja... Ha valaki tud linket akkor dobjon. Csak azt ne , hogy www.AMD.com mert ott aztán böngészhetek egész nap.köszönöm!
-
KisDre
senior tag
Én arra lennék nagyon kiváncsi, hogy vajon a HD54xx müködik-e a HD4200-vel. Mert akkor egy újabb teknologiájuval is müködne HCF-ben nem csak régebbivel. Kijönnek a HD6xxx, remélem leviszik a HD5xxx-nek az árait és talán lesz erről is több info.
-
balioking
csendes tag
Halo!
Szerintetek lehet Hibrid Crossfire-be kötni egy 4290-es videókarit és egy X1700 fsc-t?
-
Oliverda
félisten
Itt egy arcnak sikerült a 880G chipsetes lapjában Hybrid CF-et csinálnia egy 5450-es kártyával. A 785G és a 880G (valamint a 890GX) tök ugyanarra a lapkára épül tehát elvileg az ilyen lapokban is működne a dolog. Már csak az a kérdés hogy mennyire éri meg...
-
szmolarR
csendes tag
Üdv Urak!
Szeretném a segítségeteket kérni!
A mostani alaplapomon (Asrock M3A785GM-LE/128M) van egy integrált hd 4200-as vga amit eddig használtam.A napokban beszereztem egy Ati hd 3650-es vgat.Lehetséges a két videókártya hibrid crossfire-s használata?A válaszokat előre is köszönöm
-
leeloodallas
csendes tag
Üdv!
Jelenleg egy AsRock A780 GM-LE lapot használok, na meg az integrált HD 3200-as vga-t. Régóta fontolgatom, hogy javítok a grafikai teljesítményen és nem tudom melyik érné meg jobban: Egy mostani alsó kategóriás kártya szólóban (HD 4650, HD 5450), vagy egy régebbi 3450/3470 Hybrid Crossfire-ben az integrált HD 3200-assal? Egyáltalán működik-e a második verzió, pláne XP SP3, esetleg Win 7 alatt??? Vagy mindenképp Vista kell hozzá? Ha működik, akkor viszont ajánlatot várok eladó 3450/3470-es kártyákat illetőenElőre is köszönöm!
Üdv!
-
profi
aktív tag
Sziasztok!
Úgy látom, még nem jött válasz arra, hogy Win7 alatt működik-e a hybrid crossfire
Esetemben HD3200+HD3450-nel lenne érdekes (amennyiben érdemes erre beruházni -> vga még nincs meg)...üdv.
-
kisza25
félisten
azért kevés róla az infó, mert értelme az nem sok van, mert csak az említett 2400pro/xt és 3450/70 támogatja és akkor még az sem biztos, hogy minden esetben számolni fog mindkét kártya, mellékesen már kapni sem nagyon lehet ezeket a VGA-kat, de ha még is akkor áruk vetekszik pl egy MSI 5450-el ami biztos, hogy gyorsabb a DDR3 Ramjaival mint a 3470*2, de ilyen áron használtan már 4670 is kapható, szóval nem igazán van létjogosultsága, csak egyetlen esetben:
pl. a notimban (K50AB) ott pihen a HD3200 és a HD4570 a biosban be lehet állítani, hogy mindkét kártya működjön és ASUS gyári CCC driverével lehet váltani a két VGA között, vagy HD3200, vagy HD4570 műkszik ennek ugye melegedés és fogyasztás miatt van jelentősége, asztali gépeknél is lenne így értelme nagy fogyasztású VGA-kat ki lehetne iktatni, aki akar próbálkozhat innen letölthető a driver, ami egy CCC csak módosított, csak Vista és Win7 alatt műkszik!!!!a notim 780G+SB700-as
egyébként nekem is HCF képes az alaplapom(asztali) és a Manual-ban le van írva, hogy milyen VGA-kal működik és, hogyan lehet beállítani, ja és a lemezen meg ott pihen a driver,
szal először ott kéne körülnézni
a biosban meg engedélyezni kell a surround view opciót(Asrock) én a HD 3200 és HD4670-et használtam együtt a HD3200-ra a TV volt kötve a HD4670-re a monitor, HDMI-n keresztűl kiküldtem a képet és a hangot TV-re amin lehetett filmet nézni, miközben én a monitoron nyugodtan játszhattam(ablakos mód) -
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Lenne egy adott konfig, és szeretném kérni a segítségeteket, hogy ajánljatok hozzá kártyát amivel HCF-be lehet kötni az integrált ATi HD 4200-assal.
Ez lenne a konfig:
ASROCK M3A785GM-LE/128M
AMD Athlon II X2 250 3.00Ghz AM3 BOX (Olyan 3.4 körül lesz hajtva)
FSP FSP350-60APN
HITACHI 500GB 7200rpm 16MB SATA2
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR3 1333Mhz
A VGA az integrált Ati HD 4200.
Előre is Köszi!
-
nandon
tag
"Ami fura, hogy egy darab tesztet nem találtam arról a neten, ahol tesztelték volna a HCF hatását a teljesítményre."
A Prohardveren volt egy korrekt írás, amiből sok dolog kiderül, bár nem minden... Tényleg érezhető egyfajta érdektelenség a HCF technológiával kapcsolatban... Van is, meg nincs is használható infó róla, különösen az új hardverek esetében! -
A 785G alaplapok témában Pista0001 rávilágított a lényegre:
"...
A 785G-s ábrákon azért szerepelnek a 4350/4550/4650-es karik mert azokat ajánlják hozzá diszkrét VGA-nak.A HCF csak az x4xx-es kártyákkal megy, tehát 2400pro/2400xt/3450/3470, és újabb hírek szerint 5450 is. Utóbbi azért furcsa mert eddig csak 40 számolós GPU-kkal lehetett összehozni (az IGP-k is 40 számolósak), ez viszont 80 számolós.
"
Üdv: Sopi -
Sziasztok!
Olvasgattam 785G Hybrid CrossFireX (HD4200) témában az interneten (teszt oldalak, AMD oldala, AMD fóruma) és sehol sem találtam egyértelmű információt arról, hogy akkor most milyen diszkrét VGA-kal lehet használni a HCF-et.
Összességében kétféle információt találtam:
- HD3470 / HD3450 / HD2400XT / HD2400Pro
Ez az információ az AMD honlapján található táblázatból származik, ahol igaz, hogy csak a 780G van feltüntetve (integrált HD3200 videó), de sokan azt mondják, hogy a 785G is azonos ilyen szempontból (integrált HD4200 videó).- HD4350 / HD4550 / HD4650
Ez az információ pedig egy 785G-s architektúrát ábrázoló képről származik, ahol ezeket a diszkrét kártyákat sorolják fel.
A kép sok helyen megtalálható a neten: ITT és ITT és még sok helyen máshol...Az AMD fórumán is rengetegen kérdezték már, amire csak annyit kaptak általában egy moderátortól, hogy nem, nem megy HD4650-al és társaival és rendszeresen belinkelték az első pontban lévő táblázatot bizonyítékként, ahol ugye a 785G rajta sincs...
Az biztos, hogy a fentebb említett kártyákon kívül más kártyákkal biztosan nem fog működni a HCF!
Volt aki arról panaszkodott, hogy HD3450-el sem akar menni...
Ami fura, hogy egy darab tesztet nem találtam arról a neten, ahol tesztelték volna a HCF hatását a teljesítményre.A kérdés:
Van itt valaki, aki bármilyen módon is használt már ATI Hybrid CrossFireX (HCF) technikát?
Bármilyen tapasztalatot (ment / nem ment) örömmel fogja venni sok-sok ember.Üdv: Sopi
-
Boryszka
tag
Hali!
A 6600GT teljesítményétől mindenképpen jobb! Ha nincs videó kártyára pénzed akkor ez a HD4200-as kártya egy lehetséges alternatíva (persze gyűjtögesd a pénzed az új kártyára nyugodtan). A mostani játékokat viszi, de ne számíts túl nagy fps-re ha mindent HigH-ra teszel! Egyébként vannak már ettől jóval erősebb integrált kártyák is nagyobb chipkészletű alaplapok esetében, csak azok drágák, pénz meg kevés!
-
Csiborka
csendes tag
Én arra volnék kíváncsi, hogy a HD 4200-nak milyen teljesítménye van kb?
Mondjuk mint egy 6600GT, vagy kisebb esetleg nagyobb! Most veszek egy lapot amin ilyen van és egy darabig nem lesz pénzem venni VGA-t, de addig is kéne játtszani valamivel! Szóval mire számítsak?
Köszi előre is -
nandon
tag
Nos, egy kicsit keresgéltem a témával kapcsolatosan:
Ami biztosnak tűnik:
- A Hybrid Crossfire csak belépő szintű diszkrét GPU-k, és iGPU-k(tehát 1db iGPU + 1db GPU) esetében működik;
- A HD2400Pro, HD2400XT, valamint a HD3450/HD3470 GPU-k támogatják a Hybrid crossfire-t.
- iGPU-k közül a HD3200(780G), HD3000(760G), HD3300(790GX), HD4200(785G), HD4250(880G), HD4290(890GX) támogatják a Hybrid CF-t;
Ami kétséges:
A HD4350-es széria szinte biztos, hogy nem,
a HD5450-es széria lehetséges, hogy
támogatja a Hybrid Crossfire-t. -
nandon
tag
Sziasztok!
Egy 780G-s(HD3200igp) lap elviekben együttműködne egy 5450-es GPU-val?
Köszi a választ! -
Seikai
aktív tag
Hali! Van egy asus notim és egy radeon hd 3470x2-es hybrid csücsül benne.
Nos amíg a win 7 bétáját használtam az csodásan felismerte a kártyát és mindkettőre magától felhúzta a drivert.
Most win 7 ultimate 32 bites van rajta és csak az egyik (integrált hd 3200-ast) ismeri fel a másikra (3470) viszont nem telepít fel drivert így az az eszközkezelőben is felkiáltó jeles lett
driwer sweeperezés + c 10.3 nem segít manuális driver telepítés sem segít mert 101-es errort ír ki ( nem sikerül a telepítés a másik kártyára ).
már mindent kipróbáltam de lövésem sincs miért nem megy a 2 kártya ....
volt itt egy arc ph-n aki végre megoldotta az ügyet de bannolva lett
pech nekem
Vkinek van ötlete ?
-
K3NZO
senior tag
Sehol senki? Én is nagyon kíváncsi lennék, hogy ez mennyire megvalósítható egy integrál hd4200 és egy radeon hd4650 esetében.
-
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Én is beszállnék az érdeklődők körébe az MSI 785GM-E65 lapom integrált 4200-asával...
Visszaolvastam...Van már fejlemény esetleg az 5-ös sorozatú kártyákból, amivel már érdemes társítani?Köszi és Üdv!
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a két GPU (alaplapi és diszkrét) órajeleinek egyeznie kell? Mert azon szöszölök, hogy nekem HD3100 felmegy 1GHz-ig alapfeszen, ha melléteszek egy 3450 / 2400-as karit de vissza kell vennem az órajelét az alaplapinak emiatt akkor lehet nekem nem érné meg a Hybridizálás... -
cscsabi
csendes tag
Az a gondom, hogy szinte minden hozzászólás a komolyabb vga-k Hybrid CrossFireX-es lehetőségeit feszegeti, de senki sem írta le, hogy a működőképesnek nevezett HD3450 esetében mi a teendő. Én most szereztem az Asus M4A785D-M PRO alaplapomhoz egy Sapphire HD3450 vga-t. Olvastam, hogy az XP helyett Vista kellene. Win 7 tapasztalat?
-
ecsz
csendes tag
Teljesítményben nem hiszem, hogy sok értelme lenne, mert az 5770-hez képest az integrált 4200 nem sokat tudna javítani... de annak látnám értelmét ha a 4200 működne amíg nem kell 3D teljesítmény, és az 5770 csak akkor kapcsolna be ha játszani kezdesz, ezzel meg lehetne spórolni kb 15W-ot...
Viszont eddigi fórumos tapasztalatok alapján kétségeim vannak, hogy bekapcsolható-e a HCF ebben a kombinációban.
-
tun
csendes tag
Hi!
Vettem egy Asus M4A785-M alaplapot, bele egy Ati Radeon 5770 videókarit, és a kérdésem az lenne, hogy szerintetek lehetséges bekapcsolni a HCF-et ezzel a párosítással ill. érdemes lenne-e?
Köszönöm előre a válaszokat és gondolatokat!
-
Úgy látom másoknak is ez a baja. A HD4200. Mivel lehet párosítani? Mert az AMD oldalain nem találtam semmit, csak a 780/790-hez. Mint itt is írták páran lehet, hogy majd egyes 5***-es karikkal is lesz lehetőség crossfirex-re, node mára már lehet tudni melyek ezek a kártyák?
-
ecsz
csendes tag
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy asztali gépeken a HD 4670 nem támogatja a Hybrid Crossfiret, az AMD táblázata szerint.
Ha mégis sikerülne beüzemelned akkor nagyon érdekelne engem is, hogy csináltad...
-
eddison
csendes tag
Sziasztok!
Láttam, hogy sok konkrét megoldásra váró probléma merül fel ezzel a témával kapcsolatban.
Sajnos, nekem is lenne egy ilyesfajta gondom.
Van egy ASUS M4A785TD-M EVO alaplapom, ami papírforma szerint tudja a hybrid crossfirex-t,valamint egy HD 4670-em, ami állítólag szintén....
Na most a lapon van egy integrált HD 4200...
A kérdésem pedig az volna, hogy hogyan tudom (ha egyáltalán lehet) az alaplapi és a PCI-os kártyámat összehozni hybridbe???A BIOSban a GFX0-GPP-IGFX-PC van belőve...
Próbálgattam a neten "választ" keresni...eddig még sikertelenül!
Bármilyen építő jellegű észrevételt szívesen várnék az alábbi gondomra!Előre is Köszönöm!
-
danikarate
csendes tag
Csak mert még itt ezt írták a fórumban:
"Szia!
Körülnéztem, és elvileg csak a 4650-nel, 4550-nel és 4350-nel megy a Hybrid CrossfireX a 4XXX szériából " -
törölt tag
válasz
danikarate #46 üzenetére
Nem. A HCF csak HD 2400Pro/XT és HD34x0 kártyákkal működik.
-
danikarate
csendes tag
Hello!
Van egy integrált AMD Radeon 3000-es kártyám, az alaplap Hybrid Crossfire X-es. Valamint van egy HD4350-es videókarim, ezt a kettőt össze tudom kötni? És ha igen hogyan? Valaki megtenné hogy lerja résletesen, pls? -
aBandika
csendes tag
Hali!Nekem az volna a kérdésem valakitöl aki használja a crossfire x-et ,és olyan "plusz" videokarija van amin van s-video kimenet(TV-OUT),hogy működik-e a crossfire használatával?Gigabyte GA-MA78GM-S2H alaplap integrált HD3200 vidkari,AMD X3 Phenom proci van nekem és szeretmék bele tenni egy HD3450-est,mivel nem akarok venni sem uj TV-t,sem DVD-t,hanem a S-video bemenetes TV-met szeretném használni,mivel az elözö gépemben megtetszett az egyszerű használata.A crossfire x tutira muködne (http://prohardver.hu/teszt/amd_780g_nyero_chipset_integralt_grafikaval/nyomtatobarat/teljes.html),de az s-video csatlakozás is?
-
ecsz
csendes tag
Sziasztok!
Engem is nagyon érdekelne ez a téma. Egyelőre csak integrált videóvezérlőm van, HD 4200 (Asrock M3A785GMH/128). Viszont fontolgatom, hogy kellene egy videókártya.
Azonban nekem elsődleges szempont a csendes működés és kis fogyasztás. Nekem nem igazán arra van szükségem, hogy egy igazi videókártya teljesítményéhez még egy kicsit hozzáadjon az integrált (persze ez sem rossz dolog), sokkal inkább az lenne a szempont, hogy amikor nem játszok akkor működjön az integrált, lehetőleg a videókártya kapcsoljon ki, ne pörögjön a ventije, ne fogyasszon, ne melegedjen. Ha azonban játszani kezdek akkor induljon el a videókártya és menjenek jól a játékok, az sem baj ha ekkor az integrált videóvezérlő teljesen kikapcsol.
Szerintetek ez is megoldható Hybrid Crossfire segítségével? Ha igen milye videókártya kell ehhez?
-
Snail42
tag
Sziasztok!
Eléggé leült ez a topic pedig sok embert érdekelhet a Hybrid CrossFire téma ...
Kérdésem az lenne, hogy sikerült-e valakinek Windows 7 alatt működésre bírni és ha igen hogyan?Üdv.
Snail -
nmark
csendes tag
Hy all!
Most veszek majd ASUS M4A78-AM alaplapot ami támogatja a Hybrid CrossFireX-et!
2kérdésem lenne:csak ati 3450el működik CFXben?
win7 alatt működik? -
AdamX3
csendes tag
Üdv.
Azt szeretném megkérdezni hogy melyik a legnagyobb kártya amit Hybrid CrossFireX-be tudok kötni egy Asus M4A785TD-M EVO alaplapon Levő Ati HD4200-es videókártyával?
Vagy inkább vegyek egy különálló HD4770-et?Előre is köszi : Ádám
-
g0dlike
csendes tag
Engem csak az érdekelne, hogy ha ilyen lapba mondjuk egy HD4870-es kártyát rakok, akkor fogja-e a teljesítményt bármennyire befolyásolni a Hybrid CrossFireX. Gondolok itt arra, hogy az ASUS M4A785TD-V EVO az rendszermemóriával együtt 512MB-ig képes videókártyát használni. Tehát ha egy magasabb kártyát rakok bele, akkor ezen opciók kikapcsolhatóak / kikapcsolnak ?
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Egy pár napon belül felkerül a win7. HCF- be szeretném működtetni a 780G lapot és 3450 GDDR2-es kártyám. Melyikbe kell illeszteni a Monitor kábelt? Biosba Mit állítsak, melyik legyen az alapértelmezett VGA?
Driverben mit kell engedélyezni hogy működhessen? -
Def26
félisten
Pár napja megjártam ezt az utat. Végül is arra jutottam, hogy a 785G chipset (HD4200) csak HD3450/HD3470 -el működik együtt. Az új sorozattal már nem lesz ilyen probléma és azokkal be lehet fogni a HD4200 -t is. Gondolom azért ott sem a csúcskártyákkal.
"Our first thought was to test Hybrid CrossFire for our discrete card option. However, the 785G only supports the HD3450/HD3470 video cards and we would not waste our money on either solution for this platform. The good news is that certain models in the upcoming Evergreen DX11 GPU series from AMD will work in Hybrid CrossFire mode on this chipset."
Még annyi, hogy egyesek szerint csak 40sp -s kártyákkal dolgozik együtt, de ez lehet, hogy hülyeség.
-
törölt tag
Helló, no akkor itt is feltenném a kérdést (a másik topicban már jó pár napja nem jött rá válasz):
Asus M4A785D-M PRO 4200-as integrált VGA kártyája, tud együtt müködni 3850-essel ? Ha nem milyen a minimum kártya amivel együtt tud működni Crossfirex-ben?
-
hudyfiu
senior tag
Én is most készülök 785ös chipset-es lapot venni.
Kíváncsi vagyok mik a vélemények.
Mizu a CF-el. -
nixx-21
őstag
asszem ugyanilyen para volt KillHates kollégával is és ő még a 780G+HD3470-es laptopon akart hybrid CF-et és felrakott egy friss driver-t (asszem 9.4-est) és nem jelent meg a CF fül azonban egy régebbi(asszem CD-n talált) 8.7-es driver(+Catalyst) el meg is jelent a CF de nem tudom pontosan ez veled h működne mert azért itt mások a hardver elemek
-
Def26
félisten
Vista Ultimate SP1, Catalyst 9.8. Primary -n van a HD 4650 és engedélyezve van a HD 4200 is. Ennek ellenére nem jelenik meg a Catalystban a Crossfire menü. Nem tudom bekapcsolni.
-
nixx-21
őstag
jaja én is ezt olvasgattam én is ezt találtam HD4650-el kéne mennie!
bár nem hiszem h sokat dobna a teljesítményen de mindenesetre fogyasztásban/hangban biztos jobb lenne ha idle a HD4650 kikapcsolna(bár nem mintha oan soakt fogyasztana akár idle akár load....)
szvsz értelme ennek a dolognak egy HD4870-nél vagy netán X2-nél lenne ahol van mit megtakarítani
-
megema
őstag
válasz
ManOfUnknown #10 üzenetére
Nincs mit
4850-re írták, hogy 100%, hogy nem megy, de 4830-ra nem.
Amiket írtam, csak azokkal megy papíron 4-es sorozatból, de ki tudja -
megema
őstag
válasz
ManOfUnknown #7 üzenetére
Szia!
Körülnéztem, és elvileg csak a 4650-nel, 4550-nel és 4350-nel megy a Hybrid CrossfireX a 4XXX szériából
-
ManOfUnknown
csendes tag
Sziasztok!
Pár nap múlva fogom az új gépemet összeállítani! Az új alaplapom Gigabyte MA785GT-UD3H deszka lesz és a videókártya pedig egy MSI hd 4850-es! Nos a kérdésem az, hogy az alaplapon található beágyazott hd 4200-as grafikus kártya képes-e a hd 4850-sel hybrid crossfirex-re? -
benjo86
csendes tag
Sziasztok!
Csak egy kérdésem lenne.
Windows 7-el is működik? -
nixx-21
őstag
válasz
RICHIE[72] #3 üzenetére
persze h lehet.....
,
de ezt inkább ebbe a topikba kellet volna(nagyobb eséllyel válaszonak is rá):
Nagy ATI CrossFireX™ topik -
RICHIE[72]
csendes tag
Üdv.
Nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy a HD3000-es széria az ugye már nem CrossFire-es, hanem CrossFire X-es szóval ezt az új többvideokártyás módot tudják... A kérdésem csak annyi, hogy ezeket attól még lehet sima CrossFire-be rakni, ha van két összekötőhidam hozzá? Szóval működik a CrossFire X-es kártya sima CrossFire-be (2db kártya, mint "régen" + a hidak is kellenek gondolom...) Konkrétan két HD3650-es kártyáról van szó és egy ASUS Xpress3200 chipset-es alaplapról.
A választ előre is köszönöm...
-
leviske
veterán
Az nVidia után az AMD is előrukkolt a hibrid megoldásával, amelynek segítségével jelentősen növelhető a számítógépek 3D-s grafikus teljesítménye.
A technika ugyanazon elven alapul, mint az nVidia hibrid SLI, vagyis az integrált grafikus chip és egy külső videokártya köthető össze a segítségével. Az eljárás elsőként az érkező RS780-as chipseteknél és a Radeon HD 2400/3400 sorozatú grafikus kártyák összekötésekor alkalmazható - kizárólag Windows Vista alatt. Az AMD ebben is a legfőbb konkurense példáját követte, hiszen a hibrid SLI szintén nem működik Windows XP alatt. A hibrid Crossfire-t használó notebookok esetében számos beállítási lehetőség közül választhatnak majd a felhasználók, hogy jelentős mértékben csökkenthessék laptopjuk fogyasztását.
A technológia alapja, hogy a két grafikus chip megosztja egymással a feladatokat. A megoldásnak köszönhetően jelentősen nő, az AMD szerint akár meg is duplázódhat a 3D-s teljesítmény. A hibrid Crossfire használata a közép- és felsőkategóriás videokártyáknál nem lenne kifizetődő, ugyanis ebben az esetben az integrált grafikus magok inkább visszafognák nagyobb testvéreik 3D-s teljesítményét.
A monitort csak a külső videokártyával kell összekötni, az integrált grafikus vezérlővel nem, így a vállalat kiküszöbölte a hibrid SLI-nál meglévő, az üzemmódok közti váltás miatt szükséges rendszer újraindítási problémát.
BEKAPCSOLÁS | ATI Catalyst™ | 2008Q4-es Kompatibilitási Lista
Ajánló:
ATi Radeon HD 3450 / 3470
ATi Radeon HD 2400 PRO/XT
Hybrid Crossfire/SLI lapok
Nagy AMD 7-series chipset topik
Nagy ATI CrossFireX™ topikforrás: PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest