- Akciókamerák
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Micro Four Thirds
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbm1974
tag
Sziasztok, már próbálkoztam a VGA-s topikban,senki semmit nem szólt hozzá, így próbálom itt feltenni a kérdésem, miszerint szeretnék 2db VGA-t összekötni, az egyik HD6850 1G, a másik GTX650 Ti 2G . Olyan lapról van szó, ami elvileg bármilyen 2 kártyát képes duplázni, nem szükséges egyformának lennie, a lap típusa MSI 870A FUZION (AM3-as deszka), 4magos Phenom és 8G ram.
A GF-ot szánnám a számolós VGA-nak, a radeon jelenítené meg a grafot, ami 256bites. Nem célom új játékokat futtani, csak a 24" full hd monitoromhoz szeretnék elfogadható erőt...
Szerintetek inkább hasonló vga-t kössek-e össze, lenne még egy HD6850-em is, de ugye ezek csak 1 gigások, a Gf-al duplázva pedig lenne 3G videóramom, bár a gtx csak 128 bites...
Még nem próbáltam semmilyen VGA duplázást, crossfire hidam van, tudtok ötletet adni, vagy a crossfire eleve csak radeonokkal működik?? Mit kellene külön beállítani? -
Cancer
senior tag
Hali,
Bár úgy látom elég halota téma, azért megpróbálom. HD6670-et vadászok A8-6600k mellé.
A kérdés az lenne, hogy (2x4 GB (vagy majd 4x4GB) 1866 Mhz-es ramok mellé melyiket érdemes beszerezni. 2GB DDR3 vagy 1GB DDR5-ös verziót? Ha jól tudom, crossfire-ben némileg a RAMokat is hajtja a rendszer, tehát ilyentén nem profitál a DDR5-ből. Sokkal inkább a DDR3-ból.Vagy rosszul értesült vagyok?
-
KisDre
senior tag
Üdv!
Él még ez a topik?
HD5450 és a 760G chipset (HD3000) vajon működne együtt? Illetve ha nem akkor a kártya mely chipsetekkel működik? Kissé idegesítő hogy Crossfire táblázatból 2 egy tucat de hybridesből pontos infót alig találni. -
cudar07
senior tag
válasz
cashback #123 üzenetére
szia
ezt találtam MANUÁL-ban:
2.6
ATITM Hybrid CrossFireXTM Operation Guide
This motherboard supports ATITM Hybrid CrossFireXTM feature. ATITM Hybrid
CrossFireXTM brings multi-GPU performance capabilities by enabling an AMD 790GX
integrated graphics processor and a discrete graphics processor to operate
simultaneously with combined output to a single display for blisteringly-fast frame
rates. Currently, ATITM Hybrid CrossFireXTM Technology is only supported withRADEON X2400PRO MSI RX2400 PRO-TD256EH Catalyst 8.47
RADEON HD2400XT * POWERCOLOR HD2400 XT Catalyst 8.47
RADEON HD3450 POWERCOLOR AX3450 Catalyst 8.47 -
pp193474
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,vagy legalább valami infót,hogy "mé" nem megy a gépem Hybrid CrossFireX™-ben.
Mikor minden feltétel adott elméletileg.A legújabb bios van az alaploapon,a legújabb Ati driverek vannak feltelpítve.Biosban állítgattam,windowsban ujratelepítettem a drivereket.De a Crystalist Controll centerben, nem jelenik meg az opció hogy engedéjjezni tudnám a crossfiret.sehol sem találom.Mind a két videokórtyát (HD8570D és HD6670) frankón felismeri a rendszer,önállóan szuperül működnek de miért??? nem tudom crossfireben összekapcsolni őket? mikor elméletileg minden adott a dolgohoz....
Pedig direkt ez miatt "építettem" ezt a rendszert....A konfig a következő:
Adott egy AMD A8 6600K Blackbox Edition, egy ASRock FM2A85X Extreme4 alaplap és egy Sapphire Radeon HD6670 1GB 128bit DDR5 PCI-E
Windows 7 ultimate Sp1 64Bit rendszeren
elméletben menniük kéne...gyakorlatban viszont mégsem megy ...mi lehet az oka???
Elszomorító hogy időt,energiát és pénzt beleölve sem működik....
Kérem segítsen valaki aki találkozott a problémával..
köszönet és kellemes ünnepeket. -
athalas
csendes tag
Sziasztok!
A Crossfire topikban nem nagyon kaptam segítséget, gondoltam itt is megpróbálom.
Hybrid Crossfire-t szeretnék összehozni egy amd a6 3500 APU-val, egy Saphire Radeon HD 6670 ddr5 1gb GPU-val egy Gigabyte A55M-s2v fm1 alaplapon.
Rengeteget keresgéltem a neten, hogyan is kell ezt megoldani, de mégsem sikerült.
Beszereltem a GPU-t, a BIOS-ban beállítottam ezeket:
Init display first: Overboard
UMA frame buffer size: 1024 MB
Elméletileg ezek után a CCC-ben meg kellene jelenjen a teljesítmény rész alatt az AMD Crossfire opció, amit sehogy sem tudok elővarázsolni.
Próbálkoztam már mindennel, driver újratelepítéssel, telepítettem úgy, hogy kivettem a GPU-t, úgy hogy kilőttem az integrált vga-t, de semmi eredménye. Frissítettem BIOS-t is, hátha az a gondja, de semmi.TechPowerUp szerint sem aktív a crossfire
A CCC-ben az látszik, hogy az a videokártya mindig "Disabled" , amelyikre nincs a monitor kötve.
13.12-es catalyst van fent, de próbálkoztam a 12.8-as verzióval is, és a 14.2-es bétával is.
windows 8.1 Oprendszerem van, esetleg lehet az a gondja, joban menne win7-en?Egyébként a windowson belül az eszközkezelőben látszik mindkét videokártya.
( sry, véletlenül válaszként sikerült beírnom)
-
Gyöször
senior tag
válasz
JOCIvagyok #146 üzenetére
Nem tudok sokat segíteni, nem használtam sosem crossfire-ben kártyát. CCCben nincs valami kipipálni való?
GPU-Z-t nézted?
-
JOCIvagyok
csendes tag
bocsánat ,a kérdésem az lenne ,hogy van egy asusp8z68-v le alaplapom egy g630-as procim 2 db x1950-s kártyám, összekötve és nem tudom hol kéne bekapcsoljam a crossfire x-et! a választ elöre is köszönöm.
-
Akmak
tag
Sziasztok
Lehet kicsit off de azért megkérdezem.
Az fm2-es procikba integrált gpu-t lehet-e crossfire hibrydbe kapcsolni egy hd5450 essel?
Akmak -
harcsi
csendes tag
Sziasztok!
Ha jól olvasgattam nem lehet, de azért a biztos ami biztos alapon megkérdem.
Hd4850 kártyát összetudom hangolni a 785g chipsetű asus m4a785td-m evo alaplapomban elhelyezkedő hd4200 grafikus maggal? -
SutPet
aktív tag
Sziasztok!
Van egy GA-ma78GM-S2H alaplapom integrált HD3200-al és sikerült szert tennem ingyen egy 2400XT-re is.
Be is szereltem, beállítottam hogy menjen a HCFX, a problémám viszont az lenne hogy semmi változást nem tapasztaltam semmi program alatt(win 7 pro). Amit próbáltam CoD4, GRID és semmilyen módon nem észleltem minimális gyorsulást se. Melyik drivert használjam, illetve kell e valamit pluszba felrakni hogy normálisan működjön? -
nofx333
csendes tag
Sziasztok !
Van nekem egy asus m5a78l-m lx v2 lapom, és egy MSI 5670 1Gb DDR5-ös kártyám, ezeket össze lehetne valahogy hozni igy cfben ?
A lapon AMD760G chipset van.
Köszi előre is. -
rob72
tag
Üdv 3200 meg 5650 megy együtt?
-
vmaxter
tag
Sziasztok!
Én két monitort használok olyan módon, hogy az integrált (890GTD) HD4290-es hajtja meg a kisebbik, 17"-os monitoromat, egy PCi-e HD5830-as pedig a nagyobb, 22"-osat. Mind ezidáig tökéletesen működött a dolog, úgy, hogy az alaplaphoz kapott Catalyst-ot (10.2) teszem fel előszőr, majd a VGA-hoz kapott (10.9) Catalyst-ot. A BIOS-ban a VGA-k sorrendje: IGFX-GFXO-GPP-PCI. Így működik jól.
Most viszont szükségessé vált néhány program miatt a Catalyst frissítése. Sajnos azonban az újjab driverekkel nem tudom használni a két monitort. Akár hogy variálom a BIOS-ban a dolgokat, a driverek telepítési sorrendjét, mindig csak az egyik monitoron jön fel a kép.
Nem feltétlenül HCFX a téma, de ebben nem vagyok biztos. Mind az alaplap, mind a VGA támogatja.
Köszönöm.
-
treck1985
tag
Sziasztok.
Valamiért nem jön elő a Catalys-ben a Hybrid CrossFire vagy Dual Graphics opció. 12.1-ben jó volt, de most, hogy feltettem a 12.8-at valami nem stimmel.
Az alaplap egy Gigabyte A75-D3H, a proci egy A8-3850 (holnap megyek egy 3870K-ért) a VGA pedig egy Sapphire HD6670 1GB GDDR5.
A biosban beállítom, hogy Onboard-ot használja, de mégsem jó.
Tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm.
-
Gyöször
senior tag
Ugyan ilyen deszkám van. Ebben a VGA annyira hervatag, hogy a Richard Burns Rally-val nem tudtam esőben menni, mert 10re lement az FPS. Pedig úgy indultam neki, hogy nem veszek VGA kártyát, az RBR-t biztosan vinni fogja, hisz elég régi játék.
Vettem egy GTX560at, hogy más is elketyegjen akkor már rajta. Sztem vegyél egy olyan VGA-t ami belefér a keretbe, és ne ezen a HCF-en gondolkozz. Ha veszel egy olyan VGA-t amivel menne a HCF lehet nem fog vinni semmit ami kéne. Vegyél egy 7770et és max megpróbálod bepipálni, de ne keseredj el ha nem csinál semmit, vagy nem lehet.
Menj el valami gépajánló topikba, hogy milyen VGA-t vegyél a pénzedért legjobbat és használd. -
szerelo
csendes tag
Hali!
Van egy asus M4a88td-v evo/usb3 alapom egy integrált ati hd 4250-el
Mit ajánlanátok hozzá ami crossfire-ban biztosan megy vele, és nem drágább 30k-nál?
Köszi:
Bence -
Gyöször
senior tag
válasz
SeRoKrigid #131 üzenetére
Integrált vezérlő helyett szerintem majd Ő tud igazán fizikát számolni, te meg játszhatsz közben a 6970en.
-
SeRoKrigid
csendes tag
Sziasztok!
Valószínűleg sokan le fogtok hülyézni a kérdés miatt... de azért csak felteszem.
Integrált videokártyát szeretnék CF-be kötni a meglévő ATI kártyámhoz.Konfig:
Asrock 880G Pro 3
AMD X6 1090T
8GB Corsair 1600mHz
HD 6970A lényeg hogy az alaplapi integrált kártya egy HD4200 512MB. És most sokan a fejükhöz kapnak hogy debil vagyok, de arra gondoltam hogy megoldható lenne esetleg hogy az integrált vezérlő mondjuk csak fizikát számoljon? Úgy érdekelne. Nem olyan nagyon, de ha lenne lehetőség kipróbálnám...
Előre is köszi.
U.I.:
Finoman a "jézusom de hülye kérdés, minek az, meg minek írsz, játsszál a csattogóslepkével inkább" oltásokkal, mert érzékeny a kis lelkem. -
Sanyaaa26
aktív tag
Sziasztok, lenne egy nagy kérdésem, van egy Toshiba l750d-16k típusú laposom, ezzel a hybrid csodával. Az lenne a kérdésem honnan tudnám én biztosan hogy ez a funkció be van e ténylegesen kapcsolva, ill használja e egy adott alkalmazás?
Pl msi kombustor csak a 6450G videókarit írja ki, a teszt végén is, 512 ram stb, akkor a performance test nevű program is, control centreben ki/be kapcsolom a crossfire gombot, akkor is ugyanannyit ad az utóbbi alkalmazás. -
Drizzt01
őstag
Sziasztok. A kérdésem a következő
Ezt a 2 lehet crossfire-ba tenni-,
MSI R4850-MD1G/OC 1GB GDDR3 PCIE
GA-H67MA-USB3-B3
Elvileg mind a 2 tudja. -
Gkaresz66
tag
válasz
Zollkid100 #125 üzenetére
Szia!
Sapphire HD6850-nel nem lesz HCF, ha jól tudom akkor x4xx(24xx,34xx,54xx,64xx) kártyákkal lehet egybekötni, de akkor sem biztos hogy müxik pl 780-as lapok csak 24xx és 34xx kártyákkal lehet HCF-et létrehozni, 880-as tól lehet a későbbi karikkal operálni.
Bizonyos esetekben megy a HCF x600-as karikkal is, nekem sikerült 780-as lapot 2600pro-val HCF-be kötni, ill. 5450-et is megette, de a 2600pro elverte igaz nem sokkal.
ddr2-es 780-as lapok csak 34xx es kártyákkal mennek, ddr3-as 780-as lapban ment nekem a HCF a fenti két kártyával. Hogy van-e értelme hát, nem tom... igazán mert csak kipróbáltam kíváncsiságból. -
Zoleekake
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer TravelMate 7530g laptopom és a problémám az az lenne, hogy alapból egy Geforce 9100M és egy Ati hd3470 Hybrid x2 van benne viszont az ati kártyát sehogy sem bírom működésre bírni. Milyen driver kéne hozzá? Vagy van olyan program amivel lehet kapcsolgatni,hogy melyik kártyát használja? Bármilyen infó jöhet, mert napok óta ezen szenvedek és teljesen tanácstalan vagyok... Előre is köszönöm
-
Zollkid100
tag
Sziasztok!
A konfig:
M4A78 PRO(integrált HD3200)
Athlon II x2 245
Sapphire HD6850
2*2gb Kingmax DDR2 800 ramVan-e értelme aktiválni a HCF-et,és ha igen,akkor hogyan tehetem meg ezt?
Üdv: Zoli -
cashback
őstag
Sziasztok.
Egy AsRock AOD790GX/128M integrált HD3300 vga-ja mellé hybrid CF-re milyen vga-t lehet, érdemes belerakni?
-
Valaki megtudná nekem mondani hogy melyik a legnagyobb vga amit az integrált 4290mellé betudok rakni cf-be? Nem a játék a fő cél!
alaplap: ASUS M4A89GTD PRO
Válaszokat előre is köszönöm -
Gyöször
senior tag
Sziasztok!
Jó lenne, ha nézné valaki ezt a fórumot mégVettem egy Asus M4a88TD-V EVO/USB3 alaplapot.
Elvagyok még egy darabig a 880Gben csücsühő HD4250el, de majd szeretném kicserélni mondjuk egy GTX460, 560 vagy HD6850, 6870re, attól függ milyen kedvem meg mennyi pénzem lesz.Az lenne a kérdés, hogy pld Ati diszkrét kártyákkal megoldható-e az, hogy ha csak netezni akarok, akkor csak az integrált videó menjen, a diszkrétet lekapcsolja. Ha pedig játszani akarok, akkor mondjuk BIOSban állítok valamit, és akkor a diszkrétet ismeri fel először.
Találtam ilyen opciót:
videókártya keresés sorrendje:
GFX0-GPP-IGFX-PCI
IGFX-GFX0-GPP-PCIMeg még van kettő ezek variálva.
Ha a GFX0-át teszem előre, akkor értelem szerűen a diszkrét kártya indul.
De ha az IGFX-et akkor a bios és a win7 betöltést az integráltan adja, majd a win7ben a diszkrét kártya adja a fő képet, mellette pedig a sorround view-el az integrált ad egy másik képet. A biosban a sorround viewt-et pedig nem tudom állítani, az szürke és Auto-n van.Fogyasztás miatt lenne a játék, de sehogy sem sikerül, csak ha kihúzom a diszkrétet. Az meg sok szervíz, hogy játszak egy kicsit, ha akarok
Ötlet?
Ja és most a régi nvidia 8600GT-met nyomtam be a gépbe, alapból valamiért az nvidia gtx460-560 felé húz a szívem és kicsit idegesítő, hogy win bootkor az ati catalyst bejelenti, hogy nincs ati videókártya a gépben. Rá se jönnék enélkül
-
0vak
csendes tag
up hogy megy 5570 el is
-
vaszev
csendes tag
Kozben sikerult rajonnom. A BIOS-ban az integralt IGP -t nem csak "auto" ,hanem "enabled" -re kell allitani, azaz kenyszeriteni kell az integralt vga-t hogy megjelenjen a hybrid crossfire opcio a "catalyst"-ban. Ez utobbihoz tennem hozza, hogy mint evtizedes nvidia parti user, nem volt gyakorlatom az ati catalyst -hoz, es fajdalmas volt radobbenni, hogy ez egy visszamaradt elnevezese az ati nview -hez.
-
vaszev
csendes tag
Sziasztok,
vettem egy asus m4a88t-m alaplapot es egy gigabyte 5570-es videokartyat. Felraktam az ati oldalarol letoltheto szoftvert a [link] linkrol es egyszeruen nem latom hogy hol lehetne bekapcsolni a hybrid crossfire-t . Win7 64-bitest hasznalok. Valakinek van ebben a temaban tapasztalata?
-
M.W.H
aktív tag
Sziasztok!
ha veszek egy ilyet és belerakom az ati 3850-emet akkor a hibrid crossfire nekem elönyt hozna a konyhámra? -
-
FRENK1988
veterán
Lenne egy kérdésem.
Nagyjából tisztában vagyok a témával (vagyis mit mivel lehet) Na de elolvasva a lapom user manualjat (AsRock a785GMH/128M) abban az van, hogy Phenom kell a HD2400XT-hez, hogy menjen a HCF. Nekem Athlon x2 245 van. Menne-e a HCF így? -
[MGC]Hege
tag
Sziasztok!
Raktam össze 880G+5450-el, ha szeretnétek kérdezni dobjatok privit.A GPU-z ezt írja: Crossfire enabled(4-GPU-s)
Azt ne kérdezzétek ,hogy miért 4-et ír...Conf:
Alaplap: ASUS M4A88T-M/USB3
VGA: Sapphire HD5450 512Mb DDR3
CPU: AMD Athlon II X2 250
RAM: Kingston HyperX DDR3 2*2GBTovábbi szép napot.
-
nekim22
csendes tag
De am mennyit lehet kipréselni, mondjuk egy ga 880GM D2H deszka, HD4250-es és egy HD5450-es crossfire-ből?
Gondolom játékra nem igazán alkalmas -
Surplus
tag
A Gigabyte honlapján olvastam, hogy a GA-890GPA-UD3H alaplapjához, amin HD4250 csücsül, működik a Hybrid CrossFireX az ATi 5450 videokártyával. 880G/890GX chipsetet tartalmazó alaplapokon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibás/Kis hibás/Hiányos,Működő/ Teszteletlen Hardverek és egyéb 500ft-tól.
- EVGA GeForce RTX 2060 SC GAMING 6GB OC!
- Eladó Sapphire Radeon RX 6900 XT Nitro+
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest