- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vicoo
senior tag
Haverom vett egy gépet,2400xt-vel(E6600,1G DDR2) és a 3dmark06 indításakor becsíkozódik a kép , a 03 pedig fatal erorral elszáll még a benchmark indítása előtt..A gépet nem láttam még,ezért nem tudohatom a hiba okát(driver,etc..)de mégis mi lehet a baj?Van valami típushibája ennek a szériának
3D alakalmazások egyébként futnak,legalábbis a TDU.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Komplikato #97 üzenetére
pedig akkor átszámoltam és aszt hiszem az itthoni 2600xt ára jött ki.
Tehát az kb 4-5k különbség. De persze a hazai árképzés és egyebek teljesen mások. -
Hakuoro
aktív tag
Japánban már álítólag lehet kapni agp-s HD2400-at kb 63 eurónak megfelelő összegért. Vajon ide mikor ér az első transport
Remélem nem lesz több mint 18k
[Szerkesztve] -
zotyesz66
őstag
Gondolom, az nagyker ár. Tudsz nekem ennyiért szerezni? Vagy csak magadnak?
Más.
Ki akartam próbálni a 7.7-es catalyst-ot és mi történt? Belefutottam az általános driver problémába, hogy nem ismeri föl a kártyát. Állítólag ATi/AMD-ék nagy okosan kifelejtették a 7.7-ből a 2400XT ID-jét.
Úgyhogy várok a 7.8-ra, hátha az már jó lesz, addig megy szépen a cd-n levő 7.6-tal.
Kipróbáltam a FEAR Extraction Point demót, 1280x900-on játszható közepes beállításokkal.
1280x1024 nem elérhető, úgy nem tudtam kipróbálni. FRAPS-ot nem teszek föl a gépre, FPS-ekkel nem szolgálhatok, talán 25-30 körül lehetett. -
Emosz
tag
Megnéztem a linkelt tesztet,nem rossz....Ami még nem mellékes az,hogy low profileos a kártya és úgy láttam, hogy a furatok valszeg jók egy s1eshez....
Ha valami elmegy passzívba akkor azthiszem ez a kártya az
oc gdd3 2124Mhzbár kicsit nehezen emésztem meg azt, hogy egy ilyen kártyára 1.0nes ramokat raknának
[Szerkesztve] -
Tomoty
senior tag
2400XT Nagyon-nagyon teszt!!!!
Battlefield 2 1024*768 alatt átlag 50fps
[link]
A 11. oldalon v-mod!!! 700MHz-es memória 1062MHz-en!
És mivel DDR3 RAM ezért 1062*2 = 2124MHz
[Szerkesztve] -
Tomoty
senior tag
Érdekes teszt egy Sapphire 2400XT kártyáról: [link]
3. oldal:
4. oldal:
Doom3 és Far Cry alatt játszható 50fps körüli érték 1024*768-ban -
Emosz
tag
válasz
AMD Power #80 üzenetére
Viszont a másik ''bajom''(szerk:bajaim) ha mondhatom így, hogy mindháromra kifutná a költségvetésemből(2400xt,2600xt,x1950) sőt, még egy accelero s1es is pihen a polcon de ugyebár csak augusztus második felében tudom megvenni bármelyiket(q3 vége pont...),ráadásul nem is sürgős mert itt a gépembe a dx10es(
) integrált vga(intel x3000) szóval nagyon okosan kellene dönteni....
A slusszpoén még csak most jön mert az nvidia meg szeptemberre azaz a q4 elejére igéri az új szériáját ami nagy valószinüség szerint hatással lesz a jelenlegi kártyák árára és nagyon nincsen már messze(19nap)....
Szóval elég nehéz így dönteni,hiába bújom a teszteket ha szeptemberbe meg nagy valószinüséggel berobban az nvidia és átformálja az egész piacot(megint)...Azt is sejtem, hogy sokan szeretnének küzdeni ilyen problémával mint én de higyjétek el nem olyan jó dolog ez.....Amíg nincs új kari nincs se játék se komolyabb alkalmazás....
Tehát egyelőre várok és figyelem az eseményeket,bár van egy kártya ami igazán tetszik....(2600xt sonic->azért szemezek vele mert jó a hardverösszetétele(1.1es ramok,türhető gyártósoron készíthetik a forrasztásokból kiindulva,csendes és jó a hűtése és nem utolsó sorban jól is néz ki csak az inno 8600gthez képest ~2Kval drágább....
ps:gondolom neked sem lenne egyszerű,sőt talán másoknak sem egy ilyen helyzetben dönteni mert nem 1-2 hónapra állítottam össze a jelenlegi gépem,szeretném 1-2 évig kihúzni a jelenlegi konfiggal és direkt a vga kártyát hagytam a legutoljára mert mostanság túl sok a variáció.....
[Szerkesztve] -
Emosz
tag
Még mindig gondolkodom én is az új videókártyámon és napról napra elbizonytalanodom....
Egyik nap 8600gt,másik nap 2600xt és mivel nemrég olvastam ezt a dx10.1es hírt elgondolkodtam már azon is,hogy tök felesleges huszonezreket belefeccölni egy új kártyába mert már karácsonykor kidobhatom a kukába
Ezért is néztem be ebbe a topicba is,mert kiváncsi voltam a kicsi hdre is...
ps:mostanság már az is az eszembe jutott, hogy visszavásárolom az x1950prot a gépbe és teszek erre az egész dx10es mizériára,tudom, hogy a 2600xtnél is vagy 5Kval drágábban jönnék ki de legalább minden jelenlegi dx9es játék fullon futna szűrőkkel meg mindenféle csicsávalami itt is visszatart a bukás...mindeféleképpen buksz ezeken az alkatrészeken csak nem mindegy mennyit és mennyi idő alat....szvsz
-
motocoder
aktív tag
Olvassátok el érdekes!
A mostani videókártyák nem támogatják a DirectX 10.1-et[link]
[Szerkesztve] -
Drax16
csendes tag
Na szóval megvan a videókártya..
Még tesztelgetem de inkább ma este haveromnál neki jobb a procija meg stb...
Azt viszont tudom mondani nekem lost planetbe kezdésnél minimum grafba volt 11 fps...
Most 32, max 25 fps ig ugrott le... robannásoknál nem akad be mint a 6600 al , szebb a kép , szóval nálam nagyon nagy a teljesítmény növekedés , kipróbáltam még pár játékba és nagyon szuper.... ennyiért simán megéri , sőt lazán... ráadásul crossfire ös , szal lehet 2 hónap múlva 2 vel fogom nyomni
)
Este írok pár eredményt ! -
Drax16
csendes tag
Péntek délben jön meg a vga.. szóval délután már tudok eredményeket közölni
-
Drax16
csendes tag
nekem8
reggel hívom fel a ramker-t ( ahol veszem a vga-t ) és azt mondja nem volt raktáron ezért csak holnap vagy legkésőbb péntekre várható... Olyan ideges voltam , hogy ....
mind1 így csak később tudok fejleményeket mondani. -
Komplikato
veterán
Hát bevallom nem vagyok a video téma mestere, de nekem gyanus, hogy kb. akkora difi lehet az X264 és H264 kódek között (vagy se), mint Mpeg4 vs DivX vs XviD között, hogy zsír ugyan az a hardveres gyorsító chip elvitte mindet ...
Másrsézt egy nem szénné tömörített 1080p video van vagy 15-20GB. (Konkrétan a Gyűrűk Ura rövidebb verziója 22GB)
Na most ha szénné van tömörítve ilyen 2-4GB körülire, akkor az elég alacsony bitrate nem? Azt talán tényleg lenyomja egy proci izomból.
Na de fullscreen 1080p-s normál videót?
Az alaplapon lévő ''extrákból'' meg valaimért csak a firewiret tudom értékelni igazán, ennyiért lehetne rajta HDMI is.
Minden esetre most kénytelen leszek utána járni, hogy tudok e HW lejátszani X264 videókat, csak ez biztos pár napig el fog tartani ... -
Mushroom
tag
Nem igazán értem, amiket írtál.
Először is akkor most már értem, hogy van rajta hardvres gyorsítás, de ahogy írtad a h264-et támogatja, de nekem nem ez kéne hanem x264, azaz betömörített film mely, mkv keretfájlba van rakva, javíts ki, ha tévedek de akkor nekem jelent valami elönyt a hardveres h264 támogatás, mikor nem valószínű, hogy fogok venni eredeti HDDVD anyagokat?
Az Asus alalapról, annyit hogy direkt HTPC-kbe szánják nincs rajta HDMI, de van DVI, és adnak hozzá távirányítót, van rajta WIFI, Firewire, Esata, és még csomó minden szoval eléggé felszerelt, és microATX-es így beleférne egy kis házba.
Azt, hogy egy integrált vidokártya miért nem alkalmas a feladatra nem igazán értem. Pl van egy Athlon XP 3200+-om Radeon 9600XT-vel. Nos ezen a gépen nézem jelenleg a HD filmeket, mert ez van összekötve a HDTV-vel, és gond nélkül nézem rajta a 1080p-s tömörített HD filmeket. Igaz kicsit izzad a proci alatta, de nem mai darab(3 éves). Nos az én 9600XT-m miben különbözik, az integrált videokártyától, mivel az enyémen sincsen semmilyen hardveres gyorsítás, maximum annyi hogy az enyémnek saját memórája van és jobb a grafikus teljesítménye, de mivel a proci számol szerintem ennek nincs jelentősége.
Javíts ki, ha valamiben nincs igazam! -
Komplikato
veterán
Integrált vezérlő, jelenleg forgalomban lévő, nem alkalmas a kérdezett feladatra. Majd az AMD/ATI RS700 szériában lesz UVD, de az még elég sokára jön ki.
Amúgy elég drága az az Asus integrált, azért mert HDMI-s?
''Ha jól tudom nem hardveres, hanem csak szoftveres ...''
Rendkívűl rosszul tudod van rajta egy UVD hardveres videogyorsító ami H264-et, VC-1-et és Mpeg1/2-t támogat, valamint nem teljesen mellékesen bele van ágyazva egy realtek hangkártya, így a HDMI-n keresztül tolja a hangot is ...
UVD-s VGA esetén egy gyári 1080p-s film lejátszása közben 4-6% a CPU használtság, ezt kétmagos E6300-6400 kaliberű prociknál mérték. Viszont még mindíg csak ilyen tizenpár százalék egy egymagos gyengébb procival. -
Mushroom
tag
Sziasztok!
Én egy HTPC összeállításán fáradozom, aminek két elvárásnak kéne megfelelnie:
-olcsó legyen
-le tudja játszani a Hd filmeket(tömörítettek x264) akár 1080p felbontásig is
Nos két lehetőséget látok vagy veszek egy alaplapot, melyen van integrált video vezérlő (pl Asus M2N-VM DH video vezérlő:GF6100 ár: 19800ft), vagy veszek egy HD2400PRO-t 11000ft-ért meg egy sima alaplapot.Melyiket ajánlanátok?
A másik gond, hogy nem igazán értem ennek a kártyának HD lejátszási képességét?
Ha jól tudom nem hardveres, hanem csak szoftveres, vagyis ugyanúgy erős processzor kell hozzá (ez nem is gond, mert egy x2 3800+@ 4600+ lesz benne). Vagy ez csak a rendes HDDVD-nél számít, vagy ha HDMI portot használok, mert szerintem az olyan videokártya ami képes a nagy felbontás megjelenítésére képes tömörített hd filmet lejátszani, csak a proci számolja.Megköszönném ha valaki felvilágosítana erről -
zotyesz66
őstag
válasz
AMD Power #60 üzenetére
Igazából a legnagyobb baj, hogy ezek a cuccok nincsenek meg nekem, de meglátom majd, mit tehetek. Azt nem tudom megigérni, hogy az összes kért játékot megszerzem.
Egy márkot futtattam tegnap (06); 2027 lett 1280x1024-en, Vista alatt, 64 bithez képest szép.
Proci mondjuk van alatta: T7400. -
Drax16
csendes tag
Amin biztos hogy kifogom próbálni , az colin dirt demo , lost planet demo , quake 4, CS:S
, Call of Juarez demo , nfs carbon meg még majd ahhogy hozza a sors
, már alig várom a vga-t nem bírok aludni lolz
[Szerkesztve] -
Drax16
csendes tag
Szívesen! szeretnék segíteni abban hogy mások könyebben tudják eldönteni hogy megvegyék e ezt a kártyát , de én nagyon bízok ebbe a 2400XT be és nem nagyon érdekel akik azt mondják hogy játékokra nem jó
.
-
zotyesz66
őstag
Én vettem egy Sapphire HD 2400XT-t, ez szerencsére teljesen passzív, szép nagy, de egyslotos borda van rajta. Nekem csak arra kellett, hogy teljes pompájában élvezhessem 1280x1024-en a World of Warcraft-ot és erre tökéletesen megfelel, minden maxon van, erre azért a GMA950 már nem volt alkalmas.
Kipróbáltam a Fable: The Lost Chapters-et is, ez sincs még 2 éves játék és meglepően szépen viszi, egy FX5900XT-t megfektetett annak idején, még a sima Inno 6600 is megérezte.
Úgyhogy ennyi pénzért szerintem nagyon jó választás. -
Drax16
csendes tag
aqua markot csak példának írtam, de ez a vga sokkal jobb lesz mint ami nekem van...
ráadásul ez a xpertvisionos , olyan erős mint egy sima 2600pro. Most megnéztem frapsal mibe mennyi kb az átlag fps, majd a 2400XT vel is megnézem és leírom , csak JÖJJÖN már meg -
Drax16
csendes tag
XpertVision Radeon HD 2400XT Sonic, 256MB DDR3, DVI, TV-out (PCX)
-
Drax16
csendes tag
Hy! Holnap jön meg a 2400XT-t persze a tuningolt
700mhz/1.5ghz DDR3 al.
Amint megkapom megnézem nálam mennyivel lett nagyobb a teljesítménye.. és aquamarkba megmutatom mennyi pontal kapok többet, bízok ebbe a kariba , de a jelenlegi vgám a geforce 6600 as már nem igazán fekszik nekem.! Ja és szerintetek megéri? -
wedlock
tag
Jóemberek..
Nagyon nézegetem ezt a 2400-es sorozatot,egy Ti4200 helyére menne.
Játékra nemnagyon használnám,max Sims2...
Tudom hogy pci-e-s az nem gond at alaplapomon van mindenféle férőhely
(Agp,Pci Express,Pci)
SZal,megérné a csere,főleg ha 2D-ben,és videózásra használnám? -
AMD Power
titán
XpertVision AMD HD 2400XT SONIC 256M 64bit DDR 3 TVO DVI
(GPU 700Mhz), 256MB DDR3 (RAM 1500Mhz)
16 692 Ft.
[link] -
Hakuoro
aktív tag
Pár kép: [link]
-
dFactor
tag
válasz
Komplikato #32 üzenetére
köszi!
2 laptop közül kell választanom. Egyikben
ATI(r) Radeon(r) Xpress 1250 kari van a másikban ATI Radeon(r) X2400XT 256MB.
melyiket válasszam?? -
Komplikato
veterán
Nem létezik ATI 1250-es. Integrált VGA-ból van olyan amit így neveznek, de az nyilván sokkal lasabb is.
ATI-ból van X550, X1050 (ez úgyan az átnevezve) és 1550, ez utbbi meg egy átnevezett X1300-as.
És mihez képest, miben kéne ''jobbnak'' lennie? Mert HW videolejátszásban fényévekkel job a HD2400, de játékra meg egyik sem ajánlott. -
dFactor
tag
Hahó!
Ez a 2400as kari a jobb vagy az ATI 1250 es?
Sűrgős választ kérnék, ha lehetséges!!!
Kösz -
AMD Power
titán
A Techpowerup tesztjében kiderűl ,hogy van a kis Pro-ban tuning potencia.
Az 525Mhz Core-ból 648Mhz a 400Mhz Memory-ból meg 486Mhz lett. A GPU-ban van még erő rendesen. Csak kérdés ,hogy az én passzív MSI kártyám mit szólna hozzá. -
AMD Power
titán
Erről valami vélemény?
MSI(3 év garancia) Videokártya(PCI-E) RX2400Pro-T2D256EH (Core:525MHz, Mem:800MHz, Dsub+ DVI, passziv hűtő)
[link] -
AMD Power
titán
Találtam még egy tesztet.
[link] -
-
AMD Power
titán
Itt egy újabb külföldi teszt. HD 2400 XT , HD 2600 Pro , HD 2600 XT4 (DDR4).
[link] -
AMD Power
titán
Komolyan mondom én már csak azért fogok ilyen HD 2400-t venni ,hogy le teszteljem. Kíváncsi vagyok arra ,hogy egy 1GB DDR2 Ram illetve egy komolyabb CPU mellett , mennyire lehet vele játszani a 2007-s játékokkal. Persze ''jó'' grafikán AA és egyéb shadow meg cicoma nélkül. Ha kevés lesz akkor meg max veszek egy HD 2600 XT-t.
-
AMD Power
titán
SAPPHIRE - HD2400XT 256MB HTD DDR3 Lite PCIE
16.764Ft
[link]
Ennyiért nagyon jó árban van viszont. -
AMD Power
titán
válasz
keszegduda #12 üzenetére
Nagyon úgy néz ki. 12K-ért meg ajándék. Még a 8500GT-n gondolkozok de az nem AMD.
-
AMD Power
titán
válasz
keszegduda #10 üzenetére
Az a baj ,hogy én nagyon de nagyon keveset játszok. A mostani FX 5600 már nagyon gyenge. Ez 12K-ért szerintem nekem egyenlőre bőven elég lenne. Főleg úgy , hogy egy X'' 4200+ AMD hajtaná.
-
AMD Power
titán
válasz
keszegduda #7 üzenetére
Ennyi pénzért szerintem ezek a dolgok akkor is nagyon jók. Már maga tudta is jó ,hogy már ilyen olcsón isl ehet venni korszerű VGA-t.
-
Komplikato
veterán
De miért van lekorlátozva a HD lejátszás p720-ra? Pláne ha az UVD bírja az 1080-at is?
Bár olyan mindegy, ha meg lehet oldani registry buherálással, de bosszantó. -
AMD Power
titán
Pontosan!
Sapphire(2 év garancia) Videokártya(PCI-E) Radeon HD2400Pro 256MB (HD2400Pro, 256MB DDR2, DirectX 10, Crossfire, HDMI)
12,990 Ft
[link]
Sapphire(2 év garancia) Videokártya(PCI-E) Radeon HD2400XT 256MB (HD2400XT, 256MB DDR3, DirectX 10, Crossfire, HDMI)
18,960 Ft
[link]
Bár én az XT-t kicsit sokkalom ennyiért.]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest