na már van egy asus td-m evonk is a td-v evo mellé.
ugye ez csak 4+1 fázis, nem 8+2 de a phenom II 550 elmegy alapfeszen 3900-en. 250-es fsb, ramok 1667-en.
használtan vettem itt ph-n, és 29e-ben még egy CS TX3 is volt. minden garis.
a chipseten lévő "sydney operaház' itt kisebb mint a td-v-n, és emiatt jobban melegszik. bár csúcsra járatva is csak 44-45fokot ír, de már 40nél is olyan szinten éget a borda, hogy egy pillanat alatt hólyagos lesz az ujjad. pedig cseréltem alatta pasztát. CNQ-val netezgetve, elpötyögve 36C, nem éget, de majd lehet megy rá egy alpenföhn ötzi.
ami fontos: van egy bug a BIOS-ban. rosszul adták meg a chipset overvoltage-nál a léptéket, és valójában a dupláját emeli. ugyebár alapból 1.1V. amikor 1.2V-ra állítod, már 1.305-t ad, 1.25V-nál már 1.415-t, 1.3V-nál 1.525-t. egy laza 1.4-es beállítással a 250fsb/800gpu kombónál sikerült neki 1.7V-t adni, de turboV-vel boot után visszaraktam 1.415-re.(alapból nem adnak emellé turbov-t, és nem is tudsz vele mindent állítani.
ami meglepi: a 9éves, 20tűs, 300W-os enermax tápom ezt is elviszi még tuninggal is. elviszi? hideg a táp, pedig a hátsó, kisebbik ventije már évek óta ki van kötve zajcsökkentés jegyében. igaz, ez nem vargáné, se nem codegány, itt a 300w, az 300w. egyetlen 12V-os ágán 22A-t tud leadni, az alaplap leírásában min15A-t kérnek ilyen esetekre. a 20 tűs csatit csak rányomtam a 24-es alaplapira úgy, hogy 4 üresen maradt. simán megy
(én meg még átalakítót, sőt tápot akartam venni)
via 7.1es hang (nem realtek), firewire, esata, dvi,vga és hdmi kimenet is.
én 13ért vettem itt az aprón garival, igaz, hátlap nélkül, de ez engem nem érdekelt.(majd szerzák rá, ha kell) lett volna másik márka 16ért lejárt garival, de csak 5.1 hang, másikon nincs firewire meg dvi, szal 785-ben sztem asus m4a785td-v vagy td-m evo.
[ Szerkesztve ]