Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
válasz Dízeles #4597 üzenetére
"Régebben csoda LADÁra ezzel rögzítettem a tetőre a faanyagot "
Becsapós ennek a teherbírása: Amikor megragasztottál vele vmit, nem bírod eltépni, olyan erős. És ha ilyenkor kilyukasztod egy szeggel, akadály nélkül szakad. Ha vinnem kell egy nehezebb kartondobozt, ezzel megbízható fület szoktam ragasztani rá v 3 rétegnyit. Més sose hagyott cserben ez a módszer. Ám a tetőre a fát nem merném ezzel rögzíteni - noha ígéretes az ötlet -, ugyanis ha abból baj keletkezik, akkor védekezhetek szabadlábon.
Neked bírta mindig?Több fa van, mint asztalos!
-
runner 125
nagyúr
Sok minden kifogásolható nem lehet, egy gyakorlatilag tömör rúdon.
De ennyi pénzért csak minőséget kap az ember, bár én nem ismerem ezeket a gyártókat.Dízeles
Aha, köszi.
..izé', nem akarok pofátlan lenni, de nincs köztetek vállalkozó?
Nyilván úgy, h neki és nekem is megérje az a pár fogantyú.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Dízeles
aktív tag
válasz runner 125 #4595 üzenetére
Hy
Ezek mind Forest-es fogantyúk.Forest katalógus minden közepes méretű barkács ill bútor-konyha "stúdióban" kell lennie .Katalógusból kiválasztod ,üzlet megrendeli ,max 1 hét és ott van.Szerintem.
Havanna szalag?! Ja!! széles barna cellux
Régebben csoda LADÁra ezzel rögzítettem a tetőre a faanyagot .Évek múlva is maradtak rajta barna "szálkák[ Szerkesztve ]
Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
mdk01
addikt
válasz runner 125 #4595 üzenetére
Alumínium sosem volt olcsó de sztem ennél olcsóbban is találnál, bár így képről nehéz megállapítani a minőségét.
-
runner 125
nagyúr
válasz Dízeles #4594 üzenetére
Google mindent elárul.
Más:
Ma bejártam ikeat, meg pár boltot, hát lófsz szó szerint a felhozatal fogantyúkból, így marad az online beszerzés.
Méghozzá meg is van, h milyen kellene, itt találtam. Cikkszáma;
00007650170 Itt bruttó 450ft/db, ami azért elég húzós, főleg, h kellene 17db.
Valaki nem tud segíteni esetleg ilyet beszerezni?Köszi.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Sanyabá
senior tag
válasz runner 125 #4588 üzenetére
Sima lakbenzin,az minden háztartásban megtalálható.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Winner_hun
titán
-
csemberlen
őstag
Mikró ajtó üvegből van, nincs rajta fogantyú, gondoltam, hogy ne legyen újlenyomatos ragasztanék rá valami pici fogantyút. Mivel szabad üvegre ragasztani, hogy ne legyen gond? Mert valami rémlik, hogy szélvédőre is speckó ragasztó fell a visszapillantohoz.
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz runner 125 #4586 üzenetére
Üdv!
A legegyszerűbb a foltbenzin. Az nem egy erős anyag, de a ragasztók 90%-át leszedi. Azt nyugodtan használhatod, üvegen és bútorlapon is. De a Theby jó tanácsát azért fogadd meg, próbáld ki egy nem látszó felületen. Biztonság kedvéért. Üvegről amúgy meg a legegyszerűbb bármit is letisztítani, egy jó szikével szinte mindent le lehet róra tolni. Persze azért az ujjadra vigyázzál, és ne agyonhasznált szikét használj, mert az össze karcolhatja az üveget. De te problémádra bőven jó lesz a foltbenzin is.
Csáó!
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
runner 125
nagyúr
Nem tudom mi oldhatja, de hajszárítóval melegítettem, s úgy szedtem le késsel a csíkokat..
Oksa, kipróbálgatom őket.
Köszi a segítséget.Feleség?! Nem őrültem meg, amúgy meg nem vagyok ám olyan idős..
Becézni szoktam az "asszonnyal".."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
thyeby
őstag
válasz runner 125 #4586 üzenetére
Ne kapard, mert csak nehezíted a dolgodat.
Több féle ragasztó van - attól függ, mi oldja.
Próbáld meg a feleséged körömlakk lemosójával (aceton) hátha szerencséd lesz. Ha az nem, akkor univerzális hígító, v vmi észterhígító.Az üveg könnyű eset, de a bútorlapon tegyél próbát mindenképp vmi eldugott helyen, nehogy azt is feloldd!
Több fa van, mint asztalos!
-
runner 125
nagyúr
Srácok!
Ma leszedtem a bútorról azokat a giccses (talán) kétoldalú ragasztóval felragasztott műanyag díszcsíkokat, de az üvegajtókon maradt ragasztónyom. H a bánatba tudom azt onnan levakarni? Próbáltam már ablaktisztítóval, de semmi..
..jah és a bútorlapon is maradt, valahogy arról is le kellene "kaparnom" ..Köszi.
-
mdk01
addikt
válasz runner 125 #4582 üzenetére
Igen az-az Hilti a milyenk is azért volt akkor drágább.
-
runner 125
nagyúr
Persze, asszony apjától kaptunk ilyen speckó cuccot, ami az első csavar behelyezése utána megadta magát, pedig talán Hilti márka volt.
Noh mind1, marad a falba csavarozás, köszi mindenkinek!
-
mdk01
addikt
válasz runner 125 #4577 üzenetére
Azt ugye tudod hogy a Molly tiplihez van egy spec fogó ami 10k-ba kerül kb.
A kézzel csavaros módszerrel nem igazán lesz jó.Meg a Molly tipli a maga ~30-40 forintos darabárával sem túl kedvező.Amúgy ha van a gk. fal mögött tégla én biztos abba fúrnám bele a ~120-as tiplit csavarral. Gk.-ba normális tiplit rögzíteni nem igazán lehet, főleg ha tartós megoldás kell.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz csemberlen #4576 üzenetére
Nah, ez is jó ötlet.
S talán még ez a legolcsóbb.
Köszi szépen.
-
runner 125
nagyúr
válasz Dízeles #4575 üzenetére
Hali!
Köszi.
...várjunk, lehet, h én írtam pontatlanul, nekem nem kell ilyen speckó cucc, hanem sima gipszkarton csavar, ami lehetőleg minél erősebb legyen. A polcon van egy fém panel, amin vannak furatok, értelemszerűen ezt a konzolt kell felfúrni, majd ha ez fix, rá kell tolni a kb. 6-7 cm vastag polcot..Itt néztem ezt a típust, egyet ebből sikerült már felrakni, 5x52mm-est. De itt sem lehet darab számra venni.
-
csemberlen
őstag
válasz runner 125 #4573 üzenetére
Hát az nem praktikus ilyen szempontból, viszont ebben az esetben akár lehet gondolkozni a téglában való rögzitésben is, kis távtartóval, hosszú csavarral téglába való tiplivel.
-
Dízeles
aktív tag
válasz runner 125 #4571 üzenetére
Hy
Esetleg ez vagy ilyen ezt gipszkarton tiplivel is megfogathatod.
Fogantyút sikerült vásárolni?Esetleg ott segíthetnek rejtett polctartó beszerzésében.350-650 ft /db
Madmax81 512 RAM ?Ezt azért a srácnak illene tudni ,hogy kevés.Vigyék vissza ,és kérjék vissza a pénzt .Esetlegesen említsék meg a fogyasztó védelmet[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz csemberlen #4572 üzenetére
Eh, hát én a helyi Praktikusban próbálkoztam be, ahol azt mondták nincs darabra..
A fal a következőféleképpen alakul; 1 réteg gipszkarton, légrés és a tégla..
-
csemberlen
őstag
válasz runner 125 #4571 üzenetére
Bármelyik csavar boltban kiszámolják a kezedbe amennyit kérsz, ha multi áruházba mész.
Nem ártana tudni, hogy 1 vagy 2 rétegő a szerkezet.Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!!
Egy kis segítség kellene, asszonynak vettünk 4 rejtett konzolos polcot, de otthon derült ki, h a szobafalak előtt gipszkarton van..
A lényeg; nincs valakinek vmi normális gipszkarton csavarja? A dűbelesnek jobban örülnék, polc révén azért valamit illene, h tartson..
20 darabra volna szükségünk, természetesen nem ingyé'.Néztem boltban, majdnem mindenhol 50-100 a minimum mennyiség, mellesleg 7-8000ft volna, azaz több lenne, mint maga a 4 polc.
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Madmax81
aktív tag
válasz Dízeles #4568 üzenetére
Szia
ha érdekel tudok szerezni neked nagy tételben de nem tudok rá garit intézni
Járkáltam a boltban mikor megláttam majd kiesett a szemem hogy ilyen is van ehető Makita
Sajna
A minap voltam telepíteni egy gépet " nem szeretem az Asrock alaplapokat nincs semmi különösebb indolom " szóval hívtak hogy nem bírják feltelepíteni a hangot, gyári cd ről sem megy fel .
Kimentem és majd agybajt kaptam hogy átverte az egyik Nagy áruház lánc szegény " informálatlan " ismerőseimet . Eladtak nekik "Játékra "egy Intel egymagos Intel P4 Celeron D331 procit alaplapi Intel videókártya 512Mb ram +DVD + gépház mindezt 80 ezer forintért , felírtam a papírra az adatokat és keresgéltem kiderült hogy ha a gépet darabokból rakom össze akkor kb 40 ezerből megvan
Csináltam nekik egy listát hogy AMD-s konfigból 80 ezerért mit lehet kihozni és kerestem a neten teszteket az ő általuk vásárolt és az én általam összerakott gépről , egyértelmű volt számukra hogy átverték őket . Sajna szomorú történet a család hosszú hónapokig spórolta össze a gyerkőcnek a számítógépre valót és mikor hazavitték kiderült nem is jobb játékra mint az " elavult régi gépük " hol van ilyenkor az Igazság[ Szerkesztve ]
1956-2010 07.22 Varga László
-
mdk01
addikt
Hát azért vastaglazúrt 180 vagy afölötti szemcse számú papírral igen nagy túlzás sztem csiszolni. Valószínű hamar eltömődne meg nem egy beltéri lakkozott felületről van szó.
Én 120-as csiszoltam, de igazából azt nem is nevezném csiszolásnak mert szinte rányomás nélkül egyszer meghúztam hogy a nagyja felálló szőröket levigye.Ha jól emlékszem pont te írtad hogy mennyire hiba ha megcsiszolják a vastaglazúrt mert sokkal kevésbé áll ellene az időjárásnak. Sőt azt is írtad sztem hogy maga a fát sem szabad agyon csiszolni.
-
Dízeles
aktív tag
Ha már padló...
-
Vikusz77
tag
válasz Madmax81 #4560 üzenetére
Szia
Elmegyeget szépen, nekem nincs napi használatban, szerencsére a celláztatott akksim vaklárma volt hogy tönkrement, amit adott a gép mellé a vaterás eladó az meg olyan 50 %-os. De nekem így ez elég házi alkalmazásra.
2,6 Ah az már ütős.
A gépre is rá volt írva hogy planer, meg hallottam már erről a masináról hogy létezik. -
Madmax81
aktív tag
válasz Vikusz77 #4559 üzenetére
Szia mester
Mi újság az akkus fúróddal működik rendesen ?
Én most rendeltem a régi lepukkant Makita aksijaim mellé egy Ni-Mh 2,6Ah aksit , megváltás a régiekhez képest egész nap dolgozok a géppel és nem kell tölteni csak a nap végénIgen én is tudom hogy gyalut jelent de azt hittem hogy valamiféle fordítási hiba vagy belekeverték a gyalugépek közé ezt a szerkezetet .
1956-2010 07.22 Varga László
-
thyeby
őstag
Amikor valamit lakkozol, akkor azt előtte ugye csiszolod. Bármennyire is igyekszel a festés előtt eltakarítani minden port, fog maradni az anyagon úgyis. Amikor ezt bekened lakkal, szemmel sokszor nem is látszik, h ott van, de ha a tenyered végighúzod rajta, akkor érezhetően tele van a lakk "tüskékkel". Van ahol ez nagyon zavaró - pl a parkettán mezitláb. Úgy lehet eltűntetni, hogy a felvitt rétegeket szinte már polír finomságú papírral (nem nyomva, szinte csak törölgetve) átcsiszolod. S mindezt szálirányban. Azért, hogy ha egy-két szemcsét maga alatt húzna a tenyered, és az hosszú karcot húzna a még puha lakkban, hát szálirányba tegye, ne keresztbe. Amikor így megcsiszolsz egy réteget, ijesztően karcossá válik a lakk. Ettől nem kell betojni, a következő réteg eltünteti majd. A legutolsó réteget természetesen már nem szabad csiszolni.
Ezzel az eljárással olyan sima felületet alakíthatsz ki, hogy a légy is seggreesik rajta. Kültéren legtöbbször nem szükséges, de aki igényes...
Ez az egész pluszmunka alig igényel plusz időt, energiát - magyarul megtérül bőven.Egyébként a szálára csiszolás alatt a szakma inkább azt érti, amikor a még lakkozatlan felületet csiszoljuk mindenféle irányú csiszolás után végül szálirányban, hogy a kezelt felületen majd ne lehessen észrevenni se, h az csiszolva lett volna valamivel is. Ugyanis a szálirányú apró karcolások még akkor sem látszódnak, ha kigúvadt szemmel keresgéled, a keresztirányú viszont messziről hangosan kiabál.
Több fa van, mint asztalos!
-
Dízeles
aktív tag
válasz runner 125 #4549 üzenetére
Ezek java része az ikeában,barkácsboltban lapszabászaton megtalálható rendelhető.
°
Madmax81 ez nem is gyalugép ez furnér hasító[ Szerkesztve ]
-
dany27
őstag
köszi a válaszod! Igen azt én is észre vettem hogy pénzben nem sok különbség van a lenolaj és a saját alapozó közt!
Am pontosan mit akar az takarni hogy szálára csiszolni?? Én eddig ha lakkoztam valamit akkor azt előtte felcsziszoltam de közte sosem. Így erről nincs konkrét fogalmam hogy pontosan mit takar és hülyeséget meg nem akarok csinálni! Mint mondtam csak hobby barkácsoló vagyok!Előre is köszi!
-
thyeby
őstag
Tulajdonképpen mindent jól tudtál nélkülünk is.
Lenolaj kontra saját alapozó:
A lenolaj egy hangyapucával olcsóbb a saját alapozónál, de több kell belőle. Helyette használják, nem mellette. De! A saját alapozó egyben favédő is. Méreg van benne a rovarkártevők ellen. Egyebek közt. Meg arra sokkal jobban tapad a saját lazúrja, mint a lenolajra. Az egy speciális keverék. Jómagam nem ellenzem a lenolajjal való alapozó helyettesítést, de sosem művelem. Ha másért nem, hát a saját alapozóra szavatol a márkanév. Tapasztalatom szerint az alapozás a lazúrok sarokköve. Ha az jó, akkor sokáig jó minden.
Nyugodtan szálra csiszolhatod a rétegek közt, de csak finoman.S mégvalamit mdk01 szavaihoz:
Három réteg párti vagyok én is. Azzal az apró módosítással, hogy a harmadik réteget csak egy év múlva viszem fel. Így több évvel lesz tartósabb. És szeretem őszre vagy tavaszra időzíteni az ilyen munkát. 18-20 fok, kis páratartalom, semmi napszúrás (nem csak az én fejemnek, a fának se).
Tudni kell, hogy a kültéri favédelem ha tíz évet kiszolgál, az igen szakszerű volt és profi anyagokkal történt. Kérdezte egyszer tőlem valaki, h mit tegyen, hogy a fa kerítését konzerválni tudja legalább húsz évre. Azt válaszoltam, h dobja ki, és csináltasson saválló anyagból egy kerítést.Több fa van, mint asztalos!
-
dany27
őstag
Én nem tudom mivel kezelték az asztalosok annak idején de most nem igen látszik rajta, olyan mintha csak vmi vékonyszarral lett volna lekenve mert tapintva nem érzem rajta azt a bizonyos lakk réteget mint más dolgokon ami vastaglazurral volt kezelve!
Így itt szerintem ha kicsit is megcsiszolom már fánál leszek....Am lenolajat mikor szokás használni?? Mert pár helyen láttam már hogy használnak csak nem tudom hogy mire jó pontosan. Illetve azt tudom hogy beeresztésre használják, de akkor az alapozót kihagyják vagy mi?
-
csemberlen
őstag
Az lesz, ez se volt olcsó de a müködéséből adodóan az ajtó magassága miatt képes felül becsukódni, és alul marad pár milliméter. meg fogom szokni valószinű. ha lenne pár ezerért valami olyan szerkentyű ami buhuzná kompletten akkor gondolkozóba esnék. Olyan vasalatok lettek amik fékezősek, és megszoktam, hogy meglenditem, és megy a helyére. Lehet kopogtatós behúzó/kinyitó kellett volna, de annak nem mertem megkérdezni a mintaboltban az árát.
-
dany27
őstag
háth nem tudom, lehet hogy most már a sadolin sem olyan mint régen. Nekünk elég sok farész van kezelve sadolinal és háth amennyit azok kibírtak van amelyik csak kb 10év után volt újra festve. Pedig kapott hideget, meleget és mégis bírta. Mostanában nem nagyon használtunk sadolint így mostani minőséggel nincs tapasztalatom!
Am szerintem mindegyik le lesz alapozva, mert szerintem ártani nem árt neki meg akkor volt utoljára lekenve mikor megcsinálta az asztalos az meg már vagy 10 éve volt! Mindegyik olyan száraz má mint a puska por! Meg valamelyik ugye meg is szürkült egy kicsit.Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Ahogy mondod.
Kicsit megcsiszolod aztán alapozó oda ahol a fáig csiszoltad, majd mehet rá a vastaglazúr.
Közbe ne csiszold mert én is ott rontottam el. Ha csiszolod nagyon szép tud lenni viszont nem tartós.Simán 3x kend át vastaglazúrral az a minimum ha nem akarod 3év múlva újra kenni. Sadolinnal már vannak kétségeim de nagyon jó kenni szépen terül de én nem vagyok benne biztos hogy ott rontottam, hogy a rétegek között megcsiszoltam. Lehet a Sadolinnal volt a baj, bár nekem egy sok éves tapasztalttal rendelkező festő ajánlotta. Nem tudom.
Az biztos hogy alapozó és rá a vastaglazúr 3x azt kész. Úgy sem úszod meg hogy többet ne keljen vele foglalkozni mert fából van. -
mdk01
addikt
válasz runner 125 #4539 üzenetére
Sztem ez pont nem az a vasalat amit neten kell nézegetni.
Menj el egy boltba tapizd meg hogy tetszik e és ha igen vedd meg. Az biztos hogy ami tetszik az drága lesz.
Itt a neten fotón keresztül nagyon jól tud kinézni némely fogantyú de ennyi.Kár az időt pazarolni rá...sztem. -
mdk01
addikt
válasz csemberlen #4537 üzenetére
Oké sejtem melyik ez.
A múltkor szereltünk Blanco márkájú ilyen szemetest hasonló behúzó vasalata van mind a Blumotion-ös Blum-oknak és az sem húzta be teljesen. Igaz hogy ott az ajtó magassága 690mm volt de fent elállt a korpusz élétől pár mm-t. Sokat nem tudsz csinálni az ilyen behúzó rendszer nélküli vasalatokon mert annyira nem precízek.Esetleg ha nagyon zavar akkor próbáld meg kiékelgetni mindenféle vékony lemezzel hogy minél inkább párhuzamosan álljon a korpusz síkjával de idővel az is változik ahogy használjátok és mindig utána kell állítani.
Bele kell törődnöd vagy kinyitni a pénztárcád és sok tízezer forintért venni egy atom precíz szemetest.
Sajna ez ilyen. -
bogumil7
újonc
-
runner 125
nagyúr
Szevasztok!
Úgy döntöttem, h lecserélem a kb 15 éves bútorom fogantyúit, valami elegánsabbra.
Megmértem a furattávolságokat, s 64mm.
Google-ban keresgéltem, itt találtam ekkora méretben. Mindenképpen valami fémet szeretnék, lehetőleg olyat ami nem kezd el hamar kopni...Ezen kívül valaki esetleg tudna olcsóbban?
17db-ra volna szükségem.Köszi.
-
dany27
őstag
Vagy elég az ha első réteg saját alapozója+utánna 2 rétegbe meg a vastaglazúr??
És akkor lenolaj nem kell. Tehát akkor először fecsiszolom majd utánna 1. rétegbe az alapózója majd száradás után egy réteg lazúrt majd a lazúr száradása után még1 réteg lazúr!
Köztük kell-e valamikor csiszolni?? És ha igen akkor mikor és milyen mértékben??
Nem vagyok se festő se asztalos csak szimpla barkács lélek
Ha nem jó így javítsatok ki!ELőre is kössz!
-
csemberlen
őstag
Ez 2 vödrös megoldás, a szekrényben van a szerkezet rögzitve. Az atjón van 1 egyszerű vasidom ami húzza-tolja a szerkezetet. A lényeg, hogy felül tolod az ajtót, és lent pár mm-t eláll becsukás után. Lehet oda kéne tenni egy erős mágnest, de akkor meg a kinyitás lesz nehezebb. Úgyis most elkezdek mágnes forgalmazással foglalkozni. Tényleg asztalosiparban használtok mágneseket valamilyen feladatra?
[ Szerkesztve ]
-
dany27
őstag
hali
Egy olyan kérdésem lenne hogy hogyan kezeljek olyan fa kerti bútorokat amik tető alatt vannak de nyáron mikor esik az eső akkor sokszor szokta verni....
Már volt egyszer kezelve mikor elkészültek de az már régen volt kb 6-8 éve így esedékes lenne megint. Van amelyik egy kicsit megszürkült de még feltudom csiszolni szóval azzal nem lesz gond, mivel ígyis úgyis mindegyiket felkell vmilyen színten csiszolni előtte, csak nem tudom hogy lenne a legjobb kezelni hogy tartós is legyen meg ne zabáljon meg egy csomó lakkot se!(Mivel olyan szarázak mint a puska por így szivná mint az álat szerintem.) És hát néztem lakkot rá szintelen Sadolint amiből 2,5L kb 10k!
Így gondoltam hogy első körbe beereszteném Lenolajal majd utánna két réteg lakk rá.
Szerintetek így jó lenne?? Javítsatok ki ha tévedek, nem vagyok asztalos csak szimplán szeretek barkácsolni.Előre is kössz!
-
mdk01
addikt
válasz csemberlen #4526 üzenetére
Ez az a fajta amikor az ajtó nyitással együtt a szemetes tetejéről lenyílik a tető?
Elvileg az megcsinálható jól is.
Nem csak az lehet hogy a pánton kell kijjebb dobatni hogy ne az ajtó pántos oldala feküdjön fel először a korpusz élére becsukáskor? Esetleg túl közel raktad a központi megvezetőjét a szemetesnek a korpusz oldalhoz és így a szemetes oldalán feszül?
Nem igazán szereltem még ilyet csak ismerem a működésüket és ezek ugrottak be. -
mdk01
addikt
válasz takee27 #4528 üzenetére
Ez is egy megoldás és még viszonylag elfogadható esztétikailag. Viszont ha azt szeretnéd hogy így is maradjon akkor én nem pácolnám meg. Ahhoz hogy pácolás után egy dugózott anyagba a dugó kontúrja ne látszódjon túlságosan, egy precíz állványos fúró kell és egy jó minőségű, éles forstnerfúró és dugófúró.
Az a baj ha kicsit is nem passzol a lyukba a dugó(legyen ez a lyuk vagy a dugó hibája) az körbe megmutatkozik a dugó kontúrján és ezt a hibát a pác csak felerősíti, mert ott jobban megszívja magát a fa és sötétebb lesz a pác.Csaba:
Árban a tölgy a legdrágább aztán az akác és végül a fenyő, de ez csak akkor igaz ha asztalos minőségű anyagokról beszélünk, mert ugye a másik véglet a tüzifa ahol semmi különbséget nem tesznek pl. az akác és a tölgy között.
Teherbírásban én az akácot és a tölgyet kb. egy szintre raknám majd a fenyő. Viszont ha személygépkocsi alá kell oda bőven elég a 2colos(5cm-es, kigyalulva ~4,5) fenyő is. Én fenyőből csinálnám mert mint írtam gépkocsi alá bőven elég és ha ki kell venni akkor nem ~15kg-ot kell megemelni ha nem csak ~5kg-ot. Az biztos hogy időtállóbb a keményfa kérdés hogy szükségem van e rá.[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
-
pohár
félisten
Eltaláltad, egy lapos TV nyughelye lenne
Hifi nincs, de majd egy erősítőt szeretnék beszerezni, az biztos megvan 10kg, a Tv is ott körül van
Az asztal falnál lenne közvetlen, így a hátlap tényleg nem zavaró tényezőGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
takee27
csendes tag
Na megoldottam a hajópadlós problémám!
3,5 cm-es vékony facsavarral lecsavaroztam, így teljesen stabil. A csavarokat túlhúztam, úgy hogy behúzta magát a padlóba kb. 0,5 cm mélységben. Így keletkezett a padlón egy kb. 6 mm átmérős lyuk. Ezt a lyukat pedig ilyen átmérőjű kis dugókkal bedugom és csiszolóval eldolgozom. Ha behúzom páccal remélhetőleg teljesen észrevétlenek lesznek majd. Más kérdés, hogy ember legyen a talpán aki majd egyszer arra vetemedik, hogy ezt felszedje. -
Soká
senior tag
Stabilitás szempontjából nem mindegy ám az a hátlap! És a felső lap is kevésbé hajlik meg így. Ha vannak benne hifi kütyük, nem igazán látszik, hogy van-e hátlap.
Amit linkeltél, akkor előnyös, ha nincs a falra tolva a bútor, mert úgy könnyebb a madzagokat csereberélni.
Meg kell kérdezni a yisk-et, van-e kiállított darab, azon ellenőrizheted a stabilitást. De én látatlanban megmondom, hogy miután baromi széles az a bútor, 20-25 kg-nál nehezebb cuccot nem tennék rá. Egy lapos tv, főleg ha ha a hátlaphoz közeli részre kerül, elmegy... -
csemberlen
őstag
Sziasztok, konyhai szekrénybe beépiettem 1 automata nyitású szemetest, viszont emiatt becsukáskor alul nem csukódik. Nincs rá valami blumm vagy egyéb megoldás, hogy behuzza az ajtót rendesen?
-
pohár
félisten
Tyű, ez nagyon szuper!
Csak a hátuljára nem kéne az a vacak hátlap, fúj
Na meg kíváncsi vagyok milyen stabil a cuccGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Soká
senior tag
Pohár!
Nem tudom, vagy-e még, de a TV asztalod egy ökonomikus változata itt található, talán számodra is elfogadható áron:
[link]Ez kicsit rövidebb is, mint kívántad, igaz valamivel karcsúbb is. ha nem akarsz nagyon nehéz tv-t rátenni, akkor jó lehet. De akár még erősíteni is lehet rajta. Hossztoldott tölgy léceket (60×20×2000mm) kapsz a Bauhausban 1500Ft/db áron. Hasonló profillal de nem hossztoldottat (ám kicsit görbébbet) mintha a Zatikban láttam volna.
Ahogy elnézem, ha ebből, illetve a tömbösített munkalapokból szeretnéd elkészíteni, akkor ott vagy, amit Vikusz is írt, 120.000körül... -
mdk01
addikt
válasz Sanyabá #4521 üzenetére
Garázs és garázs között is van különbség de az tény hogy egy jobban igénybe vett garázshoz és annak aknájához a nagyobb igénybe vételt tűrő fát kell használni.
Sztem egy normál garázsba elég egy borovi fenyő is ami nekünk van. Az se nem luc se nem keményfa(ami amúgy nehéz is) gyantás is bírja is azért az átlagos igénybe vételt.
Ha egy olcsó megoldás kell átlagos garázsba akkor lucfenyő.
Amúgy még annyit hogy esetleg érdemes pallók végére ráhajtani "U" alakba egy vékony fémlemezt hogy a ki be vételnél ne a fa roncsolódjon. Nehezebben is reped mert össztartja a fémlemez amit szeggel csavarral lehet rögzíteni. Ennek is igazából akkor van jelentősége ha sokat van ki be rakva a palló. -
mdk01
addikt
Gondolom lakásba rakta és nem hiszem hogy csavarozni szeretné, bár az tény hogy az 5mm-es szivacs nem kicsit sok. Én azt a szivacsot szoktam rakni amit a szalagparketta alá és az sem arra való hogy kiegyenlítse a hibákat(azt nem lehet 1mm-es szivaccsal) hanem hogy ne nyekeregjen a párnafán a hajópadló.
Szalagparkettánál is csak azért rakják sztem, hogy ne sercegjen a kavics meg a szemét a parketta alatt mert az nem olyan puha mint mondjuk egy fenyő.
A másik meg szerintem a szalagparketta úgy xar ahogy van, mert az nem a szivacs miatt rugózik hanem gyakorlatilag hibog az egész. Az egy merev műanyag lap ami ráraktál egy kicsit hepehupás padlóra.
Sose lesz jó csak ha leragasztod pontokba, viszont akkor nem igazán visszaszedhető. Bár nem tudom ki vetemedik odáig hogy mondjuk 10év után a már lerakott szalagparkettát felszedje majd egy felújítás/költözés után visszarakja.Üdv.
-
thyeby
őstag
válasz takee27 #4516 üzenetére
Mezitláb kellemetlen lehet.
Felszedés nélkül nem javítható a hiba.
Nem megfelelő szivacsot tettél alá. Aztán nem megfelelő rögzítési módot választottál.
A szivacsot én kiszedném alóla. Mert eltelik úgy tíz év, és járás közben a padló a résein át fújni fogja ki az odagyülemlett finom port.
Talán segít a bajodon - már ha felszedés nélkül akarsz operálni mégis - ha a szegek helyére, v mellé reisser csavart teszel (és ez nem bántja a szemedet). Akkor viszont a szivacsod nem rugózik tovább, mitöbb, az idő előrehaladtával nyekeregni sem fog a lábad alatt.
Szoktak a laminált padló alá speciális vékony szivacsot teríteni, de megmondom őszintén, nekem az sem tetszik. Kiegyenlíti ugyan az aljzat egyenlőtlenségeit (amire sokkal biztosabb módszer a szakszerűen elterített padlopon), de mégis: Mozog utána a padló a lépésektől.Több fa van, mint asztalos!
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz csaba54 #4517 üzenetére
Üdv!
Többféle megoldást, is ismerek. Pl.: nálunk kb. ugyanekkora aknán sima fenyő deszka van. De az autószerelő ismerősömnél pl. tölgy pallóból van. Igazából azt kellene tudni mekkora terhelést kell bírnia.
Csáó!
Csak faipari témában tudok segíteni. Sorry! :-) Nem vagyok programozó. Inkább majd én kérek SOS-t számítógépes ügyekben. :-P
-
csaba54
tag
Sziasztok!
szerelő aknára /1m széles/ milyen vastag fát szoktak rakni és milyen fajta az erősebb
Köszönöm a figyelemet...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
takee27
csendes tag
Sziasztok!
Hajópadlózok és felmerült egy kis probléma! 1,9 cm-es hajópadlót raktam le 2 cm-es párnafákra, és a hajópadló és a párnafa közé 0,5 cm-es szivacsot tettem a kopogás elkerülése végett. Kész lettem vele, de most az a gond, hogy a szivacs miatt van egy kis rugózása ahogy járkálok rajta, így a szegek fejét a padló időről időre felhúzza. Ciki mert így azért nem egy életbiztosítás rajta járni. Mit rontottam el, tudtok valami megoldást anélkül, hogy fel kellene szedni.
Köszi mindenkinek
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Vikusz77 #4514 üzenetére
Üdv!
Bocs, félre olvastam a m2 árat. De a többit tartom. Mivel számításaim szerint 8-10.000 Ft-ból ki lehetne hozni a m2-ét. Ezt én 120.000 Ft/m3+ÁFA áron számoltam.
A falburkolat sajnos nem jött össze. Mivel, akiknek kellett volna nem nyerték meg a pályázatot. Minden jó volt ezt az apróságot kivéve.
Csáó!
-
Vikusz77
tag
válasz L.Szilárd #4511 üzenetére
Mármint hogyan néztem el? Túl olcsó amit írtam? Hossztoldott anyagról van szó.15 ezret írtam tölgyre, fenyőre meg 4-5 ezret ha jól emlékszem. M2 árnak.
A Tölgy lehet hogy több mint 15 ezer, lehet 20-is, a fenyő az szinte biztos hogy stimmel.
Luc 4 ezer körül, borovi meg 5 ezer körül van ha nem tévedek.És ez talán még nem is a hossztoldott ár. Persze minőségtől is függ ez nem vitás.
Ezek 18mm vastag anyagra értendők.Drágább faanyagból elképzelhető hogy van asztalos aki olcsóbban megcsinálja-és adja-, fenyőből csodálkoznék rajta.
U.i.: Milyen ragasztóval táblásítottad azt a (ha jól emlékszem éger) falburkolatot végül?
-
pohár
félisten
válasz L.Szilárd #4512 üzenetére
Köszi szépen előre is!
Nagybátyám pont azt mondta hogy ez a sívó fa vagy mi pont a duplája a többinek, mert két réteg van összeragasztva vagy mi
Nem tudom hogy csak fából mennyire jönne ki, meg azt se tudom hogy milyen fából kéne hogy jól jöjjek ki
Azé jó lenne ha olyan 20-30ból meglenne az anyag (már ha lehetséges fa esetében)Ahogy a magasságot nézem, nem sokkal kisebb mint a TV-é, egy olyan 50-10cm-rel kisebbre tippelek
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
L.Szilárd
csendes tag
Üdv!
Tudom messze laksz, de este majd számolok egy árat, és elküldöm privátba. Amúgy ahogy néztem én is olyan 140-150 cm-re tippelnék. Magasságot nem tudom mert nem látszik az egész állvány. Mélység meg olyan 40-50 cm lehet, mivel kikerestem neten a tv-ét és ott a talp mérete 34,5 cm-be volt megadva, ha jól emlékszem.
Csáó!
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz Vikusz77 #4509 üzenetére
Üdv!
Szerintem, és ez saját tapasztalat. Nem olcsóbb a táblásított faanyag. M2-re kivetítve is legjobb esetben ugyanarra az árra jön ki mintha megvennéd a normál faanyagot és asztalossal táblásítod. Én táblásított anyagot olyan 18 ezertől tudok m2-be.
Csáó!
Ui.: Nem nézted el véletlenül, mert általában még táblánál is m2-ben adják meg az árat.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #4503 üzenetére
Na nem gyengén voltam fáradt, 1,5-tel váltottam a colt, jó lesz az 140 centi körülinek is.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Vikusz77
tag
A hossztoldott épphogy olcsóbb, mert kis "leeső" darabokból ragasztgatják össze. Ennél már csak drágább megoldás van tömörfából. Esetleg ha furnérozott forgácslapból csinálod (tömörfa benyomását kelti, egy vékony kevesebb mint 1mm-es falap a felülete) úgy spórolhatsz mert annak m2-e kb 5000ft. Egy tábla olyan 25 ezer ft, abból még maradna is másra.
Fél tábla is elég lenne, ha fiók nem kell, csak nem tudom kapnál-e annyit.Vagy csináld fenyőből akkor annak a táblásított m2-e csak olyan 4-5 ezer forint 18mm-es vastagságban.
De én nem vagyok asztalos, majd ők itt megmondják mennyi az annyi.
Lamináltat én nem kombinálnám tömörfával, mert szerintem az egy gagyi megoldás.
Nagybratyót kéne megkérdezni ha már egyszer asztalos -
pohár
félisten
válasz Vikusz77 #4507 üzenetére
Igenigen, nagybátyám is azt mondta hogy hossztoldott cuccból van
Hát azért egy kicsit sok nekem, akkor lehet az lesz, hogy nem hossztoldott tölgyből csináltatom majd, hanem sima tölgyből, így fele annyi az anyagköltség, ugye?Fiókon gondolkozok hogy kell-e nekem, de nem hiszem hogy kellene, de egy kisebb polc az biztos kell alá, amin majd lesz egy s más, mint a képen
Ebben az esetben hogy lehetne kombinálni a bútorlapot és az igazi fát? Keret tölgyből, a többi bútorlap pl?
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Vikusz77
tag
Szerintem igazad van hogy jóval hosszabb, én a hosszát 140(+) centire becsülöm. A mélysége olyan 40 centi(minimum), a magassága inkább 50.
Szerintem ez tölgyből van.
Táblásított hosztoldott anyag kell hozzá ( ha minden abból van (még a fiók alja is) olyan 3.5 m2. Kb 15 ezer ft lehet négyzetmétere, de nem biztos hogy kijön egy kb 1.2*2.5 méteres táblából. De a fiók készülhet rétegeltből helyette, és akkor kijön.
A lábakhoz összekötőkhöz meg még kb 4 méternyi 5*5cm es tölgy anyag : 0,01m3.
Szerintem ennek a faanyag költsége kb 50-60 ezer forint.
Ehhez jön az elkészítés díja (mivel nagyrészt táblásított anyagból van kb az is egy 50-es, de lehet hogy azért több).
És akkor ott van még a felületkezelés (de azt ennél akár házilag is mecsinálhatod keményolajjal és viasszal, szép lesz. csak rongy kell hozzá. Ennél az anyagra még számolhatsz kb 10 ezret.[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
válasz Madmax81 #4505 üzenetére
Áháá, köszi szépen!
Én azért többre mondanám az asztal hosszát, mivel a TV rajta 116cm kápátlójú, ennél az asztal hosszabb nem is kevéssel, én olyan 150cm-t mondanék
Nagybátyám (aki szintén asztalos) azt mondta ez sívó fa, és ennek köbmétere 250kGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Madmax81
aktív tag
Szemre nehéz becsülni méretet attól függ milyen közelről távolról fényképezték és is osztanám Winner_hun becslését de egy kicsit többet mondanék 90-100 cm lehet e hossza .
A köbözést te is ki tudod számolni ha mondjuk 100cm hosszú és 25 széles 4,5 vastag az asztal lap akkor egyszerű a képlet 1*,25*0,045 =0,0125 m3
Lábak mondjuk 5*5*50 akkor 0,05*0,05*0,5*4 =0,005 m3
Középső polc 1*0,25*0,02 =0,05 m3 ebből lehet kettő is ha az aljára is szeretnél rakni .
Fiókelő fiók oldalak fiók hátlap +fiók válaszfalak 2 db talán nagy vonalakban ennyi és a végeredményt szorozd be 1,3 keményfa esetében mert ezek tiszta méretek nem tartalmazzák a hulladékot .1956-2010 07.22 Varga László
-
pohár
félisten
válasz Winner_hun #4503 üzenetére
Akkor milyen hosszú? (hosszabbik oldal érdekelne )
Ja és kb hány köbméter anyag kellhet hozzá? Mondjuk tölgyből
Vagy a keret tölgy, a többi bútorlap, nem tudom hogy legyen[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
Üdv mesterek!
Ezt az asztalt be tudnátok méretezni úgy hozzávetőlegesen?
Annyi támpont van, hogy a TV 46"
Egy ilyen asztalt szeretnék csináltatni, de elég lenne egy kicsit rövidebb is (keskenyebb), remélem nem kértem megoldhatatlantElőre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest