Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- E-book olvasók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
válasz thyeby #35399 üzenetére
Videón láttam: Erős mágnes vékony madzagon és mit egy ingával átpásztázta az öreg gerendát. Ahol jelzett a mágnes megjelölte ceruzával és a végén azokon a helyeken talált is szöget. Amiket kivésett-kihuzogatott majd utánna gyalult.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
thyeby
őstag
válasz aszamóca #35386 üzenetére
Mennyi hatszor tizenhatezer? Annyit tud a keményfémlapkás a HSS-hez képest. Én öt évig csak sóvárogtam ilyenre, míg végül került a házhoz. Nna, ez aztán nem fog sose szeget kapni, ammán tuti.
Szeretik a zembert megkérni, hogy gyalulná meg ajándékba a szegektől jól kihúzgált bontott raklapdeszkákat. Megköll tanulni azt mondani, hogy ki köll tenni az asztalra egy pár új kés árát arra az esetre, hogy ha abban a szegtelen anyagban mégis szeg lenne. Mindenki kifarol a műhelyből.
Gyalulok én szegtől tisztított fát. Most bontottam a tetőleceket le, van egy utánfutónyi. Tele szeggel, meg negyven év retke, pora rajta. Vettem egy használt 82mm-es kézi Makita gyalut egy húszasért. Pont ennyi a matemóba egy pár új kés. A Makita is szépre gyalul, egy késélezés pedig egy nap, és hatszáz forint. Új HSS kés bele cca 3500. Új HM pedig cca 5000 pénz. Magam húzgáltam ki a szegeket. De úgy minden huszadikban találtam mégis gyalulás közben szeget.Meg kell találni az okát, hogy miért jár nehezen az orsó. Nekem gyanús, hogy vagy tele került finom fa porral (WD 40!), vagy rosszul van beállítva.
Nna, többire holnap válaszolok, ha lesz időm, én mára kidőltem.
Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz Pgabor79 #35385 üzenetére
Szia!
Tibi vagyok, igen.
Nos, a szakértés az túlzás, valamit már kezdek konyítani az ár/érték arányokról.
Ominózus KGS 216 nem a gérvágók ékköve. Nekem húszezret (valahogy így: 70-20=50) akart engedni az árából a kereskedő, mikor életemben legelőször (Régen, nagyon régen volt ez, vagy öt éve.) megbabráltam a Soproni szakkiállításon. Lógott lötyögött rajta minden. Mindösszesen két dolog tetszett rajta. Az egyik, a markolat fogása - kézbeillő, nna. A másik, hogy jó fűrésztárcsát dugtak bele. De hiába. Olyan ez, mint ha a szuzukimba tennék egy 130 lovas BMV motort. Sz@rt se érne benne. Dehogy vettem én meg - addigra már lett némi tapasztalatom metebóból. Megmondom őszintén, hogy nekem ajándékba sem kellene - de tudni kell, hogy rémesen finnyás vagyok gérvágók tekintetében.
Vakarom a kobakom, hogy akkor mit ajánljak helyette? Ennyi pénzért nincs jó gérvágó.
A gérvágók királya a DeWalt. De abból a leggyengébb, legkisebb kihúzható is 120 körül kóstál, és az nem is igazán eltalált.
Viszont ha nem idegenkedsz a használt gépektől, akkor toldd meg ennek a matabónak az árát kicsivel, és repülj rá egy szép példányra. Pillanatnyilag ez a legjobb, amit látok a használt kínálatban, de gondolom, ennyid nincs rá. (Pedig innen felfele vannak az igazi gérvágók.) Legolcsóbban erről a gérvágóról tudok, amiért pénzt adnék.
Próbálj ilyet kifogni használtan, ha nem sürgős a vétel. Többször láttam már 80-100-ért szép egészséges példányt. Jobb egy 200 ezer kilométeres BMV, mint egy nullkilométeres szuzuki. Az ipari szerszámoknak nem annyira a kora számít, hanem az, hogy mennyit fingatták? Van, aki megveszi a jó gépeket nagy elánnal, hogy majd milyen jó lesz barkácsolni vele, az idő meg azt igazolja, hogy nem neki találták ki a barkácsolást. Fillérekért adja el azt, ami egy iparost is évtizedekig kiszolgálna. Ilyet köll kifogni. Már ha van türelmed hozzá.Több fa van, mint asztalos!
-
MrzNur
újonc
válasz werszomjas #35394 üzenetére
Ha sűrűn van használva (nem divatkonyha), csak matt felület! A fényesen minden karc látszani fog.
-
werszomjas
addikt
Konyhai munkapultnal laminalt fényes mennyire érdemes venni? Előbb tönkre megy? Jobban karcolodik?
üdv
-
hakos1987
őstag
válasz thyeby #35376 üzenetére
Köszönöm ajánlásod, nagyon szimpatikus termék! A szín is tetszik, van esetleg fotód erről a szőke dióról nagyobb felületen (hogy ne csak színmintát lássak)? Köszi!
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Hunyus
senior tag
Esetleg ha valakit érdekel egy AEG PST500X dekopír,van egy eladó,28k és Garancia idő lejárati dátuma 29/12/2018. Egyszer használtam kb 10percet...
-
dr.ac
csendes tag
válasz aszamóca #35389 üzenetére
Konkrétan pl. ettől a kereskedőtől (?) óva intenék mindenkit:
http://www.villanyker.hu/termekek/szerszamgepek-es-kezi-szerszamok-3641/szerszamgepek-2815/fureszek-3902/szalagfureszek-2885/makita-lb1200f-asztali-szalagfuresz-900-w-220v-589874.html
http://www.argep.hu/product_1389172.htmlA cég a honlapján és az argep.hu felületén is valótlan áron hirdet olyan termékeket, amelyeket nem tud szállítani. Nem egyszeri esetről van szó, és nem is időszakos szállítási nehézségről.
Ez a Makita hónapok óta náluk van a legkedvezőbb áron hirdetve az országban, holott a megkeresésekre folyamatosan az a válasz, hogy a terméket nem tudják beszerezni.Először idén februárban érdeklődtem a termékkel kapcsolatban, legutóbb pedig néhány napja. A válasz mindig az, hogy nem beszerezhető.
Már külön kértem őket, hogy szedjék le ezt a hirdetést, természetesen továbbra is ott virít mindkét honlapon az ajánlat.
Vajon milyen kereskedői magatartással lehet kiérdemelni a "csaló" jelzőt? Költői a kérdés, csak nincs kedvem bíróságra járni...[ Szerkesztve ]
-
aszamóca
aktív tag
válasz Hunyus #35387 üzenetére
Én egy hónapot vártam a fűrészre, mert egy darab nem volt belőle az országban, a Bosch központi raktárában sem. Úgy rendelték be németből. De mindenütt hirdetve volt. Ez a baj a Web áruházakkal. Lehet egy szoba sarkában van egy PC, azon egy program amin minden fel van sorolva, de készleten semmi nincs, csak virtuálisan, de ezt nem látod csak a szép, designer itt minden kapható felületet.
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
MrzNur
újonc
válasz aszamóca #35386 üzenetére
A HM a keményfémet (Hard Metal) jelenti. A különbségbe a HSS-el (gyorsacél) most nem megyek bele részletesen, de a lényeg, hogy a HM keményebb (könnyebben ki is pattan az éle) a HSS szívósabb (de sokkal gyorsabban kopik). A HM- nek jobb a termikus együtthatója (nem "ég" el), viszont nem tolerálja az ütésszerű igénybevételt. A lényeg, ha konstans minőségű (kevésbé csomós) anyagokat gyalulsz és nagy fogásokat akarsz venni, akkor csak HM (rövid távon megtérülő a többletköltség), ha "csak" hobby célra kell, akkor egyértelműen HSS.
[ Szerkesztve ]
-
Hunyus
senior tag
Azért az vicc,hogy ma kb 4helyről próbáltam megrendelni a metabo dh330-at,de sehol sincsen a raktáron.Hol ott a weboldalon minden hol az volt írva h elérhető van raktáron....
-
aszamóca
aktív tag
válasz thyeby #35382 üzenetére
Majd hatszáz kilométert mentünk érte. Épp hogy befért a Ford hátuljába. Délután ötkor indultunk, és éjfélre értünk vele haza. Hálás is vagyok érte a kollégámnak, meg Neked is ho szótál.
Pest megyébe került bárányából, Monor környékére.
Másnap szépen kikompresszoroztam, átnéztem, lemostam, gyantátlanítottam. Egész pofás lett.
Ez a HM ez hard metal rövidítése? Mondjuk én nyolcvanat nem adok érte, már a tizenhatért is húztam a szám.
Elmebajon van hozzá kilencért is valami utángyártott.
A Stihl-emnél jártam úgy a drága keményfémszemes lánccal, hogy szöget kapott, és annyi is lett neki.Ui: Gondolod el lenne a vízszint menve az orsóknál?
[ Szerkesztve ]
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
Pgabor79
aktív tag
-
thyeby
őstag
válasz aszamóca #35379 üzenetére
Nna! Akkor mégiscsak sikerált a jófogás! Nem rossz gép e', majmeglátod! (Oszt' gyalogolt ke' éérte?)
A zországnak mely fertályán forgatod eme szép darabot? Hátha tunnék ajánlni valakit, aki nagyon korrektül rendbeszedné Neked minden nyavalyáját.
A persely valószínűleg azért kophatott el így, mert lúzerjúzer nagy fogásmélységgel etette a gépet. A késél is minősíti hozzáértését. Úgy tudom, rendelhető belé HM késpár (nem occó, de megérje. Nekem a metamóba nyócvanezeret (jólolvastad) kóstál. De vagy hatannyit bír, mint a 18%W-s HSS él. Csak szeget ne kapjék, mert azt nem bíri.)
Nehézkesen megy a vastagolóasztal:
Van egy gyanúm, de nem írom, míg nem erősíted meg. Gyalulj csak egy fát két szélen! Mérd le sublerral, nem különböz nagyon a vastagság a két szélen?
[ Szerkesztve ]
-
aszamóca
aktív tag
Kösz a ceruza ötletet! Bár nem tudom még mi a szorulás pontos oka. Én arra gondoltam, hogy kompletten dolomitból csináltatok újat, mivel ez nagyon oválba kopott. Persze azt is bronzpersellyel.
[ Szerkesztve ]
-
aszamóca
aktív tag
válasz thyeby #35378 üzenetére
Igen, megvolt még. Jó állapotban van, (most már) de vannak azért hibái.
A késeket háromszor lehet újraélezni a prospektus szerint. Sajna nem úgy kövön, kézzel húzogatva, ahogy a volt tulaja gondolta. Szép hullámot csiszolt bele a HSS-be. El kell vinnem valahova hogy egyenesbe hozzák, de rendeltem is bele egy tartalék párat. Az elszívóadapterét meg ottfelejtettem, de azt ígérte, elküldi. Reménykedem benne.
A legnagyobb gondom a behúzóhenger "csapágyazásával" van. Ez ugyanis egy csúszócsapágy műanyagból, amiben a fémtengely csúszik. Na ez odavan a behúzó oldalon teljesen oválisra kopott Hogy miért nem bronzperselyt használtak itt? Ezt nem tudom honnan fogok tudni beszerezni. A support az E-mail-re nem válaszolt.
Van még egy olyan hiba, hogy elég nehézkesen megy az alsó vastagolóasztal mozgatása. Ez ugyan négy menetes száron lánckerekes áttétellel van megoldva, de takarítás, spanolás után is nehéz mozgatni. Kenni meg ugye nem lehet a por miatt.Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
thyeby
őstag
válasz Sterilzona #35375 üzenetére
Ahol a lemezt veszed, ott adnak csavart is hozzá. Nyilván fába hosszabb kell, mint vasba. De fogja tudni a boltos, hogy mit akarsz. Gumigalléros, önmetsző, csak hosszabb. De az sem baj, ha nem önmetsző, előfúrsz magmérettel, és behajtod. A gumiágy az fontos, mert ez zárja a furatot el a víztől.
-
thyeby
őstag
válasz hakos1987 #35374 üzenetére
Szia!
Várj picikét, és akkor megmondom a frankót. A héten cseréltem a stablont magam is. Nem olcsó de pillanatnyilag nem tudok ennél jobbat. Meg is leltem. Én az XGT 616 Egy hatliteres bödön került 18 ezer forintba. Jómagam egy réteget kentem fel, ami elég volt a teljes stablon lekenéséhez. (Kb 60 cm x 11m szorozva néggyel.) A következő átfestést majd egy év múlva kapja meg. Lent kentem, majd festve lett felrakva.
Nem mondom, hogy a Boróka nem jó, de a Milesi azért mégiscsak milézi. Ritkábban kell felmászni az égbe kenceficélni.Több fa van, mint asztalos!
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
Tudom nem barkacs topik, de 100% hogy valaki tudja majd a valaszt.
Poliészter hullámlemezt fára, mivel es hogy erositenetek oda. Vashoz van gumiagyas onmetszo csavar. De sima lecekhez?
Fatarolo tetejet kell felujjitanom. -
hakos1987
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: házépítés közben vagyunk, nemsokára hozza a tetőfedő a fa anyagot. A lambériát (kb 50nm) és a kiálló szarufákat, valamint később a kerítést is egyféle vízbázisú vékony lazúrral kenném le.
Milyet ajánlanátok?
Boróka Classic-ot néztem, abból is a "tölgy" színt. Esetleg valami jobb ár/érték arányú? Ahogy számoltam, 10 liter biztos kellene, ha nem több....Köszönöm előre is a segítségetek!
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
pali923
aktív tag
válasz Hunyus #35371 üzenetére
Erre 1000 megoldás létezik, itt is volt szó róla sokszor. A legegyszerűbb és legolcsóbb valószínűleg ez a megoldás. Egy kicsit komolyabb és drágább, de alighanem könnyebben használható ez. Itt van videó is a használatáról. Aztán van még drágább is.
Ezek csak egy cég gyártmányai, mindenféle reklám nélkül. Van még sok más is, jobb, drágább, profi és diy, lehet válogatni.
Mindezek ellenére én pl. az első, legolcsóbb kis jelölő tüskéket használom, az is működik.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
serfozotibi
csendes tag
Nekem is ilyen szögezőm van, épp azért, mert ugyanaz az akku hajtja mint a többi gépemet, de nagyon frankó masina, a 90-es szöget bevágja a kemény fába egy pillanat alatt. DE! Ahogy itt el is hangzott a szög elég borsos árú hozzá, nagyjából 15-20ezer Ft egy dobozzal, 45-90-es méretig létezik, és 2200 db van benne. Valamit valamiért, haladós vele a meló, de cserébe ára is van. Őszintén szólva én nem sokat használom, de nem lehetett kihagyni, mert 30ezer Ft-nak megfelelő összegért vettem karcmentesen, igaz akksi nélkül, de az van elég. Itt Dániában elég sokat használják, a levegős társait is, de sajnos itt is ez a tetőszerkezet a menő amiről már itt említést tettetek. Csodálkoznak hogy elviszi a szél a tetőket, amikor egy ilyen "háromszöget" collos deszkákból lőnek össze majd felpakolják a papírvékony falakra és megpakolják betoncseréppel.
-
Hunyus
senior tag
Üdv!
Valaki megmondaná,hogy a tiplizést mivel és hogyan érdemes csinálni? -
pali923
aktív tag
Azt olvastam, hogy USA-ban az épület ára a telekhez képest bakfitty. Nem feltétlenül azért, mert az épület olcsó, hanem a telkek irreálisan drágák a mi árainkhoz képest. Viszont úgy is építkeznek, hogy tudják, ez az épület max. egy generációt fog kiszolgálni, aztán bontás, és új ház lesz. Néha nézek amerikai házépítős filmeket. Akár Alaszkában is olyan megoldásokat alkalmaznak szerkezetépítésben vagy épületgépészetben, amit én a kert végi sufniban használnék, vagy látok egy városzéli kiskertes övezetben a 25 m2-es kis hétvégi házikókban.
Más világ, más a hozzáállás. Vannak persze ott is jobb házak, de azokat már dollármilliókban mérik. Kedvenc műsorom a Gerendák királyai. Hihetetlen szerkezeteket építenek hatalmas gerendákból, csodaszépek. Viszont: építettem egy hatszögletes kerti lakot a kertben, oldala 2m. Ők is csináltak egy "hasonlót", csak ilyen gerendákból, talán 3-4 méteres oldalakkal, az ára 50.000$(!) volt. Én ennyiből kis túlzással a házamat felépítettem.
(Ha valaki rendelni akar , vagy csak nézelődni, itt lehet ámuldozni.)[ Szerkesztve ]
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
AndrewBlase
senior tag
Teljesen igazad van.
Mint írta, ehhez hasonló szerkezetet csináltak a szomszéd építkezésen az ácsok. Fém lapot ők se használtak, csak ilyen szerkezetű tetőt csináltak (nem tudom a megnevezését, nem vagyok ács ), csak nem találtam hirtelen pont olyan tetőszerkezetről képet. Talán keretes tetőszerkezet?
A szarufákat összelőtték egy síkban, erre fektették a "talpszelement", majd erről támasztották vissza a szarufa síkjában arra merőlegesen a szarufákat. Ezeket lőtték össze egy kazallal, majd daruval emeltették a helyére. Vicc az, hogy sima nyeregtető, 8 m-es fesztávval.
(#35368) Speciali : +1
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
bim
veterán
válasz zonusz #35364 üzenetére
HA már szegbelövő
És az akkukat máris használhatod mindenféle ehhez illő dewalt gépbe.AndrewBlase: Az a baj hogy számunkra ezek a szegezett kapcsolatok mint amit amiban használnak nem összeegyeztethető a szakmai hitvallásunkkal. Fémes kapcsolat a szerkezetben arra való hogy a fakötést adott pozícióban rögzítse nem önálló kötőelemként mint náluk. Lehet hogy f@szokvagyunk de ez van...
[ Szerkesztve ]
-
zonusz
aktív tag
válasz AndrewBlase #35365 üzenetére
Köszönöm, értettem.
-
AndrewBlase
senior tag
válasz zonusz #35364 üzenetére
bim nem azt mondta, hogy nem jó, hanem azt, hogy drága hozzá a szeg, és nem éri meg a használata.
Magyarán, idehaza nem tudsz annyit elkérni egy munkáért, hogy ilyen eszközzel megérje dolgozni. Meg aztán elég macerás is kompresszort, tömlőt, miegyebet húzkodni egy tető elkészítésénél.
Nagy kompresszor nem árt, több (és hosszú) tömlő kell (ami összegabalyodik), több szegbelövő kell (hogy ne 1 pisztoly járjon körbe-körbe; avagy ne egy ember futkározzon az összes szarufához), hova rakod, stb. stb.1× láttam egy ácsbrigádot ilyet használni, de ők is csak egy ehhez hasonló tetőszerkezetet lőttek össze vele a földön, bakon "sorozatgyártásban", de a léceket már ők is a hagyományos módon, kalapáccsal szegelték fel.
Én is találtam a cégnél 3 db forgótáras szegbelövőt vagy 10 doboz tárral), de a három év alatt, amióta ott vagyok, még csak elő sem lettek véve. Megkérdeztem miért, - mert macerás; mondom, akkor miért lett véve? - mert jó 5letnek tűnt. WTF
Miért mindig én???
-
zonusz
aktív tag
-
zonusz
aktív tag
válasz thomgrande #35357 üzenetére
Nem annyira nem vagyok naiv. Mondjuk ilyenre gondoltam:
[link][ Szerkesztve ]
-
thomgrande
tag
válasz zonusz #35356 üzenetére
Ha az asztalos és kárpitos tűzőgépre gondolsz mint szögbelövő akkor azt felejtsd el. Ezek az ácsoknál vicckategóriának számítanak. Normál tetőléc 25x50 Bramac léc 30x50 Ha jobban belegondolsz magad is belátod.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
zonusz
aktív tag
Sajnos tetőt kéne javítanom, de nem vagyok tetőfedő. Elég sok cseréplécet kellene kicserélnem, de máshoz nem kell (úgy tűnik) hozzá nyúlnom. Érdeklődöm, hogy a cserépléc szegezéséhez használható-e, érdemes-e használni valamelyik szögbelövőt, ha igen melyiket ajánljátok. Gondolom a levegős alkalmasabb. Vagy a legjobb a kalapács, csak fárasztó.
Köszönöm. -
Hunyus
senior tag
Sziasztok!
Ez vajon megérheti az árát,illetve használható lenne?
-
thomgrande
tag
válasz AndrewBlase #35351 üzenetére
16-os bútorlapba vagy ha mély a kivetőpánt tál mélysége akkor vezetőnek egy 5-ös rétegeltbe fúrt 35-ös furatot használok vezetőnek, ezen keresztül fúrom hegy és külső metszőkés nélküli fúróval. Sosem volt probléma.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
Speciali
tag
válasz GeriCool #35343 üzenetére
Nincs semmi baj a rétegelt lemezzel. Erös, az árát nem ismerem. Az rétegelt bükk ágyrugo is jo, amire itt figyelni kell, hogy ezeket nem szabad lecsavarozni, hanem müanyag fészekbe kell öket tenni. Azonban ha ezek a müanyag tartók nem elég jo minöségüek, akkor törnek.
Anno amikor még csináltam ágyakat, akkor csak egyfajta silány minöségü müanyag tartóhoz tudtam hozzájutni. Folyamatosan jártam vissza garanciálisan cserélni. -
AndrewBlase
senior tag
válasz Armahun #35350 üzenetére
Én épp tegnap vesződtem ezzel. Kollégám konyhaszekrényének ajtaját kellett átpántolni, mert kiszakadt a korpuszból, és csak a fentebb említett lidis forstnerfúró akadt a kezembe. Persze az ajtólap 16 mm-es bútorlapból készült. Képzelheted, milyen lassan mertem csak fúrni. Ráadásul az utolsó millimétereket csak vésővel mertem kikapirgálni, mert már éreztem a lap túloldalán a fúrószár hegyét. Szerencsére nem lyukasztotta át, meg se nyomta, csak éreztem.
Azt mondanom se kell, hogy amint végeztem, elővettem a szortimentert, hogy legyenek nálam csavarok, ahogy visszarakom az ajtót, és ott volt benne a nooormális, keményfémlapkás, rövid vezető hegyű pántfúró.
Miért mindig én???
-
Armahun
addikt
válasz Pgabor79 #35349 üzenetére
Arra figyelj, hogy ne álljon nagyon ki a fúró közepén a vezető hegy.
Van egy olyan 35-ös fúróm amivel ha befúrok egy 18-as bútorlapba addig, hogy beüljön a kivetőpánt a hegy megnyomja a lap másik oldalán a fóliát.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
j.apa
csendes tag
Üdv !
Jó az ABRABORO is, de csak puhafához. Tölgy, bükk, stb., már keményfémlapkás kell hogy legyen az eszköz. pl. ez:http://felsomarokes.webnode.hu/products/fenekfuro-923510/
JJ.
-
Pgabor79
aktív tag
Sziasztok! húzófunkciós gérvágó körfűrészt szeretnék... Metabo KGS 216M-ről mi a vélemény? Illetve mit ajánlotok, ha ezt nem annyira?
A másik dolog: Hirtelen felindulásból vettem a Lidl-ben egy fenékfúró (forstner fúró) szettet! Bár tört volna el a kezem mikor bedobtam a bevásárlókocsiba! Csak egy 35mm-es kellene kivetőpánthoz. Milyen márkát ajánlotok? Nem iparos vagyok, csak hobbiszinten csinálok évente-1-2 bútordarabot, tehát nem szeretnék 5ezreket rá költeni. Abraboro pl. elfogadható árú lenne, ha az jó...
Köszi előre is a tanácsot
-
GeriCool
aktív tag
válasz thyeby #35345 üzenetére
Köszönöm Mindkét választ - AndrewBlase - . Akkor szerintem marad ez a megoldás ha nem találok a közelben valami elfogadható fatelepet. Majd később kicserélem ha nem tetszene. A vágást, csiszolást, élmarást meg tudom én magam oldani, amúgy is így terveztem volna.
Sajna a megbolondított dolog nem megy az most nem fér bele az időbe. Örülök ha lesz időm megvalósítani a felújítást. De majd egyszer nyugdíjas koromban... ja nekem olyan nem lesz -
thyeby
őstag
Nem elvetemült az a nyír rétegelt lemez dolog, de rugónak én inkább vékonyabb bükkfát gyalulnék (mondjuk 30-40 mm széles, 12 mm vastag és szükséges hossz. Meg lehet bolondítani a dolgot, hogy bedugod egy méretesebb lezárt végű csőbe, és abban jól átgőzölöd, majd sablonnal ívre hajlítod.)
-
AndrewBlase
senior tag
Rétegelt lemezből szoktak csinálni "laprugót", ami kimondottan ágyrácsnak van gyártva. Igaz, ezt már a RL gyárban préselik/szabják a megfelelő formára/méretre.
A "sima" RL ilyen vastagságban elég masszív cucc, én nyugodt szívvel beraknám azt is ágyrács gyanánt. Viszont szeletelés után én lecsiszolnám/marnám az éleket.Miért mindig én???
-
GeriCool
aktív tag
Üdv Fórumtársak!
Nem olyan rég kérdeztem, hogy milyen legyen majdan az ágyrács egy ilyen Ikea hack back elkészítésű ágyon. Megegyeztünk, hogy kőris az nagyon is jó, de ez sajna már nincs készleten. Így néztem volna valami mást, de a jelenlegi készlet szerint luc fenyő lenne 20x95 méretben. Ez annyira nem szimpi, valószínű nézzek máshol anyagot.
Viszont amiért leírtam ezt és végül kérdeznék: az itteni eladó azt javasolt, hogy a fenyő könnyen törhet stb. Ők azt szokták javasolni, hogy 18-20mm nyír rétegelt lemezt vágjanak 70-80mm szélességben és az nagyon tartós. Kérdezném, mert valahogy ez nekem fura, hogy nagyon elvetemült ötletnek hangzik ez? -
j.apa
csendes tag
Üdv Urak !
Esetleg ezeknél is meg lehetne próbálni, nem teljesen ugyanaz a profil, de a célnak megfelel, nem is
beszélve az áráról.https://www.sin-us.hu/aluminium-felkesz-termekek.html
-
MrChris
nagyúr
válasz thomgrande #35339 üzenetére
Gondolom ez vagy a 25mm széles lenne. Kb 6000ft/szál, 1000ft lehet métere. Egy szálra én is beneveznék. Viszont a szállítás kb 5000/cím, ezt is ésszerűsíteni kéne. Nekem Bp. lenne jó, saját szállítással is kb ennyi az üzemanyag, vagyis érdemes lenne velük elhozatni és lerakatni valakinél, bár gondolom nem mindenkinek jó ez a Bp és környéke.
Más fotós témában ezt úgy csináltuk, hogy egy valakihez utaltuk a pénzt (90e. x 6 fő) és ő kiment külföldre a cuccért majd itthon meglátogattuk és mindenki elhozta a sajátját. Ezt hívta egyik kolléga találóan fillérbaxásnak de mégis csak fejenként 45ezerrel olcsóbb volt. -
thomgrande
tag
válasz pbujna #35336 üzenetére
Ez még egy elég sok ismeretlenes egyenlet. Ft/szál? Hajlandó-e az importőr ezt 10-12 címre szállítani?
-
aszamóca
aktív tag
válasz pbujna #35334 üzenetére
72m-t kellene megvenni a 20 kg-os súlyhoz, vagyis 12 szálat. Ez alatt nem hoznak be, megkérdeztem. Árajánlatot ugyan nem kértem rá az importőrtől, de az is gond, hogy ez nem felületkezelt alu, vagyis ezt még nem ártana eloxáltatni, hogy ellenállóbb legyen a felülete.
-
pbujna
aktív tag
Lassan egy hónapja feldobta aszamóca a témát, hogy összeállva rendelhetnénk C-sínt Veszprémből. Lassan meg kellene építenem az asztalt, de abbamaradt a sín utáni keresgélés.
Senkit nem érdekel kettőnkön kívül a sín?[link]
-
thyeby
őstag
-
hakydakillah
senior tag
válasz serfozotibi #35328 üzenetére
Köszönöm még 1x, már megrendeltem mindent
Kicsit off - van még teendő a ház körül, és ez a topik már most rengeteget segített. Olyan csoportról nem tudtok, ahol ház körüli munkák, felújítás, ezermester a téma? Agyonkerestem, de nem találtam semmit
-
Hunyus
senior tag
válasz serfozotibi #35328 üzenetére
Pedig lehet hozzá kapni,én már csiszoltam is vele
-
serfozotibi
csendes tag
válasz hakydakillah #35327 üzenetére
Jaj nemnem. A 230as az nagyflex. Nem is tudom igazából hogy arra lehet-e kapni olyan csiszolótányért, valamint számomra elképzelhetetlen hogy úgy azzal csiszoljak bármit is. Maradjunk a 125-ösnél.
-
hakydakillah
senior tag
válasz serfozotibi #35315 üzenetére
Hálásan köszönöm neked, és mindenkinek a választ. Így hogy linkelted a dolgokat, megtaláltam mindent, ami kell. Ebből akkor mégis netes rendelés lesz.
Lesegetem a tárcsaméreteket is, de ha 230mm tárcsával szeretném, az a flex 2x annyiba kerül. Számomra szerintem a 125mm is bőségesen elég lesz. -
thyeby
őstag
válasz GeronimoTama #35324 üzenetére
Azért van az egyes sebesség rajta, hogy azzal csavarozzunk. Kettesben gyorsan megy bizonyos méretig, de ott kevés a kraft komolyabb csavart behajtani.
-
GeronimoTama
tag
válasz Hunyus #35323 üzenetére
Köszönöm, akkor megnyugodtam, néztem pár videót róla mielőtt megvettem és a hang nem tűnt fel, de amit viszont észrevettem hogy nekem sokkal gyorsabban hajtja be a csavarokat mint a videókon, szerintem csak 1-es fokozaton tesztelték, de így nekem ez egy kellemes csalódás volt
GTAO: tamadotcom
-
Hunyus
senior tag
válasz GeronimoTama #35321 üzenetére
Az normális,az enyém is csinálja...
-
Armahun
addikt
válasz serfozotibi #35318 üzenetére
"semmi jelentősége, ezért eltávolítható."
Dehogy nincs jelentősége, megakadályozza, hogyha megcsúszik a kezed rácsússzon a korongra.
Kollégának sem kellett, rá is csúszott, épp hogy nem vágta át a tárcsa az ínszalagot a kezén.Mi állt szélezetlen akác vagy fenyő szélét szoktuk flexel csiszolni, a gumikoronggal először durvázni, utána a tépőzárassal finomítani.
A guminál nekem az vált be, hogy egyszerre 2 vásznat teszek rá, sokkal jobb vele úgy dolgozni.
A másik, hogy van egy ollóm, amivel felrakás után körbevágom a papírt a tárcsa mellett, kiegyensúlyozottabb lesz tőle, kevésbé üt, ráz.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
GeronimoTama
tag
válasz thyeby #35249 üzenetére
Végre megjött az AEG akkus gépezet
Az normális hogy sípoló hangot hallat mikor nem túl nagy fordulaton van, illetve szikrázik a hátsó részében? Amúgy nagyon bejött, jó kis gépezet.
-
thyeby
őstag
No! Ilyet még nem is láttam. Ki fogom próbálni.
Ipari mennyiségű fát csiszoltam olyannal, aminek egy anya fogja a papírt. Fel lehet egyébként fektetni, mert az anya beljebb esik a papír síkjánál. De felesleges. Amennyire nyomod, annyi rész fekszik fel a széléből. Húzni köll, mint a japán fűrészt, akkor nagyon haladós, és tiszta eredményt ad.Több fa van, mint asztalos!
-
Hunyus
senior tag
Erről a gépről mi a véleményetek?
-
serfozotibi
csendes tag
válasz AndrewBlase #35316 üzenetére
Igen, azért is írtam, hogy célszerűbb csak a szélével csiszolni ha azt a középen anyával befogós talpat használjuk, mert noha beesik az anya a síkból, de valahogy mégsem kényelmes, valószínűleg ahogy írod is a talp merevsége okán. Nemtudom, nekem emez van, azzal jól lehet haladni.
Persze nekem sem volt még minden fajta flexem, csak amikkel eddig dolgoztam azoknak nem kellett a burkolatát levenni, de ha nincs más megoldás, akkor - ahogy írtam is - semmi jelentősége, ezért eltávolítható. Jól mondod, még jobban is látjuk tőle amit csinálunk. -
thyeby
őstag
válasz Hunyus #35312 üzenetére
Épp javasolni akartam, hogy ne vegyen tépőzárast, hanem gumitárcsát fíberpapírral - megelőztél.
Ez azért jobb, mert:
- leghaladósabb
- nem tömődik el, mert öntisztuló
- erős a fíber, így egy korong sokáig tart
- még lakkfesték leszedésére is hatékonyabb, pontosabban tartósabb, mint a legyezőkorong.Elhasználtam jónéhány tépőzárast, mire rájöttem, hogy ez a gumi szuper.
A tépőzáras finom csiszoláshoz jobb, mert nem kap bele az anyagba olyan könnyen, mint a gumi, ha nem jól van felvezetve a felületre. Olyankor szét is tépi a papírt, lerepül cafatokban.Több fa van, mint asztalos!
-
AndrewBlase
senior tag
"aminek egy anya fogja a papír közepét, ... csak a szélével lehet csiszolni, míg az én általam javasoltat rányomhatod akár telibe az anyagra."
Ezt is rá lehet nyomni telibe az anyagra, mert az anya beljebb húzható a csiszolófelületnél. Az más kérdés, hogy a csiszolótalp merev(ebb), ezáltal nagyobb kézügyességet kíván, mert könnyen megugrik az anyagon.
"Egyébként a tárcsaátmérő jelen esetben mindegy mivel kívül esik ez a csiszolótányér a burkolat síkjából"
Nem minden esetben igaz. Példaként hozhatnám a Parkside flexeket, amin valami irtó otromba nagy és széles burkolat van, na azon szvsz nem esik a burkolaton kívül a csiszolótalp. Plusz akadnak még 115 mm-es flexek is, annak a burkolatába nem lehet beleszuszakolni a 125-ös csiszolótalpat.
De ahogy írtad is, jelen esetben célszerűbb eltávolítani a burkolatot, úgyis csak zavarja az anyagra való rálátást.
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
serfozotibi
csendes tag
válasz hakydakillah #35311 üzenetére
Nah az a flex az jó lesz neked, igazából bármelyik jó.
Azonban a linkelt csiszolótalp szerintem nem az amire én gondolok, ugyanis én erről beszélek. Valamint a csiszolókorong is inkább ez legyen mert nem kellenek rá lyukak, mivel az a fajta inkább excenter csiszolóra való ahol azok a lyukak porelszívó járatokba vezetnek, nahmost ilyen a flexen nincsen. Hozzátenném hogy ha véletlen ingyen hozzádvágnak egy nejlonszatyornyi olyan papírt amin lyukak vannak, azt attól még nyugodt szívvel elhasználhatod a flexre. ...csak a másik fajta való ráHunyus: az a csiszolótalp amit linkeltél, aminek egy anya fogja a papír közepét, szerintem nem a legjobb választás, amúgyis úgy tudom hogy azzal inkább fémet szoktak csiszolni, ilyen szál anyagokat, mint a szögvas meg zártszelvény, mert ugye annak a korongnak csak a szélével lehet csiszolni, míg az én általam javasoltat rányomhatod akár telibe az anyagra. Csak egy maszk nem árt olyankor, mert szedi ám lefelé a felületet. Ezért mondtam hogy jobb a virágkaróhoz egy ilyen flexes cucc, mert ha ügyes a kéz, akkor még seprűnyelet is esztergálhatsz belőle....
Egyébként a tárcsaátmérő jelen esetben mindegy mivel kívül esik ez a csiszolótányér a burkolat síkjából, valamint akár el is távolítható a burkolat, ezen csiszoló használata esetén ugyanis az égetőegyvilágon semmi jelentősége.[ Szerkesztve ]
-
serfozotibi
csendes tag
válasz Hunyus #35300 üzenetére
Én 40-es csiszolószalagot szoktam használni keresztszálban majd hosszában is. Ezek után már jöhet valami 80 körüli meg mondjuk 120as, de persze ezek már mind szálirányban. Az excentert pedig akkor kell bevetni egy 100-as papírral, amikor ezekkel készen vagy. Így, ennek a folyamatnak a végén egy egész szép felületed lesz....
Néztem ezt a marógépet, nem rossz ez, használtam ilyet, de inkább kézbe ajánlanám, arra van kitalálva. Más kérdés hogy magyar embernek nincs akadály, meg persze bármelyiket be lehet építeni asztalba.
-
bim
veterán
Én meg ilyenekről csúszok le mert olyan időpontban teszi fel amikor dolgozok és nem vagyok gépközelben...
-
Hunyus
senior tag
válasz hakydakillah #35311 üzenetére
Igen a tárcsaátmérőre figyelj 125 mm,ha az a sarokcsiszoló lesz amit linkeltél.
Van ez fajta is ami nem tépőzáras,nem tudom,hogy melyik lehet a praktikusabb[ Szerkesztve ]
-
hakydakillah
senior tag
válasz serfozotibi #35310 üzenetére
Köszi a hasznos tanácsokat. Még jó hogy rábukkantam erre a topikra, vettem volna jó kis marhaságot
Akkor ha jól értem, vennem kell egy ilyet: [link]
- erre egy ilyen fejet: [link]
- és ilyen csiszolópapírt [link]Csak akkor gondolom a méretekre, kompatibilitásra figyelnem kell majd vételkor. Amilyen hozzá nem értő vagyok, legjobb lesz nem neten vásárolni
-
serfozotibi
csendes tag
válasz hakydakillah #35308 üzenetére
Szia! A kis multigép amit utóbb linkeltél, hasznos kisebb vágásokhoz ahová nem fér be más szerszám, valamint ha ugye jár hozzá kis háromszög csiszolótalp akkor azzal is sok mindent, főleg finom munkákat meg tudsz oldani. Csempe leverésére nem ajánlanám, mert az szerintem kínlódás, el sem tudom képzelni hogy miért ajánlják ezt arra is. Gondolom egy sima élű késsel alávágsz vele a csempének és elválasztja a ragasztást, de elég lassú és nyögvenyelős folyamatként képzelem én ezt el. Inkább vegyél egy 10ezer Ft-os fúrókalapácsot vésőfunkcióval, sokkal jobban jársz, és az sem haszontalan a ház körül a továbbiakban.
Egyébként a rezgőcsiszoló főként a finom munkákra van kitalálva, úgy mint faanyagok végleges csiszolása felületkezelés előtt vagy a már festett elemek újrafestés előtti "átdörzsölése", de ilyen raklapból készített virágvezető lécek meg hasonlók csiszolására én inkább egy szalagcsiszolót vagy simán egy flexet kör csiszolótalppal ajánlanék. Azok durván fűrészelt anyagok, szinte semmit nem fog vele kezdeni a rezgőcsiszoló, vagy csak hosszas huzavona után tudod nagyjából simára varázsolni őket.
Szerintem ha van flexed, vegyél rá egy tépőzáras csiszolótalpat, azt csak végighúzod azon a lécen és már festheted is....
Ezeket tudom javasolni, remélem segítettem.... -
hakydakillah
senior tag
Sziasztok,
Nagyon alap dolgokra akartam csiszolót venni, például feleségnek rengeteg a növény kint, amiket ideje felkötözni. Olyan helyen dolgozom, ahonnan rengeteg a raklap hulladék, így azokat felvágva, csiszolva, festve csinálnák neki dísz-botocskákat + házon is vannak fa elemek, ezért egy alap rezgőcsiszolóra gondoltam:[link]
Az ember mikor viszont ilyesmiket nézeget, mindig talál jobbat, az egyik kombinált termékről ugrott be, hogy konyhát készülünk átcsinálni, ahogy írják csempe leverésre is jó kis segédem lenne akkor már ő: [link]
Szerintetek jó irányban haladok, vagy teljesen mást kellene vennem? 1éve költöztünk, szóval még csak most töltögetem fel a műhelyt minden jóval
-
thyeby
őstag
válasz aszamóca #35305 üzenetére
Nem hammert, hanem jó állapotú Felder 300-as kombit vettem majdnem 400-ért a Balatonpartról vagy három éve. (Csak hogy bosszantsalak.) Egyébként ha kimozdulsz a sógorokhoz, ott találhatsz jó Felder gépeket a használtpiacon.
[ Szerkesztve ]
-
aszamóca
aktív tag
-
GeronimoTama
tag
Sziasztok! Feltudna vilagositani valaki hogy melyik márkát ki gyártja? Mert mondják nekem hogy pl. az aeg-et is a Bosch gyártja, Bauhausban a Bosch területi képviselője meg azt mondta a Bauhaus termékeit is az gyártja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest