Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.ac
csendes tag
válasz GeriCool #29625 üzenetére
Sziasztok! Üdvözlet mindenkinek, első hozzászólás:
A többször linkelt DW745-tel kapcsolatban van valakinek konkrét tapasztalata? Használ(t) valaki ilyet?
Német fórumokon olvastam néhány lehúzó hozzászólást, hogy hiába az elöl-hátul rögzített vezető, maga a motor rögzítése nem megfelelő, így a körfűrészlap sem elég stabil.Ráadásul a magyar webshopokban a termék mellett látható fotókon a fűrészlap fölött legalább háromféle műanyag védőelemmel (mi ennek a neve?) (+ nem magyar elektromos csatlakozóval) látható. Azt olvastam, hogy ez a típus az évek során több ráncfelvarráson is átesett, és a pontos változatot talán éppen a műanyag védőburkolat alapján lehetne belőni, ami elvileg a legújabb változatában lett nagyon jó. Az amerikai blogokban agyondicsért megoldásai is természetesen elsősorban a legfrissebb változatára vonatkoznak - nyilván mert pont a korábbi kiadások hibáit javították.
Gyanítom, hogy az akciós magyar árak egy régebbi változatnak szólnak, de ha kapok választ a forgalmazóktól, akkor ide is beírom.
Nekem abszolút kezdőként barkácscélra kellene asztali körfűrész, tehát kevés anyagot vágnék, azt viszont jó lenne minél pontosabban. Mivel néhány kisebb bemelegítő hobbiprojekt után a hangszerkészítés érdekelne, ezért keményfákat, egzótákat, értékesebb fadarabokat szeletelnék főleg hosszirányban, ahol a veszteség minimalizálása is szempont. Persze keményfából egyszerre keveset vágnék, és azt is viszonylag ritkábban.
A helyhiány miatt nekem pont megfelelne egy ilyen hordozható darab, bár a sokat gyalázott Makita MLT100 vágásteljesítménye (DW: 77 mm, Makita: 93 mm) néha jól jönne gitárkészítéshez. Ez a Makita tényleg annyira gáz, mint ahogy írják?
Esetleg Debrecen környékén tudtok mondani olyan helyet, ahol élőben megnézhető(k)?
Bocs, ha már unalmas az "asztali körfűrész kezdőknek" téma, úgy látom az elmúlt években többször is felmerült, de hálásan megköszönnék minden konkrét tapasztalatot vagy bármilyen tanácsot a fenti felhasználásra. Árban nekem a 200 ezer egy fontos lélektani határ, de ha közelebb van a 200-hoz, mint a 300-hoz, akkor még belefér.
-
dr.ac
csendes tag
válasz thyeby #29637 üzenetére
Kedves thyeby! Köszönöm a felajánlást, ha nem nagy szemtelenség, akkor előfordulhat, hogy előbb-utóbb élnék is a lehetőséggel. Viszont annyira kezdő vagyok, hogy először el kell jutnom egy olyan szintre, hogy legalább értelmes kérdéseket tudjak feltenni.
És köszönöm a javaslatot is, ezt a szalagfűrészt is néztem már, tényleg jónak tűnik több munkafolyamathoz is. Talán egyedül a "bookmatching"-hez kevés a 15 cm-es vágásmagassága.
Az elterjedtebb gitártestformák szélessége 31-34 cm. Nekem mondjuk pont a 31 cm-es superstrat forma tetszik, de még ez is éppen meghaladja a fenti Makita vágásmagasságát, ha nem egy, hanem két darabból akarom összerakni. Ettől függetlenül a szalagfűrész tényleg jobb döntésnek tűnik.
-
dr.ac
csendes tag
válasz Loobelt70 #29641 üzenetére
Köszönöm, Kisvárdán is megfordulok néha, de elég ritkán.
Nincs még saját gitárom, ez lenne az első. Eddig elektromos gitárok beállítása és apróbb javítása volt a maximum, amivel foglalkoztam. Nemrég egy korábbi hobbim feladása óta viszont lett egy kis szabadidőm, és azóta rengeteget olvasok a témában. A gitárkészítést egy olyan elfoglaltságnak találom, amit szívesen csinálnék hosszú távon is, sokat tanulhatnék belőle, és amiben kiélhetném a kreativitásomat is. Famegmunkálási gyakorlatom egyelőre a tűzifaaprításra korlátozódik, de nem sietek, ráérek bepótolni a lemaradásomat. Lassan húsz éve prüntyögök gitáron, én tehát ebből az irányból keveredtem erre a területre. Ennek is megvan az előnye: néhány éve azért már tudom, hogy milyen egy jó hangszer, és nagyjából miért. A hátránya pedig, hogy nincs az ismeretségemben senki, aki fával foglalkozna, és akitől tanulhatnék. Szerencsére a neten rengeteg hasznos forrást és segítőkész közösséget találni ebben a témában, többek között ezt a fórumot is. -
dr.ac
csendes tag
válasz PéKond #29701 üzenetére
Nem értek hozzá, de pont ma néztem ennek a használati útmutatóját, és ott a szögletesről van szó:
http://damenmode.schwab.de/pool/formatpdf/2480652.pdfAz íves esetleg egy korábbi kiadás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
dr.ac
csendes tag
Szó volt az akciós DW745-ről:
http://www.gelko.hu/dewalt/ipari-gepek/fureszgepek/asztali-korfureszek/dw745-asztali-korfuresz#Korábban rákérdeztem, hogy pontosan melyik a szállított termék, mert a négy fotón három különböző generációja látható. Ma kaptam választ:
A tájékoztatás szerint a lenti, a tengerentúlon 300 dollárért kínált és agyonajnározott verziót egyelőre nem forgalmazzák nálunk, pedig ahogy látható, elég sok változás történt rajta. Érdemes ezt is figyelembe venni, amikor valaki külföldi cikkek alapján próbál tájékozódni. Könnyen előfordulhat, hogy nem is ugyanarról a termékről írnak véleményt, hiába ugyanaz a neve.
-
dr.ac
csendes tag
Nem tudom, hogy a profik járnak-e ilyen helyekre, de egy jó tanács a barkácsolóknak: ha kedves az életed, ma NE menj a debreceni Baumaxba! Mától 40 százalékos végkiárusítás van, de embert próbáló feladat lenne már bejutni is.. Sajnos elfelejtettem fotót készíteni.
Edit: úgy látom máshol is hasonló a helyzet:
http://www.penzcentrum.hu/vasarlas/brutalis_tomeg_a_baumaxnal[ Szerkesztve ]
-
dr.ac
csendes tag
válasz thyeby #29883 üzenetére
Meg az is elgondolkodtatott, hogy azok a dolgozók, akiknek most állni kell a sarat, teszik ezt mindezt úgy, hogy holnaptól munkanélküliek.
Nehéz ezt átérezni, ha az ember nem éppen hasonló cipőben jár, de ők már legalább egy hónapja ezzel a tudattal mennek be. Nekem itt van az üzlet két sarokra, többször voltam ott az elmúlt néhány hét alatt is. A dolgozók 4-5 fős csoportokban beszélgettek, dolguk nem sok volt, mert idén már egyáltalán nem redeltek árut. Várták, hogy elfogyjon minden, mert akkor már nem kellett volna bemenniük dolgozni sem.
-
dr.ac
csendes tag
Én csak olvasgatni szoktam itt, meg le is maradtam két nappal, de mégis hadd kívánjak így utólag boldog 10 éves születésnapot a fórumtémának! Egy magamfajta amatőr műkedvelőnek felbecsülhetetlen az itt összegyűlt infó, köszönet mindenkinek, aki elkövette/elköveti.
-
dr.ac
csendes tag
Sziasztok! Ha van valakinek Bosch PBD 40 állványos fúrója, le tudná mérni, hogy mennyi a kinyúlása?
Sehol sem találom, hogy mekkora a távolság az oszlop és a fúrószár középpontja között, pedig laikusként úgy gondolom, hogy ez egy alapvető infó. Előre is köszi a segítséget. -
-
dr.ac
csendes tag
Esetleg valaki másnak is hasznos lehet az infó, amit kerestem:
Bosch PBD 40 kinyúlás / hatótáv / throat depth / Ausladung: kb. 12 cm.
A kép alapján egy fél centi még esetleg belefér:
http://www.1-2-do.com/content/uploads/product_test_blog/9/2/2/8ed941d966.JPG
Valamiért ez az infó semmiféle hivatalos oldalon nem található meg.[ Szerkesztve ]
-
dr.ac
csendes tag
Sziasztok! Nem használtam még felsőmarót, de most tervezek venni egyet, és a marószárral kapcsolatban lenne kérdésem: milyen márkák számítanak jobb minőségűnek? Milyen márkát érdemes kerülni? Barkácscélra lesz, de nem bánom, ha drágább, és cserébe sokáig megbízhatóan végzi a dolgát. Egyáltalán mi számít egy jellemző árnak a már ajánlható kategóriában?
Pl. ezek a Hitachik jónak számítanak?: http://www.szerszamoutlet.hu/index.php?kat=597 -
dr.ac
csendes tag
Sziasztok! Bocs, megint egy amatőr kérdés:
Mennyire kell komolyan venni a faragasztók egyéves minőségmegőrzési idejét?Ma az egyik hiperben akartam venni egy flakonnal (nemtom hol veszik a szakmabeliek, netes rendelésnél meg a szállítás miatt duplázódik az ár, szóval ha már ott volt előttem a polcon...). A címkén ott állt nem is a legapróbb betűkkel, hogy minőségét megőrzi 1 évig, a gyártás meg mindegyik flakonnál 2014-es volt.
-
dr.ac
csendes tag
válasz thyeby #33138 üzenetére
"Na, és akkor ott tartunk, hogy mitől korrekt? Számomra az, hogy bejáratott csatornán keresztül szerzem be."
Ez a fagyveszélyesség eszembe sem jutott. Akkor az online csomagküldős rendelésben is van egy plusz rizikó. Viszont ha már itt tartunk, akkor meg tudnál osztani velem egy ilyen megbízható beszerzési forrást? Csak ezért nem mennék át a városodba, de előfordul nagy ritkán hogy arra járok. Ha meg esetleg debreceni megbízható forgalmazót is tud valaki mondani, azt külön megköszönöm.
-
dr.ac
csendes tag
Köszönöm a ragasztós válaszokat!
Korábban thyeby árérzékeny verziónak a Massive Tools marószárakat javasolta. Mivel tényleg elég barátságos az áruk, tennék egy próbát - nem sokat veszíthetek.
Itt találtam elég nagy választékot:
http://www.felsomarokes.huViszont a honlap nem túl bizalomgerjesztő: hiányzó tájékoztatók, hiányzó vagy ellentmondásos szállítási és fizetési feltételek. Rendeléskor automatikusan generál egy felhasználói fiókot, de bejelentkezni nem lehet sehol. Az automatikus levelek sem oszlatják el a homályt.
Kérdésem, hogy van valakinek tapasztalata ezzel az áruházzal? A honlapot látva elbizonytalanodtam, hogy el merjem-e előre utalni a vételárat. (Egyelőre ha akarnám se tudnám, mert sehol sincs feltüntetve a számlaszám.)
-
dr.ac
csendes tag
válasz thomgrande #33203 üzenetére
Köszi, ha megbízhatóak, akkor még várok valami visszajelzésre tőlük.
-
dr.ac
csendes tag
Van itt olyan user, aki a Partium (lehetőleg határközeli) részében él? Lenne néhány kérdésem gépbeszerzéssel kapcsolatban.
-
dr.ac
csendes tag
válasz AndrewBlase #33332 üzenetére
Ebay-es rendelésbe azért érdemes belekalkulálni a lehetőséget, hogy egy hónapnyi várakozás után egy használhatatlan szeméttel leszel gazdagabb. (Nálam egy fém string action ruler milliméter-beosztása a teljes 7,5 cm-es hosszán 4-5 mm-t tévedett...) A pénzed valószínűleg visszakapod, de akkor is bosszantó.
-
dr.ac
csendes tag
Sziasztok! Pár napja volt szó a Bosch GTS 10 XC asztali körfűrészről.
Nálunk most éppen 280.000 HUF a legkedvezőbb ajánlat (Zákány, állvánnyal):
A németeknél és a románoknál 240-250 ezer körül érhető el általában (állvány nélkül): http://www.idealo.de
Ez a román webshop viszont most akciósan 3199 RON-ért adja, ami kb. 220.000 forint átszámítva:
http://www.sculeprime.ro/produs/gts-10-xc?utm_source=compari&utm_medium=link&utm_campaign=gts-10-xcNem szállítanak Magyarországra, de a megjelölt székhely és átvételi pont az ártándi határátkelő után 10 percre van, a tulaj is magyar.
Persze így az árra rájön még az utazás költsége, de ez Kelet-Magyarországról max. 5-10 ezer HUF.És ha valakinek szüksége van a legtöbb helyen 40.000-ért vesztegetett állványra, akkor német ebay-en 15.000...:
http://www.ebay.de/itm/BOSCH-Untergestell-GTA-6000[ Szerkesztve ]
-
dr.ac
csendes tag
válasz arvaiz69 #33864 üzenetére
Bocs, utoljára írom be, hogy nagyváradi kiruccanás esetén állvány nélkül 220.000 HUF-ból megvan a Bosch:
http://www.sculeprime.ro/produs/gts-10-xc?utm_source=compari&utm_medium=link&utm_campaign=gts-10-xcAz állvány meg 43 euró (!) német címre a magyar 40.000 forint helyett. Ha ide kell szállítani, akkor +30 euró, de úgy is majdnem féláron van:
http://www.elektrowerkzeuge-bender.de/bosch-untergestell-gta-6000-arbeitstisch-fur-gcm-gtm-gts.html[ Szerkesztve ]
-
dr.ac
csendes tag
válasz aszamóca #33870 üzenetére
15 rugóért talán én sem kocsikáztam volna, de én 35 ezer különbséget számolok akkor is, ha kell az állvány.
Magyar nyelvű jótállási jegyet kaptam, regisztráltam a garancia kibővítése miatt, illetve a Bosch ügyfélszolgálat szerint EU-n belüli vásárlásnál minden ugyanúgy működik, mintha Magyarországon vetted volna. De nem akarok meggyőzni senkit, csak sok időmbe került utánajárni ennek a megoldásnak, gondoltam hátha hasznos valakinek az infó. -
dr.ac
csendes tag
Gyalu témában esetleg erről vélemény?:
Bernardo PT 260A magyar ára alapján a kisebb Metabo versenytársa, bár utóbbi külföldről sokkal olcsóbban beszerezhető.
[ Szerkesztve ]
-
dr.ac
csendes tag
válasz aszamóca #35389 üzenetére
Konkrétan pl. ettől a kereskedőtől (?) óva intenék mindenkit:
http://www.villanyker.hu/termekek/szerszamgepek-es-kezi-szerszamok-3641/szerszamgepek-2815/fureszek-3902/szalagfureszek-2885/makita-lb1200f-asztali-szalagfuresz-900-w-220v-589874.html
http://www.argep.hu/product_1389172.htmlA cég a honlapján és az argep.hu felületén is valótlan áron hirdet olyan termékeket, amelyeket nem tud szállítani. Nem egyszeri esetről van szó, és nem is időszakos szállítási nehézségről.
Ez a Makita hónapok óta náluk van a legkedvezőbb áron hirdetve az országban, holott a megkeresésekre folyamatosan az a válasz, hogy a terméket nem tudják beszerezni.Először idén februárban érdeklődtem a termékkel kapcsolatban, legutóbb pedig néhány napja. A válasz mindig az, hogy nem beszerezhető.
Már külön kértem őket, hogy szedjék le ezt a hirdetést, természetesen továbbra is ott virít mindkét honlapon az ajánlat.
Vajon milyen kereskedői magatartással lehet kiérdemelni a "csaló" jelzőt? Költői a kérdés, csak nincs kedvem bíróságra járni...[ Szerkesztve ]
-
dr.ac
csendes tag
Sziasztok!
Hobbiműhelybe szeretnék egy egyengető gyalut, a két kinézett termék:
DeWalt D27300-QS: kb. 360.000 HUF
Metabo HC 260 C/2.2 WNB: kb. 300.000 HUFNéztem néhány kisebb asztali gépet, de azok elég gyatra minőségűnek tűntek. Nagyobb gép meg nem fér el.
Mi jöhet még szóba esetleg hasonló paraméterekkel?
Tulajdonosoktól is örömmel vennék néhány véleményt, tapasztalatot.A Dewalt egy fokkal profibbnak néz ki, de a dilemmám, hogy vajon megér-e ennyivel többet? Illetve a Metabo Romániából, Szlovákiából 230-240.000 körül beszerezhetőnek tűnik (garancia ugyanúgy van rá, mintha itthon venném). Ennyivel is jobb vajon a Dewalt?
(Most a beszerzés gazdasági racionalitásától tekintsünk el, hobbi jellegű felhasználásnál az nyilván nincs.)Előre is köszi bármilyen infót.
[ Szerkesztve ]
-
dr.ac
csendes tag
válasz thyeby #35916 üzenetére
Kedves thyeby!
Köszönöm a válaszod.
A Hammer majd kb. 10-15 év múlva lesz esedékes, ha kialakul valami ebből a hobbiból. Most az árától függetlenül kilőve: egy szűk lépcsőfordulón keresztül kellene lejuttatnom egy pince/szuterén jellegű helyre, ahol barkácsolok. A maga 250kg-jával ez elég nehézkesnek tűnik.
Ezért keresek valami kisebb, mozgatható megoldást, még ha minőség szempontjából ezek nyilván kompromisszumot jelentenek is.A K 3,1-es Metabo mérete már határeset, de ha jól látom, akkor ezt már nem forgalmazzák, a linkelt kiállítási darabot meg nem szállítják, csak személyes átvétel van a németországi Wendlingenben. A vicces az egészben, hogy tíz napja pont ott voltam... Ha a családot kipaterolom, talán be is fért volna az autóba, de most egy ideig nem vezetnék újra 2400 kilométert...
Szóval marad a Dewalt vagy a kisebb Metabo, amit vagy letesz egy futár itt az ajtó előtt, vagy 150 kilométert azért szívesen megyek érte Romániába, ha ott tényleg 215.000 Ft.
Már csak az a kérdés, hogy a kettő közül melyiket... -
dr.ac
csendes tag
válasz thyeby #35927 üzenetére
Köszönöm, sokat segítettél.
Tehát a kis - kvázi hordozható - gyaluk közül csak szebb, de nem jobb a Dewalt.
A jófogásos Dewalt 220-as irányáráért viszont itt a román határ másik oldalán megkapom a Metabót újan, garanciával. És még ez az ár sem fog soha megtérülni az én esetemben.
Tudom, hogy egy profit vagy akár komolyabb barkácsolót teljesen más szempontok vezetnek, de nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy nagyobb géphez falat kellene bontanom, meg kb. a lépcsőt is átépíttetni.. - a költözés vagy műhelybérlés nem opció.Nem említettem, de a "kecskelábasok" mellett szól, hogy nyáron esetleg felköltözhetnék a teraszra/kertbe, télen meg maradna a pince.
-
dr.ac
csendes tag
válasz arvaiz69 #35939 üzenetére
Köszönöm, ebbe a típusba eddig nem futottam bele.
A tetszésemet abszolút elnyerte, de a mostani "műhelyembe" túl nagy.
Ha kétszer ennyi helyem lesz, és nem a pincében, akkor visszatérek erre.
Illetve a Bernardo mint gyártó elég ismeretlen a számomra, megnézni még a kisebb PT 260-at sem tudtam, a Zákánynál korábban azt mondták, hogy csak rendelésre hoznak:
http://www.zakanyszerszamhaz.hu/termek=10091_Bernardo-PT-260-gyalugep.-230-V[ Szerkesztve ]
-
dr.ac
csendes tag
Sziasztok! Megoldható szerintetek most kivágott, csuromvíz faanyag házi (városi) szárítása? Hogy fognátok hozzá? Fel akarom vágni 5 cm-es méretre, de mikor? Így vizesen? Vagy rönkformában hagyni száradni valameddig? A végeket milyen könnyen beszerezhető varázsszerrel tudnám kezelni? A terasz vagy a garázs lenne alkalmasabb helyszín? Szóval bármilyen technológiai javaslatnak nagyon örülnék.
-
dr.ac
csendes tag
válasz Sanyabá #36687 üzenetére
Tegnap nyestek meg egy régi platánsort a környéken. Nagyrészt egyszerű gallyazás volt, de néhány darab kb. 20 cm átmérőjű, 70-80 cm hosszú rönk is keletkezett a művelet végén. Nincs ötletem, hogy mi lenne belőle, de sajnáltam volna otthagyni őket elkorhadni, teljesen egészséges, szép darabok.
-
dr.ac
csendes tag
válasz aszamóca #36720 üzenetére
Nem értek hozzá, de itt most még olcsóbb:
https://timarszerszam.hu/dewalt-dws780set-dws780-qs-gervago-de7033-xj-allvany/t
275->271
(Érdemes egy ideig nézni az árakat, mert nemrég figyeltem, hogy az egyik nagy kereskedő napon belül is változtatja az árait. Este hat után néhány órára minden nap olcsóbb lett az általam kinézett termék, mint nap közben. Nemtom ebben mi a poén, de megvártam a másnap estét...)[ Szerkesztve ]
-
dr.ac
csendes tag
válasz aszamóca #36722 üzenetére
Amit én néztem, ott biztos nem devizaárfolyamra reagáltak: egy hétig húztam-halasztottam a rendelést, közben minden nap x Ft volt az ár, és minden este hatkor x-5000 forintra váltott automatikusan néhány órára. Minden nap ugyanaz a két érték váltakozott, mintha időzítve lenne. Volt, hogy beletettem a kosaramba a cuccot, megnéztem egy filmet, és mire fizetni akartam, már drágábban kaptam volna. Úgyhogy inkább megvártam a másnap estét, hogy megint csökkenjen az ár.
[ Szerkesztve ]
-
dr.ac
csendes tag
Egy debil kérdés:
Az asztalos gyorsszorító pofáinak teljesen párhuzamosnak illik lenni, vagy van benne ráció, ha alapból csak a külső végük ér össze, befelé meg egy kicsit széttartanak?
Vagy úgy is feltehetném a kérdést, hogy a tescós sárga szorító az használható, vagy selejt? -
dr.ac
csendes tag
Örülök, hogy érkeznek a zákányos rendelések. Nekem ugyanis az elmúlt bő egy évben három rendelésből háromszor kellett futnom a pénzem után ennél a cégnél. A harmadik vásárlástól - a szállítást szerdára ígérték - éppen most fogok elállni, és többé nem érdekel, ha néhány forinttal olcsóbb náluk valami..
[ Szerkesztve ]
-
dr.ac
csendes tag
válasz MrChris #37454 üzenetére
Évekkel ezelőtt megfogdostam egy kiállított darabot, de nekem nem jött be. Volt egy holtjátéka az orsónak?, tokmánynak? - valaminek. Leengedve kézzel meg lehetett mozgatni oldalra az egészet, ami nem egy jó ómen. Erre sokan panaszkodtak külföldi fórumokon, tehát nem egy rossz példányt fogtam ki, de van, aki azt írta, hogy ő nem fogja oldalirányba mozgatni, és kész..
A másik rossz pont, hogy én nagyon kényelmetlennek találtam azt a kereket, amit előtoló kar helyett kitaláltak. Szép meg minden, de kicsavarodik a kezedből - vagy én nem jöttem rá a helyes használatára néhány perc alatt.
A párhuzamvezetőszerűség, a leszorító alkalmatosság csak kisebb munkadaraboknál tűnik használhatónak, komolyabb munkára más fúrónál csinálnál magadnak asztalt, ennél nemtom mennyire lehet rögzíteni a talphoz egy ilyen saját asztalt.
A lézer gyanítom itt is csak szemfényvesztés, de javítson ki valaki, ha tévedek.
A gép egyébként tetszetős, plusz a fokozatmentes sebességállítás is tetszett, de miután élőben láttam, én személy szerint lemondtam róla, és az itt korábban ajánlott Optimum fúrók felé kezdtem el nézelődni.
Viszont ilyen árkategóriában nem tudom, mit lehetne ajánlani. -
dr.ac
csendes tag
válasz python1 #37683 üzenetére
Most nem találom a videót, de én egy német youtuber értékelései után mondtam le a Bernardo márkáról.
Neki oszlopos fúróval is sikerült befürödnie, aztán egy asztali körfűrésszel is - miután az egész család segítségével csörlővel leküzdötték a pincébe... Az egy komolyabbnak szánt darab volt. -
dr.ac
csendes tag
válasz python1 #37683 üzenetére
Asszem ez lehetett az a videó, csak nekem most nem indul el:
https://www.youtube.com/watch?v=gYLt0rZyJA0[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest