Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Riasztó topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Plazma TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
"Itt egy konkurencia. Nem lehet egy lapon említeni a kettőt."
igazad van mert te egy gérvágót linkeltél ő meg egy asztalitmitől híres/hírhedt az a felső maró?
(#31600) Arni:
és mennyire jók ezek a kombinált gépek?
mindkét célra pontosan bevethetők?[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
mdk01
addikt
Soknak érzem az árát még így is.
A képek nagyon csábítóan hatnak/hathatnak.
Mókás az a kép ahol az 50cm-es vezetővel vágja a 1,5m-es táblát.
Motorteljesítmény sem túl nagy stb.
Itt egy konkurencia. Nem lehet egy lapon említeni a kettőt.Ne vedd fi****ásnak, tök jó hogy egymást segítve linkelitek/jük az ilyeneket, de nagyon csalókák a képek.
Amúgy ha már itt tartunk a Metro-ban megint lesz akcióba a B&D híres/hírhedt felsőmarója 22k-ért.[ Szerkesztve ]
-
epmd
tag
Tegnap jártam a Bauhausban,és ki van rakva egy ilyen körfűrészgép 250-ért,hátha valaki ilyenben gondolkodik.[link]
-
AndrewBlase
senior tag
-
bel26
csendes tag
válasz aszamóca #31591 üzenetére
Köszi a válaszokat
Igen szénkefés
Megnéztem a szénkefét is és már azért lekopott egy része szóval nem amiatt büdös, hogy az még nem járatódott be.
az eladó vissza venné de ha szerintetek ez normális akkor inkább megtartanám.
Még ami aggasztó, hogy a csomagolásán németül rajta van egy matrica, hogy motorhibás gondolom javították. Nem tudom mi legyen vele. -
aszamóca
aktív tag
Nem ismerem magát a készüléket, de ha kommutátoros a (szénkefés) motorja, akkor lehet kis szaga.
Azért érzed leállás után, mert a hűtőventi már nem tolja a levegővel szerte szana. :-)Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
bel26
csendes tag
sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy használt Güde tk 2500 as körfűrészt. (2200w)
Futárral érkezett és miután kipróbáltam a motornak picit éget szaga volt.
amíg megy a gép addig nem büdös de mindig mikkor leállítom marha nagyot szikrázik a motor belül és utána keletkezik az égett szag. szerintetek ez így normális vagy motor hibás?
Az eladó szerint csak a motor fék miatt van ez és ez teljesen normális.
Nekem ez picit gyanús de mivel nincs sok tapasztalatom gondoltam megkérdezlek titeket is, hogy más tapasztal e ilyet asztali körfűrésszel.előre is köszi a segítséget
-
Findzs
addikt
válasz thyeby #31582 üzenetére
én már vágtam el az ujjamat körfűrésszel szerencsére reflex megvolt így csak félig
a doki már azt mondta rá amputálni kellene mert nem éreztem vele semmit és csúnya színe volt de szerencsére keringés volt így vártunk és begyógyult, de sosem lesz a régiilyen szétszedhető körfűrészlappal még nem találkoztam, kösz az infót
(#31586) lipido
és jó kis gép, mi a véleményed?
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
"Ez így jó elképzelés, vagy esetleg meglehetne oldani költséghatékonyabban/egyszerűbben is az alátámasztást?"
Egyszerűen kiváltod két mezei egy méteres léccel a két szélénél alátámasztva - mint egy asztalláb.
De nem szóltál róla, milyen falba, milyen tiplivel/dübellel dolgozol. Mert nagyon sok esetben bőven elbírja egy jó dübel. Persze értlek, nem jó a tudatnak, hogy egy háromszáz kilós polc alatt alszok.
De gondolkozzon a tudat: Ha alátámasztom a szekrényt, valóban "csak" elborulás ellen kell védeni a tiplinek. Igen ám, de ha egy tipli nem kap elég súlyt, ami húzza lefele a csavar végét, nem tart olyan erősen (elborulás ellen sem), mint ha jó kis súly feszíti. Próbáld ki. Ha befúrsz egy téglafalba egy jóféle Fischer tiplit, jó eséllyel ki tudod húzni a helyéről, ha megrántod a csavar végét. De nem fog sikerülni ugyanez a mutatvány, ha súlyt akasztasz a tiplire.
Nem beszaratni akartalak, inkább csak felhívni a figyelmedet, hogy tiplizni kétféleképpen lehet: Jól, és rosszul.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz Findzs #31578 üzenetére
Igen, ez a virsliteszt néven elhíresült innováció. Kicsit drága az asztal alá robbantani a lapot. Persze, ha ujjat ment, akkor semmi se drága. Egyszer belinkeltek ide erős idegzetűeknek egy szélütöttet, aki eljátszotta ezt a mutatványt, de valami nem sikerült, és levágta a hüvelykujját.
A "Lego" fűrészlap ereje a változtatható vastagságban, és a variálható geometriában rejlik. Pölö a fele váltófog, a másik fele trapéz-egyenes. És nem lesz cikkcakos a nút hasa, amit vágsz vele, de a munka felgyorsul.
Több fa van, mint asztalos!
-
426os
őstag
Sziasztok! Ötletre lenne szükségem.
Ágy fölé, falra/fal mellé kell egy 1200*1200*320-as szekrényt készítenem, amihez már minden anyag megvan, de most realizálódott bennem, hogy ez így igen nehéz lesz, emiatt mindenképpen meg akarom támasztani alulról. A fal és az ágy mellett kb 2, max 3 cm van. A földtől kb 120 centire lenne a szekrény alja.
Arra gondoltam, hogy megtámasztás gyanánt vágatnék egy 1000 széles, 1200 magas bútorlapot és ezen ülne a szekrény, a kettőt pedig ilyen L alakú polctartó vassal rögzíteném össze, mondjuk 4 darabbal. A falba fúrt rögzítések így gyakorlatilag csak az elborulás ellen tartanának, súlyt nem igazán kellene viselniük.
Ez így jó elképzelés, vagy esetleg meglehetne oldani költséghatékonyabban/egyszerűbben is az alátámasztást?.
-
peti_k
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vásároltam használt szekrénysort és a műanyag szegelhető polctartók egy része el van törve. A környékbeli barkács üzletekben nem árulnak ilyet, csak amit lyukba kell dugni. Interneten próbáltam keresni, találtam is "műanyag szögelhető polctartó" néven, de a szállítási költség több mint a termék 3 szorosa. A bolt fele pedig nem járok, elmenni meg többe kerülne mint a szállítási költség. Nem tudjátok Újhartyán közelében hol tudnék ilyet venni? Vagy esetleg OBI -ban árulnak ilyet (néha járok arra)? Ajánlották, hogy fúrjam ki és vegyek beledugósat, de nincs megfelelő fúróm, a szegelhető egyszerűbb lenne. Válaszokat előre is köszönöm!
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #31574 üzenetére
Ó, Te szívtipró!
Ha úgy lenne pénzem rá, ahogy nincs, már ülnék is kocsiba, mennék megnézni.
-
Winner_hun
titán
Festool CTM 36E LE AC 145k-ért jó vétel lehet, a felújított állapot (pl. új motor, szűrő) azért egy alaposabb körbejárást megér. Ha gyári új motor került bele mostanság akkor még jó vétel is lehet. Hajrá ha valaki porszívó vásárlása előtt áll.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Findzs
addikt
válasz Landrider2 #31572 üzenetére
ez nem az a topik
esetleg egy link idefér de ez már sok, törölni fogják szerintem"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
bim
veterán
válasz thyeby #31565 üzenetére
Azért nem lett átfuttatva mert azt utólag kérték oda.
Gyárilag minden 4. szarufaállás volt főszaruállás és azok a kombók fogták meg a terasz részt hogy a cserép ne nyomja szét. Ezzel a megoldással egy masszív 3szög alakult ki ami le volt horgonyozva tőcsavarra. A tulaj viszont szeretett volna ilyen utólagos álgerendákat is.[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
válasz thyeby #31568 üzenetére
igen nekem is úgy tűnik, azóta már át is írták:[link]
igen várunk, de ha ez az átírt áru megjelenik készleten (Várható érkezés: 2015.09.11.) akkor szólok nekik, hogy küldhetik de azon az áron ahogy megrendeltem/tük[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
Tennap este 11-kor én is hulla voltam. A jutyubra kapcsoltam a tévét, gondoltam, elandalgok valami szakmai videón. Hát amikor ez elkezdődött, menten kiugrott a szememből az álom. Lesz mit nézned, vagy négy-öt videó szól csak erről az egy vázszerkezetről. Lesznek aztán öreg, de harapós gépek, brillírozás a láncfűrésszel, finomságos átjelölés - mert egy ilyen felújítás menete kicsit más, mint ha nulláról kell indítani.
Elsőre nem is értettem meg mindent.A Sanyo0052-n, ahol a kettősrovás, sima rovás, ollóscsap kombó van, ott bal alul miért csak egy papucs került az ácsozat alá? Nem egyszerűbb végigvinni egyben a talpszelement?
-
bim
veterán
válasz thyeby #31563 üzenetére
Heloka 2,10.től....mi is így...
sarokszerk. most sak átpörgettem mert hulla vagyok. Mjad hétvégén ránézek jobban ha lesz időm.
szerk2: még egy nyalánkság abból a tetőből. kettősrovás/ollóscsap és simarovás egy helyen.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
Mathias Burgernek ez a sorozata számomra igazi múltba tekintős ács-csemege.
-
Findzs
addikt
válasz Winner_hun #31558 üzenetére
ki az aki a gépet figyelte és nem a csaj (aki egyébként egészen rendben van) seggét?
-
bim
veterán
3000 rpm alatt van a fordulata. Igazából a 19 kilót nem érzed mert nem tartod a gépet. Nem a csaj tette fel a fára. Amikor éles a lap akkor szerintem 5 kiló tolási energia kellhet. Mondjuk a vágás végén le kell emelni a gépet a fáról.
Azt tudomásul kell venni hogy a legtisztább vágást a körfűrész ad. Nagy átmérőre nagy gép kell. Mi csonkaszarufákat vágunk él és vápa mellé egyszerre többet. Be van döntve a gép és nyissz. 6 fára egy vágással megvan és utána csak a kármi és végvágásokat kell kimérni rá és rávágni. A kilátónál a 12x20-as gerendákra a holz-her rks160-al vágtuk a 30°-ot.
Nyilván használtan vennék nem újonnan. Télen volt fent a jófogáson MKS185 4 kilóért csak nem volt rá pénzem. -
AndrewBlase
senior tag
válasz Winner_hun #31558 üzenetére
Ha sokat dolgoztatják a kisasszonyt ezzel a géppel, jó kis farizma lesz.
Viccet félretéve, azért eléggé más a sínen tolni ezt a ketyerét, vagy kézből keresztirányú vágást csinálni vele egy (gyalulatlan) gerendán.
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
bim
veterán
válasz Findzs #31549 üzenetére
Megtalálták a célcsoportot.
Szuper kis masina. Használjuk a Makita 5143r-t is és ahhoz képest kicsit elavultabb mert nincs lágyindítás és motorfék de maga a sárkányszerkezet jobb. Nem ollóelven emeled hanem függőlegesen és a súlyelosztása is más. A Makita "farnehéz" vágás közben ez pedig nem.
Az MKS125-öt is szerelik lágyinditós/fékes motorral de olyat nem tudtam olcsón szerezni. Mondjuk szeretnék egy MKS 185 -öt is de az ára... -
426os
őstag
válasz thyeby #31544 üzenetére
Persze, ma voltam is véglegesíteni a rendelést (kicsit lehangoló számomra, hogy 2/2 lapszabászat egyáltalán nem reagált e-mail-es megkeresésre...). Gondolkodtam azon, hogy megcsinálom én az élzárást, de azzal kb 3e Ft-ot spóroltam volna, úgyhogy hagytam a fenébe, ennyi pénzért nem éri meg vele szenvednem.
.
-
mdk01
addikt
Ha még eddig nem lett volna linkelve.
https://m.profession.hu/cikk/5755 -
GeriCool
aktív tag
Köszönöm Mindenkinek!
mdk01
Sok helyen csak készletet találtam. Ennél a cégnél van darabra. Ez estleg jó lehet?[ Szerkesztve ]
-
aszamóca
aktív tag
válasz GeriCool #31536 üzenetére
A furat hasonlít a dugófúróra de nem olyan a kialakítása.
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
GeriCool
aktív tag
Jónap!
Érdeklődnék, hogy ilyet lehet e kapni nálunk és ha igen milyen néven tudok utána nézni? Köszönöm előre is! -
thyeby
őstag
"Senki sem fogja szaggatni, ráncigálni, de az sem lenne jó, ha leszakadna."
Tulajdonképpen akkor elég. Érdemes azért ütéscsillapítót tenni bele, mert a kivetőpánt kiszakadásához sokszor az ajtó becsapódásai is hozzásegítenek. Tapasztalatom szerint a kivetőpánt kiszakadások leggyakoribb okai a helytelen beállítások, pontatlan szerelések, és/vagy a rossz minőségű kivetőpántok. Persze, egy sem bírja, ha a gyerek hintázik rajta, de egy jó Blum kivetőpánt tovább fog tartani, mint a bútorlap, amire szerelve van.
-
426os
őstag
Egy 1200 magas, 600mm széles szekrényajtónak 18mm-es bútorlapból elég 2db 35mm-es kivetőpánt? Senki sem fogja szaggatni, ráncigálni, de az sem lenne jó, ha leszakadna.
.
-
stgellert
aktív tag
Akinek tépőzár gondja van, nézze meg felülről a 4. tételt. Érdemes persze a többit is átnézni. (Én pont falcsiszolás ügyben utazom, barkácsolva persze)
http://www.leviflex2003.hu/index.php/autos-csiszoloanyagok/kiegeszitok-szerszamok[ Szerkesztve ]
-
426os
őstag
Sziasztok, ilyen fiókzárhoz lehet valahol csak zárbetétet kapni? A rudazat benne van a bútorban, csak a betét+kulcs hiányzik.
[ Szerkesztve ]
.
-
Winner_hun
titán
-
martong
tag
válasz Winner_hun #31505 üzenetére
Ilyenre gondoltál? 1m x 2,2 m- es bútorlap is max 25 kg.
Az ilyennél a nagyobb (első ajtóhoz tartozó ) vas keret mennyire látszik ki alul és felül? Számítás szerint 7mm-re lóg az ajtó éle alá.
Ez tetszene nekem is.Az a helyzet, hogy a szekrény a plafonig érne (280 cm). 220 cm magas lenne az alsó, gyakrabban használatos. Felette a 60 centi magas rész sima toló- vagy nyíló ajtóval megoldható lenne (ilyet már csináltam párat). Kérdés, hogy a kétféle hogy fog összepászolni?
Az ajtóra nem akarok semmiféle keretet, vagy fogantyú sínt rakni, így marad a merevítő.
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
pali923
aktív tag
Amúgy is próbálom száműzni a bútorlapot a házból, de azért a maradék darabokat elhasználom. Ma erre futotta:
Csináltam korábban egy üvegtartót, le is mértem egy borosüveget, aztán kiderült, hogy vannak más méretek is, és nem mind fér bele. Ezzel most nincs ilyen gond, a bútorlap csak a biztonság miatt van, a lényeg a 2 lefolyócső. Be is üzemeltem (kicsit látszik a régi is). Aztán mindjárt megint szüret lesz úgyis.
[ Szerkesztve ]
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
thyeby
őstag
válasz pali923 #31515 üzenetére
Szerintem - ahogy Winner_hun is írta - ha felső sínes az ajtó, kicsi a valószínűsége a gebasznak. A párom vett egyet (igaz, jól megkérték az árát) valami Reita-ban. Két nagy függesztett bútorlap tolóajtó már több, mint tíz éve hiba nélkül és könnyeden teszi a dolgát. A tükör meg valóban kényes dolog. Az csináljon olyat, aki biztos a dolgában.
-
pali923
aktív tag
Igen, de azt hittem, egyértelmű. 2 vagy 3 bazi magas bútorlapos tolóajtó van, az egyiken tükör. Nem lehet tologatni őket, mert összeakadnak a hajlás meg egyéb mozgások miatt. Nem tudom, hogy hogyan applikálták fel a tükröt, de nem is biztos, hogy az az ajtó van útban.
Hamarosan nálunk is gardróbreform lesz, de én léckeretes ajtót fogok gyártani, az már biztos. Akkor is, ha vannak megoldások nehéz ajtókra is.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
mdk01
addikt
válasz pali923 #31507 üzenetére
Gondolom tükröst akartál írni. Az ilyen típusú ajtókkal vigyázni kell, mert nem mindegy a ragasztó gyártója, annak mennyisége amit felviszünk és hogy hogyan visszük fel a tükörre, illetve érdemes megvárni a száradást egy sík felületen.
Hallottam olyan esetről ahol felragasztották a tükröt a tolóajtóra majd egy hónap múlva jelentkezett a megrendelő, hogy akad az ajtó. Vissza mentek és raktak ajtófeszítőt az ajtó hátuljába és kiegyenesítették az ajtót, csak a próbléma az lett, hogy eltorzult a tükör és kb. használhatatlan lett. Szóval nem annyira egyszerű ez, de van rá recept, csak ki kell tapasztalni. -
thomgrande
tag
válasz thyeby #31506 üzenetére
Ártatlan embert nem fenyegetünk. Célozni a céltáblába kell, nem mellé.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
-
pali923
aktív tag
válasz martong #31501 üzenetére
Pofátlanság beleugatnom, mert soha nem csináltam ekkora ajtót. Csak egy tapasztalat: a szembeszomszédomhoz már x+n alkalommal visszajöttek az asztalosok, mert a hatalmas bútorlapos tolóajtójuk hajlása miatt nem tudják eltolni a párját, az meg tükör lenne, ha működne. Lehet, hogy csak pancserek a mesterek, nem ismerem őket, de érdemes jól végiggondolni. Egy másik szomszéd az Ikeában vett tolóajtó keretet, azzal nincs baja, bár az talán csak 2 méter.
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
thyeby
őstag
válasz hzsolee #31500 üzenetére
Hogy egyszer betetted ide, szerintem senkit nem zavart. Ám most harmadjára teszed be. Ha ismét beteszed, kérni fogjuk, hogy moderáljanak ki.
Egyébként szerintem nem jó helyen hirdeted. Itt asztalosok vannak, nem vevők, akik pénzt hozhatnak a konyhára. Olyan ez, mint ha a tehenészeteknél hirdetnéd, hogy van eladó tejed.Több fa van, mint asztalos!
-
Winner_hun
titán
-
hzsolee
őstag
válasz martong #31501 üzenetére
Igen ezt merevítő ajánlott, de még szerintem az alu fogantyúprofil is sokat fog. (már ha teszel olyat)
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
martong
tag
Sziasztok, gardrób kérdés:
Ilyen szekrényt tervezek, 200 cm helyre. Mindegyik részbe szeretnék teljes szélességű fiókot.
A legjobb ötletem, hogy 3 részre bontom, és 4 ajtót teszek.
Van valami más ügyes megoldás, ahol a legtöbb helyet ki tudom kihasználni fiókok számára? A 3 sor ajtó nem jöhet szóba, mert a mélység mindösszesen 60 cm.Másik kérdésem: 220 cm magas tolóajtó - ha bútorlapból készül - mennyire hajlik meg? A merevítő segít ezen, vagy más megoldás is létezik erre?
KösziOkos embernek a nagyapja ültet diófát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Anime filmek és sorozatok
- Filmvilág
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OTP Bank topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- RING Video Doorbell 3 - Okoscsengő
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest