Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
8th
addikt
Sziasztok. Eléggé OFF kérés de tudnátok nekem segíteni beazonosítani ezt a fűrészt? Annyit tudok róla, hogy ipari Bosch a kétezres évek elejéről. Rákérdeztem a pontos típusára de sajnos nem emlékszik már rá az eladó a címkéje pedig évekkel ezelőtt lekopott. Fillérekért árulja egy nyugdíjas asztalos szaki itt a környéken és ha esetleg lehet még hozzá alkatrészt rendelni akkor gyorsan lecsapnék rá.
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!"
-
GeronimoTama
tag
Jelentem megkaptam, hát mondjuk ezt a pénzt megérte de 10k-t biztos nem adtam volna érte.
GTAO: tamadotcom
-
Findzs
addikt
válasz lentivator #31893 üzenetére
ma kapom meg, már jött az sms a futártól
remélem jó lesz a gépemhez (extol)[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
thyeby
őstag
válasz lentivator #31893 üzenetére
Mail jött, hogy ma kapom meg. Bari is jelezte, hogy kapott mailt. Jelek szerint mindenki megkapja olcsón.
Több fa van, mint asztalos!
-
GeronimoTama
tag
-
lentivator
csendes tag
Srácok!
Van valaki,aki rajtam kívül még megkapta a dremel felső maró cuccot??? -
epmd
tag
Hátha valakinek dominózni lenne kedve.[link]
-
mahoo
csendes tag
Keresek "lágyindító kockát" körfűrészhez, mert gyenge a hálózat ahol használni szeretném. Máshol írták, hogy a Mázsa-téri Einhell szervizben 3e forint körül vesztegetnek ilyet, de ez már egy elég régi adat. Esetleg más alternativát esetleg tudnátok ajánlani? 2kW-os a fűrész egyébként.
-
mahoo
csendes tag
Sziasztok!
Ha esetleg érdekel valaki, van egy használt Ryobi 315mm-es csúszósínes gérvágom.
-
Speciali
tag
Másfél evig a Balaton Bútorgyárban dolgoztam, ahol nagyfrekvenciás (mikro) és normál höprésekben 1,5 mm vastag bükkfurnérokbol préseltük a széklábakat, támlákat, ülökéket.
Azok nagyobb ivek voltak, ez kisebb iveket is tartalmaz, tehát még ezzel a technologiával sem a legegyszerübb megcsinálni.
Amikkel mi dolgoztunk, azok hidraulikus prések voltak, mindenképp szükséges a nagy nyomás. CNC csinálta rétegeltlemezböl a nyomo szerszámformákat.
Tehát elég nagy beruházást igénylö dolog, ami csak sorozatgyártásban fizetödik ki.Viszont áttervezve, normál asztalos megoldásokkal elkészithetö egy hasonlo darab, akár egy is.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz AndrewBlase #31886 üzenetére
Véleményem szerint úgy 10-12 mm vastag bükkből ezt szépen meg lehet csinálni. Nem erősködni akarok, de láttam már ennél léptékkel vastagabb fát is meredekebb rádiuszba hajlítva. Egy biztos, azt nem két ujjal csinálták.
Szóval úgy gondolom, nem is az a probléma, hogy megvalósítható-e, hanem az, hogy nagyon kevesen értenek hozzá (én sem értek hozzá, csupán áskáltam kicsit a szakmának ebben a részében). S ha meg is találja a kérdező a neki való szakit - háát? Egy darabért sablont készíteni? Mert az a munka, nem a meghajlítás. Nyilván megtérül a sablon kimunkálása mondjuk többezer szánkó készítéséhez, de egyetlen darab laptoptartó legyártása nem fogja fellendíteni a magyar gazdaságot.Aki ilyet készít, az hobbiból csinálja. Mint a modellezők. Ismerek olyan embert, aki úgy egy héten át farigcsált magának egy pár fapapucsot. Jó lett, sokáig hordta, de nem hiszem, hogy másnak is elvállalta volna ugyanezt.
[ Szerkesztve ]
-
AndrewBlase
senior tag
válasz thyeby #31882 üzenetére
Én annyira nem vagyok biztos benne, hogy ezt meg lehetne hajlítani egy darab fából. A hajlíthatóságot azért erősen befolyásolja az ív nagysága, rádiusza. Egy darabig tűri a fa a hajlítást, aztán törik. Meg aztán az se mindegy, hogy milyen fafajtából ugye, mert van, ami rugalmasabb, jobban gőzölhető/lágyítható.
Annak idején, megboldogult iskolás koromban volt szerencsém a Thonet gyárban megtekinteni, hogy is készülnek a nevezett székek. Azért nem is olyan kicsi erő kell hozzá. Az egyik osztálytársam, aki már akkor se volt kispiskóta megpróbálta, és igencsak leizzadt, mire a szék háttámláját belehajtotta a sablonba. Pedig ott cirka 50 centis ívre kellett hajlítani a fát, nem pedig ilyen kicsire, mint a fentebb említett laptot-tartón.Rétegelt lemeznél ugye más a helyzet, mert ott (többnyire) 1 mm-es furnérból rakják ki a megfelelő vastagságot, és préselik hőprésben.
A linkelt videón látható zongora vázát meg kicsit vastagabb fűrészelt falapokból préselték hideg eljárással.
[ Szerkesztve ]
Miért mindig én???
-
mdk01
addikt
Meglehet hajlítani sztem is, de nem tudom hányan képesek erre Mo.-on és ha meg is csinálják meddig lesz az jó.
Ha tartósat, jót és olcsót akarsz akkor veszel egy olyat amit fentebb linkeltél, majd átalakítod, úgy hogy lezárod az élét, hogy a rétegek ne látszódjanak, majd felületkezeled valamivel.
Ekkor hihetőbb, hogy tömörfából van de, persze a fának azt a természetességét nem fogod látni rajta. -
thyeby
őstag
Abban teljesen bizonyos vagyok, hogy egy darabból is ki lehet hajlítani, kisegíteni mégsem tudlak.
Az eljárás a következő:
Kell egy sablon, amire ráhajlítos a fát, majd hozzá préselve kiszárítod.
Gőzkamrában át kell gőzölni (melegíteni is, nedvesíteni is) a hajlítandó fát. Szerencsés, ha a kamrában túlnyomásos gőz van. Innen kivéve a felpuhult fa meglepően kis erővel szépen hajlítható bizonyos határokon belül. (Így készültek régen a Thonet bútorok szériában.) Rá kell hajlítani a fát a hajlítóformára, és hozzászorítva megszárítani. Rá kell számolni a formára, mert a kész hajlított darab valamennyit visszarúg. (A hidegen, rétegenként hajlított és ragasztott fa nem rúg vissza semennyit.)
Régebben végeztem kísérleteket. Kisebb tömör bükk darabokat sikerrel hajlítottam egyszerűbb ívekre. Forró vízben áztattam, ill. kuktában gőzöltem. A forró vízbe merítős eljárás valamivel lassabb, mert több idő kell a kiszáradáshoz.Több fa van, mint asztalos!
-
thomgrande
tag
Itt lehet látni a technológiát.
Szerintem egy darab fából nem lehet. Nem értek hozzá, ez csak egy vélemény.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
thomgrande
tag
100% hogy hajlítás. Ha több elem egymáshoz ragasztása lenne akkor az látszana is. Az oldalán látszik hogy rétegelt lemez. Vékony rétegeket úgy ragasztják össze hogy beteszik egy forma présbe. Sok ilyen videó van a neten.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
syC
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Van egy ilyen fa laptop állvány:
ezt vajon hajlítással csinálhatták, vagy több ugyan olyan elem egymáshoz ragasztásával (lásd itt) , esetleg máshogy ?
Köszi
•
-
mahoo
csendes tag
Sziasztok, nincs véletlenül valakinek elfekvőben kb. 100x70cm, 10-12mm vastag fóliázott rétegelt lemeze? Átvenném ha akad...
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #31857 üzenetére
Szerintem azt kell érteni alatta, hogy nagy fényerejű LED.
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #31860 üzenetére
Nem hasraütésre állapítottam meg, hanem meg volt a hirdetésben pontosan jelölve, hogy panelhibások, és az új panel ára.
-
epmd
tag
válasz Winner_hun #31868 üzenetére
Jelen esetben szerintem az éppen festett alkatrész festékköde csapódik rá a mellette száradó alkatrészre.Elszívás nélkül,zárt térben sajnos ez van,ezért jó ha van rá lehetőség,hogy ideiglenesen ketté lehetne választani a helységet festésre és szárításra.Mondjuk a pisztolyon van a hangsúly inkább,hogy hogyan van beállítva,egy jó minőségű hvlp pisztolynak kis nyomáson szépen kellene dolgoznia ködképzés nélkül.
-
Istv@n
aktív tag
Sajnos nem...
Fehér színű egyébként a festék, ha ez számít. Csiszolószivacs helyett a polírpapír nem lehet jó?A "köd" nem a klasszikus értelemben vett köd, hanem jelenleg a tokokat csinálom, amit fordítanom kell fújás közben. (ez megoldott) A leghatványozottabban ott jelentkezik a "hiba" ahol a két oldal "összeér, mert ez minimális festéket kaphat a "másik oldal" fújásakor is.
[ Szerkesztve ]
-
epmd
tag
válasz Winner_hun #31865 üzenetére
Ez még jó is lehet,csak színesnél előfordulhat,hogy minden kis beavatkozás meglátszódhat,rosszabb esetben kezdheti előröl a fedőzést.
-
exlepra
tag
Sziasztok,
Valami ilyesmit szeretnék csinálni, nekem szimpatikusabb mint az MFT-n használt sín felemelés.
https://www.youtube.com/watch?t=4&v=c3LwNSgn-q0
Használ valaki esetleg ilyen vagy hasonlót?
thx.
-
Istv@n
aktív tag
Sziasztok!
MDF beltéri ajtókat festek éppen, kétkomponensű PU alapú alapozóval és festékkel, kompresszorral, egy hvlp pisztollyal.
2 réteg alapozót fújtam az MDF-re, amit 320-as csiszolópapírral csiszoltam minden művelet után. Most fent van 1 réteg fedő festék is. A felület szép, de egy kicsit érdes, mintha poros lenne. (lehet, hogy az is a festékködtől) Csak surlófénynél látszik, bizonyos szögből.Kérdés, hogy megpróbálhatok átmenni rajta 1200 vagy 1500-as polírpapírral? Vagy hogy lehetne teljesen simává tenni a felületet? Nem magas fényű felület a cél, csak az, hogy sima legyen.
Köszi előre is!
-
thyeby
őstag
Akkor biztosan igazad van. Nekem csak felrémlett ez most, de nem emlékszem pontosan.
Nekem a 250W mindenre teljesen elég volt. Elképzelhető, hogy valami extrém munkához találták ki, de nem tudom, mi lehet olyan feladat? Azért ilyen pici rezgőkörhöz szerintem ágyúval verébre az a sokosk watt. Inkább marketing dologra gyanakszok, mint valós igényre.
-
thyeby
őstag
Ez.
Legalábbis úgy emlékszem.
Egyszer Érden hirdettek három ilyen panelhibás jó erőss újszerű gépet. A hármat együtt adták valami 12 v 15 ezer forintért. Számomra nagyon beszédes az ilyen hirdetés. De hogy a plusz 100W volt e a dolgok eredője, azt nem tudom - mindenesetre olyan szaga van, hogy tettek kraftosabb tekercset, a többit meg nem méretezték hozzá.Több fa van, mint asztalos!
-
epmd
tag
válasz thyeby #31844 üzenetére
Nem szándékozom venni,csak azt nézem,hogy megjelentek a megfizethetőbb kategóriában is halandó embereknek.Lett alternatívája a Boscnak,Dewaltnak,Metabonak,Festoolnak....Nemrégen vettem egy ilyen [link]Dewaltot a Cxs mellé "nagy"gépnek,nagy furatokhoz és csavarokhoz.Az aksi hozzá meg szerintem elfogatható árban van [link].Csak kíváncsi lennék hogy használat közben hogyan muzsikál a Fein.
[ Szerkesztve ]
-
epmd
tag
válasz thomgrande #31845 üzenetére
Ehhez én hülye vagyok,úgyhogy fingom sincs.
-
thomgrande
tag
Csak azt nem értem hogy litiumos akkuból hogy lehet kihozni 12voltos csoportot?
-
thyeby
őstag
Nem volt még dolgom vele.
Azért reflektálok, mert mire felszerelkeztem nekem megfelelő akkus fúrókkal, megérett bennem, hogy kisebbekből a Bosch GSR sorozata leginkább nyerő, az erősebbek közül pedig ma már a Milwaukee-tól választanék talán. Mindez visszavezethető arra az egyszerű dologra, hogy egy akkus gép használati értékét nagyban befolyásolja, hogy mennyiért lehet beszerezni akkut, amikor kihalt belőle az első pack. Nos, én ezt a két márkát találtam, ahol az akku nem a kopasztásról szól. Megjegyzem, Milwaukeem végül nem lett, de az érzés maradt.
Óriási durranás a Hiltinek pl minden akkus fúrója, de olyan drága az akku bele, hogy ezmiatt teljesen el is vetettem ezt.
Szóval ha ez a Fein megfelelő Neked a paraméterei alapján, érdemes még utána nézni, hogy mennyibe kerül egy új akku bele.
Általában jó konstrukciói vannak a Fein-nek minden szegmensben, de úgy vélem, hogy tudnak ők is melléfogni. A Multimasternak pl piacra dobtak egy igen izmos változatát a lóerők jegyében. Szerintem nem sikerült - az elektronika szeret kihalni benne, és az új panel ára valami netto 30 ezer körül kóstál. Ennyiért én kaptam egy kiváló állapotú használt 250W-ost tokkal, vonóval.Több fa van, mint asztalos!
-
epmd
tag
Dolgozott már valaki ilyen [link] Fein géppel?Egész jó árban van.
-
martong
tag
válasz thyeby #31840 üzenetére
Ugyan nem sokkal, de a szögker olcsóbban adja, és mint ha közelebb is lenne hozzád.
Valóban, Erzsébet sokkal közelebb van.
150-est csak akkor veszek, ha ugyanolyan a mérete, csak a szár rövidebb. Ha a pofa is kisebb, akkor nem kell.A héten intézem. Szállítást megoldjuk.
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
thyeby
őstag
válasz martong #31839 üzenetére
Ugyan nem sokkal, de a szögker olcsóbban adja, és mint ha közelebb is lenne hozzád.
Helyedben gondolkodnék azon, hogy elég lesz-e neked a 150-es. Nem néztem utána, de lehet, hogy jóval vékonyabb anyagból van - ami igazán nem nagy probléma. (Volt ilyen pici egykezesem, igaz, nem Piher, de nem sok mindenre tudtam használni.) Ám lehet, hogy akad majd feladatod, amikor mérgelődni fogsz, hogy mégis jobb lett volna a nagyobb.
Mindenesetre nézd a táblázatot, hogy mini, vagy extra - szerintem két külön kategória.Ha úgy jön ki a lépés, hogy nem jelent külön macerát, vegyél nekem is két 300-ast.
[ Szerkesztve ]
-
martong
tag
No akkor Piher lesz, innen.
Thyeby, kéred a 2 db 300-ast?
Én asszem mégis 150-est veszek, napi feladatokhoz az elég lesz.Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
bim
veterán
válasz martong #31826 üzenetére
Én most vettem ilyenből 80-ast 13 ropiért. 1,2t szorítóerő 10t szárterhelhetőség. Van hogy kevés ez is.
Soha nem baj ha van tartalék. Volt rá példa hogy a 300-as csavart úgy tudtuk kitekerni az akácból hogy a piherbe befogtuk a torx bitet és ezzel tudtuk csak meglazítani mert a gép meg se mozdította. Nem fordult át a bit .... -
aszamóca
aktív tag
válasz yooccoo #31835 üzenetére
Még a jelenleg hirdetett ár is jó! Mindenhol drágább ettől.
Egyébként múlt hét hétfőn, mikor ajánlottam, még volt belőle a veszprémieknek.[ Szerkesztve ]
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
thyeby
őstag
Nem akarom elorozni előled, de ha nem ezt kéred, akkor megrendelném ezt a két örvint. Jónak tűnik ez is - habár 250 kg nekem sem szükséges.
Oopsz!
Most látom, azóta társalogtatok róla. Lehet, hogy azért nem akciós már, mert én betettem a kosaramba még délben. De még nem küldtem el a rendelést. Kivegyem?Áhh!
Mire regisztráltam, kivette a kosaramból, mostmár nekem se akciós.[ Szerkesztve ]
-
epmd
tag
Az szerintem nem olyan nagy baj,ha van két jó szorítód jó árban.Maximum nem húzod meg annyira.A cégnél kaptunk 4db ilyen szorítót [link],zsír újak,de nem használjuk őket, mert egy se használható.Nem a szorító erejük kevés,hanem egyáltalán nem reteszelődnek,hogy meg lehessen húzni őket.
-
martong
tag
Ez se rossz,van nekik még 2 darabjuk [link].
Ez 250 Kg-ot tud, a többiek "csak" 150-et ígérnek. Hová kellhet 250 kg?
Korábbi bejegyzésem szerint nekem az 50 kg elég lenne.
[ Szerkesztve ]
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
martong
tag
No körbejártam az egykezes szorítókat, árak is vannak, kérek szavazatokat ennek fényében:
Mindegyiknél a 300/80-ast néztem, az árak bruttó árak:
Piher: 5500; Berner: 6500; Wolfcraft: 4700; Bessey: 11200 (ebay: 6500); Extol: 4000; Topex: 1400
A nagyobb méretek arányosan drágábbak.
KösziOkos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
yooccoo
aktív tag
válasz thomgrande #31820 üzenetére
szerintem az első megoldásod lehet a jobb, mert a csiszpapírral szerintem csak elkeni vagy visszanyomja a sorjákat
-
thomgrande
tag
válasz aclandiae #31819 üzenetére
Úgy kell fúrni hogy a fúrás előtt egy belepasszoló fa pálcát belerakni. Szerintem akkor nem lesz sorjás a cső.
Ha már kész a fúrás akkor egy kisebb fa pálcára csiszoló vásznat rakni és belülről csiszolni. Az nem árt ha a csiszoló vásznas pálca is passzentos."Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
epmd
tag
Ez szerintetek így mire jó?[link]
-
yooccoo
aktív tag
válasz Winner_hun #31815 üzenetére
Rendelni lehet, magyar raktáron nincs
3200 ft kb -
yooccoo
aktív tag
nem is jelezhet, mert most éppen baromságot írtam, egy másik géppel kevertem hirtelen, kicsit fáradt voltam már
mea culpa!
és ugye itt jön az, hogy még a lámpa sem jelzi a festoolnál, hogy eltömődött/tele van
aztán ugye az ember vagy tudja tapasztalatból hogy mennyit dolgozhat vele, vagy meglepődik -
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #31809 üzenetére
Tulajdonképp igazat adok, amiért azt mondod, hogy bátrak a kijelentéseim. Ám elgondolkodtam azon, hogy ha mindezt úgy írom le, hogy ne tűnjön bátornak, lehet, hogy elvész a lényeg, és unalmassá lehet. (Így is az a baj velem a fórumon, hogy kicsit bőbeszédű vagyok.)
Kétségtelen, hogy nem való a Kresst a Festool-al összehasonlítani, mert amíg a Kress izzadva kapaszkodik a rostán, hogy nevezhesse magát minőséginek, addig a Festool szintehogy lazán és fölényesen uralja ezt a státuszt a piacon.
Mégis, valamitől leégett az a porszívó, mi másért cserélhettek benne motort? Az a baj, hogy nem tudom, mennyire elszeparált eset ez ezzel a típussal. Nem azt állítottam, hogy az egy rossz konstrukció, de azt igen, hogy benne lehet a pakliban.
Teljesen igaz az, hogy méltatlanul dicsértem a Kress-t, és hamisat állítottam az ár érték arányáról. Aki folyamatosan olvasta a fórumot, értesülhetett arról is, hogy immár a második darabot is leégettem, mindkettőt kb szűk egy évnyi használat után. Hibáztam viszont, hogy nem visítottam, hogy ne vegyen senki ilyen NTX-et, mert csalás. Látod, ez is egy bátor kijelentés. De leírtam, mert úgy érzem, igaz. (A múlt héten óriási léptékkel nagyobb csalás robbant a dízeles világmárkák világában - mégpedig tudatos, sunyi csalás.)
Ha valakit konkrétabban érdekel ez, csak az olvassa tovább - azt hiszem tartozok a pontosítással, és elfér ide az érdeklődők számára néhány észrevételem. Próbálok rövid lenni.
Amikor kezdtem a vállalkozást, nem volt pénzem porszívóra. Lehoztam a lakásból egy noname háztartási porszívót, amiben volt egy HEPA filter, és vagy három literes átlátszó gyűjtőtartály. Mivel igen hangos volt, jó tíz méter tömlővel hátra küldtem a gépet a vokálba. Kábé egy - másfél évig ment. De nem romlott el, bírta azt, hogy olykor ment akár napi nyolc-tíz órát is. Akkor vettem egy lidist. Jól szívott, onnan jöttem rá, hogy emez a háztartási időközben jól elgyengült. De ez meg olyan hangos volt, hogy amikor kitettem az udvarra, mert nem bírtam zajvédőben sem a hangját, átjött a szomszéd (aki naphosszat zúgatja a flex-et), hogy csináljak valamit, mert ebbe belehülyül.
Kapóra jött akkor, hogy sikerült olcsón vennem egy új, legkisebb Metabo-t. Meg is írtam róla, hogy feltűnően csendes, és bár elavult, nagyon jól használható. Legfőbb bajom a kicsi tartálya volt, valami 12 liter (?) Ez később martong fórumtársunké lett, remélem, azóta is elégedett vele. Mert közben vettem egy használt, de keveset ment Kresst. Nagyon sokkal jobban tetszett a kis metabo-nál, csak egyszer elfelejtettem üríteni, utána le is égett. Úgy gondoltam, én voltam a hibás, ezért vettem egy új ugyanolyat. Ezúttal (és azóta is) figyeltem, hogy időben ürítsek. De az is leégett. Félre tettem őket, nem volt időm javítgatni. Azt hittem, hogy csak valami műanyag égett meg bennük, nem a tekercs, mert óriási füst jött ki belőlük, szúrós szagú, de nem égett lakkszag volt, mígnem Bari megállapította, hogy a lakk égett meg a tekercsen.
Jöjjön most a gondolatmenet, ami ha bátor is lesz, de azt hiszem, megáll a lábán.
Eladnak negyvenért egy Kress-t. Nem jelzik, hogy ez csak barkács kategória, de a garanciális javítás nem megy szó nélkül, automatikusan. (Nem nekem, hanem egy debreceni fórumtársunknak - én aztán be se küldtem garanciális javításra.)
Papírszűrőt én soha egyetlen porszívómban sem használtam - a Kressben sem, persze. De egyik sem égett le, csak a két Kress. Még az occó, nem is idevaló háztartási sem! A metabo kábé kétszer annyit ment nálam (mint mondtam, az is papírzsák nélkül), mint a két Kress együttvéve , és valószínűleg azóta is megy Márton Gabinak hiba nélkül. S ezek közül legdrágább a Kress volt.
Nekem ebből az világlik, hogy rossz konstrukció. Ha jelezte volna a gyártó, hogy vigyázat, ez nem ipari, eszembe se jutott volna megvenni se olcsón, se drágán. És meggyőződésem, hogy sokan leégették ezt a szériát, nem csak én. Azért kiáltottam csalást, mert amikor megláttam, hogy mi van a belsejében, ordított, hogy mennyire silány.Egy dolog persze valószínű: A Festool nem lesz csalás. Legfeljebb lehet melléfogás.
Őszintén kíváncsi vagyok arra, hogy miként tudott az a motor tönkremenni. És hogy vajon védhető-e? Mert negyedmillióba már jó lenne, ha beleférne az is.Most az jutott eszembe, hogy lehet, azért ugrottál meg, mert azt írtam, hogy ha nincs együtt a normális tekercselés és a megfelelő hűtés, úgy garantált a baj, akkor is ha Festool.
Mikor ezt írtam, akkor nem konkrét ominózus gépre gondoltam, inkább illusztrálni akartam, hogy ez a két alapelem nélkülözhetetlen. És ha jobban belegondolunk, motort semmi másért nem cserélünk, csak ha sérült a tengely, vagy leégett a tekercs. Mivel itt a tengely sérülni nemigen tud, tehát valószínűleg megégett. Tehát hiába Festool, nem volt együtt ez a két lételem.
-
Winner_hun
titán
válasz thyeby #31794 üzenetére
Attól hogy a termék még fent van a hirdetési oldalon az nem azt jelenti hogy aktuális még a hirdetés. Volt amit megvettem ott és le is került, van amit lassan 2 hete vettem és még mindig fent van..
akkor tartós üzem esetén garantált, hogy füst fog kijönni belőle. Akkor is, ha Festool.
Bátrakat mersz kijelenteni. Arra nem is gondoltál hogy esetleg egy rossz konstrukciójú / nem ipari felhasználásra szánt porszívót ( Kress 1200 NTX EA (nem tudom hogy milyen kategóriába tartozik)) használtál ipari szinten (vagy nem megfelelően) és az okozta a vesztét?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
thomgrande
tag
válasz Speciali #31807 üzenetére
Ha olyan káros lenne akkor az úszófedeles bortartályoknál és még számos helyen az élelmiszeriparban nem lenne engedélyezett a használata. Azt kívánom hogy ez legyen a legkárosabb anyag ami a szervezetünkbe jut. Hosszú ideig fogunk élni.
-
-
mdk01
addikt
Van egy ilyen fűrészem eladó, ha érdekel valakit.
5éve kaptam kb. és jó ha 3x hazsnáltam, gyakorlatilag tök új viszont kihasználatlan.
2000,-
Székesfehérváron van és postázni nem szívesen szeretnem, de megoldható.[ Szerkesztve ]
-
yooccoo
aktív tag
válasz thyeby #31794 üzenetére
részben áll meg a válaszom, amit vársz
alapvetően a festool porszívók (a systaineres újdonság kivételével) kétkörös rendszerűek, a motor hűtése külön van a beszívott portól, tehát elméletileg nehezebb leégetni a motort és jelzi, ha nincs elég szívásteljesítmény
ilyenkor jön a automata lerázás, illetve annak a hiányában a lámpa, ami jelzi a felhasználónak, hogy esedékes egy tisztítás
az autocleanes porszívót lehet zsák nélkül használni, a simát nem illik (abba ne menjünk bele, hogy egy ekkora gépnél már miért nincs benne alapból az automata lerázás ... jó tudom, van közte kb 50e forint árdifferencia ... de azért na ...)igen, vannak kevésbé sikerült termékek
nem véletlen, hogy továbbra is a trionból fogy több, carvexből alig
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest