- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Milyen videókártyát?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
addikt
Igen volt, a legtöbb pont erre a boxra..
-
gyűrű
addikt
Igen, pl. ez a box CoreElec-el.
-
-
WhiteWalker
nagyúr
Lemaradt:
"Ha már fut a LE/CE, akkor lépj be konzolon SSH-n keresztül (PC-ről pl. a PuTTY programmal), és add ki az installtointernal parancsot, és kövesd az utasításokat.
Ha a lejátszód tárhelye nem standard particióval rendelkezik, akkor az első újraindításkor hibát fogsz kapni. Ekkor indítsd újra SD kártyáról a rendszert, és add ki másodszor is az installtointernal parancsot" -
WhiteWalker
nagyúr
Lehet volt erről szó ebben a topicban ,de itt a másik topicban szinte napi szinten vissza térő kérdés. Egyébként csak egy mezei parancssor ssh alatt ha jól tudom.
"Ha már fut a LE/CE, akkor lépj be konzolon SSH-n keresztül (PC-ről pl. a PuTTY programmal), és add ki az installtointernal parancsot, és kövesd az utasításokat.
Ha a lejátszód tárhelye nem standard particióval rendelkezik, akkor az első újraindításkor hibát fogsz kapni. Ekkor indítsd újra SD kártyáról a rendszert, és add ki másodszor is az -
blakey
titán
Ezek a jól működő SOC-ok mennyivel gyorsabbak, mint az N5-ben lévő S905X? - CE alatt kb. semmit nem vennél észre.
Mert az N5-ön stabil, de akadozós a CE, és jó sokat gondolkodik pl. youtube videó betöltésénél. - ez nem a SoC hibája, egy picit el van hanyagolva CE szinten és Amlogic szinten, régi kernel az új még problémás rajta, a Kodi túl sok mindent szeretne megoldani, de mégsem, ott is már az újra koncentrálnak, stb.. Ha egy régi, tavalyi CE-t tennél fel, akkor lehet, hogy semmilyen akadás nem lenne. LE/CE alatt amíg volt ilyen boxom, az egyik legjobban viselkedő SoC volt, a 100-as LAN ellenére. AV1 támogatás bekerült az új CE-kbe, talán van 1-2 olyan anyag ami jól megy az új SoC-al is. Az Apple TV pl. tudja az AV1-et, de arra nem mehet CE. A jövőben meglátjuk, hogy melyk fogja tudni úgy ahogy kell. -
blakey
titán
VIM3L HTPC Edition, VIM3 Pro, Odroid N2, N2+, C4 vagy a Beelink GT-King/GS-King is támogatott. Jelenleg az S905X3, S905D3 SoC-ok jobban muzsikálnak, S922X, A311D-n vannak olyan anyagok amik akadozva mennek, nézhetetlen, ugyanaz a "gyengébb" SoC-okon vajsima, rendszer ua. CE.
-
Somatom
veterán
-
robi-k
őstag
Esetleg egy ilyen HDMI bemenettel rendelkező DAC segíthet neked, bár ha egy picit hozzá teszel, akkor használtan tudsz venni egy jó, HDMI bemenettel rendelkező és valamennyi HD hangformátumot támogató házimozi erősítőt, ami szvsz azért jobb megoldás.
HDMI Dolby DTS PCM 5.1 7.1 To Optical Digital Audio Converter Decoder
-
Polllen
nagyúr
Ebay tele van noname hangkarikkal es kulon talasz toslink to analog dacot is.
Csodat egyiktol sem kell varni, de penz beszel.
(Amugy sztem a malnapcnel is rezeg a lec arban, nem hogy egy erosebb darabnal. Annyiert azert mar talalsz hasznalt htpc-ket, ott alaplapra integralva megkaphatod a sok.egyet.)
-
Ejelhar
senior tag
Akkor szerintem két versenyzőt kéne tüzetesebben körbeszaglásznod,
a Mede8er MED600X3D,
[http://lejatszo.hu/?oldal=termek&termid=1411]illetve a HDI Dune HD TV-102,
[http://lejatszo.hu/?oldal=termek&termid=1413&gn=Dune-HD-TV-102-WiFi]Direkt olyan oldalról linkeltem be őket, ahol látszanak az árak is, az első 45 rugó, a második 35 rugó magasságában.
HDMI kimenet mindkettőn, valamint analóg sztereó is.
Hangtalanok, passzív hűtésű mindkét modell.
LAN csatijuk van
feliratot és több hangsávot kezelnek.
A fogyasztásukról nem találtam adatot, de általában ezek az eszközök úgy 30W-ot, vagy közel annyit fogyasztanak.Nem volt a kívánalmak között felsorolva, de ezért én megemlítem, mindkét modell képes a 23,976-os filmek kadenciahelyes lejátszására.
Más: írod, linuxos szerverről kapják majd a filmeket. Ezek a cumók ismerik az NFS-t, úgyhogy csak ezért még sambát sem kell beüzemelned.
-
Ejelhar
senior tag
Okay, akkor menjünk tovább, ez eldöntve.
Előny lenne, ha valami androidos, vagy linuxos cucc lenne akár pendrive méretben, viszont nem találtam olyat eddig, amibe ethernet kábelt lehet dugni.
Úgy tűnik az adroidos cumók még nem nőttek fel a feladathoz, médialejátszónak nem igazán jók. A többi viszont jellemzően embedded linux OS alapú (ezért minden cafrang nélkül képesek kezelni az NFS-t), némelyiket hackelni is lehet ha nagyon akarod, de túl pici az nincs. Ha mondjuk egy szappanos doboz is megfelel, akkor már tudsz válogatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Formula-1
- Politika
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Peugeot, Citroën topik
- Revolut
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest