- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
digikábeles #3098 üzenetére
Köszi! MKVToolnix nekem is tökéletes .mkv-t készít.
-
digikábeles
aktív tag
válasz
pinnacle #3097 üzenetére
Nekem egy Toshiba Hd kamerám van. Egyszer próbáltam dvd-re írni a családi videót, ami elég siralmas lett. El is vette a kedvem a további kísérletezéstől. Rájöttem, hogy a HD-hez HD eszközök kellenek. A kamerától a megjelenítőig bezárólag. Én a kamera felvételeit számítógépen összefűzöm, és átmásolom a médiaplayer vincseszterére.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
digikábeles #3096 üzenetére
Köszi! Ennyit tényleg nem ér meg, és lehet, hogy ez sem tud AVCHD 2.0-t rögzíteni. Nekem azt kellene megoldani, hogy a család többi tagja, akinek csak DVD lejátszója van, hogy tudná a kamera felvételeit megnézni. Azt nem értem, hogy a DVD rippek jobban néznek ki, mint a kamera felvételei konvertálva, pedig itt azért már van miből dolgozni. Nem tudod véletlenül, hogy melyik a legjobb .mts-ből XviD-be illetve DVD-be konvertáló program?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
digikábeles #3094 üzenetére
Köszi! A BD íróval jobb DVD-t tudok írni, mint a DVD íróval?
Esetleg erről tudsz valamit?,
"Archiving 1080/60p Data with a PC or Blu-ray Disc™ Recorder***
You can save 1080/60p video data onto a Blu-ray Disc™ by using a PC or Blu-ray Disc™ Recorder.***
*** Available only for Spring 2012 or newer models."Az AVCHD Progressive lejátszásáshoz Blu Ray-ről, kell majd PC Blu Ray író (gondolom az asztali nagyon drága lesz), lejátszó, esetleg még külön lemez, mert a Blu Ray szabvány max az 50i-t támogatta, az 50p-t nem. Nem lesz egyszerű mutatvány.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
digikábeles #3092 üzenetére
Köszi! Nekem arra kellene megoldást, hogy a Panasonic SD90 .mts felvételeiből DVD-t szeretnék készíteni. A szoftveres megoldás, akármilyen programot próbáltam (Power Director, HD Writer, VSO XtoDVD, Pinnacle Studio, talán az utóbbi a legjobb) rettentően szaggat vízszintes kamera mozgásnál. Az asztali DVD íróval ilyen lett. A kamerának az AV multi kimenete, komponens, és RCA hang, videó. Ezért gondoltam, hogy komponensen keresztül talán jobbat kapnék.
Viszont lehet, hogy az lenne a megoldás, ha találnék olyan készüléket, ami HDMI-n kapott jelből tud DVD-t készíteni. A tied nem tudja véletlenül? -
digikábeles
aktív tag
A dvd íróknak már lejárt az idejük, szerintem már nem érdemes megvenni.
Én egy ilyet vettem, ezen nem blokkosodik a kép gyors mozgásnál sem. Tűéles felvétel:
http://www.samsung.com/hu/consumer/televisions/blu-ray/blu-ray/BD-D8500/EN -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Tudtok olyan DVD írót, aminek komponens bemenete van?
-
Acor
aktív tag
Szia,
Felismer mindent, azzal nincs gond es nem is volt. Mindig frissitem a firmware-t is.
Azzal sincs gond max csak a musorleirasoknal a betuket nem irja ki rendesen, de az nem biztos hogy a keszulek hibaja.. (Mintha a Font kompatibilitasi problema lenne)
Mar nagyon sokat utana olvastam, hogyan lehet rola leszedni az anyagot, de nem talaltam valaszt ra meg talan nagyon uj ..
Valamilyen Linux-al dolgozik addig eljutottam.. Beleraktam egy masik vinyot megformaztattam vele es azt tesztelgetem, de semmi sem latja illetve latja I/o errort jelez. Csak ujra formazni lehetne Windows alatt... de azzal nem megyunk semmire.
Profi baratomat is megkerdeztem de semmi otlet.
Nemet forumokat olvastam ott is varjak a megoldast vagy, hogy valaki egy konvertalo programot irjon ra..
(En No.ban elek es itt is vettem)En most erre varok, bar reg neztem mar lehet hogy ideert Europaba
http://techcrunch.com/2011/01/12/dmr-br30-panasonics-blu-ray-recorder-with-swappable-hdd/Ezt meg megtartom a haloszobaba...
Ok szerzoi jogok ide vagy oda de ha valaki maganak akar archivalni azt miert nem lehet...
-
jeffo
tag
válasz
vieri2000 #3087 üzenetére
Ha nem jó a dvd író a merevlemezes felvevőben, akkor csak átjátszással lehet kimásolni róla a felvételeket. Ehhez egy másik sima lemezes vagy merevlemezes dvd felvevő kell, és a kettőt összekötöd Scart kábellel. Pendrive-ra, külső usb-s merevlemezre nem lehet, mert azt csak olvasni tudja ez a típus.
Olcsóbb megoldás, ha veszel valami felvevős médialejátszót, esetleg felvételi funkcióval rendelkező dvb-t vevőt (pl. MinDigTV kompatibilisat) vagy műholdvevő beltéri egységet, amibe merevlemez szerelhető vagy usb-ről felismeri a pendrive-ot vagy külső merevlemezt, és azzal összekötöd Scart kábellel, vagy RCA-s toldóval, ha nincs a médialejátszónak Scart bemenete.
Vagy ha szerzel a számítógépedbe digiző kártyát, akkor elvileg arra is ráköthető Scart-RCA kábel megoldással.Nekem is egy Panasonic EH58 ment tönkre 2010 júniusában, bár valószínűleg azért, mert a merevlemez betelte miatt gyakran használtam direkt felvételre a dvd írót, és egyszer vettem egy Panasonic DVD+RW akciós lemezt, az egyikkel szállt el az író, ezért gyanakszom arra, hogy talán nem bírja a gyengébb minőségű lemezt, vagy az írója is is inkább gyorsmásolásra van kihegyezve. Szóval a merevlemezre kell felvenni, a dvd írót csak kimásolásra használni. Műsoros dvd lemez lejátszására is inkább vennék egy külön lejátszót, és nem terhelném a helyetekben a dvd felvevőt ilyennel. Elképzelhető, hogy gyengébb minőségű lemezre számítógéppel kiírt dvd videó is okozhat bajt egy érzékenyebb készüléknél, ill. ha gyakran van ilyen lemez betéve.
Egyébként akkor 2010-ben rögtön vettem is egy másik felvevőt, mert sürgősben kellett sorozat felvételek miatt, szerencsére volt az egyik környékbeli boltban, és áruhitelre sikerült, így nem volt sokban, azóta már kifizettük a részleteit.
Idén évelején átállítottam maximális sebességről normál sebességre a gyorsmásolást, mert egy Philips DVD+R lemeznél beakadt 12%-nál, és még jó, hogy pont itt voltam a szobában, és le tudtam lőni időben a return gomb hosszan nyomásával, mert különben lehet, hogy tönkretette volna az írót, mert egyfolytában próbálta írni a lemez hibás részét, ill. valószínűleg hibás lehetett a lemez, és azért akadhatott ki. A lassú sebességű, valós időben való írásnál elképzelhető, hogy nagyobb esély a hibára, ill. függ attól is, hogy mennyire intelligens a dvd felvevő, és hogyan tudja lekezelni. Az újraírható lemezeknél úgy vettem észre, hogy az EH58-hoz képest az EH68 jobban kezeli a hibákat, mert régebben mikor még TDK újraírható lemezeket vettem, azok nem bírták sokáig, és volt hogy kimásolás közben kiakadt tőle a felvevő, és volt amelyiket csak úgy tudtam kivenni, hogy mikor újraindult rögtön meg kellett nyomni az eject gombot, különben sosem adta ki, mert az indításkor elkezdte tekerni, felismerni a lemezt, de nem tudta olvasni, és megint elszállt a hibával.
Mostanában az újraírhatóra kimásolásnál a másolás kezdete előtt átteszem a HDD-re a meghajtóváltással, hogy ne a dvdre térjen vissza a másolás végével, talán ez is csökkentheti a hibalehetőséget.
Itt van előttem egy 2010 évvégén vásárolt Verbatim DVD+RW lemez taiwani, és már a 123. törlésnél tartok, egész jól bírja. Bár 1 hete egy másik ugyanilyen lemezt a 103. törlés után újból betéve "nem kompatibilis lemez" hibaüzenetet kaptam. Ilyenkor már nem érdemes erőltetni, úgysem fogja tudni leformázni, vagy esetleg hibát okozhat a készüléknek. Most jut eszembe, hogy régebben a TDK-s elszállásos eset valószínűleg egy újrapróbálás után jött elő.Az utóbbi 1 évben JVC DVD+R 16x Taiyo, Philips DVD+R 16x INFOME-R30, FalconMedia DVD-R 16x, Verbatim DVD-R Digital Movie 8x Taiwan lemezeket használtam kimásoláshoz, valamint direktben felvételhez. Egyszer kaptam Verbatim DVD+R 16x Taiwan lemezt is 10-es hengerben, az is jó volt, bár a mostanában kapható Verbatimokra sokan panaszkodnak, de állítólag idén évvége fele elképzelhető, hogy megint kapható lesz kiváló minőségű Verbatim, csak hát valószínűleg drágább áron.
Habár amennyire megy le a BluRay lemezek ára, és az év 2. felében a BluRay író is olcsóbb lehet, így egyre inkább megéri a váltás, habár attól még a dvd felvevő dvd-s marad, esetleg újraírhatóra kitéve és számítógépen megvágás, ellenőrzés után a végleges felvétel kiírható lesz 25 GB mennyiség összegyűjtése után egy BD-R lemezre.
Vagy alternatíva lehet a felvevős mediaboxra áttérés.Ha van tesztképes dvd íród a számítógépben (pl. Plextor PX-880SA), akkor érdemes a dvd felvevőről való kimásolás után letesztelni az írás minőségét, valamint a számítógéppel megírás után is, ez adhat támpontot, hogy a felvevő, ill. író melyik lemezt szereti, melyiket írja meg a legjobban, milyen sebességen a legoptimálisabb megírni.
-
vieri2000
tag
Nekem van egy pana dmr-eh58 dvd recorderem. Most ment tönkre a dvd írója, Hogyan tudnám kiírni a hdd-n lévő családi felvételeket? Tud ebben valaki nekem segíteni?
Persze az sem lenne utolsó ha meg lehetne javítani de 30 eft túl sok érte. -
zzolika
aktív tag
válasz
feketepeti #3084 üzenetére
Értem. A time shiftet még nem használtam.
Ha digitális adást akarok nézni, akkor kell egy DVB/C tuneres boxot vennem, se a tévében, se a dvdfelvevõben nincs beépített. Tudok majd ezzel is 2 külön csatornát nézni/felvenni egyszerre? Vagy a boxon kell váltani a csatornát, ezért mind a két eszközbe ugyanaz a jel megy?
-
feketepeti
aktív tag
válasz
zzolika #3083 üzenetére
Én most nem arra gondoltam, egyébként vannak 2 tuneres eszközök is.
Hanem mondjuk felvettél valamit, amit éppen nézni akarsz a DVD RW-ről. Ekkor nézés közben nem tudsz mást felvenni.
Ellenben DVD RAM esetében igen. Illetve a futó felvételt is tudod nézni.Pl egy 2 órás műsort elkezdesz felvenni, de csak 40 perc után kezded el nézni, hogy a sok köcsi reklámot áttekerd. Erre DVD RAM, v HDD kell.
-
zzolika
aktív tag
válasz
feketepeti #3082 üzenetére
Én a tv-n tudom váltani a csatornát, amíg a dvd mást vesz fel (analóg RF csati sorba kötve).
Ha dekódered vagy settopboxod van, csak azon lehet csatornát váltani? Akkor hogy lehet közben másik adást felvenni? Vagy 2 box kell hozzá?
-
zzolika
aktív tag
válasz
geckowize #3079 üzenetére
Szerintem csak HDD-set érdemes venni, fõleg az ilyen egyszer megnézõs tv-felvételekhez.
Nekem is ilyen van, az író már bizonytalan benne, ha sokat használod nem sokat bírja. De így is lehet használni a winyóra felvételt.
DVD-RAM nem fontos, olcsóbb R/RW lemezre is tudsz írni.
Az újabbakon van USB, pendriveról is tudsz mp3, jpg, divx-et nézni. Külsõ winyókat nem tudom hogy kezelik, elvileg kellene azt is. Az enyém csak a DVD iso lemezt eszi meg, az udf-et nem tudja, de elég régi darab.
Itt nézz szét ha olcsón akarod megúszni: Elektro Outlet -
feketepeti
aktív tag
-
geckowize
őstag
Sry, véletlenül írtam el, természetesen ntfs-re gondoltam. Akkor tv tunerrel meg lehetne oldani a tvbol felvevos dolgot olcsóbban? Dvd Ramos egységek milyen árban vannak? Vinyosak drágábbak?
-
-
geckowize
őstag
Hello!
Bedöglött az otthoni ősrégi VCR, így új felvevő után nézek. Nem kell BD, elég a DVD, a lényeg, hogy TV-ből fel lehessen venni bizonyos műsorokat, de annyira nem vagyok benne a témában, az utolsó információ, amit tudok, hogy erre a DVD-RAM a megfelelő. Vagy elterjedtek már a belső HDD-re felvevő egységek?
Tehát ilyen "asztali DVD felvevőt/lejátszót" keresek, nem tudom milyen árban vannak ezek, inkább fizetek többet a nem gagyi, minőségi termékért, de maximum olyan 20 ezerre gondoltam.
Van olyan ezek közül, ami mondjuk rendelkezik USB bemenettel is, amire egy nem FAT32 (hanem NTSC) fájlrendszerű külső 2,5"-ös HDD-t ráakasztok és viszi rendesen a rajta levő filmeket? Vagy ezek csak a FATet eszik meg?
Ez egyébként annyira nem fontos feature.Nem valami modern TV-re lesz kötve (Philips 28PT4423/58, 4:3-as, 28"-os CRT), úgyhogy a fullHD se fontos...
-
ibgy
csendes tag
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Melyik az az egység amelyikben van analóg és digitális tuner is? -
triplax74
csendes tag
Hali!Meglepődve olvastam több hozzászólást hogy mennyire meg vannak páran elégedve az írójukkal pedig már 2 vagy 2 és fél éves és még mindig milyen jó.Nos nekem panasonicom van és 2005 májusában vettem azaz 3 hónap múlva lesz 7(!!!)éves.Ha azt mondom hogy rengeteget használom nem mondtam semmit,az év 365 napjából 320-at biztosan megy szóval agyon van strapálva és még mindent tökéletesen ír és olvas.Hab a tortán hogy még amikor vettem akkor vettem hozzá 5 db dvd ram lemezt amiket a mai napig használok és még megtippelni sem tudom hogy hányszor lettek újra írva.Én sokat írok ezért annak idején nem is vettem sima dvd olvasót nagyon vártam már mikor lesznek elérhető árban.Nagyon sok tesztet elolvastam egy éven keresztül és szinte mindenhol a pana lett a kategória győztes valamint ismerősök is ezt javasolták.Szóval én nem bántam meg sőt!Hogy egy kicsit panaszkodjak is 2005-ben is ugyanitt dolgoztam ugyanezt csináltam mégis több pénzt kerestem...
Persze lehet hogy csak kifogtam de nekem ezek a tapasztalataim. -
Acor
aktív tag
Sziasztok,
Hatha tud nekem segiteni valaki az alabbi problemaban:
Adott egy LG HR550s 250Gb hdd van benne, szeretnem kimasolni rola a felvett filmeket, de nem engedi sehogysem. Mar kivettem a gepbol es hozzakotottem a Pc-hez ahogy meg az RH199-es hdd-vel tettem, ugyanugy latja mint a regit csak a masolo program nem.
valoszinu mas operacios rendszer van ra telepitve es ezert nem ismeri fel..
Tudtok olyan programot vagy megoldast amivel ez athidalhato?koszi
Gabor -
zsoltee10
addikt
Jó nagy topic, próbáltam benne keresni, de összességében nem találok megoldást.
Gondolkodom, hogy régi VHS és MiniDV felvételeimet hogyan lenne érdemes DVD-re applikálni.
TV tuner kártya vásárlása vagy használt asztali dvd író?
Asztali dvd íróból milyet érdemes használtan megvenni? Olvastam, hogy a Panasonic se túl tartós, pedig első körben arra gondoltam. Pioneer abszolút nincs a hardveraprón, Sony-t nem ismerem, de csak GX220 és a 350-est láttam a piacon. Tanácstalan vagyok, mit javasoltok?
-
jeffo
tag
Ha cserélhető vinyós felvevőt akarsz, akkor érdemes pl. Hyundai Mbox R600 vagy hasonló készüléket venni. Ez ugyan nem dvd felvevő, csak egy felvevős hd-s médialejátszó, de annyiból jobb, hogy usb kábelen keresztül össze tudod kötni számítógéppel, és sokkal gyorsabban ki tudod másolni róla a felvételeket, mint ha dvd-re tennéd ki.
Nekem egész jól bevált, most jól jött az ünnepi bő filmkínálat kapcsán, sok mindent sikerült felvenni vele.
Azonban a kezelése más, mint egy asztali dvd felvevőnek.
Nem tud szerkeszteni, megvágni felvételeket (csak utólag pc-n lehetséges programmal). Nem annyira dinamikus a felvételek indítása, beprogramozása, mint egy dvd felvevőn, csak akkor biztos, hogy egy felvétel elindul és végigmegy, ha a kezdő időpont előtt min. 3-4 perccel le van nyomva készenlétibe, mivel 2 perccel előbb kapcsol be, és ha nem tud 2 perccel előbb bekapcsolni, akkor van hogy el sem kezdi a beprogramozást, vagy nem veszi fel végig. Tehát csak készenlétibe letéve, kikapcsolt állapotból indítva működik biztosan az időzítő.
A sima REC gombos indításnál is tapasztaltam idő előtti leállást, ez lehet talán valami firmware hiba miatt is, de mostanában OTR módban indítom általában, és így sosem áll le idő előtt. Azonban az OTR is más időzítés alapján működik, a felvétel kezdetétől számítja az időt, nem pedig a benyomástól, ahogy a dvd felvevő, ahol ugye a státusz ablakban és az előlapi kijelzőn is látszik az OTR-ből visszalevő idő, az Mbox-nál azonban ezt nem mutatja, tehát nem számolja vissza. Ha egy felvétel több mint 2 órás, akkor OTR-ben csak 180-assal tudod benyomni, és aztán leállíthatod amikor vége lesz, ha nem akarod, hogy felvegyen feleslegesen közel plusz 1 órát. Az OTR időzítő kapcsán figyelni kell arra, ha leállítás után rövid idővel újabb felvételsz nyomsz be, akkor azt is OTR-rel kell, mert különben az 1. felvételből visszamaradt idő letelte után leállítja. Ezt talán majd javítják a következő firmware frissítésnél.
Még kissé negatívum, hogy a dvd felvevőhöz képest SP módban az Mbox felvételi minősége gyengébbnek tűnik, főleg a sötétebb képeknél.
A merevlemez szabad kapacitását nem mutatja a státusz ablakban, csak az időzítő menüpontban az új időzített felvétel rögzítésénél lehet ellenőrizni.
A felvételeket nehézkesebb átnevezgetni az Mbox-szal, teljesen más a betű kiosztása, a Panasonic-é szerintem kézreállóbb, a távirányítónak is köszönhetően, így inkább külső hdd módban számítógépen érdemesebb átnevezgetni.
Pozitívum, hogy a felvételek egész gyorsan kimásolhatóak usb kapcsolaton keresztül (1 dvdnyi adat kb. 5-6 perc alatt), és a számítógépről leválasztás után kb. 1 percen belül ismét felvételre kész a készülék.
(Megjegyzés: Az összekapcsolást illetően WinXP rendszer alatt a NOD32 Antivirus program 5-ös verziója jelenleg fagyást produkál az usb csatlakoztatáskor, így érdemesebb ezen op.rendszerrel a vírusirtó program 4-es verzióját használni.)Ha meglévő asztali dvd felvevőben akarsz vinyót cserélni, azzal kapcsolatban nincs tapasztalatom, de asszem régebben volt már szó róla ebben a fórumban. De elvileg a számítógépbe valóhoz hasonló vinyókat használnak a felvevők, és gondolom ha beleteszel egy újat, amin létre van hozva egyetlen partíció, vagy akár teljesen érintetlen, akkor a felvevővel formázva már használhatóvá válik. De azért márkásabb termék esetén inkább a szakszervízzel javaslom a vinyó cserét, főleg ha még van a készüléken gari.
-
jeffo
tag
válasz
medium84 #3062 üzenetére
Az asztali dvd felvevők általában nem tudják a kettéosztott címet újra egyesíteni. Ha a Pioneer készülék mégis hoz ilyen funkciót a menüben, akkor elképzelhető, hogy nem volt elég szabad hely az egyesítéshez. Vagy az is lehet, hogy csak az egyik cím volt kijelölve.
Egyébként ha valamennyire jobban értesz a számítógéphez, akkor szerintem másold ki vágatlanul újraírható vagy sima dvd lemezen, és vágd meg utólagosan pl. a Womble MPEG Video Wizard DVD programmal.
Vagy még lehet úgy is, hogy a Pioneer asztalival kiírod menü nélkül, és akkor biztosan lejátssza folyamatosan. Bár ami nekem van Panasonic, az a menü ellenére is folyamatosan játssza. -
jeffo
tag
Nemrégiben átállítottam a Panasonic EH68-asomban a gyorsmásolás sebességét a Maximum-ról Normál-ra, mert egyszer egy lemeznél beakadt 12%-nál a másolás, de még jó, hogy a szobában voltam, és így le tudtam állítani a Return gomb hosszan lenyomásával. Jött is valami hibakód, meg ilyen lemez karcos... üzenet, de szerencsére újraindulás után a készülék magához tért, és újra használható lett. Elképzelhető, hogy a lemez hibás volt, és azért akadt be, vagy pedig már egy ideje gyanús volt ez az akadozó lézerfej hang, amikor pár perc után a gyorsmásolásnál sebességet váltott, és mint valami porszívó vagy mi másolta az adatokat. Lehet, hogy ha nem állítom le időben, akkor tönkrement volna a készülék, mert egyfolytában próbálkozott az írással, ilyen beakadozgató hang kíséretében.
Azért is hagytam kezdetek óta a Maximum beállításon, mert azt hittem, hogy a Normál-on valós időbeli sebességgel írná ki a felvételeket. Ennek ellenére csak pár perccel telik többe a kimásolás, és lehet, hogy a lemez írásminősége is jobb a lassabb sebességen.
Egyébként mostanában áttértem a Philips dvd+r lemezekre (INFOME-R30 mid-es), ahogy a jobb pc-s dvd írók, a Panasonic felvevők is szépen írják, az egy fenti esetet leszámítva eddig mind visszaolvasható volt számítógépben.
-
medium84
aktív tag
Hi!
Kaptam kölcsönbe egy Pioneer DVR-5100H-S asztali írót. Régi S-VHS kazettáimat digitalizáltam be vele. Az egyik videóból szerettem volna kivágni egy részletet. Ezt úgy lehet megcsinálni ennél a készüléknél, hogy ahol a kivágni való rész kezdődik kettévágom a videót, az így keletkezett második darab elejéről szintén kivágom (kettéosztom) a videót, a kivágott chaptert törlöm. Eddig OK, ez megvan. Na most jönne az, hogy a két részt egy Combine paranccsal összeillesztem és kész.
Na ez nem megy. Ha erre kattintok egyszerűen azt írja ki, hogy: Could not edit. Ennyi. Bármit próbáltam nem megy.
Segítsetek plz!!! -
zzolika
aktív tag
Sziasztok!
LG rht497h vagy Samsung dvdhr773? Melyik a megbízhatóbb, melyik tud többet valamiben? Érdemes ezeket venni? Alap használatra kell, tv-bõl felvenni, filmet, képet nézni. -
FrezeR
senior tag
Hogyan lehetséges asztali felvevőbe vinyó csere, tudja e valaki?
-
izomhod
őstag
hali!
most milyen asztali hdd-s felvevőt érdemes venni 40k-ig?
-
jeffo
tag
Panasonic DMR-EH68 tulajok ma nagyon szitkozódhattak, legalábbis nálunk a helyi kábeltévén átvariálta a T-Home a csatornákat, és nem tudom hogyan keveredett ennyire meg az időbeállító jel, vagy honnan vehette a készülék, de az automatikus időbeállítással napközben ráfrissített, és 2011.11.03 helyett 2003.11.11-re és 1 órával későbbre állt be, így a nem megfelelő dátum miatt ugrott 6 órányi beprogramozott felvételem, nem vett fel semmit.
Az előbb csináltam egy automatikus csatornakeresést, és utána már nem találta a hibás órajelet, de előtte hiába helyeztem át az RTL-t az 1-es csatornahelyre, továbbra is a hibás dátum jött be. Eszerint nem a teletext alapján frissíti, és nem az 1. programhelyről.
Mindegy, akkor marad KI állapotban az automatikus óra, remélhetőleg csak nem lesz 1 óránál hosszabb áramszünet, ugyanis a kézikönyve szerint addig tartja az időbeállítást.
Érdekes, hogy a régebbi Pana felvevőim nem frissítettek, az EH58 és az ES15 sem. Eszerint csak az EH68-ban van ilyen többszöri rákeresős funkció.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ha a Mindig TV adásait fel szeretném venni HDD/Blu-Ray-re,melyek azok a lehetőségek,amelyek közül választani lehet?
Milyet érdemes venni?
Valami asztali gépre gondoltam.(Nem számítógépes megoldásra.)
Előre is köszönöm a válaszokat! -
izomhod
őstag
sziasztok!
ez a kombó tud külső vinyóra rögzíteni vhs-ről divx formátumban? ahogy látom, van usb portja.
vagy azon keresztül csak lejátszani tud?
köszi!
-
Serpiko
addikt
Nem értek hozzá ezért kérném, hogy ajánlani egy DVD felvevőt. A lényeg főleg TV filmeket, stb. szeretnék felvenni. Az ár nem számít.
-
Monyca87
csendes tag
Azt tudja valaki, hogy a Blue-Ray-ben van DVD író is? Abban lesz majd HDD-s is?
-
Monyca87
csendes tag
rii-nek!
HDD-s DVD írót Saturn-ban és Media Markt-ban is lehet venni. Azt TV-hez tudod csatlakoztatni és a HDD-re tudsz felvenni vagy DVD-t is tehetsz bele és arra tudsz felvenni. A HDD lehet 160 GB 250 GB és 320 GB, azt már nem biztos, hogy gyártják, de 160 GB és 250 GB biztosan tudsz venni. Amit felveszel a HDD-re azt onnan ki is törölheted, ha nem kell, vagy csak egy részét írod ki pl reklámot kivágod vagy teljesen mindent ki tudsz írni.
-
Monyca87
csendes tag
Nekem Samsung HR-757 és Samsung HR-777 320 GB-os DVD íróm van. A HR-757-es 6-szor volt szervizben 3 év alatt és 4-szer cserélték ki az íróját. A másik szerencsére még nem volt szervizben. HR-757-est 2008-ban, a HR-777-est 2010-ben vettem. Azt mondták a Saturn-ban, hogy 320 GB-os DVD írót már nem is gyártanak. Ha márka szervizbe viszed a HDD-s DVD íródat, akkor minden adat megmarad. Azt mondták a Media Markt-ban, hogy ne DVD-re hanem külső HDD-re írjak ki a belső HDD-ről. Ezért kérdeztem, hogy hol lehet olyan külső HDD-t venni, amire asztali HDD-s DVD íróról is lehet írni.
-
Monyca87
csendes tag
Hol lehet olyan külső HDD -t venni, amit asztali belső HDD-s DVD íróhoz is lehet csatlakoztatni. A Media Markt-ban és a Saturn-ban vannak külső HDD-k. Azokat lehet asztali íróhoz is csatlakoztatni? Mennyivel jobb a külső HDD, mint a DVD? Válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Temu
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hálózati / IP kamera
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Politika
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- További aktív témák...
- Ps5 Slim lemezes (Garanciás/játékokkal/2 kar)
- Olympus (OM-System) OM-5 fényképező 3 év gari 2300 expo
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- ThinkPad 14,1"FullHd IPS,core i5(4x3Ghz)8-16GB RAM,256GB-512GB SSD,Dupla akku,nagyon szép állapot
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest