- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
reset
senior tag
Hali!
A Z97-es lapok támogatják a Virtut? - nem nagyon találtam rá utalást... -
Soti2
csendes tag
válasz
csucsbicep #46 üzenetére
akkor meg is rendelem, péntekre remélem itt lesz, és a hétvégén tesztelhetem!
-
Soti2
csendes tag
válasz
csucsbicep #44 üzenetére
Egy i5-4690-re gondoltam.
-
Soti2
csendes tag
Ez piszkálja a fantáziámat most nagyon: ASUS H97-PRO
Valami vélemény valakinek?
-
Soti2
csendes tag
válasz
csucsbicep #40 üzenetére
Hát AMD-m még sose volt, mindig csak intelt vettem!
-
Soti2
csendes tag
válasz
headhunter86 #37 üzenetére
Ha nem húzom akkor egy H97-PRO is elég lenne szerintetek?
Tudásilag ugyan annyit tud a tuningot kivéve?
Mert árba sokkal jobb lenne! -
Soti2
csendes tag
válasz
headhunter86 #37 üzenetére
Igazából nem húzom a procit, már nem is játszom, inkább HD filmeket nézek.
Képkártyát nem használok és az új GPU miatt cserélném!
Na meg az új varázsa ugye... -
headhunter86
senior tag
-
Soti2
csendes tag
Sziasztok!
A következő konfigom van:
- Asus P8Z77-V alaplap
- I5 3570K prociSzerintetek érdemes lenne egy ilyen konfigra váltani?:
- ASUS Z97-PRO(Wi-Fi ac)
- INTEL Core i5-4690Előre is köszi!
-
szacsee
nagyúr
válasz
headhunter86 #33 üzenetére
Bios beállítás jónak tűnik.
ISRT-t nem kell bekapcsolni, ha az OS az SSD-n van. Akkor van értelme, ha kisebb SSD-d van és gyorsítani szeretnél a rendszeren. -
szacsee
nagyúr
válasz
headhunter86 #31 üzenetére
MSI Afterburner, ha kell más is pl CPU hőmérséklet, VGA mem, vrm hőmérséklet, akkor HWinfo-t tedd még fel és állítsd be a sensor fülnél hogy osd-ben menjen, így afterburner+hwinfo-val mutat mindent.
Erp és tsai nincsenek aktiválva az uefi-ben. valami ott van elállítva, mert 5 perc kikapcs után az OS nem nagyon pofázik bele a felébresztésbe ha jól sejtem.
-
headhunter86
senior tag
Sziasztok,
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy szeretném használni a WOL-t (Wake On LAN) bizonyos mértékben működik is. Windows beállítva, BIOS beállítva, Router beállítva. Ébreszt is, ideig óráig. Rendes shutdown-ot nyomok neki. BIOS-ban a PCIE-t ébren tartja, tehát a LAN figyeli a magic packeteket. Kikapcsolás után megy is, viszont egy kis idő elteltével már nem ébred fel. Valami kikapcsolja a rendszert és nem figyeli a magic packeteket. Nem tudom pontosan mennyi ez a kis idő, de 5 perccel később még ébreszt, de egy két óra elteltével már nem. Windows-ban kikapcsoltam a fast startupot, mert tudom hogy ezt ki kell.
Másik kérdésem pedig az lenne, hogy FRAPS-on kívül milyen olyan progi van amivel kiírathatom az FPS-t a Proci + VGA hőmérsékleteket és mindenféle hasonló ilyen infót játék alatt.
Ja az alaplapom egy ASUS Maximus VII Ranger.
-
jeni
félisten
ebben az esetben az mSata sem lesznek nagyon a laptopokban,mivel az M.2 szinte ugyan olyan kicsi méretű sőt gyorsabb,így a notiban sem lesz életképes.
legyártják az összeset míg ki nem fognak a készletből és áttérnek a notisok az M.2-re előbb utóbb váltanak,
nagy a verseny,nekik is lépniük kell az adatsebességet illetően. -
jeni
félisten
üdv
az új Z97 deszkákban az M.2 csatolás miben tér el az mSATA csatolástól,hogy csak gyorsabb?
fizikailag azonosak? -
szacsee
nagyúr
Asus Z97 Review lista:
Z97-es deszkák:
Asus Z97-A
Asus Z97-Deluxe
Asus Z97-Pro
Asus Z97-Pro Wi-fi AC
Asus Z97-WS
Asus Z97-I PlusMaximus sorozat:
Asus Maximus VII Gene Z97
Asus Maximus VII Ranger
Asus Maximus VII HeroTUF sorozat:
ASUS TUF Sabertooth Z97 Mark1Kis érdekesség akit érdekel:
Hero és Gene CPU feszellátó áramköre nagyon hasonló, meg merem kockáztatni, hogy egyezik.
Itt pedig a Ranger csupaszon. (forrás ocaholic)
A Nuvotron chip mennyire lehet vajon meleg a PCH borda alatt? -
szacsee
nagyúr
válasz
csucsbicep #13 üzenetére
Kösz az infót, UEFI/bios - ból is működik a venti vezérlés ezeknél a deszkáknál, vagy csak fanxpert progival?
Ha gép közelbe kerülsz megoszthatnád a linket, mert azzal a tesztel még nem futottam össze. -
Erdei88
veterán
válasz
csucsbicep #20 üzenetére
Egy óvatos Prime-ot megpróbálok, de én Adoptive módban használom.
Megnézem Fix fesszel, de szerintem csak holnap lesz rá időm
Jelenleg 4,3Ghz-n megy benne a proci 1,25V-al, de az Extreme 4-ben 1,23V-al ment. Ezt csak hasraütés-szerűen állítottam beA GameFirst progit is felraktam, de nem igazán sikerült rájönnöm, hogy miért is jó nekem.
A biosza viszont nagyon tetszik, átlátható,minden opció 1 mondattal magyarázva. Ha másra nem, kiindulási pontnak tökéletes
-
sTa
csendes tag
válasz
csucsbicep #17 üzenetére
Megnéztem, nem abba dugtam...figyelmetlen voltam. Köszönöm szépen a válaszod!
-
sTa
csendes tag
válasz
csucsbicep #15 üzenetére
Ha nem abba dugnám akkor is működne csak nem megfelelően? de szerintem abba dugtam. Egy 250 gigás ssd-èn kívül nincs más eszköz a géphez csatlaakoztatva szóval mindegy nek kellene lennie a boot sorrendnek nem?
-
sTa
csendes tag
Sziasztok, most raktam össze rgy gépet asus z97 pro alaplappal de amikor elindítom azt írja ki hogy "cpu fan error". A biosba lépve azt mutatja, hogy 1000-1200 rom-én pörög a proci pedig 50 fokos. Már többször újra ràtettem a hűtőt de ennél jobban nem bírom. A másik problémám pedig, hogy nem lép be a windowsba hanem mindíg a biosból kell bootolnom az ssd-t. Előre is köszönöm a segítséget!
-
csucsbicep
nagyúr
Egy tesztben mertek a pch es a vrmek hojet alapon es komolyabb tuningal. Majd, ha geprol leszek megkeresem, de a Ranger az egyik leghuvosebb volt.
A Rogokon levo hangcucc eleg jol vizsgazott, ahogy nezegettem.
A ventiszabalyzas a leheto legjobb. Igaz en csak FanXpert 2 hasznaltam, de tudta kezelni a 3 pines ventiket is. Grafikonon beallitod, hogyan akarod a fordulatot a ho fuggvenyeben. Adhatsz fix fordulatot is. Az Extreme4-em fancontrollja fapad ezekhez kepest.
Kivezetesek, amiket irtal szerintem megvan tobbsegen. -
szacsee
nagyúr
Fejleményeket írhatod nyugodtan.
A deszka tetszik, igaz kevésnek tűnik a kondik száma a cpu tápellátás körül, de a Gryphon is hasonló felépítésű, gondolom ez is 8 fázisú... sőt biztos (csupasz pikcsör alapján).
Egy valamire lennék kíváncsi... asrock és asus is egy dromedár bordát tett a vrm-re, igaz asus hőcsővel kötötte össze (asrock-ot nem néztem közelebbről), az viszont érdekelne, hogy toronyhűtővel hűtve a procit (vagy vízzel) ahol kevés a borda hűtése milyen meleg lesz a borda?
Nálam Z68 Ext.3 Gen3-nál elég meleg tud lenni játékok után, pedig a Macho alá belógatom elég jól a TY-147-et, hogy hűtse a feszellátó áramköröket is. Igaz ez egy kényes széria, mert 04ahgy szerint pár már megsült toronyhűtő használata mellett. Ha minden igaz váltani szeretnék LGA 1150-re, ha eladom a gépet, ezért nézelődöm.
Hőmérséklet szenzorok mit látnak? Venti szabályozás korrekt?
Lan csatinál nem írják, összehasonlításnál a Game First fícsört, de a főoldalon betolja a képembe az asus, gondolom ez valami cfos szerű progi lehet....
Cicereg a deszka/táp üresjáratban? PCH mennyire melegszik, mert méretét tekintve elég nagynak látszik, kérdés az, hogy hatékony-e?
Választ előre is köszi és grat a deszkához!csucsbicep Sata Express-t csak megemlítettem a másik topikban, de igazából nekem nem szempont.
Korrekt CPU áramellátás, ami lehetőleg torony, vagy vízhűtéssel sem melegszik túl.
Normális int. hang, amire az 5.1-es hangfalrendszerem rá tudom kötni, illetve lehetőleg ne sercegjen a hangfal/füles, ha HDD seekel, vagy usb-s egeret huzkodom.
Intelligens venti szabályozás, DP/HDMI, vagy DVI/HDMI legyen kivezetve, elegendő USB csati (most 8 kivezetés van a házon, így abból nem lesz hiány 6 x USB2.0 és 2xUSB3.0)
Normális PCH borda, aminél nem kell parázni, ha egy batár VGA rálóg. Korrekt elrendezés... nagyjából ennyi. -
csucsbicep
nagyúr
Nincs Sata Express a Heron és a Rangeren, de amúgy szerintem rendben vannak. Rangeren mások a tekercsek, bár az nem tudom, hogy 8 fázisos valójában, vagy fázisonként 2 tekercsel rendelkezik, de tuningban tesztek alapján hozza a kötelezőt, sok helyen ráver a Z97-A-ra.
Illetve a Ranger szerintem még mindig jobb választás, mint a Mark2, amin DVI/D-SUB/M.2 és Sata Express sincs. -
Erdei88
veterán
Mai napon megérkezett a Maximus VII Ranger.
A napokban fogom tesztelgetni. Első neki futásra a bios-ban rengeteg opció, jóval több mint ami eddig az Extreme 4-en volt, gyanítom legalább a feléhez hozzá sem fogok nyúlni, de azért utána olvasok mindennek.Az AI Suite nagyon tetszik, rengetek állítási lehetőség, finomhangolás.
Pár óra használat után eddig szimpatikus, a Z87 Extreme 4 után, annak ellenére hogy 1,5x annyiba kerül
-
szacsee
nagyúr
Jöhetnének a tapasztalatok.
40-50K-t költenék rá max a deszkára, ide leírtam a véleményem.
CPU feszellátó áramkör hűtőborda mennyire melegszik, vannak e bios bug-ok és ha igen, akkor mik?
Venti vezérlés korrekt mint az eddigi deszkákon? -
conqver
aktív tag
Szevasztok!
Nálam Gryphon Z97 lesz a befutó
Mo.-n még nem találtam sehol -
csucsbicep
nagyúr
-
csucsbicep
nagyúr
-
reset
senior tag
válasz
csucsbicep #4 üzenetére
Én meg az NFC-s Z97-es Deluxe-on tartom rajta a szemem...Az NFC már a mobilomon jelen van, el tudnék képzelni "mellé" egy ilyen lapot...
-
reset
senior tag
Jó vasak! A Z77-es deszkámat ezek közül fogja nyugdíjba küldeni vmelyik...
-
westlake
félisten
válasz
csucsbicep #1 üzenetére
MAXIMUS VII GENE 43.300 forint + ÁFA
MAXIMUS VII Hero 44.500 forint + ÁFA
MAXIMUS VII Ranger 38.300 forint + ÁFA
Z97-DELUXE 56.400 forint + ÁFA
Z97-PRO 40.000 forint + ÁFANagyker árak.
-
csucsbicep
nagyúr
Z97
Intel™ Ethernet + LANGuard + GameFirst III –This is game networking taken to the next level. This is ROG
SupremeFX Impact II + Radar II – New and improved discrete audio card that’s beyond compare
KeyBot + TrueVolt USB - Instant keyboard upgrade and rock-steady 5V USB supply
USB UEFI BIOS and Secure Erase - Award-winning simplicity and factory-fresh conditioning for superb performance
World’s first dual-color PCB with a matte black and red finishIntel™ Ethernet + LANGuard + GameFirst III –This is game networking taken to the next level. This is ROG
SupremeFX 2014 + Radar II – New and improved audio that’s beyond compare
USB UEFI BIOS and Secure Erase - Award-winning simplicity and factory-fresh conditioning for superb performance
World’s first dual-color PCB with a matte black and red finishIntel™ Ethernet + LANGuard + GameFirst III –This is game networking taken to the next level. This is ROG
SupremeFX 2014 + Radar II – New and improved audio that’s beyond compare
USB UEFI BIOS and Secure Erase - Award-winning simplicity and factory-fresh conditioning for superb performanceTUF ICe - Your Total Cooling Commander
Thermal Radar 2 - Customized Fan Tuning, Complete System Cooling
TUF Components [TUF 10K Ti-Caps, TUF New Alloy Choke & MOSFETs; Certified by Military-standard] - Certified for Tough Duty
Server-grade Tests - Systematically-tested Stability
ESD(Anti-Surge) - Strong ESD Protection for Extended Component LifespanTUF ICe - Your Total Cooling Commander
TUF Components [TUF 10K Ti-Caps, TUF New Alloy Choke & MOSFETs; Certified by Military-standard] - Certified for Tough Duty
Server-grade Tests - Systematically-tested Stability
ESD(Anti-Surge) - Strong ESD Protection for Extended Component LifespanTUF ICe - Your Total Cooling Commander
Thermal Armor with Flow Valve - Total Airflow-boosting Heat Dissipation
TUF Fortifier - Damage Protection and Improved Cooling
Dust Defenders - Repel the Dust, Expand the Lifespan
TUF Components [TUF 10K Ti-Caps, TUF New Alloy Choke & MOSFETs; Certified by Military-standard] - Certified for Tough Duty5-Way Optimization by Dual Intelligent Processors 5 – One click, total system optimization!
Smart bundled with ThunderboltEX II/DUAL, NFC Express 2 & Wireless Charger – Upgrade to super-fast Thunderbolt™ 2 and touch with the future
M.2 & SATA Express - Speed up your system with lightning-fast 10Gb/s transfer speed
Crystal Sound 2 & dual Intel Gigabit Ethernet — a game-winning combo!
ASUS HomeCloud with 802.11ac Wi-Fi - Access your PC remotely and stream multimedia content anywhere, anytime
Proven quality – 5X Protection. 1000+ compatible devices. 7000+ validation hours.5-Way Optimization by Dual Intelligent Processors 5 – One click, total system optimization!
M.2 & SATA Express - Speed up your system with lightning-fast 10Gb/s transfer speed
Crystal Sound 2 audio and dual Intel Gigabit Ethernet — a game-winning combo!
ASUS HomeCloud with 802.11ac Wi-Fi - Access your PC remotely and stream multimedia content anywhere, anytime
Proven quality – 5X Protection. 1000+ compatible devices. 7000+ validation hours.5-Way Optimization by Dual Intelligent Processors 5 – One click, total system optimization!
Crystal Sound 2 and Intel Gigabit Ethernet — a game-winning combo!
ASUS HomeCloud - Access your PC remotely and stream multimedia content anywhere, anytime
ASUS HomeCloud - Access your PC remotely and stream multimedia content anywhere, anytime
Proven quality – 5X Protection. 1000+ compatible devices. 7000+ validation hours.Proven quality - 5X Protection. 1000+ compatible devices. 7000+ validation hours.
Onboard M.2 and SATA Express with 10Gbit/s transfer speeds
Fan Xpert 3 - Advanced fan controls for ultimate cooling and quietness
Media-acclaimed UEFI BIOS with new EZ Tuning Wizard
ASUS HomeCloud - A digital PC hub perfect for sharing and home theaterProven quality - 5X Protection. 1000+ compatible devices. 7000+ validation hours.
Crystal Sound 2 - Flawless audio that makes you part of the game
Speed up your system with lightning-fast 10Gb/s M.2
ASUS HomeCloud - A digital PC hub perfect for sharing and home theaterProven quality - 5X Protection. 1000+ compatible devices. 7000+ validation hours.
ASUS HomeCloud - A digital PC hub perfect for sharing and home theaterAn exceptionally-smart layout for ATX-level capability and compatibility
Professionally-engineered audio and Intel Gigabit Ethernet – a game-winning combo!
ASUS HomeCloud with 802.11ac Wi-Fi – Access your PC remotely and stream multimedia content anywhere, anytime
Proven quality – 5X Protection. 1000+ compatible devices. 7000+ validation hours.H97
Proven quality - 5X Protection. 1000+ compatible devices. 7000+ validation hours.
Onboard M.2 and SATA Express with 10Gbit/s transfer speeds
Fan Xpert 2+ - Ultimate cooling and quietness
ASUS HomeCloud - A digital PC hub perfect for sharing and home theaterProven quality – 5X Protection. 1000+ compatible devices. 7000+ validation hours.
Extra-smart board layout for easy DIY and maximum compatibility
Professionally-engineered audio and Intel Gigabit Ethernet — a game-winning combo!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest