Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz Erdei88 #7948 üzenetére

    Vannak akik azt hiszik, hogy ROG széria előtt nem volt tuning... azok a régi szép idők, amikor a 233MMX-et 300Mhz-re húzva használtam.. :))
    Egyébiránt nem értem a hypeot a ROG körül.(fenti eset jól példázza pl)
    Anno arról volt szó, hogy az északi híd lekerülésével olcsóbbak lesznek a deszkák (inflációtól némileg tekintsünk most el), ahhoz képest P5K vannillában is lehetett tuningolni Q6600-at és 20-30K körül mozgott az ára, míg a P5K Deluxe 45K körül tanyázott, azóta lekerült pár cucc a deszkákról és a prociba költözött (nincs fsb wall, egy proci tuningolhatóságát egy 25K-s asrock lappal is meg lehet nézni pl), de az áruk maradt ugyanaz. Max pár szolgáltatást hozzád vágnak a deszka mellé ha kell ha nem, hogy ne érezd kidobott pénznek a + költséget. Azt viszont ne áruljuk el miklosss2012-nek, Clarckdale után már a tuning 80%-a a procin múlik, a maradék 20%-on amit nyersz a deszkával pedig max 100Mhz-et csalsz csak ki belőle... :DDD
    LN2 és HC vizeseknek való ilyen deszka max.

    miklosss2012 Sejtem hova akarsz kilyukadni, de nem csak a kinézet a fontos. (nem a hűtőborda és a PCB szinére gondolok. Van pár olyan Tyan deszka, amit ha meglátsz azt hiszed hogy a középkorból jöttek, de lehet a ROG-al ellentétben 7/24-ben lenyomnak 10 évet mielőtt megdöglik... ja és fele ennyi alkatrész nincs rajta. Peace! :R
    Asus gondolom a ROG családba azért tette bele, hogy akik nem akarnak 100K-t szánni egy deszkára azok is ROG deszkát használhassanak azok előnyeivel.

    A jelenlegi ROG sorozat eddig nekem nem jön be:
    - Gene: 3 jack és egy VGA fölötti nyákon található hangkártya?... 5.1-em van, de nem vagyok hc gammer, de gondolom vannak akik nem a front panelen szeretnének szöszölni a hátsó hangszórók bekötésével. Nincs sata express
    - Ranger: - sata Express hiánya, CPU tápellátás foghíjas a többi ROG deszkához képest, nincs mérőpont
    - Hero: - sata Express hiánya, nincs mérőpont kivezetve, ill. a Pro-hoz hasonlóan lejjebb tehették volna az M2-es bővítőhelyet, de ez a Ranger-re is igaz.
    A cpu tápellátó áramkör hűtése nem előnyös a mögötte levő alkatrészeknek, ami toronyhűtővel, vagy vízzel amúgy sem túl jól szellőzik.
    40K-ig Asrock Ext4. vagy Asus Z97A, 50k-s ársávban Pro-t vennék, Gryphonon nagyon látszik hogy spóroltak és a Saber Mark2-n is, Mark1 túlárazott és nem tud annyival többet szvsz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák