Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
szallasi007 #521 üzenetére
Hogy miért fontos? Miért ne lenne fontos? Aki megvesz egy alaplapot, az igenis szeretné tudni, hogy mire képes. A tuning már egy ideje nem érdekel, ezért nem is foglalkozom vele. Megyjegyzem, nem is értem, hogy ez az eset hogy kerülhet összefüggésbe a tuninggal. A manual-ban szépen le van minden írva, de azok csak száraz adatok. Le van írva, hogy a PCH hat darab SATA3-as portot kezel, amik támogatják a RAID0-t. Az viszont nincs odaírva, hogy ha én ezt ki szeretném használni, akkor közel nem fogom azt a teljesítményt kapni, amit hat darab SATA3-as SSD-nek tudnia kellene. Igaz, az sincs odaírva, hogy tudja. Nem is szólnék egy árva szót sem, ha egyértelműen közlik, mire is képes az a hat darab SATA3-as port. Halkan jegyzem meg, hogy ha RAID0-ban nem tudja 100%-osan kiaknázni a hat darab SSD teljesítményét, akkor külön-külön sem tudja.
Egyébként én meg azt nem értem, hogy te ezen az egészen mit nem értesz. Kiderítettem, hogy mire képes ilyen téren egy Z97-es PCH. Miért olyan furcsa ez?
Azt sem értem, miért említed meg a 730-as Intel SSD-t. Azok is pontosan olyan szarul mennének RAID0-ban, mint az 520-asok. Van nyolc darab SSD-m, meg 8 portos LSI RAID vezérlőm, de most egyáltalán nem erről van szó. -
westlake
félisten
válasz
#Morcosmedve #519 üzenetére
Igen, ennyit tud hat darab SSD RAID0-ban Z97-vel.
-
westlake
félisten
válasz
#Morcosmedve #516 üzenetére
Felesleges próbálkozni. Nem az ASUS MAXIMUS VII Ranger a "hibás".
Ennyit tud az Z97-es PCH.#517: Ebből kiindulva nem sok jóra számítok. Remélem nem lesz igazam.
-
westlake
félisten
válasz
#Morcosmedve #513 üzenetére
Bocsánat, valóban 520-at akartam írni. Azért írtam, hogy a Z97 PCH-ban csalódtam, mert annak a 6 darab SATA3-as portját használtam. Külső RAID vezérlővel kijön a 6x ~530 MB/s.
Igazából csak azért vettem egy ilyen alaplapot, hogy kipróbáljam mit tud RAID-ban. Túl sokat vártam.#516: Milyen más PCH-val kellene összehasonlítanom? Az otthoni X79 két darab SATA3-as portja hozza a 2x ~520 MB/s-os sebességet.
-
westlake
félisten
Csalódnom kellett a Z97-es PCH-ban. Ez körülbelül 3 darab SSD teljesítménye. Remélem az X99 ettől azért (sokkal) jobb lesz.
RAID0, 6x Intel SSD 250 Series 240 GB -
westlake
félisten
válasz
csucsbicep #1 üzenetére
MAXIMUS VII GENE 43.300 forint + ÁFA
MAXIMUS VII Hero 44.500 forint + ÁFA
MAXIMUS VII Ranger 38.300 forint + ÁFA
Z97-DELUXE 56.400 forint + ÁFA
Z97-PRO 40.000 forint + ÁFANagyker árak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó új, bontatlan Kingston FURY DDR5 6000MHz CL36 32GB (2x16GB) memória
- 27% számlával! MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- 27% számlával! MSI MAG B550 TOMAHAWK Alaplap
- 27% számlával! MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest