Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
-
PROHARDVER!
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tehát szeretnéd korlátozni, hogy a Starstable játék szervereihez hozzáférjen? Valószínűleg ez publikus információ és rákereshetsz, hogy milyen szerverekkel kommunikál a játék. Vagy a használt portok is ismertek lehetnek, azokat is le lehet tiltani.
A Wireshark-al tudsz hálózatot analizálni.
-
ArthurShelby
addikt
Nekem volt olyan, hogy nem volt internet elérésem (upc hálózati hiba), és ez a napocska féle ikon volt a ddns-nél (fogalmam sincs mi a jelentése, de én let's encryptet nem használok).
Szerintem simán lehet internet szolgáltatói hiba.
Első körben egy laptopot rádugnék a digis cuccra, és laptopból tárcsáznám be a pppoe-t, hogy odáig jó e. -
SztiviVander
őstag
Kliensen:
* "ipconfig /all" - megnézni hogy jó-e az ip ami a kliensnek van, jó-e a maszk, jó-e a dns és a gateway (ez utóbbiak esetedben a router ip cime kell legyenek, gondolom). gondolom a kliens volt már újraindítva, ahogy gondolom a router is. de ha nem akkor egy "ipconfig /flushdns" és egy "arp /d *" parancs is néha csodát tud tenni (nyilván idézőjelek nélkül).
* nslookup index.hu - azért nem ping mert az dolgozhat a kliens dns cache-éből is és false eredményt adhat. viszajön az oldal ip-je? a router a dns szerver ami visszaadja? ha igen akkor next step.
* ping index.hu - jön válasz? ha igen akkor van net. ha nem akkor next.
* tracert index.hu - megnézni hogy meddig megy el a trace, ha a router-ig eljut, de onnan sehova akkor lehet nekiállni a router-en és az ont-on keresni a hibát.
Fentiek kb 2 perc, de ezzel ki lehet zárni hogy a kliensen van-e a hiba és lehet fókuszálni a következő hálózati elemre, jelen esetben a router.
Routeren:
* megnézni a router saját hálózat tesztjével hogy ő tud-e pingelni / trace-elni
ha nem, akkor a következő hálózati elemnél (ont box) vagy a router és az ont között van valahol a gond. ha igen, akkor viszont valamiért nem route-olja ki a klienseket a net felé, tehát a router-en magán lesz a hiba.
* átnézni a lan/route fület hogy minden routing útvonal helyesen benne van-e
ha látszólag minden jó, de mégsem megy, na akkor lehet megunnám és nyomnék rá egy factory reset-et (nvram törlés) és újra beállítanék mindentde nyilván ez a legutolsó mert ez 10x annyi ideig tart majd mint a fentiek együttvéve. ha reset és újra kézzel bekonfigurálás (nem mentésből visszaállítás!) után sem megy akkor viszont visszatenném az előző fw verziót nvram törléssel és azon is kézi konfig. nem lehetetlen hogy az új fw-ben van valami ami ilyen hibát okoz, bár én ilyet nem emlékszem hogy láttam volna valaha. bár tény hogy pppoe netem is vagy 10 éve volt utoljára.
-
SztiviVander
őstag
Ezen csak az látszik hogy a routernek van internet kapcsolata és látszólag minden jó. De a kérdés továbbra is fenn áll, hogy nincs a kliensekről net? Vezetéken sincs meg wifin se? Ping megy? Névfeloldás megy? Ha a router kilát netre (márpedig kilát mivel csatlakozott, van ip-je és a ddns-t is frissítette) akkor én a kliensről kezdeném el keresni a hibát, mert a router-en ilyesmi magától nem szokott lenni hogy fogja magát és nem hajlandó kiengedni a klienst a net felé.
-
Nagyon ritka az hogy nvram törlés kell upgrade-kor, ha ilyen van arra azért mindig felhívják a figyelmet. Downgrade az más, akkor valóban ajánlott (illetve Merlin bele is írja changelogba ha nem csak ajánlott hanem muszáj is). -
zsolt501
Topikgazda
-
AtHoS
nagyúr
Lehet túlkombináltam a dolgokat a tűzfallal kapcsolatban és leegyszerűsítve kimaradt pár - részemről triviális - tény, de alap Merlinben nincs az említett útvonalon semmi, ráadásul útvonal sincs
Beállításokban kell engedélyezni a JFFS használatát, utána lehet oda konfigolni
libus problémájához sikerült eszközölnöm a hozzászólásom, aki Entware-t telepített a routerre kötött háttértárra, - hogy normál Transmission-t tudjon használni - emiatt a JFFS-t mindenképpen engedélyezni kell és ugye az említett útvonal is létrejön a telepítés során
Egyébként igen, a firewall-start script segítségével lehet beállítani a szabályokat, de hogy azt megkerüli-e vagy kiegészítésként használja, ahhoz nem vagyok eléggé kompetens a témában, hogy megválaszoljam
-
-
AtHoS
nagyúr
nano /opt/jffs/scripts/firewall-start
Valami ilyesminek kellene lennie a tartalmának
#!/bin/sh
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 81 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 9091 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 51412 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p udp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -j DROPItt pl. az 51411 és 51412 van torrent kliensnél beállítva
-
"Eredetileg úgy gondoltam, hogy a routeren kell futtatnom egy VPN szervert és erre csatlakozok egy VPN klienssel. Erre a célra talán OpenVPN-t lenne célszerű használnom.
Ez így megvalósítható elképzelés? Ezzel a megoldással elérhető kívülről a hálózat és a NAS is?"
Igen, én így használom Merlin-nel, van beépített OpenVPN szervere. Egyszerűen kiexportálod a webes felületen az ovpn file-t, a kliensen meg beimportálod."Ma néztem néhány YouTube videót a témáról, amiben az ingyenes és a fizetős VPN szolgáltatókról volt szó. Ha jól értettem, ennek a használatához egy VPN klienst kell konfigurálni a routerre, vagy esetleg a LAN valamelyik munkaállomására. Ha a routeren van a kliens, akkor az egész hálózat minden kifele irányuló kommunikációja a VPN-en, illetve a VPN szolgáltató szerverén keresztül fog megtörténni."
Erre pedig van a Merlinben OpenVPN kliens. Nekem is így megy, egy magyar gateway-re csatlakozik a router, és a megadott ip-ket (két médialejátszó) arrafelé tereli, így tudok olyan TV adás stream-et is nézni, amit csak magyar ip-re engednek.
Persze beállíthatod, hogy az egész alhálózat erre menjen ha kell."Az Asus routernek és a Synology NAS-nak is van DDNS lehetősége, mindkettő regisztrációja sikeres volt. Melyiket célszerű használni a távoli elérésre?"
Ezek csak abban segítenek, hogy a dinamikus ip címedet mindig ugyanazon a néven fogd megtalálni (pl. digger.no-ip.org). Ezt a dns nevet kell megadnod a VPN kliensnek, így mindig a megfelelő ip-re fog csatlakozni.Synology QC-t passzolom, azt majd a Synology topicban megválaszolják. De ha van VPN kapcsolatod az otthoni hálózatodba akkor mindegy is, olyan mintha otthon lennél
-
scream
veterán
Nekem a routeren megy az OpenVPN és egy DS216+II-t szoktam róla elérni.
QuickConnectet csak legszükségesebb esetben kapcsolom be, amúgy meg VPN-en bejövök a belső hálóra és lokális címen simán elérem a NAS-t és a tartalmát (mind webes felületen, mind filemegosztás szinten), ami jelentősen biztonságosabb (a tunnel miatt), mint mondjuk a QuickConnect.
-
Patice
nagyúr
A távoli hálózat- és NAS eléréshez a legegyszerűbb mód a DDNS. Az mindegy, hogy melyik eszköz DDNS szolgáltatását használod.
Synology-nak van még egy szolgáltatása a fájleléréshez: a QuickConnect.
A Synology topikban sok hasznos infót találsz + összefoglaló és linkelt cikkek.
VPN-ről nem tudok nyilatkozni, sosem használtam még.
-
-
ArthurShelby
addikt
-
ArthurShelby
addikt
A DDNS-it itt kell beállítani. Kitalálsz valami jó kis nevet, és beírod az állomásnévhez, pl digger.asuscomm.com (csak lehet ez már foglalt).
A syno-nál is van vpn ha jól tudom, de a routerban is van (az openvpn ajánlott biztonsági szempontból).
Az openvpn hátránya, hogy csak egyszálon dolgozik (nem tudod kihasználni a 2 magot), lehet hogy jobb ezt a nagyobb terhelést bíró nas-ra bízni (ott nem tudom milyen vpn van). -
zsolt501
Topikgazda
-
zsolt501
Topikgazda
Bizony egy telített wifi-s környezet esetén elég nehéz stabil hálózati wifi hálózati sebességet produkálni.
Sajnálattal látom mostanában a szolgáltatóktól bevet gyakorlatként, hogy freewifi-s eszközöket helyeznek ki, és ezek az eszközök már nem CSAK a 2,4Ghz-n telítenek, hanem az 5Ghz-t. Sok esetben találkozok olyannal is ahol olyan helyre is aktiválnak ilyen eszközt ahol CSAK TV előfizetés van, pedig ott nem kérték a szolgáltatást, és mivel az ott lakónak se számítógépe se okos telefonja nincs ezért ő ezt ki sem tudja használni, csak ott van feleslegesen, max arra jó hogy a szomszéd használhassa, vagy tényleg arra hogy tele szórja a wifi-s csatornákat.
Ahol lakom ott évekig szinte csak 1-2 hálózat volt, tavaly jött ide is a flipp és a digi wifi-s eszközei, és most több mint 30 hálózatot látok igen erős jellel. -
-
libus
őstag
Én sem vagyok nagy spiller a témában,
de tudtommal kell nyitni portot a routeren a NAS felé, hogy a rajta lévő torrent kliens portja nyitott legyen. Aztán lehet rosszul tudom. Én erre gondoltam, hogy ez miatt kell portot nyitni a routeren a NAS számára.
Az miatt lehet nem kell, hogy a NAS-on lévő HDD tartalmát elérd. -
-
AtHoS
nagyúr
NVRAM törléshez nem kell sehová belépni, de be is másoltam az infót hogyan kell megcsinálni.
Lényegében ugyanazt kell, mint a FW feltöltésnél csak a WPS gombot kell a router kikapcsolt állapotában nyomva tartani. Azt írják 30 másodpercig is eltarthat, míg nyomva kell tartani a WPS gombot, amíg a power led elkezd villogni, amikor is kell felengedni.
Ekkor pedig a router majd újraindul és remélhetőleg most már rendben lesz az indulása -
-
AtHoS
nagyúr
No kicsit utánaolvastam a CFE elérésének.
Amit linkeltél Intruder2k5 leírást RESTORE gombot ír, míg amit találtam útmutatót az RESET gombot a RESCUE mód eléréséhez. Szóval jelen esetben a RESTORE = RESETA firmware feltöltését követően miután újraindul a router NVRAM-ot kellene törölni, amit Te nem írtál, hogy megcsináltad volna
4. Clear the NVRAM
Clearing the NVRAM on the router appears to be a crucial step. As I noted before, the first time I installed the AdvancedTomato firmware I telneted to the router with the new AdvancedTomato firmware and issued the “mtd-erase2 nvram” command to clear the NVRAM. For some reason the HTTP interface did not work, but telnet did. I logged in with the default IP of 192.168.1.1 and the default credentials (user: root, password: admin). But as some OSes (Windows 10) does not have a built-in telnet client there is another way to do this on the router itself.
Although, the Asus manual states that reset button restores the system to its factory default settings, this has never worked for me. However, searching the Internet I have found a method that does work.
Make sure the router has finished booting up, the wireless LEDs should be on and steady.
Locate the WPS button the side of the router.
Power off the router.
Depress the WPS button. While continuing to hold the WPS button power up the router.
Keep holding the WPS button until the power LED begins to blink rapidly. This could take as long as 30 seconds.
Release the WPS button. The router should reboot when you do this.
This should clear the NVRAM and when the router boots up it should be ready to roll.De itt a leírás, amit találtam a témában [link]
-
Hogyhogy nem tudod recoverybe rakni? Most írod, hogy fel tudod tölteni a firmware-t, ezek szerint megy a recovery mód. Az viszont lehetséges, hogy az E1 verziót még nem támogatja a Tomato, ezért nem indul el vele a router. Ez a legújabb fw, ezzel próbáld, ha eddig nem így tettél volna.
tomato-RT-AC68U-ARM--138-AIO-64K.zip
Ha ezzel nem megy, akkor egyelőre marad a Merlin / HGG, külföldi fórumok alapján azok működnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Formula-1
- Politika
- Milyen monitort vegyek?
- Futás, futópályák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Behemoth Gaming PC I Intel Core i7-6700K I AMD R9 280X 3GB I 16GB DDR4 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Kingston 2x16Gb DDR5 5200Mhz CL40
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD/14"/Gari
- AKCIÓ% Dobozos HP VICTUS Gamer laptop/i5-11400H/16GB/512GB SSD/RTX 3060 6GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest