Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
-
PROHARDVER!
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
samujózsi
senior tag
Hardveres? Azt (szerintem) adatvesztés nélkül sehogy.
Elvileg ha megfelelő gépre dugod, akkor BIOS-ban szokott lenni ilyen funkció, illetve ha szerencséd van, akkor valamilyen linux alól a hdparm paranccsal.Bár amilyen "jó" formában vagyok, simán lehet, hogy félreértettelek.
-
AtHoS
nagyúr
Már nem azért, de mobilnetről milyen címen próbálod elérni a routert? Remélem DDNS címet belőtted és azzal, nem pedig a belső hálózati IP címmel
Intruder2k5
Amúgy /JFFS/SCRIPTS/firewall-start fájlban kell ugye Merlin alatt mókolni a tűzfal beállításokat
Nálam ennyi van oda beszerkesztve, tehát FTP-hez nincs extra, az megy alapból, ha engedélyezve van, persze FTP engedélyezésénél a WAN oldali elérést is be kell kapcoslni
#!/bin/sh
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 81 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 9091 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 51412 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p udp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -j DROP -
Akkor ez viszont tűzfalproblémának tűnik, de sajnos Merlin-ben nem tudom ez miként működik. Egyrészt Tomato-ban ha az FTP szerver beállításai közt engedélyezem a WAN felőli elérést, akkor a szoftver rendezi a további dolgokat, és megnyitja magának a szükséges portokat, másrészt az iptables scriptek is a webes admin felületről állíthatók be. Nem tudom a gyári fw leszármazottaiban ez, hogy van.
-
Egyrészt a 21-es portot nem kell beírni az url-be, az csak akkor kell, ha a 21-estől eltérő, tehát nem default portot használsz, ahogyan böngészéskor sem adod meg a 80 és 443 portokat.
Másrészt saját netről próbálod elérni WAN IP címmel, vagy mondjuk mobilnetről? Ha saját netkapcsolat, akkor aktív kell legyen a NAT Loopback, ami nem tudom, hogy Merlin/HGG-ben van-e egyáltalán.
-
-
-
A router menüjébe való bejelentkezéshez használt felh.név+jelszó párosnak semmi köze a megosztáshoz, ha csak nem állítottad be szándékosan oda is ugyanazt. Bár TC-t nem használok Androidon, de az útvonal egyébként...
smb://192.168.1.1/megosztas_neve
Legalábbis ES File Explorerrel nekem ez a formátum megy.
-
Akkor megpróbálnám manuálisan indítani, az init scriptet kihagyva, úgy talán látod a hibaüzenetet majd. Ehhez viszont tudni kellene, hogy hol van a settings.json file, amiben a beállításai vannak. Aztán így indíthatod:
/opt/bin/transmission-daemon -f -g /opt/etc/settings.json
-
-
-
-
-
A HDD-t nem feltétlenül kell újra formázni, az entware / optware telepítéshez elég annyi, hogy legyen Linux alapú háttértár csatolva az /opt mappa alá. Az, hogy az nem üres nem probléma, a régi dolgok úgyis felülírásra kerülnek. Az is megoldás, hogy csak a HDD egy mappáját csatolod be az /opt alá, és nem az egész lemezt.
Persze ha nem vagy biztos abban amit egy-egy telepítési mozzanat, utasítás csinál, csak "kopipaszte" módszerrel dolgozol, akkor jobb ha lemented a tartalmat, nehogy adatvesztésed legyen.
-
AtHoS
nagyúr
Installing Transmission through Entware vagy Transmission on AsusWRT routers through Entware-NG ez eléggé érthető, lépésenkénti fázisokban veszi a telepítést kimeneti parancssor képekkel illusztrálva
Ezt használd win alól a transmission kezeléséhez Transmission Remote GUI persze első alkalommal be kell állítani a Transmission eléréséhez szükséges adatokat
-
-
ArthurShelby
addikt
-
-
ASUS RT-N66U és RT-AC66U topik.
Gondolom más, eltérő IP tartományban vannak a routertől, ezért nem éred el azokat. De mivel ez nem a router hibája, inkább csak beállítási kérdés, a téma ide való:
-
dbius
veterán
Én tomato után a legújabb gyárit raktam vissza rá (ugyanolyan módon, mint ahogy a tomato került rá, tehát nem közvetlenül tomato alól hanem recovery vagy milyen módban)
Közben, ha késve is, de folytatva a korábbiakban vázoltakat a router kapcsán (#4626):
Szóval a helyzet az, hogy átvittem édesanyámhoz, ahol digis pppoe-s kapcsolat van. Ott egyből kapcsolódott és ment a router, kapott ip címet, netezni is lehetett, nem indulgatott újra. Az is igaz, hogy kb. 10 perc volt az egész teszt, nem volt nyúzva, mert nem volt idő rá.
Utána hazahoztam, végül itthon is csatlakozott pár újraindítás után, kapott kábelneten ip címet, de a letöltés 3 megabiten nyitott és onnan esett lefele fél megabitig (100 megás lenne az elméleti sávszél), A feltöltési sebességgel nem volt gond.
Valami csak nem kerek, jó lenne találni ugyanilyen tápot a közelemben, amivel ki tudnám próbálni, mert blikkre nem akarok egy újat rendelni hozzá.
-
-
-
-
-
-
Hogyne látnád...? A partíciókat látod, ott vannak a system logban, sda1, sda2, és sda3, valamint a screenshot-on is láthatók alul, csak a filerendszert nem látod rajtuk, ezért kellene újra particionálni és formázni, ha nincs rajtuk pótolhatatlan adat.
Igen, ezek konzolparancsok, ssh-n kell futtatni őket.
-
-
AtHoS
nagyúr
Én több winyóval jártam úgy, hogy egyik dokkolóban vagy gépre kötve partícionált/formázott winyót RAW-ként látta bármilyen gép egy teljesen más dokkolóban. A megoldás az lett végül, hogy abban a dokkolóban particionáltam meg a winyót, amiben később is használni akarta a tulaja. [link]
Nem értettem a miértjét és szaktopikban sem tudták megmondani miért van ez a jelenség.
A berakott kép alapján biztosan nem ismeri fel rendesen a winyót az új dokkolóban, ez jól látható a kijelzett partíciók méretein. De ugye ez neked többet kellene, hogy mondjon, mert Te tudod mennyi partícó van azon a winyón és azok milyen méretűek.
A régi USB házban win alatt kihasználtnak mutatja a teljes területet, gondolom ez lenne a megfelelő kiindulási alap.
szerk.
Ha van helyed, régi USB házban dobd le róla az adatokat (pl. macrium reflecttel, viszont ha át akarod méretezni közben a partíciókat, akkor inkább használj EaseUS Partition Mastert, ha nem akarod erősen szidni a macrium progik fejlesztőit a partíciók visszamásolásakor
), majd az új dokkolóban visszapakolgatod rá a partíciókat
-
-
-
-
Kezdésnek teljesen mindegy van-e ext driver, amikor rákötöd pc-re (laptop-ra), rögtön ki kellene írja, hogy új hardver, driver telepítése, stb. Sőt az eszközkezelőben (devmgmt.msc) is látnod kell, illetve még mindig függetlenül attól, hogy a Windows ismeri-e a filerendszert, látnod kell a lemezkezelőben (diskmgmt.msc) is a hdd-t.
-
-
-
-
SztiviVander
őstag
ne haragudj de nem tudom követni hogy miket csinálsz és hogy miért...
miért kellett megint újparticionálni ha csak a mountolást hagytad ki? amúgy felmountolni sikerült? unmount volt mielőtt újra akartad volna particionálni? ez amit írtál meg olyan mintha az mkfs-t az fdisk-ből akartad volna kiadni. vagy nem tudom ezt itt hogy csináltad pontosan, nem voltam ott nem láttam. ez így leírva meg tiszta katyvasz amiből senki se fogja érteni hogy mi is történt pontosan, max talágatunk meg kérdezz-felelekezünk napokig. jobban jársz ha lehúzod azt a hdd-t rádugod egy wines gépre (ott egyszerűbb lesz), a disk kezelőben látszani fog hogy van(nak) rajta valami felismerhetetlen partició(k), letörlöd (őket), visszadugod a szűz hdd-t a routerre és elkezded előlről megcsinálni amit akarsz a leírások alapján, ezúttal nem kihagyva a mountot és nem mount után össze vissza variálni. szerintem ez lenne a leggyorsabb megoldás. aztán a végére már egész jól bele is fogsz jönni -
-
mcfly13
tag
Szia!
A transmission remote gui és a transmission web is azt írja, hogy port nyitva.Remote-al csináltam port próbát is az is rendben van.
Ez van a jffs/scripst/firewall-startba#!/bin/sh
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 9091 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 51413 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 51413 -j ACCEPT -
AtHoS
nagyúr
Mivel nálad másik router osztja le a belső hálózati részt, így nem az AC68U-ban KELL portokat nyitogatnod (viszont bármikor aktiválhatod AC68U-ban a tűzfalat és akkor nyitnod kellene a portokat amik ezen az eszközön mennek keresztül), de mint írtam korábban, Te nem babráltál tűzfallal AC68U esetében ez kikövetkeztethető volt abból, amiket írtál.
Ami nálad üres, ott van lehetőség konfigurálni a tűzfal részt, HA szeretnéd. De ugye a kiépített belső hálózat körülményeit mindig figyelembe kell venni. Hibakeresésnél is jelentős befolyással bír a kiépített rendszer, aminek ismeretében hamarabb lehet érdemi információt kapni
-
dbius
veterán
Csak egy javaslat, nem akarom megszakítani a csevegéseteket. Ha már Androidos telefonról próbálod a transmission felületét elérni, akkor javaslom, hogy használj dedikált szoftvert (pl: [link]) és ne böngészőt.
Egyszer kell beállítani, több szervert is hozzáadhatsz (pl. csinálsz egyet LAN IP címmel, valamint egy másikat publikus vagy dinamikus IP címmel) és attól függően használod, hogy honnan próbálod elérni.
szerk: vagy az nem is android, hanem szifon lenne? biztos ott is van valamilyen szoftver az áruházban(OFF)(nem ismerem, nem volt ilyen eszközöm
)(/OFF)
szerk2. most olvasom az aláírásod, akkor mégis android.
-
AtHoS
nagyúr
Úgy látom az a gond, hogy nem vagy képben a belső és a külső hálózat fogalmával.
Legalábbis a berakott képen látható 192.168.x.x IP című próbálkozásod ezt mutatja, mivel az BELSŐ hálózati cím. Csak belülről lehet elérni (adott hálózatra felcsatlakozás után), kívülről (álá más hálózatról, gyakorlatilag a melóhelyedről, de pl. otthon ha mobilnetet használsz telón, akkor az is más hálózatnak számít) viszont értelmezhetetlen, mivel az aktuális belső hálózaton (már, ha értelmezhető adott esetben a belső hálózat) próbálja elérni a megadott címet.FTP-nél milyen konkrét IP-t használtál amivel működött? Mert azt kellett volna itt is használnod
Otthon nyisd meg ezt az oldalt [link]
A Your IP: mellett írja majd a WAN IP címed, - azt amit a net szolgáltatódtól kapsz és azonosítja az "internet"sztrádán a gépedet - amit kellene hogy használj.
Erre írtam korábban, hogy dinamikusan változó lehet és ezt a változást lehet kiküszöbölni egy DDNS szolgáltatással. Ugyanis, ha megváltozik, akkor nem fogod tudni addig elérni kívülről a saját hálózatod, amíg nem tudod meg az aktuálisan kapott WAN IP címedNem tűzfalnál kell lennie GUI felületnek, hanem a router admin részére bejelentkezve Tomato alatt korábban volt Firewall - Tűzfal szekció, ahol lehetett szerkeszteni a szabályokat. Mivel Te nem matattál ilyen részen, sőt mint írod nem is tudod hol lehet ezt megejteni, tehát nincs lezárva a 9091 port, nem amiatt nem tudtad elérni melóból, hanem mert nem WAN IP címet írtál be a böngészőbe. Cache-ből betöltött neked valamit, de ugye ez nem az volt, amit szerettél volna látni
-
AtHoS
nagyúr
Valamit te nagyon félre értesz
Egy normál védelmű hálózatnál a tűzfal tilt minden portot, így engedélyezési (álá fehér lista) szabály szerint csak azon portokon enged kommunikálni, amit kézzel kinyitunk. Na most, ha Te nem kapcsoltad be az AC68U-n a tűzfalat, akkor nem is kell semmit nyitogatni, mivel minden porton engedi a kommunikációt.
A portnyitásnak egyéb iránt nem sok köze van ahhoz, hogy NAS van-e kötve a routerre, mivel ez nem NAS-hoz kötött, hanem szolgáltatáshoz. Intruder2k5 próbálta már ecsetelni, hogy mire szolgálnak a portok, de úgy látom nem vetted az infókat [link]
Ha tűzfallal tiltó szabályt állítasz be, akkor nem tud működni alapállapotban még egy böngésző sem, ugyanis tiltva van a számára szükséges dedikált kommunikációs port. Emiatt KELL azokat a portokat nyitni, amelyen engedni kívánjuk a kommunikációt. pl. böngészőkhöz a 443-as portot (https). A routeren avagy NAS-on futó akármilyen torrent kliens számára is egy valamilyen számú portot. Alapesetben transmission az 51413-as porton kommunkál, de ezt beállításokban meg lehet változtatni (persze nem valamilyen fenntartott rendszerszolgáltatás portszámára), de akkor az annak megfelelő számú portot kell nyitni tűzfalban.
Nálad nincs bekapcsolva az AC68U-n a tűzfal, emiatt nem kell rajta portot nyitnod a transmission számára.
N16-on volt nekem utoljára tomato, ott a tűzfal szabályokat a GUI felületén lehetett szerkeszteni. ha nálad nincs ilyesmi ott benne, akkor nincs konfigurálva a tűzfal a routeredeniptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 81 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --destination-port 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --destination-port 51412 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p tcp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p udp --dport 443 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -j DROPItt nyitva van a 81-es, 51411, 51412 és 443 port
Nálam be van kapcsolva a tűzfal, így hozzá kellett adnom ezt a sort a tűzfal szabályokhoz, hogy a transmission-t el tudjam érni külső hálózatbóliptables -I INPUT -p tcp --destination-port 9091 -j ACCEPT
De írtad, hogy nálad több router is van, így nem ismerjük az alá-felé rendeléseket, de ha másik router osztja a netet, akkor ott is kellhet matatni ehhez
-
Digger
senior tag
Előre bocsátom, hogy nem vagyok nagy spiller a témában. A routeremen Merlin van, az USB 3.0-án egy 1 T-s HDD lóg szambával megosztva és van még a hálózatban egy d-link nas is. Az Asus dns szolgáltatását használva, a hozzá tartozó apk-t a playből telepítve a telefonomra, elérem a hálózatom minden erőforrását a wan felől! A router diszkje és a d-link nas mellett a windowsos gépek megosztásait is! Ráadásul az asztali gépemet távolról is be tudom kapcsolni, ha éppen szükség lenne rá. (sosem használtam, csak érdekességként említem)
És nem nyitogattam kézzel semmilyen portot, csupán kattintgattam mindenhol. -
AtHoS
nagyúr
A wan_ip_cim addig működik, míg nem kapsz új IP címet a szolgáltatótól. Dinamikus IP címes net szolgáltatásnál ez a megoldás erősen problémás. Én az Asus "gyári" szoft által kínált ddns szolgáltatást használom, így nem kell tudnom az aktuálisan kapott WAN IP címet. Bár ugye nálam nins egyéb router a hálózatban, csak az AC68U
"Portot nem nyitottam a 68U routeren, mert nem NAS-om van, hanem a routerhez van csatolva a HDD."
Ebben a részben meg egyáltalán nem értem mit szerettél volna írniNem ismerem a hálózatod kialakítását, de ha eléred wan IP-vel a 9091-es porton a transmission UI-t, akkor nyitva lesz az a port
-
Mármint másik topikban. Csak, hogy egyértelmű legyen a dolog.
Szívesen!
-
-
-
AtHoS
nagyúr
Majd megnézem, mert ha otthon vagyok, akkor jó lehet ilyen felületen is matatni. Viszont a webUI kell, mert távolról így kényelmesen lehet kezelni. Mondjuk most melóból éppen nem érem el, mert nem nyitottam ki a 9091-es portot a tűzfalban
Szerk.
Ha otthon leszek lekapom átdobom a transmission web mappa tartalmát, így megnézheted telepítve hogyan is néz kiViszont ahogy nézem Intruder2k5 által linkelt webui tartalmát csak simán átnevezte az alap UI index.html fájlját index.original.html-re, de nálam a transmission/web mappában van mindkét UI
-
1. Töltsd le a transmission-web_2.84-4_armv7soft.ipk file-t.
2. Írd át a kiterjesztését tar.gz-re.
3. Csomagold ki a /jffs/transmission/web/old/ mappába.Így, ha a böngészőben beírod az old mappanevet a webcontrol url-je mögé, elvileg a régi felület fog megnyílni.
-
Nem, egész biztosan nem a három partíció okozza, annak egyrészt semmi köze hozzá, másrészt másoknak is állítottam már be ilyen felosztásban, és ment.
Mondjuk 4GB swap az nagyon sok, azt sem tudom, hogy tud-e ennyit használni a router. Általában 256MB-ot (esetleg 512-t) szoktam beállítani, amennyi RAM is van benne. De persze ez sem okozhat ilyen hibát.
Ráadásul swap partícióra biztosan nem tudsz mappát létrehozni, ott valami nagyon-nagyon össze van keverve.
-
-
-
Akkor most már lehet csinosítgatni, a transmission-t, és a webes admin felületet is.
-
Én az AIO-t ajánlom. Sajnos a firmware menüjéből nem lehet feltenni, segítség itt. Fel lehet mountolni meglévő partíciót, nem kötelező a format.
-
AtHoS
nagyúr
Oda annak a kliensnek (pl. médialejátszó ) az IP címét kell megadni, amivel el szeretnéd érni a megosztás. Dinamikus DHCP-nél változnak a kiosztott IP címek, így vagy a 192.168.1,0/24 címmel hozzáférést engedélyezel minden routerre csatlakozó eszköznek vagy FIX IP címet állítasz be azon eszközöknek, melyekkel az NFS megosztás el akarod érni és ilyenkor használhatsz fix IP címet (amit hozzárendeltél az adott klineshez)
A 192.168.1.1 a router címe, így az biztosan nem jó oda, hiszen Ő a "forrás" = szerver, tehát nem lehet kliens
/mnt -vel nem tudom, hogy működik-e, de /mnt/sda3 -mal már jónak kellene lennie
Amúgy IP cím helyett a kliens hálózati nevét is lehet itt használni, azt egyszerűbb lehet megjegyezni pl. KODI, ha ez lett beállítva a médialejátszónál. Névmegadásnál lehet használni a ? és * karaktereket (IP cím használatakor ez nem lehetséges)
-
szőr Artúr
tag
Azt hadd kérdezzem meg, hogy mi volt azon a 100%-ra kitömött partíciódon?
Ugyanis a hibaüzeneted a /opt/tmp-re vonatkozott, az meg a későbbi infók alapján a memóriában volt (tmpfs)
Én arra tippelnék, hogy az opkg letöltött kb 160MB-nyi (ekkora a /opt-ot tartalmazó fájlrendszered) adatot, majd egy disk full üzenettel megdöglött. -
libus
őstag
Ezt írja a végén, mikor létrehoztam a partíciókat, a partíciós tábla kiíratására.
w ENTER
Command (m for help): w
The partition table has been altered.
Calling ioctl() to re-read partition table
fdisk: WARNING: rereading partition table failed, kernel still uses old table: Device or resource busy -
-
fdisk-en belül a d parancs.
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# fdisk /dev/sda
The number of cylinders for this disk is set to 60801.
There is nothing wrong with that, but this is larger than 1024,
and could in certain setups cause problems with:
1) software that runs at boot time (e.g., old versions of LILO)
2) booting and partitioning software from other OSs
(e.g., DOS FDISK, OS/2 FDISK)
Command (m for help): h
h: unknown command
Command Action
a toggle a bootable flag
b edit bsd disklabel
c toggle the dos compatibility flag
d delete a partition
l list known partition types
n add a new partition
o create a new empty DOS partition table
p print the partition table
q quit without saving changes
s create a new empty Sun disklabel
t change a partition's system id
u change display/entry units
v verify the partition table
w write table to disk and exit
Command (m for help): -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Formula-1
- Politika
- Milyen monitort vegyek?
- Futás, futópályák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Behemoth Gaming PC I Intel Core i7-6700K I AMD R9 280X 3GB I 16GB DDR4 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Kingston 2x16Gb DDR5 5200Mhz CL40
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD/14"/Gari
- AKCIÓ% Dobozos HP VICTUS Gamer laptop/i5-11400H/16GB/512GB SSD/RTX 3060 6GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest