Hirdetés
-
PROHARDVER!
ASUS RT-AC68U (Kétsávos, Wireless-AC1900 gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SztiviVander
őstag
válasz
YAS-dude #6925 üzenetére
2024.12 -> EOL. Mar majusban bejelentettek, de kitoltak ev vegeig. Merlin mar nem lesz ra tobb, pedro is csak max az alkalmazasokat (openvpn, wireguard, dnsmasq,stb) fogja tudni frissiteni. Igy is sokszorosan tovabb volt tamogatva mint kb barmi mas, tplinkek 2-3 ev, huawei max 1.
-
SztiviVander
őstag
válasz
SztiviVander #6877 üzenetére
Bocs, egy plusz reboot-tol helyrebillent az agya. Marad az ötös
-
SztiviVander
őstag
válasz
springfield0 #6764 üzenetére
A qos bekapcsolasa kikapcsolja a ctf-et (cut through forward), de a qos kikapcsolasa szerintem nem boki azt magatol vissza. Nezd meg hol van a gyariban a ctf vagy hw nat gyorsitas opcio es hogy be van-e kapcsolva. Ha nincs, kapcsold be. Nem feltetlen kell rogton resetelni meg fwt cserelni :)
-
SztiviVander
őstag
válasz
springfield0 #6753 üzenetére
Ez olyan sebesseg amit hw gyorsitas nelkul szokott tudni. Nem vagyok kepbe a gyari szoftverrel, de freshtomatonal ha be van kapcsolva qos akkor az kikapcsolja a hw-es nat gyorsitast es akkor esik le ilyen 250-300 maxra a sebesseg. Ha nalad be van, tegy egy probat ugy hogy kikapcsolod.
-
-
SztiviVander
őstag
válasz
modflow #6705 üzenetére
Fix 1-11 kozotti csatornan van? Ha auto-n volt tedd fixre. Meg az 5g-t is. Az auto csatorna valasztas is tud ilyeneket okozni. Ha fixen volt eddig is akkor passz, akkor en is csinalnek egy gyari allapotra visszaallast es csak a csatornat tennem utana fixre meg a titkositast wpa2/aes - re meg a wifi ssid es jelszo beallit es ugy tesztelnem. Ha ugy is eldobalja akkor jo esellyel hw hiba.
Azt mondjuk nem lattam irtad e hogy milyen fw van rajta (gyari vagy sem) es milyen verzio. -
SztiviVander
őstag
válasz
modflow #6703 üzenetére
Sajna a hatodik erzekem epp massal volt elfoglalva amikor nyomkodtad, igy nem lattam
Azert kell helyadat hozzaferes mert droid 8-9-10 ota (nem emlekszem mar pontosan melyik verzitol) a gps engedely adja a wifihez a hozzaferest is, regebben kulon engedely volt mindkettohoz.
-
SztiviVander
őstag
válasz
Victorio #6682 üzenetére
freashtomato-ban lehet tap típusú az openvpn és lehet hogy az android nativan nem támogatja de pl vpn client pro app-ban (én azt használom openvpn és cisco anyconnect kliensek helyett is) lehet tap device-t is beállítani. de hogy úgy működik-e, azt passzolom. azért is kétséges a siker mert a dlna lejátszó kliens nem biztos hogy a vpn adapter által létrehozott hálózatba is be fog tudni/akarni kiabálni hogy hahó van-e ott esetleg egy média szerver. egy próbát azért megér.
broadcast forgalmat nem lehet "port forwardolni" és van a freshtomato-ban is hw nat. ne a régi shibby féle tomato-król olvass, azok évek óta nem frissültek.
egyébként a plex-ben van sima dlna is, de az igaz hogy külön eszköz kell hozzá. nem csak azért mert a routerre macerás lenne felrakni (ha egyáltalán fel lehet) hanem mert nem is bírná cpu-val. ahogy smb/file/ftp/web/media "szervernek" is csak erős kompromisszumokkal alkalmas egy ilyen router. -
SztiviVander
őstag
válasz
Victorio #6680 üzenetére
szia. a dlna helyi hálózatra van kitalálva ahol a broadcast (amivel a kliens megkeresi a dlna szervert) akadálytalanul megy. nem tudom (mert sose próbáltam) hogy be lehet-e úgy állítani egy ilyen egyszerű routert hogy a vpn hálózata és a helyi hálózat között átengedje a broadcast forgalmat, vagy a vpn-nek lehet-e a helyi hálózat ip tartományából beállítani egy részt, hogy egy hálózatban legyen a dlna szerver meg a vpn kliens. de gyári (és merlin) szoftverrel szerintem nem (azokkal ennél egyszerűbb dolgokat se lehet), freshtomato-val talán. én plex-et használok arra hogy távolról elérjem a media szerveren a filmeket, ahhoz vpn se kell.
-
SztiviVander
őstag
válasz
SztiviVander #6660 üzenetére
Bocs, tárgyalan a kérdés. Későn láttam meg az apróbetűs részt, hogy a wifi nem működik. Így mondjuk baromi sok értelme van rárakni a "wireless freedom"-ot
-
SztiviVander
őstag
Tett már rá valaki openwrt-t? Utoljára tplinken használtam, meglepve látom hogy van ac68u-ra is. Oké biztos nem ujkeletu a dolog, de evek ota nem jartam opwnwrt oldalon.
-
SztiviVander
őstag
válasz
KorLaci #6634 üzenetére
Ja hogy ez a baj. Azert ezt tettek bele mert ennek van a legtobb szervere, tobbek kozt egy csomo magyar is. Egy olyan teszt ami belga szerverrol tud csak merni a felet se mutatna, gyorsabb ujabb routeren se. Amugy ja, ahogy legelek irta ez a cpu ami ebben van nem speedtesztelesre valo. Csak osszehasonlitaskepp: 2010-ben a galaxy s2-ben volt kb ilyen dual core 1ghz cpu, az se mutatna tobbet, sot.
-
SztiviVander
őstag
válasz
zsolt501 #6625 üzenetére
1,5 éve FT van rajta, főleg azért mert nekem nem kell aimesh, ez lefedi vígan az egész lakást. Gyári fw (meg a merlin is) csiricsári de lassú felületét meg meguntam. FT stabil mint a kő. Kb minden 3-4. release-ben ugyan van valami bug, de azt pár napon belül orvosolják egy újabb verzióval (ez a hétfői 2021.6 is hibás volt, openvpn ntp miatt megállt, de ma már jött a javított 2021.7). Csak a router + ap (10 eszköz, ac/n vegyesen) + openvpn funkcióit használom, viszont szét van vlan-ozva, IoT cuccok, vendég wifi, gyerekeknek külön wifi és szigorúan szabályozva ki/honnan/hova/mikor/mennyivel mehet. Várom hogy lassan 6 évesen mikor purcan már ki és akkor lesz egy nyomós indok venni valami aktuális AX-est
De addig minek.
-
SztiviVander
őstag
És akkor mi van ha látják a belső ip-m?
Kb 100 millió ember használja a routerekben default 192.168.0(vagy 1).0/24-et otthon, ráadásul dhcp-vel. ergo hetente másik gépé az adott ip. Hagyjuk már ezt hogy ezzel bárki tudna mit kezdeni visszaélni meg plane. Cookie alapján jön a reklám de nekem inkább telefon meg auto jelenjen meg totalcaron mint valami random tenalady... Máshol meg blokkolva van a reklám. Probléma? Nincs
VPN arra való amire kitalálták, egy virtuális utp a melóhely és otthon között. Az hogy ebből egyesek bizniszt csinálnak kihasználva hogy egyes dolgok országok IP tartományaira vannak korlátozva, aztán mikor ebből nem jön elég lé akkor elkezdik fűteni a népet hogy jajj mert a vpn az biztonság mert követnek stb. Ennyi erővel bankártyát se kell hasznlni mert azt aztán kurva egyszerá követni hol/mikor/mennyiér vásárolsz és ott név/cím minden is van hozzá. Meg ki se kell menni mert az utca meg az üzletek is tele vannak kamerákkal, még felismernek rajta. Ez a túlzott paranoia a ló másik oldala. -
SztiviVander
őstag
válasz
ArthurShelby #6500 üzenetére
+1
-
SztiviVander
őstag
válasz
ArthurShelby #6490 üzenetére
En ott hagytam abba a cikk, hogy a vpn-t arra talaltak ki hogy elrejtozz
-
SztiviVander
őstag
válasz
Neil Watts #6214 üzenetére
Igen, ez van fent nekem is.
-
SztiviVander
őstag
válasz
Neil Watts #6211 üzenetére
1a: megpróbálhatod a felületről is (azt nem tudom hogy egyáltalán engedi-e) de én mindig cfe-ből szoktam ha gyári-merlin-tomato között váltottam. de a cfe-ből nvram törlés, reboot, cfe fw flash az szinte 100% biztos, a többi lutri.
1b: asusnál nincs ilyesmi
2: így van, jó ideje egy buid van minden hw verzióhoz. ergo nagyon kell akarni hogy rossz verziót tegyél rá. de ha sikerül is, a cfe webszervert nem tudod felülírni. onnan bármikor rá lehet rakni a jót.
3. eléggé. 2020.6 lassan két hónapja megy, 2-3 havonta csak azért szoktam kikapcsolni hogy kivigyem kifujni belőle a port. mondjuk nekem csak router+wifiap+vpnszerver funkciókat lát el, nincs torrent, smb, ftp, dlna, webszerver meg mysql funkció használva, szóval ha azok is kellenek arról nem tudok nyilatkozni hogy azokkal mennyire stabil.
4. nem próbáltam sose, de a véleményem erről lásd 1a pontban. ha sok van rá időd akkor lehet próbálkozni, aztán vagy felmegy rá, elindul és fut is jól, vagy nem. ha nem sikerül, akkor a cfe szerver mindig ott lesz mint mentőöv.
-
SztiviVander
őstag
válasz
modflow #6135 üzenetére
Ez 0,026mp :) Ha ennyire szakad meg azt észre se veszed. De a ping se szentírás mert se azt amit pingelsz se az odáig vezető utat nem kontrollálod és nem tudod ott mikor van bármi ami miatt egy vagy tíz vagy száz csomag kimarad.
index.hu-t pingeld, oda sokkal. rövidebb az út mint a guglihoz. -
-
SztiviVander
őstag
válasz
modflow #6083 üzenetére
Sok minden miatt lehet. Szünetmentesed nincs? Nekem volt olyan hogy a döglődő ups-em miatt random (1-2 hetente) letiltotta azt a portot a szolgáltató switch-e (utp kábelen bejövő netem van) amire kötve voltam. Senki se tudta miért, de miután kifeküdt az ups és kivettem a rendszerből utána soha semmi gond nem volt. Nem volt áramszünet és nem volt átvezetve az utp kábel az ups-en. Csak a router meg a gép tapjai voltak beledugva. És akkor is leverte amikor otthon se voltam és csak a router ment. Valami olyan zavar atkerult a router tapjan at az ups-bol a wan oldalra amit a szolgaltato switch-e valami hibának érzékelt. Legalábbis erre jutottunk a supportos sráccal mint legjobb magyarázat.
-
SztiviVander
őstag
válasz
zsolt501 #6066 üzenetére
Bizony, anyuméknál is volt ilyen hogy random elment a kapcsolat. Kiment a szerelő, kicserélte kábelmodemet, aztán méregetett valamit és mondta a hiba nem a modemmel lesz, mindjárt jön megnézni utca végén az elosztó dobozt. Visszament negyed óra múlva hogy igen az elosztóban kellett cserélni valamit, azóta semmi gond a régi modemmel. De ehez persze kell egy olyan szerelő aki akar is dolgozni meg van rutinja az ilyen hibákban.
-
SztiviVander
őstag
Kliensen:
* "ipconfig /all" - megnézni hogy jó-e az ip ami a kliensnek van, jó-e a maszk, jó-e a dns és a gateway (ez utóbbiak esetedben a router ip cime kell legyenek, gondolom). gondolom a kliens volt már újraindítva, ahogy gondolom a router is. de ha nem akkor egy "ipconfig /flushdns" és egy "arp /d *" parancs is néha csodát tud tenni (nyilván idézőjelek nélkül).
* nslookup index.hu - azért nem ping mert az dolgozhat a kliens dns cache-éből is és false eredményt adhat. viszajön az oldal ip-je? a router a dns szerver ami visszaadja? ha igen akkor next step.
* ping index.hu - jön válasz? ha igen akkor van net. ha nem akkor next.
* tracert index.hu - megnézni hogy meddig megy el a trace, ha a router-ig eljut, de onnan sehova akkor lehet nekiállni a router-en és az ont-on keresni a hibát.
Fentiek kb 2 perc, de ezzel ki lehet zárni hogy a kliensen van-e a hiba és lehet fókuszálni a következő hálózati elemre, jelen esetben a router.
Routeren:
* megnézni a router saját hálózat tesztjével hogy ő tud-e pingelni / trace-elni
ha nem, akkor a következő hálózati elemnél (ont box) vagy a router és az ont között van valahol a gond. ha igen, akkor viszont valamiért nem route-olja ki a klienseket a net felé, tehát a router-en magán lesz a hiba.
* átnézni a lan/route fület hogy minden routing útvonal helyesen benne van-e
ha látszólag minden jó, de mégsem megy, na akkor lehet megunnám és nyomnék rá egy factory reset-et (nvram törlés) és újra beállítanék mindentde nyilván ez a legutolsó mert ez 10x annyi ideig tart majd mint a fentiek együttvéve. ha reset és újra kézzel bekonfigurálás (nem mentésből visszaállítás!) után sem megy akkor viszont visszatenném az előző fw verziót nvram törléssel és azon is kézi konfig. nem lehetetlen hogy az új fw-ben van valami ami ilyen hibát okoz, bár én ilyet nem emlékszem hogy láttam volna valaha. bár tény hogy pppoe netem is vagy 10 éve volt utoljára.
-
SztiviVander
őstag
Ezen csak az látszik hogy a routernek van internet kapcsolata és látszólag minden jó. De a kérdés továbbra is fenn áll, hogy nincs a kliensekről net? Vezetéken sincs meg wifin se? Ping megy? Névfeloldás megy? Ha a router kilát netre (márpedig kilát mivel csatlakozott, van ip-je és a ddns-t is frissítette) akkor én a kliensről kezdeném el keresni a hibát, mert a router-en ilyesmi magától nem szokott lenni hogy fogja magát és nem hajlandó kiengedni a klienst a net felé.
-
Nagyon ritka az hogy nvram törlés kell upgrade-kor, ha ilyen van arra azért mindig felhívják a figyelmet. Downgrade az más, akkor valóban ajánlott (illetve Merlin bele is írja changelogba ha nem csak ajánlott hanem muszáj is). -
SztiviVander
őstag
válasz
Chuck Norris #5870 üzenetére
Azt nem mondom/mondtam hogy nincs rá megoldás, csak én nem tudok rá fejből :) Szóval ne add fel. Esetleg olvasd át ezt, bár pptp de szerintem ugyanezt meg lehet oldani l2tp-vel is.
-
SztiviVander
őstag
válasz
Chuck Norris #5867 üzenetére
Nem az IP ott a gond, mivel a vpn host csak a külső IP-det látja az meg egy van, hanem hogy egy juzert nem szokás két session-re beengedni. L2TP-nél -ha jól látom a merlin demoui-n - nincs semmi konfig lehetőség, talán ssh-n a kliens konfigot át lehetne szerkeszteni de ezt passzolom. Ha openvpn szerveretek lenne akkor legalább a beimportált kliens profilba bele lehetne tenni merlin alatt is hogy ne írja át a def gw-t. Viszont a rossz hírem hogy freshtomato-ban meg nincs L2TP vpn kliens mód külön, ha jól tudom azon ezt csak úgy lehet megoldani ha magát a wan típust állítod át l2tp-re, de akkor meg ugyanott vagy hogy minden forgalom abba fog menni.
-
SztiviVander
őstag
válasz
Chuck Norris #5863 üzenetére
Freshtomato-ban úgy hívják hogy redirect internet traffic és alapból nincs bekapcsolva, azaz az internet forgalmat nem irányítja magától bele a vpn-be. Merlinben nem tudom van-e ilyen lehetőség kivezetve az admin felületre. Ha jól gondolom azért akarod hogy több otthoni eszközről is elérd egyszerre a vpn mögötti dolgokat, nincs ebben semmi elvetemült
Milyen vpn-ről van amúgy szó? pptp? openvpn? ipsec?
-
SztiviVander
őstag
Ide is szólok hogy aki friss freshtomato-t használ a routeren és random szakadoznak le az 5Ghz AP-t használó cuccai, az menjen vissza 2020.2 -re (nvram törléssel és kézi újra konfigolással természetesen) mert abban még a régi -és jól működő- wlan driver van. A 2020.3-ba raktak valami új drivert, azóta szakadozott és ezt a 2020.4-ben sem sikerült javítani. Kár érte, de majd egyszer biztos megjavul.
-
SztiviVander
őstag
válasz
Véreshurka #5857 üzenetére
Csak nem nem gyullad fel a lambéria tőle... De hogy az 50-60foktól mennyire színeződik el vagy vetemedik meg az más kérdés, arról valami lambéria szekértőt kérdezz.
-
SztiviVander
őstag
Újkora óta (3-4 éve) a hátulján van egy 120as venti ami a router usb-jéről pörög 5V-al, semmi hangja, de annyi légmozgás pont elég hogy a cpu 57-60 fok, wifik 45/47. Ha másra nem is, de arra mindenesetre jó, hogy látom amikor már 75-78 fok a cpu hogy ideje kivinni és kifujni belőle a port
Egyébként nem fair a kínai árat a magyar bolti árhoz hasonlítani. Majd ha egyszer kapható lesz itthon (olyan boltban aminek ér is valamit a garanciája), akkor már a xiaomi se 16e lesz...
Vettél rá _valóban_ dual band 7dBi-s antennát? Milyet, hol? Mert a legtöbb noname antenna amit ebay/ali/stb -n most már dualband-ként árulnak azok tökugyanazok a méretezetlen szarok amit pár éve még sima 2.4-hez árultak mert akkor még úgy is el tudták adni. Nekem is van két fajta ilyen nagy bot is, még a régi 841-es tplinkhez vettem, kalap szar volt mindkettő még azon is. Asusra rá nem tenném. -
SztiviVander
őstag
válasz
Tdizsolt #5806 üzenetére
Hivatalosan plex szerver nincs routerekre. A linuxos verziót talán rá lehet erőszakolni entware-el, de passz. Nekem a raspi2 se birta a plex szervert azért is cseréltem le egy gigabyte bryx-re, szerintem az asus is összerogyna tőle. Amúgy miért nem próbálod ki sima dlna-val? Azt alapból tudja az asus.
-
SztiviVander
őstag
Ha a dhcp-vel lenne gond akkor valami olyasmit ir az asus hogy a halozat nem elerheto. Ez amit ir azt jelenti hogy vagy kihuztad a wanbol a kabelt vagy az ellenoldalon (upc modem) nincs mukodo eszkoz. Mivel az asusnal en soha nem hallottam olyanrol hogy leallna a wan portja csak ugy, igy 95% hogy a upc modem szarja ossze magat es kb 5% az esely arra hogy szar a halokabel amivel a ketto ossze van kotve. Mivel ez utobbit gyorsabb csekkolni mint a upct rabirni a cserere igy tegyel be egy masik kabelt kozejuk es proba. Ha ugy is ezt csinalja akkor azt lehetne meg hogy direktbe radugni egy gepet (vagy masik routert ha van) a upc boxra es ha ugy is elhasal akkor mar nehezebben bujik ki a csere alol a upc (ket eszkoz azert ritkabb hogy rossz mint az egy upc box).
-
SztiviVander
őstag
válasz
Tav-Csoves #5468 üzenetére
Mostanában? Már kb 2-3 éve csak az újabb C1/E1 hw rev-eket lehet kapni boltban
-
SztiviVander
őstag
válasz
Intruder2k5 #5422 üzenetére
Na igen, de azért eléggé ismerős benne minden. Eddig minden megy rajta pöpecül, OpenVPN-t is pikkpakk beállítottam. Gyorsabbnak tűnik az egész mint a merlin.
-
SztiviVander
őstag
válasz
Intruder2k5 #5418 üzenetére
Köszi, teszek vele este egy próbát aztán meglátjuk sikerül-e alá varázsolni a mostani openvpn cuccot. Utoljára a wrt54-eimen volt tomato, jó kis nosztalgia lesz
-
SztiviVander
őstag
válasz
Intruder2k5 #5415 üzenetére
szemezek vele már egy ideje hogy ki kellene próbálni milyen
de nincs túl bő lére eresztve a mit-hogyan. merlinre felmegy ez simán fw upgrade-ként? illetve openvpn beállításokat meg cert-eket vajon át lehet vinni belé valahogy viszonylag kis melóval? a többit csak csak beállítgatom újra, de minden kliensen lecserélgetni az openvpn profilt ahoz nincs túl nagy kedvem.
-
SztiviVander
őstag
válasz
resTore.hu #5391 üzenetére
Hol találtál olyasmit hogy támogatott?
-
SztiviVander
őstag
detto. fw frissites utan jol mukodo konfig lement es kesz. amiota megvan (kb 3 eve) meg egyszer se volt resetelve pedig alfa merlineket is rakom mar fel es 7/24be megy. max volt h szar volt az alfa akkor vissza az elozo stabil. sose kellet mentett konfigot se visszarakni pedig vpn, dhcp fix ipk, port forwardok, minden van benne.
-
SztiviVander
őstag
válasz
huncut123 #5194 üzenetére
Es mikori az a gyari fw ami rajta van? Friss? Mert a regebbiekben volt ennyire hasznalhatatlan. Par torrentet azert kellene tudnia letoltenie meg seedelnie is gond nelkul. Lassu persze, de a 10es net azert meg mindig lassabb mint amit a router tud. Vagy a hdd-vel van a gond, ha nem talalja (mert pl elmegy aludni es nem hajlando felebredni) a hdd-t es rajta a torrenteket attol a normal (azaz nem asus fele implementacioju) transmission is lerohad. Volt szerencsem raspbian alatt is szivni ilyennel egy vacak usb haz miatt.
-
SztiviVander
őstag
Nekem ami van az mind szépen pörög 5V-on usb-ről. A nagyon régi, nagy áramfelvételűek lehet hogy nem indulnak el, de nekem olyan már nincs
A routeren egy Xigmatek XOF-F1253 CFS-OXGKS-WU3 van a router usb-jéről kapja a delejt. PCX-ben vettem úgy 1.5 éve azóta megy 7/24-be, de már rég nincs a kínálatukban. A két külső hdd-n meg egy-egy Arctic F12 van, azok is teljesen jók, szintén usb-ről mennek. Ha jól emlékszem azért vettem ezeket mert már akkor sem volt kapható a xigmatek. De igazából bármelyik jó, kis dB, kis áramfelvétel (már ahol megadják) és kis fordulat hogy minél csendesebb legyen. Ekkora felülettel pár fordulattal is pont csinál akkora fuvallatot hogy 20 fokkal hűvösebb lesz a cpu. Ami meg ártani biztos nem árt. Bár lehet enélkül se lenne semmi baja.
-
SztiviVander
őstag
válasz
KaiotEch #5151 üzenetére
En. Baromi hangos. Inkabb raktam ra egy 12centis hazhuto ventit ami eleve alacsony zaju de a router usb 5V-rol plane nulla hangja van. A cpu meg 55-60fok a venti nelkuli 75-85-hoz kepest. Viszont 2-3 havonta ki kell fujni a port mert a venti telinyomja. Amikor mar 70-75fok akkor tudom h poros
-
SztiviVander
őstag
válasz
zsolt_64 #5145 üzenetére
Arra alapozom hogy mint írtam 3 házat próbáltam ki rajta. A két saját (a harmadik ami működött az egy céges WD 2.5 volt) próbája után olvasgattam snbfórumon ahol írták milyen vezérlőket szeret. Persze próbálj meg olyan olcsó 2,5-es külső usb3 házat találni aminél a leírásban benne van milyen chip van benne. Esélytelen. A próba meg tök egyszerű, rádugod, aztán ftp-n elkezdesz róla másolni a gépedre ami gigabiten van a routeren. Ha 18-25MB/s-al csorog akkor az egy usb2-es sebesség. Az usb3-as WD az emlékeim szerint olyan 60-80MB/s körül ment. De az igazsághoz hozzá tartozik hogy ez merlin alatt volt (bár azon részét a fw-nek ami ezért felel merlin nem tudja módosítani, szóval a gyári se jobb) és kb 1 éve. Azóta nem próbálkoztam, mert vettem inkább egy barebone pc-t és azt használom fájl meg média célra. Szóval lehet hogy azóta ez az anomálisa már nincs. Ellenőrizni viszont nem tart semeddig.
-
SztiviVander
őstag
A 40GB-os 4K filmek akkora bitrátával vannak enkódolva hogy ahoz a TV-dnek wifin 866Mbit-es AC-t kellene tudnia hogy stabilan akadás nélkül átmenjen a film. Ha csak 433-as az AC a TV-ben az kevés. Az N-es wifi meg végképp. Hogy mekkora a kapcsolat sebessége azt a routeren a rendszernapló/vezetéknélküli fülön látod, legalábbis merlin fw-el. Gyárin nem tudom van-e ilyen, azt sose használtam. De ha van gigabites lan csatlakozás a tv-n és megoldható akkor szerintem inkább kösd össze őket kábellel, az sokkal stabilabb lesz mint bármilyen wifi. De első körben azt kellene megnézni hogy pc-re (ami gigabites kapcsolattal van a routerre kötve természetesen) a routerre dugott usb vinyóról mekkora sebességgel tudsz másolni (ftp-t vagy samba megosztást be kell kapcsolni a routeren) egy nagyméretű fájlt. Merthogy ott van az az apró bökkenő is hogy sok külső usb3 ház vezérlőjét egész egyszerűen nem ismeri fel az ac68u (sem) usb3-nak és így azt csak usb2 módban működteti. Nekem 3db külső 2,5-es házból 1db olyan van ami usb3-as sebességgel megy a routeren is, a másk kettö az mindenféle pc-n usb3 de a routeren csak usb2. Az usb2 átvitele 20-25MByte/sec (de a router -egy asztali pc-hez képest- gyenge cpu-ja miatt azon még annyi se), tehát a nagy bitrátájú film az már ott eleve elakad.
-
SztiviVander
őstag
válasz
Jostikacska #4843 üzenetére
Hol vetted a routert? Mert lehet hogy egyik LTE savot sem ismeri a router azok kozul amit a T hasznal.
-
-
SztiviVander
őstag
válasz
Neil Watts #4289 üzenetére
milyen hw verziójú a routered? a tomato csak A/B rev-en megy, C/E-n nem. és sajnos hiába vannak új forkok, az érdemi fejlesztés meg is állt azzal hogy shibby abbahagyta.
-
SztiviVander
őstag
válasz
ArthurShelby #4285 üzenetére
90%-a? ha Te mondod...
-
SztiviVander
őstag
válasz
ArthurShelby #4282 üzenetére
vagy egyszerűen le kell tiltani az upnp-t. nem ez az első ilyen hibája és valószínűeg nem is az utolsó.
egyébként ezekben a hibákban az a szép, hogy aki ért hozzá az már rég kiiktatta az ilyen fölösleges marhaságokat, aki meg nem, az sose fog ilyen cikkeket olvasni (meg fw-t frissíteni se). tehát a routerek kb 90%-a simán támadható marad... -
SztiviVander
őstag
válasz
ArthurShelby #4260 üzenetére
ac68-ba nem volt kivezetve webadminra a vlan 380ba se. meg elotte se. merlinbe se. gondolom mert valami plusz kellett a dragabb modellekbe amivel el lehet adni azokat is.
-
SztiviVander
őstag
Lehet hogy csatornától is függ hogy 3an 3 félét látunk? Nálam a 2.4 fix 3-as csatornán van, az 5g meg auton és általában a 100 felettieket használja. Ja és persze maxon a teljesítmény csúszka mindkettőnél.
Amúgy nem az van hogy mivel sok eltérő szabályzás van adóteljesítményre, így az ország beállítás függvényében kellene ennek változnia? Viszont asus-ban én sose láttam pl ilyet hogy oszág beállítás. Vagy beállítják fixen a teljesítményt annak függvényében hogy melyik piacra (eu/japan/usa/stb) küldik? Fura... -
SztiviVander
őstag
válasz
kisbalazs83 #4228 üzenetére
nálam se sokkal több...
ASUSWRT-Merlin RT-AC68U 384.4-2 Sat Mar 24 17:01:45 UTC 2018
/tmp/home/root# wl txpwr_target_max
Maximum Tx Power Target (chanspec:0x1805): 15.50 15.50 15.50
/tmp/home/root# wl -i eth2 txpwr_target_max
Maximum Tx Power Target (chanspec:0xe16a): 23.00 23.00 23.00
/tmp/home/root# wl -i eth1 txpwr_target_max
Maximum Tx Power Target (chanspec:0x1805): 15.50 15.50 15.50 -
SztiviVander
őstag
-
SztiviVander
őstag
-
SztiviVander
őstag
válasz
Véreshurka #4124 üzenetére
igen, a "routeren" alatt azt értettem hogy a router saját network tools menüpontjából. lehet csak annyi volt a baj hogy az asus meg a szolgáltatós eszköz között nem működött a kémia
nekem nincs semmi ilyen szolgáltatós dobozom úgyhogy passzolom hogy melyik mire háklis.
-
SztiviVander
őstag
válasz
SztiviVander #4118 üzenetére
ja es a logokat se artana megnezni,lehet hogy van benne a hibara utalo bejegyzes.
-
SztiviVander
őstag
válasz
Véreshurka #4114 üzenetére
tehat se lanrol se wifirol nincs net, de belepni tavolrol be tudsz tehat a routeren van. akkor ket dolgot neznek meg elso korben.
1. a routerrol lehet e kulso cimet pingelni (8.8.8.8 es index.hu), hogy nem-e csak a nevfeloldas vacakol
2. ha a routeren minden oke akkor pl nincs-e bekapcsolva az ai protection es nem tiltotta-e le valamiert az egesz belso halozatot -
SztiviVander
őstag
válasz
ArthurShelby #4094 üzenetére
csak a teljesseg kedveert, ac68u-ra is jo ideje csak gyari es merlin van. c1/e1 ota nincs se tomato se semmi (orokbeta ddwrt-t inkabb hagyjuk) mas cfw tamogatas ra, es mar azok is kb 2 eves modellek. legujabb lede/openwrt is csak reszben mukodik (2.4 vagy az 5g wifi nem megy) es az is csak c1/e1-ig.
-
SztiviVander
őstag
válasz
ArthurShelby #4062 üzenetére
Teljesen jól olvasod. Nincs és egyelőre nem is tervezi.
-
SztiviVander
őstag
válasz
Gáben81 #4035 üzenetére
én szeretem a legfrissebbet tudni rajta, még ha az esetleges új funkciókat nem is használom (pl most ez az aimesh). mert azért csak javítgatják a biztonsági sérülékenységeket is meg a beépített szolgáltatásokat (samba, ftp, openvpn, stb) is frissítik az újabbakra. persze néha belekerül néhány olyan hiba is ami korábban nem volt, kérdés hogy az érint-e és zavar-e vagy sem. de a mostani legújabb gyáriban már nagyjából minden olyan hibát javított az asus ami sokaknál előjött.
-
SztiviVander
őstag
válasz
Gáben81 #4032 üzenetére
fat16,fat32,ext2/3/4 és ntfs támogatott, az exfat pont nem.
ext-eket a routeren ssh-val (webes felületen ha jól emlékszem csak fat/ntfs választható), fdisk-el particionálva utána "mke2fs -t ext4" -el formázva, vagy win alatt az ingyenes minitool partition wizard -al pár kattintás.
-
szerk: közben megírtam -
SztiviVander
őstag
Na rájöttem mitől csesződött el nekem minden újabb (382/384) merlinben az AC sebesség. Az IGMP snooping ha engedélyezett (és nekem mindig is az volt streaming miatt) akkor a normál 433 helyett csak 86Mbit-es kapcsolat van. És ez nem csak látszat, az átvitel is 40-50Mbit a normál 220-240 helyett. Ja és 384.3 beta1 van fent, töküresre törölt nvram, és csak a wifi manuális bekonfigurálásával is már előjön ez a hiba. Majd ha lesz kis időm kipróbálom a stock asus fw-ekkel is, mert szerintem ez valami asus bug és talán a legutolsóban már javították. De max 1-2 hónap és a Merlin srác is utoléri az asus-t aztán akkor talán ez is megjavul.
-
SztiviVander
őstag
válasz
-Maujuri- #4012 üzenetére
ja, szegeny merlin erik meg nem birja kovetni. 1 honap alatt 3(?) fw, azert ez se normalis. adtak volna ki akkor ha mar viszonylag bugmentes. ez a samsungnal volt eddig divat hogy a vasarlokkal teszteltetik a fw-t, de ugylatszik az asus is rajott hogy ez igy ingyen van...
-
SztiviVander
őstag
válasz
SztiviVander #3937 üzenetére
Ez olyan mintha serult lenne a hdd-n valami ami kellene a minidlna-nak.
-
SztiviVander
őstag
válasz
Neil Watts #3936 üzenetére
Jo dolog a log, de megjobb ha latni is lehet
Merthogy most privat.
-
SztiviVander
őstag
Kollegam gigabites nettel ac68u + dell noti (es egy samu s6-on szinten) 867es portsebesseggel ~460Mb-et mert. A telefonomon a 433as portsebesseggel is megvan a 220-240Mb (ftp-re mert a netem csak 100as) ugy hogy 36-150ig mar 5ghz-en is valami 30 AP ugykodik (innen is udvozlom a telekomot hogy mindenkinek ac-s routert osztogat es be is kapcsolja neki ha kell ha nem) itt a lakoparkban,szoval nem igazan zavarmentes a kornyezet.
-
SztiviVander
őstag
válasz
Intruder2k5 #3875 üzenetére
Amit írtál az úgy érthető is, ha folyamatosan fut valami ami változik + agresszívabb lett hirtelen a cache-elés és azért lenne. De nálam nincs torrent a routeren, az a banánon fut. A hdd ami a routerre rá van dugva csak másodlagos mentésre szolgál, heti egyszer mennek rá a banán 2. hdd-jéről az ottani napi mentések, amúgy routeren lévő hdd alszik. De a próbált időszakban mentés sem volt. Szóval akkor vajon mit kezdett el cache-elni a 382-es (nálam az alfa/beta1/beta2 merlin) ha igazából semmi se változik? Ez ami fura, nem az ha a torrent megeszi a ramot.
-
@nahaggyámár: nem is igazán neked szólt, direkt nem reply írtam hogy inkább csak az vegye magára akinek inge
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Kingston 2x16Gb DDR5 5200Mhz CL40
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD/14"/Gari
- AKCIÓ% Dobozos HP VICTUS Gamer laptop/i5-11400H/16GB/512GB SSD/RTX 3060 6GB
- EVGA 850 BQ 850W 80Plus Bronze félmoduláris táp, összes kábelével,nagyon keveset használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest