Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackSoft
addikt
válasz
WaterWawe #1304 üzenetére
Én gagyibájt lapnál vindóz alól csináltam, de itt én is úgy tudom, hogy BIOS-ból kellene...
Azt esetleg nem tudod, hogy ha most frissítem, akkor a beállítások megmaradnak, vagy mindent elölről kell kezdenem beállítgatni?
(#1304) freestyée: Király
Gagyibájtnál megmaradt minden
-
BlackSoft
addikt
válasz
WaterWawe #1302 üzenetére
Nekem egy *.CAP fájlom van
Alaplapra ragasztott matrica szerint 3404-es BIOS-om van, az meg már *.CAP-et használ elvileg, úgyhogy nem kell konvertálni, meg semmi, nem?
Gyári még nem lett cserélve, mert a 3930K-hoz megfelelő volt. Most viszont CPU csere lesz, ezért fel kell tennem a legújabbat
-
VGYke
addikt
válasz
WaterWawe #1216 üzenetére
Köszönöm Nektek a válaszokat!
Már az új cuccról írok, de még nagyon az elején vagyok az ismerkedésnek.
Első kérdésem: a BIOS-t, hogyan tudom a legegyszerűbben frissíteni?
Win alól megy valamivel, vagy USB? Életemben először fogom csinálni X79-en, elkelne 1-2 tanács.Másik kérdésem a 4x4GB 4 csatornás RAM-al kapcsolatos, aminek kérdését itt tettem fel.
-
-
M0Dair
senior tag
válasz
WaterWawe #1113 üzenetére
Nem volt azoknak a slotoknak az ég világon semmi bajuk.
Egyébként is elnyűhetetlenek, anno nitroztam egyet (nem azt) és elrepedt a foglalat több helyen, mert nem volt rendesen leszigetelve, de ugyanúgy működött. Ez azért nem Asrock, hogy nem működik ez meg az a foglalat mert "meghalt" csak úgy.
Bár Asrock X79 Ex6-al sem volt bajom, csak a melegedés, tehát visszaszívom. -
VGYke
addikt
válasz
WaterWawe #1077 üzenetére
Köszönöm! Már csak az a kérdésem, hogy mennyivel kevesebb vagy több a P9X79 a GA-X79-UP4 (rev. 1.1) lapnál?
Pl. utóbbinál a BIOS 09.05. dátumú. Na de egyébként a 2 lap között mi lehet a lényegi különbség? -
-
Tirexi
addikt
válasz
WaterWawe #943 üzenetére
Mutass egy olyan winyót ami gyorsabb egy memória modulnál. Nem tudsz és nem is fogsz tudni soha sem mutatni olyat. Látom te sem érted amit elmondtam a videóban.
Inkább vegyél valami értelmesebb kamerát mert az unboxing videóidban s.art sem lehet látni.
Olyan mintha valami slow motion lenne az egész főleg az a billentyűs..(#944) Milgram1:
De még mennyire, hogy instabil tud lenni. Főleg az amikor 1 óra játék után csak úgy kidob az asztalra mindenféle hiba nélkül. Na akkor kap el harci ideg mert ha közben nem volt mentés akkor restart. XD
20.5GB a Skyrim mappám szal hajrá. -
Dreamie
őstag
válasz
WaterWawe #927 üzenetére
Köszönöm!
4 és fél órás meló volt, de megérte!
Coolink Swif-1201
Ventilátor:
- Mérete: 120x120x25mm
- Fordulatszám: 700 - 1200 RPM
- Légszállítás: 40 - 65m³/h
- Hangkeltés: 9 - 17dBA
- Maximális fogyasztás: 0,84W
- Üzemi feszültség: 6-13V
- LNévleges futás: kb100.000 óraezek a ventik azok.
-
Tidus
addikt
válasz
WaterWawe #919 üzenetére
Egész jól szörfözöl az X79 világában, néhány hetente új(más) típusú alaplap.
Viszont mire ki ismernéd, v. tapasztalatot gyűjtenél lecseréled,
Igy azt mondhatod el mid volt, de konkrét véleményt v. tapasztalattal nem rendelkezel. csak negatívummal.
Nekem az elmúlt egy évben véletlenül sem jutott eszembe a lecserélés, bár az első héten a tapasztalatlágonságom miatt megbántam hogy megvettem. Sok mindenre rájöttem magamtól, és itt is segítettek ha kérdeztem. Ezért teszem én is ha úgy érzem hogy nem írok hűlyeséget. A sorozatos negatív élmények után sem gondoltam az eladáson, mert tudtam hogy nem a vassal van a hiba, hanem az userral!Aztán jöttek a siker élményeim, és az elegedettség érzése. Csak vinyót, és VGA-t cseréltem. Ha le is cserélem csak is komolyabbra, a korral haladni kell. A visszafelé fejlesztés nem gazdaságos, még átmenetileg sem.A VRM hűtést pedig szivleld meg 04ahgy-tól, mert kukába is vághatja a csúcskategóriás alaplapodat. Már mint a hő.
-
Tirexi
addikt
válasz
WaterWawe #913 üzenetére
Ja hogy ti nézegetitek a gép belsejét használat közben?
Én úgy vagyok vele, hogy amit nem látok nem fáj és ha nem is hal be tőle akkor mehet.
90 fok... Kit érdekel, ha nem okoz hibát. Úgy sem fogod a végtelenségig használni. Eladod mielőtt meghalna.Válts át AMD-re az mindent visz és utánad dobálják olyan olcsó. Játékra tökéletes és csak 40 fok terhelés közben.
-
Tirexi
addikt
válasz
WaterWawe #910 üzenetére
Akkor te ott valamit nagyon benéztél.. 90 fok a VRM?
Nem tudom ezt hol és mi írta ki de nekem 50 fok fölé nem ment semmi a CPU-n kívül abban az Asrock-ban (Aida64) és random fagyás sem volt.
Ott valami BIOS beállítási hiba volt akkor. Valami Auto feszt kapott és túl kevés/sok volt.Te a gépet nem csak meg venni kell hanem használni is tudni kell. Annó én is szoptam ezekkel de aztán körültekintően rengeteg fórumot járva (nem csak ezt, külföldit is) mindig kaptam választ a problémámra.
A H100i baját is angol fórumon találtam meg. Itt már mindent kitaláltak még alaplap, CPU és RAM hiba is volt.
Aztán kiderült, hogy szar volt a program. Na bumm.100%-ba bátran állítom, hogy azt az Asrock-ot neked simán be tudnám lőni 24/7-be úgy, hogy egyszer nem fog kifagyni és nem lesz 90fok semmi...
-
M0Dair
senior tag
válasz
WaterWawe #910 üzenetére
Azt nem értem, hogy ha BIOS-ban Asus SPD látja a teljes 16Gb-os mem készletet és a quad-channelt is (tehát minden slot működik, quad channel aktív), Win alól CPUz és Aida is látja a quad channelt és a 16Gb-ot és nincs fizikális sérülés, akkor, hogy a fenébe ír ki 12-t?
Nem lehet valami kosz, vagy ilyesmi? Kontaktsprézést mindenképpen próbáld ki. Asrock VRM baromi forró volt nálam is, hiába ment rá a rendszerventi, de hát azon az áron mit vár az ember.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
WaterWawe #903 üzenetére
Az, ért lenne jó, mert te folyamatosan alaplaphibát hangoztatsz, ami a topik többi olvasójának már több, mint fura. Ha átmenne valaki, attól nem javulna meg a géped, de kiderülhetne legalább, hogy ha valami más a rossz.
Most én is ajánlkozhatnék én is, hogy az én CPU-m is kölcsön adom tesztelni, de túlságosan féltem, mert csak egy golden példányom van.
HGyu
-
Tidus
addikt
-
Tidus
addikt
válasz
WaterWawe #889 üzenetére
Javaslok neked egy megoldást a problémádra, ezzel lehet hogy pontot tehetsz a mizéria végére.
Bios-ban lépjél be IDE.
Itt láthatod a Ram-jaidat. azt is hogy hány MHz-n mennek, és a beállítás lehetőségeket.
Nálam a kép alapján 1600MHz-n mennek a 2133MHz-s G.Skill-ek, Alapjáraton van a rendszer.
A DIM Slot # menüben megnézheted mind a nyolc foglalatot, és láthatod hogy melyikben milyen Ram-ok vannak milyen beállításon, és mekkora MHz-n mennek / pillanat.
Ha itt a Biosban látod az összes ramot amit behelyeztél, akkor az alaplappal nincs probléma. Ha nem látja akkor hiba van, v. a Ram-okkal, v. az alaplappal.
A Ram-okat amiket használsz nézd meg az alaplap gyári oldalán, és a Ram gyári oldalán. Egyáltalán alakalmasak e ehhez a konfigurációhoz. Ezekből a támogatásokból adódóan előfordulhat hogy a Win. sem látja.
Én a Ram-ok kiválasztásakor figyelembe vettem hogy az R4E alaplap támogatva legyen a Ram-ok gyári oldalán, valamint a Ram-ok támogatva legyenek az alaplap gyári R4E-DRAM-QVL listáján. Ez szerintem alap dolog egy ilyen konfiguráció létrehozásánál. Ezek után lehet gondolkodni mit bír a pénztárca. -
Tidus
addikt
válasz
WaterWawe #849 üzenetére
Cseréld le a Kingston-okat.
(#881) freestyée:
Most szerezted be az alaplapot, igazából csak anyit tudsz róla amit itt olvastál. Nincsenek saját tapasztalataid, pedig azokból lehet igazán tanulni. Viszont ezért kell meghalgatni a véleményeket is.
Én amikor megvettem a cuccost egy éve, egy hétig szívtam a Biosal, a Ramokkal a procival, mire összeállt a beállítás. A Ramokat én is cserélgettem, probálgattam, nem tudtam eldönteni hogy azokkal van e a gond, v. az alaplappal. Aztán csak beállítás probléma volt. Itt nem úgy mennek a dolgok, hogy összerakom bekapcs. aztán AUTO beállításon mennek a dolgok. Aztán ha tuningolok akkor megpiszkálom valamelyik AUTO-t.
Én nem tartom valószínűnek hogy baja lenne az alaplapnak, mivel ezek nem átlag user felhaználásra készültek, komoly teszt után kerülnek a dobozba. Bár az ördög tényleg nem alszik, ott van példának annak idején BMW001 példája is. Aki régóta itt van tudja, ha nem akkor visszaolvas.
Személyes tapasztalat alapján, ami lehet hogy nem is tapasztalat csak hozzá nem értés. Általánosságban nem szabad becsmérelni semilyen terméket. -
Tirexi
addikt
válasz
WaterWawe #851 üzenetére
A Quad Channel is egy nagy parasztvakítás már rájöttem.
Ez szimpla duál:Ez Quad-ban nekem éppen hogy elérte a 20k-t 4.6Ghz-en egy 6 magos CPU-val.
Ez meg 4 mag és 4.4Ghz. Meg merném kockáztatni, hogy 5Ghz-en over 30k lenne...Úgy hallottam, hogy a quad channel-t csak bizonyos erre fejlesztett programok használják ki. Játéknak tökmind1, hogy dual, triple vagy quad.
Vagy te filmeket renderelsz éjjel nappal?Elég a 4GB ram is iWater.
-
tom_tol
addikt
válasz
WaterWawe #849 üzenetére
Nyilván ez sem tökéletes, de nem rossz lap.
A foglalat nem igazán passzentos ez eredményezheti hogy nem látja a lap a ramot.
Amit subaru írt, mozgatni a modult ez is segíthet.
Ha túl erős a lefogatás abból is adódhat ilyen jellegű probléma.
Velem többször előfordult hogy lazítanom kellet a blokk lefogatásán.
Mindhárom esetben a cpu-z kiírja hogy quad ramod van de valójában nincs.
Üdv -
subaruwrc
félisten
válasz
WaterWawe #829 üzenetére
csak rendesen bele kell tuszkolni a ramot a lapba, és a függőlegestől jobbra balra finoman megmozgatni hogy minden kis érintkező érintkezzen rendesen, aztán látni fogja mind a 16 gigát. nálam is rendszeresen előfordult hogy kevesebbet látott, de ez megoldotta a problémámat.
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
WaterWawe #822 üzenetére
Itt már volt hasonló probléma, én erre találtam is egy megoldást, mégpedig itt.
Olvasd végig. Sajnos nem egyedi bajok ezek. Pedig egy ilyen lapnál már az ember örülne, ha nem botlana bele ilyen hibákba.szerk: mellesleg nektek is van ez az 503 hiba?
503 - Service Unavailable
Sajnos kérését pillanatnyilag nem tudjuk teljesíteni. Kérjük próbálja újra egy kicsit később.
10/9x nem tölti be az oldalt, nem küldi el az üzenetet.. Már ha írok, mindig előtte kimásolom a szöveget hogy ne vesszen el, mert persze hibázik. -
AjgorB25
csendes tag
válasz
WaterWawe #819 üzenetére
Előre szólok, hogy még kezdő vagyok, szóval ha hülyeséget írnék akkor kérlek javítsatok ki.
Szóval az R4E BIOS-ában van lehetőség lekódolásra. (Bár hogy ennek mi a létjogosultsága azt nem nagyon értem.) Gyorsan utánaolvastam és a leírás 105-106 oldala szerint ha valaki elfelejti a jelszót (vagy a te esetedben az eladó elfelejti megmondani), akkor van lehetőség a törlésére:
"If you have forgotten your BIOS password, erase the CMOS Real Time Clock (RTC) RAM to clear the BIOS password. See section 2.3.10 Rear panel connection for information on how to erase the RTC RAM."
Hogy ezt a CMOS Clear-t hogy kell csinálni az itt le van írva, bár én ezt a Jumper-t egyszerűen nem találom. (Az LN2 nevű akar ez lenni? Mert neked a hátlapi CRL CMOS gomb kevés lenne mert az ugye a RTC RAm-ot nem törli.)
Remélem azért valamit tudtam segíteni. -
Tidus
addikt
válasz
WaterWawe #770 üzenetére
Gondolom akkor a gyárilag támogatott LN2 mód sem fog hiányozni.
Válaszd a formulát, kiváló az integrált hangja, és gamera van kitalálva.
Az Extreme lap tuningra van kihegyezve, amit igazából egy átlag user soha nem használ ki, a hang gyengébb rajta, és ráadásul sokkal drágább.
Mégegyszer választhatnák, nem biztos hogy az Extremet venném meg. Bár maximálisan elégedett vagyok vele. -
-
Syz
senior tag
válasz
WaterWawe #692 üzenetére
Én most egyenlőre áttettem az SSD-t az egyik Sata2-es portba meg a memóriákkal bohóckodom.Kivettem egyet és csak 3 maradt benne,a gép szarul indult,minden sokáig töltött.Most csak két modul van benne jelenleg ahogy a kézikönyv megkívánja.Egyébként nézem a támogatott 1600-as memóriamodulok listáját és van ugyanilyen KHX-es C9D3-as a listában de mind kivétel nélkül XMP támogatottságot ír a végén illetve ez a 4x 4 Gb ami nekem van ez mind különálló modul tehát 4G-s.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest