Hirdetés
- Autós kamerák
- Egér probléma
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidus
addikt
Én két évvel ezelőtt amikor X79-re váltottam, mert késztetést éreztem a kipróbálásához...
Egyiket sem tudtam hogy mit jelent. Aztán rájöttem, mert telepítettem őket.**ASUS Probe II Sense Driver :
Az ASUS PC Probe egy egyszerű segédprogram, amely úgymond figyeli a számítógép ventilátor fordulatot, feszültség és a hőmérséklet. Továbbá, megjeleníti a rendszer adatait, merevlemez-terület, a memória használatot, a processzor típusát és a processzor sebességét. A telepítés után az alkalmazás tálcán marad ikon formájában, ha beállítod a küszöbértékeket akkor hangjelzéssel figyelmeztet. Hőmérséklet, feszültség túllépés. Ha a rendszer túlhajtod, ne feledd, hogy kapcsold ki, v. emeld az értékeket.
Egyébbként ha Win8.-at használsz akkor a windows store-ból ingyenesen elérhető. Így csempe formátumban is láthatod a valós rendszer adatokat. -
Tidus
addikt
Érdekesség képpen egy X79 sztori.
Ma voltam meghalgatáson, ami próba nappal volt egybekötve. Pc. szervizes munkatársat kerestek egy helyi számtek kereskedébe. Mint kiderült az előző kollégától azért váltak meg mert "nem volt felnőve a feladathoz".Tovább nem részletezték.
Az én feladatomról röviden, mivel nem ez a mondani valóm lényege.
Kitették a dobozokat, egy gépet kellett összerakni, win, 7-et telepíteni, és a felsorolt szoftvereket feltenni, pendrive-ról. Krekkelt Win 7, krekkelt progikkal. Optikai meghajtó sem kellett a gépbe, mivel azt mondták, egy cégnek lesz a gép, felesleges bele. Ezt megértettem, de krekkelt op. rendszer, krekkelt szoftverekkel, cégnek?
Minden meglett, renden is volt, és jöttek a kérdések.
Milyen foglalatokat ismerek, és nevezzem meg a hozzájuk tartozó lapkakészleteket.
Elsoroltam az AMD-t, cpu fajták, északi, déli híd párosításokat. Ez után jött az intel.
Egyből X79-el, kezdtem, ha már ebben utazom. Szervízvezető rámnézett kérdően, majd megkérdezte. Az melyik!? Hát mondom, X79 - LGA 2011. Majd kérdően megkérdezte ismét. Az milyen, milyen fajta processzorokat fogad? Hát mondom, i7 -39xx "K" és "X" végződésű processzorok. Nézett rám, és én is ő rá, láttam rajta fogalma nincs róla hogy miről beszélek, mintha a holdról jöttem volna. Attól függetlenül, hogy ő a szervíz vezető. Nem is bonyolította tovább az intel kérdést, nem is érdekelte a többi foglalat. Pedig csak egyet említettem. Igy én sem bonyolítottam a 4xxx kérdést, a "K" és az "X" végződést nem is említve.
Pedig a gépet ASUS - INTEL i3 párosítással raktam össze.
Egyszerűen hihetetlennek tűnik, még nekem is, és több éve működik az üzlet. Igaz a netes árlistát elnézegetve, nincsenek komoly cuccok, AMD FM, és AM3+ nincs, Intel 1156, 2111 nincs. Az integrált processzoros alaplapok is ismeretlenek.
Úgy jöttem el, hogy a továbbiakról nem is beszéltünk, az említett szervíz vezetővel. Mármint tájékoztatnak e, felvesznek e, mennyi lenne a bér, szóval semmi.
Én meg nem is kérdeztem... -
Tidus
addikt
Javítom a hozzászólásomat.
A linkelt Rampage IV Extreme Black Edition alaplap, nem Black Edition, hanem Fekete nyákon kiadott sima Extreme alaplap amit Rev. 1.02 gyári széria számmal láttak el. Ez a széria szám megegyezik, most már úgy nevezhető alap Rampage IV Extreme alaplap Revizíó számával. Ezek szerint elvben csak dizájnt kapott, de a részletek hamarosan kiderülnek.A Rampage IV Extreme Black Edition alaplap egy teljesen felturbózott Rev. 1.01 gyári széria számmal ellátott alaplap. Ami látványban is külömbözik fent említett Rev. 1.02 alaplapoktól. Részletek hamarosan kiderülnek.
(#1028) Syz: Álltalánosságban értettem a gyűjtögetést, a fórumtagoknak szólt a felhívás. Egyelőre marad az enyém is.
Elégedett vagyok vele, minőségben, és potenciálban is. Amúgy ki sem használom. -
Tidus
addikt
Még válaszoltál belinkeltem én is.
Ez fenomenálisan néz ki.
A Bios modosításokat már nézegettem az ASUS oldalán. De gondolom az új revizíó más módósításokat is tartalmaz.
A SupremeFX-et megkapta, az szembetűnő.Ár, 150-180 ezer körülire tippelem.
Megint van cél a gyűjtögetésre.
-
Tidus
addikt
A mai napon megérkezett a nagy tesó! Inkább tovább fejlesztett verzió, Rev. 1.02 széria.
ASUS Rampage IV Black Edition
A kép nagyítható.
Találtam egy ilyen képet is az alaplapról, szerintem a részletek rövidesen kiderülnek.Részletek egyelőre az Asus R.o.G.oldalán találhatók.
-
Tidus
addikt
Ez is igaz.
De a 4 way-al meg én vagyok úgy, hogy az már tényleg csak az FPS-ről szól.
De az előző linked viszont arról szól amiről beszéltünk. A PCIe 3.0-ás mérés IvyBridge, a PCIe 2.0-ás mérés SandyBridge platformon készült.Képen látható R4E deszka rendesen megkapta ami jár neki.
-
Tidus
addikt
Nem mindegy, föleg ha már csúcs kategóriát hajtasz.
(#1019) 04ahgy: Ennyi hivatalosat találok én is.
-
Tidus
addikt
Ezt a natív támogatást, van egy éve is hogy olvastam egy intel oldalon. Akkor már meg volt az X79 alaplapom. Éppen tűnödtem is rajta, hogy ilyen csúcs kategória, és csak biosban tudja natívan. Le volt írva konkrétan mit is jelent ez, de sajnos nem találom az oldalt.
Ezért is csak ennyit írtam róla, hátha valaki más jobban belemászott a témába és konkrétumokkal tud szolgálni.
Olyat nem írok, amit csak úgy kigondolok.
Fórumokban sem konkretizálják a 3.0-át
Itt is említik, de semmi konkrétum.
Itt sem jelölnek PCIe-3.0 támogatást.
De mint megfelelő topik, idevágó témával. Pontot kell a dolog végére tenni.Nálam is 2.0 van, ez volt az első dolog amit megnéztem a GTX 7xx VGA behelyezése után.
-
Tidus
addikt
válasz
fatal1ty1984 #993 üzenetére
BIOS
Extreme Tweaker --> GPU/DIMM Post --> GPU Post: Itt látod hogy a működésben lévő VGA-k milyen interfészen mennek. De elötte a --> PCIe Lane Simulator --> Occupied-re állítsd az 1. és 3. slotot.(#996) freestyée: Nálam szintén mentek SLI-ben GTX kártyák, első és harmadik slotban x16-os beállítással. Az AMD egy más világ.
-
Tidus
addikt
Már a 4004-es Bios(2013-05-14.) is tartalmaz új CPU támogatást.
A legújabb bios(4206) is támogat NEW CPU-t(2013-07-26.) Ezt említetted.
Nem néztem de a BIOS-ban meg kellene nézni hogy a BCLK szorzó beállítás hány magot támogat. A legközelebbi indításnál meglesem.
Bár nem biztos hogy nyolc magot hoz, mivel várhatóak négy magos CPU-k is, a meglévő hat magosak mellett. -
Tidus
addikt
Hm...
Én még nem találkoztam ilyen jellegű problémával R4E lapnál. Ha nem megfelelő a beállítás el sem indul.
Javasolnám hogy a beállításaidat jegyezd fel, és egyenként módosítsd, és probálkozz az indításokkkal. De előtte normál beállítással indítsd, hogy produkálja e úgy is. -
Tidus
addikt
válasz
WaterWawe #919 üzenetére
Egész jól szörfözöl az X79 világában, néhány hetente új(más) típusú alaplap.
Viszont mire ki ismernéd, v. tapasztalatot gyűjtenél lecseréled,
Igy azt mondhatod el mid volt, de konkrét véleményt v. tapasztalattal nem rendelkezel. csak negatívummal.
Nekem az elmúlt egy évben véletlenül sem jutott eszembe a lecserélés, bár az első héten a tapasztalatlágonságom miatt megbántam hogy megvettem. Sok mindenre rájöttem magamtól, és itt is segítettek ha kérdeztem. Ezért teszem én is ha úgy érzem hogy nem írok hűlyeséget. A sorozatos negatív élmények után sem gondoltam az eladáson, mert tudtam hogy nem a vassal van a hiba, hanem az userral!Aztán jöttek a siker élményeim, és az elegedettség érzése. Csak vinyót, és VGA-t cseréltem. Ha le is cserélem csak is komolyabbra, a korral haladni kell. A visszafelé fejlesztés nem gazdaságos, még átmenetileg sem.A VRM hűtést pedig szivleld meg 04ahgy-tól, mert kukába is vághatja a csúcskategóriás alaplapodat. Már mint a hő.
-
Tidus
addikt
Én már követni sem tudom az eseményeket.
Most már a Bios sem látja? Eddig csak a Win. nem látta.
Ha a Bios, és a CPU-Z látja, de a Win. nem ez esetben nem cserélném le az alaplapot. De a Win.-t már igen.
Egy XMP beállítást is kipróbálnák persze ha tudják a Ram-ok, (és a felhasználó a beállítást) ha nem akkor nem is idevalók. Mármint a Ram-ok. -
Tidus
addikt
-
Tidus
addikt
válasz
WaterWawe #889 üzenetére
Javaslok neked egy megoldást a problémádra, ezzel lehet hogy pontot tehetsz a mizéria végére.
Bios-ban lépjél be IDE.
Itt láthatod a Ram-jaidat. azt is hogy hány MHz-n mennek, és a beállítás lehetőségeket.
Nálam a kép alapján 1600MHz-n mennek a 2133MHz-s G.Skill-ek, Alapjáraton van a rendszer.
A DIM Slot # menüben megnézheted mind a nyolc foglalatot, és láthatod hogy melyikben milyen Ram-ok vannak milyen beállításon, és mekkora MHz-n mennek / pillanat.
Ha itt a Biosban látod az összes ramot amit behelyeztél, akkor az alaplappal nincs probléma. Ha nem látja akkor hiba van, v. a Ram-okkal, v. az alaplappal.
A Ram-okat amiket használsz nézd meg az alaplap gyári oldalán, és a Ram gyári oldalán. Egyáltalán alakalmasak e ehhez a konfigurációhoz. Ezekből a támogatásokból adódóan előfordulhat hogy a Win. sem látja.
Én a Ram-ok kiválasztásakor figyelembe vettem hogy az R4E alaplap támogatva legyen a Ram-ok gyári oldalán, valamint a Ram-ok támogatva legyenek az alaplap gyári R4E-DRAM-QVL listáján. Ez szerintem alap dolog egy ilyen konfiguráció létrehozásánál. Ezek után lehet gondolkodni mit bír a pénztárca. -
Tidus
addikt
válasz
WaterWawe #849 üzenetére
Cseréld le a Kingston-okat.
(#881) freestyée:
Most szerezted be az alaplapot, igazából csak anyit tudsz róla amit itt olvastál. Nincsenek saját tapasztalataid, pedig azokból lehet igazán tanulni. Viszont ezért kell meghalgatni a véleményeket is.
Én amikor megvettem a cuccost egy éve, egy hétig szívtam a Biosal, a Ramokkal a procival, mire összeállt a beállítás. A Ramokat én is cserélgettem, probálgattam, nem tudtam eldönteni hogy azokkal van e a gond, v. az alaplappal. Aztán csak beállítás probléma volt. Itt nem úgy mennek a dolgok, hogy összerakom bekapcs. aztán AUTO beállításon mennek a dolgok. Aztán ha tuningolok akkor megpiszkálom valamelyik AUTO-t.
Én nem tartom valószínűnek hogy baja lenne az alaplapnak, mivel ezek nem átlag user felhaználásra készültek, komoly teszt után kerülnek a dobozba. Bár az ördög tényleg nem alszik, ott van példának annak idején BMW001 példája is. Aki régóta itt van tudja, ha nem akkor visszaolvas.
Személyes tapasztalat alapján, ami lehet hogy nem is tapasztalat csak hozzá nem értés. Általánosságban nem szabad becsmérelni semilyen terméket. -
Tidus
addikt
Nem tudjátok, OpenGL-t lehet frissíteni VGA-n?
Ugyan is VGA-t akarok venni, és kinéztem egy MSI GTX680 Lightning kártyát. De nem a legújabb 4.3-ast, hanem egyel régebbi 4.2-es OpenGL-t tudja.
Nem ártana ha tudná a legújabbat, a nagy felbontás, és az Nvidia 3D Vision miatt. -
Tidus
addikt
válasz
AjgorB25 #788 üzenetére
Az 1.-es(EATXPWR), 2.-es(EATX12V-2) mindenképpen használni kell, min. 350 W. táp ellátás kell nekik. Nálam a 3.-as(EATX12V-1) is be van dugva mivel tudja a tápom. De alapjáraton nem szükséges. Emelt órajeles (24/7)-nél ajánlott az alaplap tápellátásához. Ha nem használod és kellene, úgy is észreveszed.
A 4.-es(EZ PLUG-1) a PCIe x16 VGA foglalatoknak, és a memória moduloknak ad további feszültséget. Nálam ez is be van dugva, tudja a tápom.
Ha nem használom a 3.-ast, és a 4.-est akkor is stabil alapjáraton a rendszer. -
Tidus
addikt
válasz
WaterWawe #770 üzenetére
Gondolom akkor a gyárilag támogatott LN2 mód sem fog hiányozni.
Válaszd a formulát, kiváló az integrált hangja, és gamera van kitalálva.
Az Extreme lap tuningra van kihegyezve, amit igazából egy átlag user soha nem használ ki, a hang gyengébb rajta, és ráadásul sokkal drágább.
Mégegyszer választhatnák, nem biztos hogy az Extremet venném meg. Bár maximálisan elégedett vagyok vele. -
Tidus
addikt
Nem igazán jársz jó helyen azzal az AMD-vel.
Ebben a topikban gyülekeznek a tulajdonosok.
Ha frissíted, akkor AUTO-ra és gyárilag definált értékre állnak be a beállítások.
A RAM beállítás max, 1600 MHz-re fog beállni, mivel ez felett neked kell megadnod az OC. beállításokat.
Frissítés előtt el kellett volna mentened a beállítást.
CPU LEVEL UP funkció automatikus OC. funkció. Alapul véve a CPU-t, a BIOS megjeleníti OC. lehetőségek a magasabb CPU órajeleket. A kiválasztás után a BIOS automatikusan beállítja valamennyi OC. paramétert.
Ebben a funkcióban állíts vissza a proceszorodnak megfelelő értéket. Én DISABLE-t javaslok alapórajelen. Majd RAM órajelet, időzítést és feszt. -
Tidus
addikt
Ha az alaplapod oldalán figyelmes vagy és olvasgatsz, ha már megvetted. Akkor vissza sem kellett volna itt olvasnod.
Ezért én nem hittem volna hogy te Biost frissítesz, és nem tudsz a Converterről.Ezért nem említettem.
De látom megoldódott, részben hála 04ahgy-nak. -
Tidus
addikt
A Formula integrált hangja nagyon komoly.
Az ASUS Xonar D2X-et 118 dB-es jel-zaj arány jellemzi mind a hang be- és kimeneténél. Az alaplapinál pedig 110 dB-es jel-zaj arányt (SNR) sikerült elérni, vagyis szinte teljesen veszteségmentes audioátvitelt.
Szóval az alaplapi tisztábban szól.. De ezen nem lehet csodálkozni az említett Xonar nem mai gyerek.
Hasonlíts: Xonar D2X - SupremeFX III
Én nem tartom szükségszerűnek ezen hangkártya használatát R4F alaplaphoz. -
Tidus
addikt
válasz
WaterWawe #670 üzenetére
Mint jeleztem nem ASRock alaplap bios beállítást adtam, ne csodálkozz ha nem jó. Ha előbb észreveszem nem is válaszolok.
Itt rajtad kívül senki nem tudja hogy mit jelent az adott alaplap B3 és B7 kijelző post.
Nem sok, az annyi.
Szerintem jobban járnál ha ASRock megfelelő topikban kérdeznéd a beállításokat. -
Tidus
addikt
válasz
WaterWawe #664 üzenetére
Elsősorban három oka lehet, ha 2400 MHz-s ramjaid vannak.
1. Időzítés nem megfelelő. -->(Kingstone-t nem ismerem, de rajta a dobozán.) (G.SKILL:11-10-24-2)
2. CPU VCCSA fesz nem megfelelő. -->(Érték: 1,250V)
3. DRAM Voltage (CHA, -CHB, -CNC, -CHD) nem megfelelő. -->(Érték: 1,650V)
AI Overlock Tuner --> XMP --> Profile #1
BCLK -->100 (Ha alapon van minden, és a RAM-ok XMP-n.)
Rampage Tweak --> Mode 1Nálam ez így műkszik.
-
Tidus
addikt
A C1E kinél így, kinél úgy jön elő. Lehet hogy sehogy mert beállítás függő is .
De az ésszerűséget követve, ha már tuningolok az energia gazdálkodást kikapcsolom. A minnél jobb, és stabilabb eredmény érdekében. Valamint ha órajelet nézek és esetleg egy Validot is nyomok, akkor látom hogy mennyi az annyi, nem. -
Tidus
addikt
-
Tidus
addikt
válasz
raziel01 #569 üzenetére
Nálam ezek elengedhetetlenek ha szerelek. A csuklópánt a konektor földelésére van csatolva.
Ha asztalon van a cucc akkor is használom.
Úgy három éve egy Giga 4850-es VGA-t megfogtam kiszereléskor, és behalt. Biztos vagyok benne hogy az érintéstől.(#582) Tirexi: Milyen beéllításon, alap, v. 4xxx MHz.
Alap beállításon stabilra tudtad tenni? -
Tidus
addikt
Ha nincs LN2, és extrém tuning akkor jó a R4F alaplap is. Saját tapasztalat.
De ha van kess alaplapra, akkor természetesen a legjobb dukál.
De 2013-ban 8 Core SandyBridge-E és 6-12 core Ivybridge-E jön. És ezek alá új X79 alaplapok, arra kéne várni , addig áthidalni az időt. -
Tidus
addikt
Azt hittem estére javul a helyzet.
Emlékszem rá, mikor előszőr összeraktam a cuccost én is szívtam vele két napot. Állandó kék halál volt a vége. Már kezdtem feladni amikor rájöttem hogy nem megfelelők a ram időzítések. Ha megfelelő(gyári érték) beállítást csináltam, akkor a fesz nem volt jó. Utánna néztem a fesznek, beállítottam a gyári időzítést és a feszt, ekkor megint kék halál, mert XMP-ben kellett volna hajtanom a 2133 MHz-t. Beállítottam az XMP-t, kék halál ismét, mire rájöttem, olvastam a G.SKILL oldalán hogy a CPU VCCSA Manual Voltage-t ---> 1.250 v-re kell emelni.
Na innentől okés lett a dolog.
Szóval ha egy beállítás nem megfelelő akkor nem megy a dolog.
Látom RipjawsZ 2133MHz modulokat használsz te is. Nézz utánna amiket leírtam.Miért nincs garid, egy évesnél nem lehet több, három jár rá.
-
Tidus
addikt
-
Tidus
addikt
Salát tapasztalatból írtam, az 1,4v-t. És ez léggel, nem H100-al.
Ráadásul a Bios is "őskori". -
Tidus
addikt
Én Bios frissítés után, új Bios indításkor szoktam a következőket beállítani, nálam így stabil, csak az van állítva amit muszáj. Post kijelző "AA", Win 8 nem fagy.
Minden Auto beállításnál.
AL OVERLOCK TUNE: Manual
BCLK: 100
CPU STRAP: 100
MEMORY FREQ: megfelelő ajánlok 1600MHz-t.
DRAM TIMING: Gyári megfelelő, vagy 1600MHZ-nek megfelelő
CPU VCORE: 1,185 --> 1,225v Nálam mind két szélsőséges beállítás jó.
DRAM VOLTAGE: 1,5v 1600MHz-nél, feljebb 1,65v.
A Két SPREAD: DISABLE
C1E mindkettő: ENABLE
EIST: ENABLE
Minden más gyári beállításon van.Más beállítást feleslegesnek tartok megadni, mert nekem 3930k-m van.
-
Tidus
addikt
Nekem nem formulám van de neked is két Bios chiped van, teszteld a Biosokat, ugyan azon beállítással.
ChineBench-et ajánlok, a pontozása nagyon érzékeny.
Amúgy sem ártana a Bios CAP convertert telepítened, és a 1404 óta megjelent további nyolc "Improve system stability" frissítés.
Aztán te tudod... -
Tidus
addikt
Szokás szerint egy nap került fel az R4E Bios a Formulával.
Ez a 15. Bios. -
Tidus
addikt
válasz
radi8tor #413 üzenetére
Az adatokból láthatod, de itt hasonlítgathatsz: i7 3930K <-> E5 2650.
Egyébbként most néztem az R4E Bios mag kezelést. A jelenlegi legújabb Bios-ban.
Fizikailag 6 mag szorzóját lehet kezelni.
Összegezve lehet egy beállítással mindet. (mennyi a mind?)
Auto alapon az összes mag. (mennyi az összes?)
Szóval ha kezeli a nyolc magot akkor az utobbi két beállítás valamelyikével.
De mint már fentebb megjegyeztem, kellene egy Xeon, próba járatra. -
Tidus
addikt
válasz
rybka3ctg #409 üzenetére
Mit nem értesz, le vezessem betű szerint...
Itt nem elfogultságról van szó, hanem ez van, ezek a tények.
Ha pedig tényleg nem érted, akkor ne kérdezzél Xeon-ról, i7 3xxx Gen3-ról, és álltalában X79-ről.
Én segítek szívesen ha tudok, ha nem akkor én is kérdezek. De amúgy mire vagy kiváncsí?(#410) tom_tol:
-
Tidus
addikt
válasz
radi8tor #404 üzenetére
Az hogy nincs az alaplap listájában még nem jelent semmit, igazából csak a tényszerű teszt mutatná meg. Persze ahhoz kellene egy alaplap és egy proci is.
Szerintem az alaplap supportjába előre megfontolt módon nem tették bele a Xeonokat, mival azokat Workstation alaplapokhoz szánja a gyártó(intel). Nem az általános X79-et befogadó alaplapokhoz. Föleg nem az Asus R.o.g szériás alaplapok listájába valók, mivel ez a kategória gyárilag tuning széria. A Xeonok pedig köztudottan nem. Erre a platforma a 3xxx CPU-k vannak kifejlesztve.
Nem hiszem hogy "buherált" lenne a link, bár egy sima paint-al is kivitelezhető lenne. -
Tidus
addikt
-
Tidus
addikt
A lapcsaládhoz méltóan változott az 1.hsz. mivel eddig nem volt nyitó hsz.
-
-
Tidus
addikt
válasz
SSJmeszes #389 üzenetére
Az Extreme könyve is ezt írja.
Valamibe belenyúltál rendesen.
Hátlapi v. alaplapi Q Resetet csinálj. Aztán stabil alapbeállítás és mentsd el a Biosba.
Nálam bios frissítés után a második lépés, hogy elmentem a dolgaimat a Biosba.
Ha van stabil tuning beállításod mentsd el, így ha nem műkődik valami más beállítás csak egy katt. és visszakerülsz a stabil alapra.
Ha nem másolgatsz a chippeken akkor jegyzetet is készíts a beállításokról, mert frissítéskor törlödik. -
Tidus
addikt
Miért bonyolítottad azt ami egyszerű. négy perc után meg kellet volna szakítanod a dolgot.
A Bios filet nem R4E.ROM-ra, hanem R4E.CAP-ra kell átnevezni.
Nem EZ-vel kellett volna csinálnod.
Ugyanis a Rampage Biosa 1404 Bios-ig Rom File, 2002 Bios-tól CAP-file.
Hol vagy helyileg, én megcsinálom neked, v. összejöhetünk mind a hárman mert Tirexi helyi. -
Tidus
addikt
Az a lényeg hogy megoldódott a probléma, amúgy azért jövünk itt ösze hogy megvitassuk. Aztán ha félre értés adódik az megint más téma.
Más.
Én most olyan broblémával küzdök hogy Bios 2.-őn csináltam a Biosban User Passwordot, csak úgy próba képpen.
Ha Biost fríssítek rá akkor is marad a kód, lehetőséget pedig nem találok a megszüntetésére, csak módósítására. -
Tidus
addikt
Az alaplapot nem nézegettem, csak az alaplap spec.re hagyatkoztam, amiből ez a tény jött le számomra is.
Erre a válasz az volt hogy ne linkelgessek.
Sehogy, a Biosokat biztos nem tudta váltani.(#359) N_A_S. Ha lekövetted volna azt amit linkelgetek, akkor nem kérdezel. Mivel csak hasonlítanod kellett volna.
Köszönöm hogy segíthettem.
Valóban igazam volt azzal kapcsolatban, ami beötlött nekem...
Az összekeverésről annyit, még akkor is furcsa lenne ha párhuzamosan használom a kettőt. Nem csak úgy, hogy az egyik csak ott járt nálam. -
Tidus
addikt
Hmm...
Ha Biosban nem megy, akkor kapcsold ki a gépet aztán alaplapon Switch-el menni fog.
Ha viszont biosban nem megy akkor levették a Gene Biosából, tehát mégis jól jön az a link.
De nekem már az is beötlött, hogy nem igazán tudod mit akarsz csinálni.
Itt vannak a lépések: R4E 3301 CAP. ---> Tool menü(feketén az almenü) ---> 1. chip használatban. váltási lehetőség 2.-ra. Bios másolási lehetőség.
A linkek a saját R4E alaplap legújabb Biosáról készültek. -
Tidus
addikt
Akkor ezek szerint a Gene Biosából kivették.
Maradt az alaplap gyári oldalán közzétett Bios FlashBack. -
Tidus
addikt
Véleménye lehet mindenkinek és legyen is, ha valamilyen szinten van rálátása az adott dologra(problémára).
Viszont a vélemény valakit érdekel, valakit nem.
Én hagyatkozom a saját tapasztalatra, és a gyártói ajánlásra. Ettől függetlenül alkalmaztam már az EZ-t, mint már jeleztem. Változatosság kedvéért az új 3301-et ezzel teszem fel.
Érdekes hogy a Bios kiadások átlaga már jobb a havi egynél.(#339) N_A_S: A Bios FlashBack elvégezéséhez(alkalmazásához) nincs szükség a Biosra, nem kell belépni. Kikapcsolt állapotban elvégezhető az alaplapon. Tehát a Bios menükben nem látod a nyomát. De már fentebbb írtam, és linkeltem erről.
(#340) Tirexi: A 2002-es biost telepítsd közbe mert tartalmazza A CAP. file Bios konverziót.
Ezt ne hagyd ki, lényeges. -
Tidus
addikt
A kolléga nyugodtan probálkozzon, és használja is az USB Bios FlashBack-ot, azért találták ki. Ugyan is az alaplapja alkalmas, és biztonságosan elvégezhető rajta(vele), arra a célra van fentartva a R4G fehér USB foglalata, és mellette a kapcsoló, ez szintén vonatkozik a R4E alaplap hátlapi USB foglalatára is. De sorolhatnám a R.o.G alaplapokat.
Ez nem Gigayte X79-UD7 alaplap. Itt a gyártó nem alkalmazott ilyen lehetőséget. Tehát az alaplap biztonságos USB FlashBack-ra alkalmatlan. Te ebből indultál ki, az itt időző és tanácsot kérő R.o.G tulajdonosokat pedig félre vezeted(ted).
Tehát ha az USB Bios FlashBack olyan veszélyes, és visszafordíthatatlan változást hozna létre. Akkor az ASUS nem tenné közre minden R.o.G. alaplap gyári oldalán EZT. Ajánlom még megtekintésre a linkben szereplő két bejátszást is.
Szerintem ezzel, és az előző hsz.-el pontot tettem erre a Bios mizériára. Ez nem a saját véleményem, az okok, és tények linkelve vannak. -
Tidus
addikt
Nem is vagy benne biztos hogy van rajt?
A Bios Switch-et akkor jó használni ha asztalon van a géped, de ha már a Bios-ban vagy akkor egyszerűbb a Tool menüben Bios chip-et váltani(egy kattintással). Mivel a Switch-el történő Bios váltáshoz ki kell kapcsolnod a gépet. Csak kikapcsolt állapotban, áram alatt lehet elvégezni az alaplapon.
A Bios FlashBack-ra visszatérve.
Kizárt hogy az R4G lapnál megszüntetnék ezt a funkciót, itt az értelmezésem szerint erre célzol.
Mivel Bios chipet csak fizikálisan(gombnyomással) tudnál változtatni az alaplapon, bios copy-ra pedig nem lenne lehetőséged sehol csak ebben a menüben. Bár a bios copy kiküszöbölhető ha külön-kölön felteszed ugyanazon biost. Viszont egy beállításokkal elmentett biost másolni, és a helyére egy újabbat telepíteni az már gondokat okozna. Tehát biztos van az R4G alaplap biosban is ilyen funkció a Tool menüben.
Erre reagálva, itt az általad említett 3101-es Bios, itt pedig a legújabb 3204-es Bios. Az időt és a dátumot nézd, egy percen belül, Bios és Op. rendszer boot.
Csak a te, és a bizonyítás kedvéért telepítettem a 3101-et.
Természetesen Bios FlashBack menüben történt a váltás, fotót esetleg tudok készíteni a hitetlenkedőknek.
Tehát tömören a lényeg, a két Bios chip független egymástól teljesen, biosban lehet kapcsolgatni és másolni, alaplapon pedig csak kapcsolgatni.(#314) 04ahgy: Ezen a Bios FlashBack - EZ Flash dolgon már rágodtunk egymással. Én továbbra is maradok az USB Flash-nál, nem kell hozzá bekapcsolni a gépet. De az EZ sem rossz, viszont aki kezdő ebben a dologban bonyolult lehet neki, legalább is elsőre. Szóval nem vitázni akarok rajta ismét.
De a legutóbbi 3204-es R4E Bios manuáljában az USB-s verziót említík mint lehetőség.
Ha érdekel töltsd le, csomagold ki. -
Tidus
addikt
Csak arra a Bios chipre települ a biosod amelyiket használod, be van állítva biosban. Bármilyen modszert használsz
A másik chipre Biosban > Tool > BiosFlashback menüben tudod másolni.
Amúgy ez a lényege a dual Biosnak, nem. -
Tidus
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest