Új hozzászólás Aktív témák
-
johniee
senior tag
válasz
Bryan65 #9594 üzenetére
Nézd meg CPU-Z-ben, hogy a ramok tutira 1066-on mennek-e?!
EPU-t elfelejtheted sztem, legalábbis én nem ajánlom senkinek(Nem látom értelmét).
ITT vannak az én BIOS beállításaim - P5Q Deluxe, E8400-zal:
E7400-nál, illetve egy más procinál kicsit más CPU PLL, FSB, NB feszek kellenek.RAMot 1066-ra úgy kell beállítani, hogy a DRAM FREQ 1066-ra jöjjön ki, és a DRAM Clock Skew-kat elég AUTO-n hagyni. Nekem 1200MHz-hez Advanced 250 kell... Performance Levelt sem bírja minden ram(pár) 8-on. 9 is elég jó.
És persze nem kell 2,2V DRAM fesz 1066-hozRemélem tudtam segíteni
-
johniee
senior tag
válasz
Hawk1979 #9432 üzenetére
Szerintem nem sokkal bonyolultabb egy P5Q BIOS mint egy P5K-é
Annyi, hogy a RAM Performance Level-t már lehet állítani a P5Q BIOS-ban, meg több ref érték, meg az egyes fázisok megjelennek a ramok beállításánál
Tény, hogy kisebb feszekkel mennek a procik azokban a lapokban, de maga a lap is többet fogyaszt, mint egy P5Q. A tápfázisok száma is kevesebb, meg a feszültségértékek sem olyan stabilak Windows-ban CPU-Z szerintkivéve ha VoltModdolod azt a P35 lapot
-
johniee
senior tag
válasz
pempellini #9429 üzenetére
Akkor a ramos topikba tegyél fel kérdést ilyen téren
Hátha használ valaki ilyen lappal olyan ramot
A deszka meg elbír "pár" procival
-
johniee
senior tag
válasz
pempellini #9425 üzenetére
Ha már tuningolsz is, legalább annyit tudhatnál, hogy hogy nézed meg azt, hogy mivel mi kompatibilis
ASUS-éknál mostanában van RAMtámogatási lista is az alaplapok adatainál
Sok fesszel,jó lappal, jó procival elég sokmindent el lehet érni. Amúgy meg procifüggő is, hogy melyik mennyi FSB-t bír.
Az az E8200 is a legjobbak egyike lehetMennyi fesszel viszi amin használod?
-
-
johniee
senior tag
Inkább BIOSban állítgass, ha tuningolni akarsz. EPU-t eddig még nem használtam, nem is látnám sok értelmét. A lap meg úgyis visszaveszi a szorzót, ha annyira nem kell a procit hajtani. Kevesebbet is fogyaszt ha nem 100%-on megy
Ez a 2301 BIOS elég jó, BIOS-ban már VID (1,25V - CPU-Z 1,24-1,248V) 2óra Prime stabil 8x500-on a procim
Majd még lejjebb is megnézem,hogy még kevesebbel is beéri-e.
Kipróbáltam az EFI BIOS-t is...háát a számolgatós feszültségbeállítás nem tetszik, a szorzót is kihagyták a Manual Tweak-ből
meg a ramjaimat se tudtam beállítani 1200-ra(de szar nekem
)
Jó sokszor "újraindul" - akarom mondani, kikapcsol majd bekapcsol. Lehet, hogy ez nér valami ultrabiztos indulást tesz lehetővéASUSék tudják...
Egeres grafikus júzer interfész nem rossz, a billentyűzetre/egérre való indulás is jó ötlet, beleraktak pár extrát a BIOSba, csak nem úgy működik még minden ahogy kéne
CPU venti szabályzást is PWM-re állítottam, de csak maxon pörgött a venti
Gyorsan vissza is raktam a jóféle 2301 BIOS-tKüldeni akartam feedback-et ASUSéknak, mert emailben jött nekem az EFI BIOSról szóló infó, ugyanis regisztráltam vip-nek magam az ASUS honlapon, de hibás az oldal, és nem tudom elküldeni amiket beírok
vuk777
1,632V - szerintem sok(k)
-
johniee
senior tag
-
johniee
senior tag
1200MHz-es Reaper
Feszt auto-n?
Az a baj, hogy DroiDMesternél leteszteltük a ramjaimat, simán mentek 1200-on 5-5-5-15 tRFC 45-beNeki ilyen lapban 2,28V kellett hozzá, Maximus Formula II-ben elég volt 2,18V körül. Ja és ő most egy E8500-zal szív...lehet h nem komálják ez a 8XXX-ek az 1200-as ramokat
tRFC-t AUTO-n a lap 36-ra teszi
-
johniee
senior tag
De nekem 1200MHz kell
Hát vannak érdekes dolgokMára elegem lett a próbálgatásból
Excel táblázatban írkáltam az "eredményeket" -
johniee
senior tag
válasz
puttputt #7568 üzenetére
Deluxe-ról van szó...DRoiDMester kollégánál le is teszteltük a ramjaimat, illetve neki 1400MHz-et is mentek ilyen Deluxe lapban stabilan - neki is ilyen ramjai vannak, tehát az nem lehet a gond...Csak neki E7300-zal, nem pedig E8200.
Fentebb leírtam, hogy minek mennyit adtam...
most próbáltam NB & SB 1,1 illetve 1,2V...NB1,26 PLL 1,5 FSB 1,2, majd FSB 1,24 PLL 1,54 és ez se jó...Prime eldobja Blendnél szinte egybőlSmallFFT meg megy fél órát is
Te minek mennyit adtál???
Milyen BIOS beállításokkal?
-
johniee
senior tag
Sziasztok! Vettem nemrég egy P5Q Deluxe lapot, hogy majd ebben menni fognak az 1200-as Reapereim 1200-on...nos, ebben sem akarnak menni annyit. Elvittem ismerőshöz a ramokat, nála tökéletesen mentek Prime alatt is.
Feszeltem már mindent (PLL 1,8 - FSB 1,4 - NB 1,26), a ramoknak is adtam 2,3V-ot, proci 8x400 vagy 8x450 stabil kisebb rambeállításon(1066MHz körül), de a Prime van hogy pillanatok alatt kidobjaLehet,hogy a proci miatt? E8200 C0
-
johniee
senior tag
Nekem a TX2 kb 10 fokot megy fel terhelésnél(40-->50)
Valószínűleg a 212 is hasonló teljesítményű
És azt nem mondta, hogy mennyin járatja
jayjay
Ha nem PWM-es a venti --> potméter/szabályzó - ahogy a kolléga is mondja. Esetleg a BIOS-ban van olyan hogy Silen/Performance a ventiszabályzásnál - talán egy kicsi lejönne ha Performance-ről Silent-re váltanál, ha Performance-n vanNekem a PWM-es venti 680 RPM körül pörög a procin
-
johniee
senior tag
válasz
rolixyz #7302 üzenetére
Ramoknak adhatsz még feszt nyugodtan
Olyan 2,2V maximum...
Performance level minimum 7 legyen - ha tud annyin menni, az elég gyorsnak számít már Everest Memóriasebességteszttel8-9 ideális, de a 7 a leggyorsabb
a kisebb gyorsabb
Everest-tel lemérheted
Próbálhatsz kisebb feszt is adni a procinak, teszteld le, hogy mennyi kell neki minimum a stabilitáshoz adott GHz-en!További kérdéseit várjuk az alábbi topikban: [link]
-
johniee
senior tag
Prime95 futtatása max 2 óráig?
Nekem volt már, hogy tuningnál nem volt elég a procinak a fesz és kb fél óra Prime után újraindult a gép..kicsit több fesszel viszont már 2 órán túl is bírta Prime stabilan
Másik:
Nekem az egyik 3,5" takaró nincs meg...viszont múltkor becsináltam a helyét(többnyire onnan szívták a ventik a levegőt) --> játék közben befagyott a gép - nem kapott elég friss levegőt a rendszerVisszacsináltam, aztán újra stabil lett a cucc
Esetleg a ramok is okozhatják a problémát, vagy más - valaminek kevés lehet a fesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest