Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin2004
tag
Szerintem. Remélem jót néztem...
PC2-8500 1066MHz CAS 5-5-5-15
- Avialable in:
2GB 1066MHz CAS5 (1GBX2-SKU#GB22GB8500C5DC)
- 64Mx8 DDR2 FBGA Chips
- 240pin, Non-ECC, Un-buffered DIMM
- 8 Layers Custom Black Dragon PCB with LED
- Retail Package
- Working Votlage: 2.2~2.4V
- Lifetime Warranty -
-
cocki
tag
válasz
katt777 #2293 üzenetére
Elnézét hogy nem említettem akkor igy vagyon a konfig:
8400 proci
P5Qe alaplap
sapphire radeon 4850
4 g geil black dragon
seagate 500g vinyó
chieftech 550 gs táp
és egy plextor px 716Ezzel a konfiggal csinálja a hülyeségeket és pont azért mert chief ezért nem értem lehet ofc hogy szar a táp annak ellnére hogy chief de nem biztos csak lövésem sincs hogy mi az.
Minden alaphangon megy csak annyit lőttem át a BIOS-osban hogy a boot sorrendet állítottam át de semmi több és sajna nem akarja az igazat.
-
NFree
addikt
Csövi csak annyit kérdeznék a pista telepítés után felrektad az sp1-et, mert elvileg abban már javítva van a vinyó kezelés és az sp1-el mér érzékelhetőnek kéne lenni a gyorsulásnak előtte viszont kaki.
Martin2004
Okés reménykedni talán még szabad hátha, nem akarok már sok pénzt kidobni úgyhogy, ha netán aban sem megy majd jobban akkor marad.
Köszi mindent ,Ha meglessz alap majd úgy is jövök még egy kis help-ért tuti.
Kellemes nap mindenkinek -
Dió83
tag
Szevasztok.
Tegnap beléptem a klubba 1 P5Q-E-vel.Egy olyan kérdésem lenne melyik biost ajánljátok hozzá, vagy jó ami alapból rajta van? Előre is THX. -
Martin2004
tag
Hasonló cipőben jártam én is a 7*430-cal (q6600). Nekem sem volt elég, :-), de én procit is cseréltem, és biztos, ami biztos, Deluxe alá nem adtam. (Prémium már túl drága lett volna.) Most 3.52-n tolok egy 9450-est. Lehet, hogy neked is új szériás a procid, - Keldor papa írta, hogy a 2007-es procik mentek igazán jól -, bár az is igaz, hogy a 965-öt nem quadhoz találták ki
.
Mégis, készülj fel, hogy a lapcsere nem biztos, hogy elég lesz a sikerhez.
-
MileStone5
csendes tag
Hello urak!
Asus P5Q Deluxe lapot néztem ki magamnak...2x1g Ballistix 16chipes ramhoz,e 8400hez és 8x500as fsbhez jó lesz a lap szerintetek?Msi p45 platinumom van jelenleg,ebben megy
-
m4rc!
őstag
Na vegre van egy kis idom leirni a tapasztalataimat a Dlx-emmel kapcsolatban.
Eloszoris: AHCI. BIOS-ba atallit Vista telepit, majd driverek fel minden tokeletesen muxik. Mondjuk kulonosenn gyorsulast nem vettem eszre a korabbiakhoz kepest, de ha mukodik am legyen. Ja igen, a DVD olvasom nem ismerte fel a vin csak driver telepites utan...
Tuning: hat itt a gagyi proci nem sokat domborit, 3 gigat betonstabilan viszi, de annal feljebb sajnos kekul...
Red Scorpion-om eppenhogy elfer a bordaktol, kb fel mm hely maradt, ami igy nem tul jo, ugyanis egymast melegitik a proci meg az eszakihid.
ExpressGate-et kicsit feleslegesnek erzem, ki is kapcsolta, tul sokat tolt igyis...
Diohejban ennyi, remelem a majdani 9550-em jobban fog hasitani -
S4ND3R
tag
Hali! Szerintetek érdemes 4GB-os kittet (2x2GB) a jelenlegi 2 gigás kitt mellé rakni? Igy 6 Gigám lenne, mondjuk nem sok minden használná ki... De azért jó lenne a feelingje...
Mennyire befolyásolhatja mondjuk a tuningot? Gondolom csökkenne az esélyem a maximumot kihozni a deszkából és a processzorból, de engem az nem érdekel, csak közepes tuningon használom, 3200Mhz-en a Q6600-t. Véleményeket várok. OCZ REAPER-ek vannak jelenleg, ezek mellé tenném a plussz 4giga Reapereket. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Csakis Noctua NF-P121300.
Anubis_9: Ésszerűbb lenne a lap oldalán megnézni a támogatott RAM-okat.
cocki: Táp, vsz.
-
Anubis_9
addikt
Szaisztok!
1 hét múlva új gépet veszek. ASUS P5Q, E8400, ATI HD4850 és 2x2 GB 1066-os DDR2. Az lenne a kérdésem, milyen RAM-ot ajánlatok, amivel bírná a 450x9-et, vagy az 500x8-at a CPU?
A CSX-et nagyon nem ajánlják többet is. A Geil Black DRAGON milyen lehet? Bírná a kiképzést?
Az a fura, hogy a Geil hivatalos oldalán nem is szerepel ilyen RAM. Nem félreírás ez?
Köszi!!!
-
cocki
tag
Üdv
Most ruháztam be egy új gépre egy P5Q-E alaplappal meg egy 8400 procival.
A vista valamiért nem látta rendesen az 500 seagate vinyót ezért egy oldschool sp3 Xp kapott.
Az lenéne a problémám hogy bár a windows pikk-pakk kikapcsol , de ezután a gép nem csak kk hátérrel berreg tovább.
Na ilyenkor mi van P3 ról váltotttam ott ilyennel nem találkoztam, légyszi segítsetek mert lövésem sincs mi lehet az oka -
m.joco
csendes tag
előre a hdd elé befér egy 12c,es és hátra is fefér egy 12cm-es ill a proci főlé egy kis cső amine keresztül a házon kivülről tudja szivni a legevőt.
halk és jo 12cm-t tudtok ajánlani? -
katt777
félisten
Quick boot...
De ha letiltod az EZ backupot és főleg az Express Gate-et, akkor is gyorsabb lesz. Egyébként tényleg szöszöl, mert jó pár szolgáltatás van a lapban.
Én balra tettem kifúvásra egy 8cm-es Noctuát (VGA/NB fölé), mást nem tudtam, meg a ház tetejében van egy szintén kifúvó 8cm-es (no meg a megszokott 8cm-es elöl be, és Nocti hátul ki). Egy 7cm-esnek lenne még hely balra, oda próbáltam NB/proci fölé +1 8cm-eset, de beleakad 1mm miatt a HTX 2 hőcsöveinek hegye, egy 7cm-es ventiért meg nem adok 1400 Ft-ot.Majd egyszer lesz egy nagyobb ház, de azon is gondolkodom, hogy egy 45k-s ház áráért nem érné-e meg jobban vízhűtést venni.
sadams: Én a quad miatt a helyedben P5Q mellett maradnék.
-
-
sadams
tag
válasz
katt777 #2259 üzenetére
Igen, a te cikked volt az.
Ma fognak hívni alaplap ügyben, ha addig nem erősíti meg senki, hogy jó P5Q Pro-ban a 4db kingmax, akkor maradok P5Q-nál. Elég sokat szívtam P5KC-val (mondjuk én voltam hülye, hogy ezt válaszottam, de nem volt időm utána olvasni), mostmár kell egy normális lap.
-
katt777
félisten
Lehet, hogy az én cikkemet olvastad, ha nem, akkor is csak megerősíteni tudom: P5Q-ban jók, bár érdekes, nekem a Kingmax 1.8V-ot adott meg. Egyébként 450-es FSB mellett is csak 1.96V kellett nekik, de EP35-ben kaptak 2V-ot is. A "sima" P5Q tudtommal is jobb quadhoz. CF meg kell a francnak.
-
NFree
addikt
válasz
Martin2004 #2256 üzenetére
Asus p5b-e sokan írták mondták ez a lap nem kifejezetten szereti a q66 tuningot, és ne is nagyon reménykedjek, hogy szárnyalni fog benne a proci max 3.2ghz-et írtak neki, kb 3ghz környékén be tudom lőni prime stabilra,de ez kevés ezért szeretnék most lapot cserélni modjuk P5Q-ra (csak stabilabb 8 fázis)
-
sadams
tag
válasz
Martin2004 #2255 üzenetére
Egy Logout-s cikkben 4 ugyanilyen modullal tesztelték a sima P5Q-t és nem volt vele gond. Elképzelhető az, hogy P5Q-ban jó, de a P5Q Pro meg nem tökéletes 4 modullal?
Milyen feszt adsz a ramoknak? Elvileg 2.1V-al mennek csak 1066-on (Kingmax ennyit ír hozzá).
-
-
Martin2004
tag
Nekem P5E-ben a sorrend nem volt mindegy 4 Kingmax 1066/1G-vel, mert amikor kipróbáltam a 2 modulos működést, akkor a fekete slotokban hagytam a 2 ram modult a sárga helyett, (ami ugye nem szabványos, mert a procihoz legközelebb lévő slotban kell lennie a ramnak, ha 2-t használunk) ), és egyszerűbbnek tűnt a feketéből áttenni őket a sárgába, mint visszarakni a sárgába a másik kettőt, és a kivenni a feketékből a 3-4-et). Na szóval, amikor visszatettem a két kivett modult, nem indult, mivel ekkor más volt a sorrend az eredeti felálláshoz képest.. Aztán a sárgából visszaáttettem a feketékbe a modulokat, ill. a kivettek visszakerültek a sárga slotokba, és megint ment.
P5Q Deluxban ki tudnám próbálni, még a helyes sorrend is megan (úgy tettem le őket a radiátorra,
csakhogy nekem nagyon billegnek a ramslotok, úgyhogy nem szívesen nyúlnék hozzá.
Lehet, hogy 1066-ban nem fognak menni, de lejjebb igen. Nekem is csak 1033-on mentek a P5E-ben.a 800-asokból megy a 4*1, de a 1066-osból csak 1 db 512-es ről írnak.
-
NFree
addikt
Sziasztok azt szeretném kérdezni szerintetek a jelenlegi alaplapomat érdemes-e lecserélni egy P5Q alalapra ?
Tuning szempontjábol érdekelne, egy q66-ot szeretnék benne lőni amíg lehet 24/7.
A mostani lapommal már bootolt 3.6ghz-en, de kellet hozzá 1.6v biosba és nem nagyon volt stabil ép a win betőltődőtt.
Ezzel csak azt szeretném kérdezni van-e esély ezzel a lappal kevesebb fesszel valami hasonló eredményre?
Elöre is köszi -
sadams
tag
Használ itt valaki P5Q Pro-t 4db Kingmax 1066Mhzes DDR2-vel?
Korábban mintha olvastam volna, hogy gondok voltak vele, meg úgy általában a négy modullal is instabil volt.Jelenleg P5KC-m garanciás cserén van és lehet választhatok más alaplapot helyette.
- P5K Pro
- P5Q
- P5Q ProNem tudok dönteni, szívem szerint P5Q Pro lenne, de mindenképpen muszáj, hogy tökéletesen működjön kapásból. Nem akarok vele szórakozni.
-
katt777
félisten
válasz
Hawk1979 #2251 üzenetére
Nekem is SE telóm van.
Most küldött egy email-t a SE, hogy nyilván le akarom cserélni egy újra, válasszak hát. Magyarán hivatalosan igazolták, hogy szar a termékük.
Sok-sok tapasztalatom alapján úgy vélem, marketing-képzésre alapfeltétel az idiotizmus.
Persze az is valószínű, hogy a rabszolga-fogyasztók többsége olyan idióta, aki az ilyen ajánlatok hallatán sem próbálja meg aktivizálni azt a kevés agysejtjét, amelyek az iskolák után még működőképesek maradtak, hanem rohan a boltba megint venni egy darab szart.
Nem feltétlenül SE telót, hanem bármit.
Én is láttam (volt nekem) CF-öm, amely hozott akár 70%-os gyorsulást is, HA rendesen támogatta az adott játék (lásd a tesztjeimet). Éppen ezért szar a CF, szóval te is igazoltad a véleményemet.
A Force3D Logi joyom meg egy kupac szar. Alig játszottam vele, mégis tönkrement.
Mindig logikus vagyok, és megalapozott a véleményem. -
Hawk1979
őstag
válasz
katt777 #2250 üzenetére
Irgumm-burgumm,szemetszúrt az aláírásod.
SE telóm van,Logi egerem,volt Galaxy 7300gt-m amik jól működnek/tek eddig....
Plusz párszor láttam már,hogy ellenzed a CF-et,de én már láttam élőben is fainul működő 3850es párost ami hozta a 40-60százalákos gyorsulást...
Persze nem x2-ek voltak,csak sima 1gpu-s karik. -
katt777
félisten
Próbálta valaki ASUS EAH4870-nel az EPU6-ot?
-
jap
aktív tag
mennyi FSB-nél járnak most ezek a lapok (bios stb.).
leszűkítem:
P5Q Pro
P5Q-E alaplapot szeretnék venni nemsokára. legalább 500as fsb-t kellene hozniuk. -
Larry303
addikt
válasz
question man #2247 üzenetére
ha bírja a procid az 533as fsbt
-
katt777
félisten
válasz
question man #2245 üzenetére
Talán a biosban be kéne állítani a RAM-okat 1066-ra...
-
question man
tag
Egy kis segítségre lenne szükségem
meglet az új gép Asus P5Q pro + q9450 + 2*2Gb geil ultra 1066mhz csak azzal van gondom hogy hogyan hozzam ki ebből a konfigból az 1066mhz-et elolvastam a logout cikket és ezért döntöttem a mellett hogy ez egy jó alaplap lesz
az everest azt irta ki hogy 800-on mennek a ramok auto-ban ebből hogy csináljak 1066-ot úgy hogy a proci is a lehető legjobban fusson
előre is köszi -
katt777
félisten
válasz
b05styp #2243 üzenetére
Ezt tán az ASUS support-tól kéne megérdeklődnöd. RAM-javító feature-öket kapcsold ki addig, vsz. akkor menni fog, nálam is ez akadályozta a nem szabvány órajelek beállítását. Nem a fesz kell oda (ill. nem a gyári feletti, amíg nem tuningolsz). De hagyhatod 666-on is, aztán tuningolsz a procin, és szépen felmegy (esetleg teheted nagyobb szorzóra a RAM-okat).
-
b05styp
tag
hali!!
szerintetek az exceleram támogatását az asus bele fogja rakni az új alaplap biosába??
mert az 1000es ramjaimat csak 666mhzen járatja, és még az alap 1000et sem tom beállítani, sőt még 800at sem
q6600at berakom 9*266ra, aztán ramokat 800ra/1000re, és nem megy, pedig 1.3,2.1 voltot állítottam a biztonság kedvéért... -
szacsee
nagyúr
Nem a P43 a mérvadó, hanem a déli híd, ami ICH 10 és nem 10R.
Sajnos nem támogatja a raid-et, a gyártó honlapján meg sem említi...megkérdezhettél volna minket mielött megveszed, viszont, ha nem lefolytani akarod a vezérlőt ( 8 íróval írsz stb..), akkor meg lehet csinálni, hogy gyors legyen 2 vinyóval a kicsike..(win 1-es HDD, Swap 2-es HDD, Progik 1-es, Gémek 2-es HDD.), így swappoláskor nem lassul annyira, ha viszont fontos a raid, akkor vagy egy kártyát végy bele (Raid), vagy alaplapcsere.. -
Jeszy
csendes tag
Sziasztok!
Most raktam össze egy másik gépet és sehogy sem akar összejönni ez a raid dolog.
Alaplap ASUS P5QL PRO. P43-as chipsettel elvileg támogatja a raidet.
2db 750Gb-s SAMSUNG hdd-t raktam bele sata csatikkal.
a biosban csak IDE és AHCI lehetőségek vannak...RAID nincs. a gyártó honlapján is azt írják, hogy támogatja.
legújabb BIOS van rajta....van valakinek ötlete?
előre is köszi
-
TESCO-Zsömle
titán
Hali!
Tudja vki, hogy ezek mikor jönnek??
P5Q-VM
P5Q-EMKöszi!
-
szacsee
nagyúr
Üdv!
Hallom a P5Q szériában is vannak lapok, ahol dual bios leledzik. Nálatok hogy lehet a védelmi (recovery, safety) biost updatelni? -
Elisha_
tag
Nem tudom, hogy melyiket vegyem:
Asus P5Q : cf nem kavar be úgy sem használnám
Asus P5Q Pro: ránézésre jobb a hűtése
Az árkülönbség nem nagy (kb. 2000 Ft) és a lényeg az lenne, hogy minél stabilabb lap legyen.
Várom a véleményeket, köszönöm. -
katt777
félisten
válasz
Larry303 #2233 üzenetére
Tudásmániás vagyok.
Másrészt nem tetszett egy installálhatatlan, hibásan működő eszköz. Most megy minden, és az eszközkezelő is OK. Egyébként ha ASUS VGA-m lesz, egy 4870-nél nem keveset jelenthet az EPU-6, és talán még bios-mod sem kell. Bár ha az is 2D fesz nélküli, akkor úgyis. De ne szaladjunk annyira előre...
-
katt777
félisten
Újabb probléma: Az ASUS progijai (Suite, EPU-6) közlik, hogy nem megfelelő a gépem, frissítsek biost (AHCI-s XP). 32-bites Vistán semmi gond, XP friss telepítés, viszont van egy ismeretlen eszközöm, amelyhez valami epu-s drivert talál a CD-n, ami viszont hibás neki. Mi lehet a gond? Vagy VGA driver hiánya (en. tak. mód így nincs) az ok? Csak azt meg nem szeretem feltenni teljes rendszer installig, ráadásul most nem ATI kártya van a gépben.
-
katt777
félisten
válasz
Razermazer #2228 üzenetére
Nem rossz az a sztekker. A Codegen-emet bármikor elcserélem rá.
(Bár azért két Noctival megtámogatva ez is elég jól szellőzik.)
-
Razermazer
őstag
válasz
katt777 #2227 üzenetére
Köszönöm Katt777 a gyors választ. Akkor a következő lesz lapot mindenképp beszerzem, majd úgy próbálgatom ahogy a leírásodban van az oldaladon, de nem hajtom túl úgysem mivel nincs még mivel
. Ez egy nagyon jó áron árusított lap, lehet hogy belefér még egy proci is mellé egy 8400-as
. A memóriákat egyenlőre akkor belepróbáljuk majd, ha nem köhög velük akkor maradnak még egy ideig. A ninja meg már megvan régen nekem csak jó tapasztalataim vannak vele, igaz nem kis darab, de kösz a tájékoztatást. A Stacker832-es házamban nagyon jól teljesít, mivel van elég levegő benne ami átmozog a házon, tudom nem mindenkinek jön be az a formavilág de nekem tetszik, és nem kell attól tartanom, hogy semmi nem fér el benne a következő pár évben. Hacsak ki nem találnak valami Star Trekes kütyümütyüt
formabontó atompct vagy biomolekulárisat
-
katt777
félisten
válasz
Razermazer #2224 üzenetére
4870X2 mire kéne? 2000 feletti felbontásban játszol? Mert azt még FSB döntögetéssel sem hajtanád ki egy manapság megszokott 1280-as vagy 1680-as monitorral.
CF, amiben a legtöbbet tudja, az X48, vagy X38-ból Maximus Formula, magyarán egy ász procit, vagy egy még jobb 1 magos VGA-t vehetsz, ami aztán mindenben gyors lesz, nem csak néhány támogatott játékban. P45 vs. X48 teszben egyébként a P45-ös CF elmaradt az X48-as teljesítményétől, de hát nem véletlenül az X48 a csúcs CF chipset. Mindenesetre 4870X2-ben már közvetlen kapcsolat is van a két GPU között, ellentétben a 3870X2 integrált CF-ével szemben, szóval az mindenképpen jobb kell legyen a dupla karis konfignál.
E4400 kevés a 4870-hez.
RAM-jaidat először sztem próbáld ki, és ha jók, ezeket ráérsz még lecserélni, ha nem az FSB rekordra hajtasz. Nálam az olcsó Kingmaxok nagyon jól mennek tuninggal is, 1154MHz-ig stabilak, szóval az extra RAM-ok árát sztem fektesd prociba.
Nálam a TX2-t (pedig még szoknyája is van) messze nem zavarja a tápcsati, szerintem mást sem, mert elég alacsonyan van.De megnézheted a hűtők honlapján, hogy a bordák mindig a RAM-ok szintje fölé vannak emelve, tehát a csati is elfér.
Ninja helyett én Red Scorpiont javaslok, mert hatékonyabb és olcsóbb (ráadásul "mélységben" vékonyabb, tehát kevésbé akadályoz bármit a lapon), de még ászabb egy Achilles, alig drágábban a RS-nál. 1.275V felett az E8400 elég forrófejű tud lenni.
P5Q szerintem bestbuy lap.
Már ha tekinthetem valamennyire szakértőnek magam.Amúgy: ADATLAP!
-
katt777
félisten
válasz
Larry303 #2223 üzenetére
Hát én is azon akadtam ki, hogy tesztek alatt, hogy tudjam, mire képes a vas, tuningoltam lapot és VGA-t is, aztán jó ideje alapon ment minden. Erre meghal a VGA-m.
Az tény, hogy sokan téves következtetést vonnak le egy hibából, a te kezed között meg több konfig fordul meg azért mostanában, mint nálam. De Sapphire karik azért tényleg sokan halódnak manapság 2900-asok és 3870-ek, de 4870-ek is, miközben sok csak egyszeri user-nél, alapon ment. Szóval nem túl biztonságos manapság Sapphire csúcskártyát venni, ha tudok fejlesztéssel cserélni, én is inkább ASUS-ra "vetemednék", állítólag EPU-6 ezen is tud 30%-ot spórolni, ami a 4870-et ismerve nem kis megtakarítás lenne. -
Razermazer
őstag
Sziasztok
Hát nagyon fontolgatom egy P5Q-alaplap beszerzését, Katt777- mester írásai alapján nagyon megtetszett ez a lap. Én nem vagyok fsb döntögető bajnok, csak egy kicsi pluszt szeretek mindig az alkatrészekből kihozni. A CF-et a sok ezer fórum utánaolvasás után azt hiszem hanyagolom. Ha Katt777 szerint nem nyerő nem is költök rá feleslegesen úgy látom hogy ő ebben tapasztalt. Majd év vége felé egy 4870x2-ő esetleg
, most elég az egy darab 4870-es Gainward. A jó ki P5B p965-ős lapomat váltanám le erre, szerintetek megéri vagy inkább várjam már meg az új generációt ami a p45-öt után jön? Ez volt az első kérdés de ahogy én ismerem magam már jövő héten megyek is a boltba. Második kérdés
.KHX6400D2LLK2/1G 1GB 800MHz DDR2 Non-ECC Low-Latency CL4 (Kit of 2)4-4-4-12 2.0V ilyen memóriáim vannak és ebből 4 darab vagyis 512-es blokkok ezek. Kérdés fog ez menni a P5Q-ban? 800-as időzítésűek, vagy vegyek inkább 1066-at és ezeket eladom
jó áron. A procim sem a legújabb, egy E4400-as viszont vígan szalad a mostani lapomba 3.0-gigán, ezt vajon le fogja -e kezelni rendesen?, bár ilyennel szerintem még senki sem próbálta, én leszek az első fecske
. Mert láttam hogy a 2000-et nem szereti. Közeljövőben beszerzésen van egy 8400-as úgy is de még nem akarok megválni az öregtől
. Erre a memóriákra gondoltam ha a régiektől meg kell válni, igaz nincsen benne a támogatott memóriák között, de szerintem nem lesz gond velük tehát az egyik TWIN2X2048-8500C5D PC2-8500 2GB Kit 5-5-5-15 1066-os vagyKHX8500D2K2/2G 2GB kit DDR2 1066MHz Non-ECC CL5 5-5-5-15 2.2V (kit of 2 - 1GB) szintén 1066-os. Mennyire van zavaró helyen az alaplapi 24pin atx power connector mert nekem nem biztos, hogy jó helyen lenne mivel scythe ninja rev b-m valakinek tapasztalata evvel kapcsolatban?. Elég nehézkes lesz a megoldás de pro-t nem akarok venni emiatt. Nah befejezem a hosszú lére eresztést, de ezeket mindenképpen meg akartam kérdezni, várom a szakértők válaszát.
-
Larry303
addikt
válasz
katt777 #2221 üzenetére
ezt inkább nem kommentelem mert leverné abiztosítékot
ne értsd félre meghalhat egy vga a laptól, de nem azért mert az asus vagy gigabyte vagy vargáné vagy akármi...olvastam szlobi postját a topicban és ott vmelyik féleszű vonta le ezt a rossz következtetést...az én tapasztalatom szerint elsősorban rossz hűtéstől, túlhúzott vramoktól, bios buherálsától esetleg gyenge táptól haltak vga karik...az, hogy egy lap vga gyilkos legyen...hát nem sok az esélye naNEM USER ERRORRÓL BESZÉLEK!!!! mert felhuzhatom 150Mhzre a pci frekit ozt jöhetek szidini a lapot ho millen szar me szétbaszta...
és igen...sok embernek van asus ati párosa...jómagam is asus lapban hajtok saphhire vgat...sőőt utóbbi 10évben csak asus lapom volt és egy vgam nem döglött meg..pedig a 8500 óta volt pár.... -
katt777
félisten
válasz
Larry303 #2219 üzenetére
Na, ugye, hogy nem bootol az mindenképp!
Ahogy nekem sem tette az én vinyóm.
Szted lehet az, hogy a P5Q-tól halt meg a 3870-em? Mert hallom, hogy más ASUS lapban is haltak meg Sapphire VGA-k. Mondjuk nem szeretnék havonta BP-n gariztatni...
Persze az is lehet, hogy túl sok embernek van egyszerre ASUS lapja és Sapphire VGA-ja... -
Fori23
őstag
-
katt777
félisten
válasz
Larry303 #2214 üzenetére
'sszameg a zistenverte madöfakkö vapparaszt az xp installer készítője!
Hát fölfelétényleg lehet görgetni (minden jelzés nélkül) azt a qrwa ICHR listát!
Én meg csak lefelé próbáltam, mint gyakorlott júzer!
Ott az AHCI10, és már fel is telepítettem a zixpét!
1000 hála a tippért, remélem, ez másnak is segít. Most módosíthatom a cikkemet is. -
ImI87
őstag
Hello!
Bár Maximus II Formula lapom van, de itt tszem fel a kérdést, mert ide is kapcsolódik és itt sokall több user van ..........
Elvileg a P5Q lapokon is ugyanaz a Marvell e-Sata vezérlő van, mint az én lapomon.
Azt szeretném megoldani, hogy egy külső rack-be, e-sata csatlakozással tennék egy vinyót, amire néha mentenék ki dolgokat. Működik is a dolog, de csak akkor, ha már boot-olás alatt be van kapcsolva a rack, illet ha windows alatt kikapcsolom, és újra visszakapcsolom, akkor már nem látja a win (vista64)A bios-ban a Marvell vezérlő IDE módban van, és gondolom ezek szerint ACHI-ra kellene állítani. Elvileg ezzel működik a hot-swap, ami jelen esetben a rack ki-be kapcsolása lenne..... Ehhez kell valami drivert feltenni, és ha igen akkor mit?
Egyáltalán megoldható lenne, amit szeretnék? (ki-be kapcsolgatás win alatt)
-
Larry303
addikt
válasz
Hókusz Pók #2210 üzenetére
a soundmax control paneljén van vmi illen kapcsoló, ho independet headphones
vagy független elülső fejhallgató, ha magyarul van fent... -
Hókusz Pók
aktív tag
Hali!
Bizonyára már kitárgyaltátok, de megsúgná nekem valaki, hogy az előlapi és a hátsó paneli hangkimeneteket meg lehet szólaltatni valamely módon egyszerre?
-
katt777
félisten
válasz
Larry303 #2206 üzenetére
Nálam a balra kifúvó noctu csöndes üzemmódban is tökéletesen hűt, -10-12°C a nélküle mért értékeknél. Még ha rosszul is mérne az érzékelő, a különbség akkor is egyértelmű. Egyébként előtte erősen melegnek lehetett érezni a NB-et, most meg langyosnak. SB előtte sem volt forró, most meg hűvös. Nekem ez elég. Én 450-es FSB-ig néztem.
-
b05styp
tag
üdv!
nah megvettem a q6600amat egy p5q pro lapban, 2*2 giga 1000es excelerammal... szarul van beállítva a dolog, mert a cpu-z alapból 333MHzet ír ki a ramokra, pedig 1000(500)-as ramok...
próbáltam beállítani biosban, minden AUTO-n, FSB 266*9, ramokat csak 800ra raktam ,de így sem indul a gép.
beállítottam 1.3 Vra a procit, ramot 2,1 voltra, de nem megy...
mit tegyek vele? -
Larry303
addikt
válasz
djbahool #2195 üzenetére
nos én megfogdostam tegnap a bordákat -mivel ilyen hőmérőm nincsen- és tuti, hogy a közelében sincs a te mérésedinek, mert gond nélkül tapiztam őket menet közben, még csak langyos sem volt -igaz nem volt terhelve sem de az 50fokot azért már rendesen megérezte volna akezem....sztem a borda kb 35 fok környékén lehetett, az everest 38at ír, de amíg nem a 4870 volt bent addig ez 6-7 fokkal kevesebb volt -
a lap amúgy 514es fsb n megy 1,2 voltot adok neki biosból... -
djbahool
senior tag
válasz
VinoRosso #2200 üzenetére
Szivesen, egyébként passziv a VGA.
De hogy a CPU coolert fix fordulatra kellett volna tenni az már a végén nekem is eszembe jutott, mikor láttam amit látni kellett.
Szvsz 80-90°C körül nem megy a lap, mivel nem primera használom a gépet, de még akkor sem megy szvsz kb. 75°C felé.
Egyébként az előző P5B-En voltak 4cm-es venti a hidakon, de erre még nem volt időm fajául rátenni, de meg fok történni az is.
Most nyitva van a gép oldala, sztem nem vészesek a hőfokok, mert max. konvertálás vagy játék alatt megy fel a CPU venti 1/2 fordulatra, kb. 1300RPM-re. (jól hűt ez a acf7pro).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest