- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Notebook hibák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Computex 2025: Háznézőben a Chieftec-nél
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
glaci
őstag
Szia!
Lehet, hogy elsőre furcsán hangzik, de én megpróbálnám azt, hogy teljesen szétszerelem alkatrészeire, majd újra összeszerelem. (Jártam már így, valami elmozdult, és nem érintkezett, de az Istenért sem talátam meg, hogy mi az. Így elszerelgettem / csvaroztam ugyan fél órát, de utánna jó lett a gép.)
Szerintem egy próbát megér, hátha nem halt meg semmi benne.
Üdv.:
Laci -
glaci
őstag
válasz
#16155904 #9324 üzenetére
Szupergyors voltál! Köszi szépen!
Ez az egér bug különösen haszos funkcióvá tesz az egerészést!
Eltekintve a grafikus egerészős felülettől, meg a hibáktól, láttál / éreztél valami komolyabb előrelépést a BIOS -hoz képest? Kiderült esetleg számodra, hogy ez az EFI egy átlag felhasználónak (a csilivili felületen kívűl) miért is lehet jobb, mint a BIOS?
És még egyszer köszi, hogy szántál időt és energiát a dologra! -
glaci
őstag
Bocsánat ha megbántottalak.
Én eredetileg humornak szántam. (Ott is van a szmájli.)
A hozzászólások számát, és a gyüjtögetést sem én hoztam fel.
Na mindegy. Ne OFF -oljunk már annyit!Azon csodálkozom, hogy eddig (10. 15. óta) senki nem írt még erről az EFI -ről.
Pedig régen minden új BIOS verzió megjelenése után egyből jött az infó róla.Én még azért várok, hátha jelentkezik Valaki, aki tud róla valami hasznos infót adni. (Szerintem lesz majd ilyen ember, jó közösség van itt a PH -n.)
Addig is: Kellemes és hasznos fórumozást kívánok mindenkinek a továbbiakban! -
glaci
őstag
Szerintem nem abben tudhat többet, hogy garfikus, az valószínűleg csak egy plusz feature, hogy "kényelmesebb" legyen használni. (Grafikus BIOS már nagyon régóta van, már P1 -es alaplapon is volt WinBIOS. - Nem is szerettem, nekem nagyon macerás volt a használata.)
Majd lehet, hogy késöbb lesz P5Q -ra is (U)EFI. (Kb. 80% -os esélyt simán adok rá.) Ha szerencséd van 1 - 2 hónap, és Te is kipróbálhatod!
Mindenesetre egyelőre nem tudom miben / miért is jobb ez az EFI, mint a jó öreg BIOS.
(Bár mivel már vagy 10 éve elkezdte fejleszteni az Intel, biztosan van valami értelme.)Egyelőre úgy döntöttem, hogy nem állok neki tesztelgetni, mert nincsenek felesleges óráim erre a célra. (Majd talán egy hosszabb szabadság alatt.)
Azért ha valaki esetleg próbálta már, leírhatná a személyes tapasztalatait, mik voltak a benyomásai a dologról.
Igen, úgy tényleg gyorsan lehet gyüjtögetni, nekem ez sohasem volt célom.
Ingább csak olvasgatok, és igyekszem okosodni. (Persze ha egy kérdésre tudom a megfelelő választ, akkor szívesen segítek is.)
Ha így folytatom, 2020 -ra már 300 lesz majd. Nem kerget a tatár. Inkább csak akkor írok, ha szerintem van értelme. (Tudok segíteni, tudom a választ, és elöttem még senki nem írta le!) Szerencsére ez úgysem egy verseny.(Vagy az? Mert akkor jól lemaradtam! A fenébe is. Miért nem szólt eddig senki? Most asztán jól bele kell húznom!)
Alapban tényleg nem az a CPU-Z, de a végére azért már az a kategória lett. -
glaci
őstag
"A 2301 bios a legújabb,szóval az a tuti szerintem...Ha viszont nagyon stabilnak érzed a géped,próbáld ki az Efi-t!Mit vesztel vele?
Szerintem ilyen béta biosokat csak nagyon bátor emberek használnak...Te bátor vagy? "Hát, azt látom, hogy a "hagyományos" újabb, bár ha jól látom csak valami apró ventillátor vezérlés bug -ot javít.
Ez az EFI viszont "elvileg" egészen más. Valami garfikus felület, ami "elvileg" sokkal többet tudhat, mint a hagyományos BIOS. Sajnos csak angolul találtam róla infót.
Azt az Asus support fórumán láttam, hogy van benne bug (pl. memória címzésnél 1 gb "elveszett" akiknek 4, 6, 8 gb volt a gépében), de az nem tiszta, hogy úgy egyébként ez miért lehet jobb, mint a hagyományos.Ezért is kérdeztem, hogy valaki próbálta-e már, és mik a személyes benyomásai.
"Értjük mi a viccet,csak nem szeretjük..."
Hát, az utóbbi 70 - 80 hozzászólásnak ez a fő témája! -
glaci
őstag
Sziasztok!
Bocsánat, hogy "OFF -olok", de lenne egy P5Q lappal kapcsolatos kérdésem.
Néztem az ASUS supportján, hogy van-e új BIOS a P5Q Deluxe lapomhoz.
Találtam is: 2301 a verziója, és 10. hó 27. a fájl dátuma.Viszont találtam még valami érdekeset, amivel még nem találkoztam eddig:
EFI - BIOS ver. 0221 (még béta, ha jól emlékszem), a fájl dátuma 10. hó 15.Próbálta már ezt valaki?
Milyen?
Mindent lehet benne állítani amit a régiben?
Jobb ez mint a régi hagyományos? (Vagy csak szebb?)
Milyen előnnyel / hátránnyal jár, ha az ember átvált erre az új BIOS - helyettesítőre?Előre is köszi a sgeítő válaszokat!
Üdv.:
LaciUi.: Még egyszer bocsánat, hogy nem a hűtők vagy a CPU-Z után érdeklődök!
-
glaci
őstag
Sziasztok!
RAM kérdés, de P5Q tulajokat kérdeznék inkább!
Nekem jelenleg 2 db. 1 Gb -os 1066 MHz -es Kingston HyperX van a gépemben.
Sajna néha használnom kell egy progit, ami bénán van megírva, így kevés neki a 2 Gb memória. (Ha elindítom, az Everestben látom, hogy rohamosan fogy a szabad RAM, majd a Vista kiírja, hogy gond lehet a progival, mert túl sok memóriát igényel, majd lefagy, és bezárja a progit. Na mind1, nem ez a lényeg.)
Szóval ezért szeretnék upgradelni 4 Gb -ra.
A kérdésem, hogy milyen szervezést szeretne jobban az alaplap (P5Q Deluxe):
1.: + 2 * 1 Gb 1066 Mhz HyperX a meglévő 2 mellé, es akkor 4 db. 1 Gb -os memóval menne, vagy
2.: 2 * 2 Gb 1066 MHz HyperX, a régieket meg eladnám, így 2 db. 2 Gb -os memóval menne.
De melyik felállással várható, hogy stabilabb / üzembiztosabb lenne?
Ill. mi van akkor, ha mondjuk egy kis tuningban is gondolkodik az ember? (Csak nagyon minimálisan, mert most sincs kihasználva a gép, de még szükség lehet rá, nem tudhatom előre.)Szóval szerintetek melyik lenne jobb, a 4*1, vagy a 2*2 HyperX?
Előre is köszi a segítő hozzászólásokat!
Üdv.:
Laci -
glaci
őstag
válasz
quickboost #3335 üzenetére
Nekem 420 -on stabilan megy a Deluxe (full auto módban, "gyári" 0803 -as BIOS -al), de idő hiányában még sohasem tudtam tesztelni, hogy hol lehet a vége.
MiIyen kihalt ez a topic mostanában. Mindenki ünnepel?
-
glaci
őstag
Szia!
Nekem is ugyanilyen VGA -m van a P5Q Deluxe -ban, és megnyugodhatsz, nekem sem látja. Pedig a SmartDoc -ból is van olyan verzió, aminél írták, hogy "supports EPU".
Annyi, hogy egyszer amikor cserélégettem a SmartDoc -okat, meg az EPU -kat, akkor találtam egy olyan felállást, ami a 2D -s alap 500 / 750 -es VGA sebességet "sétáló emberke módban" levette 450 / 675 -re, tehát csökkentett további 10% -ot. Az tetszett, de az EPU ezesetben is azt mondta, hogy nincs támogatott VGA. Szóval még nem tökéletes az összhang a két "rencer" között.
Szerintem legyünk türelmesek, gyúrnak még rajta eggyet - kettőt az Asus -nál, aztán nagyon tutin fog majd működni minden. Azért én alapvetően elégedett vagyok, aztán biztosan lesz ez még majd jobb is. Addig is élvezzük a szupi gépünket a frankó Asus alkatrészekkel.
Laci
-
glaci
őstag
válasz
total90 #2957 üzenetére
Total90:
Nem lényeges úgy beállítani ahogyan Katt777 csinálta. Nálam pl. amíg nem fosott be a régi winyóm, addig a régi XP -ben az EPU +20%, 0%, -20%, -40% -ra volt állítva.
Mikor nem akartam ,hogy akkorákat ugorjon, akkor meg +15, 0, -15, -30 -volt beállítva.
+ erre jön még a hardveres EIST+C1E, így eléggé tág határok között állítja a sebességet az éppen aktuális igényeknek megfelelően.Nekem annyi nem tetszett benne, hogy nagyon tutira akar menni, hogy nehogy visszafogja a teljesítményt, és feleslegesen magasan tartja a sebességet, amikor nem is kellene. Amíg a hardveres relatíve nagy (100% közeli) terhelésnél kapcsol fel, addig az EPU már 10 - 20 százaléknál feltolja a sebességet, ami szerintem túl korai.
Ha majd ennek a finomhangolását is a kezünkbe adják, akkor tuti kis progi lesz ez.Szóval kedves Asus -os programozók:
a szint emeléshez, és a szint csökkentéshez lehessen megadni 1 - 1 határértéket ami fölötti, és ami alatti terhelésnél váltson sebességet. Esetleg ezt még megspékelni azzal, hogy ne a pillanatnyi, hanem az utolsó x másodperc átlaga számítson, ezel elkerülhető lenne, hogy túl sokszor váltson ide - oda.Nah, a lényeg hogy nem rossz dolog ez, és nyugodtan a saját igényeidhez állíthatod.
(Tipp.: A tuningnál csinálhatsz előre próbát BIOS -ban állítva, hogy lásd mit bírsz stabilan alapbeállításokkkal, és akkor annyi % -ot adsz meg az EPU -ban utánna, így tuti menni fog az EPU -ban is.) -
glaci
őstag
válasz
Larry303 #2913 üzenetére
Köszi szépen! Nagyon kedves Tőled.
Azért legalább egy sörre vagy csalira valóban megeggyezhetünk, nem akarlak én kihasználni vagy hálátlannak lenni.
Szombathelyen és Sárváron vannak rokonaim, és heti rendszerességgel jár le hozzánk Zalába az egyik (a sárvári), úgyhogy akár személyesen is át tudják Tőled venni!
Ha visszajöttél majd keress meg! Írok egy PÜ -t is, hogy legyen egy emlékeztetőnk!
Még 1* hálás köszönetem érte!
-
glaci
őstag
Sziasztok!
Keresnék valamit, hátha van valakinek feleslegben, és fel tudja nekem kínálni. ;)
A Deluxe -hoz kaptam egy kis ventit az Asus -tól, az laplap mellé, hogy ha vizet használnék a CPU -hoz, akkor azzal hűtsem a bordát a hőcsövön.
Mivel léghűtés van, nem raktam fel, viszont késöbb jól jött, és felhasználtam máshova.
Közben úgy alakult, hogy még egyre szükségem lenne, szintén nem az eredeti helyére.Szeretném megkérdezni, hogy valakinek van-e ilyenje feleslegben, amit várhatóan nem is fog soha használni, és csak áll a polcon vagy az alaplap dobozában.
Ha van, akkor szívesen megvásárolnám tőle.Váom az ajánlatokat!
Üdv.: Laci
-
glaci
őstag
válasz
ritkamadár #2650 üzenetére
OK, köszi!
Akkor én sem gondolkodom tovább.
1 PCI foglalat elment, a maradék 1 -re még van 3 jelentkező.
(TV-Tuner, SCSI-vezérlő, IDE-vezérlő) -
glaci
őstag
-
glaci
őstag
Köszi szépena választ. Tehát akkor, ha jól értelek az Audigy2 lesz jobb szerinted.
Ne haragudj, ha esetleg eleve felesleges volt a feltett kérdésem. Nekem ez nem volr ilyen egyértelmű.
Csak azért gondoltam, hogy felveheti esetleg az integrált is a versenyt, mert az Audigy2 -m már 4 - 5 éves, az alaplapom meg 1 hónapos, hátha esetleg fejődögtt időközben az alaplapi technika is valamicskét. Ezek szerint nem.Hát, ha nem, akkor nincs más hátra, mint az Audigy2 -t használni.
Még egyszer bocsi, és köszi szépen a választ. -
glaci
őstag
válasz
moddingR #2642 üzenetére
Erre engem is érdekelne egy tapasztalt guru válasza.
Ill. engem még az is érdekelne, hogy ki használja az integrált hangot, és ki nem. Ki hogyan van megelégedve vele. A kevés PCI miatt érdekel, mert a régi gépben van egy Audigy2, és nem tudom, átrakjam-e, vagy ne. Tehát hogy jó -e az integrált, vagy közelébe sincs az Audigy2 -nek.
Köszi a válaszokat előre is.
-
glaci
őstag
Pár napig nem voltam, most hogy hazajöttem nekiestem újra rendbeszedni a gépet.
Leszedtem az új EPU -t, és a SmartDoctor -t a gépről, és visszatettem helyettük a régebbit + biztonsági okokból a BIOS -t is vissza downgradeltem a régire.
Hál' Istennek nem volt különösebb probléma simán ment minden, a BIOS -t is engedte a "BIOS -ból" frissíteni (öregbíteni).Most újra stabil lett a gép, nagyon meg vagyok vele elégedve. Nem fagy, és mindíg elsőre elindul, nem kell noszogatni, áramtalanítani (fenyegetni, pofozgatni, stb.).
Martin2004:
Köszi szépen a leírást! Szerencsére nem volt rá szükség, mert a BIOS -os frissítő progi megengete a downgrade -lést is. De még egyszer köszi szépen a segítő szándékot, és a részletes leírást!Norb7:
Igazad volt, köszi! Tényleg ment vele, szerencsére. Rosszak voltak az infóim, valahol azt olvastam, hogy nem engedi visszatenni, csak valami régi verziós Afudos progival. (Ezért elötte meg sem próbáltam. De mázli, hogy nem így volt. Ment minden simán, ahogy akartam, úgy csinálta.)Fori23:
Lehet erről az új verzióról tudni valamit. Szerintem nekem a 1103 is belejátszott, hogy instabil lett a gépem, mert néha bekapcsolni sem lehetett, és az nem leheett az EPU vagy a SmartDoctor hibája gondolom. -
glaci
őstag
-
glaci
őstag
Hú srácok, azt hiszem életem egyik legnagyobb hülyeségét csináltam ma.
Eddig tök jól ment a gép, annyi zavart csak, hogy EPU nem látta az ASUS VGA karimat, és így nem kezelte.Tegnap láttam, hogy van új SmartDoctor, ami már kompatibilis az EPU -val.
Leszedtem, meg akkor már feltettem az új EPU6 -ot, meg az új BIOS -t is, meg mindent, amiből volt új az Asus FTP szerverén.Hát, mit mondjak, az eredmény katasztrofális:
Azóta rendszeresen lefagyok, az EPU alig akar szabályozni, amíg régen szinte mindig emberke volt, addig most mondhatni állandóan repülő + rakéta, és ráadásul még a VGA -karit sem viszi.
Ugyan úgy azt írja ki, hogy nincs kompatibilis VGA, vagy tegyem fel a SmartDoctor -t, mint elötte.Szóval nagyon gáz az egész, bár csak hozzá sem nyúltam volna.
Ha lesz majd időm, megpróbálom legalább a szoftvereket visszacserélni a régiekre, remélem a BIOS megmaradhat, mert azt nagyon macerás lenne vissza downgradelni.Konkúzió:
Ha álltalában jó a géped, és meg vagy elégedve vele, akkor egy apróság miatt jobb, ha nem kezded el piszkálni, mert lehet, hogy sokkal rosszabb lesz mint volt, és csak bánni fogod az egészet, hogy egyáltalán hozzányúltál. (Mint én...) -
glaci
őstag
Nono!
Megy az első rugásra. Legalábbis Neked csak egyszer kell rugnod.
Utánna már Ő noszogatja magát. ;)Az első néhány alkalomnál még én is megijedtem.
Hidd el, nem érdemes foglolkozni vele. Ez így "normális".Egyébként ha kilépsz winből, és utána egyből visszakapcsolold a gépet, akkor elvileg nem kellene csinálnia. (Hacsak nem, nem tud elsőre feléledni valami tuning miatt, de akkor meg szólnia kellene, hogy "Owerclocking failed".)
-
glaci
őstag
-
glaci
őstag
válasz
Martin2004 #2073 üzenetére
Nálam is USB a bill, és wireless, meg az egér is.
A BIOS -om gyári 0803.
És semmi baja. Az express gate is viszi mind a kettőt, szó nélkül, pedig az még a BIOS elött van. (Meg persze a bios is.) -
glaci
őstag
válasz
mich2004 #2031 üzenetére
Kifogytam az ötletekből.
Ha lesz időm majd tesztelek. Megmondom őszíntén, hogy ilyen mélyen, már nem mentem bele, ment, aztán kész.
Nekem annyi volt a lényeg, hogy alapban minnél kevésbé fűtsön, és minnél halkabb legyen, de ha kell bármihez a teljesítmény, akkor egyből automatikusan elérhető legyen, ne kelljen hozzá BIOS -t, vagy SoftFSB -t variálni. (Legtöbbet 1200 -on megy a gép, azért egyszer - egyszer feltolja 3600 -ra is, amikor valami olyan progi fut.)Esetleg kérd meg katt777 kolégát, hátha Ő elöbb tudja tesztelni a sajátját.
-
glaci
őstag
válasz
mich2004 #2035 üzenetére
Passz, én így nem teszteltem, töredelmesen bevallom.
Meg kellene hozzá nézni, ill. kiszámolni, hogy ugyanazokkal a sebességekkel megy-e, ill. ugyanazokkal az időzítésekkel.
Ha minden freki, és időzítés ugyanaz, akkor nem lehet külömbség.
Ergo, valami tuti külömbözik. Csak meg kell találni mi az. -
glaci
őstag
válasz
mich2004 #2029 üzenetére
A játék szaggatást esetleg annak tudom elképzelni, hogy folyamatosan állogatja neked a sebességed. Próbáld meg úgy, hogy addig fixen rakétára rakod, és amikor kilépsz, akkor vissza autóra.
Igen, az enyém is Deluxe. 0803 -as BIOS volt rajta gyárilag, még nem frissítettem.
Szerintem nézd meg, hogy a BIOS -ban milyen feszültségeket állítottál, és hogy az EPU miket állít, lehet, hogy korrigálni kell.
Ill. nézz rá a RAM beállításra is, mert ha pl. 1066 -on hagyod, és úgy nyomja rá az EPU a +20% -ot, akkor az már 1280 lenne, amit nem bizti, hogy visz.
És nézd meg a RAM feszt is, mert azt szerintem nem emeli, így azt egyből fel kell tenned neked 1,9 - 2,1 V közé, amit igényel a magas frekihez, hiába nem lesz mindíg annyira kihajtva.Reemélem tudtam segyteni.
-
glaci
őstag
-
glaci
őstag
Nem tudom miért nem hozta fel a hozzászólásokat!
EPU 6 nekem jól működik.
Először BIOS -ban megnéztem, hogy megy-e a proci 3,6 -on (ez persze költői volt, mert mennie kellett), a feszkót beraktam hozzá 1,2 V -ra, meg a memót is beállítottam 1,9 V -ra 1066 -hoz.
Teszteltem fél órát prime95 -el, majd miután jó volt, mindent visszatettem a BIOS -ban autóra ami a pricival kapcsolatos, a memó sebességét pedig asszem 833 -ra, vagy 866 -ra, most nem emléxem, a kényeg, hogy 1,2 -vel megszorozva 1066 körül van, a feszt pedig biztos, ami biztos, 1,94 -re állítottam neki , az EPU -t meg belőttem +20%, -20%, -40% -ra.
Így most ha kell a kraft, feltolja addig, amit manuálban már kiteszteltem, ha nem, akkor meg az EIST -el együt brutál le tudja venni a teljesítményt. (De állítom, még ilyenkor is gyorsabbnak érzem, mint a régi 2,4 -es P4 -em volt.) Annyi, hogy megfigyeltem Ő (EPU6) egy picit más feszkókat ad neki, mint amivel én teszteltem, így ez még okozhat gondot, de ezt lehet még hangolni szerintem ha kell majd.Sebesség beragadást én is tapasztaltam már.
Ha készenlétbe kapcsol, vagy lehibernál, mindíg beáll repülőbe, és úgy marad, akkor is, ha esetleg emberkét mutat közben, mert akkor is csak 1% -ot vesz vissza.
Nálam szerintem az AI Nat, meg hasonló a Suite -ban levő, de nem rendesen működő dolgok is bezavarhatnak, mert ha lekapcsol a képernyőm, képernyőkímélés után pár percel, van, hogy megáll az alapsebességén.
De friss indításnál nagyon frankó. (Csak azt nem értem, néha mért tolja fel maxra a teljesítményt pár másodpercre, amikor csak böngészek. 1 - 2 mp, rakéta, aztán pislantok egyet, és már újra sétáló emberke.) -
glaci
őstag
Kérdeznék Tőletek valamit.
Sajnos az apalapon (P5Q Deluxe) eléggé korlátozott a PCI slotok száma. Nekem 4 db. kártyám is lenne abba 2 db. csatiba, így el kell döntenem, hogy mi megy, és mi marad majd.
Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek milyen az alaplapi hang?
Eddig a régi lapomon le volt tíltva a Realtek, és egy Audigy 2 -t használtam helyette.
Szerintetek áttegyem az egyik PCI -ba, vagy nincs értelme?
Hangminőség ill. CPU terhelés tekintetében melyikkel járnék jobban?
Előre is köszi, hogy nem küldetek el a fenébe a kérdésemmel!
Jó éjt mindenkinek, aki még fent van! -
glaci
őstag
Frissen telepített gép, és még nnincs telerakva mindennel. De gondoltam rá, hogy kellene valamit keresni. (Mit ajánlanál a következő letöltéshez?)
Azt most nem egészen tudom követni, amit írtok, hogy nem volt gond, meg mégis leszedtem, meg ilyenek. Akkor most melyik verziót érdemes használni? A legújabat, amit linkeltél, és leszenvedtem, vagy valamelyik régebbit?
-
glaci
őstag
Köszi szépen.
Most sikerült végre letölteni. (Pedig már tegnap este óta próbálkozom, kissebb megszakításokkal.) Nem gondoltam, hogy ilyen gáz az ASUS szervere.
Ha 7K -val jött, már örültem, és 2* is 90% -nál állt le az AI Suite. (Meg persze egy csomószor leállt elöbb is, de ez volt a leg idegesítőbb.)Mindjárt kipróbálom, meg akkor mer felrakom a 1103 -as BIOS -t is. (Most az a legújabb a P5Q Deluxe -ra, igaz?)
-
glaci
őstag
Tényleg, még valami:
Van ez az AI Suite nevű szoft is a CD -n.
Ezt 1* a feltelepítés után sikerült elindítanom. Elsőre láttam, hogy sokmindent lehet benne állítani, így idő hiányában inkább bezártam, hogy majd késöbb ránézek.
Na, azóta sem sikerült újra elindítanom. Azt látom a feladatkezelőben, hogy fut a folyamat, de az ikonja nincs kint a tálcán, sem az óra mellett, és ismételt indítással, bezárással - indítással sem jön fel.
Leszedtem újratelepítettem, és semmi változás.
Tapasztalt valaki esetleg hasonló problémát ezzel a progival?MOD: És egyáltalán mit tud ez a progi, mert én nem tudom megnézni.
-
glaci
őstag
válasz
katt777 #1942 üzenetére
Katt777:
Ezt a Six Engine bugot én is tapasztaltam.
Hibernálás és készenlét után is előjön. Hibernálás után mindíg.
Ami a leg érdekesebb, hogy amikor átvált a sétáló emberkére még a feszt. is leveszi, csak az FSB -t felejti el. (Ill. visszaveszi azt is, de csak 1% -al.)Én egyébként úgy használom, hogy a BIOS -ban minden alapon auton és enableden van, kivéve ami nem default, vagy XP alá nem ajánlja, és a RAM freki van feljebbtéve, meg a RAM fesz.
Minden mást ezzel az EPU6 -al csináltatok, mert az esetek nagy részében úgysem kell, hogy menjen ezerrel, akkor meg minek. Így most 3,6 és 1,2 között magát állogatja az igényeknek megfelelően (EPU6 + EIST). Nekem megfelel így, főleg, ha majd javítják ezt a 328 MHz -es bugot.
Azt nem tudod véletlenül, hogy ez az EPU a CPU, és az NB feszen kívül a RAM -hoz is hozzányúl-e, mert azt sajnos nem tudom Everestel ellenőrizni. (Az NB -t sem, de a konfigja szerint az piszkálja, és jobb híjján elhiszem neki.)
-
glaci
őstag
válasz
hétalvó #1833 üzenetére
Megpróbálom. Bár nem sok bizodalmam van benne.
Szemre olyan, mintha az 1.0 -ás slotok valamiért alkalmatlanok lennének erre a célra.
Ha nyomok F8 -at, és kiválasztom a listábol, akkor is szembeköp, hogy nem tud BOOT -olni, ha meg bármelyik 2.0 -ás slotban van, akkor megy minden, ahogy kell neki. -
glaci
őstag
válasz
katt777 #1832 üzenetére
A le 8* -osodást én is ennek sejtettem.
Bár ha BOOT -olna a 3. -ból, akkor ez sem lenne.Mindenesetre ha az 1. -ben van, a P400, és a 2. -ban a VGA, akkor is indul.
Olyan, mintha csak a 2.0 -ásokból akarna BOOT -olni, holott az 1.0 -ásban is látja, és kezeli rendesen.
Nem értem én ezt! -
glaci
őstag
Azt még nem próbáltam, mert ha jól emléxem, akkor mintha a kék menne 2.0 16*, a következő 2.0 8*, az utolsó pedig 1.0 4* (de ha használod valamelyik 1* csatit, akkor ez is 1* lesz).
Ha jól emléxem, de most így hírtelen tényleg nem tudom.
Az az igazság, hogy a kettőt megcserélni már nem is próbáltam, mert ugye ha nem ott van a P400 a középső husszú aljzatban, akkor nem indul a win.
De lehet megnézem.
Nekem az is furcsa volt, hogy a VGA csak 8* módban megy, de gondolom azt hiszi hogy CF van, és azért veszi vissza.
Vagy olyan, hogy ha a 2. -at is használod, akkor oda adja a felét, ezért lesz az általam várt 16 + 8 helyett 8 + 8.
Ha megvagyok a próbával beírom mi lett. -
glaci
őstag
Sziasztok!
Pár napja én is egy ilyen Asus P5Q Deluxe boldog tulajdonosa vagyok, egy E8400, 2 db. Kingston HyperX 1066 -os RAM,és egy Asus (ATI) HD4850 kiséretében.
Egyelőre minden alap, semmi tuning, még csak ismerkedünk egymással.Nem tudom, hogy mi okozhatja, de van egy nagyon furcsa problémám.
Nekem a gépben van egy PCI-Expres 8* csatolós, LSI SAS SCSI raid vezérlőm (, amit a HP neve alatt árulnak, mint SmartArray P400), és ezen van egy SAS SCSI winyó, amiről száguldozik az XP.
A probléma a következő lenne:
Összeraktam az új gépet, kezdetben csak a P400, meg a VGA kártya volt bent, úgy telepítettem OP rendszert. (VGA a kék PCIE_16x_1 slotban, P400 a hozzá közelebbi fekete PCIE_x16_2 slotban.) Utánna láttam, hogy át kellene rendezni (P400 -tól nem férek hozzá a mellete levő PCI slothoz, és eléggé kellene, ill. meg akartam nézni, hogy úgy is 8* módban megy-e a VGA -m ha átrakom a harmadik csatiba a P400 -at, mert nem értettem, miért nem 16* -osan megy, gondoltam ,hátha visszavette, mint amikor CF -et használsz a 2-es slottal), ezért áttettem a másik PCI-Express 16* slotba a P400 -as karit (PCIE_16*_3, tudom, hogy csak 4* -es, de az nem gond), és érdekes módon, a BIOS a POST végén közli velem, hogy nem tud miről boot -olni, tegyek be valami lemezt. A P400 OK, látja a winyót, ha be boot -olok BootCD -ről, vagy PE-s XP DVD-ről, és beadom neki a P400 driverét, akkor látom a winyót, tudok rajta bármit csinálni, de mégse boot -ol róla a gép. Ezután, ha visszateszem az előző PCI-E slotba (PCIE_16*_2), akkor újra boot -ol róla a gép, minden gond nélkül. Csak a másik PCI-E slotban (PCIE_16*_3) nem hajlandó, pedig a kártya ott is tökéletesen működik.
Mit gondoltok, szerintetek ez mi lehet? Én speciel eléggé tanácstalan vagyok.
Még azt is próbáltam, hogy az új PCI-E slotban (PCIE_16*_3) újratelepítek rá egy XP -t. Az eredmény: driver bead flopyról, vezérlőt + winyót lát, formáz, fájlokat másol, újraindúl, nem tud boot -olni, és ha benthagyom a CD -t kezdi előről a telepítést, ha kiveszem akkor a szokásos üzenet fogad. (Így sikerült feleslegesen tönkrevágnom egy oprendszert, amit elötte fél éjszaka telepítettem.)Van esetleg valakinek valami jó ötlete?
Előre is köszönet érte!Üdv.:
Laci
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest