- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szanti
csendes tag
válasz
Szanti #12398 üzenetére
A probléma megoldva! A memória sz***tott meg, de rendesen. Lásd a hírdetés hozzászólásaiban.
-
Szanti
csendes tag
válasz
aszti93 #12396 üzenetére
Kedves Asztalos Dániel Dunakesziről!
Miből gondolod, hogy én nem nézegetem a fórumot. Még meg se vetted a deszkámat és már ékeskedsz vele, mintha a tied lenne. Legalább a hírdetésemet írtad volna át. De azért nem rossz ötlet és nem haragszom. Mondjuk nem bántam volna ha azt írod szeretnél venni egy lapot, aminek ez meg ez a baja, érdemes-e megvenni 5000-ért, vagy meg lehet-e javítani? Nagy fenegyerek vagy az biztos
Aztán ha van megoldás még alkudnál is mi?
Nos minden viccet félre téve a szóban forgó deszka az enyém és ha van megoldás akkor is lehet, hogy eladnám csak többért
Azóta tovább görcsöltem és van néhány érdekes fejlemény: Ma kipróbáltam E6400 procival és tökéletesen fut. Úgy tűnik csak a Q9550 procit nem bírja már. De ez a proci P5K Premium deszkában tökéletesen fut. Én ezt már kezdem nem érteni. Külön-külön minden ok, csak együtt nem. Ráadásul 1 hónappal ezelőttig minden rendesem együtt működött. Nem tudom mi változhatot. Ha van valakinek ötlete, örülnék, ha megosztaná, mert akkor nem kellene eladnom őket. Kondi, stb.? A RAM-ok: 4*4GB DDR3 1333Mhz CL9 Kingston RAM. Mi lehet inkompatibilis?
Ezer köszönet!
Szanti -
aszti93
aktív tag
Sziasztok.
Van egy P5Q3 delux wifi alaplapom és vmi nem jó vele. Még bootól, de valami nem ok vele. A Drive Expert Raid 0 beállítása után kezdte el a nem jól működést. Belassul, gyakran fagy. A hővezető gumik cseréje és a chipeken használt új hővezető (MX-2) sem hozta meg a várt eredményt. Így olcsón adnám. Most szeretném felmérni az igényt, ezért nem adok meg árat. Ha valakit érdekel tegyen ajánlatot! Garanciát nem vállok! A Processor foglalat hibátlan, nincs sérült tüske. A legfrissebb BIOS van rajta (2105)
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném! Köszönöm:-)
-
samu74
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #12394 üzenetére
Jók az ATI kártyák is,én a 3-4 éves 4870-es kártyámmal a mai napig full hd-be játszok max grafikával.
De mivel nekem csak kizárólag ATI kártyám volt eddig,a közeljövőben azért kíváncsiságból(meg jók is a mostani geforce-ok) beújjítok egyet én is.
Kompatibilitási problémák nincsenek amúgy ezekkel a deszkákkal. -
HartgeH3-2.8
addikt
Srácok köszönöm az infokat mindenkinek!
Annyi kiegészítésem lenne, hogy igen tényleg nagyon sok játék volt zöldre optimalizálva de rengeteg játékot látok viszont AMD Gaming Evolved jelzéssel most már. Tehát érzésem szerint a zöld egyeduralma abszolút gyengült. Lehetséges egyszer tényleg zöldbe kéne visszatérni mert mindenhol vezetik a top listát ezek a kártyák..
-
kaboska
aktív tag
válasz
HartgeH3-2.8 #12389 üzenetére
P5Q Pro lapba Nvidia 9800 GTX+ van és tökéletes!Mindent visz a legújabb játékokat is,pedig nem mai darab!
-
Maggisz
csendes tag
válasz
Hello HartgeH3-2.8
Nekem régebben Ati kártya volt az asus P5Q Deluxe lapomban de mivel nem voltam megelégedve az Ati-s karik támogatottságával és ezért nem mindig mentek úgy a játékok ahogy kelletek volna (gondolom nem optimalizálták megfelelően Ati karikra) ezért már pár éve Nvidiát használok és tökéletesen megy benne semmi gond sincs vele és legalább a támogatottságból adódó problémák sincsenek.
Üdv:
-
Maggisz
csendes tag
válasz
PowerBuldog #12387 üzenetére
Hello PowerBuldog!
Nekem is volt anno ilyen gondom a lapommal hogy semmi áron nem akart tovább menni a biosban, nekem a memókkal volt gond, mindet kivettem és egyesével végig próbáltam és kiderült hogy az egyik memó meghibásodott és azért nem lépet tovább a biosban, garanciális memócsere után tökéletesen ment.
Üdv:
-
japy
őstag
válasz
Semmi gond velük nekem csak NV-k voltak és tökéletesen üzemeltek benn!
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
Asus P5Q alaplapokban mi a tapasztalat Nvidia kártyákkal? Lehetséges kategóriát váltok de még ez idáig csak piros kártyám volt.
Minden infot köszönök.
-
samu74
addikt
válasz
PowerBuldog #12387 üzenetére
Rendszer vinyód jó állapotban van?Ha alapra állítottad a biost,a ramnak állítsd be az előírt feszt(pl. 2,1 volt)
Esetleg mozgass meg mindent meg benne(ram,vga,sata/táp kábelek,stb.),ramokon is lefutathatnál egy Memtest86-ot.A biosban kikapcsolhatod az ExpressGate-et,ha nem használod. -
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
Ma játszotta meg másodszor az utóbbi két hétben a gépem, hogy újraindításnál a gép már a Boot-nél megáll. Betolja, hogy asus extress gate stb de onnan, hogy kiírja milyen CPU van benne nem megy tovább. alaplapon BIOS reset megoldja a dolgot és szépen indul ahogy kell.
P5Q-E-m van, nincs semmi tuning.
Szóval ezt így hogy? -
samu74
addikt
válasz
Black-core #12384 üzenetére
Persze,csak tömörítsd ki előtte,meg ha hosszú az eredeti fájlnév,rövidítsd le,pl.: p5q .ROM legyen.
Tab billentyűvel tudod a meghajtókat váltogatni asszem. -
samu74
addikt
válasz
Black-core #12382 üzenetére
Cd-ről megpróbálhatod,de eszedbe ne jusson pendriveról biost frissíteni,így a zárlatos usb mellett.
-
Black-core
aktív tag
válasz
samu74 #12381 üzenetére
Próbáltam,nem volt változás. Meg próbálom hogy bootolható cd-t rakok be,akkor be bootol e? Mert a vinyót is érzékeli..Ez elött a hiba üzi elött mutatja. Meg olvastam még akinek volt ez hibája, letudta frissíteni a biost,pendrive-ról,de nem segített neki.. De azért megpróbálom.
-
samu74
addikt
válasz
Black-core #12380 üzenetére
És ha másik pci sinbe rakod a kártyát? Mert lehet összegabalyodik a megszakítás,és azért sipákol az usb.
-
Black-core
aktív tag
válasz
samu74 #12379 üzenetére
Clrtc reset meg elem kivétel nem egyszer volt már.
hatástalan. Igen amióta ez a kártya van benne azóta csinálja csak. És ezzel a kártyával vagy egy napig sz@....tam mire hajlandó volt elindulni. De most kipróbáltam és kivettem a videókártyát és vakon vártam mi történik. úgyan úgy kikapcsolt..
-
samu74
addikt
válasz
Black-core #12378 üzenetére
Most jönne az hogy reseteld (clrtc jumper) a lapod,de abból gondolom nem kérsz...
Más tippem nem nagyon van.
Vagyis lehet még egy,ez a hibaüzi azóta van hogy a pci kártya van betéve igaz?Mert lehet az miatt van ez az anomália...Másik kártya kellene a próbához,mert ha annál is megvan a probléma akkor mehet gariba a lap(ha van még rá). -
samu74
addikt
válasz
Black-core #12376 üzenetére
Fotón sok nem látszana,mert a cpu hűtőm mèg a vga sokat takar.Amit mèg megnézhetnèl ,a lapon vannak a kék színű usb kivezetèsek(9 tüske),azok tüskèi ne érjenek össze.
-
Black-core
aktív tag
-
samu74
addikt
válasz
Black-core #12374 üzenetére
Esetleg nézd meg,hogy be tudsz minden usb csatlakozóba dugni usb kábelt(vagy pendrive-ot),mert ha valamelyik szorul.azzal lesz gond.Táp nem hinném hogy csinálna ilyet,esetleg a lapon tedd vissza az usb jumpereket default állásra.Meg nézd meg a lapon hogy az előlapi usb tüskéi nem érnek esetleg össze.
-
samu74
addikt
válasz
Black-core #12372 üzenetére
Nézd meg hogy a hátsó usb portokban nincs-e valami "beragadva"(pendrive darab)vagy hajlott-e az usb fém keret,mert valami zárlatot csinál.Előlapi usb se legyen rácsatlakozva.
-
Black-core
aktív tag
válasz
samu74 #12371 üzenetére
Ezaz sikerűlt.. Egy nap ment rá.. Beindult
Csak egy baj van amivel már fél napja sz.... ok usb device over current detected hibaüzi.. Már a jumper-eket minden lehetséges modon rádugtam.. Az alaplap nincs a házban usb-s eszköz nincs rádugva. Biosba nem enged belépni valakinek ötlet?
-
samu74
addikt
válasz
Black-core #12370 üzenetére
De beboot-ol a lap,vagy csipog folyamatosan?
Mert ha igen,próbáld meg vakon beállítani.Az alaplap kézikönyvében nézd meg,hogy a bios belépéskor(nyomkodod az F2-őt) hányszor kell az iránygombot jobbra,hányszor le,majd vissza gombot nyomni.Nem egyszerű,de meg lehet csinálni.
-
japy
őstag
válasz
Black-core #12368 üzenetére
Hát nem tudom de elvileg ha nem érzékeli az elsődleges VGA-t akkor elvileg tovább kellene a biosnak lépnie és indítani a második lehetséges megjelenítőt! Úgy mint ahogy az teszi a boot közben a hdd-nél!
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok! A segítségetekre lenne szükségem!
Van egy Asus P5Q Pro Alaplapom. Sajnos a videókártyám elromlott.. Szereztem egy sima PCI os vidókártyát. Amit úgy indítottam el hogy kölcsönkértem egy PCI-E videókártyát beállítottam a biosban hogy a PCI-osat érzékelje előszőr majd kiszedtem a PCI-E-s karit..Müködött is tökéletesen a dolog.Csak hogy egyikap mikor kipucoltam a gépetkiszedtem az elemet is és elfelejtette a bios beálításokat.És így hiába rakom bele a sima PCI-os kártyát nem ad be képet..Kölcsönkérni PCI-E-s videókártyát pedig már nem tudok.Hogy tudnám megcsinálni hogy még is érzékelje a PCI-os videókarit is? -
Mustármag
őstag
válasz
samu74 #12365 üzenetére
Érdekes mert a hőfokok jók voltak.A lényeg hogy most jó!
Újan házam van ahol annak kábel elvezetők u-h a legtöbb kábel le van fogatva gyors kötegelővel, u-h nem hiszem de a biztonság kedvérét átnézem!A chipkészlet túlmelegedése okozhat random restartot? Mert csak azokra nincs rá állítva ventilátor!
-
samu74
addikt
válasz
Mustármag #12364 üzenetére
Mondjuk ez a "egy ideig jó volt,aztán egyre rosszabb" dolog tipikusan a túlmelegedésre jellemző...Én inkább valami zárlatra gondoltam,de az is lehet hogy kontakthiba volt,és így hogy mindent átmozgattál helyre jött.
Azért nézz szét a házban,nincs-e valami vezeték megsérülve,vagy az alaplaphoz ne érjen hozzá fém alkatrész(hűtőkeret rögzítése/hátlap/pci slot nyílás takaró lemeze/stb.). -
Mustármag
őstag
válasz
samu74 #12363 üzenetére
Megmozgattam mindent egy ideig jó volt, aztán egyre rosszabb lett a végé már egy játékot se tudtam elindítani, egyből resizett a gép!Azt hittem VGA hiba írtam is a topikba!Kiszedtem a VGA-t hogy megvizsgáljam, akkor már ki is fújtam, aztán eszembe jutott amit írtál hogy nincs-e beesve valami, fogtam magam és szét kaptam az egész gépet kifújtam megvizsgáltam hogy vannak sérülés nyomok, de nem láttam semmit, meg kiporszívóztam a házat össze pakoltam és most úgy látszik jó(lekopogom)
Még a tuning is újra működik.
Lehet hogy a sok retek csinált valami gebaszt? Nyár végén takarítottam ki utoljára! -
samu74
addikt
válasz
Flashget #12361 üzenetére
viszont másnak kevés lehet ha a játékok a fontosak neki amik kijöttek és kijönnek ezévben
Mint írtam,nem kevés egyáltalán,de nem akarlak meggyőzni,mert látom hogy nem lehet...Mustármag: nem,a reset más miatt van.Kapcsold le a gépet,mozgasd meg a ramokat,vga-t,hűtőt,stb.Húzd le a dvd-t meg mindent,csak a rendszervinyó legyen rajta,és nézd meg hogy az alaplap hátuljához nincs-e beesve egy elszabadult csavar/távtartó.
-
Flashget
félisten
válasz
samu74 #12357 üzenetére
amúgy már nincs baj a hűtéssel nyáron sem..
CM HAF 912 Plus ház benne 2db 20 centis megaflow + 1db 12cm hűtő és a CM Hyper 212 Plus cpu hűtés (mielött valaki azt írja hangos, az akvárium levegőztetője tőlem 1 méterre hangosabb) csak jobb szeretem a stabíl rendszert húzás nélkül.De mint írtam korábban nekem ez a rendszer bőven elég, viszont másnak kevés lehet ha a játékok a fontosak neki amik kijöttek és kijönnek ezévben.
-
Mustármag
őstag
Ma újra raktam a gépet, minden tök jól ment.Befejeztem az alap progik meg a driverek telepítését felettem egy két játékot is.Majd játszottam egy félórát.Játék után olvasgatok a neten azt fogja magát mintha resetet nyomnék újra indul és ki írja hogy CPU fan error.
Ezt mi okozhatja? -
samu74
addikt
válasz
Flashget #12355 üzenetére
Kell egy jó cpu hűtő + a házhűtést is gatyába kell rázni,feszültségeket pontra belőni,röviden ennyi.Sokat számít ám a tuning,játéktól függően +10/15 frame-et is gyorsulhat(3ghz vs. 4 ghz).
Persze a vga-n is van "csuszka",amit lehet állítgatni.Így hogy amit lehet kipréselek a gépből,a mai játékok is szépen elfutnak.Látod a fenti táblázatban,hogy a plusz két mag full HD vagy 16xx felbontásnál mennyit gyorsult.Semmit,vagyis 2 ( azaz kettő) frame-et.
Sok játék még mindig jobban csipázza a nagy órajelet meg a sok cache-t.
Úgyhogy a kártyádat még simán kihajtja a procid,csak kicsit oda kell csavarni neki.kaboska: a cpu fan warning általában az olyan hűtőknél szokott sipákolni,aminek a ventilátor fordulata alacsonyabb 600 f/percnél.Ha ignored-re teszed akkor többet nem figyeli,de nem is vezérli,a venti maxon fog pörögni.
-
Mustármag
őstag
-
Flashget
félisten
válasz
samu74 #12348 üzenetére
Tudom emeljem a procit 3,6-ra..ebben az évszakban ez nem is lenne gond, de amikor a panelban nyáron eleve 36 fok van örülök ha alapon járatva rendbe megy a cucc és nem kap velem együtt hőgutát
igen az optimalizált játéknál a vga számít, de sajnos az lett a gyakorlat, hogy az ősz folyamán 8és azóta) megjelent játékok nem készen kerülnek ki. Legjobb esetben beta állapotban de volt ami még ezt a szintet sem érte el. Azóta 10GB! javítást adtak ki hozzá..de hangsúlyozom én nem követem az újakat elvagyok 1-2-vel évekig, de aki követni akarja annak a 775-ös már nem alternatíva.
Ha nem játékra kell vagy nem a legújabbakra akkor valóban bőven elég még most is.
Nálam is ez van de azért éreztem a hátrányát is az új játékoknál. -
kaboska
aktív tag
válasz
geprombolo #12353 üzenetére
Bios reset az nem volt csak kézzel állítottam vissza!De igazad lehet mert az időzítéssel is variáltam anno!Akkor a reset lehet a megoldás?
Azt hogy tudom megoldani? -
kaboska
aktív tag
válasz
Mustármag #12351 üzenetére
Na ugyan ez a gondom nekem is!CPU fan error üzenetet kapom csipog vagy 5-öt de F1-et nyomok és betölt a Win!Mi okozhatja azt nem tudom.Én is tuning után vissza állítottam alapra
a beállításokat.Tuning közbe is jelentkezett már ez.De mikor elindult semmi gond nem volt.
Rendesen működött minden.Nem minden bekapcsolásnál van ez.
Esetleg van valakinek ilyen tapasztalata vagy megoldása erre? -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Egy ideigenel hardver miatt kivetem a tuningot hogy ne okozzon problémát, azóta el kezdte a CPU fan error hibaüzenetet dobálgatni a BIOS.Nem használtam már a hardver, ma kiszereltem, és gondoltam vissza állítom a tuningot a már régóta bevált és tökéletesen működő paraméterekkel, de az istenért nem akar elindulni vele.Ötlet hogy mi lehet a gond?
És ma 2x is se szó se beszéd mintha nyomtam volna egy resetet gombot újra indult a gép.(Az még el kel mondanom hogy a fent említett hardver miatt kénytelken voltam a Win7 mellé tenni egy XP-t de megcsináltam rendesen a dual boot-ot és tökéletesen működik mind2.)
-
japy
őstag
válasz
geprombolo #12349 üzenetére
Én is így vagyok vele. A mostani cuccaim még most is sarokba szorítják a Sandy-t!
-
samu74
addikt
válasz
Flashget #12347 üzenetére
Na igen,alapon járatva lehet hogy kicsit sovány...Én 4 ghz hajtom már vagy 2 és fél éve,túlzás nélkül állítom hogy kevés játéknál nem tudtam ultra beállításokkal játszani.Szoktam multizni is(F1,Crysis2),de vígan megvan a 35-50 frame 1920x1080-ban.Talán a Metro2033 meg a GTA4-nél leesett 25 frame-re(néha),de ha az adatlapomat megnézed az egy 3 éves konfig.
Pár PH teszt olvasása után mondom,hogy a játékokhoz vga a fontosabb full HD felbontás környékén,és csak azután a cpu.
Ha megnézed a nagyobb felbontásnál(19xx) már a vga kraft a mérvadó: -
Flashget
félisten
válasz
samu74 #12345 üzenetére
nekem ott van az adatlapon a konfig..azt mondják ehhez a vga-hoz már karcsú a proci bár én ezt nem igazán vettem észre kivéve a teszt progiknál a pöttyöknél.
ez a BF3 demonál ki is jött a kevés fps számban.
de amikkel én szoktam játszani ahhoz viszont elég és alapon járatva! pl. RO2, rF, rf2.
de az új játék esetében amik sorra jönnek ki már nem lesz elég az fps miatt. -
-
Weareus
addikt
válasz
sklopp #12341 üzenetére
Igazából nem az én lapom, csak erre a lapra kellett most összedobnom egy rendszert. Egyébként már megoldódott, a legújabb drivereket kellett leszedni az ASUS honlapjáról, csak az zavart be, hogy intel chipsetes a lap, de most már értem, hogy mi volt a kánya.
Amúgy köszi a segítő szándékot -
Weareus
addikt
Sziasztok!
Asus p5Q SE2 lapom van, op r. xp sp3, és gyári driverek. Resident evil 5 alatt nincs hang, ahogy utánanéztem ez általános "realtek audio" probléma, nem tudom, hogy oldjam meg.
Rakjak fel új drivereket, de honnan?
Asus hivatalos lapján csak P5QL-I/SI van, ez gondolom másik lapkakészlet? -
scetman
csendes tag
sziasztok, új vagyok, lenne egy kérdésem : melyiket vegyem asus P5K premium vagy P5Q pro alaplapot? Q 9300as procim van és van 2db HD5770es grafkártyám és ezért szeretnék egy crossfirees alaplapot. A gépet főleg játékra használom. Szóval melyik lenne jobb, vagy esetleg ha tudtok jobbat ajánalni,azt is megköszönném. Köszi
-
geprombolo
őstag
válasz
csigacska #12332 üzenetére
Csatlakozom samu74 kollégához, csak annyit fűznék még hozzá, hogy feltehetnéd még a HDSentinelt, az megmondja, hogy nem-e a SATA kábellel van a baj, vagy esetleg a winyóval. A SATA kábel is csinálhat hasonló tüneteket, mint amiket leírtál, a bootképernyős fázist leszámítva. Én inkább a memóriára gyanakszom, a múltkor nekem el sem akart elindulni a gép, pedig csak kiszedtem, meg visszaraktam a memet. Aztán megint kiszedtem, mindent megtakarítottam és azóta hibátlan.
-
samu74
addikt
válasz
csigacska #12332 üzenetére
Lehet hogy most azért tért magához mert kicsit megmozgattál ezt-azt(kontakt hiba?),de próbálhatsz pár tesztet is,hogy kizárj pár dolgot.Mmtest86 cd-ről bootolva teszteli a ramokat,prime95 a cpu-t/lapot(blind teszt),furmark a vga-t.Multiméterrel meg a tápegységet megnézni(1500 az OBI-ba),hogy a feszültségek rendben vannak-e.
De lehet akár valami zárlat is,halottam már ilyet,ott a dvd-iró csinált kalamajkát. -
csigacska
tag
Sziasztok!
Adott egy közel 3 éves Asus P5Q-L lap, ami ma igen érdekes dolgokat művelt, eddig semmi gond nem volt a géppel. Egy 640-es Samsung vinyóval használom, és van egy samu dvd író is, mind2 SATA portokra volt kötve, az 1-2.-ra. Ma első indításra megállt a windows betöltésnél, és nem volt hajlandó tovább menni, aztán reset, a gép már el se jutott a bios képernyőig,
Aztán kb 5. indításra ez sikerült, akkor megint windows probléma, a helyreállításra mentem, megállt a felénél és ezt még eljátszotta vagy 25x. Széteszedtem a gépet, megmozgattam a sata kábeleket, utána elindult, de kb 1 óra után szétfagyott.Most átraktam a következő 2 sata portra a vinyót és az írót, így most pillanatnyilag üzemel a gép. Lehetséges, hogy vinyó korábbi sata portja feladat a harcot, és elromlott? Történt már ilyen hasonló eset valakivel?
-
geprombolo
őstag
válasz
kaboska #12326 üzenetére
Elég, ha az FSB-t tolod felfele, ha a többi AUTO-n van, akkor nézd meg a memóriát, mert azt is emeli. Az jó, ha nem sokat emeled, így inkább tedd kézire és állíts utána. Ja, és nézd meg a proci feszültségét, ha már beállítottad a frekit, ami tetszik, mert lehet, hogy kicsit lefaraghatsz belőle, ez sokat jelent a hűtésnél.
Nemrég adtam el a 7200-at, röhögve vitte a 3 GHz-et feszemelés nélkül, csak a memóriát lőttem be fixre. -
kaboska
aktív tag
Ennyit számít az alaplap?[link]
Az én Asus P5Q Pro lapomba meg 3,2Ghz felett már kék halál vagy valamit rosszul csinálok?
Az E7200-őt szertném 1 kicsit feljebb tornászni de nem tudom.
Esetleg van valakinek valami tuti beállítása? -
T54B4
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
Tuningolni szeretném bios szinten a procim órajelét.
Asus P5ql alaplap egy C"D E7400-as procival.
Látok a biosba egy rakat beállítási lehetőséget, de nem merem piszkálni őket.
Most szépen kb.1500 Mhz-en tartja üresjáratban, terhelve pedig 2800 körül. Nos azt szeretném ha ez több lenne kicsit. Az órajel most 266X10,5.
Mit kell állítanom, hogy növelni tudjam az órajelet?
Köszi a segítséget! -
Hawk1979
őstag
válasz
geprombolo #12320 üzenetére
Azért sokan mondják, hogy a 2 gigás modulok kevésbé húzhatók.
De szerintem annyira elenyésző a különbség....
De azért beírtam -
geprombolo
őstag
A 4x1 giga nálam nem jelentett akadályt, semmi különbséget nem érzek a 2x1 és a 4x1 között, csak pozitívan a kétszeres mennyiség miatt. Jelenleg 3 gigán tolom a régi E7200-amat, le akarom tesztelni, hogy mennyit bír az E8400-as alapsebességén. Most jön lefele a 3dmark06, meg a vantage. Ja, a memóriákat fixre raktam, biosból van húzva, nem EPU-ból.
Egyébként máshol is olvastam, hogy a 2x2 jobb, mint a 4x1. Logikusnak tűnik. -
DeadMeat
nagyúr
Hali
Valahogyan működésre lehet bírni a drivexpeert portra gyugott optikai meghajtót? -
dredbiro
senior tag
Sziasztok!
P5Q-E lapban melyik processzorral lehetne jobban meghajtani az OCZ Reaper 1150-es ramokat? Q9550 vagy E8400? -
Mauddip
aktív tag
Meglett, köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Yettel topik
- Revolut
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest