Új hozzászólás Aktív témák
-
Dantosz
csendes tag
válasz
kopasz1975 #12996 üzenetére
Ha 32-bites windows-t raktál fel, akkor nem is fog, csak 3 GB rammal működni. Ez lehet még probléma, vagy a biosban a Memory Remap feature-t engdelyezni kell, ha le van tiltva.
-
Fücsök007
őstag
válasz
kopasz1975 #12996 üzenetére
Akkor ajánlott az egyik rampárt cserélned másik típusúra. A lényeg, hogy ugyanolyan frekvenciájú és időzítésű legyen, mint a másik 2 modul.
-
draco31
veterán
válasz
kopasz1975 #12994 üzenetére
Táp pontosabb tipusa?
-
kopasz1975
újonc
válasz
kopasz1975 #12992 üzenetére
Na sikerült elindítani de nem lát csak két magot, és nem tudok csak három gb ramot bele teni, mert a negyediknél már nem indul. Lehet hogy kevés a táp, vagy valami más???
-
samu74
addikt
válasz
kopasz1975 #12992 üzenetére
CMOS reset lehet segít.
-
draco31
veterán
válasz
kopasz1975 #12990 üzenetére
Más procival indul? Tápod milyen?
-
kopasz1975
újonc
Sziasztok! Olyan problémám lenne hogy vetem egy sima P5Q lapot, és egy Q6600 procit szeretnék bele tenni, de nem indul vele. Mi lehet a baj, a bios legfrsiseb verziója van fent elméletileg! Előre is köszönöm!
-
TŁ
tag
Sziasztok!
Asus P5Q lapba milyen 120/240 -es SSD-t ajánlotok?
Illetve az probléma szerintetek, hogy van most benne 2*2 GB 1066 os ram, de olyat már nem nagyon találok, de ha mellé dobok 2*2gb 800-at? (vissza szabályoz vagy szabályzom 800 Mhz-re azt csókolom). -
Biggie85
újonc
Köszönöm a sok infot. Sajna nem jártam sikerrel sehogy. Külön-külön minden megy videókártyák és a lapok is, de asus lap kontra 6790sehogy. CMOS reset után annyi a változás hogy nem másfél perc után vágja be az egy hosszú 3 rövid sípot hanem 10 másodperc után és követi még egy rövid mint amikor jó minden de kép továbbra sincs. Más memóriákkal (1066,800,667)és táppal is kipróbáltam. Feladtam, de köszönöm a tippeket!
-
Biggie85
újonc
Sziasztok. Problémám az lenne hogy használnék egy asus p5ne sli alaplapot, egy e8400-as procit, ddr2 667-et, és egy radeon 6790-et. Jelenség: 1 hosszú majd 3 rövid síp (Elvileg vga hiba), és nincs kép. Memóriát cserélgettem 800-as, és 1066-ra semmi változás. Érdekesség h hiába nvida chipset, HD5670-en van kép. Életre lehet valahogy bírni 6790-el (saphire)?
-
Dzsozi56
tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki nekem mondani, hogy ha egy Core2 Duo E8400, (E0 stepping) processzorral dolgozó Asus P5QC alaplapban a CPU-t egy ugyancsak LGA 775-ös xeon x3360-ra cserélem a gép indítható lesz-e, azaz zökkenő mentesen feláll-e a rendszer úgy, mint a kétmagos esetében? Az alaplapon nem a legújabb BIOS van, ha jól emlékszem valami 1101-es verzió!
Dzsozi56
-
draco31
veterán
Hello!
P5Q-E lapom van, és Win10-el nem használható a Soundmax amit az ASUS-tól töltöttem, így a win-es drivert használja, aminek a hangzásával nem vagyok elégedett. Van erre valami megoldás? 6.0-ás változat van telepítve, vagy csak egyszerűen telepítsek egy újabb változatot?
-
Fücsök007
őstag
válasz
samu74 #12973 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy a lap minőségével nincs baj, de vannak hiányosságai. Az integrált audio chip gagyi, és a P45-ös északi sem annyira tuningos ha 4X2GB ramot pakolsz bele. Viszont DDR3 ramkezelésben csak az X48-as alaplapok jók, meg a 790i, de azok a lapok meg igazán forrófejűek. Ezekbe lehetne normális 2X4GB-os 1866MHz-es ramot pakolni, mert 4GB ma már nem elég. Ott van pár AAA játék pl. Vaják 3, GTA 5 aminek kell 8GB, és van már most is 1-2 játék aminek 10-12GB ram kell kimaxolva 1440p-ben vagy 2160p felbontáson. Továbbá egy 64 fős multis szerveren még 4,2GHz-en is gyenge a core 2 quad széria, és egyre több játéknál túl sok FPS-t vesztesz még egyjátékos kampányban is 1080p/1200p felbontásokon, ami 50-100%!!! difi is lehet egy mostani skylake i7-es proci javára azonos frekvencián. (Az említett két játék jó példa, de szarrá moddolt régebbi játékokra is igaz ez pl. Skyrim/GTA 4.) És a mostani kártyáknál már 1440p/2160p alatt is érezhető a különbség, hisz egy húzott GTX 1080 60-70 FPS-t tud 4K-ban, és ha ezt lefelezed, az sokat ront az élményen. Persze aki nem játszik, annak ez lényegtelen, de attól még igaz.
-
samu74
addikt
válasz
Fücsök007 #12972 üzenetére
Na jó,legyen igazad.
Persze kőkemény gamekhez már lehet picit kevés,dehát ugye itt most egy alaplapról beszélünk.
A monitorhoz nagyon nem tudok mit mondani,a gyerekeim csak LG 22-es monitorokat használnak(22MT44),kontrasztban,fényerőben és nem mellesleg árban jónak mondanám.Kérdés hogy mennyire ragaszkodsz az Asus márkához,vagy mennyi a kereted rá,illetve hogy mire használnád?Egy monitoros topikban lehet jobban tudnak segíteni. -
-
Fücsök007
őstag
Senki?
-
Fücsök007
őstag
Üdv!
Lett egy Asus P5Q Pro Turbo alaplapom E7500 procival. Szeretném tudni jó platform lenne-e UEFI bios mellett adattárolásra, és retro gépként egyaránt? PCI-os Voodoo kártya és egy passzív PCI-E kártyát tervezek bele rakni. Tudna valaki ajánlani hozzá egy jóféle 1920X1200-as IPS monitort?Nincs tapasztalatom a P5Q szériával, régen P5K tulaj voltam.
-
válasz
M3lakH #12962 üzenetére
A 2gb modulok se egyutt se kulon nem mennek semelyik slotban. Csak ha melle tesszuk az 1gb s 1066os geilt. Egyszeruen hihetetlen. A timing funkcio: egyenlore az egyetlen visszajelzes h a chipset advenced settingsbe enabled es disabled funkcio van.
Mondtam allitsa enabledre hatha kidobja a timing beallitast, de nem valaszolt meg. -
M3lakH
tag
válasz
Borzoló #12952 üzenetére
A 2GB-os modulok inkább CL6 on mennek (legalábbis az ilyen alap, pronyó modulok). Próbáld 6, vagy 7 es időzítéssel, ott kell lennie valahol, ahol a frekit állítod, a timing-ot autorol manuálra, és akkor megjelennek az időzítési opciók... 1-es és 3-as slotba lesz ugye DualCh
Esetleg feltehetsz egy képet a ramról, hátha segít beazonosítani. -
Egy kis fejlemeny:
1+2gb megy.
A masik 2gb s modult amikor beraktuk az 1gb melle eloszor kifagy majd ujrainditas es megy.
De 2*2gb kifagy.
(Rosszul irtam az elejen 1+1gb-t váltana a 2+2gb.) -
Ja. Elfelejtettem mondani bar nem hiszem hogy annyira mervado, de egy 2gb s modullal probalkozunk az 1 es slotba.
A mem modulon nincs info hany volton uzemel. Es időzites info sincs. :SÁlltalában 1,87v es 5-5-5-15 idozites kell ezeknek.
Ilyen modul:
KLDE88F-B8KB5
S/N K81001401001 -
Udv
Asus p5ql se
Az alaplapba betettunk 2*2gb kingmax ramot 800mhz. Elkezd betolteni a win es befagy.
Mi lehet a gond?
A regi ramokkal megy. 2+1gb 1066mhz.
Mi lehet a gond?
Cmos resetet csinaljak?
Ha rosz lenne a ram be se toltene a win csak sotet kepernyo, nem?
Koszi a valaszt. -
Attila2003
tag
válasz
Attila2003 #12944 üzenetére
P5Q Turbo windows 10-el. Bocs az elírásért!
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Ismerősömnek P5Q Deluxe lapja van és szeretne Win10re frissíteni tiszta telepítéssel az lenne a kérdésem hogy a hálókártya drivert fölteszi alapból a windows10?Mert w7 nem tette, emlékszem mindig CD-röl telepítettem hogy legyen net (ugyan is ez az én régi alaplapom)
Azért fontos mert 320km-re van, és ha van net mindent meg tudok oldani ha neki nem megy, de ha nincs akkor ciki van, és az Asus honlapján nem találtam egy w10-es drivert se a laphoz.
-
samu74
addikt
válasz
M3lakH #12940 üzenetére
Amiatt is írtam a 2 modult,hogy ne kavarjon be.
Anno én is sokat szívtam a 4 modul miatt,de pár tipp lehet egy régebbi bios beállításomban,persze vedd figyelemben hogy mennyi a procid gyári feszültsége,meg a ramjaidé.Annak függvényében állítsd be azok feszültségét.Nálam asszem a proci fesz gyárilag 1,25 volt,és 1,30-ig emeltem.Nem döglött meg ,pedig már pár éve megy,igaz emberes hűtő kell hozzá.
Bios beállításom a 8400-hoz ,de pár dolog talán segíteni fog.Ha alakul egy setup,mentsd el,és legközelebb azt töltsd be és onnan folytasd.Persze semmilyen asus segédprogram ne legyen fent,mert azzal csak a baj van. -
M3lakH
tag
válasz
samu74 #12939 üzenetére
PCIe 100 on van, v core 1.3 on, ezekkel nincsen baj. NB-nek mennyit kéne adni? a 2x1 giga 1066 os ram járhatatlan út volna, és szerintem azt is próbáltam..
Igazából tapasztalat alapján a 800 as ramoknak simán mennie kéne magasabb órajelen. :S Máshol javasolták hogy a memórivezérlőnek kéne kis plusz feszültég a sok modul miatt.
-
samu74
addikt
válasz
M3lakH #12938 üzenetére
Nemigazán értek a xeon procikhoz,de első körben 2 modullal kellene megpróbálni a tuningot.Az 1066-os ramok lennének a legjobbak.A NB fesz sem jó ha auto beállitáson marad,érdemes fixre tenni,meg a pcie frequency-t is fix 100 mhz-re.Vannak itt a topikban bios beállítások,próbáld azokat ki,igaz nem pont ehhez a procihoz,de kiíndulásnak megteszi.
-
M3lakH
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy P5Q-Pro tuningolásában, hátha valaki tapasztalt már ilyet...
Konfigurácio:
Xeon E5450 proci, hozzá microkódos "legújabb" BIOS, 4x2gb Kingston 800MHz CL6 os ram, és egy 700 as táp.jelenleg 400 as FSB re van húzva a proci, így 3,6-on megy, ramok 1:1 ben, minden nagyon szép.
Viszont a prociban lenne még tartalák, ezekkel 4GHz is elérhető elvileg. Ha feljebb emelem 400 nál az FSB-t a következő történik:
420 nál már nem fut le az AIDA memteszt, rögtön hardver hibával leáll, hiába adok a moduloknak akár kerek 2 voltot is,és veszem visszább az időzítést CL7-8 ra. Gondoltam nem bírja a magas órajelet, hát visszatértem a 4x1gigás 1066 os Black Dragon modulokhoz, ahol pontosan ugyan ez történik, pedig 1:1 es osztással csak 840 en menne az 1066 helyett.
CPU stressz teszt fut 3,8-3,9 es órajelekkel is simán gond nélkül fél órát, de a mem teszt leáll 5 másodpercen belül. Ha visszaállítom FSB 400 ra, és a ramokat úgy osztom hogy 1066 on menjenek, szintén minden rendben van,nem áll le magától a memtest. Jó lenne kisajtolni belőle amit csak lehet, mert jelenleg igencsak CPU limites a gépem..Előre is köszi a segítséget.
-
havenday
tag
sziasztok,elsősorban itt szeretném jelezni, hogy eladnám
Asus P5Q3 Deluxe WiFi-AP@n alaplapom.
Ha kell van hozzá proci, hűtő, memória, vga, ház, táp stb szóval minden.
Ha valaki segít beárazni, megköszönöm! -
Attila2003
tag
Hali! Van egy Asus P5Q Turbo alaplapom. Hogy lehetne windows 10 alatt beállitani a VIA audio panelben vagy windows alatt hogy a hangszórók is meg a fülhallgató is működjön egyszerre? Köszi előre!
-
GeRI1990
csendes tag
Üdv! kérdésem lenne
P5QL PRO deszkám van olvasgattam és láttam hogy elvileg ezek a P5Q szériás lapokra lehet rakni EFI (UEFI) ez igaz ?
-
Barni22
tag
Sziasztok!Tervezem a Win10 telepítését P5Q-PRO-ra.támogatja?van esetleg hozzá driver?köszi
-
kissh
csendes tag
válasz
Strayghost #12929 üzenetére
CMOS-t töröld minden egyes RAM próbálkozás elött.
Vagy a két sárga slotba, vagy a két feketébe tedd csaka a két RAM-ot, így mennek dualba. -
kissh
csendes tag
válasz
Strayghost #12927 üzenetére
Szia
Akkor dobd ki,
Lehetőleg a jó mellé ugyanolyan típusszámút vegyél, ha dualba szeretnéd használni. -
kissh
csendes tag
válasz
Strayghost #12924 üzenetére
Ilyesmire gondoltam PONTOS típus megadásnál
pl: KLDE88F-B8KU5A "rossz" ramot is nézd végig a slotokban, megy-e valamelyikben.
-
samu74
addikt
válasz
Strayghost #12924 üzenetére
A biosban a Dram Voltage ne legyen auto beállításon. Állítsd arra a feszültségre amit a ram gyártó előír erre a típusra. Pl.: 1,8 volt vagy 2,0 volt. A ram dobozán is rajta lehet.
-
kissh
csendes tag
válasz
Strayghost #12922 üzenetére
Írd le a memoriák pontos típusát, így nehéz mit mondani.
4 RAM skotod van, a jó memoriával nézd végig hogy mind a négy jó-e.
A biosban megy ezek szerint a két ram, az időzítést állítsd kézzel a két ram esetén a régi ramod értékére. pl ha 5.5.5.18 akkor fixen ide, ne AUTO-n legyen.
A RAM frekit is állítsd manuál 667 állásba, s ha winnel bebootol a rendszer,egyesével lehet feljebb lépkedni. -
kissh
csendes tag
válasz
Strayghost #12920 üzenetére
van egy jumper a lap bal oldalán az elem körül.
szedd le a manualt olvasd el, hogy kel törölni.
Ha az elemet veszed ki, az is jó, majd load default setting, és dátum állítás is kel majd.üdv
-
kissh
csendes tag
válasz
Strayghost #12918 üzenetére
Töröld a CMOS-T, aztán próbáld újra.
-
Strayghost
újonc
Sziasztok!
Van egy sima Asus P5Q alaplapom, 2 GB DDR2 800Mhz rammal. Vettem bele még egy 2 gigás modult és valamiért nem bootol be a rendszer amikor az újat is belerakom.
BIOSban felismeri a négy gigát de nem indul vele a rendszer. Próbáltam úgy is, hogy a régit kivettem és csak az újjal indítottam úgy még az alaplap kezdőlapja sem tölt be csak feketeség.
A kérdésem az lenne, hogy az új memória rossz vagy esetleg az a baj, hogy az új CL5-ös késleltetésű?
Előre is köszönöm a segítséget, ha valaki tud segíteni!
-
draco31
veterán
válasz
Mezga Aladár #12915 üzenetére
Kérdezd meg a VGA topicban, ott hamarabb kapsz választ szerintem.
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv mindenkinek!
Van egy p5q deluxe lap q9650 proci(,3,6Ghz) 6GB ram.
Meghalt a vga.
Szerintetek mi az a kártya amít ez a konfig még maxra ki tud hajtani? -
AMDaZERG_1
senior tag
Idő közben vettem egy ASRock Z9 Extreme 4 lapot, és ugyan azt a rendszert elindítottam rajta, amivel eddig állandó fagyások voltak -P5Q Pro, Xeon 5450, 8GB RAM-
Mit adj isten összerakás napján ezzel is fagyott az egész
Tehát feltehetően nem HW probléma volt a háttérben.
Mint írtam a P5Q Pro alá is raktam fel új rendszert, de idővel akkor is jött a fagyás (3-4 nap).
Végül amondó vagyok a cserét nem bántam meg, mert a RAM limit itt magasabb, és ugyebár a programozóknak köszönhetően abból sosem elég, plusz energiazabálásban is úgy érzem jobban járok az új rendszerrel. -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
draco31 #12911 üzenetére
az a déli híd. Az északi hídba szokták tenni a szenzort...
ha p5q szériás lap, akkor az alaplapi hőszenzor nem a chipset hőmérsékletét mutatja, hanem a ram vrm-jének a hőfokát.
ezt már körbefutottam én is...
az mindig 20 fokkal melegebb lesz, még 70 foknál sem kell megijedni. -
draco31
veterán
Szoktátok figyelni a hőfokokat? Nekem a chipsetnek kicsit melege van, alapjáraton 47 fokos. Próbálta már valaki leszedni az EPU feliratos kék lapkát a bordáról??
-
samu74
addikt
válasz
AMDaZERG_1 #12906 üzenetére
Nekem anno okoztak galibát az asus programjai, szóval nem is ajánlom senkinek. Ha lepucolod, és még mindig szarakodik, másik merevlemezre tegyél fel új rendszert (ha nincs másik, akkor a régit HD Sentinel-el nézd át) .És a driver lemezt hanyagold, csak ami szükséges.
-
kissh
csendes tag
válasz
AMDaZERG_1 #12908 üzenetére
Volt nekem is egy gondom, bizonyos (tuningolt) procikkal random újraindult az irodai gépem, mignem kiderült, hogy win alatti alattomos programok okozzák. pl google mappa a program mappákban .
Nem lehetett eltávolítani, s mikor csak sikerült az unlockerrel, stabil lett a gép.Futtasd le ezt a progit:
herd protectha kiakad, akkor az unlocker 1.9.2 vel kapd ki a renitens programokat.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #12906 üzenetére
Közben beraktam egy régebbi C2 procit, amivel BIOS frissítettem. Most kaparom le az ASUS dolgokat.
Remélem ez segíteni fog, azonban frissítés előtt nem állítottam alapra mindent... -
samu74
addikt
válasz
AMDaZERG_1 #12900 üzenetére
Asus segédprogram nincs fent? Pl. EPU,AI Smart, stb. Húzd újra a rendszert, ha még nem volt meg.
-
kissh
csendes tag
válasz
Lehet hogy bios gond? Esetleg nem sikerült jól berakni azokat a microkódokat?
Nekem ez van fenn, tökéletes:
https://mega.co.nz/#!mo5T1Rzb!5EqtyfHP1j35f4ygwS2lfbJZ30i33Y0XsfNAVUGFN4Q
Egy mezei procival, és 1db RAMal kéne frissíteni, elötte cmos törlés, majd Load default, biosfrissítés
Az Intel processor tool-al érdemes letesztelni, én 4Ghz-en átnézettem vele az E5450-et-PASS
-
Pazolini
senior tag
válasz
Mezga Aladár #12901 üzenetére
Meg alapból minden driver frissítésével. Ajánlott sw: Diver Genius Professional.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Próbálkozz az ati drivers frissítésével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen autót vegyek?
- Akciókamerák
- iPad topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Battlefield 7
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest