- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anthony28
őstag
Nekem ez van ráírva: Made In Ukraine.
-
Anthony28
őstag
Basszus...ennyire szarok lennének a premium lapok?
Akkor nekem mákom van hogy kifogtam egy normálisan működő P5K-E-t.Semmi bajom sincs vele, pedig nálam aztán kapja az ívet rendesen.
-
skoos
őstag
[off] 3-dik napja várok választ a megfelelő fórumon, így megkérdezem Tőletek is. AHCI módban, a hot-swap-on kívül nyerek valami olyat, amiért érdemes lenne bekapcsolnom? Egy hétköznapi XP user-nek van bármi teteje AHCI-t használnia? Mind rendszervinyó, mind adatvinyó esdetén. köszi, bocsi az [off]ért.
-
keIdor
titán
-
bigdigit
addikt
ezt a garis dolgot néhány helyen jól ellehet játszani de sajnos egy számomra eddig ismeretlen helyen vettem és nagyon fapados a hozzáállásuk.
máshol ha volt garis dolgom és mást kértem simán megoldható volt.itt meg:majd a beszállító eldönti mi lesz...hát erre nem lehet alapozni. -
ImI87
őstag
válasz
bigdigit #2388 üzenetére
egyszerűen vissza kell adni gariba. (csak most nincs olyan lap ami jó lenne - maximus drága, p5e pedig kicsit fapados
) csak én is ugyanabban a cipőben járok, mint te. nem tudok lenni két hétig gép nélkül. azért meg nem veszek valami szart, h utána eladjam és bukjak rajta ..............
-
bigdigit
addikt
semmivel se lett jobb.max annyival veszitettem a próbálkozások közepette 1xp-ét meg 1 vista64-et
hát most lehet törlöm is a vezérlő rendelésem...mégis bepróbálok egy seagate vinyót elsőre.
asus fórumon seagate vinyókra azt írják mennek sata2-ben gond nélkül..
de azt is írta valami ausztrál tesztelő hogy a kinai verzióban találtak valami hibát.. -
bigdigit
addikt
én meg azt nem tudomha külön sata vezérlőn lógnak a vinyók lehet-e rájuk simán rendszert pakolni vagy nem?félek csak a win fogja látni őket drivertelepités után.
-
ImI87
őstag
válasz
bigdigit #2378 üzenetére
Igazából nem akarlak férrevezetni, mert én eleinte is sata1-en használtam a seagate-eket, A régi lapomon még csak sata1 volt, és a lapcserénél elfelejtettem átjumperelni őket. De ahogy itt olvastam h gázok vannak a satával, ezért nem is mertem kipróbálni, nehogy elvesszenek a cuccok.
amúgy miben és mennyivel "lenne" gyorsabb, ha sata2-ben mennének a vinyók?
-
bigdigit
addikt
hát nem egészen ugyanott vagyok
igaz némi ápgréd is lenne:
elmenne:1db 200-as samu,2db 320-as wd
helyettük lenne:1db 320-as seagate és 2db 500as seagateeladni a 3-at 27k-ért tudnám a vétel viszont lenne vagy 71k
ráadásul amint látom semmi biztosíték nincs rá hogy nálam mennének biztosan akadásmentesen sata2-be.mert bizony hiába vannak lejumperelve sata1-re néha akadnak hogy az a jó asus @@@@@ anyját. -
ent
őstag
Hát én akkor egy lákymen vagyok az én premiumommal, kopkopkop... Egy sataII 500gb os seagate vinyóval az ucsó piros sata csatiban semmi bág.
-
bigdigit
addikt
seagate is csak sata1-ben megy rendesen?
pont ma akartam venni de akkor ez is bukta.
nekem ide vinyóval semmi baja különben.
most már abszolut nem értem.létezik egyáltalán olyan vinyó amit tud kezelni normálisan ez a xar?
egyébként 4 portos sata2 vezérlő 19k(és lehet vista64 alatt nem is megy)...55k-ás lap mellé jó vétel még 19-et kidobni hogy menjen is..
utolsó asus lapom az biztos.én meg már kezdtem árulni a vinyóim lecserélem mind seagetre..
de akkor inkább lapot veszek ezt meg beadom a szemétbe.nekem nem lehet olyan hogy 2-4 hétig nincs gépem.ha meg vissakapok valami hasonló xart eladom bontatlanul. -
ImI87
őstag
Újabb Premium bug:
Az én két Seagate sata vinyóm sata1-re jumperelve rendesen működik.
Amióta megvolt a lap, nem volt rádugva sima ATA vinyó, de tegnap haverom áthozott egyet, és akartunk másolni cuccokat. Erre a lap behalt, el sem akart indulni, nem post-olt. Próbáltam 2 kábelt is persze ugyanazt csinálta. Visszaállítottam mindent alapértékrea biosban, hátha a tuningot nem szereti az IDE-vezérlő. Hirtelen azt hittem, hogy jó lesz, mert eljutott a windows bootig, de itt kifagyott. Próbáltam 5x, mindig ugyanaz, úgyhogy (nálam lágalábbis) a régi vinyókat nem is kezeli a lap.
Ebből már tényleg gari lesz, kérek helyette inkább egy maximust..........
(de még várok egy kicsit, hátha lesz P5E deluxe, az lenne nekem az igazi)ImI
-
bigdigit
addikt
megkérdezném akinek premium lapja van taiwani vagy kínai illetve milyen revízió?
-
bigdigit
addikt
általában 4 de sokszor 5 sata egység van a gépemben.szóval ott is van mindig valami
1 helyre ennyit képtelenség dugni.
egyébként a plextor 760S achi mód mellett abszolut behal.folyamatosan baxogatja az alaplap az írót mintha lemezt akarna beolvasni holott nincs is benne semmi.
így achi eleve kilőve. -
vagamo
őstag
válasz
Overlocker #2342 üzenetére
A memset-nél miért csak 1024 Mb-t tudok futtatni a 2048-ból?
-
T0MEEE
tag
köszi a gyors választ
hűtőt milyet javasoltok? gondolom a gyári elég hangos, nem?!
nekem fontos lenne, hogyha kell, akkor kussba legyen a rendszer
SCYTHE NINJA PLUS Revision B ezt néztem ki, ez rámegy a lapra? nincs útban semmi?
most TT Big Typhoon-om van a régi rendszeren... ez nagyon bevált -
Neoka
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek, hogy a rák ba kössem be az új Sata-s DVD írót (Pio 212D)?
Sata 1-en van egy Wd winyo
sata 2-ön egy samsung
próbáltam sata 5, 4-re is dugni a dvd írót, de folyamatosan ezt kapom:primary slave driver - atapi incompatible
megállt a tudományom.
-
forguet
senior tag
Szasztok!
Arra vmi ötlet, hogy mitől lehet az, hogy 3300mhz-ig BIOS-ban auto beállításokkal Orthos stabil a proci, és amint 3300 fölé próbálom piszkálni, vagy nem indul el vagy iszonyat instabil lesz? Pedig már próbálgattam vcoret 1.5-ig, Pll-t 1.7-ig, NB voltage 1.4, FSB terméination 1.4
Lehet, hogy az alaplap a ludas, vagy csak egyszerűen a proci elérte korlátait?
Köszi
-
Kobor
aktív tag
Help
[link] -
taro
csendes tag
Sziasztok,
Q6600-hoz 800-as, vagy 1066 MHz-es DDR2-est lenne érdemes beszerezni? Ha a proci alapon 266-on ketyeg, akkor elvileg az 1066-os lenne hozzá való.
P5K-ba milyen márkájút válasszak, ami működik is az alaplappal? (2x1GB vagy 4x1GB esetén) -
Kobor
aktív tag
Sziasztok
Nagyon gáz lesz a kérdés de nem jöttem rá
Mia külömbség P5K és P5KR között?
Köszönöm
-
Hitman
aktív tag
Kéne kis segítség, az alaplap (P5K-E wifi) nem látja az ide dvd íróm, BIOS-ban mit kéne beállítani ? Ha jól tudom, az P-ATA csatornát külső vezérlő kezeli, ez bios-ban engedélyezve van (IDE-re állítva).
-
Overlocker
veterán
Memset 3.4 beta2 : download
Fix a bug with tREF on some P35/X38, when "0" value is show after apply.
-
Bécy
tag
Sziasztok!
Segítség kellene a tuninghoz!
Mit is kell pontosan tenni?
Elötte Amd-m volt!
A memókat vissza kell osztani,most ddr 2 1066mhz van
benne!
Feszt kell emelni?
Mi az a vdrop?
Nem akarom széttuningolni csak egy picit kb 2500mhz körül (E 6550)
Köszi! -
bigdigit
addikt
ha megtenné valami jó angolos és fordítaná kb miről is van itt szó megköszönném:
-
Anthony28
őstag
Lehet megnézem alacsonyabb fsb-n...440 környékén ha be lehet állítani az 1300mhz körüli értéket...lehet az jobb lenne.
-
bigdigit
addikt
a csaj azt mondta majd a beszállító eldönti mi lesz...hát ez nekem nagyon nem tetszik.ha egyszer nem kérek ugyanilyen lapot akkor nem tudom mi a gond.elvileg drágábbat hoznék el ráfizetéssel.nem is beszélve a 2 hétről.akkor inkább veszek máshol másmilyet ezt meg tényleg kiszórom de ha sokáig idegel lehúzom a klozeton
-
y@no
tag
válasz
ShadowLord #2330 üzenetére
nála így lett jó, de ugye ahány lap, proci, mem annyi féle
-
Valaki tudna adni pontos instrukciókat hogy lehet leghatékonnyabban ebben a lapban meghúzni egy E6550 procit!?A beállítások érdekelnének a bios-ban!
-
Neoka
aktív tag
kezdek hülyét kapni ettől az P5ke Bios-tól.
Bisosban:
manal minden
FSB 266
ratio 7
DDR-800
4-4-4-12
cpu 1.35V
DDR 2.2VMemteszt szépen fut, de a CPUra 1871MHz-et ír.
Ha az időzítést visszateszem auto-ra akkor szépen 1865 Mhz-et ír.ha kirarolok valamit akkor crc hibákat észlel, ha visszarakok mindent manual->auto -ra akkor semmi hiba.
Proci egy C2d 6320-as.
mist szúrok el?
-
ent
őstag
Jelentem alásan, hogy a Premiumom műxik rendesen. Sata problémával nem találkoztam a 0204 es bios alól. Kevés lapnál volt, hogy egyből felmenjen az oprendszer vmi bibi nélkül.
Kicsit elrendezése nem tetszik. Nagyon le került az első vga csatija és kevés hely lett a tvtuneremnek. Nagyon szimpi a biosa. Vmivel több mint a p5kc nél.
Első lapom aminek hőfoka 40°C fok alatt van idle és load közben is.
-
bigdigit
addikt
nekem még mindig az a kérdésem asus RMA működik kis országunkba is esetleg?
-
Anthony28
őstag
Ősember jóvoltából megjöttek a Crucial Ballistix ramjaim!
Sajnos nagy mhz-re (1300mhz körül) nem tudom belőni, mert annak jelentős procisebesség látná a kárát, viszont sikerült leszorítanom az időzítéseket 1175mhz-n.Ami a következő képpen alakul: 2,3V 5-5-5-12 majd fentről lefelé haladva -> 3-25-3-3-3. Transaction booster 1. Everest memo olvasás 10300 körüli érték! -
vagamo
őstag
Seagate barracuda 7200.10 nálam tökéletesen működik SATA II-őn! (jumper nélkül van ugye sata II-őn?) A sebességet ellenörizni mivel tudom?
AHCI-re átálítom a biosban újra kell rakni mindent vagy ha van backupom az is visszalehet rakni, hogy ne keljen a programokat ujratelepíteni és beállítgatni? Prémiumnál mit kell beállítani és telepíteni, hogy AHCI-ben fusson? -
bigdigit
addikt
válasz
szacsee #2307 üzenetére
olvasnátok asus fórumot látnátok főleg a samsung hdd-ék nem mennek illetve gondok vannak a wd-vel is..
achi-ra meg nem tudom rakni a sata-t mert a plextor 760s írom ilyenkor folyamatosan dolgozik.valami nem kóser neki ebben a módban.de fórum alapján ezeknél a vinyóknál akár achi-ban vagy raid-ben is lehet tökmindegy mert nem mennek rendesen vagy sehogy.
-
bigdigit
addikt
mégiscsak lett változás nálam az új biossal!!!!
most már a 200as samsung is belassult teljesen!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Futás, futópályák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kuponkunyeráló
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- BestBuy topik
- Ukrajnai háború
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- RAM topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest