- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
devillike
tag
Hi Myers!
A legtöbb amit a RAM-okból kihoztam az 900MHz volt. Ez nem azért van, mert nem húzható tovább, hanem mert nem a gyári cl4-es időzítésekkel megy és nem akarom így húzni. Nem tudom miért nem engedi a 4-4-4-12 időzítést stabilan, pedig mindent úgy csináltam, ahogy azt egy segítő linkben megkaptam. De hiába. A Geil Ultra RAM nekem csak 5-5-5-18 időzítéssel hajlandó menni stabilan, de akkor tényleg stabil még 900 felett is. A CPU-m, egy E4300-as, amiből nem húztam még ki a maximumot, eddig 3000 volt amin stabilan használtam. Stabilitás tesztekkel bombáztam de nem mutatott hibát.
Jó lenne, egy ugyanilyen kombinációval rendelkező véleménye!!!
ASUS P5K + Geil Ultra 800DDR2 (2x1GB) esetleg E4300-as CPU
Szerintem próbálj más RAM-ok irányába kacsintgatni, amíg erre nincs valami ötlet, hozzászólás.
Nekem nagyon tetszik a Corsair... és szívesen kipróbálnám. -
HI.
Igy próbáld:
CPU RATING CONTROL: MANUAL 8
FSB FREQUENCY: 400 Mhz
Pcie Frequency: 100 Mhz
DRAM Frequency: 800 Mhz
DRAM Timing Control: manual
4-4-4-12 többi auto
DRAM Static Read Control: Disabled
DRAM Dynamic Write Control: Disabled
Transaction Booster Auto
Booster level: auto
Clock Over-Charging Mode Auto
CPU Spread Spectrum Disabled
PCIE Spread Spectrum Disabled
CPU Voltage: 1.375
CPU Voltage Reference 0.63x
CPU Voltage Damper Enabled
CPU PLL Voltage 1.5
DRAM Voltage 2.1
FSB Termination Voltage 1.4
North Bridge Voltage 1.40
North Bridge Voltage Reference 0.61xCPU Configuration
C1E Support Disabled
Max CPUID Value Limit Disabled
Vanderpool Technology Disabled
CPU TM Function Disabled
Execute Disable Bit Disabled
PECI DisabledChipset
North Bridge Configuration
Memory Remap Feature Enabled
Initiate Graphic Adapter PEG/PCI
PEG Port Control Auto
PEG Port Force x1 DisabledASUS C.G.I. Function AUTO
Power
ACPI 2.0 Support Enabled
ACPI APIC Support Enabled -
g0tcha
tag
na mára befejeztem, feltöltök még egy képet + leírom ami nem fért rá
ami lemaradt:
CPU Voltage Reference - Auto
CPU Voltage Damer - Enadbled (habár azt olvastam ez csak deluxe ba működik)
CPU PLL Voltage - 1,70 V
DRAM Voltage - 2,10 V
FSB Termination Voltage - 1,40 V
North Bridge Voltage - 1,40 V
North Bridge Voltage Reference - Autoaz első és utolsó Reference beállítások mire valóak? ezt írtam előző hozzászólásomban tévesen valami rationak, rosszul rémlett. Illetve Clock Over-Charging Mode, az is Auto ahogy képen is látszik de ott el lehet menni 1.00 V -ig. Passz
jelenleg 396 os FSB vel megy, 1,500 V-on, BIOS ban a HW monitor a VCORE értékhez 1,448-1,456 on ugrál, CPU-Z 1,472-t ír. a 1,5V fölé nem mentem, 1,5125V on próbáltam még a 400at de nem indult.
akinek kell egy gép költözzön az ablakom alá mert szerintem percei vannak hátra ha így szivat
-
g0tcha
tag
nem tartott sokáig. 392 is tudtam ezekkel a beállításokkal emelni az FSB-t. 393on ismét előzőekben leírtak alapján reagál a gép. emeltem megint egy adag fesz 1,4675 re, ugyanez, most még megpróbálom 1,5 közelébe vinni, de ott már gyári hűtővel nem nagyon szeretnék játszani. Létezne hogy g0 steppinges E6750 ből kifogtam egy olyat amibe ennyire nem lenne tuning? értem én, hogy nem szentírás, meg ha a többiek eredményeit veszem alapul az is csak esélylatolgatás, de ez meg jelenleg 15% tuning kb ami eléggé gyér lenne ehhez a cpu hoz, szóval még bízok benne, hogy valami alapapon rontok el. help
-
g0tcha
tag
köszi a hatékony választ, előző beállításokkal + válaszoddal kiegészítve elindult 385ös FSB-n is. Ez jó jel, eddig ez volt a felső határom. Kérdésem még az lenne hogy northbridge fesz most 1.4 V-on van, de itt is volt még feljebb állítási lehetőség, igazából nem tudom, hogy mit befolyásolok azzal ha azt emelem, nem is akarom túlfeszelni, de érdekelne erről amit tudni lehet. Most próbálkozok egyelőre még FSB emeléssel, csak, hogy lássam mennyit bírnak ramok proci, aztán 1 hűtőcsere illetve stabilitástesztek..
jelenlegi változtatásaim jumperfree részben:
cpu-pcie spread spectrum : disabled
command rate : 2T
cpu voltage : emelve 1.425V ig kb
Dram voltage : 2,1 V
FSB, NB : 1,4 V
PLL : 1,7itt van még valami cpu ratio féleség ami auton van de vannak ilyen beállításai pl 0.61x
ez mire való? hagyhatom e auton, olyanhoz nem szeretnék nyulni amiről fogalmam sincs, mert még felrobban a beépített C4a többi értéket itt auto hagytam, még a proci beállításnál kikapcsoltam azt az opciót hogy ne vegye vissza a kakaót üresjárásban.
-
Myers
senior tag
válasz
devillike #3893 üzenetére
Helló devillike!
Bárki válaszát szívesen veszem!
Igen, asus-ék webén én is láttam ezt a támogatott ramok listáját, amit kissé szkeptikusan szemlélek. Valszeg azokat a ramokat letesztelték. A geil nem szerepel benne, de sokaknak van működő p5k+geil kombinációjuk. De annál 100* több féle ramtípus létezik, mit amit ott asus-ék leírtak. Mondjuk az nem várható el tőlük, hogy a föld összes ramtípusát leteszteljék, mert akkor még mindig tesztelnék.Próbáltad húzni a geil ultra 800-adat? Mennyit megy? 1000-1050-en megszólal?
-
devillike
tag
Szia! Nekem Geil Ultra 800-as van, de nem akarlak erre rábeszélni, mert a többivel nincs tapasztalatom. Ha most vennék, én Corsairt, vagy A-Data-t vennék. A Supertalent ára viszont nem véletlenül annyi. De én nagyon laikus vagyok, csak azért írtam véleményt, mert látom, hogy más nem reagált. A döntésed előtt mindenképp kérdezz meg egy hozzáértőt. Annyiban tudok segíteni, hogy előttem van az alaplapom könyve,amiben a támogatott RAM-ok listája megtalálható. A Geil nincs benne, amit előre nem tudhattam, de persze működik. Az sem biztos, hogy ennek a listának van valami szerepe, de leírom, ha esetleg segítene. Az 1Gb-os modulokat emelem ki, mert abban gondolkodsz.
Kingston, Qimonda, Hynix, Micron, Corsair, Crucial, A-Data, Supr Talent, Nanya, PSC.
Ezek a támogatott 800MHz-es memoriák. Még annyi, hogy az 1066MHz-esekből szintén a Corsair a Kingston és OCZ 1GB-os modulokat említi.
A kingstonról nem nagyon hallottam (jót), de CORSAIR jó lehet. -
Myers
senior tag
Hi!
P5K van tervben, és kinéztem pár ramot. Ti mit választanátok? Ja ez lenne a feltétel: tehát Asus P5K, és hogy menjen kb 1050-ig akár 5-5-5-15 ben is.1. CSX CEC DDR2 2048MB KIT 800MHz 5év gar. (2x1024MB) (CSXO-CEC-800-2GB-KIT) (Jedec Standard Setting: 800MHz / 5-5-5-16 / 1.8V) 14k
2. A-Data DDRII 800+ 2x1024MB Extreme Edition 14,5k (Micron, Promos)
3. DDR2 PC6400 800MHz 2048MB GEIL VALUE KIT 2DB (5-5-5-15) 14k (Elpida, Powerchip)
4. DDR2 PC6400 800MHz 2048MB GEIL ULTRA KIT 2DB (CAS 4-4-4-8, 2.1V) 15,1-16,6k (Micron, SpecTek -3)
5. DDR2 PC6400 800MHz 2GB GEIL BLACK DRAGON KIT 2DB (4-4-4-12) 17k (Elpida)
6. Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 5-5-5-12) XMS2 - 15,2k
7. Supertalent T800 - 20-21kDe igazából nem akarok 20k-t kiadni. És ha a listában 1-6-ig nézem, az A-Data 800+EE tűnik a legjobb választásnak. De van egy kis aggályom vele kapcsolatban. Egy hete ez a ram itt a bazárokban 19-25k-ba került, most meg 14,5. Ennyit pedig nem estek 1 hét alatt a ram árak. Lehet, hogy azért, mert most már nem Micron, hanem Promos van rajta?
Tehát melyiket, vagy melyiket nem?
-
FNZ
őstag
hali!
szeretnék egy gépet összerakni és az aus p5k alaplapot néztem ki ezekkel: c2d e6750, 2x1 gb ram, nvidia 8600 gts, sata vinyó, stb.
ezekhez a cuccokhoz jó lesz az alaplap vagy esetleg másik lapot ajánlotok? -
devillike
tag
igazán köszönöm! nem is nagyon szeretnék túl nagy eredményeket, engem csak az zavart, hogy nem tudom beállítani a gyári értékre, úgy hogy stabil maradjon a rendszer. 5-5-5-18 on megy bármeddig elmehetek a procival és akkor is stabil marad, de ha átállítottam alap órajelnél is az időzítést 4-4-4-12 re akkor betöltés után nagyon hamar megjelent a szép kék halál
köszönöm a segítséged! megpróbálom megvalósítani -
Rusher
őstag
P5K OCGUIDE by Achill3us
-
devillike
tag
Hi everyone! Szeretnék kérni Tőletek egy RAM időzitést, ill. a BIOS-ban beállítandó értékeket. Azért itt írom, mert ASUS P5K lapom van és a Geil Ultra 800-as KIT-et auton mindíg 5-5-5-18-nak adja be és így megy is stabilan, bármilyen fsb-vel.
A baj csak annyi, hogy ezek a RAM-ok cl4-esek, és gyári értékei 4-4-4-12. Amit ha beáálítok kékhalál... Szeretnék kérni egy részletes beállítást, ha lehetséges!
Vagy nem szereti egymást a két eszköz?
Köszönöm! Izgatottan várom, hogy mi a véleményetek... -
Myers
senior tag
Üdv!
Tegnap olvastam Achill3us tuning guide-ját, de most nem találom. Pedig rákerestem. Nem tudna valaki segíteni, hogy hol van? Vagy másik topikban olvashattam?
-
BinLaden
tag
hali! lenne egy olyan kérdésem hogy most szeretnék alaplapot venni, de nem tudom hogy melyik a jobb asus p5k deluxe vagy gigabyte p35 dq6 mert a gigabyte-ról nem találtam tesztet csak azt írták róla hogy a bordák miatt nehézkes berakni a procihűtőt
előre is köszi -
VeAr
csendes tag
Sziasztok!
Leírom a kálváriámat:
Vettem egy új gépet: P5K-C, Core Quad 2.4GHz, 4Gb RAM, 2x320Gb HDD, nVidia 8800GTS 640Mb, Vista Home PremiumA boltban nem tették fel a Windowst mert RAID1-be szerettem volna a winchestereket, azt meg csak úgy lehet ezzel az alaplappal megtenni, hogy kivülről kell kivezetni egy SATA csatolót. A csatoló ki lett vezetve, a Windowst feltettem magam, aktiváltam is.
Két nap használat után a BIOS megállt: "Bios checksum error". Semmilyen túlpörgetést nem csináltam, ez csak úgy magától jött egy Windows blue-screen után. Visszavittem a gépet a boltba.
A szerviz felajánlotta, hogy mivel úgyis alaplapot kell cserélni, kis felárért kicserélik egy P5K-E alaplapra amivel nem kell kivezetni SATA kábelt RAID1-hez. így is lett, hazavittem a gépet, Windowst ujra kellett telepíteni. Windows nem volt hajlandó aktiválni magát, fel kellett hívni az ügyfélszolgálatot, ott is csak az ügyintézővel való beszélgetés segített, engedélyezte az aktiválást.
Pár nap használat után megint megjelent a "Bios checksum error", de most második ujraindítás után hajlandó volt elindulni a rendszer. Visszavittem a gépet a szervizbe.
Két napig volt a gép a szervizben, nem jött elő a hiba. Az mondták, csak akkor tudnak valamit tenni, ha állandóan előjön a hiba és nem csak néha.
Hazavittem a gépet, másnap megint előjött a hiba. Arra jutottam, hogy ha nem kapcsolom ki a gépet, hanem csak hibernálásba teszem, akkor BIOS hiba nélkül tudom ujraindítani. Ez volt egy hónapig.
Ma a Windows feltett egy patchet, és ujraindította a gépet. A RAID1 elveszett, nem lehetett sem a rendszert indítani, sem a telepítő DVD-vel megjavítani. Átraktam IDE módba a diszkeket, akkor működött a javítás, de a Windows kiírta, hogy "Nem eredeti példány", telepítsem ujra.
Most ujratelepítettem, de feltételezem hogy a Windows aktiválása megint problémás lesz.
Eddig legalább 10 PC-m volt, ez a konfiguráció az egyik leggázosabb.
-
g0tcha
tag
sziasztok
ASUS P5K lapom van frissen véve, benne E6750, 2*1Giga GeiL 800 as ramokkal. 8800 gts a vga de ez sztem most mellékes.
a következő a problémám, alapfeszen elkezdtem emelni az fsbt, 384 ig jutottam el, utána már nem indul, illetve indul de csak zúg, majd resetre ki-be kapcsol majd kiirja hogy sikertelen tulhajtás stb.. sok dolgot kiprobaltam már amit itt forumon találtam, de kezdek elkeseredni, hogy valamit nem jol csinalok de nagyon, esetleg hw probléma.kiprobaltam PLL-t 1,7 en, ramoknak 2,1V t adtam eddig NB 1,4 V. felemeltem proci feszt is lépésenként 1,45 fölé de semmi változás. 400 as FSB n nem indul már a gép. ez a ramoknak alap, a procinak meg simán kéne vinnie G0 ás, még nem hallottam itt forumon olyanrol amelyik ne ment volna legalább 3,6 ot valahogy.. sőt..
cpu spread,pcie spread disabled, ja es a pcie 101 re allitottam. többi Auto
a hűtőm eddig gyári, de gondolom nem ez a baj, ettől még el kéne indulnia.jelenleg tanácstalan vagyok, és minél több forumot nézek vagy hozzászólást olvasok egyre jobban összezavar, örülnék ha valaki tudna segíteni, láttam vagyunk páran ezzel a proci-lap párosítással itt ph-n
segitségeteket előre is köszönöm -
Muréna
őstag
sztem nyugodtan felrakhatjátok
-
japy
őstag
Leszedtem én is de nem mertem felrakni!
-
fanti
addikt
Van új BIOS a P5KC-hez!
Valaki próbálta már?
-
bigdigit
addikt
válasz
bigdigit #3867 üzenetére
ha meg már itt tartunk ismét AHCI bekapcsolása winreinstall nélkül
bár nem vagyok nagy angolos.ha valaki leírná magyarul jó lenne -
japy
őstag
Hali! Valaki segítsen!!
P5KC lap win induláskor néha sokáig gondolkozik sötét képernyő és ahogy látom néha néha felvillano optikai egérfénye és nehezen de beindul. Mi lehet a hiba oka? Bios frissítés megoldhatja? Vagy a samu 320 sata2 lehet a ludas?Vagy mi?
-
bigdigit
addikt
érdekes dolgot találtam asus fórumán.az új intel driverrrel állítólag és a 0404-es biossal megszűnik a sata bug a premium lapoknál.próbálni nem tudtam mert melóban vagyok.
mondjuk ha jó látom
AID/AHCI Software - Intel® Matrix Storage Manager
nekem viszont csak sima ide módra van állítva.nem tudom segít-e így is szvsz nekem nem. -
Bib
őstag
BIOS update file for P5KC (Version 0804)
Sziasztok, tud valaki valamit erről a biosról?Csak new cpu support?
Érdemes?Valaki felrakta? -
Drizzt
nagyúr
"Intel(R) ICH9 LPC Interface Controller - 2918"
Ehhez milyen driver kell XP alatt? A sima inteles általánosban nem talál hozzá semmit.
-
törölt tag
Dehogynem. Pl az enyém is tudja, és a P5K is. Az már más tészta, hogy a 2GB-os modul a fehér holló gyakoriságával rendelkeztik. Van, csak drága mint az állat. Az új DDR3 képes alaplapokhoz már most is van 2GB-os modul, és bejelentették a 4GB-os modul gyártását is, úgyhogy jövőre már akár16 gigát is bele lehet a DDR3 képes asztali gépekbe dobni.
-
törölt tag
-
válasz
Pubszon #3856 üzenetére
2 van, de együtt nem tudja a 2x16-ot csak 16x-4x (egyik 16 másik 4)
Mellesleg SLi-t nemtudja csak a crossfire-t. Húzást mindegyik tudja valamilyen szinten de egy deluxe vagy premium illetve E többet tud mint egy "stock" P5K.
Azt meg hogy meddig lehet húzni a procidtól is függ. -
Pubszon
veterán
Hali.
Ezen az alaplapon most végülis 1 vagy 2 16X-os PCI Express van?
Amugy SLI-ben használnám.
Ja és jól bírja a húzást?
Egy E6550-et raknák bele és azt meddig lehet felhúzni vele léghűtéssel?
-
Muréna
őstag
NYEHEHEHE Quad inside
-
Tails111
aktív tag
válasz
bigdigit #3826 üzenetére
a 8800GTS vista32bit alatt high en minden szürő nélkül ok vista64 alatt medium és ha csak egy két beállítást high re rakok már látom hogy be be lassul.
sajnos 32bit alatt nem tudsz 4GB ot engedélyezni volt a neten egy hibás cikk de törölték
ha 32 bites vistát használsz akkor a videokari ramjától függően 3.25-3.4GB ot lát meg a 4GB ból. -
nadorf
csendes tag
Köszi az infót! Megpróbálom,hátha ez is müködni fog így.A Kingmaxról csak annyit,hogy kezdem azt hinni,hogy egy sitt.A minap vettem két modult betettem a gépbe,meg sem nyikkant. Az egyik modul kapásból rossz volt.Semilyen gép nem indult vele.Biztos tesztelve volt a gyárban mi? A másik,hogy az ASUS-éknál ezek a problémák nem derülnek ki a teszteken. Kezd elegem lenni az ASUS-ból.
-
törölt tag
válasz
xEon1337 #3837 üzenetére
Azok a lemezek azt a célt szolgálják elsősorban, hogy a ház fémrészével közvetlen elektromos kapcsolat legyen. Ez egyrészt árnyékolási szempontból (zavarvédelem) másrészt érintésvédelmi szempontból van. Az USB, és a LAN csatlakozónál lévő lemezt hajlítsd fel annyira, hogy mikor az alaplapot a helyére csúsztatod, a lemezkék a csatlakozók fém tokjához érjenek felül. A csatlakozóba ne lógjon, mert az akár tönkre is teheti az adott portot.
-
Atlantis
veterán
Nem bántani szegényt, nem lehet mindenki szaki.
-
ocso
tag
-
Kedves
Raktam már össze pár gépet, de nem rémlik, hogy ilyen bajom lett volna eddig. Azért kösz.
-
Sziasztok!
Az alaplaphoz adott gépház hátlap lemezzel lenne problémám!
Linkelek két képet:
[Kép1]
[Kép2](Most nincsen becsavarva az alaplap a házba, kicsit el van csúszva!) Vannak rajta azok a kis nyelvek. Ezek ilyen távolságtartók akarnak lenni? Nézzétek meg pl. az LAN bemenetnél nem fér el rendesen egymás mellett a két nyelv, egyik mindig beugrok abba a mélyedésbe, a másik már nem tud.. nem hinném, hogy így oda be tudom dugni az UTP kábelt.. De pl. a jobb oldali fenti USB-nél is érdekes.. Mit csináljak?
-
Bib
őstag
Nekem sikerült.Csaknem 2 hónapja megy az alábbi vas probléma nélkül.A memókat átraktam a fekete slotokba.Frekvenciáját manuálisra állítva 1066 mhz-re 2.1v-on minden más auton.
Dram static readcont...,Transaction booster minden auton,mert így volt leggyorsabb.
A proci most 3400Mhz-en megy alapfeszen az is,mint minden más a Ram feszen kívül.
Komolyabb tuningba nem kezdtem a táp korlátai miatt,mert nem kísértem a sorsot.De ezt a konfigot simán táplálja a kis 350-es.Biosom legfrisebb.Pontosabb részletekért újra kéne indítanom,hogy felidézzem beállításom
Nem tudom hogy mennyire jó eredmény,everest mem.olv : 9360Mb/s , írás 7705Mb/s
üdv.ib
-
tarti19
senior tag
sziasztok
Asus P5K-SE lapról mit tudtok mondani? Érdemes-e megvenni (21k-ba, új, garis), úy max e6300 vagy e4300-4400 menne bele2 giga ram 800mhz és x1950Gt
ehhez alaphoz milyen táp illetve ház kell emrt valami eatx-ről is hallotam de nem tom hoyg ez így kompatibilis-e?
Köszi előre is -
Muréna
őstag
válasz
Templomegere #3831 üzenetére
sejtem mi a gáz.. csak nem a 0802-es béta driver van fennt nálad?
P5K-E lapod van, ugye?
-
skoos
őstag
Köszi! Akármenyira Windóz, azért fejlesztgetik szépen....régebben egy új hangkártya miatt is elkellett a windows reinstall, örülök, hogy nem maradt szőrszálhasogató a microsoft.
Egyébként töksimán ment a lapcsere, plug and play cseréltema lapot és mintha mise történt volna.... -
shteer
titán
a kingmax olcsó ram. csodát ne várjatok tőle, a P5K(C) úgy tűnik nem szereti mindet... bár én is elvárnám, ha már gyárilag hitelesítve van 1066-ra
ocso: szinténlehet, h kövezés lesz ezért, de én úgy veszem észre ASUS egyre jobban elfelejt lapokat gyártani... a minap egy ismerősnél 2 striker extreme bukott a vizsgán, azaz már a bootnál
-
ocso
tag
Szia,
Nekem Asus P5KC/Core2DuoE6750/2x1GB Kingmax 1066 van. Csak 800-on megy (Auto) a RAM stabilan. Kipróbáltam 1066-on max. 2.2 V feszültséggel (többi Auto), beállítottam utána az időzítéseket is (5-5-5-15), de sajnos nem akar stabilan menni. Minden beállítás után futattam a Memtest-et, de kb. 5 perc után többszáz hibát dobott ki. Persze semmilyen hiba nem jelentkezik 800 Mhz-en...Esetleg valakinek sikerült 1066-on meghajtani stabilan hasonló konfig-ot?
üdv.
cso
-
nadorf
csendes tag
Szervusztok!
P5KC alaplap E 6550 proci. Mivel az alaplap meg a proci tudja ezért beletettem 2db 1Gb-os Kingmax 1066 RAM-ot. Auto beállításban csak 800 megán megy,ha kézzel beadom az 1066-ot akkor meg bootolásnál összeborul.
Az asus site-ján a fórumokban többen is panaszkodtak erre.Ja persze az utolsó BIOS van a deszkán.
Észrevételek? -
Tails111
aktív tag
válasz
bigdigit #3798 üzenetére
4GB ram nagyon jó a Vista64 nek de a vista64 nem jó a játéknak.
jelenleg 4x1GB ram van a gépben tuningot ugyanúgy birja mint 2x1GB
Mind a 32bit ill64 bit es Vista a gépen fentvan.
A crysis Vista64 alatt felejtős sokkal gyengébb mint Vista32 alatt.A vinyókereplésre (amihez semmi köze a ram nak) pedig aszthiszem már van javítás
keress rá. -
Syz
senior tag
Nekem sincs gondom a P5KC tuninggal.Tank jú Muréna
-
Muréna
őstag
válasz
Templomegere #3814 üzenetére
melyik verzió van meg neked?
-
ImI87
őstag
válasz
bigdigit #3819 üzenetére
jó akkor elhiszem, de ez elég para
vagyis ha tényleg garvesztést okoz az ilyen hiba, akkor meg elég köcsögök.......én 2x frissítettem premium-ot az asus update-tel, szerencsérer semmi gáz nem történt
legközelebb inkább akkor pendrive+ez flash megoldásssal fogom csinálni
ImI
-
Nemsok minden. Tuningal szórakoztam mostanság, de kékhalált, meg lassulást nem tapasztaltam. Holnap veszek egy 500-as sata2-es samut. Majd utánna kiváncsi leszek lesz e. Bios még a gyári van 0204 van amivel kaptam a lapot. Mivel számomra fontos ujitás nincs benne, ezért nem is tettem fel.
Annyit említenék hogy ha a NB-t felteszem 1.55-re a PLL-t 1.5v ról magasabbra akkor nem indul el. Ekkor cmos clear se segít, csupán másik ram betétele.
Ha Külön csak az NB-t vagy külön a PLL-t növelem akkor nincs ez a jelenség. Ezt leszámítva semmi gond, de annyira nem is zavar, mivel 3600-hoz is elég a mostani fesz csak a tápom nem birja.skoos
Nekem még ugyanaz a rendszer va mint a deluxe alatt
És semmi marhaság lassulás nem tapasztalható emiatt, ami lassulás van az csak azért mert már több mint egy éves win. P5k be uj drivereket feltettem és csókolom. Mondjuk a legtöbb mindent automatikusan csinált, amikor felállt a win, és irta hogy uj eszköz stbs stb. -
ImI87
őstag
válasz
bigdigit #3808 üzenetére
bigdigit ezt honnan szeded?
én ilyet sosem láttam, és sosem hallottammeg akkor miért adnák hozzá a progit, meg miért írnák le a kézikönyvben is h h kell bios-t frissíteni?
(olyat láttam csak, hogy? "figyelem! veszélyes dolog, csak expert-eknek!" kb ez van írva angolul)
ImI
-
skoos
őstag
válasz
bigdigit #3808 üzenetére
Hát nem tudni mifene vagyon, de elég simán kicserélték.....
A drivereket mag azért kérdeztem, hogy nincs-e esetleg DIREKT a laphoz kötődő driver? Valami amit tudja, hogy ez az alaplap nem u.az az alaplap és nyavalyogni kezd. Tökökömtudja a mi, a win-ről el tudnám képzelni, hogy kiolvas valamit ami konkrét laphoz kötődik.
Azért köszi!!!Bigdigit: Ha dos alól flash-elek akkor nem veszne el egyébként sem a gar?
-
HunBeowulf
csendes tag
Helo! A következő problémával fordulok hozzátok: ismerősöm vett egy Asus P5K-VM alaplapot. Nem ment neki 300W-os táppal, átnézte a dobozt, rá volt írva, hogy 350W-os táp kell hozzá minimum. Rendben, vett egy 450W-osat, összreakja a gépét elindul, majd leáll. Az lenne a kérdésem h mi a gond. Tudnátok nekünk segíteni?
Üdv: HunBeowulf
-
ent
őstag
De rég olvastam már bugról eme fórumban. Shkiz0 semmi újdonság, az új biost feltetted már?
-
Muréna
őstag
válasz
Templomegere #3812 üzenetére
ICS9LPRS918BKL
-
Muréna
őstag
válasz
Templomegere #3810 üzenetére
csáó!
uj setfsb-vel -
Templomegere
senior tag
hali , mivel lehet win alatt rendesen állítani fsb-t? P5K-E
-
skoos
őstag
Félek post-olni....még leüvöltitek a hajam.
OFF: eleddig állati a P5E, ha valaki ilyen kategóriában keresgél, merem ajánlani!
ON: User error mellett, BIOS downgrade közben rebootolt a gép, gariban cserélték, u.az a revízó, a lap, miegyéb.
KÉRDÉS: Kell-e a bármit (Wint, programot, drivert) újratelepítenem, újraaktiáltatnom?
Ilyentet ugyanis még nem csináltam, minden eddigi lapcsere teljes system reinstallal járt.
-
Atlantis
veterán
bigdigit, Anthony28: Mindketten nyugodjatok le!
Anthony28, most nem volt jogos a panaszod, bigdigit véleményem szerint nem írt semmi rosszat.
-
conair
tag
Sziasztok. Vacakol az alaplapom gigabyte 965 és cserélném p35-re. Szerintetek elég vennem egy p35 se-t vagy ne sajnáljam a + 3 e pénzt a sima p35-re? A heat pipe sokat jelent? Picit tuningolnám azért.
-
bigdigit
addikt
válasz
Anthony28 #3802 üzenetére
a tökéletesen kiforrott dolog marhára nem érdekel.bár nekem semmi gondom nincs vele,ha neked mégis talán nem csak a power gombot kellene ismerni.
ja bocs lehet pár programot is tudsz használni mint betanított irodai alkalmazott.
a kérdés 2 vagy 4gb ram volt ugye?vagy nem jól látok?a 4-el minden körülmény között jobban jár ha van rá keret.ez nem is lehet kérdéses.egyszerű matek mindenfajta külön elemzések nélkül.
bár egy majomnak nem épp az erőssége szokott lenni.de ott is vannak már szép eredmények.valószínű sajnos te nem a fejlődő egyedeket képviseled.kezd gyanús lenni hogy avatar választás elég szignifikáns.
én jól azonosulok a kék síró emberkével mivel majmot is látok.
lehet te meg a majommal azonosulsz kiválóan??bocs de nem bírom a személyeskedő stílusod.hagyd otthon inkább a fatetején banánevés közben.
ezennel majd átfutok az evolúció csökevényes maradványainak postjain.részemről off
még egy személyeskedés és moderátort hívok
-
Anthony28
őstag
válasz
bigdigit #3798 üzenetére
Vista 64 mi? Használd egészséggel!
Tökéletesen kiforrott bazi gyors OP rendszer játékok alá.
Probléma vele?Semmi!
Ha esetleg nem akar Vista-t használni? De már megint reagálok erre a xarra pedig nem kellene.Először is.Felmerült egy kérdés.Erre válaszoltam is ami legjobb tudásom szerint, ill.amit tapasztalatból tudtam tanácsolni.A tuning is benne volt.Miszerint a 4x1gb-ot nem fogja tudni húzni úgy mint a 2x1gb. Vinyókereplés? Lehet bele kellene kukkantanod a gépedbe, de ha ez nem megy akkor egy szám tech. tanfolyamot elvégezned, vagy szervízbe vinned
, mert bár lehet furcsállod de nekem 2x1gb rammal csöndbe vannak a vinyók.Mind XP és Vista 64bit alatt is egyaránt.
Szóval a jó isten mentsen attól hogy te adj jótanácsot itt a P5K topic-ban bárkinek is, ezzel a véleményeddel miszerint a vinyókereplés azon múlik hogy 2x1gb vagy 4x1gb.Muhahaha.Persze ezen elvitatkoznék melyik játéknál veszitek észre a 2gb ill a 4gb közötti különbséget mert 2gb memóval úgy Stalker-ezek 1680x1050 minden full fullon hogy közbe 3db disc-on-the-fly fut a háttérben ami legjobban terheli a memókat, persze a Stalker meg se riccen! Persze nem veled akarok eszmecserét folytatni kéken síró emberke.
Hanem a többi értelmes fórumtársammal.
Azt sem szabad elfelejteni ha igényesebb memóriákat szeretne a 4x1gb-al belecsúszhat a 70-80k környékébe, ami azért nem kevés.
Persze ez is pénztárca függő.
Uzmany
Mindenképp kezdetnek vennék 2x1gb-ot geil ultra,Corsair Dominator,kingston,Crucial Ballistix..stb márkásabb ramot, majd ha kevésnek érzed még mindig tudsz hozzá venni 2x1gb-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Visszazavarná az előző évezredbe az AMD és NVIDIA GPU-kat a Bolt Graphics
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 10
- SSD kibeszélő
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest