Új hozzászólás Aktív témák
-
Kris87
aktív tag
Tapasztalatból mondom, hogy a jmicronos vezérlő ezen az alaplapon ahci ide vagy oda lassabb, nem érdemes foglalkozni vele. Amúgy nem 1 portos, hanem 2, a második az az estata ami az alaplap másik szélén van elhelyezve. A déli híd nem támogatja egyébként, illetve ezen a lapon így van megoldva.
-
b.ricsi
csendes tag
sztem nem feltétlen kell kihagynod. lehet olyan kábelt venni ami az e-satából csinál satát, így akár be is vezetheted a hátsó e-satát a gép besejébe egy normál belső vinyóhoz.
ilyesmire gondolok
[link]mod: régebben már értekeztünk erről itt, asszem valaki meg is csinálta így
-
rocket
nagyúr
Ez tenlyeg gaz, foleg mivel az ASUS-tol is a "mentsuk meg a vilagot" folyik a csapbol is, erre nem lehet a gepet normalisan elinditani 0 wattot fogyaszto alapotbol.
Elozo lapommal ami egy ASRock volt is ez volt, de ott 10 masodpercet vartam mar nem csinalta, de ASUS-nal vartam mar 30 percet is, sajnos igyse indul pocre elsore, es ez a bekapcsol->kikapcsol->bekapcsol dolog valoban nem tesz jot a vinyoknak
Kene irni asusnak mit lehet tenni ilyen esetben, azt irjak ne kapcsoljuk ki az aram forrast teljesen, vagy a tapot, akkor visszakell adni neki a lapjukat aztan kenjek a hajukra
-
-
subaruwrc
félisten
sajna elképzelhető hogy az. próbálj régebbi biost visszarakni. nekem tegnap minden zokszó nélkül sikerült 0803-0603ra downgradelni v6.10.11es asus updattel. ha jól emlékszem egyel régebbi biost (0704) nem engedett visszarakni. lehet egy fikcsőr de az is hogy mákom volt. próbáld ki. szerintem a 0603as bios elég stabil és megbízható. talán.....
-
Superman
nagyúr
Nekem is van itthon Geil Black Dragon, de kicserélterm GOODRAM PRO-ra, mert ez utóbbi jobban bírja a tuningot és jobb időzítésekkel tud menni.
Én 2.2Voltot javasolnék, ne ragaszkodj mindig a referncia adatokhoz, amelyek a csomagoláson találhatóak. Ha így lenne, nem tuningolnánk a processzorokat, mert ugye annak feszültség is kell...
-
Superman
nagyúr
Akkor szerintem egyelőre:
CPU Voltage Reference: x0.63
North Bridge Voltage Reference: x0.67Ezeket az értékeket később lehet csökkenteni, de előbb le kell tesztelni.
Clock Over-Charging Mode: 0.7
DRAM Frequency: DDR2-600 Ez az, amit nem értek. Ez milyen memória és most tényleg 600MHz-en megy? Ha igen, próbáld a DRAM Timing Control - t egyelőre auto-n hagyni, én is úgy tettem eleinte, amíg ki nem tapasztaltam, meddig mehetek el.
Már látom, 800-as ramok....akkor is próbáld Auto- hagyni a beállításokat a ramnál.
-
subaruwrc
félisten
áhááá értem az indittatást. elfogadva. a vádlott nem bűnős
szerintem vizezd az nb-t és készíttess egy spéci furatú blokkot a fetekre is. mivel szétvágás nélkül nem lehet őket elválasztani a fetek meg rohadtul melegszenek ezért nem nagyon lehet másképp megoldani. a chipsetet léggel is normál hőfokon lehet tartani de a fesz szabályzók gázosabbak.egyébként nekem is ez a problémám.a fetek túlmelegedése gátol a tuningbanelső nap énis szétkaptam a bordákat
szigorúan újrapasztázás céljából és észrevettem hogy az egyik fetet nem is érinti a borda mert nincs rendesen rányomva. hétvégén megmoddolom vagy dupla rugóval vagy csavarral mert nem állapot hogy túlhevülnek....
-
devillike
tag
Hi Myers!
A legtöbb amit a RAM-okból kihoztam az 900MHz volt. Ez nem azért van, mert nem húzható tovább, hanem mert nem a gyári cl4-es időzítésekkel megy és nem akarom így húzni. Nem tudom miért nem engedi a 4-4-4-12 időzítést stabilan, pedig mindent úgy csináltam, ahogy azt egy segítő linkben megkaptam. De hiába. A Geil Ultra RAM nekem csak 5-5-5-18 időzítéssel hajlandó menni stabilan, de akkor tényleg stabil még 900 felett is. A CPU-m, egy E4300-as, amiből nem húztam még ki a maximumot, eddig 3000 volt amin stabilan használtam. Stabilitás tesztekkel bombáztam de nem mutatott hibát.
Jó lenne, egy ugyanilyen kombinációval rendelkező véleménye!!!
ASUS P5K + Geil Ultra 800DDR2 (2x1GB) esetleg E4300-as CPU
Szerintem próbálj más RAM-ok irányába kacsintgatni, amíg erre nincs valami ötlet, hozzászólás.
Nekem nagyon tetszik a Corsair... és szívesen kipróbálnám. -
devillike
tag
Szia! Nekem Geil Ultra 800-as van, de nem akarlak erre rábeszélni, mert a többivel nincs tapasztalatom. Ha most vennék, én Corsairt, vagy A-Data-t vennék. A Supertalent ára viszont nem véletlenül annyi. De én nagyon laikus vagyok, csak azért írtam véleményt, mert látom, hogy más nem reagált. A döntésed előtt mindenképp kérdezz meg egy hozzáértőt. Annyiban tudok segíteni, hogy előttem van az alaplapom könyve,amiben a támogatott RAM-ok listája megtalálható. A Geil nincs benne, amit előre nem tudhattam, de persze működik. Az sem biztos, hogy ennek a listának van valami szerepe, de leírom, ha esetleg segítene. Az 1Gb-os modulokat emelem ki, mert abban gondolkodsz.
Kingston, Qimonda, Hynix, Micron, Corsair, Crucial, A-Data, Supr Talent, Nanya, PSC.
Ezek a támogatott 800MHz-es memoriák. Még annyi, hogy az 1066MHz-esekből szintén a Corsair a Kingston és OCZ 1GB-os modulokat említi.
A kingstonról nem nagyon hallottam (jót), de CORSAIR jó lehet. -
Rusher
őstag
P5K OCGUIDE by Achill3us
-
Myers
senior tag
Ja és mégvalami: a memóriasebességről.
A PH teszt az írja, hogy ilyeneket lehet beállítani:
Auto, DDR2-667, DDR2-800, DDR2-1067Ezen a linken már ezt látni a bios képén:
Auto, DDR2-667, DDR2-800, DDR2-833, DDR2-1000, DDR2-1067, DDR2-1111, DDR2-1333Az auto gondolom a szinkron hajtás. Akkor gondolom a bővebb lista az igazi, mivel van róla kép.
Viszont más alaplapoknál meg arányt lehet állítani: pl.:
1:1.00, 1:1.20, 1:1.25, 1:1.50, 1:1.66, 1:2.00Nem hártányos, ha csak bizonyos sebességeket lehet állítani és nem pedig arányt? Vagy épp előnyös?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest