- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Logitech Z906
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Nagy Matrox topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rusher
őstag
válasz menalcas #1032 üzenetére
Mit szeretnél tudni? A lap hibátlan gyakorlatilag semmi problémája nincs (kivéve 1-1 kisebb problémája volt valakinek ramokkal, de az új biosokkal már az sincs) gyönyörű szép, hűvös, elég korrekt bios, kiváló tuningpotenciál ja és van egy lcd kijelző is hozzá Negatívumot nem tudok mondani......ha átnézegeted a topikot találsz jópár eredményt a tulajoktól...
[ Szerkesztve ]
-
Szuperboci
senior tag
válasz menalcas #1035 üzenetére
nemtudom én személy szerint 43 ért vettem bécsbe.(ditech)
A hűtésről annyit hogy újra kellett pasztáznom az egészet,mivel 80 fokos volt alapon az NB.Így mostmár 40 körül mozogEzek az új 4 magos procik mennyire melegszenek?szal mi az optimális hőfok terhelés alatt?Mert szerintem elbasztam valamit a pasztázásnál vagy felszerelésnél a silent sqaure pro nál mert 40 fokos alaphelyzetbe.vagy ez normális?
[ Szerkesztve ]
Music!!!
-
Szuperboci
senior tag
válasz menalcas #1039 üzenetére
Jó hír ,kb 5-6 fokot csalt az everest.
Rossz hír,valami még mindig nem stimmel,egyszerüen 400 fsb fölé nem enged.még 7.5x szorzoval se,sehogy se.Valami kevés feszt kap?Vagy mi lehet a gond?Ramokat alapon hagytam.Procira adtam feszt 1.35 öt is,de semmi befolyása nincs.Valami ötlet?Music!!!
-
Szuperboci
senior tag
válasz menalcas #1054 üzenetére
Nah sikerült alkotnom valamit ,röpke 4 óra alatt
Máshoz nem nyúltam,csak azokhoz amiket leírtam.FSB Termination Voltage és North Bridge Voltage emelés nélkül képtelen volt megmozdulni a lap..Nem adtam túl sokat rá ?
A ramot még nem sikerült belőnöm,10:8 as arányba mennek,16:10 helyett.az 1199 mhz lenne.Ha arra állítom akkor windows betöltés közben kifagy.DDR fesz emeléssel nem érek semmit,ugyanúgy elöjön a hiba.valami tipp?3400mhz:
CPU Level Up : Auto
Ai Overlock Tune : Manual
OC From CPU Level Up : Auto
Ration CMOS Setting : 8 (Q9450)
FSB Frequency : 425
CPU Clock Skew : Auto
NB Clock Skew : Auto
FSB Strap to North Bridge : Auto
DRAM Frequency : DDR2 1133
DRAM CLK Skew on Channel A1 : Auto
DRAM CLK Skew on Channel A2 : Auto
DRAM CLK Skew on Channel B1: Auto
DRAM CLK Skew on Channel B2 : Auto
DRAM Timing Control : Manual
CAS# Latency : 5
DRAM RAS# to CAS# Delay : 5
DRAM RAS# Rrecharge : 5
DRAM RAS# Activate to Rrech : 15CPU Voltage : 1.12500V
CPU PLL Voltage : 1.51325V
FSB Termination Voltage : 1.25900V
DRAM Voltage : 2.10V
North Bridge Voltage : 1.29875V
South Bridge 1.5 Voltage : 1.5V
South Bridge 1.1 Voltage : 1.1V
Proci alaphelyzetbe 40 fokos.3600 mhz:
CPU Level Up : Auto
Ai Overlock Tune : Manual
OC From CPU Level Up : Auto
Ration CMOS Setting : 8 (Q9450)
FSB Frequency : 450
CPU Clock Skew : Auto
NB Clock Skew : Auto
FSB Strap to North Bridge : auto
DRAM Frequency : DDR2-1128
DRAM Timing Control : Manual
CAS# Latency : 5
DRAM RAS# to CAS# Delay : 5
DRAM RAS# Rrecharge : 5
DRAM RAS# Activate to Rrech : 15CPU Voltage : 1.18125V
CPU PLL Voltage : 1.51325V
FSB Termination Voltage : 1.29875V
DRAM Voltage : 2.09150
North Bridge Voltage : 1.29875V
South Bridge 1.5 Voltage : 1.5V
South Bridge 1.1 Voltage : 1.1V
Proci alaphelyzetbe 45 fokos.Ezek mire valók?
ALL PRE to PRE Dealay
DRAM Static Read Control
DRAM READ Training
MEM. OC Charge
AI Clock Twister
AI Transaction Booster
Common Performance Level ?[ Szerkesztve ]
Music!!!
-
Rusher
őstag
válasz menalcas #1144 üzenetére
Mind a kettő bios csak nem hal már meg....olyan nincs sztem...próbálkozz táp lekapcsolással aztán vissza 1-2x játszd el ezt vagy kapcsold be a gépet kiír amit kiír és csak a resetet nyomd meg 1-2x...kb. ha a 3.-ra sem indul be akkor kapcsol át a másik biosra és el fog indulni...ha ez sem akkor még egy cmos cleart megpróbálhatsz....ha úgy sem akkor még próbáld meg pendirve-ról is hátha....és mellőzd a csúnyabeszédet pls...
[ Szerkesztve ]
-
menalcas
őstag
-
Rusher
őstag
válasz menalcas #1154 üzenetére
Azt honnan tudod, hogy mikor melyik bios indul? Alapból csak egyet használ a lap és ha valami történik vele akkor kapcsol át csak a másodikra ami default minden kivéve ha nem copyztad át egyikről a másikra....tehát el kéne indulnia simán sztem....a flashback-et még próbáld meg amt ImI is mondott...
-
ImI87
őstag
válasz menalcas #1157 üzenetére
Még annyi, hogy húzás közben szállt el a lap?
Mert olyan balfasz ismerősöm aki tuning közben frissített bios-t, ráadásul instabil beállításokkal, és bios frissítés közben lefagyott, és KO..........Esetleg ha nem akarsz várni napokat a garira, megpróbálhatod megkérdezni 1-2 pc boltban, hogy foglalkoznak-e spéci bios frissítéssel az egyik hátsó szobában. Szokott ilyen lenni, hogy az unatkozó eladónak vannak extra cuccai, amivel elvileg halott lapot is fel tudnak éleszteni.....már láttam ilyet, és általában 2-3 K-ért megcsinálják.
Az tuti, hogy v.mi fizikai behatás, vagy túlfeszültség, stb....nem érte a lapot?
Mert az tényleg furcsa lenne, hogy egy valódi dual bios-os lapot így taccsra lehet tenni. -
-
-
menalcas
őstag
válasz menalcas #2231 üzenetére
Kicsit módositom előző kérdésem nem feltétlen kell E8400el elért sebesség, lehet bármilyen E8*** tipus, de a kérdés maradt mi volt az eddig elért maximum fsb stabílan 24/7-ben ebben a lapban, jöhet egyből hozzá bios verzió, fsb és szorzó feszek, beállitások stb...
A vlaszokat előre is köszönömAz élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.
-
nagyúr
válasz menalcas #2382 üzenetére
Hát igen eléggé halott! (nagyon sokan eladták már mert nem értenek a laphoz) egyébként meg marhára idegesítő aza kék fény az LCD posteren én kicsit meg buheráltam és levettem felére a fényerejét de még így is szúrja a szememet az erős kék fény inkább kikapcsoltam biosban hogy NE legyen hátér világítás rajta így még használható is!
nálad nem tudom milehet vele esetleg próbáld meg teis kikapcsolni elmenteni a bios beállítás és következő ujrainditás után ujra bekapcsolni és ujra elmenteni hátha észhez tér de azis lehet hogy belül magában a kijelzőnél van kontakt hiba!
-
redstar16
tag
válasz menalcas #2529 üzenetére
Köszi, pont a második félére gondoltam hisz effektíve a hőcsövek révén a a feteket és az sb-t is hűti ha csak az NB lecsavarozható részének a helyére rakok egy blokkot. Jó lehet nem olyan hatásfokkal de akkor is.
Oda bármi felmegy vagy speckó blokk kell mint amit linkeltél te is és én is?: )T9400 World Record 2: http://bit.ly/bdryHP | Eladó cuccaim: http://bit.ly/3bpsfY | Megbízhatóságom: http://bit.ly/buSffu | Rule #1 of buying laptops: The best time to buy a laptop is always 6 months from now.
-
redstar16
tag
válasz menalcas #2532 üzenetére
Jaja kivehető az a kis borda rész és csavaros tehát simán fel lehet oda fogatni.
Egyébként már a szétszedés-polírozás-átpasztázás műveletsoron átejtettem a lapot
Van itt egy ilyen is.T9400 World Record 2: http://bit.ly/bdryHP | Eladó cuccaim: http://bit.ly/3bpsfY | Megbízhatóságom: http://bit.ly/buSffu | Rule #1 of buying laptops: The best time to buy a laptop is always 6 months from now.
-
yolan
őstag
válasz menalcas #2537 üzenetére
Értemértem. És ez a soundblaster-es x-fi-s csoda ér valamit vagy hanyagolható?
Szeretném kihozni a legtöbbet ebből a superfi x-fi kártyából, lenne életképes rendszerem amin szeretnék minél szebb zenéket hallgatni.“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
nagyúr
-
redstar16
tag
válasz menalcas #2564 üzenetére
Egy ilyet fogok rendelni, csak még keresem a megoldást, hogy lenne a legolcsóbb.
T9400 World Record 2: http://bit.ly/bdryHP | Eladó cuccaim: http://bit.ly/3bpsfY | Megbízhatóságom: http://bit.ly/buSffu | Rule #1 of buying laptops: The best time to buy a laptop is always 6 months from now.
-
Razermazer
őstag
válasz menalcas #2586 üzenetére
Hát hellyel közel megállja amit mondasz, nekem még megvan majd közlöm a bios beállításokat, de mint minden konfig más ez eltérő lehet mindenkinél. Én nálam meglesz még 1 évig az tuti nagyon megszerettem miután ráéreztem a tuningra, a GTL-ek állítgatására. 1.15volton megy 3,8 gigát benne a quad 9550 pedig a vidje 1.2357volt csupán esti finomhangolás szöszmötölés kérdése. Meg inkább használom nem tuningolom már
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
törölt tag
válasz menalcas #2597 üzenetére
Köszi a tippet, de írtam, hogy már frissítettem a 2202-esre. Ez a hivatalos oldalon elérhető legfrissebb BIOS. (Tavaly augusztusi.) Nem segített sajnos. Veszek majd egy cserelapot, ezt pedig visszaviszem.
Pedig vagy másfél évig hűen szolgált, kíméltem is, nem hajtottam szét. Sajnálom, hogy minden jel szerint kidöglött a gépem alól.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Logitech Z906
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 3
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Hardcore café
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- ASRock h510 pro btc+
- Újszerű - GIGABYTE H410M H LGA1200 alaplap + Windows 11 Home digitális licensz
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest