Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen videókártyát?
- IoT-piacra fókuszáló csúcsmagot tervezett az ARM
- Lenovo LOQ 15 gamer notebook: árverseny a középkategóriában
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Hat új Ryzennel bővült a Socket AM4-es platform
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orlin
addikt
Van új beta amd_catalyst_13.8_mobility_beta2
De nekem nem akarja telepíteni...
53 MB lenne csak?[ Szerkesztve ]
-
-
Lacuss20
senior tag
válasz
Johnny198612 #6597 üzenetére
Semmire. Asztali PC-t kell venni a laptop nem éri meg 200 ezrekért mert hamar oda az ára. Ennyiből asztalin igencsak időtálló konfigot veszel. A gamerség amúgy se azon múlik, hogy full grafon játszol e valamit, hanem, hogy mennyire vagy profi
Én csakis asztalira "váltanék" vennék emellé
. ( Most utazik az A6-om eddig A4 el toltam.) Sok játék még a 2 magot se használja ki csak a legújabbak. Azok meg megfőzik a picsába a laptopot. ( szobatárs vett lenovot 200 k ért 6 magosat a BF forralja neki rendesen.)
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
En egy sx051d tulajdonosa vagyok (A6-3400M) mar masfel eve, 2100 MHz-re huzva hasznalom. Nagyon szeretem a gepet, de ugy erzem mar lassan valtani kene, mielott a garim lejar. Az uj game-khez mar kene egy erosebb vas. Hozza tudnek csapni meg nemi penzt, igy olyan 200-220k HUF-ert kezdenek keresgelni a piacon.
Azert irok ide, mert ti is szeretitek ezt a konstrukciot, meg az erzest, hogy egy kozepkategorias gamer laptopon nyomjatok. Szal a gamer agon maradva ti mire cserelnetek, merre induljak a keresgelessel?
Tudom h a kerdes nem eppen forumtema, de konkretan az erdekel, h a k53ta-sok mire valtanak/valtananak?
Koszi
-
Lacuss20
senior tag
válasz
Alexios #6593 üzenetére
Megnyitod acatalystot a nagy ablakot=>Power==> Switchable graphics global settings: bal alsó sarok Switchable graphics settings applications. Ott teszel egy pipát az üres keretbe és már látod is, hogy power saving not assisted vagy nagy teljesítmény van a progihoz hozzá rendelve.
-
Lacuss20
senior tag
Meglett azóta rég
azért köszi
Most tettem fel én is a legújabb catalyset a legújabb chipsettel. Kíváncsi vagyok mit fog produkálni.
[ Szerkesztve ]
-
eroli23
csendes tag
Lehetséges hogy a 13.8-as driver miatt is csinálja, én 13.4-et használok és tökéletesen müködik. Én is felraktam a 13.8-at pár héttel ezelött és megbántam, csak ugy tudtam visszarakni a 13.4-et, hogy nyomtam egy restoret a windowsbol, törölni nem tudtam a vezérlöpultbol, legalábbis nem teljesen törölte le.
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok! A gyorsgombokat melyik program viszi? )
-
Orlin
addikt
Helló!
Szerintetek miért nem kacsolhatja ki a képernyőt?
Eddig kikapcsolta ,de pár napja sem a fényerő sem a képernyő nem kapcsol ki...
Thx! -
Lacuss20
senior tag
Komplett csavar szettet honnan lehet olcsón szerezni nem tudja vki?
-
bari88
csendes tag
-
HBO2
tag
dehogy működik!
Venni kell új gépet, arra gyúrnak! -
Sheld
senior tag
válasz
Szabiee #6575 üzenetére
Igen, a mobilityt telepítettem belőle. Nem futtattam teszteket, hanem LoL és SW:TOR-al játszottam. LoL-ban semmi változás, az SW:TOR viszont +7-10 a min FPS-re. 30alá nem esik már, úgy, h minden High-ra van húzva.
Negatívum: Nem tudod állítani programonként, h Nagy teljesítmény/energiatakarékos kártyát használja...
-
Szabiee
tag
Itt azért ír érdekes dolgokat:
Support for AMD CrossFire™ Frame Pacing
Frame Pacing ensures that frames rendered across multiple GPUs in a CrossFire configuration will be displayed at an even and regular pace.
Enabled through the AMD Catalyst Control Center; Globally or on a per application basis.
Frame Pacing is enabled by default.
Supported for DirectX 10 and DirectX 11 applications, and resolutions up to and including 2560x1600 (single display).
OpenGL 4.3 support – full support for the OpenGL 4.3 feature set
Performance improvements found in AMD Catalyst 13.8 Beta for Windows:
Metro: Last Light – improves performance up to 7% on the AMD Radeon™ HD 7000 Series
OpenGL support for User Profiles and Catalyst Application Profiles:
Users can now create per application 3D setting profiles for OpenGL applications.
OpenGL applications are now supported through Catalyst Application Profile updates (for single GPU and AMD CrossFire configurations).
AMD Enduro Technology enhancement - Catalyst Control Center will now show which applications are active on the Performance GPU, and the Power-Saving GPUMi lehet az a Frame Pacing?
-
Szabiee
tag
Valaki frissítette már a catalyst-ot 13.8-ra? http://s2330.t.eloqua.com/e/er?s=2330&lid=3441&elq=502ef09626884ce18e224c4139153be7
Tapasztalat? -
-
bari88
csendes tag
időközben kipróbáltam egy másik asus töltővel is és semmi,szóval a gépben található töltő csatlakozó a ludas
-
bari88
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy az aksi töltő kábelét mikor bedugom a laptopba nem tölt,led se ég.Egy ideje kezdte ezt hogy hol töltötte hol nem,a kijelzőn is váltogatta az ikonokat Battery/Ac úgy hogy mozdulatlan állapotban volt a gép,valamit 3 led is villogott egyidejűleg mostanság,de egy kis mozdítás után megjavult mindig,de ma végképp beadta kulcsot!
Kérdezném hogy küldte már e valaki lyen problémával szervizbe?És valaki leírná a szervizbe küldés menetét? Fel kell e az asus szerviz ügyfélszolgálatát hívni vagy elég ha kitöltöm azt az rma formanyomtatványt?
-
-
Lacuss20
senior tag
válasz
gyulus08 #6565 üzenetére
A szőrös matyi és hasonló k*jó programok a processzorba integrált aput és a dedikált kártyát is képesek megsütni ( A notik normális hűtése híján ). Amúgy sem a notebookokra ( legalábbis nem az ilyen kategóriákra) van az ilyesmi kitalálva. Ha megfőzöd a VGA-t azért nem más a hibás
-
gyulus08
aktív tag
Sziasztok!
Minap vettem egy ilyen gépet (természetesen használtat).
Megvétel előtt ráengedtem a Furmarkot (1.11.0) és olyat produkált, hogy ablakos módban ilyen volt a kép, teljes képernyőn viszont tökéletes.
Próbáltam több felbontást is állítani, de mindenképpen ez a végeredmény.
Akkor win7 volt rajta, most este felraktam rá a win8-at de hát még mindig ilyen. Legújabb Bios+driverek vannak fent.
Tulajjal beszéltem,hogy ez nekem nem annyira tetszik(természetesen még megvételkor),szóval ha a halálát járja a gpu, akkor vissza az egész.
Ötlet?sszerk: heaven alatt, illetve egy pár játéknál amit kipróbáltam ablakos módban is jó volt
[ Szerkesztve ]
-
pixelblondie
senior tag
Már itt ketyeg az A6 a kicsikében.
KillHates nagymester remekműve.
[Mint kiderült törött, csavar nélküli összegányolt kis masina volt.... Így vettem itt egy "kedves" prohardveres olimano2222 nevű (l)(j)úzertől ]
Holnap belekerül +4Gb DDR3, aztán megspékelem picit egy SSD-vel és már kész is a kis szépség
Maistro.., örök hálám...[ Szerkesztve ]
-
Ronam
addikt
Holnap visszadobom a Windows 8-at a gépre. Tudnátok nekem linkelni olyan videókártya drivert amivel stabilan működik a gép, és nem problémázik? Amúgy chipset driver van Win8-hoz?
-
Sheld
senior tag
Egy fórumon olvastam, hogy aki asztali gépként használja eme remek laptopját, az megoldhatja vízhűtéssel is az eszközök hűtését. A DG-t kikapcsolva 2.6-2.7ig fel tudta húzni a processzort, a videókártyát pedig +133MHz-et rakott a core-ra, és +400at a memóriára. Ami nem rossz teljesítmény. Bár szerintem ebből az összegből, amiből ezt meg lehet oldani, (mármint magát a laptopot is beleszámítva) egy sokkal jobb asztali gépet ki lehet hozni. Mondjuk az többet fogyaszt.
u.i.: Kb mennyiért tudok venni a K53TA laptophoz kijelzőt? Teljesen mind1, h milyen, csak olcsó legyen, és 100% működőképes. Történt ugyanis, h a kijelző tisztító folyadék belefolyt az kijelzőbe, és volt egy nagyon világos foltom. Az már kiszáradt, csak a jobb alsó sarokban maradtak foltok, ahol meg sötétebb a kép. Maga a jelenség, csak akkor észrevehető, ha világos kép/jelenet van, ha sötétebb, akkor majdnem észrevehetetlen. Túlzottan nem zavaró, de hát nnah
-
kisza25
félisten
válasz
pixelblondie #6555 üzenetére
elég sokáig árultam, de most már csak az egész gép eladó
-
kisza25
félisten
válasz
pixelblondie #6550 üzenetére
a8-3500m de csak 1733Mhz-ig tudod húzni, viszont itt még le lehet hűteni értelmes fesszel és több streamproci van benne DG-vel erősebb, de csak VGA igényes jétékokban
-
Lacuss20
senior tag
válasz
pixelblondie #6550 üzenetére
http://www.ebay.com/itm/AMD-A8-4500M-QUAD-CORE-1-9GHZ-2-8GHZ-MOBILE-CPU-AM4500DEC44HJ-SOCKET-FS1-Tested-/300935167112?pt=CPUs&hash=item4611223c88
Ebay link, de erről van szó
-
Lacuss20
senior tag
válasz
pixelblondie #6548 üzenetére
AMD A8 de azt nem lehet húzni. Igen 3400M köszi a javítást. Amúgy eddig egy embernek nem volt csak jó amit kapott, sokaknak igen, ha neked megéri akkor ennyi és az még új is
-
Lacuss20
senior tag
válasz
pixelblondie #6545 üzenetére
Amd A6-3500M, ha szerencséd van 4000ft postával együtt ebayról és még jó is
. Esetleg SSD- vinyót szoktak még bele szerelni. Nekem egy éve win8 fut a gépen semmi baja nem tudom nektek mi bajotok van vele
-
pixelblondie
senior tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség!
Alap cuccokkal ketyeg a kis SX029D-m, de szeretném felturbózni csöppet.
Melyik (szintén szorzózár mentes) amd procit ajánljátok bele?
Előre is köszönöm!
A win8 témát illetően, imádom, meg is vettem,olcsóbban,teszter voltam anno, de ez a gép mocskosul nem szerette nekem... Ment rá vissza a win7. Pedig istentelen gyors az a rendszer, az már biztos. Ha lenne normális támogatottsága ERRE a gépre, nem volna kérdés. De amíg ilyen gyászos a helyzet, addig marad a kiforrott hetes.
[ Szerkesztve ]
-
Dawid93
csendes tag
De, pont ez a baj, hogy azt szeretném elérni hogy ha bekapcsolom a gépem ne fusson már alapból 2300 Mhz-en readásul 1.27-es feszültségen mert az elég sok. Úgy nem lehet beállítani hogy alapból rendesen fusson és csak akkor kelljen belépnem a k10-be ha húzni vagy csökkenteni akarok rajta?
-
Dawid93
csendes tag
Sziasztok!
Azt hogy lehet elérni, hogy ha bekapcsolom a gépem akkor ne 2300 Mhz-en pörögjenek a magok( readásul nagyon magas feszültségen) hanem csak 1400-en? K10 felvan telepítve.
-
Orlin
addikt
Sima Windows 8
Pont elég nekem úgyis szinte minden más programot magam vadászok össze -
CsuBaKamBra
tag
Lehet hogy én vagyok túl konzervatív gondolkodású de míg gépet nem cserélek vagy nem lesz komoly hátrány a win 7 szoftveres támogatás szempontjából addig eszembe sincs váltani, nekem ennél jobb nem kell.
Ha meg rövid boot időt akarok akkor meg veszek egy ssd bele, és még olcsóbban is kijövök belőle.
nem mintha napi ~ egy perc várakozást ne bírnák ki.(#6531) Narxis : +1
Persze ez mind csak egy vélemény, még jó hogy különbözünk
[ Szerkesztve ]
-
eroli23
csendes tag
Itt is +1 win8, nekem is fél éve van fent, semmi gondom vele, gyors letisztult egyszerü kezelni és a játékok is jobban futnak rajta, a start menü nem nagyon hiányzik nekem. Ja és ha aksirol fut a gép akkor több idöt is bir mint win7. Jelenleg K10STAT-al futtatom a rendszert, minden gép induláskor beindul és 2Ghz-re állitottam a legmagasabb orajelet, ezen a feszültségen V0.9750, win7 alatt nem tudtam enyire visza venni a feszültséget mert kékhalálozott, ugyanezen az orajelen.
-
Narxis
nagyúr
Az, hogy újabb nem érv. MindigTV...végülis ha szeret reklámokat nézni akkor jó is a TV-zés. Én szeretem az új dolgokat, legfőképp hardverben, szoftvernél is frissítek mindig de Win 8-nál pont nem látom azt a nagy teljesítmény javulást amit sokan emlegetnek, legalábbis ennél a laptopnál. Mindegy nem akarok egy Win 7 vs 8 vitát, úgyis majd ő dönti el.
-
hegi
csendes tag
Windows 8. Ha már újratelepíted a gépet, miért raknád a régebbi? Mindamellett teljesítmény szempontjából is gyorsabb. Ráadásul egyre több hasznos alkalmazás elérhető el rá, ami Windows 7-re nem. (pl.: MindigTV). Tulajdonképpen semmi sem szól a Windows 7 mellett. (kivéve ha túl konzervatív vagy az új dolgok iránt). Ráadásként rendszeresen fogják fejleszteni, lásd: hamarosan megjelenő 8.1.
[ Szerkesztve ]
-
Sheld
senior tag
Egy rövid kérdésem lenne, Tervezem a gépem újratelepítését. Teljesítmény szempontjából melyiket ajánlanátok? Windows 7 / Windows 8? Segítséget előre is köszönöm
-
Narxis
nagyúr
Na megkaptam az e-mailt a szerviztől, hogy kész a javítás. 1 hétig volt náluk.
Drukkoljatok, hogy normálisan meg legyen javítva!
-
S-eye
senior tag
válasz
kiscsáko #6524 üzenetére
Köszi!
Én is arra gondoltam, hogy az ODD helyére tenném az SSD-t mivel ez a legegyszerűbb is. Amúgy azt nem tudom, hogy az ODD az Sata 2 vagy Sata 3-as portú.
Megtaláltam ezeket a linkelt cuccokat a hardveraprón is, de ott a duplájaba kerül. Megbízható az ebay-es vásárlás? -
S-eye
senior tag
Nem az, én szeretem, a telefonomon is az van, de gondolom a te véleményed is szigorúan személyes
Szeretnék az ODD helyére betenni egy SSD-t, de nem tudom, hogy mekkora méretű beépítő keretet kellene tennem? A slim, azaz 9,5 mm-es nem lesz kicsi? Mert úgy olvastam, hogy ebben 12,7 mm-es van. És mehet-e ide az SSD, vagy inkább a HDD-t kellene bele tenni? Ja, és mit kezdtetek az optikai meghajóval? Sima sata-usb kábellel működne?
-
S-eye
senior tag
Sziasztok. Akik Win7-ről váltottak 8-ra, és HDD van a gépetekben, nálatok mennyi a boot idő? Win7-nél a sok induló folyamat miatt nálam kb 2-3 perc a teljes boot a Soluto szeirnt. A 8-asnál ez nálatok mennyi?
-
-
-
teve27
csendes tag
Sziasztok!
Kb. egy hónapja vettem észre, hogy (ha szemből nézem) a baloldali zsanér kezd elgyengülni. Gondolom elfáradt az évek alatt. Mivel az már nem tart olyan jól, ezért gondolom, hogy ha olyan szögben van nyitva a gép, akkor nagyobb terhelés jut a másik oldali zsanérra. Próbálom csak annyira nyitni a gépet, ami kíméli, de nem járja, hogy állandóan ezt kelljen figyelnem. Tudnátok nekem segíteni abban, hogy a K53TA-knak milyen gyári szám alatt futnak a zsanérjai? Esetleg tudnátok ajánlani olyan helyet, ahol kaphatok hozzá zsanérokat anélkül, hogy a gatyám is rámenne?
Köszi szépen a segítséget!
-
Sheld
senior tag
Sziasztok!
Egy AMD A6-3400m, magonként 2GHz-el, milyen intel procinak felel meg? Gondolom a Core 2 Duo-t kenterbe veri, de valyon felér-e egy i3-al? Esetleg egy i5-el?
-
csubbaka
tag
Csak egy kis garanciális szerviztapasztalat:
- 06.16. vasárnap jeleztem a FixDirect felé, hogy a notimon (ASUS K53TA) mindkét kijelzőtartó zsanér törött.
- 06.17. hétfőn kaptam az RMA értesítés amivel megrendelhettem a futárt (gyorsan meg is rendeltem).
- 06.18. kedden reggel visszaállítottam a gépet eredeti állapotába és becsomagoltam, délután a GLS elszállította a gépet.
- 06.19. szerdán beérkezett a noti a szervizbe.
- 06.20. csütörtökön a szerviz megkezdte a javítást.
- 06.21. péntek reggel jött egy email miszerint a javítás befejeződött (na gondoltam legalább hétfőn már lesz gépem, tévedtem)
- 06.21. péntek délután már a kezemben is volt a gép, patentül megjavítva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó DELL Latitude 7400 - 2-in-1 -- 14" -- Intel i7-8665U 16GB RAM 256GB SSD Érintőkijelző
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- Ideapad Gaming 3 15ACH6 27% 15.6'' FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3050 16GB 512 + 1TB magyar vbill gar
- P16 Gen2 16" QHD+ IPS i7-14700HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar