- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jampika78
csendes tag
válasz
lewenhaupt #27 üzenetére
Szia!kiderült,hogy alaplap baja volt,kicserélték,azóta hibátlanul megy rajta minden!
-
Zorro(hun)
tag
Wifi Adapter másnál is gyenge a gépben? Nekem a LOQ 15IRX9-ben Realtek RTL8852BE ax Wifi 6 adapter van. A gigabites (1000/300) WiFi-n kb. 200Mbit/s a legnagyobb letöltési sebesség. Driver frissítve a legújabbra. Előző gépemnél nem volt ilyen gondom. Mitől lehet ez ilyen lassú?
-
Alfalaca
csendes tag
Üdv
Adott egy Lenovo loq15ax9. Ma ki akartam próbálni a töltést usb-c keresztül. A töltő messze volt, a powerbank pedig közel. Viszont nem kezdte el a töltést. Be kell kapcsolni valamit ? Lehet én vagyok béna ez az első laptopom ami elvileg tölthető usb porton keresztül. Hardver vagy user error ? -
flash-
veterán
Arra vigyázzatok hogy ne vegyétek az Essential változatot.sokkal rosszabb.
linkEgy kérdés :ez a lenovo premium care mindegyik Loq hoz automatikusan jár, meg az xbox game pass ultimate 3 hónapra?
-
peet05
aktív tag
Ha most a cikk-beli LOQ-ra gondolsz, akkor igen, abban gyenge a kijelző (~60% sRGB), de az a 15IRH8.
Amit Te linkeltél, és amire teptep is utalt, az a 15ARP9 (100% sRGB), ott minden rendben a kijelzővel - ezért nem értette/értettük a "kérdést".
Lenovo vásárlásnál/előtt használd a psref oldalt, és akkor a gyári szám alapján kapsz egy teljes leírást a specifikációkkal. -
teptep
senior tag
A gyári specifikáció is ezt írja: [LOQ 15ARP9]
De nincs igazán kedvem minden paramétert mindenhol betűnként megsasolni.
Légyszi' kiemelni, hogy konkrétan mi van szerinted rosszul írva?
És egészen pontosan mi a rossz és mi a jó érték szerinted? -
BViktr
tag
Sziasztok!
Ez a kijelző mizéria azt jelenti, hogy a Lenovo Itt hazudik?Csak mert azt írja:
15,6” FHD (1920 x 1080) IPS, 16:9-es képarány, 144 Hz képfrissítési frekvencia, 100% sRGB, 300 nit, NVIDIA® G-SYNC® -
-
jampika78
csendes tag
Sziasztok!Vettem egy lenovo loq masinát,vadi új!Játékoknál gondol egyet ,és kikapcsol!Mi lehet a probléma?Van valami ötletetek?Köszi előre is !
-
ravensky13
tag
Szia! Ha még mindig fennáll a probléma, frissítsd a BIOS-t. Én is most vettem a gépet, LYCN39WW verzióval jött a bios. Miután a LYCN41WW-t telepítettem a probléma megszűnt, minden indítással bootolt a gép.
FONTOS: Amikor letöltöd az EXE-t ami frissít, a gép újra fog indulni, egyszer végig fog menni egy progress bar, majd a gép újraindul. Itt kissé meghült bennem a vér, mert kb hasonló jelenség fogadott mint amikor előtte, nem akart a gép bootolni. Fekete képernyő, és semmi nem történt kb 2 percig. Már majdnem kapcsoltam a gépet ki, és akkor megjelent a második progrss bar "Completing update" vagy valami hasonló felirat.Erre figyelj, hogy ekkor ne avatkozz közbe
Azóta a gép tökéletesen működik (kb 24 perce). Ez egy nehéz kezdet egyelőre, reméljük a továbbiakban minden rendben lesz, de "üdvözletem" küldöm lenovoéknak...
-
MBenji05
friss újonc
Sziasztok!
Kb egy hete vettem egy Lenovo LOQ 15APH8 típusú gépet (Ryzen 7, NVidia RTX 4050, 16GB RAM, 2TB SSD), bekapcsolom a gépet, megjelenik a Lenovo felirat majd sötét lesz a kijelző de a Windows nem jelentkezik be, a billentyűzet világít. Bekapcsológomb gomb hosszan benyomása után a gép kikapcsol, majd amikor újra bekapcsolom működik normálisan. Ezt minden alkalommal eljátssza. Csak 2. bekapcsolásra indul a Windows. A Driverek fel vannak telepítve, gyári Win 11 van rajta.
Szeretném kérni a segítségeteket, hol keressem a problémát, mi lehet a gond?
Segítségeteket előlre is köszönöm. -
buherka
addikt
válasz
#57171968 #21 üzenetére
Gondolom sok DELL G15 notival volt dolgod...
Az én G15-ös notimban ez a gagyiság van...
LP156QHG-SPV1
Szóval ez nem talált. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Hieronymus #20 üzenetére
Ezért is nem értem, hogy ez miért releváns egy ilyen laptopnál
-
törölt tag
Hát, ha már sikerült megélni ezt a magas kort, akkor biztosan tudod már, hogy mindegyik laptopgyártónak van minden féle fajta célra és célközösségnek pozicionált terméke.
Ha azt sikerülne felismerni, hogy egy tesztelt terméket kinek, és mire szánták, akkor nem lenne állandósult köpködés a tesztek fórumbejegyzéseiben.
Az említett korosztály egyébként nem lekicsinylésként írtam, hanem mint célközönség. Igen ez az a gép, amit az apa megvesz a 14éves kölykének, mert úgyis kinyírja 1-2év alatt, ne érdemes drágább Legion-t vagy Rog-ot venni, azt majd 18-20év körül, ha már tud rá vigyázni.
Egyébként a gémer gépekbe vacak színteres kijelző nem ritkaság, és azért mert ezek gyorsak. A Dell is hasonló vackot rak a G15-be. -
-
Ed3r_X_
nagyúr
Azért ezek a hőfokok elég jók szerintem. Ha nincs tuning, akkor még inkább.
Játékra ez tökéletes. Grafikai munkára meg nem ilyet kell venni, s kész
-
-
-
Silenzio
addikt
-
sb
veterán
A legnagyobb gond a kijelzővel, hogy egyáltalán nem kellene, hogy téma legyen.
A német lenovo oldalon konfigolható ez is, meg jó pár hasonló gép és remek kijelzőkkel lehet kérni.Egy Ideapad Pro-m van most is és épp azért nézegetem újabb gépeknél is ezeket mert itt elérhetőek a prémium kijelzők. 14 és 16"-ban is 16:10, 2880x1800 ill. 2560x1600 90-165Hz, 100% sRGB 350-500nit-es freesync panelek.
Konkrétan ehhez a modellhez +50EUR a WQHD 165Hz-es. (és +10 EUR a nagyobb akksi)
A ram gyárilag aranyárban van, a 8GB-os 16"-os WQHD 7840HS + 4050 kerül 1150 EUR-ba.
4060 +150EUR de nem egyszer 10-15% kedvezmény is szokott lenni.A konklúzió: ide csak a sz*r jut, az is drágábban.
-
cs.zs.
veterán
Olcsósított Legion.
Csináltak egy gépet a Legion és az Ideapad Gaming közé, az Asus TUF, és az Acer Nitro környékére. Utóbbiak sem fullos kijelzőkkel jönnek. -
-
-
törölt tag
Grafikai munkára?
Ez nem arra való.
Ezt 12-16 éves kölyköknek játékra készítik.
Ennek megfelelően kell az elvárásokat támasztani vele szemben, és szerintem teljesen megfelel a célnak. -
Chiller
őstag
Rosszabbra számítottam.
Tulajdonképpen csak a kijelző és az aksi a gyenge pont, de azt akinek grafikai munkára kell, úgyis mindenképp jobb választás az UHD-s kijelző.
Akinek kell esetleg, itt egy ryzenes teszt.
Sajnálatos, hogy 1100 $/€ egy alsókategóriás gamer gép, de ilyen árak vannak
Nem egy legion, de nem is egy "kamugamer" túlárazott 2000 dolcsis gagyiság.#3 Graphic
Igazat adok, de a mai világban van olyan ajánlat, ami olcsóbb és kijelzőben + akkuban jobb? Legalább ilyen hardverrel és "vázzal"? -
válasz
Hieronymus #2 üzenetére
450-ért? Nem annyira tartom jónak, hogy alapból egy normális kijelző nem fért bele.
-
-
Nagy kár a gyengébb kijelzőért, így akinek munkára, grafikai feladatokra jó lett volna, annak ez kiesik sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robot fűnyírók
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Precision 5570 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15s-eq2002sf 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i9-11950H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- L14 Gen4 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest