Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hat új Ryzennel bővült a Socket AM4-es platform
- Egyedi 12VHPWR csatlakozó a Bilibilin
Új hozzászólás Aktív témák
-
Demonfm2
csendes tag
válasz
gyulus08 #7152 üzenetére
A proci húzáshoz is írták a moddolt biost. akkor windowst fogok rakni.
csak azt nem értem hogy gyárilag van turbó mód de a biosba se híre se hamva több fm-es gépem is volt igaz hogy az asztali de ugyan azon az elven működik vagyis kéne működnie de ennek a biosa egy vicc. se a ramhoz se a procihoz nincs hozzáférés. -
Sheld
senior tag
válasz
gyulus08 #6850 üzenetére
Amiket próbáltam:
DG ON:nagy teljesítmény
DG OFF:nagy teljesítményJátékok:
SW:TOR, AION(HD6650 nem működött vele), NFS összes része, Lego Marvel superheroes, Minecraft, League of Legends, WoW, Tera online, Cod:Ghost, Planetside 2 (Itt nem sikerült a 6650m-et működésre bírni), Tomb Raider az új, Crysis széria, Unreal Tournament 3, Mass Effect. (Így hírtelen ennyi jutott eszembe)Van ahol a DG teljesítménynövekedést okozott, de pl AION, SW:TOR, WoW, CoD:Ghost, ezeknél CSAK a DG kikapcsolásával és a játék nagy teljesítményű graf. kártyához való rendelésével sikerült értékelhető fps-eket elérnem. Még egy sarkallatos példa a Minecraft, ami meg csak az Energiatakarékos módban volt hajlandó normálisan futni, bármit is csináltam vele. Most megcsináltam, h lekapcsoltam a 6520G-t és a HD6650-en fut még a windows desktop is, most érdekes mód jó a minecraft is.
a legfontosabb majdnem lemaradt. A mikrolaggok teljesen eltűntek. (Nem tudom mi a pontos neve, egy másik fórumban így emlegetik.)
-
Sheld
senior tag
válasz
gyulus08 #6848 üzenetére
A módosított 13.11-es driverrel tökéletesen ment a DG. Én azt akartam kiküszöbölni, hogy teljesen leállítsam a processzorban levő 6520G-t, hogy kevésbé melegedjen és jobban tudjam húzni. (nem sokat, "csak" 3 fokot hűlt a gép) Továbbá valamiért rakoncátlankodott SW:TOR, és néha-néha játszhatatlanul beszaggatott. Most úgy néz ki, hogy a procit 2.2GHz-en használom, így melegedett maximum 72 fokig (1.05V-on). most megpróbálom, hogy húzom picit a HD6650m-et is. Így a maximumot kierőszakolva a laptopból.
-
Lacuss20
senior tag
válasz
gyulus08 #6565 üzenetére
A szőrös matyi és hasonló k*jó programok a processzorba integrált aput és a dedikált kártyát is képesek megsütni ( A notik normális hűtése híján ). Amúgy sem a notebookokra ( legalábbis nem az ilyen kategóriákra) van az ilyesmi kitalálva. Ha megfőzöd a VGA-t azért nem más a hibás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel topik
- Milyen egeret válasszak?
- Asszociációs játék. :)
- Diablo IV
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad P53 15.6" 4K OLED érintő i7-9850H RTX 3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Zenbook 14 OLED/Ryzen 7 5825U/16GB/512 SSD, 1,5 év gari
- Eladó DELL Latitude 7400 - 2-in-1 -- 14" -- Intel i7-8665U 16GB RAM 256GB SSD Érintőkijelző
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS