Hirdetés
- OLED TV topic
- Itt van a legcombosabb Mega Ti sorozatú FSP tápegység
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
k_szakal
csendes tag
Sziasztok!
Bele lehet a masinába valahogy pattintani egy újabb generációs processzort (4000-es, 5000-es) a meglévő A4-3300M helyére? Konkrétan most egy A6-4400M-el szemezek. Esetleg lehet hozzá találni jobb hűtést, mint a gyári venti? Nem akarnám tuningolni, csak jobb lenne bele egy gyárilag combosabb 2 magos processzor a lassan már 5 éves kis llano helyére.
Előre is köszi a válaszokért! -
S-eye
senior tag
Kérdés: Mióta a wéndóz 10 van fent azóta a Realtek audio driver alatt recseg sokszor az audió a youtube alatt, de lejátszókban is. Visszaálltam alap Microsoft driverre és 2048 állítottam a Chrome audio buffert, azóta normális ismét.
Tapasztaltátok ti is a problémát?
-
eroli23
csendes tag
Sziasztok, sajnos én is megváltam a jo kis K53TA notimtol amire szükségem volt kiszolgált idáig.
Nos helyette jött egy atomerőmű, nem más, mint ROG G551VW . -
Orlin
addikt
Még visszanéztem elköszönni!
Köszi mindent srácok!A sok segítséget az elmúlt években.Kár,hogy bad story a K53TA szerelem vége...
De következő héten jön az új notebook is lassan majd.
Egy Asus K501 személyében.
Intel Core I5 5200 Broadwell U procival 8 GB memóriával.Talán azért ezzel is tudok játszogatni is pár évet... -
Orlin
addikt
válasz
banana_joe #7393 üzenetére
Igen ezek az alternatívák vannak jelenleg.
-
Orlin
addikt
Itt a "hivatalos" levél:
"Elküldjük itt is a szükséges szerviz információkat a készülékről:
A meghibásodást valószínűleg túlmelegedés okozta, nagyon be volt koszolódva a hűtőegység az összegyűlt szöszt mellékeljük a készülékhez.
Évente minimum egyszer érdemes tisztíttatni a hűtőegységet.
Konklúzió:
Az alaplap, a minősége miatt melegítésre deformálódik, a saját gyártási hőmérsékletét sem bírja el, így ugyan nagyon alacsony a javítási sikerarány, ettől függetlenül megkiséreltük a javítását, de nem oldotta meg a problémát.
Az ilyen alaplapi probléma gyártástechnológiai hibából adódhat.
Alaplapi deformációnál a rétegek közötti belső vezetők is sérülhetnek> alaplapi fólia szakadás, zárlat.
Ezek az adatok sajnos csak javítás közben derülnek ki, hidd el nekünk sem kedvező (sok munkaóránk van benne és meghibásodott alkatrészünk).
Ezért is jelezzük előre, hogy csak sikeres javítás esetén kell fizetni, ha sikertelen nem kerül semmibe.
Alaplap cserével azért nem foglalkozunk, mert csak újonnan érdemes beszerezni, ezt csak disztributortól lehet megvásárolni és általában meghaladja a gép piaci értékét. Nem érdekük, hogy más piaci résztvevőnek jóval kedvezőbben adják el, mert ezzel a saját piacukat rontanák.
Az ő érdekük az, hogy a felhasználó vegyen új készüléket.
Ez nem csak az Asus sajátossága, hanem szinte összes típusé is..."
[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
Közben a milyen notit vegyek topicban a srácok a Fujitsu Lifebook A555G vagy az Asus K501-et ajánlották.
-
Orlin
addikt
válasz
banana_joe #7389 üzenetére
Lehet felhívok másik szervízt is.Elmondom mi a helyzet...
-
Orlin
addikt
válasz
banana_joe #7387 üzenetére
De akkor miért mondták,hogy nem lehet megcsinálni?!
Amúgy én sem értem mert elsőre azt írták 38 az alaplap javítás.Én azt gondoltam,hogy ez a cserét jelenti...
Megpróbáljak egy másik szervízt?![ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Ennyi volt...
Most hívtam a szervízt és nem tudják megcsinálni az alaplapot.Így a notit sem.
Esetleg van valaki ajánlanw 170-200-ig bezárólag jó notit?!
Köszi! -
S-eye
senior tag
Youtube-on van egy kb 4 éves videó arról hogy hogyan néz ki belülről, én az alapján szedtem szét egy éve és pasztáztam újra. Nekem ez a fő gépem, nem panaszkodom rá, az akksi kb 80%-os most is. SSD-vel szépen megy. Cserélni már nem cserélném újra,esetleg ha egy Dell XPS 15 a szupervékony kávájával olcsóbb lenne. De talán inkább egy asztali gépet vennék, ha nem kell annyit utaznom. 4.5 éve van meg, de szerintem még mindig megállja a helyét.
-
Orlin
addikt
Most hívtak!
1-2 hét a javítás...
Amúgy hülye kérdés,de nem láttsm belülről még!
A proci és a ventilátor merre helyezkedik el a gépben?Az alaplapon mi található? -
Orlin
addikt
Az lesz,de majd késöbb.Egyenlőre hozzák vissza, cseréljék ki amit kell.De már nem fogok pénzt áldozni rá.Pedig lassan egy éve kattogtam az ssd,memoria cserén,de akkor lehet jobb is,hogy nem tettem.
Az új noti most nem fér bele a keretbe,mert úgy nézem megint hullámban vagyunk.Nem régen a porszívó adta meg magát a telefonom is haldoklik.
Szóval max karácsonyi ajándék lesz az új notebook...
Amúgy ti még napi szinten használjátok?[ Szerkesztve ]
-
-
Orlin
addikt
válasz
banana_joe #7375 üzenetére
Fasza!
Meglátjuk mi lesz.Ha még ventit is cserélnek és tisztítanak 70 körül lesz... -
Orlin
addikt
válasz
banana_joe #7373 üzenetére
Már a szervízben van.Lesz venti csere is.Remem következő héten készen lesz.
Most azért elég rossz a szájízem az Asual kapcsolatban.Jó 5 évig semmi baja nem volt... -
Orlin
addikt
Szépen bekrapált a ventilátor...
Jó hangos és kattog.Szerviz lesz.Én magam nem tudom cserélni.Délután gondoltam megnézem.Hátulról a csavarok le is jöttel,de ennyi.Elöl is tartja valami?Köszi
-
krypton
senior tag
Azt a mindenit, tényleg működik! 1000 köszönet!
(#7361) Orlin: Tehát telepíthető a 15.7.1 Catalyst Windows 10 alatt, és újból működik a váltható grafikus rendszer? Ez így elég csábító. Ellenőriznéd légyszíves a verziószámot? Eddig a 14.4 volt a legutolsó amin működött.
[ Szerkesztve ]
-
S-eye
senior tag
Megvan a megoldás a fényerő állítás problémára. Kb 2 éve kerestem hiába. Működik AMD-s Lenovo laptopon is, és ezen a gépen is. Remélem lesz akinek hasznára lesz. Itt a leírás egy angol fórumból:
1. Open Regedit and go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000
2. Set KMD_EnableBrightnessInterface2 to 0
3. Go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0001
4. Set KMD_EnableBrightnessInterface2 to 0
5. Restart your computer
-
takkert
tag
Hello! Honnan lehet leszedni jó catalystot win7 64 bithez Köszi
-
Orlin
addikt
Sziasztok!Windows 10 tapasztaltok.
Először is boldog Karácsonyt!
Tegnap tettem fel a 10-et microSD+USB adapterről Media Creation Tool megoldással.A termékkulcsal sem volt semmi bajom.Pár szokatlan dolog után már kezdem is megszokni.Néha el is felejtem,hogy nem a 8.1 van már fent.
Programok terén egyenlőre semmivel nem volt ESET 9 is teljesen hibátlanul megy a többi Asuson megszokott programom is.Még egyenlőre keresgélni kell pár dolgot ,de szerintem a 10-et is belakom pár nap múlva.
Teljesen jó ez a noti még mindig.Bajban is leszek,ha majd cserélni kell egyszer.De amint nézem nem mostanában lesz! -
Pikkolo^^
addikt
W10 alatt működik a K10Stat-os tuning?
-
Lac-coo
őstag
Valaki nem tud valahol eladó házat ?
-
Narxis
nagyúr
válasz
szemmelver #7349 üzenetére
-
Narxis
nagyúr
Használja még valaki ezt a notebookot? Moddolt AMD driver-rel? Mit tud az amit a legújabb gyári driver nem? Mert ebben is tudom választani, hogy az alkalmazások a dedikáltat vagy az integrált GPU-t használják. Volt itt szó arról is, hogy valaki fixen csak a dedikáltat használja mert több fps-t ad? Azt hol lehet beállítani?
Team Fortress 2-be kéne kicsit több fps vagy inkább, hogy ne essen le nagyon, ha más nem megy akkor visszarakom az fps configot és dx9 módban indítom. Mással már nem is nagyon játszok.
-
szemmelver
aktív tag
válasz
abteam2008 #7340 üzenetére
Ezek már "Trinity"-s CPU-k.. ebbe a laposba pedig Llano van...
Llano prociban az A8-3550MX a legerősebb (2,0 - 2,7 GHz). szóval szerintem ezt meg lehetne próbálni. -
válasz
abteam2008 #7340 üzenetére
Nem működik vele jól.
-
abteam2008
tag
Srácok, a laptopban lévő A6-os procit le lehet cserélni mondjuk A8-4500M-re, vagy A10-4600M-re? Ahogy nézem a socket ugyanúgy FS1.
-
K53TA
tag
válasz
abteam2008 #7337 üzenetére
Szét kell szedni és meg kell nézni, hogy a zsanérokat tartó csavarok honnét szakatak ki. Ha az alsó burkolatból, akor veszel alsó burkolatott, ha a felsöből is kiszakadt, akkor alsot és felső burkolatott is kell venni.
pld: http://www.ebay.com/itm/For-ASUS-K53-K53U-X53U-X53Z-K53Z-K53T-K53TA-Bottom-Cover-Upper-Case-Palmrest-/191574524418?hash=item2c9abb4202[ Szerkesztve ]
-
K53TA
tag
válasz
abteam2008 #7332 üzenetére
Csere és mindenképp lazits a zsanérok csavarjain, hogy ne feszüljön, könyebben lehesen fel és le hajtani, különben a következő is el fog repedni, törni.
Vagy magad neki állsz, van hozzá leírás a neten. pld erre a szövegre keres rá: K53 Series Guide Chapter 02-v1.0 pdf, itt képekkel van minden illusztrálva, és talán van videó is a youtube-on, vagy rábizod a szerelést egy szakemberre.
[ Szerkesztve ]
-
abteam2008
tag
válasz
garfield545 #7334 üzenetére
És hogy lehet kicserélni? Nem vagyok ezermester.
-
garfield545
tag
válasz
abteam2008 #7332 üzenetére
Csere amedig nem hagyod ell a csavart mert már sok csavart elhagytam emiat mert a fellső részből kiszakad az anya és utána könyen elhagyod a csavarokat
-
-
abteam2008
tag
Sziasztok! A bal oldali zsanér kezdi felmondani a szolgálatot sajnos. Recseg minden egyes nyitás-zárásnál, és észrevettem, hogy kissé feszíti fel a burkolatot is a hangszóró felett. Mit lehet ezzel kezdeni?
-
tonyi
tag
válasz
hunterrop8 #7330 üzenetére
Valami olyasmit, amin állítható a ventilátorok pozíciója. elég hülye helyen vannak a hűtőnyílások. Bár már van olyan alsó burkolat amin módosították a hűtőnyílásokat.
-
hunterrop8
tag
Sziasztok!
Egy ASUS K53TA-hoz milyen notebook hűtőt ajánlanátok? Kinek mi vált be legjobban? Nehéz jót találni, mert nagyon alul vannak a nyílások..
-
-
S-eye
senior tag
Nekem a Win10-zel nem működik a bluetooth. Próbáltam sima MS driverrel, meg 8.1-essel is próbáltam amivel korábban ment. De nem megy.
Egyébként nagy baromság ez az automatikus driver frissítés. Egyszer már kikapcsoltam, de hát hiába.
-
K53TA
tag
válasz
szabonagyur #7322 üzenetére
Azt mondod, hogy használt alsó és felső burkolatokat árulnak.
A mostani megoldásommal egyenlöre tökéletessen használható, nem látszik semmi, max ha alalról nézük, akkor az a repedés, ami a képen is látható.
De ismerem magamat, mindig törekszem a "gyári" megjelenésre, így biztos addig agyalok, míg rendelni fogok burkolatott. Persze nem most, mert ahogy írtam, most nincsen rá keret.
Amugy meg elégedet vagyok ezzel a géppel és ha müködésileg nem lesz vele gond, nálam még elmegy további 3-4évet. -
szabonagyur
félisten
A gond ezzel az, hogy amit megveszel az sem új... kitudja mennyit kapott. ha csak egy zsanért kéne cserélni azt mondom megéri belevágni, de amúgy... illetve a gép sem ér többet 30-40e ft-tól. Ha nagyon kell gép érdemes "átalakítani" asztalivá inkább, nem nyitni zárni vagy külső monitor stb.
ui: Asus K és X széria kb. ezt a 3,5 év tudja legjobb esetben, utána törik.
[ Szerkesztve ]
-
K53TA
tag
Ma szétszedtem, a zsanérnál mindegyik müanyagból kitört az anya, gondolom, már korábban kitörhetett egy, egy és valószinüleg a bal oldalát csak a burkolat fogta, aztán most már az sem, mert elrepedt.
Ennek már mindegy alapon két ponton árfurtam és fekte átmenő m3-as csavarral és anyávan összefogattam a burkolatot ugy, hogy közben fogja a zsanér lemezét is, most stabil a zsanér és esztétikussan is elfogadható.Igyekszem keveset nyitogatni és csukogatni, aztán valamikor, ha lesz rá keret, vennem kell egy komplet alsó / felső burkolatott. Láttam, hogy itthon is kapható a kettő együt cirka 30ért, de távolkeletről már van 20 + szállitásért is a szett. Kérdés, hogy az új burkolattal meddig fogja birni, mert ha az is így törik........
Egyenlöre marad így, mert most nincs rá keretem, müködésileg meg tökéletes a gép.[ Szerkesztve ]
-
K53TA
tag
Elérte a vég a zsanérokat és egyszerre
A jobb oldaliban kiszakadtak az "anyák" a müanyagból, mig a bal oldalinál olyan szinten, hogy elrepedt maga az alsó burkolat sarka is.
Ha szervizes lennék én is kételkednék, de sima felnyitás következtében történt, nem lett oda verve, vagy valami.
3,5év után:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/150816/zsan_r_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[ Szerkesztve ]
-
K53TA
tag
A jobb oldali zsanért rögzitő müanyagba ágyazott anya szakadt ki a felső müanyag burkolatból.
Szerintem csak ugy tudom orvosolni, ha összeragasztom a jobb oldali zsanér mellet a felső és alsó burkolat részt, hogy legyen némi tartása, mert igy elég lötyögös a jobb oldala. Gondolom egy új felsőburkolat nem lenne olcsó. -
K53TA
tag
Mutas nekem Asus K53TA-hoz win10 kompatibilis drivereket, amiket én magam rakhatok fel és nem a win10 tesz fel "valamit".
Vagy telepitsd fel a Win10-et és utánna probálj rá bluethoot drivet telepiteni........nekem elment vele az egész szombatom, de nem ment fel egyik sem, vagy probálj rá egy Ati catalyst-tot felrakni.Persze, win-7re simán van minden ehez a géphez, de win10hez én nem találtam. Persze lehet, hogy én vagyok a béna, akkor megkövetlek, de ahogy olvastam, sok win-10et használló szembesült driver problémával, azaz hogy az van amit a win10 telepitéskor feltesz, de hogy mi az, ill nem lehet kiválasztani, hogy a felhasználó mit szeretne.
-
Szabiee
tag
-
K53TA
tag
Nálam a fényerő állitás müködik.
De nem biztos, hogy maradok a win10en. Persze tudom ez a jövő, ha tetszik, ha nem, de nem hiszek az univerzális driverekben, és sajna ehez a notihoz nincsenek win10 driverek, így csak sejtések vannak, hogy mit rak fel hozzá a win10 és mennyire használja ki a hardvereket.
Viszont akadnak problémák a win10el, de az amár nincs összefüggésben a Noti tipusával.
Off:
Néhány youtube videónál csak hang van kép nincs......
Elöugró ablak az asztalon, amit nem lehet még a feledazkezelöből sem bezárni, csak újra inditással....
Az EDGE nevű böngésző pedig minden csak nem böngésző, szerintem erössen béta verzió még..... -
S-eye
senior tag
Én is felraktam a 10-est. Win 8.1-ről frissítettem egy ISO-ról. Nálam megy a számológép az Fn gombbal. Csak a fényerő állítás nem megy a gombokkal. Viszont a játékok csak azt mutatják, hogy az integrált kártyát használják, de mégis a diszkrétet is használta. Ez AMD System Monitorral néztem meg.
Boot idő ugyanolyan mint a 8-asnál. Programok indítása picit gyorsabbnak tűnik. De gondolom ez kicsit placebo.
-
K53TA
tag
Amit még kimaradt, hogy pld win-10 alatt nem tudok telepiteni Catalyst, így fogalmam sincs, mikor melyik VGA-t használja a gép, mert a Win-10 alatt egyenlőre nincs olyan, hogy választható grafikus.....
-
K53TA
tag
Én felraktam a win-10-et.
Elöször simán rá frisitetem a win-7 re.
A betöltés lassab let, mint a win-7nél.
Az FN + számológép funkció nem müködik.
Ati catalyst és a régi driverek egyike sem telepithető fel, így kénytelenek azt használni amit a 10es autómatikussan feltelepit.
A win-10 telepitése elött mindenkép tegyetek fel minden drivert pld Bluethoot, mert ha fent vannak akkor a 10es alatt is müködni fog, útolag egyszerüen nem lehet felrakni egy rakás drivert, ami nélkül nem fog minden jól müködni.Kriprobáltam a szűz win-10 telepitést is, fel is lehet rakni, és elsöre ugy tünik minden müködik, aztán amikor az ember finom beállitásokat akar elvégezni, kiderül, hogy nem, mert termék kulcs nélkül nem engedi, de ugye win-10hez nincs termék kulcs, a 7 és 8as kucsát meg nem fogadja el.
Végül felraktam egy szűz win-7et, felraktam az összes notihoz kapott gyári drivert, elvégeztem a window szeméylre szabását ls ezután a szűz win-7re raktam fel a 10est a microsoft oldaláról.
Most összeségében használható a K53ta noti a win-10el, de aszem, tökéletessen a win-7es az, ami fekszik neki, mert hát Asus barátunk nem készit hozzá frissitést............vegyél másikat elv.[ Szerkesztve ]
-
abteam2008
tag
Nálam Win10-re frissítés után eltűnt a DVD-meghajtó.
Tudjátok, hogyan lehet visszahozni? Az eszközkezelőben látja a típust, csak kérdőjeles, a Windows pedig nem talál hozzá drivert.
-
NotBlank
csendes tag
Nálam tökéletesen megy a k10stat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó DELL Latitude 7400 - 2-in-1 -- 14" -- Intel i7-8665U 16GB RAM 256GB SSD Érintőkijelző
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- Ideapad Gaming 3 15ACH6 27% 15.6'' FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3050 16GB 512 + 1TB magyar vbill gar
- P16 Gen2 16" QHD+ IPS i7-14700HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar