Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen RAM-ot vegyek?
- iPad topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Itt van a legcombosabb Mega Ti sorozatú FSP tápegység
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tRICIUM
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
Alaplap hiba történt, de megoldódott, most várom az alkatrészt. Viszont, ha már szervízben van gondolkodom, hogy az A4-et a gépben lecserélem egy füst alatt.
Kérdésem az lenne, hogy melyiket ajánljátok, az A6-ot vagy az A8-at?
Innen jött az ötlet: [link]
-
eroli23
csendes tag
Az optikai iro megvan még, nincs SSD a helyén, bár most 3 hete cseréltem le a régi HDD-t mert tele volt bad sectorokkal, ugye a régi egy WD Scorpio Blue 640GB 5400RPM volt, most pedig WD Scorpio Black 750GB 7200RPM van. Nemtudom menyi plusz hőt termel egy SSD az ODD helyén.
(#7196) HBO2 Hát ugyancsak asus-t szeretnék lehetőleg AMD-s A10-es CPU-val vagy pedig i7 és Radeon Graphics kombó, az Nvidia videokarikkal nem vagyok anyira tisztában, eddig csak Radeon-om volt.
[ Szerkesztve ]
-
eroli23
csendes tag
-
S-eye
senior tag
MX-2-es hűtő pasztára cseréltem az eredetit a gépben, de így is csak 1-2 fokot hűlt az A6-3400M. Jelenleg olyan 54-55 fok böngészés közben. Próbáljam meg mégegyszer pasztázni, vagy normális,ha ennyi a különbség? A port is kitisztítottam a ventillátorból. A pasztából csak borsónyit raktam a két chipre, és a hűtővel nyomattam oda. Vagy inkább szét kellene kenni teljesen? Ti hogy csináltátok, mennyi az idle CPU hőmérséklet nálatok A6-nál?
@(#7190) tRICIUM 6650M az alaplapra van integrálva.
[ Szerkesztve ]
-
tRICIUM
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám lenne, a jó öreg kék halál:
atikmpag.sys
hiba üzenettel összeomlik a gép és konyec firma minden windows indulásnál.
Régebben is elő-előfordult, de nem foglalkoztam vele, hogy játék során összeomlott, mondjuk úgy 2-3 havonta, míg nem játék közben megadta magát - ahogy történt már párszor - gondoltam nem lesz gond újraindul és minden oké. De újraindulás után rögtön kék halál, windows javító stb., most is úgy írok, hogy el van távolítva az illesztőprogram és szabványos vga-nak mutatja az eszközkezelő.
Amit eddig próbáltam, miután fórumokon utána olvastam:
-kapott új memóriát gép
-biost frissítettem
-windowst újra raktam kb 4szer már, mind-mind különböző verzió ( 2db 32 bites 2 db 64 bites)
-notihoz járó dvdn lévő illesztőprogit raktam fel
-windows reinstall
-legújabb drivert raktam fel az asus honlapjáról
-windows reinstall
-legújabb drivert raktam fel az amd honlapjáról
-windows reinstall
-felraktam az itt javasolt modolt 14.4 drivertMindig használtam a display driver uninstallert. Szétszedtem a gépet is, újra passztáztam, illetve kitakarítottam.
Szerintem a 6650m szállt el, most egy nagyon laikus kérdés: lehet-e külön cserélni a vidi kártyát, vagy ez is alaplapra van ráhegesztve (szétszedésnél nekem így tűnt), azaz alaplapot kell-e cseréljek vagy lehet külön szerezni? Bocsánat a nektek egyértelmű kérdésért, csak nem ruháznék be új alapra, amíg nem tudom biztosan, hogy az a gond.
Segítséget előre is köszönöm, illetve bármilyen ötletre nyitott vagyok, ha szerintetek nem hardveres a gond!
-
S-eye
senior tag
válasz
Astorian12 #7186 üzenetére
Win 8.1-gyel csak annyi bajom van, hogy a fényerő hotkey nem működik, csak az oldalsó panelből lehet állítani. De ez a Catalyst hibája szerintem.
-
Astorian12
tag
Sziasztok!
Egy olyan jellegű problémám lenne, hogy állt kb 1 hónapot a gép, most akartam újra használatba venni, de gondoltam újra teszem azért.. fel is tettem egy 64bites win7-et már 2hete megy is vele frissítések driverek meg vannak, de sokkal lassúbbnak érzem a gépet... rengetegszer van, hogy megáll gondolkodni még sima böngészés közben is vagy játékokban hirtelen fps esések...
Mitől lehet ez ? Illetve egy tök másik kérdés a win 8.1-ról mi a véleményetek ? Megérné szenvedni vele vagy még mindig jobb a win7 ? -
K53TA
tag
Az Akku meghalt.
Még tudom használni, de már feltölteni sem nagyon lehet, mert villog a töltés visszajelző és alig töltödik az akku és ha egész éjjel töltödik, akkor is max 1órát bir ki.
Csak a töltöröl szépen megy a gép, úgy hogy kénytelen vagyok venni egy új akksit.Mit mondjak, nem bírt sokat.
-
Tamarel
senior tag
Vedd le a proci max teljesítményét akku esetén 95%ra, így gyakorlatilag csak a turbót kapcsolod ki. Hwmonitor szerint 30-40W a fogyasztás (nem emlékszem pontosan) a 70 helyett.
Észrevenni csak az üzemidő növekedésében fogod.Amúgy nem nagy tétel, ebay-ről eddig az összes általam javítottba kb 6e forint volt.
[ Szerkesztve ]
-
K53TA
tag
-
K53TA
tag
válasz
nemzavarsz #7166 üzenetére
Máris döglödne az akkum?
Tény, hogy lehet benne valami, mert régen simán elment 3órát akksiról, de ujabban 2órát is alig akar.
Októberben lesz csak két éves, de akkor nem birt valami sokat, pedig nincs gyepálva...vagy ez az akku romlás normális? Mármint, hogy ennyi idő alatt? -
kacsuszka
aktív tag
hali
win 8.1-hez tudnátok linkelni drivereket + a moddolt drivert? mertmost win 7 van fent és hd video-t képtelen lejátszani -.-'
-
HBO2
tag
Tudna segíteni valaki driver ügyben?
A6-os proci van a gépemben win7-el és jelenleg a 13.4-es driverrel, ahol még lehet állítani a programokat hogy melyik videó kártya használja. Most fel kellene tennem a legújabb drivert (14.6), mert enélkül meg a játékok nem futnak, de akkor meg váltani nem tudok és alapértelmezésben meg csak az APU-t használja ami meg édes kevés.
Lenne valami megoldás, mert így lassan másfél éves driverrel esélytelen? -
nemzavarsz
csendes tag
-
kacsuszka
aktív tag
hali
valaki a win7 driver cd-t nem tudná felölteni?
előre is köszönm! -
K53TA
tag
Nálam új probléma került elő, amikor töltön használom a gépet és eléri a kb90% töltöttségi szintett, akkor az AC és Battery mód váltogatva felúgrik, kb 10-15másodpercenkét. Kissé zavaró.
szerintetek mi okozza? -
-
Orlin
addikt
A store Broker progi kajálja be mostanában a cpu-t...Várok a következő win frissítésre hátra orvosolja.
Amúgy pont délután frissítettem fel a realtek progit 2.75-re és teljesen bekavarta a rendszert,ment vissza a 2.73...
Más nem tapasztalta?
Mondjuk lassan akarok cserélni benne ssd-re.Bár nem tudom megéri-e a gépre 40 körül -
Lacuss20
senior tag
Nekem volt origi win8 fél év után ment a kukába
Win7 kiforrottabb majd párév és talán újra megpróbálom a win8 at.
-
gyulus08
aktív tag
válasz
Demonfm2 #7153 üzenetére
Értem én, de egy asztali gép és egy laptop azért sok dologban különbözik.
Nem sok olyan laptop van amiben lehetne ezeket állítani, meg gondolom a gyártónak se hiányzik, hogy megsüssék, leégessék magukat a gépek (az így is határos hűtés, esetleg tápellátás miatt).
AMI BIOS Tool segítségével lehet feloldani, módosítani egy-két dolgot, de szerintem azt nem kellene piszkálni. -
Demonfm2
csendes tag
válasz
gyulus08 #7152 üzenetére
A proci húzáshoz is írták a moddolt biost. akkor windowst fogok rakni.
csak azt nem értem hogy gyárilag van turbó mód de a biosba se híre se hamva több fm-es gépem is volt igaz hogy az asztali de ugyan azon az elven működik vagyis kéne működnie de ennek a biosa egy vicc. se a ramhoz se a procihoz nincs hozzáférés. -
gyulus08
aktív tag
válasz
Demonfm2 #7150 üzenetére
Nekem is volt olyan bug Win 8.1 alatt, hogy hiába állítottam akármit, nem vette fel az órajelet (se turbó, se oc).
1 hétig túrtam a netet aztán már annyira felmérgelt hogy újraraktam, szóval az biztos megoldja..
Az okára nem tudtam rájönni, de biztos magától állítódott el valami, mert előtte nem birizgáltam.UI: egyébként te szerintem keversz valamit, a moddolt bios az vagy SATA3-hoz van, vagy van olyan változata amivel a Dual Graphics-ot lehet átállítani, proci húzás megy gyárilag.
[ Szerkesztve ]
-
S-eye
senior tag
Nekem az a probémám, hogy a Win8.1 Update 1 óta, vagy legalábbis ezután a frissítés után vettem észre, hogy a Host process for windows task üresjáratban 20-30%-ra terheli a CPU-t. Próbáltam a windows fájlokat helyreállítani egy parancssoros kóddal( sfc/scannow) és talált AMD driver hibát, de nem tudtam kijavítani. Valakinél hasonló probléma? Moddolt 14.4 van fent azt hiszem, de régebbi gyárival is megvolt ez a hiba.
-
Demonfm2
csendes tag
Helló mindenkinek
Nézelődtem természetesen nem működik a turbó mód(nem mintha érne bárit is). meg a procin sem enged semmit húzni.
Tudnátok segíteni hogy honnan tudok moddolt biost leszedni? mert én nem találtamxd -
Demonfm2
csendes tag
Köszönöm a válaszokat az ssd-vel kapcsolatban:-) a proci húzása elég komoly 2.5 a gyárihoz képest főleg turbó nélkül!B-)
-
Remlali
csendes tag
Sziasztok!
Eladóvá vált régi harcostársam!
Segítenétek belőni az árat?
Itt a hirdetése :
http://hardverapro.hu/apro/asus_k53ta_minden_joval -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Én is a nyáron akarok majd kicsit költeni még az Asus-ra!
És SSD-ben gondolkozom én is.Akkor nekem is az lenne a kérdésem melyik,milyen tipusú a legjobb notiba?Jó lenne 200 GB feletti!(Pont Samsungokat nézegettem én is...)
-
-
válasz
Demonfm2 #7140 üzenetére
Szerintem majd valaki mindjárt elkezdi, hogy moddolt biost kell feltenni, hogy kihasználja a SATA3-mat.
Nem akarom rád erőltetni, de csak szekvenciális értékekben (?) van jelentős különbség, így valós használat közben nem érzékelnéd gyorsabbnak a gépet SATA3-mal mint SATA2-vel.
Nekem Kingston SSDNow 300 van benne, 120 GB-s. És nagyon pöpec. Néha olyan, mintha ki lenne cserélve a gép. A proci felhúzva 2533 MHz-re, majdnem alapfeszen, és egész tűrhető. (ez csak azért majdnem, mert alapfeszen járt másfél évig, aztán egyszer csak elkezdett kékhalálokat dobni, én meg megemeltem a feszt 0.0125 Volttal, és azóta nyugodt) -
Demonfm2
csendes tag
Még egy kérdésem lenne hogy milyen ssd-t érdemes bele venni?
-
Demonfm2
csendes tag
Értem köszönöm az infót
-
Demonfm2
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Lehet benne procit cserélni az A6-nál nagyobbra? -
pappgaba
tag
Ezzel az új leekm-féle driverrel működik a videokártyák közötti váltás, mert nekem nem akar megjelenni, pedig minden ati drivert eltávolítottam előtte.
-
eroli23
csendes tag
-
pappgaba
tag
A legújabb leekm-féle drivert honnan lehet letölteni?
-
takkert
tag
Az új wolfenstein elfut a gépen?
-
S-eye
senior tag
Próbálta valaki a Wolfenstein-t felrakni? Jól fut? (újat)
-
S-eye
senior tag
válasz
Tamarel #7108 üzenetére
Van program aminek esetleg kellhet a pagefile, ezért nem kapcsolom ki. Nem szeretnék kellemetlen meglepetést. Azért kérdeztem rá a 4K értékekre, mert nem a maximális közeliek. Legjobb gyanú szerint azért mert AMD-s a rendszer. Ezért vagyok kíváncsi más eredményeire is.
-
Orlin
addikt
Van valami "lilás" az alapszínben...:S De lehet csak én látom
Próbáltam állítgatni,de még mindig nem jó :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elektromos autók - motorok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Politika
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- iPad topik
- PlayStation 5
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Eladó DELL Latitude 7400 - 2-in-1 -- 14" -- Intel i7-8665U 16GB RAM 256GB SSD Érintőkijelző
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- Ideapad Gaming 3 15ACH6 27% 15.6'' FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3050 16GB 512 + 1TB magyar vbill gar
- P16 Gen2 16" QHD+ IPS i7-14700HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar