Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
kacsuszka #199 üzenetére
ezt nem tudom, most, hogy mire írtad, szerintem rendesen a hozzá írt asus driverrel fog csak működni rendesen,
nos megterheltem a gépet egy tesztprogrammal és közben monitoroztam egyszerre cpu-z-vel core temp-el és aida64-el és minden mást mutatottCPU-z suzerint hol 1,9, hol 2,5Ghz-en járt a proci, aida szerint 2,270Mhz-en és core temp(ez mutatja külön a magokat) volt mikor 2,5Ghz-en ment mindkét mag, volt, hogy 1-1 mag felváltva a másik 1,9Ghz-en
-
kisza25
félisten
na meglepetésemre megjött ma a noti(tegnap rendeltem kiskerben)
nekem a 207-es bios van rajta, én a telepítő lemezéről mindent felnyomtam és terhelésnél felnyomja 2,5Ghz re a procit azt még nem sikerült megnéznem, hogy csak az egyik magot, vagy mind a kettőt, az nagyon tetszik, hogy a gép sehol nem melegszik az integrált IGP-vel használva és nagyon halk a gép, most tesztelgetem, majd még jelentkezem -
zuzer_
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbi gép között vacillálok jelenleg, tudnátok nekem segíteni egy kicsit?
Asus K53TA-SX029D
Asus K53SC-SX091DA különbség ugye csak annyi a kettő között, hogy utóbbiban i3 2310M proci van GT 520-as videokártyával az SX029D-ben lévő AMD + ATI kombóval szemben. A kérdésem pedig az lenne, hogy az i3-as érezhetően gyorsabb-e, valamint melyik a halkabb, energiatakarékosabb, kevésbé hőtermelő? Illetve megéri-e az SX029D a +20ezres költséget ha elsősorban nem játékra használnám? Szóval pl a gyorsaságnál gondolok a programok/op.rendszer megnyitási sebességére is.
Válaszotokat előre is nagyon köszönöm!
-
Szabiee
tag
Nektek is sípol néha a winyó? Igaz elég halk, de picit zavaró.
-
kisza25
félisten
válasz
kacsuszka #193 üzenetére
asztali gépben ez a vga egy HD5570-nek felelne meg ami éppen csak elég játékra, a proci meg egy athlon II X2-nek 1,9Ghz-en ami színtén nem a csúcsok csúcsa, de azért vállalható,
viszont noti szinten ez az összeállítás erős közepes, ami ettől érezhetően erősebb az egy i3 GF540 páros, de az sem olyan nagy szám, de az már egy 20-al drágább minimum, valami tényleg játékra szabott gép meg 200föle, szóval ennyiért ez még mindig bestby, -
Lacuss20
senior tag
válasz
kacsuszka #193 üzenetére
Hát nem tudok erre sajnos mit mondani cod 2 ha van pálya füst akkor nem megy normálisan a 125 fps-se.....(1,9 en)
Alien VS predator 2010 es játék 70 fps is simán produkál csodaszép dolgok mellet a füstöt árnyékolást viszont nem ezeknek a kártyáknak és procinak találták ki,mellesleg amúgy is csak hátráltat a látásbanNekem volt asztali gépem ennél jobb,de ott is mindig árnyék füst off és akkor láttam
-
kacsuszka
aktív tag
és a proci elég neked a játékokhoz?
mert nekem még mindig nem az igazi...
crysys2 30-35fps stabilan erre cod black ops meg közel nem az a grafika mégis ki kell kapcsolni az árnyékokat mert akkor ilyen 25 fps körüli... :S -
kisza25
félisten
válasz
Pumika1975 #186 üzenetére
remélem, mert ezzel szeretném helyetesíteni az asztali gépet amíg külföldön vagyok
-
Szabiee
tag
válasz
Lacuss20 #179 üzenetére
Én nem szeretem a billentyűzetét a hozzászólásomban említett okok miatt... ha csak úgy gépelek vele és nem megfelelő szögben/erősséggel nyomom meg akkor kihagy. Bosszantó dolog, főleg hogy előtte a HP NC6120-asommal nem volt ilyen gond...
Bluetooth van a gépen? Én nem találtam... -
Lacuss20
senior tag
Jó hasznos volt amit írtál nekem semmi bajom a billenyűzettel ,bár őszinte leszek én "telepített" gépként használom szal külön egér egérpad billentyűzetem van laptop beviteli eszközt ritkán használom csak...
Igen sajnos ez olyan,hogy jó a gép csak elbaszták ezzel,hogy nem kapott egy L3 3MB casht nincs 3 mas szintű gyorsítótárja ami nagyon jót tett volna neki és nem hiszem,hogy drágábban kellet volna miatta adni max egy pár ezer forint kül...
-
nagysandor88
tag
válasz
Lacuss20 #172 üzenetére
Köszönöm szépen. Szerintem elég jó eredmények. Húzva van a gép? Ha jól sejtem egy memóriamodulod van?
kisza25:
Tudom, hogy nem mérvadó annyira. Csak már volt pár géppel dolgom ebben a kategóriában, meg feljebb is és valamennyire azért el tudom helyezni e szerint. Természetesen nem ez alapján szeretnék dönteni.
Azért van benne némi rendszer. Eddigi tapasztalatok:
CPU: Minél nagyobb órajel több szálon a jobb, de nem lineáris a változás.
Memória: Tisztán a valós sávszélt nézi. Duálban gyorsabbak a memók, de szintén nem lineárisan változik a pontszám.
Asztali aero: na ez kb semmire sem jó. Ez a VGA 2D teljesítményét méri, de nagyban függ a 2D-s órajeltől. De van hogy egy elég bika vga nagyon visszaveszi magát, és akkor máris pocsék pontot kap, pedig 3D-ben jól teljesít.
Játékra szolgáló VGA: Itt sem lineáris a növekedés. Ennél a ha elég erős a grafikus mag, akkor a memóriasávszél határozza meg a pontszámot. Pl. havernak HD6850 OC-je volt. Talány 1100MHz GDDR5-el ami effektív 4400MHz ez 7.9 pont. Nekem GTX460 1GB 900MHz GDDR5-el 7,5 pont, és hiába húzom a magot nem kap több pontot. Amint a memóriához nyúlok mászik felfele. Valamint HD5830 ami valljuk be ratyi az előző két VGA-hoz képest 7,8 pont(1000MHz-es RAMmal)
végül Merevlemez: HDD 5,9 pontnál többet nem kaphat. SSD megy csak 6 fölé. RAID-et még nem néztünk.
Bocs a sok OFF-ért, delehet valakit érdekelBár ezt kétlem.
-
Szabiee
tag
Nektek is kihagy a billentyűzet ha nem megfelelő erősséggel és szögben nyomjátok?
Ez az egy nem tetszik benne...
A Civ 5, Dead Island max-on fut rajta, teljesen meg vagyok elégedve a videokártya teljesítményével... -
Lacuss20
senior tag
válasz
nagysandor88 #171 üzenetére
Processzor 6,2
Memória (gyári) 5,9
Nagy VGA 6.2
Vinyó 5,9 -
nagysandor88
tag
Egy WIN7 élményindexet dobna fel valaki?
-
kisza25
félisten
én is szemezek ezzel a géppel, meg a nagy tesóval is, de visszaolvasva ez is elég lenne nekem
-
Lacuss20
senior tag
válasz
kacsuszka #163 üzenetére
Húha hát amikor kiválasztol e P1 nemtudom mit rövidít de legyen program 1 akkor ott beállítod a kívánt értéket bele nyomsz egy pöttyöt,hogy ezt a P -t szeretnéd használni majd alkalmazod.
Rég használtam már ,de szerintem ha kikapcsolás előtt a legalul lévő Auto programot ha nem fogadod el akkor 2500 on fog pörgetni újra indításig.így emlékszem. -
kacsuszka
aktív tag
válasz
Lacuss20 #162 üzenetére
aha értem köszi!!!
még 1 olyan kérdésem lenne h a k10stat az mikor áll le?
szal ha kilépek belőle akkor már nem huzzza a prockot?
és ha belépek egyből betölti a profil1et?jah még1:
hogy ahol felhuzom a fid alatt van az h 2500 2500 és megy lefelé ott melyik legyen "benyomva"? lehet auto és ezek az értékek is? -
Lacuss20
senior tag
6650M és 6750 közötti kül. a GDDR5 memória a többi ugyanaz.
-
Tamarel
senior tag
válasz
Lacuss20 #157 üzenetére
AMD Radeon® HD 6650M with 1GB DDR3 VRAM Built-in A4-3300M
AMD Radeon® HD 6720G2 1GB DDR3 VRAM Built-in A6-3400M"The AMD Radeon HD 6720G2 is the combination of a integrated AMD Radeon HD 6520G APU processor graphics card and a dedicated entry level AMD Radeon HD 6650M graphics card in CrossFire combination. It is called AMD Dual Graphics or asymmetric CrossFire and uses AFR (Alternate Frame Rendering) to render different frames on the two graphic cores. Therefore the combination also suffers from micro stuttering (different spaces between two images lead to stuttering altough the framerate is high enough for fluent gaming with only one GPU).
The performance of the Radeon HD 6720G2 depends greatly on the driver support for the used games. In some games the performance may even degrade by 10-15% compared to using only the APU graphics card. Currently (June 2011) only DirectX 10 and 11 graphics modes are supported and therefore lower settings and older games are not accelerated. Due to the micro stuttering and performance problems, Dual Graphics may impose more problems than bring performance gains."
-
Lacuss20
senior tag
http://www.asus.com/Notebooks/Versatile_Performance/K53TA/#specifications
Nem mindegy,hogy milyen és nem 6650M van csak benne....
A BIOS t pedig lehet egy automatikus frissítő programmal frissíteni csak egy startot kell neki nyomni.Asus utilitybe benne van. -
Lacuss20
senior tag
Akkor először is a K10 Stat nál a DID et leteszed 0 értékre majd a FID (nálam PID) volt ,de lényegtelen elkezded szépen emelgetni ekkor írja,hogy mennyi lesz az aktuális Mhz-e a processzor magoknak , kijelölöd és elfogadod az adott Mhz en való futtatást,ami mellet ott van egy feszültség szabályzó is ami 1,125 ön hagyjatok meg 2,5 höz.
Másik kérdésre, nekem is k43 mat írt közben K53TA ugyebár a gép,mindenestre lefrissült és működik bár nekem csak 206-os a BIOS.
A video kártya felismerésében szerintem az okozhat zűrt,hogy ezekbe a gépekbe van erősebb proci is más konfiguráció azon belül,hogy K53TA (van amibe A6000) a proci ehhez már 6750M van.
Az AIDA64 illetve everest jól ki is listázzák,hogy mi lehet benne,majd megmutatják,hogy a tiedbe (6650M) van.
Bár elég bosszantó tudom,hogy a win7 eszközkezelő 6750-et ismer fel.
Személy szerint hardveres bénaságnak tudom tulajdonítani,esetleg aki vérprofi angolos írja meg szépen az ASUS nak is meg az AMD-nek is,hogy jó lenne ha szépen összehangolva születne egy driver az adott chipkészlethez és VGA-khoz. -
kacsuszka
aktív tag
köszi ezt a leírást is!
de elmondanád akkor én 2.5-re szeretném a procit húzni mind a 2 magot.de ezt is csak játék alatt, hogy mit kell és hogy állítania k10stat-al?
-
Lacuss20
senior tag
Nah sok lett a kérdés,de egy szónak is száz lesz a vége.
Minden gép másként tűri a processzor órajel emelést meg egyéb tuningot.
Fokozatosan kell emelgetni,szokja az adott terhelést,figyelni kell a stabilitást.
Az alap feszültség nekünk most az 1,05V a processzor esetében.
Hozzá tenném mikor én próbálgattam K10 stattal akkor nekem magától húzta mind2 magot,mert közben egy CPU-Z vel figyeltem hőmérsékletet és váltogattam a magok között is és mind2 órajel emelkedett.
Nos én csak alap feszültségen teszteltem ami nálam 1,05 V- volt.
Egy segítőkész kolega 1,125V ot vett alapul amivel 2,6G-hzes órajelen terhelte a gépet valamilyen programmal és stabil maradt neki.
Azt viszont vegyétek figyelembe,mihelyst a feszültséghez nyúltok veszélyes a dolog.
A K10 stat szerint 1,43 valamennyi max feszültség már állítólag káros a gépnek.Bár ezt én nem tudom igazolni és cáfolni csak annyival talán,hogy nekem mikor monitoroztam a CPU-t magától K10 stat nélkül felugrott nem egyszer 1,4 voltra a feszültség,de tartósan nem üzemelt ezen feszültségen.
A félbe maradt mondatom vége pedig,hogy a feszültség emelés az akut is jobban eszi mármint kevesebb időt bír,ez egyértelmű nem vagyok műszakis,nem tudom tippelni az időt,hogy mennyivel bír kevesebbet.Szerintem ,ha húzni akarjátok ez a 1,125 volt elég neki és 2,5-6 Ghzen stabil is marad,valamint nem hiszem ,hogy órában mérhető idővel kevesebbet bírna az aksi.
DE!
Vigyázzatok a magán akciókkal nem érdemes ésszerű határok fölött próbálgatni ,hogy mennyit bír, garancia vesztés lehet a vége ,ha megfőzitek a gépet. A koléga még annyit elárult,hogy 1,175 Volt-al 3 Ghz-et kitudott préselni magonként ami valljuk meg asztali gépbe csak egy normál érték,de itt már egész jónak számít.Feszültség emelgetés nélkül pedig ,maximum lefagy a gép vagy a proci melegedés miatt hővédelem lekapcsol,de sok kicsi sokra megy előbb utóbb tönkre vágja,szóval ilyen 70 fok még ami szerintem reális,ami a proci hőmérséklete(2,5-6 Ghz körül) .Kolléga szerint 90 fölé nem szabad engedni.
Én ezúton is köszönném neki,hogy megosztotta velem az infókat és segített így megoszthattam veletek is.
Hozzá tenném még,hogy az utoljára írt értéket nem volt bátorságom megközelíteni,mert garanciás a gépem.
Örüljünk,hogy ilyen gépünk van és reménykedjünk ,hogy kapunk hozzá sok jó drivert még,hogy minél több mindent támogasson! -
underx
csendes tag
Sziasztok!
Én is feltettem a 11.8-as catalystot,de nem találom azt hogy hol tudnék átváltani a 6650-re.Vagy elötte uninstallálnom kellene amit a lemezröl feltett illetve a chipset drivert?
Nekem minden ugyan olyan maradt mint elötte.A gpu z most azt irja hogy 6670-es karim van 0 memoriával. .Vagy egy win ujrarakás és a telepitö cd helyett rakjak fel mindent egyedileg?A BIOS 207-esA GTA4 eszméletlen szaggat.(mint olvasom betegsége a laptopnak)
Másik valaki le tudná nekem irni hogy pontosan mit is kell állitani a K10STAT-nevü programban?Mert itt nem sok info van [LINK].A progit leszedtem, és nem igazán tudok vele mit kezdeni.Ha állitom és mentek,de lehet hogy nem is jot,nem változik semmi. A win7 csak azt irja hogy 1900 proci pedig a program állitás után 2533-at ir.Köszönöm a türelmet,és a segitséget.
Még annyi lenne mikor bios-t frissitettem nekem azt irta, hogy K43ta pedig nem azt szedtem le,vagy mindenkinek ez van?
köszönöm -
Alexios
veterán
válasz
kacsuszka #146 üzenetére
Nem teljesen, a turbo tudtommal csak egy magot emel fel, ez akkor jön jól ha valami olyan programnak van szüksége nagyobb terhelésre ami egy szált használ csak. k10stat-al viszont fel lehet húzni a procit, [link] hőmérséklet és üzemidő változásáról pedig a linken olvashatsz.
-
kacsuszka
aktív tag
válasz
Lacuss20 #135 üzenetére
hali lacuss20
hogy érted azt hogy: "Mindezek mellet még az is,hogy 2x 1,9GHz elég a VGA jó működéséhez ,de 2x2.5Ghz már látható különbséget eredményez "?
mármint magától felhúzza mindkét magot nem?
és mennyire ésszerű használni a k10sta-ot vagymit ezen leírás szerinti http://prohardver.hu/dl/cnt/2011-08/75750/k10stat2.png?jah és mondjuk ha felhúzom akkor mennyire öli jobban az aksit, és magát a processzort?
előre is köszi
-
Alexios
veterán
Szia!
A GTA4-nél valószínűleg valami kompatibilitási/driver gond lehet. A GTA4 amúgy is érzékeny a procira, tehát eléggé be tud lassulni egy gyengébb proci alatt, az A4-3300m pedig nem épp a legacélosabb. Esetleg kipróbálhatod hogy picit húzod a procit, hogy érsz-e el vele javulást, bár azért így is mennie kéne valahogy a játéknak, csak hát sajnos a gta pc portja elég bugos lett. -
Lacuss20
senior tag
Jaj bocsi annyi még kimaradt,hogy azzal ne törődj mit ír 6650M kártya van benne AIDA64 jól írja.
A biost kell frissíteni 206 vagy 207 re ahogy érzed. -
Lacuss20
senior tag
Heló sajnos ezzel nem tudok én se mit kezdeni, DX11 es játékokat nagyon szereti a gép.
Az a pont az tökéletes amit adott rá a 3dmark.
Sajnos lehet olvastad nekem is van 1-2 játék aminek menni kellene,de nem megy.
Nem kompatibilis szerintem,a VGA driver pedig 11.8 on már tökéletes.
K10 statot kell csak használni ha kicsit nagyobb teljesítményt szeretnél,mást én nem tudok ajánlani mert nincs egyéb eszköz a kezünkben. -
Akos512
csendes tag
Üdv !
Nekem kicsit kellemetlen a helyzet mert Öcsémnek választottam a gépet, aki elég ritkán van itthon, így most csak 1 hétvégém van teljesen rendbe rakni. Fórumot visszaolvastam és megpróbálgattam javarészt mindent de nem igazán jött még össze.
Nos most ott tartok hogy 6750m-ként ismeri fel a kártyát, de vmiért összes alkalmazás 6480g-t ír ki hogy azt használja, de ha átváltom nagy teljesítményűre igazából látom gpu-z be hogy dolgozik a 6650m.
3dmark06-.ba 6800-at érek el ami jónak látszana, és vannak játékok ahol kíváló is az eredmény, de némelyik játéknak gond nélkül kéne futnia és játszhatatlanok, pl GTA4 leg minimumammab 800*480-as felbontásba se megy.
Jelenlegi driverek-kel még elérhető ennél jobb teljesítmény ? Vagy egyenlőre ezzel kell megelégedni ? Ha pedig igen, akkor hogyan ?
Kérem segítsen aki már tapasztaltabb mert nekem holnapra már teljesen működő gépet kéne kiadnom a kezemből.
-
XeeN
senior tag
-
XeeN
senior tag
válasz
Lacuss20 #135 üzenetére
Légy szíves, fusd át még egyszer a hsz-emet. Pontosan leírtam, mi, hány MHz-en fut. Az pedig teljesen normális, hogy nem veszi vissza az integrált GPU memória órajeleit, mivel az a gép KÖZÖS memóriáját használja (DDR3 1333MHz). Elég durván lelassulna a rendszer, ha visszavenné pl 100MHz-re a rendszer RAM sebességét.
-
donlajesz
csendes tag
Sziasztok!
2 napja vettem meg én is az (sx029d) notim. Nagyon elégedett vagyok vele, eddig minden megy rendesen, nem volt gondom. Azonban egy kis segítségre lenne szükségem, procihúzás ügyben! Mivel egyáltalán semmit nem értek a k10stat-hoz és láttam, hogy itt páran azért igen, tudna valaki képeket linkelni a folyamatról??? Előre is köszi! -
Lacuss20
senior tag
Heló a 6650M magában 480 shaderrel bír http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-6650M.43962.0.html
itt egy leírás a kártyáról a pontozást ne nézzétek,mert nem ilyen gépbe van és azért kapott több pontot mert jobb a proci alatta stb...
Másodszor nekem az Aida64 eredeti verziója ki írja,hogy crossfire támogatva,de letiltva.
Na már most bekapcsolom a játék előbeállítást,majd az adott játékhoz hozzá rendelem a nagy teljesítményű kártyát (6650M) a kicsi kártyán mint írtad vissza vesz az órajelből a mag órajelből míg a memóriát pörgeti.
Tehát mégis csak cross fire,de nem normálisan mert az lenne az igazi crossfire ha mindkét kártya együtt adná le maximális teljesítményt.
Így viszont egy gyengébb órajelet kapunk csak.
Mindezek mellet még az is,hogy 2x 1,9GHz elég a VGA jó működéséhez ,de 2x2.5Ghz már látható különbséget eredményez FPS értékben valamint WIN 7 proci pontozásban is. -
demerion
tag
Sziasztok!
Valaki fel tudna tölteni egy képet a billentyűzetről? Csak angol kiosztásurol találtam
-
XeeN
senior tag
Performance módban CSAK a 6650M működik (600MHz GPU/ 900MHz VRam), míg az integrált GPU 275/667MHzen pihen.Power saving módban (CF-ben) mindkét GPU 444MHz-en fut, míg a ram egységesen 667MHz-en. Legalábbis nálam. Mindkét esetben 480Shader aktív (6650M 480, 6480G+6650M CF 240+240).
-
Tamarel
senior tag
Szerintem úgy lehet kizárólag a dedikáltat haszálni, hogy performance módba kapcsolsz és nem engedélyezed a crossfire-t. Ekkor az integrált üresjáratban (visszavett órajellel) megy, viszont az alacsony fogyasztás miatt a magok frekvenciáját tolhatja feljebb.
Remélhetőleg holnap meglesz az enyém is, akkor körbejárhatom a témát... -
XeeN
senior tag
válasz
Lacuss20 #130 üzenetére
Anno sokat szenvedtem a géppel, mert nem akart működni a dedikált kártya és mint írtam, csak a 207-es bios ill 11.8-as driver kombóval sikerült életet lehelnem bele. A 206-os bios-szal sem működött a dolog. Más meghajtókkal az volt a gondom, hogy bármelyik opciót választottam, csak CF-ben volt hajlandó futni a gép, sem alap 6480G-vel, sem külön a 6650M-mel. Ha jól emlékszem háromszor telepítettem újra a win-t, azon gondolkodva, mit, hol ronthattam el. Mindjárt meglesem a többi beállítást is, hátha tudok még rajta csavarni valamennyit.
-
Lacuss20
senior tag
Heló érdekesnek találom,hogy magában az integráltat nem tudtad futtani,illetve,hogyan érted el a csak 6650M dedikált futtatását?
Fontos dolog még,hogy nekem a 11,6 os Vision controlba is válaszható volt,hogy melyik teljesítményű GPU t rendelem az adott programhoz.
Ha valaki utána néz miket tartalmaz a BIOS frissítés pl a 207es sztem rájön,hogy semmi köze a VGA -hoz legalábbis én a gyártói oldalon a wirelesschange controller frissítésen kívül semmit nem láttam a bios207 es verzióban.A 206 os ban van pár dolog azért.
Fontos,hogy energia takarékos és nagy teljesítményű kártya között gép módban is különbség van.
Tehát Játék módban ahol a ram teljesítményét is maxra teszi minden egyéb mellet,ha kapcsolod a nagy teljesítményű GPU-t akkor fog igazán dolgozni.
Mert nagyban függ minden az elő beállítástól is.
Hozzá teszem ki próbáltam én is 2,5 en a procit mármint mindkét mag 2,5 van teljesítmény javulás.(win7 mérő szerint kerek egész pont).
Sokat számít még,hogy a kártya mit támogat játék téren.
Pl: Call of Duty 4 elég gyengén muzsikál míg a Call of duty 6 (modern warfare2) gyönyörűen megy magas beállítások mellet is.Személy szerint 4gb ramos SX029D vel űzöm az ipart.
-
XeeN
senior tag
válasz
kacsuszka #127 üzenetére
Az AMD VISION Engine Control Centerben (de szép név), a Power fülön, a Switchable Graphic menüpontban. Elvileg minden egyes új program indításakor megkérdezi, hogy melyik sémát szeretnénk használni az adott programmal. Power saving (6480G CF) és High Performance (6650M) a két opció.
A tuningolásról pedig itt olvashatsz bővebben.
Én alap feszen használtam gépet, egyszer sem fagyott le eddig.
-
-
XeeN
senior tag
Készítettem egy kis házitesztet, az éppen nálam vendégeskedő ASUS K53TA-SX028D-ről. Az alap 2GB ramot 3GB-ra bővítettem.
Teszt beállítások:
Cpu: 1900MHz-en, illetve 2500MHz-en(oc).
Vga: 6480G CF-ben a dedikált 6650M-mel, illetve csak a 6650M-et használva. Kizárólag az integrált 6480G-t nem sikerült életre keltenem. A proci húzásához a k10stat-ot használtam, a GPU-kat pedig az MSI Afterburnerrel monitoroztam.GFX:
Medium: AA=0, AF=4x, V-Sync off, Shader= Medium, Effect= Medium, Model/Texture= High.
High: AA=2xMSAA, AF=8x, V-Sync off, Shader= High, Effect= High, Model/Texture= HighGPU mód:
PS= power saving (CF)
HP= high performance (dedikált 6650M)Komolyabban csak egy játékot teszteltem, mégpedig a Left 4 Dead 2-t, lévén, hogy nagyon érzékeny a CPU-ra és a GPU-ra egyaránt.
Statikus teszt (Dark Carneval pálya, Last man on earth mod, hogy csak egyedül legyek a pályán, egy helyben állva):
CPU: GPU: GFX: FPS:
1900 PS Medium 65
1900 HP Medium 80.8
1900 PS High 34.8
1900 HP High 58.1
2500 PS Medium 65
2500 HP Medium 82.8
2500 PS High 38.8
2500 HP High 58.1Timedemo teszt (Haed Rain, első map-ról készült demót futtatva.):
CPU: GPU: GFX: FPS:
1900 PS Medium 50.32
1900 HP Medium 50.47
1900 PS High 46.12
1900 HP High 42.69(!)
2500 PS Medium 54.33
2500 HP Medium 62.57
2500 PS High 33.16
2500 HP High 47.49Én annyit szűrtem le a tesztből, hogy a 6650M meghálálja a gyors CPU-t.
Kár, hogy nem lehet formázni a hsz-t.
-
Lacuss20
senior tag
válasz
Pumika1975 #122 üzenetére
Én kérek elnézést,bár nem értem,települt egy bluetooth driver a gépre,csak nemtudom hogy és minek ha nincs is benne.
Viszont valami bluetooth rádió csatlakoztatását kéri.Ez gondolom a kis külső usb s bluetooth lenne. -
Pumika1975
senior tag
válasz
Lacuss20 #121 üzenetére
Asus K53TA-SX029D specifikációja az asusnotebook.hu-ról.:
nem látom a bluetooth-ot.... mégis lenne benne?
Processzor AMD Fusion APU Dual Core A4-3300M
Processzor gyártó AMD
Processzor tipus Fusion APU Dual Core A4-3300M
Processzor sebesség 1.90 Ghz (Turbo Mode - 2.5GHz, 2M
Cache)
Chipset AMD A70M
Memória 4GB
Memória tipus DDR3 1333MHz
Megjegyzés 2 x SODIMM bővítőhely akár 8GB RAM
Merevlemez 500GB
Merevlemez tipus SATA 5400rpm
Optikai meghajtók DVD RW SuperMulti
Kijelző 15.6" WXGA HD LED háttérvilágítású
kijelző - fényes (1366x768)
Grafikus kártya ATI AMD Mobility™ Radeon® HD6480G
integrált + AMD Mobility™ Radeon®
HD6650 dedikált
Grafikus kártya tipusa Dedikált
Grafikus memória mérete 1GB DDR3 VRAM
Mikrofon Van
Hangszoró Altec Lansing
Webkamera 0.3 megapixel
W-lan / Wifi 802.11 b/g/n
VGA csatlakozó Van
USB csatlakozók 1xUSB 3.0 + 1xUSB 2.0
HDMI csatlakozó Van
Kártyaolvasó 4-az-1-ben kártyaolvasó
Nyelvezet Magyar nyelvű billentyűzet,
dokumentáció
Méret 378x253x34.9mm
Súly 2.6 kg
Akkumulátor 6 cella 5200mAh -
BK87
senior tag
Ezt próbálta már valaki? [link]
-
Lacuss20
senior tag
válasz
kiscsáko #114 üzenetére
1,125 az jó feszültség mert nem magas és még egy korábbi kolega szerint 2,6GHz nek is bőven elég.
Az ő tesztjére hivatkozva 3,1ghz et lehet kipréselni a magokból ,de ekkor már a hűtő kevésnek bizonyul.
Állítólag a tűréshatár 90fok,amit szerintem nem érdemes megcélozni.
Szerény véleményem szerint 70 fok vagy azalatt amit el lehet vele érni az tökéletes,pluszba ha egyszer megkapjuk a csak 6650M engedélyező progit,akkor ez a2,5ghz esetleg 2,6 tökéletes bármi nemű igény kielégítésére reálisan amit egy ilyen konstrukciótól elvárható. -
kiscsáko
tag
Egy kis infó:
cpu 2,5 GHz(1.125V-on)-re húzva windows élményindex 1 pontot javult, alapállapotban 40 fokos így a proci, aida64(régen everest) terheléses teszt alatt nem ment 60 fok fölé, ezt 1 óráig futtattam.
Ezzel a szinttel már-már szinte elég a 6650-nekmajd játék alatt is kell még tesztelni.
Viszont FullHD 5.1-es hanggal szerelt filmet szaggatás nélkül visz.Egyébként tegnap este kicsit nyomtam rajta Medal of Honort(2010-es game), érdekes, hogy a videók néhol akadtak benne, viszont játék közben semmi akadást nem tapasztaltam, ez még alapjáratú procival volt tesztelve.
-
Lacuss20
senior tag
Nem láttam olvastam,személy szerint én úgy láttam,hogy maxon pörög játék közbe letálcázom akkor egy pillanatig az aktuális óra jelet mutatja,meg van egy progi ami visszamenőleg jegyzi aszerint is 600 és 900mhz eken megy a VGA.
K10 stattal úgy tudod ha a pidet emeled a didet nullára teszed és avoltot ne emelgesd max 1,125 elvileg én nem emeltem voltot se, 1,4 re ne engedd az állítólag már sok neki. -
kiscsáko
tag
Lenne egy kérdésem:
Hogy tudok k10stat-al frekvenciákat beállítani? Nem vagyok egy kezdő, de ez nekem nagyon kínai :S
Előre is köszi -
Lacuss20
senior tag
válasz
demerion #106 üzenetére
Ahogyan én olvasgattam, körülbelül 20-30% ,bár őszintén nem értem az elméletét,hogy miként húzza vissza a másik teljesítményét,mikor együtt jobban kellene menniük.Ugyebár a 6650M az 480steam processzorral rendelkezik,míg a 6480G 240-el ,együtt ugye jobbak bár az órajelek ilyen teljesítmény különbség esetén nem pusztán össze adódnak.Olyasmit sejtek a dologban mint a memóriáknál ha egy 1333 és egy 1600 as van a gépbe akkor a nagyot vissza veszi 1333 ra a gép.
Viszont azt sem értem ,hogy miért jó az ha a prociba van az integrált VGA és még az is pluszba melegíti,okés ,hogy közel van sokkal gyorsabb stb,de ha valaki utazik akkor valszeg nem játszik videót nézni meg így is úgyis elég a teljesítménye.
Szóval epekedve várjuk a drivert amivel az integrált lekapcsolható és a processzor minden figyelmét csak a 6650M re koncentrálja. -
DJGABI
addikt
Szerintem is lehet bele tenni RAM-ot, HDD-t gari vesztés nélkül tenni, direkt van 2 külön fedél mindkettő számára. Nekem is ez volt a tervem.. (memóriát cserélni nem is nagyon kell, az SX028, meg az SX029-ben is csak 1 modul van, a másik, üres foglalatba mehet a bővítés)
(#104) donatel 1*4 lásd 56. hsz [link]
-
donatel
tag
Ebbe a notiba 1x4gb vagy 2x2gb ramot raknak? (SX029D)
-
Lacuss20
senior tag
válasz
demerion #101 üzenetére
Akkor elengedhetetlen lesz a plusz RAM mert a 2gb ból a dedikált ott is elvisz valamennyit win7 et érdemes csak rárakni az alaphangon 600mb-1gb és nem is marad semmi ami játékra menne,plusz még ugye a nagyobb dedikált kártya a dedikált memória mellé VRAM-os tehát még a rendszer memóriából vesz fel.
-
Lacuss20
senior tag
Én tudtom szerint szervizbe bővítős különben gari vesztős javítsatok ki ,ha tévedek.
Ilyen SX029D típust szeretnél venni? Amúgy ,akinek ez van és win7 rajta nektek a 4gb elszokott fogyni?
Mert én már sajnos vettem észre,hogy azt írja 11mb szabad,0mb szabad ilyen 1,5-6 okat begyorsítótáraz 500MB ot elvisz az integrált rögtön....lehet bővíteni kellene :S? -
demerion
tag
Még annyi, hogy memória otthon bővithető-e vagy szerviz? (bocsánat a 2. hszért, elfelejtettem megkérdezni, a szerkesztés pedig lejárt)
-
Lacuss20
senior tag
Heló persze él és virul a kártya mindenkinél,csak azt kellene elérnünk,hogy egyedülállóba menjen,vagy pedig,hogy ha crossfire be megy ne húzza vissza a másik.
Most az Asus NB probe nevű utility programmal néztem meg a gépet sajna téll csak 6650M szorult beleAlien VS Predator legújabb részével játszva 40-70fps szaggatás mentesen max grafon ez nekem magáért beszél aki tudja milyen külsővel rendelkezik a játék dx11 es ezt szereti a kártya!
-
demerion
tag
Sziasztok!
Valakinek sikerült már valahogyan életre keltenie a dedikált kártyát?
-
Alexios
veterán
válasz
Pumika1975 #92 üzenetére
indítsd rendszergazdaként, mást nem tudok most hirtelen
-
Alexios
veterán
válasz
Pumika1975 #90 üzenetére
Értem én hogy nem megy, de biztos nem azért mert a win7-el nem kompatibilis
-
Lacuss20
senior tag
válasz
Pumika1975 #87 üzenetére
Nálam működik kompatibilis ,én is töltöttem le először olyat ami csak kidobott egy képet és ennyi.
-
Alexios
veterán
válasz
Pumika1975 #87 üzenetére
biztos hogy kompatibilisnek kell lennie, ez a legújabb gpu-z, és már a korábbiak is bőven kompatibilisek voltak a win7-el.
-
kiscsáko
tag
Sajnos még mindig nem sikerült tesztelnem, de talán majd hétvégén. Én még nem raktam fel a legújabb drivert, kíváncsi vagyok, hogy nálam mit fog produkálni...
-
Lacuss20
senior tag
Azért mert sajnos nem az van benne,de a 3DMARK6 még annyi órajelet se mért be neki amennyit a GPU-Z szokott játék alatt.Tehát nem hiteles a pontozás sem.
Azt sem értem a 128 bit helyett miért írkál a GPU-Z 5.5 ös verziója 32 bitet....kiadhatnának egy normális driver pakkot a chipsethez meg a VGA hoz, a windows 7, vezérlőpult,eszközkezelő is 6750M et ír.... -
Lacuss20
senior tag
Ami most megint szomorúan érintett lefuttattam így sok frissítés után egy 3dmark6 ot és 6480 pontot adott,véleménye szerint 6750M kártyám van aminek 447 és 680mhz az órajelei....most már kezd rettenetesen bosszantani.
-
Lacuss20
senior tag
jó ez a hw nézőke se mindent ír le pl egy AIDA64 leközli szépen,hogy ez a leg gyengébb teljesítménye a memóriának még 3 erősebb üzemmód van.
8-8-8-22 667 MHZ amit duplázni kell tehát kijön az 1333.
Ha ilyen géped van tudnod kellene,hogy a proci nem is fog 1900 on menni ha nincs terhelve minek zabálja az áramot.
A winchester pedig hát nem túl nagy cash el rendelkezik de legolcsóbban 13k ért leltem árgépen. -
Tamarel
senior tag
-
Lacuss20
senior tag
Heló az optikai meghajtóra sajnos nem tudok válaszolni viszont BlueTooth az SX029D-ben van!
Amúgy most ezen eltémázgathatunk,hogy ez van benne meg az,de sajnos amíg nem simerik fel normálisan,hogy mi van benne addig ott valami nem 100-as legalábbis driver téren biztos.
Most éppen egy ilyen proginak dobtam alá a rendszert.Valamint nemtudom mennyire játszottatok már,nekem pl dragon age nagyon szépen fut a 2 ő
ha jóltudom dx 10 vagy 11 es ajáték,viszont a Space Marine(warhammer 40k) is jól elfut erős grafikán is fények füst vér stb....pedig ő csak dx7 es ha jól értesültem.
Ezek után egy Divinity 2 ocsmányságig butítva is szaggat ez nekem bosszantó kissé,ami szintén dx7 es. -
Alexios
veterán
Sziasztok!
Én is ilyen gépet tervezek venni, de esetleg nem tudjátok, hogy az optikai meghajtó helyére lehet-e egy másik vinyót tenni? Illetve van benne bluetooth? -
DJGABI
addikt
válasz
nagysandor88 #72 üzenetére
Akkor ezek szerint pár napig volt csak nekik (vagy konkrétan csak ez a 2 db), itt vettem: [link]
-
nagysandor88
tag
Ez a 110K engem is érdekelne... Sehol nem láttam ennyiért.
Lacuss20:
Erre van egyszerűbb megoldás is, hogy lásd, mi mennyire pörög a gépben. GPU-Z kell hozzá. Alul kiválasztod a megfelelő VGA-t rányomsz a sensors fülre ott VGA-tól függően kiír több kevesebb adatot (órajelek, kihasználtság, fesz, memóriahasználat...) Van alul egy pipa hely, hogy Continue refreshing this screen while GPU-Z is in backgrond. Azt bepipálod, és miután nyomtál egy ALT+TAB-ot kényelmesen meg tudod nézni, hogy mi történt míg te játszottál. -
Lacuss20
senior tag
-
darkna
csendes tag
Én is frissítettem biost 207re pendrivreról, változást nem tapasztaltam, eddig nekem gpu-z 6600m Seriesnek látta, de ugyanazok az értékek mint nálad a képen, most letöltöttem asus honlapjáraól szept 22.-i drivert, feltettem, most már nekem is 6750m-nek látja, ami eredetileg 6650m kéne lenni
.
msi afterburner nél 6750-et lát GPU1 nél, GPU2 és GPU3 nál 6480g van, ha terhelem akkor a
a Gpu1 és a Gpu2 görbéi változnak , egyszerre megy a kettő??? CF??
már elvesztem a sok driver között...
amd honlapján olyat is találtam h HD6xxxM de az se vált be. -
felsoviktor
csendes tag
Asus X51R laptop.
Minden bekapcsoláskor elállítódik a boot beállítás, valamikor csak fekete képernyő jön be.
Mindig F2, boot beállítása, mentés..
Mi lehet a baj? -
Hatvan9
senior tag
válasz
Pumika1975 #63 üzenetére
Sziasztok!
Van egy ilyen notebookom, ma frissítettem a BIOS -t.Észrevettem hogy nekem is 6750m -et ír a gpu-z pedig eddig mindig 6650m -et írt..
Szerintetek mi történhetett? -
Lacuss20
senior tag
válasz
Pumika1975 #60 üzenetére
Valamint,hogy megéri-e? Mert a 27 re az Asusu honlapon csak firmware váltást írnak,vagy került más is frissítésre szerinted? Nekem most ami még galiba,hogy 6650M vana gépre VGA matrica ragasztva,de a GPU Z legújabb verziója 5.5 6670M et ír. amit betettem képet.
-
Lacuss20
senior tag
válasz
Pumika1975 #57 üzenetére
Oks értem winflash van fent ,de alapból közlik,hogy én vállalom a rizikót
Míg az ASUS Live update igaz csak 206-ra tette fel ,de semmi rizikót nem tett rám és magától töltött valamint telepített -
Tamarel
senior tag
Köszi. Ahci és egy modullal jó lesz.
Ahci (csak satán van), azt csinálja hogy nem fifo módon dolgozza fel az utasításokat, hanem sorrendbe rakja ahogy szerinte jó.
Akinek esetlek még ide módban menne, az pakolja át. Win7 elméletileg nem bírja ki, telepítés előtt kell megadni (neten van leírás, hogy hogyan lehet próbálkozni mégis). Xp-n alapból szívás (külön driver telepítéskor), linux simán veszi.Saját tapasztalat: 70 mb/s-es winyón belső másolás: ide 13 mb/s, ahci 20 mb/s. Emellett csendesebb mert nem rángatja a fejet, valamint pl a dvd írás buffer-e sincs veszélyben.
-
Lacuss20
senior tag
Akinek SX029D- van A4 3300M azaza a 2 magos procival GPU-Z legujabb verziója nektek mit mutat? Nekem ezt :
Jah és hozzá teszem az ASUS live update vel frissítettem a BIOST 206 ra.
Valaki tudja mi a másik ilyen automatikusan frissítő progi az ASUS Utilityben,ami magától tölt és telepít BIOS t mert a 207-es kellene végső soron de kézzel Isten ments,hogy barbárkodjam. -
Lacuss20
senior tag
Heló a pixelhiba attól függ hol veszed én a notebookspecialistánál vettem ott külön kell rá venni pixel garanciát 3 e huf asszem.SX029D-ről szól a topik alapból ez agép 4GB samsung memóriával jön ha jól ismerte fel az AIDA64.
A többire nem tudok válaszolni mert nem néztem illetve nem tudom mit jelent. -
Tamarel
senior tag
Lenne néhány kérdésem mielőtt vennék én is egy ilyet:
- van ahci mód? állítható a biosból?
- a 029-es egy darab 4gigás modullal jön? milyen gyártóé van benne?
- állítható az igp-nek adott memória mennyisége?
- van pixelhiba-garanica? (30 nap vagy ilyesmi) -
kiscsáko
tag
Én ma hoztam el ipon-ból(nekem is sx028d), eddig w7 és driverek mentek fel, holnap kicsit jobban pöcögtetem majd.
Eddig semmmi hiba, se képernyő vibrálás, se pixelhiba(ettől jobban féltem).
vga-król még nem nagyon tudok nyilatkozni, majd akkor ha kicsit alánéztem, külsőre nagyon tetszik, jó hatást kelt bennem, remélem belsejében sem csalódok
Monduk alapból vettem bele +4 giga ramot, legyen miből élni -
DJGABI
addikt
Lehet hogy olcsó húsnak híg a leve... 108k + posta volt bitstore.hu-nál, de a kistesó (SX028D). Most már nincs is nekik, meg látom mindenhol rendesen felment az ára.
De nagyon kiforratlan ez a vas kombó, nem tudom megtartsam-e (persze tökéletesen megfelelne), de ahogy olvasom több helyről Asus szervízzel kapcsolatban nem sok jó tapasztalat van, meg tényleg pár napos gépnél kellemetlen az ilyesmi.
-
DJGABI
addikt
OK, olvasom ipon-on [link] egyik embernél megy a 6650M, másnál meg nem. Ez a bétás driver/bios nagyon gáz! Persze ez csak szoftveres gond, talán majd jön rá megoldás.
De ettől függetlenül még a csíkozás (amit tegnap óta megint nem sikerült reprodukálni...) elég gáz, szerviznél úgyis csak porosodna, mindenképpen visszavetetem a gépet
Akku időben brutális volt, 110k-ért bőven megérte, de javítgattatni én nem akarom, abból jó nem sülhet ki.
-
Lacuss20
senior tag
-
lambikaaa
csendes tag
szaisztok! irok én is pár mondatot a laposról.
pár napja használom még csak a laptopot.külsőleg nagyon bejön annyi hogy az ujjlenyomatok meglátszanak rajta.akisja kb 4 órát bir ki takarékos módban.save battery móódba mégtöbbet . integrált vidikari bekapcsol amikor kell ,procit lehet húzni 2.5 ghz ig de csak az egyik magot k10stattal.
win élmény index 5.3
Processzor AMD A4-3300M APU with Radeon(tm) HD Graphics 5,3
Memória (RAM) 4,00 GB 5,9
Videokártya AMD Radeon HD 6400M Series 5,3
Játékra szolgáló videokártya 3060 MB - teljes elérhető grafikus memória 6,2
Elsődleges merevlemez 5,8játszani is lehet rajta de még nem próbáltam ki sok játékot
egy problémába viszont a segitségeteket kérem:
mikrofonos fülest akarnék használni a laptophoz be is dugom a helyükre a dugókat de a mikrofonja jó de a füles része nem továbbra is a laptop hangszórón jön a hang. nézegettem már a beállitásokat a realtek hd audio managerbe ott lehet állitani is dolgokat de nem tudtam rábirni hogy hangot adjon ki ha valakinek van valami ötlete szivesen fogadom.
(a füles jó mert asztali pc be bedugva müködik) -
DJGABI
addikt
sadface... 3 napig minden rendben, negyedik nap elviszem egyetemre, megmutogatni (
) erre kékhalál (valami ati*-ra hivatkozva). Hazahozom, mintha a vinyó megakadna, zenénél néha így "beragad". Mondom kiderítem a kékhalált, Furmark. Csak az integrált VGA megy, megmozgatom a gépet, a 6650-et felismeri
Gépelésnél, touchpad-del matatásnál a képernyő tetején csíkoz.
Még 8 napon belül vagyok, azt hiszem élek az elállás jogával. Nem akarok én a szervízzel szórakozni.
-
darkna
csendes tag
Sziasztok!
én is tulajdonosa lettem egy sx029d típusú laptopnak.
6650M-el kapcsolatban lenne kérdésem. az amd vision center-re jobb gombbal kattintva nektek is kétszer szerepel a hd 6400m? 6600-ast nem látom, az eszközkezelőben viszont szerepel.
Vagy csak a váltható grafikus rendszernél kell 'nagy teljesítményre' állítani az alkalmazásokat és akkor a 6650M-et használja? 3dmark06: 6650 pontot mutatott -
Lacuss20
senior tag
Heló ezt kifejtenéd,hogyan érted?!
Ha nem kommunikál egymással akkor nem is működhet szerintem.
GPU weiver nevű progit bekapcsolod játék közbe és mikor játszol nyomsz egy tálcát akkor egy pillanatig még az előző órajelet fogja mutatni játszd el mind2 kártyánál és meglátod,hogy pörögnek.
Azt viszont nem értem,hogy miért csak 277-en fut az integrált 444 helyett a mag órajel.
Ha jól mükszik a GPU caps weiver legújabb verziója. -
DJGABI
addikt
Mai nap végre megjött a gépem! Első tapasztalatok: relatív (előző notimhoz [Acer 5536G] meg úgy a 15,6"-os kategóriához képest) könnyű, vékony. Vékonysága gondolom onnan jön, hogy spóroltak azért rendesen: az alján pl. két szellőzőnél is belátni az alaplapig, látni a kondikat is
Ettől eltekintve a fedlap teljesen rendben van, a billentyűzet körül is baromi jó a szálcsiszolt fém (hatású?) betét, a csuklótámasz se rossz. Még csak a W7 frissítéseket, drivereket telepítgetem, de gyors. Villámgyors! Hőmérséklet alapjáraton 36-38 fok, telepítgetés közben felment 58-60-ra, eddig az volt a maximum. A színátmenetes probléma nálam is fennállt, de megcsináltam amit írtak: frissítettem a biost (103-ról 106-ra) és tényleg megszűnt! Egyelőre ennyi.
-
DJGABI
addikt
válasz
K21_overlord #37 üzenetére
-
Fentanar
csendes tag
Sziasztok
Az AMD honlapja szerint az A4 és a HD6650m nem kommunikál egymással, így a CF kilőve. Nem tudom, hogy ez idővel változni fog-e mondjuk egy bios frissítéssel, de jelen helyzetben esélytelen a CF. [link] -
K21_overlord
tag
Sziasztok!
1 napja vettem ilyen laptopot. Észrevettem, hogy a képernyőn foltosak a színek, 16 bites a színmélység. Ati driverben felvettem 32 re de nem történt semmi. Lehet, hogy nem tettem fel monitorhoz valamit? Másoknak milyen a kijelző? -
Lacuss20
senior tag
Pár órát sikerült játszanom a warhammer 40k RPG akció játékkal 20 FPS t produkált a gép néhol 23-mat max felbontás alacsony árnyék és textúra mellett.
Viszont egyáltalán nem szaggat élvezhető ez a hentelős játék,folyamatosan villognak a puskák(torkolattüzük) ,robban fel minden ,ömlik a vér,de stabilan tartja az fps-t és nem laggol még egy plusz pont a gépnek!
Alap cpu 1,9-en! -
Lacuss20
senior tag
Sziasztok!
Valaki régebben kérdezte a Dragon Age 2 játék teljesítményét a laptopon amiről a fórum szól.
Sikerült tesztelnem.Alacsony beállításokon ami 800x600 textúrázás minimum élsimítás 0
Nekem a játékban maximum 60FPS t sikerült össze hoznom ami kiakadva 61-2 re ment fel.
Alacsony beállításokon hozzáteszem így is elfogadható,a grafika 45-50 FPS alá csak pillanatokra ugrik gördülés mentesen megy.Közepes beállítás textúrára ami itt,karakter,táj árnyékok, mindent bele véve van,valamint maximum felbontáson 2x élsimítással 30-45fps tökéletesen játszható nem szaggat.
Fontos észre vételem,hogy kipróbáltam dx9 be is mivel lehet váltani dx11 ről 9 re a játékban,rögtön 20 fps el kevesebb van ugyanazon a beállításon mint dx 11 be.
Itt látom be igazolódni,hogy dx 11-10 et szereti tényleg csak a kártya.Ezek a teljesítmények 2.5 ös proci értékek mellet születtek.
A hőfokot sajnos nem néztem,de nem zúgott a venti különösen tehát a szokásos 65-68 fokot tartotta a proci.
Akinek ilyen gépe van ilyen áron (129-30k) az örüljön neki! -
Lacuss20
senior tag
válasz
steewattyoo #30 üzenetére
Heló hát a turbo mód nem fog aktiválódni csak a kiválasztottaknál eddigi állás szerint.
Viszont a crossfire így félfüllel hallottam és tapasztaltam is jelenleg DX10-11 es játékokon kapcsol csak be.
Pl cod6 bekapcs a gpu caps wiever progit vagy egyéb MHZ figyelő progi és játszol majd gyorsan letálcázod akkor még látod h mennyit futott a VGA órajele elvileg maxon teker.
Ha ezt a másik VGA ra állítva is nézed és az is maxon teker akkor crossfire be mennek,de manuálisan mikor tudjuk állítani ez még ajövő zenéje,valamint a normális letiltás is.
Én már tiltottam le nekem nem omlott össze a rendszer vezérlőpult eszközkezelő VGA és az elsőt letiltottam.Csak saját felelősségre próbáljátok ki -
steewattyoo
csendes tag
Sziasztok
Esetleg trükközéssel, v vhogy sikerült a crossfire-t és/vagy a turbo módot aktiválni?
meg szerintetek van rá esély, h kikapcsoljuk a proci videokariját, úgy teljesen (ha nem megy cf-en)
Amúgy már 3 het nyúzom, és tutti kis motyó -
Lacuss20
senior tag
heló ha vissza olvasok látsz pár véleményezést tőlem is másoktól is.
Ma éppen csak a tananyag olvasása valamint regény olvasása miatt letudtam tesztelni az aksit.
Tehát nem játék nincs bekapcs wifi stb msn... Olvasgattam szimplán így 5 óra 10 percet írt 100% on és egészen arányosan tartotta is magát mert 3 óra múlva is még 2 óra 10 percet jelzett hátra lévő időnek.Gondolom wifi vagy kábel net msn mellet se lenne drasztikus a csökkenés.
A 6650M et nem kell letiltani épp ez az,hogy engedélyezni kell a vision engine centerbe,hogy az menjen alapból az integrált fut.
Igen lecsippent egy kicsit a memóriából az APU-ba integrált VGA.
Bár valaki jelezzen már vissza legyen szíves ,ha GPU mérő progija a 6650M nek ír ja,hogy mennyi MB ot használ mert ugye elvileg 1 GB os és saját memória ,de nekem a GPU caps wiever nem lát egy MB-ot sem. -
DJGABI
addikt
Illetve: Asus-nál a RAM bővítés ugye nem garancia vesztős dolog? 2 GB kevéske, plusz 1 v 2GB-ban gondolkozok.... iPon-on olyat írtak hogy a 2-ből is csak 1,25-öt lát, gondolom az APU-ban lévő VGA csippent le belőle? Valamint: a HD6650-et esetleg le lehet tiltani (már csak a fogyasztás miatt is előnyösebb lenne, netezésnél ne menjen feleslegesen)?
-
DJGABI
addikt
Üdv!
A topic címéhez hasonló konfigot néztem ki: ASUS K53TA-SX028D [link] (csak a RAM meg HDD a különbség)
Kérdésem, hogy a PH!-s tesztben olyat írtak, hogy az integrált meg a dedikált VGA nem tudott CF-ben menni, ez azóta változott? Egyéb, a géppel kapcsolatos tapasztalatok, esetleges hibák? Akksiról kb. mennyit bír nálatok?
-
Lacuss20
senior tag
Heló hát naív szemlélőként megnézed az óra jeleket.
Akkor rögtön ki világít,hogy sosem fogja hozni azt a szintet.Kézzel felhúzod a procit mindkét magot ugye együtt 2.6 ra(AMD-t) ,ami a másiknál alap órajel, még akkor is lemarad egy tejes (1Mb) cash el ami gyorsítótárként sokat számít ,de nem lesz oltári különbség.(ha az intel is 2.66 on marad)
Ne várd el tőlük ugyanazt a teljesítményt.
Egy AMD laptop processzortól és egy intel asztali procitól.
Viszont,ha az intel 3.+ ba ketyeg akkor látszik,hogy +1Mb cash és ez a legalább 400mhz magonként nagyon nagy előny,mert az intel még akkor se fog erőlködni,az AMD t pedig már feszültség plusszolni kell,hogy 3.ghz et elérjen,és még ekkor is ott lesz 1mb cash minusz.(Valamint ekkor már sok hő plusz amit egy laptop nem nagyon tud már behűteni.)
Amúgy AMD párti vagyok,de sajnos asztali és ilyen árkategóriás laptop procit nem szabad erősen össze vetni.Viszont mint leírtam minimális hozzá nyúlással egész szép kis órajelet kitudsz belőle csikarni feszültség emelés nélkül,addig pedig minden rendben van míg ahhoz nem nyúlsz(fesz.),max lefagy ha túl sokat vársz el egy adott feszültség szinten,túl melegedni meg szintén nem fog.
-
Lacuss20
senior tag
Heló!
Nem tudom mennyit mond neked a call of duty 6 ,de sajnos perpill érdemileg erről tudok csak nyilatkozni.Új játéknak mondható.
Alap proci teljesítmény mellett tehát magonként 1,9 en-maximum felbontáson 2x élsimítás alacsony textúrán 60-80 fps t tudja akció helyzetben is.
A füstöt mint ilyen közép kategóriás kártya ez sem szereti,de nem szaggat meg csak kicsit lejeb megy az fps.
Ez a minimum grafos alap 1,9 es jelenet.
Ugyanezt ha 2,4 en próbáljuk ki 90-100 fps-ben teljesíti.Extra textúra,terepi mélység,árnyékolás,4x élsimítás stb minden be van kapcsolva akkor 40-50fps várható akció jelenet közbe játék módba kapcsolva alap 1,9 en fut a proci.
Egy gyönyörű képet mellékelnék.Mellesleg az emberi szem 25 fps-t lát.A baj nem az "alacsonyabb" fps -ből hanem az instabilitásból fakad mikor úgynevezett fps lagg van.Szándékosan kinéztem a hegyvidékre,ez maximális textúra terhelés (füstöt leszámítva) és látványos is.
Hamarosan beszerzem a witcher 2 őt és a dragon age 2 őt is szerintem RPG lévén minimális grafikai alkudozással (pl árnyékok minimálisra csökkentése) mellet élvezhető lesz teljes felbontásban és jó textúrán. -
Lacuss20
senior tag
Én filmet néztem akksiról 1.5 óra masszív filmezés alatt nem merült le.
Játszani aksiról nem próbáltam és nagyon értelmét se látomsajnos így erről nem tudok nyilatkozni.Netezni olvasni stb 3-4 órát bír az akksi.
A turbo core magától nem fog kapcsolni és ha kapcsol is csak 1 mag használat esetén kapcsol.
Tehát egy magot húz fel 2.5 re nem kettőt.
Ha valaki erőltetni akarj akicsit a procit K10 stat mint már mások is írták ==>alap feszen szépen fel lehet tenni 2.5-re. -
Szabiee
tag
A minősége nagyon jó, a billentyűzete lapos viszont bizonyos esetekben ha nem nyomod kellő szögben és erősséggel akkor nem érzékeli a nyomást és kihagy betűket. Leteszteltem a Civilization 5-öt, beállítottam a 6650-es videokártyára, és max-on akadásmentesen fut. De a procit még mindig nem tudom feljebb kapcsolni... Az a progi amit írtatok nem működik...
-
kiscsáko
tag
Én is hajazok egy ilyenre, izgatottan várom mindenkinek a beszámolóját, hogy könnyebben tudjak dönteni
-
Lacuss20
senior tag
válasz
Pumika1975 #13 üzenetére
rendben izgatottan várom
-
Lacuss20
senior tag
válasz
Pumika1975 #11 üzenetére
Igen ott működik én is le frissítettem fullra ,de itt nem müködik.
-
Pumika1975
senior tag
válasz
BlueAthlon #5 üzenetére
Szia! A turbó módot ők megoldották az acer géppel csak frissítették az AMD Vision
Engine Control Centert 11.4- ről, 11.8-ra. Üdvitt írják: prohardver.hu/hir/acer_blog_tuningoltuk_a_llanos_aspire_5560g-t.html
-
Lacuss20
senior tag
Azon nem tudom érdemes e elgondolkodni,ha önszándék híján a proci nem teszi fel magát mondjuk 2.5 re,de kézileg felteszed vagy tovább és együtt megy a két GPU akkor sokkal jobban melegszik ha minden igaz mert magasabb teljesítményen megy a proci a bele integrált gpu is dolgozik nem?
-
Lacuss20
senior tag
Biosban semmit nem lehet állítani.
A két kártyának aza z értelme,hogy ha vonatozol vagy nincs valami okból konektorközeli helyzet akkor energiát spórolva az a kártya fut.
Ha otthon ülsz is de csak netezel egész nap akkor se eszel sok áramot.
(még a nagyobb vga val sem)
Valamint elvileg működnek crossifre módba ha betudod kapcsolni és akkor együtt teljesítenek azért ,hogy jót tudj játszani. -
Szabiee
tag
válasz
BlueAthlon #3 üzenetére
Biosban állítottad vagy azzal a progival (k10stat)?
Milyen hőfokok voltak 3GHZ-nél?
Mi értelme amúgy a 2 videokártyának? -
Lacuss20
senior tag
Én ahogy eddig észre vettem vannak bizonyos ddolgok amiket akárty anem szeret mint egyik se ebbe a kategóriába pl árnyékolás nagy élsímítás jelentős füst mellet vagy köd mellett.
Mint előttem hozzá szólok ha egy kicsit oda van tekerve a procinak akkor simán aládolgozik a kártyának és megy.
Call of Duty 6 ami decrtx 11 es vagy 10 es 60-70 fps el ment nekem közepes beállításokon.
RPG játékokba is kompromisszum kell egy kicsi nem a legerősebb textúra és kidolgozottság akkor viszi.
Erre jó a lineage2 sajnos még nem tudtam kipróbálni rajta.
WoW ot felhúzott textúra árnyék nélkül szépen viszi miután betölt a világ.Böngészős játékokat nevetve a régieket is csak ugye ott nem mindíg van kártya támogatottság.
Szerintem az új játékokat is vinni fogja élvezhető szinten. -
donatel
tag
válasz
BlueAthlon #5 üzenetére
- A HD és FullHD filmeket és a böngészős játékokat (pl Age of empire online) simán viszi ugye?
- Érdekelne hogy a stratégiai és Rpg játékokat hogy viszi medium - high beállítások mellett, elég-e nekik a CPU+GPU (Pl. RUSE, Civilization 5, Dragon Age 2, The Withcer 2, King Arthur, Risen, World in Conflict, Dungeon Siege 3, Divinity2, Anno 1404, Shogun 2 Total War, majd a hamarosan megjelenő Diabló 3-at és Heroes Might and magic 6-ot is vinné ilyen beállítások mellett)
-
Lacuss20
senior tag
Igen én is ár érték arányba jónak találtam alapból játékra alkalmasként reklámozták valamint én is annak véltem vélem.
Csupán aproci gyenge kicsit,írtam is az Asus nak ,hogy a 2.5 turbo cort meg kellene írni hogy magonként vagy csak egy mag lehet annyin mert így megtévesztő a dolog.
A 6650M kártya szerintem is jó alap grafikán az új játékok élvezhető használatára pl cod6 ot elketyegtetem vele ( 1.9 es procival). -
BlueAthlon
senior tag
Procit húzzátok mindenképp k10stat-tal, mert kevés alapból a 1,9-en futó 2 magos LLano a 6650M-hez.
Nekem alapfeszen 2,6-ot ment, 3 Ghz-hez olyan 1,25V kellett neki, 3,2-n elment 1,35V-tal, de ott már melegedett nagyon.
Sajnos jelenleg még nem inaktiválható az IGP, tehát mindkét kártya aktív és catalystből választhatod ki, hogy melyik alkalmazás mit használjon. Ha tuningolni akarod a nagy radeont is, akkor kicsit még trükközni kell..
-
Szabiee
tag
A jövő héten veszek egy ilyet, már félrerakták nekem. Az ára sem vészes annyira: 129900Ft
Főleg a videokártyája miatt vettem meg, mivel játszani is akarok majd rajta. Egy alsó-közép kategóriás minőségi gamer laptopnak tartom. Asushoz és a kategóriájához képest Best Buy termék. -
Lacuss20
senior tag
- APU-ból A4-3300M és A6-3400M közül választhatunk, az első 2 magos 1,9Ghz-es órajelen üzemel, maximum 2,5Ghz-es turbóval, a második 4magos 1,4Ghz-es órajelen üzemel, maximum 2,3Ghz-es turbóval, a kisebbik 240shader processzorral, a nagyobbik 320-al rendelkezik, egy vállalkozó szellemű fórumtárs A8-3500-ra cserélte a gyári A4 processzort ami szintén 35W TDP-s és 1,5Ghz-től 2,4Ghz(turbo) 4mag és ebben már a teljes értékű 400SP-s IGP található, tesztjeit még várjuk. Az APU-k bemutatásába bővebben nem mennék bele, akit érdekel az a PH tesztjéből mindent megtudhat
- RAM: 2-6GB DDR3 1333MHz,
- HDD-ből 320GB/ 5400rpm-től egészen 750GB/ 7200rpm-ig válogathatunk, WD blue és seagate momentus al szerelt gépek is vannak
- kérhetjük akár operációs rendszer nélkül, vagy Win7-el amiből 4 variáció közül választhatunk,
- a videokártya minden esetben HD 6650, a különbség csak annyi, hogy míg az A4-3300M-ben lévő IGP és a HD6650 nem képes Dual Graphics (crossfire) módban üzemelni, addig a nagyobbik APU IGP-je és a HD6650 összekapcsolható aminek az AMD a HD 6720G2 elnevezést adta, a nagyobbik VGA minden esetben lekapcsolható, hogy energiatakarékos módban csak az IGP-ről menjen a gép.
Optikai meghajtó: Super-Multi DVD Dual-Layer
Hálózat: Integrált 802.11 b/g/n, 10/100/1000BaseT
Akkumulátor: 6-cellás : 5200 mAh 56 Whrs
Interfészek:
- 1 db USB 3.0,
- 2 db USB 2.0,
- HDMI és D-Sub monitorkimenet,
- Ethernet,
- analóg audio ki- és bemenet
-Bluetooth: 2.1 + EDR (opcionális)
Extrák: webkamera, kártyaolvasó 4 in 1 (MS, MS Pro, MMC, SD)
Tömeg: 2,6kg
Hálózati adapter: Kimenet : 19 V DC, 4.74 A, 90 W
Bement : 100 -240 V AC, 50/60 Hz univerzális
Méretek:37.8 x 25.3 x 2.83 ~3.49 cm (szélesség x mélység x magasság)HD6480G
HD6650
A Llano processzorok szorzózár mentesek így könnyen tuningolhatóak k10stat nevű programmal. A feszültség processzoronként változó még az alap feszültség is. Mindenkinek magának kell kitapasztalni/próbálgatni mit tud a gépe.
Mindenki csak saját felelősségére tuningoljon, garanciavesztéssel járhat!!!IV. JÓTÁLLÁS IDŐBELI ÉS TERÜLETI HATÁLYA, IGÉNYÉRVÉNYESÍTÉS
Az ASUS notebook, PDA, PDA-telefon, PND és Eee Family termékekre a Magyar Köztársaság területén az ASUS a végfelhasználói vásárlástól számított 24 hónap jótállást vállal. Az ASUS notebookok ezen felül a végfelhasználói vásárlástól számított 24 hónapnyi nemzetközi szervizgaranciát is élveznek. Az ASUS notebookok jótállási ideje kiterjeszhető 36 hónapra a külön beszerezhető Jótállás-kiterjesztés csomaggal (WEP). A jótállás-kiterjesztés és aktiválásának feltételeiről részletesen a WEP csomagon, illetve a http://support.asus.com támogató oldalon szerezhet további információt.
forrás
kiterjesztésA program beállítása (a részletes leírást darky@-nak köszönhetjük):
Nagyon fontos az hogy pár lépést másként kell csinálni mint ahogy azon a weboldalon fel van tüntetve mert úgy kb senkinek nem indult el a windowsal a k10stat! A teendő:
1: Feladat ütemező megnyit
2: Új feladat létrehozása
3: Névnek be kell írni K10STAT
4: Futtatás csak akkor ha a felhasználó be van jelentkezve rádiógombra kattintás
5: Futtatás a legmagasabb szintű jogokkal rádiógombra katt
6 :Indítás fül új-ra katt. Feladat megkezdése: bejelentkezéskor. Adott felhasználó rádiógomb
legalul pipa az engedélyezve szó előtt
7: Művelet fül új: Művelet: Program indítása. Program\parancsfájl: Kikeresed hol a k10stat exe!
Argumentumok hozzáadásához másold be ezt: -lp:1 -ClkCtrl:2 -StayOnTray -nw
Indítás helye: Oda nem szabad írni semmit!
8: Feltételek fül: Ne legyen pipa sehol!
9: Beállítások fül: Igény szerinti futtatás engedélyezése leállítás kényszerítése ha a futó feladat a kérelemre nem reagál-hoz pipa a többinél ne legyen pipa!
Új példány indításának kihagyása kiválaszt! Kész vagy! Mindig indulni fog a K10STAT a windowsal együtt csak ezekkel a beállításokkal hajlandó máshogy esélytelen. Megjegyzi a beállításaidat lehet alulfeszelni most már és tuningolni rendesen!Ez a videó az A8, illetve ez a videó az A6 tuningját mutatja be, de az A4-et is hasonlóan kell túlhúzni, vagy alulfeszelni.
A GPU-k közötti váltást automatizálhatjuk, minden program előtt rákérdez a gép, mit használjon hozzá és utána, ha beállítottuk megjegyzi.Itthon kapható típusok és specifikációik:
2 magos AMD A4-3300M -el szereltek:
sx028D - Nálunk kapható legolcsóbb változat, 2GB ram, 320GB HDD, nincs BT.
sx029D - 4GB ram és 500GB HDD minden más ugyanaz mint kistesó sx028D -ben.
sx098D - Van BT, 320GB HDD és 3GB ram.
sx003D - Van BT, 500GB HDD és 4GB ram.
sx148D - BT 3.0, 500GB HDD és 4GB ram + jár hozzá táska és egér.
sx140D - A legfelszereltebb 2 magos, 750 GB HDD, 8GB ram és BT 3.0.4 magos AMD A6-3400M -el szereltek:
sx135D - Nálunk kapható legolcsóbb 4 magos változat, 3GB ram, 320GB HDD és van BT.
sx051D - 500GB HDD, 4GB ram, van BT.
sx149D - 640GB HDD, 6GB ram, van BT + jár hozzá táska és egér.
sx115V - 640GB HDD, 6GB ram, van BT + Windows 7 64bit HU Home Premium OS.
sx149V - ugyanaz mint az sx115V, ugyanazzal az OS -el csak jár hozzá táska és egér.
(1hsz ért köszönet darky@, Hatvan9, kisza25 kollégáknak)[ Módosította: stevve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- Eladó Lenovo Ideapad s145
- Lenovo ThinkBook 14" G7 Notebook! Intel Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVME /
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest