Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nem nőtt a Windows 11 hardverigénye
- Leleplezte az új Radeon generációt az AMD
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
2,5 ghz-en high-on tokeletesen fut a crysis2,akinek baja volt vele,rakja fel a 11.10-es beta drivert,sokat javul a teljesitmeny tole!
-
Hatvan9
senior tag
-
Alexios
veterán
válasz
eladogeppc #295 üzenetére
Ja igen, akkor azért néztem nagyokat a tegnapi ph tesztben mikor közölték, hogy elég gyenge design-ja van
Azért ez szerintem elég erősen lol mikor olyan gépek is voltak ott amiknek lakkozott műanyag borítása van, stb..
-
Hatvan9
senior tag
válasz
Hurkaleves #293 üzenetére
Több Acerem is volt és szerintem jobb, megbízhatóbb gyártó az Asus, de sokat javult az Acer is.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
eladogeppc #290 üzenetére
most egy picit megint magad (és az üzleted) ellen beszéltél.
szóval nem haragszom!
[ Szerkesztve ]
-
eladogeppc
veterán
válasz
Hurkaleves #289 üzenetére
Már ne haragudj meg, de az Asus korántsem jobb márka ma már az ASUS-nál.
A HRP-s szervizeseket nyugodtan kérdezd meg - ők a garszervíz - és hidd el
nagyon nagyot csalódnál az ASUS-ban.Acer garról meg annyit, hogy már volt kijelző problémám vele (én voltam a fasz), és
10 napon belül visszapostázták úgy a gépet, hogy nem csak a kijelzőt, hanem a fedlapját
is kicserélték úgy, hogy még a vásárlás kori fóliák is rajta voltak.Na mindegy.
Persze nem az év üzlete, de hamar megunom a gépeimet.
Na meg kell az usb 3.0 -
Hurkaleves
őstag
válasz
eladogeppc #287 üzenetére
csak egy picit visszább kell olvasni. asszem már minden ki lett tárgyalva.
a cseréd pedig csak annyiba volt jobb hogy egy kis pénzt és plusz garit nyertél. másban nem nagyon. na még annyi talán, hogy az asus mint márka jobb az acertől.[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz
eladogeppc #287 üzenetére
Valószínűleg azért mert a crysisnál mesterségesen van felnyomva a gépigény, és emiatt jobban szüksége lenne a proci erőre, míg a másik játéknál ez nem ennyire jön ki. Hát az biztos, hogy nem csináltad meg az év üzletét vele
A P0 state mellett válaszd ki a kis kört, majd felül írd át a fid-et 9re, a did-et -ra, illetve ha így kékhalálozna(mint nekem), akkor emeld meg a feszültséget is 1,1625-re.Itt egy kép róla: [link]
[ Szerkesztve ]
-
eladogeppc
veterán
Ami furcsa, hogy például a ghost sniper warrior baromira lazán megy alapon
ezen a masinán. A másikon teljesen meghalt.Crysis talán 2-3fps-el van lemaradva.
Mondjuk ha megtudnád, hogy azt eladtam 121-ért, ezt meg megvettem 115-ért,
valószínűleg tökön szúrod magadatNa nem nagyképűsködni akarok.
Szóval procit k10Stat-al szerinted hogyan állítsam be ?
Tudnál képet berakni nekem, vagy küldeni ?Megköszönném, nem akarom leégetni a gépet
-
Alexios
veterán
válasz
eladogeppc #285 üzenetére
Most komolyan, mit vársz 125k-ért? Az acer-ben erősebb a proci, így jobban ki tudja használni a vga-t(a gt540 kb egy szinten van a 6650-el, szóval aközött nem számít nagyon a differencie), szóval ja, erősebb volt valamivel, nem hinném hogy megérte volna a csere, max a garancia miatt. Ha felhúzod valamivel akkor erősebb lesz, nagyjából elérheti egy i3 szintjét, így kb olyan erős lesz mint az előző géped ha i3 volt benne, ha nem akkor így is gyengébb marad. Crysis-ról nem tudok mondani semmit, heroes6 viszont minden maxon megy akadás nélkül tökéletesen.
[ Szerkesztve ]
-
eladogeppc
veterán
Akkor ennyit tud ez a lapfos ?
Hát nagyon el vagyok keseredve.
Nekem a Crysis 2 eléggé lassan megyeget, méghozzá Games beállításokkal.
Van valami trükk, hogy jól menjen ?3d mark 2006 - 6400 pont
3d mark vantage - ??? pont mert nem értem miért nem írja ki, mint nektek
a P1400 pontokat. Nekem ott semmi nincsen. Beállítás kérdése ?Kérlek segítsetek.
Szeretem ezt a lapfost.
Előtte Aspire 5750G-m volt GT540m-el, és erre cseréltem.
Remélem nem volt hiba. -
kisza25
félisten
válasz
eladogeppc #282 üzenetére
+1 az előttem szólóhoz és mi a bajod a 207-es biosal?
-
Alexios
veterán
válasz
eladogeppc #282 üzenetére
Nem kell kikapcsolni, ugyanis nem tud CF-ben menni. Vagy az igp vagy a dedikált kártya megy.
-
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
Tulaj vagyok én is, mondjuk én K53TA-SX003D-t vettem.
Egy dologban segítsetek nekem légyszíves.
Hogy a lótúróban kapcsolom ki a crossfire-t ?
K10Stat-al húztam a laptopot, de szerintem nem kell.
Elég lenne a CF-et kikapcsolni.
Jelenleg 11.10 Beta driver van fenn. 207-es bios.Köszi !
-
kisza25
félisten
válasz
nagysandor88 #280 üzenetére
elírtam
csütörtök 12:00 kor jön ki
pisztoly: biztos van olyan teszt is csak keresgélni kell, mostanában szeretnek inkább videót csinálni ezekről[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
mivel ez a noti van mind a kettővel ezért egyértelmű igen, az más kérdés, hogy forrasztva van, vagy cserélhető a proci,
előző ASUS K50AB-ben én cseréltem procit abban simán ment, én is gondoltam erre a lehetőségre is a gari lejárta után, mert a proci tuti le van ragasztva, K50AB-ben le volt és gari vesztéssel járt a csere, így nézett ki[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
foglalat kompatibilis egyebkent a4 es a6 eseteben? ha kesobb jo aron lehetne a6-hoz jutni,meg is erne az upgrade.max 30k
-
kisza25
félisten
válasz
Hurkaleves #274 üzenetére
-
Alexios
veterán
válasz
Hurkaleves #272 üzenetére
Igen
-
Hurkaleves
őstag
az A6-3400M-et is lehet húzni?
thx. -
Kornel
veterán
4 magos Llanot én is megvettem volna ha lett volna rá keret. De a 4 magos N970-et már nem. Az amúgy is szorzózáras.
Visszatérve a PB-ekre. Én is láttam már jókat belőle, igaz nem ma volt... de ez a Packard Bell Easynote TK81-SB-475HG enyhén szólva nem volt masszív. De más TK81 típus is ugyanilyen volt, megnyomkodtam jól, majdnem szétesett.
-
Tamarel
senior tag
válasz
nagysandor88 #268 üzenetére
Bocsi, nem volt egyértelmű. Én asus-on belül hasonlítottam: -sx029d vs -sx115v.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz
nagysandor88 #268 üzenetére
holnapután délben kijön a notiról a tesztem logoutra, 6oldal,
lemértem alapon és húzva is több játékot, mind 1366x768-ban alapon is játszható volt, húzva +10FPS és mindössze +3fok,
DIRT/DIRT2, Alien vs Predator, NFS Shift, Metro 2033, AVATAR, -
nagysandor88
tag
Én az N970-es PB-nek nem is néztem utána, mem az én árkategóriám, csak a teljesítmény miatt hoztam szóba. Nem akartam ennyire felkavarni a topik eddigi témáját. Nem is szándékozom egy 36 ezerrel drágább géphez hasonlítani a kis asust. A felszereltségéhez mértenötényleh nem drága a PB gép, ahogy a kis i3-as tesója sem, de a kissebbik alternatívája lehet számomra az asusnak.
Tudom hogy a teljesítménynek ára van, de sajnos ahogy magamat ismerem lehet nem hagyna nyugodni a VGAban lévő tartalék, amit a proci limitál. -
Alexios
veterán
válasz
nagysandor88 #263 üzenetére
Egy évig volt PB notim, de ennél jobb anyagfelhasználású, igaz az kb 200k volt akkor, azzal semmi gondom nem volt, azon kívül, hogy a garanciaidő végénél ahol jön ki a meleg széttört a műanyag magától...
-
Tamarel
senior tag
Nem csak alapbeállításokról van szó...
Közel azonos hőmérsékleten kell legyen a kétfle proci, lévén minden más ugyanaz. Innentől kezdve az órajel emelés után is kb 1.5x teljesítményre számítok.Árban nem vészes a 170e érte. +36e-ért cserébe +2 mag, +2gb ram, bluetooth és 20+ ezres winfos. A hülyének is megéri.
[ Szerkesztve ]
-
nagysandor88
tag
Előre is köszi a kedvességed.
Ezzel tisztában vagyok hogy ki tudja váltani. De most nem ez a cél. Van egy asztalim. Elég combos középkategória (i5 2300@3,7 GHz 4GB RAM(+4 kölcsön) GTX460 1G... De ez most nem lényeg. Szal arra kell, hogy barátnőm tudjon netezni, filmezni, meg esetleg SIMS3-azni, ha én gémelek, meg eltudjam vinni lanpartyra (COD4, GRID, Supreme Commander 2, Company of heroes).
Amúgy a kis aceremen a Dirt 2 ultrán 1366x768-ban stabil 55 fps-t tudott egy picit húzott VGA-val (550/800==>650/1000)... A Dirt3-nak sincs nagyobb gépigénye. -
nagysandor88
tag
Köszönöm, ezt nem tudtam. Nekem is fontos a gari, és Asuséknál úgy hallottam, hogy még az akku is garis, nem úgy mint sz ACER-ekben.
Esetleg van tapasztalatod a mai PB gépekről? Csak mert érdekelne a minősége. A hűtése, annak vezérlése. Nekem nagyon fontos, hogy csendes legyen a gép legalább nyugalmi állapotban, vagy netnél. A HP-t egyrészt ezért is adtam el, mert fokozatmentes volt a hűtésének a szabályzása. (Bekapcsoltad, a venti el sem indult. Néha felpörgött. Tehát gyakorlatilag passzívaban ment, de mindig lállt a venti. Ez így szép és jó, de ha pl egy YT videót megnéztél, akkor elindult és többé nem tudott annyira lehűlni, hogy leálljon újra., de nem is egy konstans sebességgel ment, hanem kb 2-3 fokonként változott a fordulata, így egy ilyen 1-3 másodperces pulzáló hangja volt!!!
Na ez kiidegelt. probáltam WIN7-en belül állítani a hűtési házirendet, meg BIOS-ból(ott is volt opció, csak szart sem ért) meg alulfesz meg minden... Szóval nekem az is jó hűtésnek számít, hogy a halk konstans zajt ad ki... Bocs a sok OFFért
-
Kornel
veterán
válasz
nagysandor88 #258 üzenetére
Meglesem azt is, és írok eredményeket majd!
Dirt3 közepes és ahol nincs közepes lehetőség, ott magas beállításokkal átlag 32 fps.
Crysis2 high-on folyamatos. Feljebb nem próbáltam, így is fasza, egy ideje nem játszottam, nekem ez is újdonság mostDe amit ajánlok otthonra játékra a noti mellé, az egy wireless billentű+egér, és egy plazma tv
Egyébként szerintem ez a noti teljesen ki tud váltani egy asztali gépet átlag felhasználás mellett.
-
Alexios
veterán
válasz
nagysandor88 #258 üzenetére
A pb-vel arra vigyázz, hogy 1 év garancia van rá amit nem lehet kibővíteni, míg az asus-ra alapból kettő, és vehetsz hozzá garanciakiterjesztést a harmadik évre. Szerintem ez azért nem rossz.
-
nagysandor88
tag
Én ezzel nem azt mondtam, hogy abból a csoportból nézelődök. Én ezt néztem ki. szerintem elég korrekt áron van, csak nem sok infót találtam eddig róla. Én alapjába véve az intel nv párost favorizálom, de mint láthattad egy korábbi hozzászólásomban nem vetem meg az AMD-t. Ezért is fogott meg ez az ASUS, mert amikor először megláttam, még kb. 110.000 HUF volt. Most már sajnos eléggé felszökött az ára, és a kis tesót nehéz is beszerezni. Ezért is néztem egy kicsit körül. Engem nem riasztott el a sok driver gebasz sem. Majd kiderül mi lesz, ha végre megengedhetem magamnak a gép megvételét, hogy akkor mi lesz a piacon. Már ebben a hónapban meg akartam venni, de mindig valami közbejön...
Őszintén engem hajt a kíváncsiság, hogy milyen lehet ez a platform. Ezért is kacérkodok a gondolttal, hogy az i3 helyett ezt vegyem. Még használtan is hajlandó lennék megvenni, ha úgy olcsóbban kijövök. Egy Iponos kolléga árulja is, gondolom neki nem jött be... De sajna nem írt, hogy elvitték-e. Ha esetleg ennél a gépnél Lyukadok ki, akkor mindenképpen beszámolok a személyes tapasztalataimról., és hogy érzek-e különbséget a "régi" 3820TG-mhez (i5 430m, 4GB DDR3, HD5650m 1GB).
Bocs, hogy itt fárasztok mindenkit a hülyeségeimmel. Ha találok még hasznos infót, akkor írok. Köszi az eddigi tapasztalatokat, amiket itt összehoztatok.Szerk: Amúgy egyrészt ne 3Dmark 06 hanem legalább vantage-ben nézz eredményt, az jobban kezeli a több szálat. Valamint egy Dirt3 vagy 2 esetleg egy Battlefield BC2 vagy BF3; GTA4 vagy Crysis 2 jobban kihozza a procis különbségeket. Ezeknek már viszonylag fejlett a motorja, így több szálon szépen skálázódik. És ezt nem azért mondom, hogy azért ezt nézd, mert ez ilyen fétisem, csak én ezekkel is szeretnék majd játszani(a vantage kiételével)
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz
nagysandor88 #254 üzenetére
Ha alapbeállításokat nézel, akkor teljesen igazad van.
K53TA alapon 3dmak2006: 6681 pont
Viszont 2,5 Ghz-en 7590 pont.Összehasonlításul noteebookcheckről egy i7-es acer 6650-el
7182 pont!
Egy N970 se sokkal gyorsabb szerintem... Ráadásul a N970 45nm-es, tehát biztos nincs benne sok tartalék, azon felül biztos hogy "szorzózáras", nem úgy mint a legkisebb Llano APUTehát marad az alapórajel. Na mármost akkor ha maradsz ennél a masinánál, akkor spóroltál 20-25 ezer Ft-ot a 4 magos packard bell-hez képest, és nyertél +1 é garanciát, emellett nem kell félned, hogy leolvad a proci az alaplapról
-
Tamarel
senior tag
válasz
nagysandor88 #254 üzenetére
A notebookcheck.net mérései alapján 4mag 1400mhz-on kb 1.5x erősebb mint 2mag 1900mhz-on. Persze ott ami tud 4 magot terhelni, egy szálon 2300 vs 2500 -> alig kevesebb, két szálon nyilván erős bukta.
-
nagysandor88
tag
Itt van egy PH-s teszt is. Benne van a gép másik kb 10db társaságában. Érdemes megnézni mennyi tartalék van még a HD6550m-ben ha mondjuk egy Phenom II N970 mellé rakják. Így már nagyon elgondolkodom, hogy erősebb procival veszek gépet.
-
kacsuszka
aktív tag
de akkor kattintani nem kell az egymás mellett levő 2500 2500 ra?
és mennyire rizikós ez ha pl csak játékoknál akarom ezt használni?jah és ha elégvolt hogy kell kikapcsolni a procko huzást?
elég a kstatbol kilépni?reboot?[ Szerkesztve ]
-
kacsuszka
aktív tag
nem sok ez a fesz egy picit?
-
kacsuszka
aktív tag
aki felhuzta a prockot olyan 2.5 körülire adjon már egy k10stat képernyőképet h mik a beállítások pls!
köcce
-
Lacuss20
senior tag
Javaslom a VGA t ne tuningoljátok
meg kell vele elégedni,nem az tud keveset
hanem aproci 1,9 kicsi tkevés hozzá alapból 2,5ghz en tud mindent amit tudhat!
-
kisza25
félisten
nálam az a legújabb, hogy fagyogat a gép, most megy folyamatosan, hogy minden programot/frissítést letöltsek a rendszerhez és mikor békén hagyom egy idő után kikapcsol a kijelző és utána mikor megmozgatom az egeret visszakapcsol még látom, hogy mozog az egér és fagyi ezt most játszotta el harmadszor, minden alapon.
Stabilitás teszt játékok alatt semmi gond, valami szoftverre gyanakszom... -
Kornel
veterán
Na közbe megvan, és le is teszteltem:
3dmark2006: alapon minden 6828 pont. 600 ponttal jobb, mint a gyári driverral.
Mingyárt megnézem húzva is -
Alexios
veterán
Ti hogyan raktátok fel rá a 11.9-et? Én csak az Asus oldaláról letöltött drivert tudtam felrakni, amit az amd-ról töltöttem le, arra közli, hogy nem talál kártyát a gépben..
-
-
Kornel
veterán
2,5 GHz-en 6746 pont. Reálisak az eredmények? 2,5 Ghz-en 1,1 voltot állítottam be neki, többet nem nagyon akarok. Érdemes 2,6 esetleg 2,7 GHz-el próbálkozni, vagy már nem jelentene akkora pluszt?
GPU-Z alapon és húzva is max. 62 fokot mért GPU hőmérsékletnek, másik progi viszont 66 illetve húzva 67 fokot mért maximum. Tehát nem közös hőcsövön vannak, mint pl. a K50AB esetében? Vagy valamelyik rosszul mér? -
Kornel
veterán
3dmark2006 minden alapon, 6298 pont. Nem kevés egy kicsit?
Mingyárt megnézem húzva -
Lacuss20
senior tag
Szerintem azért van,mert vissza állítja automatikusan azt is mikor nincs nagyobbra szüksége ,de én AIDA64 el néztem terhelést alatt és egy régebbi kommentbe már megirtuk,hogy mennyi a max időzítése a gyári memóriának,és 667Mhz az tökéletes mert ezt kell 2x ezni sose fog 1333at írni,ténylegesnek hanem mellé tesz egy 2x jelölést.
-
Kornel
veterán
Én is egy Asus K53TA-SX029D notit használok egy hete.
Eddig az F1 2011-et és a DIRT 3-at próbáltam ki rajta. Mindkettő medium beállításokon elfutott, olyan 30 FPS volt az átlag. De ahogy néztem, tényleg meghálálják a 2,5 GHz-et a játékok.
A 6650-et nem lehet valami progival tuningolni? Volt egy K50AB-m, ott volt valami progi, amivel a 4570-et tudtam tuningolni, csak nem emlékszem már mi voltVagy itt nem lenne értelme, mivel a proci a szűk keresztmetszet?
-
kisza25
félisten
válasz
nagysandor88 #219 üzenetére
ezzel én is tisztában vagyok, már csak jó lenne egy olyan program ami rendesen kiírja a memória sebességet, mert jelenleg minden mást ír, de erős a gyanúm, hogy lassabban megy a rendszermemória a kelleténél sajnos
az időzítésre minden program 5-5-5-15-öt ír ami alapon rossz jel, mert 1333Mhz-en biztos nem megy a memória ilyen időzítés mellett, van ami 400Mhz-nek ,van ami 667Mhz-nek és van ami 1333Mhz-nel írja, ez így elég elég gyászos -
nagysandor88
tag
Még egy kis infó.
Az IPon van egy Llano teszt. Itt megvizsgálják, hogy hogy skálázódik a teljesítmény a memóriamodulok számától függően. Érdemes elolvasni, és ez alapján legalább egy 1 GB-s RAMot tenni a másik slot-ba.
-
kisza25
félisten
válasz
Lacuss20 #217 üzenetére
igen ám csak a dx11-et ismeri tehát azokat a plusz effekteket is kiszámolja amit egy dx9/dx10 es kártya nem, tehát szebb lesz a játék, de gyorsabb biztos nem
tehát, ha pl xp alatt futtatnád a játékot tutira még több FPS-t kapnál, mert ott dx9-ben futna,
amúgy meg, ha a válasz gombra kattintasz akkor azt is tudjuk kinek írsz[ Szerkesztve ]
-
Lacuss20
senior tag
Nem hülyeség,a kártya gyártói adatok szerint DX' 11es tehát alapból ezt támogatja.
(Alien VS predator 2010) es verziója ezen fut és nagyon szépen megy a játék. -
Pumika1975
senior tag
válasz
Csabi900425 #215 üzenetére
nekem akkor szokott ilyet csinálni mikor vált a videókártyák között. tedd fel a 11.9 -es drivert.
-
Csabi900425
csendes tag
Sziasztok!!
Egy kis segítséget szeretnék kérdni tőletek, tegnap vettem ezt a K53TA-S029D
típusú gépet, felraktam ma szépen a windowst, pár óra szenvedés után az ati drivert is de valami nem stimmel vele...időnként megáll minden, elsötétedik a képernyő, majd visszajön ezzel az üzenettel:
[img]http://prohardver.hu/dl/upc/2011-10/15/292372_vf3lynte0kb4f0sg_error.jpgReggel óta ezzel szenvedek, az eszközkezelőben a AMD Radeon 6600M and 6700M series
AMD Radeon HD 6480G ezeket látja amióta felraktam a catalisytet,
rengeteg szenvedés árán bírtam csak a 11.8as drivert felszenvedniKérlek segítsetek!
Köszi előre is[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz
Pumika1975 #212 üzenetére
coretemp CPU, GPU-Z (0.5.4) GPU,aida64 1.85 mindkettőt mutatja, mint írtam dx10 alatt azonos beállításoknál rosszabb FPS az lehet amiatt is, hogy a VGA nem erőlködött annyira és még nagyobb lett a CPU limit ami alacsonyabb FPS értékhez vezetett, mivel a gépben az a gyengébb láncszem
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz
Pumika1975 #210 üzenetére
hát ez még igaz is lehet, de itt nem jött be, lehet dx10alatt még CPU limitesebb lett a játék, mert 23FPS fölé nem ment és 17-18-lett az átlag,
DX9-re visszarakva 2,5Ghz-re húzott procival 25-35FPS-re nőtt a sebesség,
nekem alapon 70fokig melegedett játék alatt, húzva 73fokig, nem tudom mások milyen hőmérsékleteket mértek, de mintha alacsonyabb hőfokokat olvastam volna itt a fórumban -
kisza25
félisten
válasz
Pumika1975 #208 üzenetére
szerintem nem is lesz rá szükség, én 2,5ghz fölé sem fogok menni szerintem,
most nyomtam egy kis AVATART 1366x768 dx9 minde high min22 max40 átlag 26FPS
proci alapon, ehhez nem is kell húzni, mindjárt meglesem dx10-ben is, hátha ott még jobban muzsikál,
CPU 2,5Ghz-en szerintem már azért kiszolgálja ezt a vga-t, nekem asztaliban volt athlon II 2,7Ghz HD4670 az körülbelül ez a felállás, itt több a számoló egység, de alacsonyabb az órajel, ahova 2,5Ghz-en kevés oda nem lesz elég 3Ghz-en sem, mert ott egy 3.mag kellene, pl. GTA4 -
kisza25
félisten
válasz
Pumika1975 #206 üzenetére
ez így elég megtévesztő, mert nem hinném, hogy a húzott eredményt kellene csak így belinkelni, amúgy jó kis program ez a k10stat kipróbáltam NFS SHIFT 1.02patch cpu alapon 25-30 FPS 1366x768 minden medium, cpu 2,5Ghz-en 35-45FPS az azért nem gyenge különbség
a 2,5 Ghz-hez én hagytam alapon a feszt (1,1625V nálam) a turbóhoz viszont nálam 1,4125V van megadva ezt sokallom nálatok is ennyi?
ha igen akkor gondolom az marad a 3Ghz turbóhoz, vagy? -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
nagysandor88 #203 üzenetére
ezt a driver dolgot, majd kipróbálom, igen ebben a gépben a proci a limitáló tényező ez biztos, egyenlőre még nem néztem tuningot, még csak ismerkedek a géppel, de nekem is van viszonyítási alapom, vga limites beállításokra kell törekedni és így elég szépen futnak a játékok, csak ehhez sokat kell kísérletezni többet, mintha vga limit lenne,
-
nagysandor88
tag
válasz
nagysandor88 #202 üzenetére
Még egy apróság. Elvile nem csak as ASUS féle driverrel kell mennie. Eddig két olyan gépem volt ami váltható grafikus rendszerrel volt felszerelve. Mindegyik ment a csipgyártó okdalán megtalálható tök átlag dricerrel. Az első egy ACER TinelineX 3820TG i5 HD5650. Neki kellet egy gyári intel driver meg egy AMD driver. Ha megvolt Asztal, jobbklikk, váltható grafikus alrendszer és lehetett kapcsolgatni, vagy a driver megfelelő pontja alatt. A másuj gép egy HP dv6-is volt HD4200 + HD5470 + P320-as AMD proci. Itt is AMD-től szedett driverrel ment a dolog. A metódus hasonló volt mint az ACER esetében. Amikor a diszkrét(erősebb) VGA-t lekapcsoltam és indítottam egy GPU-z t akkor az alsó legörgethetö sávban már csak a kis vga szerepelt. Ez annyit jelent, hogy a hardvert totál áramtalanítutta a rendszer.
És még valami a P320(2.1 GHz) néhol még sajnos az 5470-nek (80 számolóegység 64bit GDDR3) is kevés volt. Pl Szupreme commander 2 alatt a gpu max grafon 1366x768-ban 75-80% on pörgött a proci meg folyamatos százon... Szóval tuning nélkül csodát nem érdemes várni. De néha még úgy se. Akinek a Crysis 2 valamint a GTA4 nem megy rendesen, az nézzen a proci környékére, ott lesz a baj. Az 5650 csak 400 szàmolós, de az i5 mellett vitte az említett játékokat, de még ott is procilimitesen. -
nagysandor88
tag
Na srácok. Olvasgattam ezt a fórumot ezerrel, mert a 28 vagy 29-es számú drágaság a kiszemelt, de sajnos valami mindig közbejön...
De amiért ismét itt vagyok az a crossfire problémásoknak "segítség". Sajnos csak olyan formában, hogy ne fáradjanak ez soha nem fog menni... [link]
Mivel mint az alábbi linken jól lehet látni, hogy az A4 APU-s gépek nem támogatják ezt a VGA-t Dual Graphics módban. Az AMD gondolom úgy látta, hogy egy ilyen erejű CPU nem tudna kiszolgálni ezt a grfikus hardvert.
Ettől függetlenül nagyon f@sza kis, gépezet. Továbbra is ez a vágyam, de Daul helyett csak egy hagyományos Switchable Graphics-vel be kell érnünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nem nőtt a Windows 11 hardverigénye
- Bestbuy játékok
- Leleplezte az új Radeon generációt az AMD
- 10x-es zoomkamerát visz a Realme Barcelonába ultravalónak
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A) Éjfekete-1 év garancia
- HP Victus 16.1 Ryzen 7 8845 HS RTX 4050 16 GB 512 GB
- Thin GF63 12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- X1 Carbon 10th 27% ÁFA 14" FHD+ IPS érintő i7-1270P 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- TUF Dash F15 FX516PE 15.6" FHD IPS i5-11300H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe ,magyar vbill gar