Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
eladogeppc #498 üzenetére
azt tudtad, hogy mindkét elnevezésed ua. jelenti
miért adsz az egyik beállításnál több feszt 2,5Ghz-hez, mint a másiknál -
Pocok256
veterán
Hát ha tényleg 1,6 on használja elképzelhető hogy tényleg elfüstölt
Bár érdekes anomália ütötte egyszer fel a fejét nálam a turbo core megkergült és nem 3 Ghz re húzta az egyik magot hanem 5,2 Ghz re
Csak lestem, hogy ez meg mi ?
Bár szerintem csak elírás volt a k10statba (1-2 másodpercig így mutatta )
-
Pocok256
veterán
Valaki okost kérdeznék, hogy Crysis bugom lehetséges lenne e attól, hogy túlmelegszik egyik alkatrész és amiat lassul be a játék, mert ha pl, kikapcsolom a motion blurt akkor kb 1-2 óra játék után jelentkezik csak a hiba. Csak az a érdekes, hogy kilépés után bármi más játékkal játszok sőt ha csak taskot váltok nem zárom be az alkalmazást és úgy kezdek el játszani más játékkal akkor is tökéletesen megy csak a crysisnak kell egy újraindítás hogy újra jó legyen :/
-
Pocok256
veterán
válasz
eladogeppc #493 üzenetére
Az rettentően sok feszkó ilyen rengeteget ne adj neki vagy elfüstöl...
Nézd meg ezt a beállítást amit én csináltam és kb így próbáld beállítani. [Klikk] 2,9 Ghz es turbót is simán viszi gond nélkül ugyanezeken a feszeken 2,6 Ghz es órajelen is ment és 3 Ghz es turbón is gond nélkül üzemelt. Csak a biztonság kedvéért vettem vissza.
-
kisza25
félisten
válasz
eladogeppc #493 üzenetére
az ugye 1,1625V akart lenni?és csak elírtad azt az 1,625V-t, mert azt azonnal vedd vissza, mert kinyírod a procit
[ Szerkesztve ]
-
eladogeppc
veterán
Jó reggelt mindenkinek !!
Újabb driver !!
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=2801
Megy ez az ATI-nak. Nem tudom miért fikázzák.
Nagyon nem bántam meg a GT540M videokarim lecserélését.
Már a Resident Evil Benchmarkban is jobban teljesít ez a 6650M mint a GT540M.Egyszerűen ez egy szuper masina !!
Csak le ne égjen a sok tuningtól
Nekem 2.5Ghz 1.625 ön stabil.
2.9 Turbónál az Explorerben csíkok jelentek meg, mintha KH-s lett volna a kijelző.Úgyhogy 2.5 P0-nál 1.625 és stabil.
-
kisza25
félisten
-
aclandiae
senior tag
Üdv,
játszik valaki ezen a laposon a WoW-al?
-
Pocok256
veterán
Van egy érdekes hibám ami valószínűleg valamilyen driver hiba. Crysis 20 -30 perc játék után leesik 2 fps re és úgy marad. Monitoroztam a hiba jelenséget biztos, hogy nem hardveres hiba mert már az első 10 percben itt is felveszi a hőmérsékletét mind a cpu mind a gpu szokásos 65 fok a gpu 68 fokon tanyázik. Mikor "kimerevedik" a kép akkor is ugyanilyen hőfokon van csak 2 fps t szolgáltat, nem tudom mi lehet a hiba de igencsak bosszantó :/ A másik így 2,5 Ghz re húzva pl crysisnál is még mindig cpu limites mert 92% os terheltség fölé soha nem megy a gpu szóval a cpu fogja még mindig vissza. Jó tudni, hogy van tartalék
-
Hatvan9
senior tag
válasz
Hurkaleves #480 üzenetére
fix 512
-
Hurkaleves
őstag
a bios-ban lehet állítani, hogy az igp mennyi ramot csípjen le a közösből? vagy fix 512?
-
Pocok256
veterán
2,6ghz en lehet üzemeltetni biztonságosan alap órajelen. A turbót nyugodtan lehet 3ghz re is állítani simán megy úgy is. Nem törekszem a maximumra ezért én most így használom.
Fél óra terhelés mellett max 65 fokra melegedett. Bár erre a hőmérsékletre kb 10 perc alatt beállt. Majd kb 1 perc alatt vissza hűlt 40 fokra.
-
Lacuss20
senior tag
Amúgy 1x már meg írtam ,hog y A3300 as procinak mik a reál korlátjai tesztelve nem csak légből .
-
kisza25
félisten
válasz
Pocok256 #472 üzenetére
ha mindent bele írtam volna akkor nem olvassák végig, mert túl hosszú, így is az első oldalt jelenleg 2x annyian nézték meg, mint az utolsót
amúgy köszi
ja és én nem találtam benne rendszerrel induló autómatikus részt, de én amúgy is csak játékok előtt tolom fel az órajelet,
adam014: nekem egyedül a szellőzőnél kezd egy idő után melegedni, bár a legtöbbet még 1órát játszottam 1játékkal egyhuzamban, K50AB után ez max tőgy meleg[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
Amúgy ez az ice cool mekkora kamu, elkezdtem crysisozni és azért a langyosnál már melegebb volt a bal tenyerem alatt...
-
Pocok256
veterán
Na egy tippet már adhatsz is hogy kell beállítani a k10 statba, hogy állandóak legyenek az értékek és ne kelljen minden gép újra indításnál elindítani a progit és újra alkalmazásra kattintani ?
Amúgy az írásod tényleg nagyon jó lett gratt hozzá igényes és tömör bár egy kics felhasználói élményt még belefűztem volna
-
kisza25
félisten
válasz
Hurkaleves #470 üzenetére
köszi, még így is hosszabb lett, mint eredetileg akartam, de próbáltam besűríteni a lényeget
1-2hónap használat után meg lehet róla írni egy tippek trükkök cikket is -
kisza25
félisten
válasz
Hurkaleves #464 üzenetére
korábban linkeltem egy tesztet (videó) ott 2,3Ghz-en járatják mind a négy magot,
a turbónak inkább a több magosnál van jelentősége ott mehet 3-2-1 mag gyorsabban, de 2magot ma már minden használ, azért nem látni 2,5Ghz-en 1maggal -
Hurkaleves
őstag
érdekes dolog ez... hát ahogy a cikkbe is is írták az amd már csak azért rakta bele, hogy valami legyen... hamár intelnél is van.
ahogy már említettem a nagytesóval szemezgetek A6-3400M és azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mi lenne a megfelelő beállítás a procinak órajelben. a játék fontos!
én úgy gondoltam, hogy P0-ba 2.0-2.2Ghz-et kéne megcélozni turbóba meg 2.6Ghz-et.
mit szóltok? bírná? -
Alexios
veterán
válasz
Hurkaleves #460 üzenetére
Ha van rá lehetősége felemeli. Ha nincs akkor vagy 1 magot, vagy nem kapcsol be. De semmiképp sem azt jelenti, hogy akármilyen terhelés alatt megy folyamatosan.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz
én néztem aida64 stabiliti teszt alatt coretemp-el és néha pár másodpercre felvált, hol egy hol 2maggal, ennek a turbónak akkor van nagyobb jelentősége, ha több mag van, mert 2magot már szinte minden használ és szerintem egy magot használna csak folyamatos 2,5Ghz-en
[ Szerkesztve ]
-
Hatvan9
senior tag
válasz
Szerintem 1 magot tol fel amikor nem használja minkét magot.
[ Szerkesztve ]
-
Hurkaleves
őstag
most akkor ez a turbó lós.zar mikor kapcsol be?? mire jó akkor egyáltalán ha játéknál sem vált föl? és ha fölvált akkor mind2 magot tolja? thx.
-
kisza25
félisten
válasz
Pocok256 #454 üzenetére
a cikkem megjelent:
ASUS K53TA-SX029D Llano alapokon én is profilokat használok, csak játéknál rakom át 2,5Ghz-re,
de most még asztali gépet nyüstölöm, a notit arra vettem, hogy Ausztriába viszem magammal melóhoz -
-
Pocok256
veterán
Na ha majd megjelenik a cikked akkor kitapasztalom a gépet, de ahogy eddig néztem netezni meg egyéb felhasználásra a 800 mhz es állás bőven elég
Ha játszok akkor meg átdobom performance ra és akkor megkapom a 2,5 ghz et
Szóval profilokkal windowsba is igen komoly energia megtakarításokat lehet elérni.
(kezdem szeretni ezt a gépet) -
kisza25
félisten
nem is néztem feljebb, mert asztaliban egy Athlon II 2,7Ghz en elég volt egyHD5670-hez,
meg már 73fok volt így is, nagyobb teljesítményt akartam nem kinyírni a zsír új gépet
én csak játékokkal teszteltem, mert volt olyan asztalinál, hogy prime+linx órák után sem dobott hibát játéknál meg kilépett, vagy kék halált dobott[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
válasz
Pocok256 #427 üzenetére
"a linux es az ati regota nem a kozos egyutt mukodes minta peldaja es ha ehez hozza adjuk, a hardver viszonylag uj akkor csodalkoznek nagyon ha barmit is felismerne"
Az ati driver környékén tényleg vannak érdekességek, legjobb egy adott distro-ra szabott/fordított csomagot használni, akkor sima ügy. Csak ezzel veszi vissza az órajelet, viszont váltás/kikapcsolás ügyben nincs tapasztalatom.
A hardver újdonságára: videókártya kipipálva, proci állapotaival meglepődnék ha gond lenne (a következő generáció párba lévő magjaival biztos lesz érdekesség). Déli híd kérdés, de anélkül meg úgyse települ.
Ha más nem hétvégén kiderül. -
Alexios
veterán
válasz
Pocok256 #444 üzenetére
Jajj de nem
Az az 1,4v nem folyamatos használatra van, hanem nagyon speckó esetekre kb(najó annyira azért nem nagyon). Tehát az, hogy ha te beraknád 1,4-et a p0 state-be és beállítod arra mopndjuk a 2,5ghz-et az nagy valószínűség szerint már túllépi a 35w tdp-t, míg ha a proci magától állítja a b0-ba magát akkor nem.
-
Alexios
veterán
válasz
Pocok256 #441 üzenetére
Nem. Nem mindegy, hogy hogyan van terhelve a proci egyáltalán, milyen programokkal, tök másképp reagál mondjuk egy memóriaintenzív cuccra, mint valami olyanhoz ami lebegőpontos számítást erőlteti, stb. A lényeg az, hogy az hogy terheli nem jelenti azt, hogy ugyanannyit fogyasztana alatta. Ha nem használja a beépített gpu-t akkor ugyan megkapja a cpu azt a fogyaztási részt, de ettől még nem biztos, hogy ez elég neki(ugyanis a turbo core-nak fix a feszültsége, az 1,4 esetemben, amivel meg többet eszik valószínűleg mint az alatta levő 1,16-al)
Hatvan9: Nekem alapból 1,075 azt hiszem. Mindenkinek változó attól függően, hogy sikerült kiválogatniuk a procikat, de mindegyik benne van egy tartományban. Tehát ha megemeled három századdal nem fog történni semmi, ez még simán benne van a gyártási szórásban.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz
Pocok256 #439 üzenetére
Nem értem mit nem értesz
1,16<1,4 Az 1,4 meg a b0 alapfesze nálam, azt nem én állítottam be.
Amúgy igen, a turbó elvileg akkor lép életbe(mondjuk szerintem most már életbe se lép így), ha adottak a feltételek, tehát ha úgy tud menni 2,5ghz-en, hogy szükség van a teljesítményre ugyan de nem lépi át a 35w fogyasztási határt, míg p0-ban mindig tud menni, ez a turbó nélküli legmagasabb órajel, ezt veszi fel mindig terhelés alatt.[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz
Pocok256 #437 üzenetére
Mert nem 1,6ot hanem 1,16-ot adok
Amúgy a b0 az a turbó, az meg ugye nem megy állandóan, szóval az hogy néha kibírja hogy 1,4en menjen nem azt jelenti, hogy járatnám is annyi a procimat non stop
Hatvan9: Ez többeknek is alapfesz, nekem 2400 környékén még jó volt vele, 2500nál kékhalálozott, épp egy picit adtam csak rá
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz
eladogeppc #429 üzenetére
Na kipróbáltam neked a crysis-t, 2,5-ön 11.8-as driverrel tökéletesen megy high-on.
-
Alexios
veterán
-
kacsuszka
aktív tag
hi
felraktam a 11.10es beta drivert és nekem most már a cod black ops a 6650-sel nem jön be vagyis csak fekete minden.
bármi más játék jól futmár ujra is raktam a cod-ot
esetleg vmi ötlet?
-
Pocok256
veterán
válasz
eladogeppc #429 üzenetére
na igen..
Bar az is igaz jatszani kutya sem jatszik linux alattLinux fejleszteni jo. Oda meg elwg a kis gpu.Csak a flash ne lenne ilyen gany linux alatt
Na meg az energia menedzsment lehet meg erdekes linux alatt.[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
még egy kérdésem van nálatok eszközkezelőben egy radeon 6480g t és egy 6750m et ismer fel ? ha nem akkor nálam mi lehet a bibi ?
-
kisza25
félisten
válasz
Pocok256 #411 üzenetére
nekem 40-60% teker ennél a videónál, de most megy egy letöltés is közben(26% volt az alap terhelés ez levonandó 24-36%), ezek a youtoube flash-ek ennyire optimalizálatlanok, sajnos
de a lényeg, hogy nem akad
joiner007: gondoltam, ha veszel csak fullHD-t és lehetőleg led-est és smartot, akkor egy darabig megint elleszel vele[ Szerkesztve ]
-
joiner007
aktív tag
már elég rég vettem, akkor ez volt a max plazmában, és még most is gyakran így árulják. De egyébként gondolkozok hogy lecserélem. Előtte LCD-m volt de ott meg a fekete hiányzott.
eladogeppc
alap minden, nem frissíttettem még, de ha azt mondod romlik a minőség nem is fogok. Gamer van
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
Valaki youtube on megnézne egy full hd videot hogy nektek is 70 os procit eszik :/
Vagy nálatok megy a beépitett flash gyorsítás vagyis, hogy a gpu leveszi a terhet ilyen esetben a cpu rol ?
-
joiner007
aktív tag
válasz
eladogeppc #407 üzenetére
proci húzva, legújabb beta driver 1366x768 gamer felett egyel, (nem ugrik be a neve) teljesen jól fut
kisza25
nem, max ennyit bír a tv
de 3 méterről amúgy sem látszik pixel[ Szerkesztve ]
-
Hatvan9
senior tag
válasz
eladogeppc #407 üzenetére
11.10 -es driverrel 2,5GHz -n natív felbontáson szépen megy.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz
eladogeppc #399 üzenetére
A képátló teljesen irreveláns a játékok teljesítményének szempontjából, ha fullhd akkor meg max picit lejjebb veszi a beállításokat high-ról.
-
joiner007
aktív tag
válasz
eladogeppc #402 üzenetére
Crysis 2, F1 2011
-
kisza25
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nem nőtt a Windows 11 hardverigénye
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Hálózati / IP kamera
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A) Éjfekete-1 év garancia
- HP Victus 16.1 Ryzen 7 8845 HS RTX 4050 16 GB 512 GB
- Thin GF63 12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- X1 Carbon 10th 27% ÁFA 14" FHD+ IPS érintő i7-1270P 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- TUF Dash F15 FX516PE 15.6" FHD IPS i5-11300H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe ,magyar vbill gar
- ANIME MATRIX Moonlight White Asus ROG Zephyrus G14 Gamer laptop GA402RK
- Acer Aspire 7 Intel Core i5-7300HQ 16GB DDR4 GTX 1050 Ti 4GB Windows 11 gamer laptop
- Macbook Pro 2019, 16", i7, 32GB RAM, 512 SSD
- Macbook Pro 13.3 2019
- Lenovo Thinkpad E14 G1 I3-10110U/8 GB/256 NVMe /14" FULL HD garanciás laptop eladó