- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeeJay
csendes tag
akkor úgy volt a gép, hogy a ramokar 1333 ra tettem és utána húztam az fsb-t 230 ra de ez a probléma jelentkezett. most minden vissza ment az eredetibe. viszont most a mem-et felraktam 1600-ra és az fsb-t nem piszkáltam így jónak tűnik. akkor viszont ha az fsb-t hízom akkor mihez kell pontos feszt beállítani? plusz egy kérdés ezeken a ramokon 7-7-7 időzítés van amit gyárin visz is de ahogy emelem a mhz eltűnik és pl 1600mhz nél 11-11-11 lett vissza tudom venni 7-7-7-re. vagy ezt nem bírják a ramok, mert e mait vettem ezeket.
-
BeeJay
csendes tag
Köszi!
még egy kérdésem lenne bár ez nem feltétlen ebbe a topicba vág de mostani config-om ASUS Crosshair III AMD 965 BE OCZ3P16004GK. a cpu vdda a biosban 1,77v az lcd poster és a pc probe is 2,49v- nek írja és már egyszer túlfesz jelzés is érkezett a probe-től akkor 64,4v írt ki majd egy másodperc múlva visszament. a biosban a minden auto-n van. -
Tidus
addikt
3GB (3x1024MB) T/C Kit PN - OCZ3P1600LV3GK
4GB (2x2048MB) D/C Kit PN - OCZ3P1600LV4GK
Azt hiszem ebből látod a külömbséget. Mindenképpen én a másodikat ajánlom, és az OCZ-ket ismerve Asus lapban nem lessz vele gondod.Én 4GB (2x2048MB) D/C Kit PN - OCZ3RPR16004GK-t használtam, M4A79T Deluxe, és Crosshair alaplapon, gond nélkül.
-
BeeJay
csendes tag
Hello!
akinek van ilyen lapja attól kérdezném, hogy egy OCZ3P1600LV4GK jó választás bele csak mert a memory support ezt a példányt csak OCZ3P1600LV3GK-val írja? -
Oliverda
félisten
válasz
Overlocker #43 üzenetére
SLI tesztet is csinálsz?
-
Overlocker
veterán
Holnap már remélem tesztelhetek egy ilyen gyöngyszemet!
-
luise178
tag
szasztok!
nekem is tetszik ez az alaplap, csak nem értem, hogyha annyira jó, ahogy hisszük, akkor mért nem használják olyan sokan. nézegettem a futuremark.com-on, a beküldött 3dmark teszteket, és nemsok beküldő használja/használta.
szerintetek mért van ez?
-
Oliverda
félisten
Csak nem te írtad hozzá a driver-t hogy ennyire magadra vetted?
"De azt hiszem az inteles R.o.G. és Rampage topikban már eligazítottak egyszer, ezügyben."
Szerintem ezt is csak álmodtad.
"Részemről erről ennyi, és vége..."
Ezt hanyadjára is írod?
Amúgy az utasítgatásaidat lehetőleg tartsd meg magadnak és a közvetlen környezetednek. Majd ha moderátor leszel akkor utasítgathatsz de addig jobb ha visszaveszel egy kicsit.
-
Tidus
addikt
A jó, és a sz@r minősítést tartsd meg a magánéletedre...
Téged amúgy sem szidott volna senki, nagyúrka.
Menjél a C3 steppingbe keverni, most az a menő, ebben a topikban R.o.G. tulajoknak osztanak lapot, de te ehhez nem érsz fel. De azt hiszem az inteles R.o.G. és Rampage topikban már eligazítottak egyszer, ezügyben.
Részemről erről ennyi, és vége... -
Oliverda
félisten
Azt tudtam hogy komoly problémáid vannak a szövegértelmezéssel de hogy már olvasni sem tudsz az újdonság.
Láttad egyáltalán hogy mire reagáltam? Mert nem hiszem...
Na jó segítek:
"A hátlapi takarólemezen van (azt hiszem az összes Asus lapon mondjuk...) ez a szivacs. Arra lennék kíváncsi, hogy ez mi célt szolgál, mert emiatt nagyon-nagyon, de tényleg nagyon nehéz felcsavarozni a lapot, egyet nem is sikerült becsavarozni. Leszedhető ez anélkül, hogy bármi baj lenne?"
Tudod? Hátlapi takarólemez. Így néz ki:
Ugyanis erről kérdeztek fent.
"Mivel biztos vagyok benne, hogy Crosshair lapot nem tapogattál SLI-ben,"
Hogy a picsába jön ide az SLI?
Szerintem te lázas lehetsz....félrebeszélsz...
-
Tidus
addikt
Mi van nagy úr, miről beszélsz?
Nálam konkrétan 9800 GTX ment átmenetileg, amíg nem szereztem be a jelenlegit, SLI-ben.
Nagyotmondóska, milyen szivacsokról beszélsz, olyan dologról pedig ne mondjál konkrétumot amit még nem is láttál.
Mivel biztos vagyok benne, hogy Crosshair lapot nem tapogattál SLI-ben, ezért maradjál az MSI-nél. Egyébbként te is azok az emberek közé tartozol akik nem hiszik el azt, amit nem linkelnek be a P.H.-ra.
Részemről ennyi, véglegesen...! -
Oliverda
félisten
válasz
Cthulhu Dawn #30 üzenetére
Az azt szolgálja hogy ne legyen rés a csatlakozóknál. Amúgy lehet hogy nincs rendesen bepattintva a lemez és azért nem tudod becsavarozni. Simán el kellene hogy férjen tőle az alaplap.
-
Cthulhu Dawn
őstag
A hátlapi takarólemezen van (azt hiszem az összes Asus lapon mondjuk...) ez a szivacs. Arra lennék kíváncsi, hogy ez mi célt szolgál, mert emiatt nagyon-nagyon, de tényleg nagyon nehéz felcsavarozni a lapot, egyet nem is sikerült becsavarozni. Leszedhető ez anélkül, hogy bármi baj lenne?
-
Klarsa
tag
Valaki meg tudná mondani, hogy ebbe az alaplapba lehet-e rakni két geforcot?
Mert majd valamikor vennék egy dx11-est a GTX260 mellé.
A lap tényleg csak az ati crossfirét támogatja?
Ha Geforce SLI-t csinálok akkor tönkremehet a lapom? -
repicki
csendes tag
válasz
Antibazsi #24 üzenetére
Sziasztok.
Tudja valaki,h CSX ramokkat mennyire szereti az alaplap? Ilyen ramokat használok most és ez lesz az első amd-s alaplapom így semmi tapasztalatom nincs erről az oldalról. Örülnék ha a ramokat nem kellene cserélni,mert a mostani lapban igen jól teljesítenek.Hale!Nekem is ilyen deszkám van!
Nálam tökéletesen üzemelnek a ramok még 1800MHz-n is 9-9-9-24 idővel
és 1.77v-nhttp://www.csx-memory.com/?site=show_info&group_id=52&article_id=632
-
Antibazsi
aktív tag
Sziasztok.
Tudja valaki,h CSX ramokkat mennyire szereti az alaplap? Ilyen ramokat használok most és ez lesz az első amd-s alaplapom így semmi tapasztalatom nincs erről az oldalról. Örülnék ha a ramokat nem kellene cserélni,mert a mostani lapban igen jól teljesítenek. -
audi100td
nagyúr
válasz
yakuza.tora #21 üzenetére
Nincs mit.
Mugen2-vel nem lesz gond, nekem is CM690-ben csücsül, csak mintha jobban hűtött volna, amikor oldalról szívta a levegőt, ugyebár alatta izzik a vga és most onnan kapja a "friss" levegőt. Viszont rádobok majd az oldalára is egy 12-es "slim" ventit, az még elfér a Dominatorok mellett.
Mushkin-t nem vennék, szerintem nem egy nagy durranás, csak jól néz ki, illetve ez még nem Low Voltage változat, szóval már kissé elavult.
1600/CL8-as Corsair Dominator talán a legjobb, ezt kifejezetten AM3-hoz szánták, de mostanában nem könnyű beszerezni és az ára is szépen felment.
G.Skill Ripjaws eredetileg i5-höz lett tervezve, de gond nélkül használható AM3 rendszerben is, legalábbis az 1600/CL7-es nekem ment rendesen M4A79T Deluxe-ben.
Időzítést/feszt csak be kell lőni a gyári értékek szerint, mehetnek nyugodtan 1T-ben.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
audi100td #20 üzenetére
Köszi a segítséget!
A külföldi fórumokon is láttam egy két konfigot, amiben a Crosshair és a Ph II 965 a linkelt rammal szaladgál. Kicsit fura, mert ugye az adatlapjánál csak inteles deszák vannak felsorolva... [link]
Nem mellesleg még ezt a Mushkint is ajánlották hozzá: [link]
A ram időzítéseknél mire kell figyelni?
A Mugen2 tényleg egy böszme állat, de CollerMaster 690-es házat fogok venni, így asszem nem lesz gont, hogy a ventiket el kell forgatni. A táp alulra kerül, és hátul, ill. felül szívó ventik is segítik majd a bordát.
-
audi100td
nagyúr
Ez a lap DDR3-as, így nem tudsz belerakni a DDR2-t...
yakuza.tora: Pl. Corsair Dominator-t, G.Skill Ripjaws-t szereti, de Mugen 2-vel csak akkor férsz el, ha a ventiket nem oldalra rakod. Egyébként most vettem észre, hogy az M4A79T Deluxe-hoz adnak hosszabb CF hidat, így nem probléma a x16-os slot-ok közti távolság.
-
garage
csendes tag
sziasztok!
most rendeltem nemreg egy ilyen alaplapot es az erdekelne h a ddr2-es ramokkal vajon kompatibilis-e a lapka. olvasgattam talaltam ezt is aztis. az a baj h olyat is olvastam, h igen es olyat is, h nem. namarmost amikor megjon jo lenne ha lenne ram amivel mukodik is.
4*1 gigas ddr2-es ramok vannak a regi vasban es ezeket szeretnem atrakni az ujba is.elore is koszi
-
yakuza.tora
addikt
Üdv mindenkinek!
Egy ilyen deszka vásárlásán töröm a fejemet, és a következő kérdéseim lennének:1, - milyen ramot szeret ez a deszka? (Phenom II 965 BE procival menne)
2, - a Scythe Mugen2 procihűtő elfér a ramok felett?Köszi a segítséget!
-
Tidus
addikt
válasz
audi100td #14 üzenetére
A platinumokat próbáltam én is kölcsönbe, de nem mentem velük semmire,csak 1333 MHz-n mentek autó beállításon, bármilyen más piszkálás esetén kék halál, aztán helyi számtek boltos barátomat is rábeszéltem próbáljunk ki egy M4A79T Deluxe lapot az említett Platinumokkal, szintén csak alapon 1066-on mentek, de szerintem azért nem vitte az 1333-at mert alap bios volt rajta.
De a platinumok nem jöttek be, a Reaperekkel ezeket az értékeket értem el:
Alap stabil volt 1600mhz 6-6-6-18 1.9V
Blend stabil volt az 1600mhz 7-6-6-18 1.9V
Bencsmárk stabil az 1600mhz 6-5-5-15 1.9V
Itt alap alatt 7-7-7-16 1.8V-on 1066mhz körül beton stabilan.
Egyébbként azt még nem tudom hogy az AM3 Asus lapok szeretik a Reapereket, v. a Phenomok. Mert AM2+-ban is Reapereket használtam, itt is beválltak! -
audi100td
nagyúr
OCZ Platinum+AM3 kombóról eddig csak rosszat hallottam. De látom neked Reaper van, akkor ezek szerint azt szereti. OCZ-vel is igazából az a probléma, hogy több féle chip-eket használnak és nem tudni előre, hogy milyet fogsz ki.
Pl. nemrég vettem 2x2GB DDR2 1066-os Blade-et, 30MHz-et nem lehetett rajta húzni, közben meg mindenki dicsérte, hogy milyen jól bírja a tuningot, eleinte biztos jobbakat pakoltak rá.
-
audi100td
nagyúr
De DDR3-ból nem igazán
, kivéve talán az AMD Editon-t.
Phenom II mellé nekem 2GB Samsung modul elég jól bevált, szépen bírja a tuningot.
Gyárilag 1333/CL9, 1333/CL6-7-7-18 illetve 1600/CL8 1,75-1,8V mellett nem okoz neki gondot.Ma érkezik 2x2GB Micron chip-es Crucial, hasonló paraméterekkel, remélem az is ilyen szépen megy majd.
-
udi24
tag
Sziasztok!
a ramos topikból átküldtek ide .remélem itt választ kapok a kérdéseimre!
kén a segítségetek ...
milyen ramot ajánlotok ..crosshair III formula asus,phenom II 955 x4,hd 4890 cf hez ..
válaszokat előre is köszönöm! -
Cintula
csendes tag
Ja, bocsi, azt hittem, vmi új számítógépes szleng, amit még nem ismerek
.
Szóval nekem is halkabb, mint a régi, de még nemtom, hogy ez a hangkártya hibája-e, mert:
az adataimban szereplő konfighoz tartozik még egy Samsung 2494HS monitor,amin van HDMI csatlakozó is, meg a videokarimon is, így amikor meglett a mostani konfig, rögtön HDMI-HDMI kábellel kötöttem össze őket. csak ezzel az volt a gond, hogy a Supreme FX-be dugott hangfalam nem szólt, hanem a monitor beépített sz@rjai. viszont a monitoron volt audio kimenet, így a hangfalaimat odakötöttem, azóta onnan szólnak. így az a helyzet, hogy a hangkártyámba nem megy semmi, mégis szól minden, csak a "monitorból". azt észrevettem, hogy lényegesen halkabb, mint az előző SoundStormos rendszerem, de nemtudom, hogy a hangkártya miatt, vagy amiatt, hogy a jel utazik egyet a videokartyan, HDMI kábelen és monitoron keresztül. igazából nem teljesen értem, hogy lehet így hangom, mert csak a Supreme FX van telepítve, a videókártya beépített hangkártyája nem. viszont, lehet, munka után hazamegyek, átkötöm a monitort DVI kábelre, a hangfalakat bedugom a hangkártyába, és tájékoztatlak fejleményekről. de ha van vmi javaslatod, ird le nyugodtan. -
baki_00
csendes tag
upsz
elírtam. szóval halknak.
már több topikba is leírtam a problémát. hogy amióta 4870x2-es kari van a gépembe a maga kis hagcsipjével, azóta csak szopok a hangerővel, mint kimeneten , mint mikrofon bemeneten.
De leírom részletesem:-volt egy asrock lapom amd chipset-tel, x1950xt vidkari(no sound) és alaplapi hanggal.--> tökéletes hangerő, használható mikrofon
-ugyanaz az asrock lap, 4870x2 (integrált hanggal,ami persze tiltva) és alaplapi hang--> az eddigi hangerőnek cirka fele elveszett, mikrofon szinte használhatatlan
-még mindig asrock lap, 4870x2(ugyanúgy), külső hangkari (sb live)--> tökéletes minden, már ami a hangerőt illeti
-most ez crosshair 3, 4870x2(ugyanúgy) + az a valami amit adtak a laphoz(x-fi matricával ellátott adi lapka)--> ugyanúgy gyatra minden, mint az első két esetben.Sajnos más vidkarival nem tudtam kipróbálni ezt a lapot, hogy úgy mit szól.
Tehát arra lennék kíváncsi, hogy másnál is gyengén szól-e? mondjuk a régihez képes. -
Cintula
csendes tag
Nekem már van ilyen, de még nem tervezem eladni
-
szki
őstag
Elvileg itt már kapható a lap: [link]
A 48k-s ár nem is tűnik vészesnek...Mod: bár a linken helytelenül NF790 chipset van kiírva.
-
Oliverda
félisten
Érdekesség képpen itt az előd topikja. Hátha ez is olyan népszerű lesz...
-
leviske
veterán
2009 Május 18.-án az ASUS hivatalosan is bejelentette az új, ROG szériás alaplapját, mely a Crosshair III Formula megnevezést kapta. Az új alaplap az AMD Socket AM3 tokozású processzorainak fogadására készült, négy memóriafoglalatába pedig DDR3-as modulok helyezhetők. Az új modell az elődjével ellentétben nem az NVIDIA nForce chipsetét kapja meg, hanem az AMD 790FX és SB750 északi és déli híd párosra épül.
• AMD® 790FX/SB750 chipset
• AM3 processzorok (Phenom™ II / Athlon™ II / Sempron™ 100) támogatása
• DDR3 800/1066/1333/1600*(OC) / max 16GB
• 5200 MT/s HyperTransport™ 3.0
• 1x 10/100/1000 LAN port
• SupremeFX X-Fi 8-Ch., EAX4.0
• 5 x SATA, 1x eSATA2, 1 x UltraDMA 133
• 2x PCI-E 2.0 x16, 3x PCI-E 2.0 x1, 2x PCI 2.2 slots
• CrossFireX™ támogatás (2x PCI-E x16)
• 10x USB 2.0, 2x IEEE1394a
• 8x (1 x CPU / 1 x PWR / 3 x Chassis / 3 x Optional) fan connector
• Advanced Clock Calibration
• Kaspersky anti-virus, Futuremark® 3DMark™06 Advanced Edition, MemOK!, CPU Level Up, Keyboard-TweakIt, Extreme Tweaker, iROG, Loadline Calibration, LCD Poster, Voltiminder LEDAMD OverDrive™|Fusion For Gaming
Ajánló:
Socket AM3
Nagy AMD K10 és K10.5 topic
A nagy PH!-s Deneb OC lista
AMD Phenom II X4 900 & 800 topic
AMD Phenom II X3 700 topic
AMD Athlon X4 600 & X3 400 topic
Nagy ATI CrossFireX™ topic[ Módosította: philoxenia ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Xbox Series X|S
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest