Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kegyvesztett lehet a Radeon termékskála középső tagja
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
nah, megörököltem Over cserelapját, most nálam lesz egy ideig, és mivel kezdem unni a QuadGT ökörségeit, és h abit képtelen kiadni hozzá egy normális bios-t, lehet h maradni is fog
(DFI nem izgat, ezis annyiba lesz nekem, és sztem extrém tuningra ahogyan a QuadGT sem a legjobb az sem lesz az)
[Szerkesztve] -
GanXstaZ
tag
Kicsit babráltam a géppel, 1.4V-n stabil a 9*800 3.6 5fokot jelent kb igy terhelten 40-50 fok körül van.
Kiváncsi vagyok az uj biosra, remelem jon a final hamarosan. -
feri0618
csendes tag
Sziasztok!Lenne egy kérdésem venni akarok egy Commando lapot és 2db Asus RADEON X1950XT 256 DDR3 crosba akarom kötni öket ,az alaplapon van 2x 16 pcie foglalat akkor ezek 16x lesznek kihastnálva vagy 16x-4x ben lesznek kihasználva?
-
westlake
félisten
hatha talaltok valmi ujdonsagot
[link] -
Hack3er
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Éppen néztem róla egy képet de én se találtam.
Lehet hogy más milyen bioszabványt csináltakrá. -
@Jack@
tag
Valamiért nem tudom állítani CPU frekit a BIOSból hiába ütöm az entert egyszerűen nem engedi. Csak XPből tudatam húzni..
Vki tapasztalt már hasonlókat? -
-
Hack3er
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Pesten a mikronikába megcsinálják a bios ujraítást 300ft ért.
-
@Jack@
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
OK! Kösz a tippet! Megelesem..

-
-
Azt a tippet kaptam hogy flasheljem újra a biost, igen ám..de nincs ezen már külön bios chip! Valamilyen kis flashből tölt, szval most elem kiszed már 4 napja és cmos, talán elfelejti a hibát, és bejön a bios legalább hogy újraflashheljem. Ha nem akkor muszály gariztatni..
Ma kiderül.. -
@Jack@
tag
Hi All!
Ezek az XP-s tuningolók érnek vmit? Bekapcsoltam az AI N.O.S-t de semmi változást nem tapasztaltam..é
-
Hack3er
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Ez elég durva hiba az Asustól.

Nem lehet orvosolni valahogy?
ui: Meg gyógyult már az alaplapod? -
@Jack@
tag
Ment xpből a bios frissittés. Eddig minden OK.
Vki tudna abban segíteni, hogy feszek emelése nélkül meddeig húzhatok 1 e6300-ast??
Thx! -
-
sz.j
nagyúr
Általában az Asus lapoknál nagyon biztonságosan lehet az EZ Flash-al (Alt+F2) is BIOS-t frissíteni.
Meg kell nézni a ''manual-t'', feltehetően így van ez a Commando esetében is.
-
@Jack@
tag
Szevasztok! Most tettem szert 1 asus commandora. Olvastam itt jót rosszat, sőt eléggé rosszakat is. Vki esetleg össze tudná röviden mért is volt ez jó avagy rossz vétel?
Thanks!
-
GanXstaZ
tag
Én még gyűröm 3,6-on 1.5V-on stabilan napokon át megy, víz még sehol

-
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
en pont a biosproblemak miatt szabadultam meg a laptol.. en meg sosem lattam olyan lapot, amelyiknel random nem lehet kitorolni a biost.. sehogy sem!
[Szerkesztve] -
válasz
Overlocker
üzenetére
nincs is ezen már külső bios chip(eprom), gondolom valamilyen flashben van a bios.Remek..
Kaptam még egy tippet hogy cmos clear több mint egy napig, elem nélkül..állítólag utána egyeseknek postolt, és utána újra kell flashelni a biost..mondjuk akkor sem normális..
-
-
gina100
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Esetleg itt: [link]

-
-
GanXstaZ
tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Az enyém müködik stabilan pedig elég régen vettem meg, remélem ilyen gond nem lesz vele, napi jópár órát használom fixen (5-6).
-
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
ez valszeg Commando betegség lesz, XS-en is olvastam h hullanak majdhogynem alapon is néha.. csak tudnám mi sül el ilyenkor, ugyanis teis mondtad h füstszag volt.. (önpusztítóbb mint bármelyik másik lap
) -
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker
üzenetére
Reszvetem!
(Mar sajnalom a Dlx-em es a MAX-om elveszteset!
) -
Remek, 3h használat után megpurcant a lap,semmi extra feszültség mellett. Szokásos CPU INIT kóddal, p5b-deluxe-ban megy minden..
-
Lalaboy
őstag
válasz
GanXstaZ
üzenetére
Szimplaradival valos 1.52-1.53-V-om Othos stabil volt a proci! Afelett kifagyott! Triplaradival, nagyteljesitmenyu ventikkel valos 1.6-1.62V-on meg OK, de felette kihal. Valos 1.65V-ot vizzel nemhinnem, hogy ketmagra terhelve ''otthoni'' korulmenyek kozott kilehetne hozni!

-
Fori23
őstag
Azt nem is néztem, de kb. Nekem is annyi, és az a 436FSB pont jó lenne 32M-hez is. Nálam meg pont a proci a korlát . Nem versenyezni akarok, hanem kiváncsi lennék, hogy egy picit hosszabb tesztnél jelentkezik-e valami előny a nagyobb sávszélességnél. Az 1M túl rövid ideig tart.
-
-
hemo
tag
válasz
westlake
üzenetére
És milyen bugokkal találkoztál ami annyira gáz?
Én eddig nem nagyon találtam ilyet a CPUZ nem méri a feszt de az annak a hibája szerintem...
Simán lehet nagyon-nagyon hangolni és hajtani, max itt az a kérdés, hogy 3-5%-ért érdemes-e feszeket emelni.
Nekem 3350Megán full stabil tök alap feszekkel -
Fori23
őstag
Igen, bár a winrar bizonyos subtiming-okra ''túl'' érzékenyen reagál, de gondolom ez a feladata, így lett megírva a bench. Volna időd/kedved azon a 2070kB/s beállításon egy SuperPi 1M+32M-et lefuttatni?
denes242- 400-on bootoltam, és setFSB-vel toltam, hogy megmaradjon az 1066-os strap
GanXstaZ- nem néztem a fokokat. Sajna ez nem egy világverő proci, és nem hiszem, hogy 3.9-en full stabillá tudnám tenni. Az ilyen tesztekhez kap egy kicsit a kinti hidegből /ablaknyitós mod/, így kb. 15C lehetett a szobában. CPU-1.65V/NB-1.6V-ot adtam biosban ennél a tesztnél.
[Szerkesztve] -
Érdekesség, hogy a MAX-szal ugyanezen a proci órajelen, ugyanezen az FSB-n 1:1-ben 3-3-3-4-be 2070 körüli eredményt lehet csinálni, tehát egy hangyaf*sznyival még gyorsabb a 975, de már fej-fej mellett vannak a chipsetek, és a magasabb sávszél behozza a szűk időzítéseket.
[Szerkesztve] -
Fori23
őstag
No elég a hüle off-ból.
Tettem az egyik üres HDD-re egy XP-t, csak a szükséges minimummal. A lapom sikeresen összebugzott egy 2060-as winrar-t [link], amiből látom, hogy már eléggé belassítottam a fő op.rendszerem. -
Fori23
őstag
válasz
westlake
üzenetére
Nekem is mindegy, a tény pedig az, hogy súrúbbem változik a véleményed mint a széljárás. Ma ez a jobb holnap az, és már majd minden alaplap topic-ját telehisztizted, hogy mekkora marha aki ilyen bugos drága sz@rt vesz/vett.
A másik pedig nem célzás akart lenni a tudásodra. -
westlake
félisten
mindegy, hogy en mit teszek hozza valamihez, vagy mit nem.. szamomra teny, hogy ennyire bugos bioskezelest meg egy hasonlo arkategorias lapnal sem lattam! nalam itt elverzett a lap a tobbi asus-al es a quadgt-vel szemben.. nalam ez szamit, nalatok meg mas.. ilyen egyszeru.. ja es elhiheted, hogy csoppet sem erdekel, hogy szerinted nem tudom beallitani a lapot.. egyebkent ez valoszinuleg igy is van, hiszen az elmult par honapban alig volt szerencsem 10 kulombozo c2d laphoz.. majd meg tanulok..
[Szerkesztve] -
Fori23
őstag
Haladgatsz. A ''Sread spectrum''-ot tedd disabledre, és a memóriánál a ''Static read controll''-t is. A ramoknál nem elég az első négyet állítani, valamint a vége sem 10-10....
Teljesítményben, stabilitásban, tuningban is segíthet amit a lap SPD-ben állít be, különböző FSB/RAM arányoknál, meg kiindulási alapnak is jók általában:
4-4-4-12-4-30-2-9-4-11
5-5-5-15-5-35-3-11-5-13
5-6-6-18-6-42-3-11-5-14
Cl4-et tudnia kellene annak a ramnak, mert ha nem akkor az gar. cserére adhat okot.
Lehet, hogy valamelyik subtiming-ot nem szereti, próbáld meg kombinálni a fentieket arányosan. Pl.:
4-4-4-12-4-35-3-11-5-13
Ha jó lesz, és van türelmed, egyesével meg lehet keresni, hogy melyik az amit nagyobbra kell venni, mint az SPD-s érték.
Bizonyos FSB, és ram freki felett, az NB-nek is kellhet +fesz
[Szerkesztve] -
GanXstaZ
tag
Amint végre lesz időm a vízet megcsináltani azonnal fogok hozni eredményeket csak most épp munkaszezon van.
Sok van ebben lapban szerintem még,ugye stabilan én léggel csak 3,8ig jutottam. -
Fori23
őstag
válasz
westlake
üzenetére
Volt Neked is nem tudom miért vársz Másra? Sajnos sok eredményt nem tettél hozzá ehez a topic-hoz.
Veled ellentétben, Engem nem érdekel ez az elharapódzott gyártók közti flame, hogy ki lehessen jelenteni valamelyikről: ez egy fos. Más lapokban is sok jó/jobb dolog van, (elsősorban CPU/RAM teljesítmény szempontjából érdekel), és szerencsére vannak olyanok akik be is tudják állítani, valamint tesztekkel is alátámasztják.
Ezek az ökör Orthos-os eredményeket nem tartom sokra, mert 99%-uk egyből megdől az első nyári napon, vagy ha az ablakot becsukják. Természetesen annak is megvan a maga jelentősége, és ahol folyamatosan használom a gépet, ott Én is tesztelek vele.
Van/volt egy kezdetleges Winrar eredményem is [link] , de még az időzítéseket nem prőbáltam állítgatni, ezért lehet még jobb . Vagy nem
. -
BusyChild
tag
vki osszefoglalna h ez a lap miben jobb a deluxenel plz?
-
hemo
tag
válasz
GanXstaZ
üzenetére
Hmmm, azért annyira nem vagyok béna, csak régen nem volt inteles lapom eddig amd-ati, most intel nvidia
Különben sok mindenre rájöttem már, és nagyon vagány ez a lap
376-nál fagyott először a rendszer teszt alatt, nem birták a hires ramjaim a 4-4-4-12-es időzitéseket.
Pedig 400-ig menni kellett volna, hiába emeltem feszt 2.1-ről 2.3-2.4, még meg is hűtöttem a ramokat egy ventivel, 386 volt volt a vége. Visszavettem 5-5-5-15-re és alapfeszeken megy a tuning 415*8-ig
416-on már fagy teszten, 415-ön meg tökéletes, ez is érdekes, és hiába emelem a ram feszét, a procinak meg elég sokat kell adni,1.32-ről 1.40 és valahogy akkor sem az igazi...
Ugyanez a helyzet 425-435 és 450-en is, win bejön tesz alatt fagy vagy sipol...
Nagyobb fesznél nagyon melegszik 65-68 fok, hétvégén rájövök mi a bibi, majd állitok alaplapi feszeket is... -
Fori23
őstag
Inkább ide írok mint privibe.
Lala-val értenék egyet, túl nagy falattal kezded. Ez annyira nem baj, de alapjaiban nem ismered az alaplapod, és a bios funkciókat. És még ez sem a világ vége, mert türelemmel és utánaolvasással viszonylag hamar megteheted. Szerintem fusd át a P4 proci tuning első hsz-t [link] .
Két esetben vált vissza 6-os szorzóra, és veszi le a feszt:
1. ha túlmelegszik a proci
2. ha bekapcsolva hagyod a C1E és Speed Step-et a biosban. Már írtam, hogy a CPU config-ban állíts mindent disabled-re, kivéve a CPU TM funkciót.
Kérdésedre: a konfigod úgy tudod módosítani, hogy mikor be vagy jelentkezve, a felső sorban megjelenik az ''adataim'' felirat, és ott. -
Pipiripi
senior tag
De nekem 6400-as volt

Szerencséd van azzal a procival
Most vettem egy 6600-at. Ennek már csak 1,25V az alapfesz-e. Sajnos 3,5-höz már kellett neki a 1,4V. Valszeg 3,6 kihozható belőle 24/7-be még egy hangyányival több fesz-el. Nem merek neki többet adni, mert úgy vettem észre jobban is melegszik 1,4-en mint a 6400-as aminek 1,325 volt az alap.
[Szerkesztve] -
Pipiripi
senior tag
CPUZ nekem giga lapnál is sz@rul jelezte a feszt.
Everest meg már régi, valszeg nem jó a cuccodhoz. Én is belefutottam ebbe, talán ugyanezzel a verzióval. Én lavalys oldalról letöltöttem a 3.5-öt, azzol minden ok.
A 6-os szorzó pedig azért van, mert ha a cpu nincs terhelés alatt, akkor visszaveszi. Valamelyik funció csinálja, talán az eist. -
hemo
tag
Azért annyira nem vagyok béna, de régebbi lapokon azért nem volt ennyi állitás, kicsit meglepett.. Utána kell olvasgatni, hogy melyik hid melyik, nagyon ki van azért hegyezve, csak nem működik rendesen
Hát eddig tényleg negativ a tapasztalat
Elmesélem, hogy tegnap felraktam a 0803-as bioszt, hát most vagy én vagyok nagyon béna, vagy a biosz vagy az alaplap szar!
CpuZ ver: 1.83 nem mutatja a fesz változást, 1.072-ön áll állandóan. Bármit állitok ott figyel..
Az everest 3.30.888 meg ha a tuningba lépek azt mondja, hogy 6-os *-ón vagyok és kisebb az órajelem mint a gyári 1600Mhz a 2122 helyett, feszre azt irja, hogy 1.163V- mikor még a közelébe sem vagyok annak.
A biosz feszmérőjével tudtam csak mérni, és minden káoszos
állitok felfele a ramon előtte 2.15V volt például, újrainditom belelépek bios, és azt mondja, hogy pl 2.2 volt helyett mikor felfele mentem lett 1.89, és már nem is indul a monitor,
tehát valahogy minden állitásra más akarna csinálni, és egész máshogy változik...
Ezt változik az órajel változtatásokra is...
Mi lehet a baj? Rossz a 0803-as biosz? A régivel nem próbáltam...
Szerintetek??? -
Lalaboy
őstag
Az egyik, ha nem a legkemenyebb 965-os lapot vetted meg! Ez meg nem is lenne baj, de ezt az alaplapot olyannak erdemes megvenni, aki mar ''beleszagolt'' a tuning hatulutoibe es vesztesegeibe. Vigyazni kell a commandoval, mert konnyen lehet negativ tapasztalatokat szerezni vele. Egy nagyon jo forum nemet nyelven:[link], XS (angol):[link]
Itt talalhatsz valaszokat a kerdeseidre! 
-
hemo
tag
Kommandóval melyik feszeket kell feltétlenül állitani?
A ramom az 2.1v-on megy, ez a gyári értéke, gondolom ez 400-ig jó, mert 800-as ram, a késleltetést hagytam autón. Mem feszt is ott hagyjam vagy inkább 2.1?
core2 6400-esre azt irja hogy 1.35 volt mármint a doboz.. Kisebbel kezdjem, vagy arra állitsam?
A többi fesz közül melyikre kell állitani?
Azt sem tudom mennyi az alapjuk...
most úgy állitottam be, hogy 1.30 a proci fesz, és 400*8-on megy, de még nem teszteltem.. A többi mind autón van -
westlake
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
a te ramjaid mennenek annyit.. azokon a ramokon sem valami egyedi brutal ic-k ulnek..
-
-
satci
csendes tag
Minden adatkábelt kicseréltük. CMOS reseteltük és semmi. A SATA és a SATA II között lehet a próbléma? Mert a Winchester SATA. De megpróbáltuk SATA II-vel is ott sem volt semmi változás. Remélem hogy rosszul van vmi bedugva (ellenöriztem többször is) vagy a BIOS-ba kell beállitani vmit.

-
westlake
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
igaz, hogy nem egy arketegoria, de nekem mindharom crucial kitem megy 1200-at, viszont cl 4-ben.. ettol fuggetlenul impozans ramja van fori-nak

mondjuk nem ertem, hogy miert nem winrar-t futtatott
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
-
Fori23
őstag
Egy régebbi rendszer nem biztos, hogy elfog indulni, ha nem 965-ös volt, hanem más chipset. Az IDE config-ban Enhanced és IDE-re kell tenni, az OnBoard Devices Configuration-ben a JMicron Pata....enabled.
Csak találgatni tudok. Nézd meg a kábeleket, hogy rendesen csatlakoznak-e; cseréld ki az IDE kábelt; csinálj egy CMOS resetet, hátha észhez tér
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vki tapasztalt már hasonlókat?

)
)
S3-om is tudja ezt...