Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lalaboy
őstag
A jelenlegi BIOS nem all a helyzet magaslatan! Feltettek a kerdest, hogy hol is van az az 1300Mhz, amit az Asus demonstralt?! Sehol a jelenlegi biosszal!
Remelem, hogy mire az Intel arcsokkentesei (valos)eletbe lepnek, az alaplap is megfeleloen fog teljesiteni!
-
westlake
félisten
válasz
#72042496 #193 üzenetére
itthon boltban sem lehet kapni
#194: az evga lapjat is joval elobb lehetet kapni itthon, mint nyugaton
#195: az expertben sem lehet kapni! jo lenne mar, ha megertenetek azt, hogy attol meg nem lehet valamit kapni, mert benne van az arlistaban! ott van mar egy honapja es meg mindig nincs nekik raktaron
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Elovetelben van persze, de azzal nemmegyek semmire. Ha valamit megszeretnek venni, arra kepes vagyok orakat szanni, hogy megtalaljam. Nem az elso eset, hogy egy uj lap nem az USA-ban debutal. Raadasul meg nincs infom, hogy hogyan is teljesit a negymagos procikkal. Ha rosszul, akkor kiesik az erdeklodesi korombol.
-
Lalaboy
őstag
Hogy a francba nemlehet meg kapni az USA-ban?
-
törölt tag
válasz
westlake #192 üzenetére
Értem.
A többi gyártó lapjai tehát jobbak ebből a szempontból?
A droop kompenzálható úgy, hogy egyszerűen több feszültséget állítok be a BIOS-ban? Mod nélkül ajánlod a Commandot, jól járnék vele?
Holnap már valószínű lesz a Ph!-s listákban, így legkésőbb szerdán meg is rendelem...ha itt nem lesz elérhető, akkor beszerzem boltból - amennyiben mod nélkül is meg lehet hajtani benn a cuccost. -
westlake
félisten
válasz
#72042496 #191 üzenetére
''az osszes c2d ready fekete nyakos asus lap ugyanigy drop-ol'' ez a mondtatomat ugy ertettem, hogy az osszes lap ugyanolyan szarul drop-ol.. magyarul mindegy, hogy 1.7 volthelyett 1.6-ot vagy 1.5-ot ad... szar es kesz.. termeszetesen nem millivoltra ugyanannyit drop-olnak a lapok.. arra szantam valaszkent, hogy leirtak mennyire drop-ol a commando.. nem log ki a sorbol a tobbi asus kozul..ennyi
-
westlake
félisten
nesztek, egy kis commando manual [link]
#189: nem tudom, hogy miert kellett megemliteni a plus-t.. nem veletlenul irtam, amit irtam.. mondtam valahol olyat, hogy a p5b-e plus maskepp drop-ol, mint a tobbi fekete nyakos asus lap? szerintem nem
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
GanXstaZ #186 üzenetére
Remek procit fogtál ki!
westlake:
''az osszes c2d ready fekete nyakos asus lap ugyanigy drop-ol..''
P5B-E Plus...?
Komolyra fordítva...ezek az értékek mennyire jók vagy sem? Értem ezt a konkurens lapokhoz képest, ill. légy szíves még azt mondd meg, kell-e aggódnom a vdroop miatt: a későbbi vízhűtéses tuningomat visszafogja-e ez a jelenség?
Vagy csak durvább esetekben van igazi jelentősége, ami engem nem érint?
Összegezve azt akarom kideríteni, jó vétel-e ez a lap, ha modok nélkül akarom a maximumot kicsiholni a rendszeremből. -
GanXstaZ
tag
válasz
#72042496 #184 üzenetére
3,8 a legvége, és elindul 3,96-on is de itt már nem a proci a szük keresztmetszet hanem a lap.
Asus silent square-el hűtöm. 3,6-onhasznalom 1.6Vcore-al állandóan.
A tesztekben jobb ramokkal mint ami nekem van hoznak 4,8at is, na most mivel az nekem ugysem jön összede ha egy kis pénz ráfordítással meglenne a 4,2 ppl. már megérné
-
törölt tag
válasz
GanXstaZ #183 üzenetére
Hmm...jól látom, hogy 3,8 GHz-et tud a procid?
Mekkora feszültségen hajtod, s mivel hűtöd?
Ha ennyit megy abban a lapban a cucc, nem hiszem, hogy túl sok értelme lenne lecserélned erre, mivel ilyen magas órajelen már valószínű a CPU lesz a szűk keresztmetszet, ráadásul a chipset teljesítménye is kisebb, mint az i975-ös P5W DH esetén...
Kisbetűvel írja a nevét.
[Szerkesztve] -
GanXstaZ
tag
Urak, a teszteket és a véleményeket nézve lehet lecserélem a p5w dht erre a lapra, elég komoly dolgokat hoznak ki egy 6600-asból (is)
Westlake: teszteld már le légyszives 2 sört, egyebetnekem megér majd eljuttatom hozzád valahogyan
-
törölt tag
Igen / igen.
De:
- A hozzászólás szerkesztésekor látsz alul egy off topic kapcsolót: használd!
- Ezt meg lehet kérdezni privátban is, de méginkább az általam fentebb linkelt topicban.
- Ha kérdezel, pontosan írj le mindent! (Proci típusa...ami valószínűsítem egy 355-ös Celeron D: 3,330 GHz, LGA775, 533 MHz FSB, 256K, EM64T és cca. 16 ezer HUF újonnan.)
- Eredeti kérdésedre az ASUS oldalán egyből megtalálod a választ: [link]
Igazán megnézhetted volna...
Meg akartam nézni, a rog.asus.com-ra feltették-e már a Commandot, erre: [link]
Pfff...szégyen... -
törölt tag
Legalább érezted, hogy ez itt nagyon OFF!
Az ilyen kérdéseket legközelebb a [link] topicban tedd fel.
Egyébként a Celeron D 330 S478-as foglalatba illeszkedik, a P5PE-VM viszont LGA775-ös processzorokat fogad. Magyarul nem csak hogy nem támogatja, de bele sem tudod tenni a kinézett procit!
A német fórumból kimásoltam a jowi69 által mért vdroop értékeket:
Load-nál két Prime futott, az értékeket a PC Probe írta ki.
(BIOS (V) -> Load (V) / Idle (V) --- droop (V))
1,7000 -> 1,62 / 1,65 --- 0,08
1,7125 -> 1,59 / 1,62 --- 0,1225
1,7250 -> 1,60 / 1,63 --- 0,125
1,7375 -> 1,61 / 1,64 --- 0,1275
1,7500 -> 1,62 / 1,65 --- 0,13
1,7625 -> 1,70 / 1,74 --- 0,0625
1,7750 -> 1,72 / 1,76 --- 0,055
Chris mérése:
(Nem láttam, hogy írta volna Load alatt mit kell érteni.)
1,6000 -> 1,55 / 1,57 --- 0,05 (PC Probe)
1,7000 -> 1,63 / 1,66 --- 0,07 (PC Probe)
1,7000 -> 1,66 / 1,67 --- 0,04 (multiméter)
1,7125 -> 1,61 / 1,62 --- 0,1025 (PC Probe)
1,7125 -> 1,63 / 1,64 --- 0,0825 (multiméter)
Amit jowi69 az (1,7; 1,75] tartományban eredményül kapott, hát hogy is mondjam...furcsa.
Ezt leszámítva szerintem teljesen jó értékek...az 1,7 V-beállításnál leadott 1,62 (Chris mérése alapján 1,66) volt már úgyis sokmindenre elég, sőt: véleményem szerint ennél feljebb nem igazán tanácsos menni, ha az ember jövőre is használni szeretné kedvenc prociját!(Esetleg vízhűtéssel...bár nálam így is az 1,7 lenne (lesz) a maximum, amit alárakok.)
Ja igen...az 1,85 V-ot már nem próbálták ki...
Én azt látom, hogy a Commandoban mod nélkül is minden további nélkül szénné lehet húzni a rendszert (most nem az LN2-es rekorddöntögetésekről beszélek), ráadásul más egyéb tekintetben (elrendezés, funkciók, design) is megfelel az elvárásaimnak. Valószínű a héten meg is rendelem valamelyik boltból / bazárból.
Arról van valami infó, hogy a ''konkurens'' lapoknál, pl. Gigabyte DS3, ill. DS4, Abit AB9 cca. mekkora a droop? (Ezekről nem találtam semmi adatot...) -
Godzso
csendes tag
Sziasztok!
Nem találtam a kérdésemnek túl megfelelő topicot, ezért ide írom, hátha segít valaki.
Bocs ha nagyon off.
Tehát a kérdés az lenne, hogy alapból az ASUS P5PE-VM alaplap támogatja a Celeron D 3300-as processzort ? nagyon fontos és sürgős lenne megtudnom, mert ha nem, nem veszem meg.
Help please! sehol nem találtam infót!
köszi előre is !! -
Lalaboy
őstag
válasz
ATM_automata #177 üzenetére
-
ATM_automata
őstag
És lehet tudni valami megközelítő időpontot arról, hogy mikor lesz valami teszteredmény? Van időd tesztelgetni?
-
westlake
félisten
válasz
#72042496 #174 üzenetére
en nem tudom, hogy honnan indulhatott ez a marhasag, hogy a commando digitalis pwm-es.. ezen a kepen [link] is jol latszanak a tekercsek es a mosfetek.. a digitali pwm-nel ezek az alkatreszek teljesen feleslegesek.. (azt meg azert kizartnak tartanam, hogy a commando vegleges valtozataban teljesen lecsereltek volna az analog pwm-et)
[Szerkesztve] -
törölt tag
A [link] topicban olvasható egy érdekes elmélet, miszerint az Intel mintegy kötelezi a chipsetüket vásáró lapgyártókat, hogy legyen némi vdroop - ez mintegy biztosíték arra, hogy az ebből a szempontból legjobb lapot ők (Intelék) gyárthassák!
Felvetik azt is, hogy a Commando nem digitális, nanem egyfajta ''cap-less'' PWM-el van ellátva (mint a Striker Extreme), ami még mindig analóg. (Ez igaz lehet.)
Ezzel szemben az Abit AB9 QuadGT már digitális PWM-el fog rendelkezni - aztán kérdéses, hogy ez önmagában jelent-e valami előnyt...
szerk.: Köszönöm...nem először írom el, nem tudom miért...
[Szerkesztve] -
7Heads Drago
veterán
Én elöször a LCD posterra gondoltam, de utána látam hogy az már be van kötve gyárilag.
Jumpernél meg számozni szokták.
Nem tudja valaki, hogy mennyit érthet most egy jogtiszta Windows XP Home lemez?
Aki tudná véletlen.......... PLS! -
Hack3er
őstag
válasz
7Heads Drago #169 üzenetére
Lehet hogy disz
Lehet hogy a hangkártyához valami kiegészitét lehet majd rákötni.
-
westlake
félisten
válasz
esetleg majd a manual megmondja...
-
törölt tag
válasz
Megvan, melyikre gondolsz..ezen jól látszik: [link]
Lövésem sincs mi az! -
törölt tag
válasz
7Heads Drago #167 üzenetére
A felső PCIe és az ASUS hangkártyájának fenntartott PCIe 1x aljzat között csak egy PCI sínt látok...az ADH jelzést sehol...
Tölts fel egy képet légyszi, amin jelölted, mire gondolsz...
[Szerkesztve] -
7Heads Drago
veterán
A Pci expressz és az audio csati kőzőtt az a hosszu kis csati az mi lenne?
ADH -s jelzéssel......
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
westlake #163 üzenetére
Legyen hová akasztani az éjjellátót...
A legelső képeken láttam ilyet, aztán a többin már nem. A retail lap sajtófotóin már nyoma sincs: [link], [link]
Elég furcsa...a Nálad levő példány is ilyen ''kivágott'' fajta?
Igen, a kimért droop egyéb körülményeit is fel kellett volna tüntetni, ez az, amit én is hiányoltam. Mikor nézed meg, mire is képes a deszka?
A teljesítmény dologgal úgy vagyok, ha hozza a P5B Deluxe szintjét, akkor már megéri ilyet vennem az új gépbe - feltéve hogy a hibákat tényleg kijavították.
Azért még mindig kérdés, hogy a négymagos CPU-kat mennyire lehet húzni benn (bár ez nálam még jó ideig nem szempont), ill. hogy a későbbi BIOS-okkal mennyire nő a tuningpotenciálja.
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
hehe.. feltunt barkinek is a lap szelen az a ket bevagas? [link] nekem csak az elobb es gozom sincs mire szolgalhat
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Egy megszebb eredmeny:[link]
Azt irjak, hogy a retail lapokon nincs akkora feszultseges, mint azon a lapon, amit Tony tesztelt. Az NB fesz 2.0V, amihez abszolut 0 a gyari hutes! -
Lalaboy
őstag
A nemet, amerikai forumokat olvasgatva, a commando egyenlore(?) nem szerepel sokkal jobban, mint a P5B Deluxe!
Eddig ugy nez ki a dolog, hogy marad a Dlx a hazban!
Mindenesetre impressziv teljesitmenyt nyujt E6600-al:[link]
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
#72042496 #155 üzenetére
kizart.. hiszem, ha latom.. en meg nem lattam olyan lapot, ami 1.7 voltnal 0.03 voltot drop-olt volna.. ha ok alapfesznel ertettek, terheletlen allapotban, akkor azt illene odairni.. nem szeretem a feluletes munakat (raadasul akkor, amikor ezzel masokat tudnak felrevezetni)
a speedfan az asus lapoknal ugyanolyan jol meri a cpu feszultseget (is), mint pl. az everest.. teljesen megbizhatoak
[Szerkesztve] -
törölt tag
Az XS-en azt írták, hogy a Vdroop olyan 0.02 - 0.03 V.
Nem tudni, ezt mekkora beállított feszültségnél mérték, azt sem, hogy vajon full terhelésen ennyi-e.
A SpeedFan alapján nézték, sajnos nem tudom, ez a program mennyire szolgáltat megbízható eredményt...
...mindenesetre biztatóak a hírek! -
westlake
félisten
válasz
7Heads Drago #149 üzenetére
teszteljek egy kommando-st? inkabb nem
a commando lappal mar mas a helyzet
[Szerkesztve] -
Hack3er
őstag
válasz
Ez a Commando-s bevetés közbe meghalt ezért nincsen róla sehol teszt
-
törölt tag
Furcsa, hogy már azért nem egy helyen elérhető az alaplap, mégsincs róla igazi teszt, kivesézés.
Arra számítottam, hogy mostanra már azért bőven lehet róla olvasni mindenféle izgalmakat, de nem...lehet, hogy csak én tulajdonítok túl nagy jelentőséget ennek a mobonak? -
Gorneck
legenda
válasz
Vagy legalább egy AK-t...
-
7Heads Drago
veterán
-
westlake
félisten
mivel kicsit kihunyt bennem a tesztelesi tuz, nem tudom, mikor fogok sort keriteni a tesztelesre.. sorry.. majd megejtem valamikor..
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #144 üzenetére
Jahh, nem cashel(t) az nV logóért.
Amúgy ennyi erővel az AMD-ATI is llenfél lehet az RD600-al...bár előreláthatólag nem fog(nak) elterjedni az ilyen chipsettel szerelt alaplap(ok).
[Szerkesztve] -
Hack3er
őstag
válasz
7Heads Drago #144 üzenetére
Biztos hogy az intel adott pénzt az AMD-nek hogy használhassa intel a lapjaiba két ati vga-t. Ez a biznisz
-
törölt tag
Az XS-en megjelentek az első kommandósok: [link]
Remélem reggelre már több eredmény is lesz! -
törölt tag
válasz
7Heads Drago #140 üzenetére
Nem tahóság: üzlet.
-
Hack3er
őstag
válasz
7Heads Drago #140 üzenetére
Lehet hogy nem foglalkozik majd vele az AMD.
-
törölt tag
Van: [link]
A HPC Trade árképzését ismerve arra számítok, hogy a Ph!-n közelebb lesz az 50K-hoz, mint az 60-hoz...
De a vak is azt mondta: majd meglátjuk.
Remélem westlake már bőszen teszteli, s mielőbb láthatjuk az eredményeket, érdemes-e megvenni.
Nekem az Abit lapja nem jön be... -
törölt tag
Fentebb olvashatod, hogy nagykerben is 55K...ezek után komolyan hittél a 48K-s végfelhasználói ár realitásában...? LOL!
Mindazonáltal jövő héten már valószínű a Ph!-n is lesz valamivel olcsóbban.
Elég egy pillantást vetni a lapra, a specifikációs listára, a BIOS-ra, ill. a megcélzott szegmensre, máris érthető, miért ennyi az ára. (Én sem örülök neki, mert baromi drága, de ez van.)
7Heads Drago: Légy szíves mutass egy olyan i965 chipsetes lapot, amelyikben hivatalosan is megy az SLI...
(Ez különben sem az ASUS ''hibája'', arról van szó, hogy az nVidia bizonyos chipkészletek esetén driverből tiltja az SLI üzemmódot. A CrossFire viszont működik a Commandoban.
A PCIe kiosztást nem tudom...az biztos, hogy alapból 16x / 4x-est tud a lap, viszont hogy kétkártyás rendszer esetén ez 8x / 8x-ra módosul-e, arra nem vennék mérget.) -
Hack3er
őstag
válasz
7Heads Drago #134 üzenetére
Mostanába az Asus nagyon elszált az áraival
3-4K töblet a P5B DLX-hez tök jó lenne. De csak lenne.
Lehet benne használni 2 vgat csak nem 2*8 felosztásba hanem 8*4 be, ha jol tudom.
[Szerkesztve] -
Hack3er
őstag
Azt olvastátok lejjeb hogy ''Az árak ÁFA nélkül értendőek!''
Nem 48K lesz hanem 57K
[Szerkesztve] -
ATM_automata
őstag
Aspect-et is meg lehet kérdezni. Szart még nem vettem tőlük....ellenben máshol már sikerült beleszaladni selejtbe és az árral se volt még gond. A mostani P5BD-m is tőlük van.
-
Yoo
csendes tag
Szerintem ez elég sokakat érdekelne:
[link]
Nem is annyira brutál. So-so. -
westlake
félisten
remelhetoleg holnap ki tudom probalni a lapot..
-
törölt tag
Ez csak egy bizakodó hozzászólas volt, vagy tudsz valamit, amt mi (én legalábbis) még nem?
Ha a beállított feszültségeket az XS-en látottnál stabilabban leadja (remélem, az nem a végleges lap volt), akkor nem kell attól tartani, hogy gondok lesznek vele.
(A P5B Deluxe bugjait azért remélhetőleg nélkülözi...) -
sz.j
nagyúr
Nagyon szép lap ..., bár csak ilyen jó is lenne. -
7Heads Drago
veterán
Remélem a Ds4-től jobb lesz...
nekem nem nagyon vált be a DS4..., főleg a hankártyával szivok
[Szerkesztve] -
Hack3er
őstag
válasz
Overlocker #113 üzenetére
Ebbe én is egyetértek veled.
-
westlake
félisten
válasz
Overlocker #108 üzenetére
annyit gondolkodtam, de meg mindig nem sikerult rajonnom, hogy miert kell eroltetni annyira a p5w dh-t.. ugy ertem, hogy semmivel sem jobb, mint a p5wdg2 ws, vagy a p5w64... sot..
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #111 üzenetére
Azert kellene a vcore mod, mert a lap altal adhato procifesz nemvolt eleg csak 441-443x9-re. A procim pedig 450-460x9-ig birna!
Igaz itt mar vizesvodorbe kell raknom a radit!
-
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #111 üzenetére
Megneztem ezt a DH-t, tenyleg 398-as FSB-t ert el, 1:1, 3-3-3-4-es idozitesekkel, ami 975-os lapoktol eddig a legjobb. Kivarom a commando tesztjeit, ha nem ok., akkor a meglevo P5B Dlx-emen atvarialom a hutest!
-
-
Lalaboy
őstag
válasz
Overlocker #108 üzenetére
Es a commando? Szerencsere a P5B Dlx-em meg megvan. Kellene moddolni a Dlx-et?
-
törölt tag
-
Az Intel Bad Axe 2 , Kentsfield-es fsb egyeduralmát megtörte, az új, Asus P5W -DH (rev:1.04), ami majdnem elérte a 400Mhz-et! Szval vagy ez a lap, vagy a P5B Deluxe jöhet számításodba!
Árcsökkentésről annyit hogy később olvastam egy másik hírt is, amiben már úgy közölték hogy ők úgy értették hogy Q2-re esik le ennyire az ár, szval az egy dolog hogy jan. 7-én kiírják, de Q2 végére kell elérni azt az árat.. -
törölt tag
-
Lalaboy
őstag
válasz
#72042496 #103 üzenetére
Nemhinnem, hogy az Asus szakitott volna azon szokasaval, hogy minden melegedesre hajlamos alkatreszt hutson. Mint a P5B Dlx-emen, mint a megboldogult DH-n talaltam forro alkatreszt kezratevos homerovel! Ahogy elnezem a lap kozeli kepeit, a feszeket a lapon alaposan megemelve biztosan lesznek forro alkatreszek!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Totál jókedvem lett...elmegyek partyzni, hazaérek, itt fogadnak az új fejlemények, ám ó, mily szörnyűség: ugyanezt linkeltem a #44-ben.
Node hogy valami hasznosat is tartalmazzon a hozzászólásom, megkérdezem itt is, amit a másik topicban már felvetettem: a Commandon az összes PWM IC-t borda hűti? (Elsősorban a DS4-en látott ''komolyabb'' (nem feltétlenül hatékonyabb) hűtés vetette fel bennem ezt a kérdést.)
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
Vegre talaltam bovebb infot a laprol! Ha a piacrakerulo lap tenylegesen ezeket a feszeket, finombeallitasokat fogja biztositani, alaposan felfogja forgatni a 965-os lapok piacat!
Ezt erdemes megnezni:[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest