Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- ASUS notebook topic
- Notebook hibák
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS ROG Ally
Új hozzászólás Aktív témák
-
GanXstaZ
tag
Urak

Szerváltam egy ilyet de enyelőre nem tudom hogy rakjam fel mivel a bordák a lapon össze vannak kötve, nem tudom ez bontható e valahogyan, na meg persze ilyet még nem is csináltam, tehát megköszönnék minden ötletet

-
sztiki69
csendes tag
Üdv. az lenne a kérdésem, hogy érdemes e most venni egy Commandot vagy inkább másba kell már a pénzt tenni pl: blitz,maximus formula??????
-
Gomezz
senior tag
Akkor egy új kérdés.
Lehet az asus honlapján kívül az ott megjelenttnél újabb biost letölteni.?
És ha igen honnan? -
Gomezz
senior tag
Olyan egyedül érzem magam.

-
Gomezz
senior tag
-
Gomezz
senior tag
Hát eltelt egy pár nap az utolsó hozzászólás óta.

Na itt egy új kérdés:
Ha valakinek van tapasztalata a Q6600 G0-ás procival, az mondja már meg miért nem irja ki bootoláskor ill. a biosban a valos fsb-t?
Tökéletesen megy 8x450= 3600-on, de a biosban azt írja hogy 4e fsb felett vagyok
A bios 2007.08.-as ha jól tudom nincs újabb.

-
szabózé
csendes tag
Üdv!
uj bios-szal a Commando viszi az 1066-os memokat? -
@Jack@
tag
Hi All!
Volna vkinek tapasztalata quad proci tuningban? Mostanság szeretnék venni egyet, és érdekelne, hogy mit lehet kihozni 1 Q6600-bol a deszkával?!
Kössz
-
oettinger01
őstag
válasz
oettinger01
üzenetére
ebben senki nem segit nekem?

-
Gugyu007
csendes tag
válasz
ritkamadár
üzenetére
Kinéztem egy thermaltake cyclo hűtőt. Szted ez beférne a lapba? Hallottál már erről a hűtőről vmit?
-
oettinger01
őstag
elkezdtem tuningolgatni a rendszert de mivel nagy tapasztalatom nincs benne ezért szeretném a segitségeteket kérni.
jelenleg 3.2 ghz megy stabilan alapfeszen és auto-n minden más. mibe nyúljak bele és meddig toljam?
a konfigom az adataimnál látható. -
ritkamadár
tag
válasz
Gugyu007
üzenetére
nincs mit örülök, hogy bejött a tippem...

ezzel a fesszel még bőven a gyári specifikáción belül vagy, de ha nagyon tűzelnek a memók esetleg ráirányíthatsz egy 8-as ventit, de nem kell 12V-on járatni elég a 7V.
a legjobb megoldás a vastag befőttes gumival szépen a memória foglalathoz rögzíteni a ventit...
-
Gugyu007
csendes tag
válasz
ritkamadár
üzenetére
Köszi a tanácsot, a 2,3V úgy látszik bejött, de nem tudom mennyire egészséges ez nekik mármint a ramoknak. (Bár a gyári lapja 2,2+- 0,1V-ot mond)
Valami + hűtést nem tudnál rá ajánlani. Nem feltétlen hűtőbordára gondoltam, hanem ventit hogy lehetne oda irányítani? -
ritkamadár
tag
válasz
oettinger01
üzenetére
hmm ilyen brutál hűtővel 1.5V-ig talán megbírja, ha 70-75fok fölé nem megy terhelve (pl. prime95) a proci hőmérséklete akkor még tolhatsz neki feszt.

általában 1.6-1.7V a max amit szoktak tolni ezeknek a prociknak, de ez már léggel nem igazán egészséges...
[Szerkesztve] -
oettinger01
őstag
válasz
ritkamadár
üzenetére
thermalright ultra 120 extreme lesz rajta scythe s-flex ventivel. ma postázzák. szeretnék 3.6ot kihozni belőle
mennyi feszt birhat el max a proci? -
ritkamadár
tag
válasz
ritkamadár
üzenetére
Magára talált a lapom, elemet kiszedtem egy napra és lőn csoda újra megy.

Azóta eltelt néhány nap és semmi gond, remélem így is marad...
-
ritkamadár
tag
válasz
oettinger01
üzenetére
gratula üdv a klubban...

E4500 mit tudsz kihozni az több tényező befolyásolja (pl. cpu hűtő) , láthatlanban 3.2-3.4Ghz reálisnak tűnik, ha mázlid van alapfeszen...
-
oettinger01
őstag
na én is klubtag lettem

egy kis E4500 ketyeg benne még tuningra nem volt időm. szerintetek mit lehet kihozni belőle? -
Gugyu007
csendes tag
Hi all!
Problémm adódott. Adott egy commando és 2x1Gb Crucial Ballistix 800MHz Ram. Na most ha mondjuk az 1-es számút beleteszem a lapba megy okés minden. Ha a 2-est, akkor vagy Chipinitttel, vagy Det Drammal megáll. Dettó ugyan ez a helyzet, ha mindekettő benn van. Gondolnám én , hogy a Ram a bibi, de vannak napok, sőt hetek, amikor tök jól megférnek és semmi gáz. Mi lehet a gond? Fesz a ramnak meg van 2,2V a gyári adatlap szerint. Help please
-
ritkamadár
tag
Behalt a lapom hétvégén, készenlétből nem tudom feléleszteni. A kijelzőn Init CPU felirat látható, próbálkoztam mindennel de semmi. Megy vissza gariba, élt 3 hónapot...

-
ritkamadár
tag
válasz
debut12
üzenetére
Szia!
A válasz nagyon egyszerű valamiért a D meghajtó van aktív partíciónak beállítva, ezért az xp
arra rakja az op. rendszert. A megoldás fogsz egy régi boot lemezt (win98, winme), arról indítod a gépet, majd az fdisk progival a kisebbik particiót választod ki aktívnak. (menüből a másodikat válaszd).
Természetesen ezután az régi xp már nem fog bebootolni, tehát op. rendszer újra kell rakni.
Vagy egy másik gépen a xp cuccait átmásolni a kisebbik partícióra és boot.ini-ben a megfelelő partíció kiválasztása.
[Szerkesztve] -
debut12
aktív tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi. Adott egy Asus Commando alalplapos, Maxtor DM 21 SATAII-250GB-os gép. 2 particióra van osztva a vinyó. Mostanában azzal szivat a gép, amikor új rendszert akarok felrakni, összekeveri a particiókat. Ami eddig D(nagyobb partició) volt, azt C-nek ismeri fel, és a C-t pedig D-nek.
És persze telepítés után is ez a szisztéma alapján kezeli.
Szerintettek mitől lehet ez, és hogyan tudnám visszavarázsolni a C-t C-nek, a D-t D-nek??
Előre is köszi! -
oettinger01
őstag
válasz
ritkamadár
üzenetére
köszönöm a kimeritő választ!

a srác akitől venném a lapot még májusban vette Giannitól és utána akarok járni, hogy melyik rev. nehogy befürödjek vele. -
ritkamadár
tag
válasz
oettinger01
üzenetére
-
oettinger01
őstag
valahol olvastam, hogy a korábbi rev az nem az igazi a commandoban. vagy rosszul tudom? mi a baj a korábbinál? honnan lehet tudni milyen rev a lap?
-
matolcsim
csendes tag
namármost...nem tudom eldönteni mit válasszak: Asus P5K3 Deluxe v Gigabyte GA-P35-DQ6 esetleg a Commando...melyik h áll a tuningolhatósággal?...melyiket érdemes egy E6750 v 6850-es procihoz venni?...thx
-
tomimo
csendes tag
most alakul a gepem, eddig a commando van meg. aztán érdekelne milyen tápegység lenne hozzá elég. ez lenne a cpu:E6750, asus 8800gts 320MB, ram meg akkor olyan 1000-1066MHz.
tudnál ajánlani esetleg pár jó cuccot ?
majd privátot üziben írd máe le, mert csak este leszek gépközelben. köszi szépen
[Szerkesztve] -
tomimo
csendes tag
válasz
ritkamadár
üzenetére
halihó.
köszi szépen válaszod.
azt még megkérdezhetem hogy kb mennyit kostált ez a kit ? -
tomimo
csendes tag
hali. a commando támogatja az 1066mhz-s ramokat ?
-
Superman
nagyúr
válasz
oettinger01
üzenetére
Támogatja a 45nm-es prockókat is egy biso frissítés után. A legnagyobb fsb-t ezzel a lappal érték el. Ugyanolyan jól tuningolható benne minden, mint akár egy P5K deluxe lapban. A legjobb 965-ös lap a piacon, talán csak a P5B deluxe állja vele a versenyt. Szolgáltatások garmadája. Szóval jó.

Mosta adok el éppen egyet, mert laptopra állok át egyelőre.
510-es FSB-t simán vitte egy 6320-al és 520-on is bootolt, csak nem volt stabil a gép. -
Superman
nagyúr
válasz
oettinger01
üzenetére
Nem.

-
oettinger01
őstag
na vacilál a haverom a lappal kapcsolatban de azért még nem adtam fel a reményt
viszont gondolkodóba estem, mert a gig p35 dq6osát is meg tudnám szerezni commandp árában és szvsz az jobb választás lenne nem gondoljátok? -
BioNiCMaN
addikt
válasz
ritkamadár
üzenetére
Első benyomás?

-
ritkamadár
tag
Commandósok van új bios a laphoz (1501), javították a proci hőmérséklet detektálási algorimust:
[link]
Este kipróbálom, remélem nem szúrtak el benne semmit...
-
WillyX
tag
A legújabb BIOS jó valamire? Én meg a 9-essel nyomom, mert a 10-est annak idején lehúzták.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
oettinger01
üzenetére
Nem fogod megbánni.
Sztem egy állat a lap és sztem néhányan itt még osztják ezen véleményem. 
-
oettinger01
őstag
válasz
enamessias
üzenetére
nekem az egyik haverom nagyon nincs megelégedve a commandojával sajnos nem tag itt pedig mondtam neki, hogy tegye fel a kérdéseit nektek de azt mondja ezért nem regel. én meg annyira nem eröltetem már, mert ha minden igaz igy mérgében jó áron meg fogom venni tőle a deszkát mert valami piti dolog az ami neki nem jön be rajta de képes ezért eladni
én meg lecsapok rá jó pénzért 
-
Hack3er
őstag
Ne hadjátok már ennek a jó alaplapnak a topikját elsujjedni

-
vlcvlc
tag
Hehe, tegnap elfüstölt a gépemben egy kommandó
de azóta (is) tökéletesen megy

Előzmény:
Táp kikapcs
Régi Proci kivesz,
új betesz
Bios, beállítások, semmi fesz emelés, pci 33.3 PCIE100, DDR2 800 minden egyéb manuálisan beállitva.
Bekapcsolom, indul
Megy 20 percet, egyszercsak pici csattanás és lennt ahol rá kell dugni a power reset stb kábeleket, pici szikra, vékony füst
Táp kikapcs, lehúzom kábeleket, sehol semmi korom meg égésnyom, semmi sérülés kábeleken (pl alaplap hátlapján kiálló forrasztott csatilábak nem vágták szét a szigetelést).
Visszadugom kábeleket, bekapcsolom, azóta is hibátlanul megy... mi a f... van ?
Ugyanilyen volt már ASUS P5B Deluxe WiFi AP-vel, ott közvetlen bekapcsolásnál jött szürke füst üzenet
ott annyi lett a vége hogy azóta kussol a pcspeaker, na nem mintha hiányoznamindkét alaplapot hibátlanul használom azóta is... -
Superman
nagyúr
Ha ennyire kiürült a topik, csak annyit még, hogy a legújabb biosban elvileg benne van az 1333-as FSb támogatás.
-
Superman
nagyúr
Új bios, 1302.
[link]
felrakom és megnézem, mit tud.
-
ritkamadár
tag
yip sikerült, felraktam ACPI driver-t innen: [link]
ATK0110 ACPI Utility nem tom mi a rák, de levan illesztve...
-
ritkamadár
tag
valakinek sikerült ezt leillesztenie, mert nekem az istenek se jön össze sp2-es xp alatt: [link]

eszköz: ACPI\ATK0110\1010110
biosban is megpróbáltam mindent se semmi...
lehet valami gond lenne a lappal?! -
Larry303
addikt
válasz
Superman
üzenetére
én is olvastam, több helyen is, hogy a commando északi hídja ''igazán'' 1,5nél indul ....
viszont több deluxot is raktam össze, elvileg meglehetősen hasonlónak kell lennie a két chipsetnek, bár a deluxben más revizios lapkakészlet is lehet (vagy lehet, hogy csak az van) , viszont azoknál 450es fsb környékére elég volt az 1,250 is...azért gondoltam, hogy itt is megpróbálom minél kisebb fesszel a 476os fsbt elérni.....és úgy fest egyenlőr tetszik is neki...kb 2hete megy eddig gond nélkül....kopp kopp
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
enamessias
üzenetére
Az enyémről is le volt kapva (még Fori szedte le és tette vissza, mert ugye Ő vizesember és meg nem.
) és mint köztudott volt már gariztatni, igaz, mint kiderült nem a Kommandóm halt meg, de nem mondták, hogy bazdmeg ez szét volt szedve, pedig sztem úgy a logikus, ha előbb megnézik a külsérelmi nyomokat és csak utána állnak neki tesztelni, hogy mi a helyzet (de lehet, hogy csak nekem ez a logikus sorrend
). -
nándika
aktív tag
-
Superman
nagyúr
válasz
nándika
üzenetére
Persze, hogy ment. A Super PI eredményeket azzal értem el. Most 495-ön stabil. Amit te belinkeltél, az viszont hato szorzó melett van, bár így is szép eredmény, respect.
Én viszont hetes szorzóról beszélek, így szeretném a 3.5GHZ-et stabilan elérni.
500-as FSB mellett a két 32M-es Super PI-be az egész gép belefagy. Olyan hét iterációig jut el. A beállítások azok, mint 495-ös FSb mellett, de már próbáltam variálni, egyelőre sikertelenül.
Mik a bios beállításaid? -
BioNiCMaN
addikt
Ilyen ki elbaszott rugós biszbaszok tartják a gyári hűtést (remélem érthető volt
), egyben le tudod kapni (sb, nb, fet), és vissza is tudod tenni Nem kell vagdosni semmit! 
Ha kell egy HR05 valakinek, akkor van egy a polcon, hiányzik az a kis szivacsos b@szása, de azt lehet csáni olyan kis kerek akármikből, amit a hengeres DVD-k csomagolásában találhatók.
Szal HR05 3k-ért. Vigyétek el!
-
wilkyx
tag
válasz
enamessias
üzenetére
Akkó celluxozzam össze?
Persze hoyg én is a hőcsövekre gondoltam de azért lehet néznének(aztán meg én amikor kiröhögnek a garral) ha visszavinnéd az alaplapot a bótba, és közben szétkaptad a heatpipeot flexszel... No mind1 uis lebeszéltem magam a commandóról pedig már azt hittem pár napig hogy élettársam lesz egy darabig, quadgt naygon rossz választás helyette? -
nándika
aktív tag
válasz
Superman
üzenetére
az általam belinkelt német fórumon csak úgy röpködnek a 6300-as processzorral és a Commandoval elért 520/530/552-es (!!!) FSB-k. Hihetetlen eredmények.
Nem annyira hihetetln ez csak jó ram és proci is kell hozzá.
kérdésem az hogy ment a te procid valaha 500on
JA és most az egész gép lefagy Super PI alatt vagy csak maga a progi nem fut?[link]
-
Superman
nagyúr
válasz
Larry303
üzenetére
Jó lenne, ha leírnád és köszi.
Én visszavettem 495-re az FSb-t és így már lefutott két 32M-es Super PI, 500-on mindig belefagyott, hiába állítgattam bármit. Most majd szépen megpróbálok visszavenni az értékekből és levinni a minimumra a feszültségeket. Jót mosolyogtama német fórumban az egyik srácon, aki megrökönyödve írta, hogy lefutott neki a prime, a Super PI, az orthos, de a Prey 10 percenként kidobja.
Aztán levonta a következtetést, ha stabil a CPU a benchprogik alatt, még nem biztos, hogy a jhátékok alatt is az lesz...
-
Superman
nagyúr
válasz
Larry303
üzenetére
?ondjuk most nézem én is, hogy alapórajeles volt. Azon csodálkozom, hogy mindenki az NB-nek, az SB-nek, stb. a lehető legkisebb feszt adja és megy nekik a cucc. Nekem elég nagy feszek kellenek mindenhez. De ha egyszerre emelem az északi híd feszültségét és a processzorét, akkor kifagy. Kísérletezni kellene, de sok idő....
-
Superman
nagyúr
válasz
enamessias
üzenetére
rendben, ez villany, de érdemes megnézni, hogy egyeseknél a Vcore 1.25Volt!!!!!
[link]
Az OK, hogy jó procit kell kifogni, de 1.25-el nálam semmi nem indulna el.
-
Larry303
addikt
válasz
Superman
üzenetére
jaja, meglehetősen gyanús...bár áll. a régebbi 6300 tuningbarátabbak voltak... 7 es szorzóval 500 fsb környékén már erősen próbára teszi a prockót léghűtéssel szvsz...
nálam sajna a ramnak is vége van vhol 480 környékén cl4ben így tuti, hogy nem a lap az ami nem bírná a magasabb fsbt...meg ugye szegény 6420 sem rajongott az 1,5+ feszekért...amúgy én úgy vettem észre, hogy a konfigomat sokkal stabilabban tudom használni kevesebb feszültségek mellet -monnnyuk ez nyilvánvaló, de majdnem mindenhol azt olvastam, hogy az északi hídnak és az fsb nek 1,4+ feszt pakolnak...na nálam sokkal instablabb volt ezeken a feszeken, mint 1,3 ill alatta... 476 ortos stabil és egyenlőre 2 hét aktív használat után nem fagyott semmi....viszont a memteszt egy 4 órás tesztelés alatt 1-1 hibát mindig talál :S majd megpróbálom megtámogatni ventivel ramokat, hátha a melegtől hibázgat... -
Superman
nagyúr
válasz
enamessias
üzenetére
Lapdarabolás...
ez jó..
Más: az általam belinkelt német fórumon csak úgy röpködnek a 6300-as processzorral és a Commandoval elért 520/530/552-es (!!!) FSB-k. Hihetetlen eredmények. És léghűtéssel 24/7-ben stabil alacsony feszültségekkel. nem értem, hogy lehet ez, nálam már 510-en sem bootol be a Win még hatos szorzó mellett sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingstone HyperX Predator RGB DDR4-3200Mhz-CL16 16GB (2x8GB)
- Új, bontatlan G.SKILL Trident Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZR eladó
- Kingston Fury 16GB (1x16GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP - 120 hó garancia
- G.SKILL Ripjaws M5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 WHITE - XMP - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus Evolveo 450W
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

még nem volt szerencsém ehhez a hűtőhöz, nem tűnik rossznak, bár én maradnék a sima 8-as ventinél. 

mennyi feszt birhat el max a proci?

![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/20070813174628anus.jpg)
) és mint köztudott volt már gariztatni, igaz, mint kiderült nem a Kommandóm halt meg, de nem mondták, hogy bazdmeg ez szét volt szedve, pedig sztem úgy a logikus, ha előbb megnézik a külsérelmi nyomokat és csak utána állnak neki tesztelni, hogy mi a helyzet (de lehet, hogy csak nekem ez a logikus sorrend