- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rica
senior tag
Köszi szépen!
Pont így jártam el és attól megyek falnak
, hogy a 2 hónapos 3870-esem a ludas (amin eddig highon toltam a Crysist). Ha beteszek a helyére egy 7300 GT-t, vígan dalol a masina, ha csak a sínbe teszem az atit, egy tized fordulat a ventiken és a nagy semmi. Gondolom olyan nincs, hogy egy egy éves 400-as FSP táp egyszer csak visszaesik a teljesítőképességének az egy harmadára
Holnap találkozom az eladóval és kipróbáljuk egy másik gépben is. -
Rica
senior tag
Sziasztok! Segítsetek gyorsan léci, nem bírom ki a gépem nélkül.
A deszka szépen zakatol jó ideje 295-ös FSB-én, egyszer csak bekapcsnál fordulnak egy felet a ventik és utána a nagy semmi. Én az alaplapra gyanakszom. Van ötletetek, hogyan lehetne kizárásos alapon rájönni, hogy mi adta meg magát?
Előre is köszi! -
Rica
senior tag
Én is rengeteget kínlódtam a ramokkal, nem mentek többet 540-nél az 566-os A-Data-k. Most 400-as OCZ Platinum 2 Gb megy 470-en. Viszont az enyém is viszi a 300 feletti fsb-t stabilan.
Apol77: Sztem nyomj egy gyári deafultot, hagyjál mindent autón és először nézd meg a proci stabil végét (közben ha kell, a ramokat oszd vissza és a ht szozót vedd le). Ehhez érdemes hozzáhangolni a ramokat. Minden újabb állítás és boot után ajánlott első lépésként everesttel megnézni, hogy mi mennyin megy , mennyi feszt kap és amíg nyomod mondjuk a cpu stress-t 9-en az orthossal maradjon is az érzékelőnél nyitva, hogy lásd a hőmérsékletet. -
Rica
senior tag
válasz
DroneZ^ #1985 üzenetére
Egy ideig én is szenvedtem az SB karival (2001-es), feldobtam egy spéci drájvert (asszem kx), ami részleges megoldást hozott: működött, de minden bekapcsnál újra kellett telepíteni. Szal meguntam és kidobtam, zenét most nem hallgatok a gépen, a játékokhoz pedig bőven jó az alaplapi.
El lehet még játszani az IRQ kiosztásokkal (lásd valahol fentebb), mert nálam az ostoba winfos ugyanarra az irq-ra teszi a vga-t és a hagkarit (és persze no confilct), gondolom ez az igazi ok. -
Rica
senior tag
Sziasztok! Tud valaki ehhez a deszkához két évesnél frissebb ddr ram qualified vendor listát? Q nagy segítség lenne!
-
Rica
senior tag
válasz
Bundás22 #1972 üzenetére
Köszi, de eladom az 566-os 2*512-est, rádobok 3-4 pénzt 2*1GB új Kingmaxért, amit majd vissza kell osztanom 266-ra, mert nyilván nem fogja bírni a 300 közeli fsb-ét, ott megy majd 400-at, fene bánja milyen időzítésekkel, a játékokban úgy sem számít, inkább az hogy legyen elég MB, egy gyors proci meg egy egy rendes vga, ami 3850 lesz.
-
Rica
senior tag
-
Rica
senior tag
Szia! Köszi az infót
Most váltok 2*1GB-ra, ez is kell majd az újabb játékokhoz, de az időzítések, meg a gyorsaság ott nem sokat számít, a gondom inkább az, hogy a 10-es szorzójú procival egy átlagos 400-as ramot már 266-ra kell visszaosztanom 295, vagy magasabb fsb mellett, és arról még nem sok tapasztalatot hallottam és beruházni 25 k vagy inkább afölött ddr1 ramokba...nem is tudom
ha stabilitást etsztelsz új procival, akkor szerintem először csak a procit terheld (pláne, ha E6-os Toledo, ami könnyen elfüstöl 1,45 v és 58 fok fölött) és valamilyen megbízható hőmérő legyen nyitva mellette, nekem a mezei everest teljesen jól műkszik, aztán ha 20 perc után sem megy 55 fok fölé, akkor nyomjad a blendet (9-es priority), amivel legkevesebb egy órát ki kell bírnia Majd írd meg mire jutottál, sok sikert! -
Rica
senior tag
válasz
DroneZ^ #1960 üzenetére
nekem nem proci cserénél jött elő a gond, hanem tuningnál, de a winfos mindent a legnagyobb rendben talált (no conflict), gyártói támogatás meg egy 5 éves cuccra.... végül feltettem valami zenész emberek által írt spéci drivert (nem emléxem pontosan, talán kx), ami megoldotta a problémát, csak minden egyes bekapcsnál újra kellett telepíteni
az alaplapi hangkari is elég jól szól, persze van rendes mélynyomó hozzá meg hanszórócskák körben a szobában -
Rica
senior tag
szia pluhm! 2810-en, ha jól számlok, a Kingston ramjaid 333-ra visszaosztva 425-ön mennek, most állok ram csere előtt, mennyit mennek kb a Kingstonés Kingmax 400-asok, gondolom 500-at nem köszi
-
Rica
senior tag
az egymagos procid sohasem fog kihajtani egy korszerűbb közepes vga-t, amivel újabb játékokat tudsz futtatni, pl 3850, de egy x2 2700-on már simán
némi konkrétum: 3dm06 proci értékelés: 3700@2970:1142 pötty vs x2 3800@2920:2222, még durvább egy átlagos teljesítményen összehasonlítva, 2475 mhz-en 3700 vs x2 4200 (mind a három E6): 938 pont vs 1912
És még valami, ha 939 x2 csere mellett döntesz, akkor minél előbb, mert már végleg leálltak az újraindított gyártással is -
Rica
senior tag
válasz
DroneZ^ #1947 üzenetére
Ha sikerül választ kapnod, kérlek oszd meg velem is, ugyanez a gondom, az idióta winfos ugyanazt az irq-t osztja ki a vga-nak is meg az SB kártyámnak is, nem tudom , hogy ezért-e, de nem tudom használni a deszkában a hangkártyát, még szerencse, hogy van benne egy tűrhető alaplapi
-
Rica
senior tag
válasz
Borokafa #1946 üzenetére
Én már kétszer is cseréltem a 3700-ról x2-re a közel múltban, először egy 4200-ra, de az nem ment csak 2750-et (picit jobb az átlagosnál), azután 3800-ra, ami még nincs teljesen végig tesztelve, jelenleg 2950-en stabil. Egyiknél sem kellet semmi extra, csak az amit Borokafa ír: alap beállításokra vissza a 1013-as biosban
Ajánlom HERR Z mestert X2 proci ügyben (is, és tuning és nem tuning egyaránt), a legkorrektebb fickó messze itt a környéken, akitől ilyen fontos cuccot érdemes beszerezni -
Rica
senior tag
válasz
Borokafa #1931 üzenetére
51 fok volt max a proc. Ha csak cpu stress megy az orthoson, akkor simán megy mellette az everest és figyelem folyamatosan a hőfokot. Léggel hűtök, tudományosan megtervezett aerodinamikával: levett oldalú házzal és rengeteg ventivel
Ha először próbálok valamit, előtte persze kihűtöm a szobát. A proci E6-os, kb 2950 lesz a vége (stabilan) 1,46 Volttal.
Egyébként nem az én érdemem, hanem a mesteré aki előválogatta, én csak bevállaltam egy kis FSB emelést a deszkán. -
Rica
senior tag
Holnap megjön a tuning proci. Este komoly tesztelések lesznek, de addig is csináltam egy kis előzetest CPU szorzó visszaosztással és 10-10 perces orthos cpu stress 9-cel: 10*275 és 9*304 (eddig stabil a jelenlegi proc) OK, miközben az alaplap egy fokot sem melegedett 33-ról (remélem az érzékelője a chipsete-et méri)
-
Rica
senior tag
-
Rica
senior tag
válasz
Bundás22 #1907 üzenetére
Igen túlságosan is, gondolhatod, hogy ebben a deszkában (230 felett nem eszi 1T) mennyire tudom kihasználni őket + a proci max 2750-et bír
Köszi a tanácsokat még egyszer!VGA cserénél 1950 XT-re gondoltam jövő nyáron, addig még vinyó lesz cserélve + egy kis venti, szóval olyasmik, amik nem platform függőek. Én viszont játszom, nagyon is! Far Cry a kedvenc, ésa kettőhöz kell majd 2G RAM. Most úgy néz ki, hogy elmennek az A-Daták.
-
Rica
senior tag
válasz
Bundás22 #1902 üzenetére
Mintha csak nekem írtad volna. Köszi a tanácsokat, különösen a ramosat, ez most pont aktuális.
Már csak keresnem kell valakit, aki nagyüzemben tömörít állományokat és pont az én a-datáim kellenek neki. Hihetetlen, de van olyan deszka, amiben 285-ön 2,5-3-3-5-1T mentek a gyári 3-4-4-8-as reffel szemben.
-
Rica
senior tag
Köszi!
Mástól is ezt a tanácsot kaptam: Corsair, Geil vagy A-Data 400-as.
A speckóban a kétoldalas x16-ost nem ajánlják, de ze nem tom mit jelent konkrétan
Más bizony! A négy modult nem tudod rendesen tuningolni. A műszaki hátterét ne kérdezd, de erről a deszkáról már olyat is olvastam, hogy kifelé haladva egyre kevesebb feszt oszt ki a dimmeknek. -
Rica
senior tag
Sziasztok!
Pár helyen olvastam a deszkáról, hogy nem szeresse a kétoldalas 16-os ramokat.
Most bővítek 2*1 GB-ra. 400-as megfelel. Ajánljatok léci. -
Rica
senior tag
Sziasztok! Milyen vinyót ajánlanátok egy kis bővítéshez 150-250 GB körül?
Korábban olvastam, hogy problémák lehetnek a Samsung sata2-esekkel. Köszi -
Rica
senior tag
Sziasztok! Segítsetek léci. Elképzelhető, hogy ez a deszka nem szeresse az A-DATA 566-os ramokat? 250-es FSB-nél már csak 3-4-4-6-2T-t tudnak és ahhoz is kell már 2,85V. Ha csak az első modult hagyom benne, akkor ennél a sebességnél és fesznél 2,5-3-3-6-1T stabil, ha visszateszem a párját, még 3 volttal sem hajlandó erre. Ez a páros egy Asrockban 2,5-2-2-5-1T-t tudott 275-ön és ugyanezt 285-ön egy DFI-ban.
Érdemes szerintetek cserélni őket, vagy van ötletetek valami beállítási hibára?
Előre is köszi -
Rica
senior tag
Van egy sokkal égetőbb problémám is: miközben húztam a vga-t, egy kis fagyi, amitől a hangkártyám nem működött tovább a legalsó PCI slotban. Feljebb tettem egggyel, minden rendben. Közben húztam egy kicsit a masinát is, fagyi Sims2 közben, ami a túl szoros memória időzítéseket nem bírja
megadta magát a második slot is. Most már csak a megmaradt utolsóban műxik a hangkártya. Segítsetek léci a láma kezdőnek, mert az utolsó PCI slotot nem akarom haza vágni: a PCI-E 100 MHz-en van. A sima PCI szinkronizálás három lehetőséget kínál: auto, FSB és 33,33 - én ez utóbbit állítottam be. lehet, hogy arányt állítottam be és nem pedig fixáltam a frekit és 38 fölött valahol (230-as FSB-énél) a slot megy tönkre, ráadásul nem is a kártya?
HELP PLÍZ -
Rica
senior tag
Sziasztok! Azóta sem oldódott meg a problémám:
Az mitől lehet, hogy boot-olásnál vár kb 40 másodpercet, mire megjelenik az xp logo?
Szerintetek elképzelhető, hogy nem szeresse a deszka az öreg (5 éves) 40 GB Maxtor vinyót? csak megérzés, de mintha ekörül lenne bibi.
Előre is köszi -
Rica
senior tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy boot-olásnál vár kb 40 másodpercet, mire megjelenik az xp logo?
Láthatóan semmi sem történik és nem találok ilyen beállítást a biosban sem.
Köszi,
Rica -
Rica
senior tag
válasz
Csapi007 #847 üzenetére
Szóval 10 perc keresés után rájöttem hogy az a kábel a gépben van.
Szóval így érdekes értékeket kapok vissza 800-1500-5600 , de 33 alapon és 36 fok TV-zés közben. és semmivel sem hangosabb, nagyszerű.
Szia! Bocs a fázis késésért, de nekem csak ma lett egy ilyen deszkám (a hűtő szintén AC F 64 Pro), amit már most nagyon szeretek, viszont a Te régi problémádat kellene nekem is megoldani és nem világos, hogy Neked hogyan sikerült anno. Tudnál segíteni? Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 7600K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest