Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laby
őstag
válasz
drsanya #8297 üzenetére
OBS-be veszem fel a videót, vagy akár streamet. Ott beállítom a játék hangját, így nem hallatszik a discordon dumálásunk, csak a játék. Illetve hozzáadom a külső kamerát, gyakorlatilag, mint egy webkamerát. Így nem kell szinkronizálgatni és nincs hang gerjedés sem mikrofonból.
Ehhez van egy MILC fényképezőm, amit alapból fényképezésre használok, de ha már van, akkor befogtam erre is. Ehhez rendeltem aliexpress-ről egy hdmi capture card-ot, és az van rákötve a gépre, így érzékeli webkameraként.
-
drsanya
aktív tag
Én azt szeretném csak kérdezni, hogy milyen infrastruktúrával készíted az ilyen videókat? Hogyan oldod meg, hogy a hang úgymond a PC-ről bemenjen a kamerába? Hasonló videókat szeretnék én is készíteni (a monitort veszed csak a játék helyett). Elég macerás lenne telefonnal felvenni a képet, a hangot pedig a játékból, aztán összeszinkronizálni a kettőt. Van arra mód, hogy ezt ne kelljen megcsinálni?
-
Laby
őstag
HVML Porsche CUP Hungaroring futam videjó
20 perces sprint futamon folyamatosan gyepáltam az előttem levőt. Nagyon intenzív és különösen korrekt csata volt, marhára élveztem.
Nagyon melós volt ezen a pályán, ezzel a Cup kocsival pályán maradni és még csatázni is.Volt innen valaki végül rajtam és Kovács Tomin kívül?
-
Laby
őstag
válasz
JulesTS #8291 üzenetére
Tanári!
Ezért eléggé hálás voltam, mert nagyon el akartam csípni még a 4. helyet, úgyhogy próbáltam nyomni ahogy tudom hátha meglesz.#8290kzolee216
Holnap délután leszek legközelebb gép közelben, igyekszek nem elfelejteni és átküldeni.
De ha holnap délután írsz privát üzenetet, akkor tuti meglesz.A fent belinkelt vasárnapi 4 (4x2) futamos mini Porsche Cup-ra “bajnokságra” nincs kedv innen többeteknek csatlakozni?
Nincs különösebb tétje, csak 4 fun verseny.
-
Laby
őstag
Ez most unalmasabb volt, elején volt pár csatám, de utána szinte végig egyedül autóztam.
-
Laby
őstag
válasz
JulesTS #8287 üzenetére
4 futamos Porsche cup-ot se felejtsük! Fullos autó, fullos pályákon:
https://www.thesimgrid.com/championships/8812
Nordschleife, Bathurst és lesz még Hungaroring meg Barcelona is.
2 sprint futam pályánként, szóval biztos intenzív móka lesz. -
JulesTS
addikt
Már csak egy verseny lesz ebből a sorozatból ami meglepetés pályán lesz (a verseny előtt 1 órával tudjuk meg).
Ez után a következő sorozat:
https://www.thesimgrid.com/championships/8589 -
Laby
őstag
válasz
JulesTS #8278 üzenetére
Akkor az azt jelenti hogy nem gyakoroltál ha futam alatt gyorsultál folyamatosan.
Egymás mellől rajtoltunk, integettem ám a felvezetőn!Most az 1-4 nagyon stabil volt, jó tempót mentek, +1 kör lett volna meglett volna a 4. hely is, pont a befutóra értem be a seggibe. Mire feljöttem a 6-7. helyig, addigra már túl nagy szakadék volt elől, így sokat mentem utána egyedül, hogy ledolgozzam a hátrányt.
#8281mmdms
Nekem van felvételem, de mivel nem volt annyira izgalmas futamom, így este nem töltöttem fel, de ha kell feltölthetem meló után. -
JulesTS
addikt
Rajt után sűrű volt, kicsi koccra ACC-ben már pörög...
Benne voltam a Tévében:
https://www.twitch.tv/f1hungarianchampionship/v/2189175314?sr=a&t=3608s -
JulesTS
addikt
Az előző versenyt rögzítettem, mert vacakolt az ACC. Azt feltölthetem. De van közvetítés is:
https://www.twitch.tv/f1hungarianchampionship/v/2189175314?sr=a&t=2192s -
mmdms
addikt
-
JulesTS
addikt
válasz
Bandit21 #8279 üzenetére
HVML GT3 Sprint S8:
https://www.thesimgrid.com/championships/7719 -
mmdms
addikt
Nemrég voltam a SER ringen, a második helyért 5-en voltunk egy kupacon mindegyik kanyar másnak jött ki jobban, és szépen látszott a testsúlyok közti különbség is, szóval annyira még nincsenek lerúgva, érdemes kipróbálni, marhagyors és nagyon élvezetes pálya.
6 versenyen mentem 4 karttal, egyre mondanám azt h szar volt, az 5-ös számú, a bal első kerék önálló életet élt, centis kilengése volt függőleges irányba, össze vissza rezonált, csomószor leért az alja, és elpattogtam a jobbosokba. Ott vmi megadta magát. -
Laby
őstag
válasz
Bandit21 #8256 üzenetére
Mi az hogy bérgokart vb?
Ennél elképzelhetetlenebb dolgot nem tudnék most kora reggelre.Az egész országba nincs egy olyan gokart pálya se ahol egymáshoz egyáltalán kicsit is hasonló gokartok lennének, mindenhol össze-vissza le vannak már rúgva, tök máshogy viselkedik mindegyik még házon belül is, nem hogy országba szerteágazóan, vagy ezek szerint már világon szerteágazóan hogy oldják ezt meg?!
-
tome0001
senior tag
Most nézem, hogy az 5700x3d-t is lehet már kis hazánkban kapni.
Az sem egy rossz alternatíva, itt HA-n 88-ért van új belőle, 5800x3d-ből 100 körül mennek a használt garisak.
Az 5700x3d majdnem ugyanaz mint a 5800x3d, ugyanannyi L3 cache-el, csak 300Mhz-val kisebb órajelen fut.
Lehet az lesz, mert ha már AM4-re megyek át, akkor nem akarok sok pénzt ellocsolni egy "elavult" AM4-es gépre, de ez a 5700x3d még simán vállalható kategória árban, teljesítmény/ár kategóriában is bestbuy.
Az hogy most ACC-ben 160 helyett csak 154 fps-t tud, na bumm -
mmdms
addikt
Figyelte esetleg valaki, a buildek változásakor változnak a preset setupok is?
-
Hogy legyen szomorúság is a fehér pólós barátom aki fiam szettjét tolta a 248-al ellenkormányzott egy teljesen normálisat hringen és valamit kattant-pattant a 248-ba és meg is halt a kormány.
A kopasz bácsi meg egy bérgokart vb futam 3. helyezett ám.. alig simezik de pár kör után szédült tempót megy.Fiam holnap jön haza a táborból és azzal várom, hogy nincs sim-je...
-
Live, két cimbora jött próbálni.
-
JulesTS
addikt
Ja és az új sima AMD-k is felközthetik a gatyájukat:
https://leetgaming.com/2024/06/30/olyan-eros-az-amd-ryzen-7-7800x3d-hogy-gyari-tuning-kell-a-9700x-nek/ -
-
-
Laby
őstag
válasz
Maxell014 #8247 üzenetére
Igen, vezetékest USB-vel el kell vezetned a gépig és folyamatosan kerülgetni a vezetéket. Vezetéknélkülit meg csak bekapcsolod aztán megy. Persze azt meg töltögetni kell, de futam után nem megerőltető fél órára-órára gépre dugni aztán megoldva.
Van akit a töltögetés zavar, engem inkább a kábel. Főleg hogy nem fix pozícióban vagyok, van amikor íróasztalnál használom a gépet, van amikor átülök a cockpit-be, tehát próbálok mindenből vezeték nélkülit.
-
tome0001
senior tag
Igen, minél több pénzt locsolsz el gépre, annál tovább nem kell hozzányúlni (legalábbis szeretném ezt hinni)
4070 20%-al kevesebbet fogyaszt mint a régi 3070Ti-m, és azt a 650W-os Gold táp simán viszi, egy i5-10600k társaságában.
5800x3d/7800x3d elmegy 650W-os gold táppal (még 1 db winyó van a gépemben, meg 5db venti)?
Ahogy látom ezek a Ryzenek sokkal kevesebb wattot esznek meg mint a mostani i5-10600k-m.
Egyébként az 5800x3d és a 7800x3d között új áránál 20k sincs a különbség, ez azért megfontolandó.
Köszi a tippeket! -
GalaHU
addikt
válasz
tome0001 #8245 üzenetére
Intel vonalon ugyanolyan zsákutca amit kinéztél, mert jön az új platform, úgysem lesz jó bele az új proci, és önmagában a DDR5 nem sokat ér... Egyébként játékok alatt egyáltalán nem olyan nagy csoda ez a memória, mint amilyennek tűnik.
Az 5800x3D sokkal jobb döntés, később is jó ára lesz, mert a "bestbuy"-ságát ott sem veszíti el. Jelenleg minden megteker, a legcsúcsabb kártyák érzik talán csak meg az erő minimális hiányát, de ők is csak 1080p-ben, de gondolom nem így akarod használni.
Szóval ha most akarsz feltétlenül és olcsón váltani, én ezt venném.
Ami még fontos szempont, hogy az Intel őrült módra melegszik, és nagy a tápigénye. Egy combosabb videókarival 850W alatt ne is próbálkozz...
Én pár hónapja álltam át 7800x3D-re, legszívesebben ezt ajánlanám, mert ordass jó és BIOS-frissítéssel repíteni fogja a 9800x3D is ha majd megjelenik. Az Intel meg megveteti veled újra az alaplapot... Tudom milyen amikor megindul a vezérhangya a nyúltagyadon, de inkább spórolj még egy picit...
-
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Bocsi az OFF-ért, de inkább itt szoktuk valamiért megvitatni a gépfejlesztős témákatezért írok ide.
Gondolkozom egy teljes platform cserén, ami az alaplap+RAM+CPU-t érintené.
Jelenleg egy i5-10600k-m van 32GB DDR4 mellett, B560-as lappal, és azért ide írok, mert csak szimulátorokhoz kell (AC Evo, ACC, LMU amivel főként nyomom), semmi másra, RTX4070 mellé, 21:9 UW monitor mellé.Namost két verzión gondolkozom.
Egyik hogy egy 13600k-ra váltok (használtan 95k körül vannak) és ahhoz egy DDR5-ös lapot veszek, de nem azért vennék DDR5-ös ram-ot mert annyival jobb vagy gyorsabb, hanem mert időtállóbb, és gépet mindig előrefelé kell finanszírozni, ezt már megtapasztaltam.A másik vonal, hogy ha már platformcsere, akkor életemben először kipróbálnám az AMD Ryzen vonalat, azon belül a Ryzen 7700x (szintén 95k környéke használtan).
7800X3D-t is néztem, de az már jócskán 100k felett van, így kiejtettem...
AM5 alapokon DDR5-el képzelem el a közös jövőt ebben a verzióban is. Tudom hogy bestbuy az 5800X3D de az AM4 az kifutó socket, így abba már nem invesztálnék, márcsak a DDR4 miatt sem, 1-2 év múlva nagyon nehezen lesz eladható (szerintem).Ami az AMD felé billenti a mércét, hogy szerintem az AM5 sokkal tovább lesz velünk, mint az LGA 1700-as foglalat, így időtállóbb lenne az AMD, 2-3 év múlva is fognak bele még új procik jönni (ez csak egy tipp).
Az biztos, hogy az Intel sűrűbben vált új socketre, a 15th Gen is már LGA1851-el fog jönni, emiatt nem gondolnám hogy az LGA1700 foglalat megéri hosszútávon, lévén egy "kifutó" darab, persze azért egy 14. generációs i5-i7-i9 még mindig elég "b**zó", ergo nem lebecsülni akarom...Mondanám a szokásos bűvös mondatot, hogy most akkor 3+ évig úgysem fejlesztek gépet, persze tudjuk ez nem igaz
Ti melyikre szavaznátok? Köszi előre is a véleményeket.Baráti üdvözlettel:
A tanácstalan platformváltó -
Laby
őstag
válasz
Maxell014 #8243 üzenetére
Hasznos tud lenni legfőképp repülőzéshez, de azért autóhoz se haszontalan.
ETS2-be kifejezetten hasznos körbenézni, parkolni...stb, de pályaversenyzésben sem hátrány.
Itt azért nem annyira világot megváltó dolog, mint aminek tűnik. 32:9-hez azért használom, mert így pont annyit nézek még oldalra, hogy nagyjából a 3 monitor látószöget megkapjam.
Csatározásnál jó, de azért a szememet inkább a saját ívemen tartom általában kanyar közben. VR-ban kanyar közben is könnyebben oldalra tudsz nézegetni, itt annyira nem természetes érzés. Leghasznosabb talán a balesetek elkerülésére, pályára visszatérő embereket észrevenni és persze helyezkedni bizonyos csata helyzetekben.VR annyiból jobb (azon kívül, hogy térlátás miatt sokkal hasznosabb, 3D-ben látsz mindent, és sokkal jobban érzed a távolságokat is, az autókat körülötted...stb.), mert ott amerre fordítod a fejed arra is nézel. Itt ugye a fejedet fordítod, de a szemeddel ugyan úgy a monitorra kell nézned. Ez fejmozgás érzékenységével persze beállítható, hogy ne legyen zavaró, de így sokkal kevésbé érzed a kocsit, hogy merre halad, mint amikor VR-ban nézelődsz.
Szóval bizonyos szituációkra jó autó versenyzésben is, de talán nem ez a legfőbb felhasználási módja. Ha nem eredetit veszel horror drágán, akkor megéri szerintem.Én itt hardverapro-n tőle vettem. Nagyon segítőkész, korrekt, jó fej srác szóval nyugodt szívvel ajánlom. Volt vezetékes kivitelem is, azt a barátomnak adtam már. Ott engem zavart a +1 vezeték. Így vezetéknélkül nagyon szabad érzés, nem gátol semmiben.
Lassan részesedést kéne kérnem, annyi embert küldtem már hozzá... -
Laby
őstag
válasz
IntelKiller7 #8237 üzenetére
100 az költői túlzás volt. Egész pontosan 47-en voltunk, 2 autóval.
Azért a GP pályán ez is elég forgalmas volt. -
Laby
őstag
Hirtelen felindulásból beneveztem LFM-en Porsche CUP / BMW M2 multiclass Nurburgring-ra. Tesztelni nem tudtam előtte, Porsche Cup kocsival is csak egyszer mentem kb 1 éve, szóval nem túl felkészülten érkeztem...
Első körömbe realizáltam hogy ez a GP pálya, nem is Nordschleife-re regisztráltam...
Na mindegy, maradtam. Időmérőt nem mentem, úgyhogy telibe a BMW-k mögé rakott a 100. helyre...elég beteg első kör volt emiatt.
Életem talán legizgalmasabb, legélvezetesebb, legszórakoztatóbb versenyét nyomtam. Brutálisan jó menni ezzel a Cup kocsival, nem értem miért nem népszerű?! Majdnem mindenki tök sportszerű volt, brutál jó csatákat mentem szinte végig.Ha érdekel valakit, akkor itt a felvétel az egészről:
Assetto Corsa Competizione TrackIR Best Race Evör! LFM Multiclass Porsche 992 CUP Simagic Alpha GT4(Sajnos az utolsó körben valami elromlott a hanggal, pedig nagyon epic volt az a kör is.
)
-
válasz
Pickle Rick #8231 üzenetére
Mész két kört velünk és siman menni fog a 47 aztán a 46
A 45 már több gyakorlás a 44 ügyes a 43 meg nekem már ufo (hotlapba tudok csak sajna olyat)Srácok akkor este? F. Zoli?
Szólok Dani barátomnak és reméljük jövünk meg páran. -
válasz
Pickle Rick #8229 üzenetére
Majd gyere fel a ph szerverre este, és megyünk pár kört.
Írok Bikernek hogy a héten menjen egy kis Hungaroring.
-
Pickle Rick
senior tag
válasz
Pickle Rick #8228 üzenetére
szerk.: Most nézem estétől Hungaroring lesz az új season license trackje.
Erre lehet akkor rámegyünk.
Milyen időt kell menni, korábbról ezt tudja valaki esetleg?Most látom 1:49 -
Pickle Rick
senior tag
válasz
-Rolika- #8227 üzenetére
Hát elején nem volt ritka tőlem az 1:42 GT3-as kocsival... közben találtam egy yt [link] csatornát ahol egész jó setupok vannak. Talán magyar a srác. 1-2 streamjébe belenézek majd, hátha tanulok is valamit.
LFM licensre érdemes rámenni? Ahogy látom páran írtátok, hogy sokszor nagyobb a roncsderbi ott mint sima publicon.
-
-Rolika-
senior tag
válasz
Pickle Rick #8226 üzenetére
Furcsálltam is az időt, mivel iRacingben GT4-el ez a pálya volt és azzal mentem 1:42 elejét
-
Pickle Rick
senior tag
válasz
Pickle Rick #8222 üzenetére
Most látom elírtam 1:37-1:36 időre gondoltam.
Monza-ra nem találtam jó setupot BMW M4-hez. Esetleg valakinek van valami baseline oda?
-
Géjza
őstag
válasz
IntelKiller7 #8223 üzenetére
Adott setup adott levegő és pályahőmérsékletre készült. Nagyrészt 23/27 (vagy 20/25) ez az érték. Ha éppen melegebb van és magasabb a pályahőmérséklet, vagy annál hidegebb van, akkor értelemszerűen korrigálni kell a guminyomásokat, különben túl magas vagy túl alacsony lesz.
-
IntelKiller7
veterán
válasz
Pickle Rick #8222 üzenetére
Utana kell kicsit allitani, mert szetforralja a gumikat.
pl a 992-es Porscheval Barcelona fried setupjaval halal. 28psi-re is felmennek kerekeket.
na konzolon jott is egy 1.56GB-os update -
Pickle Rick
senior tag
-
válasz
Pickle Rick #8220 üzenetére
Arra azért figyelj mikori videó mert a fizika és a gumi patch -ek óta a régebbi( egy év es regebbi) setupok nem jók már.
-
mmdms
addikt
válasz
Pickle Rick #8216 üzenetére
Jutubon freedolf setupjai egesz jok szoktak lenni, itt sokat ajanljak, hasznaljak.
-
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok!
Végre sikerült felverekednem SA-t 80 fölé. Eddig nem foglalkoztam setupokkal, de lehet eljött az ideje kicsit körbenézni, tudtok valami olyan oldalt ahol esetleg tudok Porsche 992-hoz és BMW M4-hez ingyenes setupokat vadászni? Esetleg valami leírás full beginnereknek mit érdemes állítgatni?
Köszi!
-
Laby
őstag
válasz
JulesTS #8210 üzenetére
Ugyan így voltam vele én is évek óta, direkt meg se tanultam, mert számomra sem versenypálya az olyan hol a bukótér az csak egy össze-vissza felfestéses lebetonozott valami. Aztán SRC-ben tavaly kénytelen voltam megtanulni, és amúgy egész király. Jó futam volt, lehet rajta előzni, szóval nekem már nincs bajom vele.
-
JulesTS
addikt
Nyugodtan nevezz a HVML bajnokságaira, általában családias légkörben lehet versenyezni. Még mindig jobb ha a felére tudsz jönni, mint azok akik neveztek, de egyen se indulnak... Utóbbi versenyen 40 nevezőből már csak kb 20-an indultunk (ok nyár van, de ez sajnos mindig így néz ki).
-
Laby
őstag
Igen, az feltűnt hogy egyenesben iszonyat tempót jössz, de betudtam annak hogy a Nissan ilyen…
Akkor pláne jó tempót jöttél.
Ha benevezel nem veszed el senki elől a lehetőséget, egyelőre nincs teltház, hogy más ne tudna indulni a nevezésed miatt, szóval ha csak a futamok felére tudsz eljönni, az is több mintha egyre sem jössz. -
mmdms
addikt
Jaaa, hat en a kovacsot mar banditnak olvasom.
Jo lenne egy ilyen bajnoksagban indulni, szivesen csataznek fair emberekkel, de sztem jo esetben ha a felen jelen tudnek lenni. Igy meg csak lopnam a pontokat azoktol akiknek szuksege lenne ra.
54 veget tudok en is ricsardon, csak kene egy setupot osszeklikkelnem, tegnap a monza setupom toltottem be, hoztam is az egyenesekbe kozel fel secet.
Zoli a ph szeron is szokott gurulni, azthiszem itt zolee neven van. -
Én nem voltam fenn
ACC-be rendes néven: Kovács András tolom. Hidd el, ha Paul Ric-en megyek, ott tökutolsó leszek. Szerintem tr medalom sincs még ott és max 10 kört mentem életemben.
Nem tetszik, nem látom-találom- szoktam még a viszonyítási pontokat sajna.Ki volt fent akit nekem lehetett nézni?
-
IntelKiller7
veterán
Na meg melyik auton van csak KFC szponzorkent?
Mondjuk az enyemen lehetne. -
Win-T
őstag
Nekem is az LMU plakátok szúrtak szemet először. Aztán másodszor meg az, hogy ennél még a régi Asetto is jobban néz ki a modokkal. Kamu lesz ez szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11