Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem tudom ezért kérdezem
Igen ez eszembe jutott még hogy mi van ha az 1440 másik szorzoja nem ugyanaz.
Tomi annyit írt hogy most ment fel a váltással med-rol high ra.
Nyilván egy 10% dlss is el tudja mozdítani.Én is 20-30% FPS eltérést latnek igazoltnak.
Ehhez képest sokallom amit számoltam. -
Géjza
őstag
válasz
Bandit21 #8395 üzenetére
Ha mindkét proci x3d, akkor nagy difi nem lehet (bár órajelben van 10% különbség: 4.5Ghz vs 4.1GHz). 4070 Super meg kb 20%-kal erősebb, mint a sima 4070.
Ha csak 20%-ot veszünk a 10+20 helyett, akkor bő 30fps difi adódik 165fps-nél ugyanazon beállítások mellett.
De ahogy mondtam, nvidia control panel beállításdifik is kihatnak, plusz az sem mindegy, hogy pl. az egyik sima 1440p-ben, a másik meg uwqhd-ban nyomul (2560x1440 vs 3440x1440).
-
De x3d mindkettő csak Tomi 5700 Zsalesz 5800
Tomi alap 4070 Zsalesz super 4070Mint kiderült a 163 FPS 23+ autóval van Zsalesznel így 125 vs 163 FPS a difi amellett hogy Zsalesz epic -en van Tomi meg high.
Ha Tomi felmegy epicre gondolom 110 körül lenne ami a 163 hoz képest jelentős eltérés
Ez az egész pedig azért fontos mert nem tudom hogy a két proci és a két VGA közt árban megvan e a +50% ha az FPS majdnem ennyit mutat.
Valószínűleg az ár eltérés csak 10-20%
De mondom csak infót gyűjtők és érdekel a dolog.
Az eltérés volt olyan nagy hirtelen hogy szembetűnő nekem. -
Géjza
őstag
válasz
Bandit21 #8390 üzenetére
Ja és még annyi, hogy lehet alapjaiban epic vagy high a beállítás, de feljebb van véve 1-2 elem (pl visszapillantó), ami rendesen oda tud vágni fps-nek. Engem pl rohadtul zavar a 30fps-es tükör és a default felbontása, meg hogy hirtelen megjelenik mögöttem egy autó (mert úgy van beállítva a tábolság), nálam ezek fel vannak tolva és hát eszik az fps-t szépen.
Ellenkezője is lehet: lehet csak 1-2 elem visszább van véve, ami meg jól megtolja az fps-t.
Plusz akkor még ott vannak a vgra driver (nvidia control panel) beállítások, amik szintén okozhatnak difit ACC 100% epic beállítások esetén is.
-
válasz
zsalesz #8389 üzenetére
Srácok, ha jól látom, szinte minden lényeges elem nagyjából egyezik, de Zsalesz, Nálad super a 4070 es 5800 van nem 5700 az x3d. Ram, felbontás egyezik.
Tominak 125/140 az átlag FPS tömeg/ egyedül de high-ba
Zsolesz minden epic 163 korlátozva.Ha feltesszük hogy Zsolesz egyedül megy amikor 163, akkor is sok a különbség nem?
Ha Tomi epicbe megy, egyedül 120-130 lenne ? Az 30 FPS eltérés.
Vagy rossz úton járok? Árban kb 230 VS 260, a két videókártya közt az eltérés 30-40 ezer? FPS be többet hoz a 5800 miatt a super?
-
zsalesz
aktív tag
válasz
tome0001 #8364 üzenetére
Igazából örülök, hogy írtál mert többek között a Te beszámolód is segített a döntésben, miszerint az RX6750XT kártyám le fogom cserélni, és ahogy a szimes bibliába is bele van foglalva Nvidia lesz a következő. Idő közben sikerült is beszereznem egy ASUS TUF 4070 Super kártyát.
Ez a kártya überbrutál.
165Hz-es 1440p-és monitorom van, így 163-ra korlátoztam az Fps-t. ACC Epic (shadow és mirror is) beállítások mellett (dlss bekapcsolva) a kártya nem melegszik 55 fok fölé, és 170-180 wattos fogyasztással megelégszik. Olyan simán fut mint kés a vajban, egy reccenés/drop sincs.
(RX6750xt - vel High beállításokkal 90Fps volt amit ki tudtam hozni, ha nem akartam, hogy a junction temp 100 fok fölé szaladjon, és ki is nézzen valahogy a játék.)
Eleinte kicsit tartottam a cserétől, de mára kiderült az egyik legjobb döntés volt. Úgy néz ki az ACC mint az álom!
Nem szeretnék nagy szavakkal dobálózni de új szintre emelkedett a szim/ACC szerelem!Amit még fontosnak tarok megjegyezni, hogy az AMD kártyánál szinte folyamatosan 99-100%-on pörgött a videókárya 215-220 Watt fogyasztás mellett. Mikor 100% volt az érték, a második monitorra kivetített Lovly Pitwall hajlamos volt akadni, néha olyan volt mint egy diavetítés. Természetesen ennek most nyoma sincs, de ahogy írtam is a 4070 nem pörgött még 100%-on.
A konfig:
Be Quiet Pure Base 500DX
Ryzen 7 5800X3D
32gbRam
4070 Super -
Laby
őstag
Hát srácok…HVML Porsche cup Mount Panoraman 2 futam, mindkettő szakadó eső, másodikon még sötét is emellé…
Szeki váltót, kerek perecet is elővettem a régi Porsche cup feeling miatt, nagyon beteg körülmények voltak, de én nagyon élveztem. -
peetyy
őstag
Srácok, hogy lehet eltűntetni a kocsik feletti neveket?
Előre is köszi -
havri1
félisten
Sziasztok!
Már nagyon régen megvettem a játékot, meg jó pár dlc-t is, de nem nagyon játszottam vele.
Igazából csak magamnak mennék pár kört időnként, de korlátozza az autókat és a pályákat.
Ezt lehet unlockolni? Vagy mit kell végigcsinálni, hogy nyissa? Carrer-t kell végigcsinálni?
Illetve, most újratelepítve, beállításokban nem találom az assisteket. Kezdésnek abs-t meg kipörgésgátlót használnék minimálisan, aztán semmit. Ezeket elrakták, vagy én emlékszem rosszul? (Mintha játék közben is tudtam állítani kormányról 1/8 stb beállítások voltak) Most csak kipörgésgátlót találok az option/assist menüben.Köszi
-
válasz
Pickle Rick #8352 üzenetére
Lett valami az óvásbol?
-
Basszus írtam egy majd 2 oldalas beszámolót az elmúlt 3 hét lfm hullámvasútrol erre 23:30 kor a telefon le kapcsolt. Holnap újra írom...
-
Franklin
addikt
Crowdstrike matrica befigyel
-
Laby
őstag
válasz
Bandit21 #8374 üzenetére
Az baj, nem tudom miért…
Két első kört nézd vissza ha érdekel (58:38 és 2:04:31), esetleg még 2:11:35-nél volt egy fickós mentésem, a többi az unalmasabb rész volt. Talán még 2. futam 2. körében volt egy kis izgalom, de ez most nem sikerült olyan frankóra.#8375Kommy
Hát ha nem ismered ezt a pályát akkor öngyilkosságra jelentkeztél, brutál nehéz volt ez most nekem is, pedig nagyon sokat mentem már Nordschleife-n (ACC-ben annyira nem). Ha megtanulod a pályát utána is rohadtul meg kell tanulni az összes kanyarnak a pontos ívét, mert ha kicsit is rossz helyre érkezel vagy rosszkor adsz gázt, rossz íven eldob…stb, akkor totálkár azonnal.
Viszont ha megtanulod, utána nem lehet nem imádni. -
Kommy
veterán
Időmérőn nem sikerült 1 mért kört sem futnom, de ahogy láttam sok embernek nem. Az első futam az nekem katasztrófa volt, már az első kör felénél kötelező box javítás az 1.15 volt ha jól emlékszem. De a második futam első két körét élveztem Simon Peti mögött, ő adott egy kis szamárvezetőt nagyjából hol kell fékeznem. Így jót csatáztunk, de azt éreztem végi , hogy gyorsabb vagyok, de persze eldobtam az utolsó körben, de után teljesen meghülyült az autó minden gázadásra ment mindenhova.
Nagyon sokat kéne gyakorolnom ezt a pályát, egyáltalán nem ismerem. Multi-classon (csütörtökön) első körben odavágtam ki is léptem egyszerűen nem bírtam.
Amúgy tetszik a Porsche, van benne rendesen kihívás.
Nekem a Mclaren is repült mindenfele, -
Laby
őstag
válasz
Bandit21 #8367 üzenetére
Nem jöttél
Mindkét futam mondjuk csak az rajt-első kör volt izgalmas, kevesen voltunk.
Elmebeteg ezzel a Porsche kupás autóval Nordschleife, minden egyes huplin vagy kerékvetőn annyira brutálisan elrepül a kocsi a GT3-hoz képest...nagyon gyakorolni kellett volna erre, hogy kitapasztaljam hol vannak a határok és hol dobál el nagyon. Cserébe mocskos élvezetes.
-
-
Laby
őstag
https://youtube.com/live/zdWeszIS-hQ?feature=share
HVML Nordschleife Porsche Cup 2 sprint verseny stream ha érdekel valakit.
-
válasz
JONAS77 #8362 üzenetére
Én is jártam már így (nem egyszer és nem csak kezdő acc-s koromba) valahogy az ember ehhez van szokva.
ha acc-s pr-os lennék tuti bele tennék egy ilyen ficsort, hogy vétel után a dlc- töltjön le 100-mb -ot majd a hdd-ssd is dolgozzon fél percet legalább (amit csinál pl frissítéskor ) csak hogy meglegyen az érzés, hogy szereztél valamit. -
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Leírnám a gépfejlesztés utáni tapasztalataimat az ACC szempontjából, hátha valakinek hasznos lehet.
AM5 helyett AM4-re váltottam végül, mert a heti pár óra játék miatt nem akartam további 60-70 ezret kiadni, mert akkor drágább alaplap, Am5-ös proci (7800X3D) és új DDR5 RAM is kellett volna.
Így az i5-10600k-t és a 3070Ti-t egy 5700X3D és egy RTX 4070 váltotta végül, (AM4-es B450-es lap alapokra), megtarva a régi 32GB DDR4 Ram-omat.
Játékban Mediumról Highra húztam mindent. Hozzátenném hogy én akkora látványos különbséget nem látok a MED és HIGH beállítások között, mint amennyivel jobban megterheli a gépet.
Ami meglepett hogy a proci kihasználtsága 25-30% közötti volt csak az első hotlapsos körökben, kb 130-150 fps-sel ment a game.
Ezután 20 autóval offline próbálkoztam egy versennyel, ami nagyon meglepett, hogy itt is 120-130 volt az fps. dropok egyátalán nem voltak.
Ami érdekes volt, hogy az intel procival 8,5GB ramot kajált csak meg a game, de ezzel az AMD-vel 12GB-ot megevett, ami szerintem jó hír igazából.Online-ban egyelőre nem volt idő próbálkozni.
Árban nem is, de fps-ben masszív előrelépést hozott ez a gépfejlesztés, de én ezt inkább a procinak mintsem a videókarinak tudom be.
Köszi a 2-3 héttel ezelőtti javaslatokat mindenkinek, én nagyon tudom ajánlani ezt az 5700X3D procit, főként akinek Am4-es alaplapja van, annak meg végképp. Aki gépfejlesztésben gondolkozik, és csak szimulátorokkal játszik (mint én) annak szerintem ez az 5700X3D, 5800X3D és 7800X3D procik fognak a legjobban feküdni, szerintem most szimus vonalon ez a bestbuy CPU. -
JONAS77
aktív tag
Sziasztok, ma megvettem 3 DLC packot, pénzt levonta, de nem tudom letolteni a dlc-ket, pedig azt irja, hogy már a gyujteményemben van, tud valaki segiteni?
-
IntelKiller7
veterán
válasz
IntelKiller7 #8360 üzenetére
82 lett a vege.
Es ilyenkor ne kuldje el az ember a k…. -
IntelKiller7
veterán
Na mondjuk most Misanon ossze vissza utottek. 90 SA-val indultam. 3 kor mulva 84
asszem utolso Misano versenyem volt.
-
válasz
IntelKiller7 #8358 üzenetére
Ritka de valóban ha publicon jó fej valaki akkor ott mindig meglepően képesek azok lenni. Nagy a kontraszt.
-
IntelKiller7
veterán
Azert publicba is vannak meg jo fej emberek.
2 BMW jott mogottem 7. 8. helyen.
Elengedtem oket mert csataztak. Srac mar ott elakadas jelzozott amikor elengedtem oket. Aztan nem jutottak semmire egymassal, a celbaeres elott meg nyomott egy satut, ezzel visszaengedett maga ele -
Laby
őstag
Most kezdődik HVML Nordschleife futamunk, utolsóról kevés gyakorlással nekifutok.
Nyomok egy élő streamet, sosem volt még úgyhogy a balfaszkodás jogát fenntartom!
Ha valakit érdekel akkor:
https://youtube.com/live/OARQtLi1v8Q?feature=share -
Géjza
őstag
válasz
Pickle Rick #8352 üzenetére
Majd a végeredményt fogod látni, hogy elfogadták-e az óvást avagy elutaították. Ha elfogadták, akkor discordon tudsz "fellebezni".
-
válasz
Pickle Rick #8350 üzenetére
Van a my account oldal alján egy reports szekció és ott van pending reports.
-
Pickle Rick
senior tag
válasz
Bandit21 #8349 üzenetére
Hát igen, sőt annak a mögöttem jövő 10 másik játékos se örült volna. Így nagyjából eljött az egész mezőny, srác pályán kívül tartotta a kocsit megpördülés után.
Am, ezeknek a reportoknak hol lehet megnézni a státuszát? Meg lehet nézni milyen indoklást adott le aki jelentette? Kíváncsi lennék...
-
válasz
Pickle Rick #8348 üzenetére
Én úgy látom fékeztél vagy lassítás volt mindenképp és a kormánymozdulat sem volt se hirtelen se nagy.
A bmw viszont semmit se reagált. Ha neki mész annak aki keresztbe állt fék és korrigálás nélkül akkor nagyobb sebességgel csapodsz bele a BMW be. Annak jobban örült volna? -
Pickle Rick
senior tag
válasz
Bandit21 #8345 üzenetére
Hát most így párszor megnézve lehet túlkorrigáltam és ha kicsit kevésbé nyitok jobbra akkor is elfértem volna, de ezt akkor, abban a pillanatban nem fogtam fel. Örültem, hogy elkerültem a balesetet.
Mind1, nem fogadtam el, megírtam reportba én hogyan látom helyzetet, meglátjuk bírák mit mondanak.
Volt ezen a futamon durvább jelenet is, ahol pályára visszapattanó kolléga elvitte az előttem haladót. Mindjárt megpróbálom kimenteni... az biztos megér egy reportot.
Itt: [link]
-
biker
nagyúr
válasz
Pickle Rick #8344 üzenetére
ha első körös akkor automata report, ha nem első kör akkor a bmw óvott valószínű
-
válasz
Pickle Rick #8341 üzenetére
Kb ugyanaz mint amit én tapasztalok. A sügér BMW nem látja mi történik és főleg azt nem hogy mik az okozati összefüggések.
Előtted ütközés, gurul az autó balra, nyilván jobbra kerülöd. De O nem látja hogy össze mentek mások nem számít rá hogy aki emögött halad annak reagálni kell és eszébe se jut odébb menni.
Én se fogadnam el. -
Pickle Rick
senior tag
Köszönöm a megerősítést, hasonlóan gondoltam én is am. Sajnos pont ez után a futam után jöttem rá, hogy csak az utolsó 30 percet rögzíti replaybe, így a futam eleje nincs meg. Ebből lehet bajom? Egyedül highlights van amiben talán benne ez a rész, + telemetry... Ezeket kérhetik ugye?
-
Géjza
őstag
válasz
A bmw-s egy fax... Ne fogadd el, ha megnézik a bírák, akkor valószínű nem ellened fognak dönteni. Ha mégis, akkor discord-on is még meg lehet reklamálni, hogy balesetet kerültél el, ezért értél a bmw-hez.
-
biker
nagyúr
válasz
ha a bmw-s reportolt, nagy gyökér. És ez egyelőre robotizált döntés lenne, nem fogadnám el
(az ilyen reportok miatt nem indulok már lfm-en) -
Pickle Rick
senior tag
Tegnap lenyomtam egy esti Imola 45p futamot (20. helyről 10-ig feljöttem). Erre ma nézem hogy reportoltak, és -0.45 SR ha elfogadom. Segítsetek dönteni, mert amatőrként nem tudom, itt mit kellett volna csinálni. Reagáltam az előttem kiforgó autóra, lehet picit túlságosan?!
De a BMW-snek milyen hátránya lett belőle mert az nem értem, éppen csak összeértünk...
-
mmdms
addikt
válasz
Bandit21 #8339 üzenetére
Zéró respekt a másik felé
Ezt hallgasd. Kyalami volt pár hete a 45 perces, (rájöttem közbe ha a hosszú versenyre nevezek ott sokkal kevesebb a gyökér) kb 8 perc volt hátra, első helyen voltam több mint egy boxkiállásnyi előnyöm volt, akartam menni még egy kört mielőtt új pacskerér kiállok, láttam az időkön h a második forgalomba van, nyerhetek még egy kicsit, erre az utolsó kanyar féktávja előtt még két lábbal a gázon állva belökött a boxba egy lekörözött és kizártak.
-
Bxsszameg azért hogy fél év után megyek tegnap -ma 4 versenyt, és sikerült 4-ből 3 olyan rajtot kifogni, aminek az a vége, hogy vagy tökutolsó vagyok vagy a kocsi megy szét v a kettő együtt.
4 verseny, -160 elo és -0,7 sr. Végtelen szomorú vagyok. Voltak utóbb rossz megmozdulásaim lassú is vagyok, de hogy a rajtnál emberek akik mellettem jönnek, amikor az orrunk előtt szétnyílik a tömeg és velem szembe áll egy autó, akkor nem vennék a fáradtságot, hogy nyissanak ahogy én ilyenkor teszem, hanem mennek tovább egyenesen arra várva, hogy
1 megnyomom majdcsak a turbo boost-ot és átrepülöm a delikvenst
2 neki megyek, igaz, ha satufékezem is 50-70-el ütközünk és akkor nekik szállok
3 totál értelemszerűen elkezdem kerülni az autót és erre összemegyünk, igaz neki ott a nürb 2-es kanyar mind a 30 méter bukótere, de nem Ő jön verseny íven, mert belehalna ha megmozdulna.
Én barom meg minden rajtnál esek vissza egy csomót, a célegyenes végén már kis fékkel jelzem, hogy lassú leszek kerülj ki, minden marhát kerülgetek, erre...Ne írjatok, tudom ez van, többet kéne menni gyakorolni feljebb jutni ott nem ilyen, de akkor is ez elkeserítő az lfm-be. 1400 körüli sof-nál hiába volt már majdnem 7 az sr-em, egyszerűen azóta csak ez van, minden versenyen minimum 2 ember aki se hall se lát, nem olvassa mi történik én meg rácseszek.
-
válasz
Pickle Rick #8337 üzenetére
Hajrá! Ha van kedved majd kérünk a Ph szerverre lfm pályát jövő héten is és akkor ott is lehet gyakorolni.
-
Melyik pálya ez? Úgy tudom a héten Nürburgring gp 25 perces rookie gt3ba Dani barátom is most kezdte épp a héten.
De az 1.44 nem ottani idő. -
Pickle Rick
senior tag
Héten beüzemeltem új kormány szettet, neki is feküdtem LFM-nek. Csütörtökön megcsináltam licenszt, ma pedig lenyomtam első 3 GT3 Rookie Series versenyemet.
1. DNF (nem adta ki a pitlane
)
2. 5. hely (17-ből)
3. 12. hely (23-ból, megint nem adta ki a pitlane, de most csak picit nem, uh. kaptam egy DT-t).Pálya ismeret közel nulla, de így 3 verseny után kezdem érezni, végére már 1:44-es köröket mentem (bőven van még hova fejlődni tudom
) . Nagyon adja eddig, teljesen beszippantott, vigyorogva szállok ki a rigből minden alkalommal.
Public lobbinál sokkal jobban figyel egymásra mindenki, igaz gondolom itt még mindenki a jófiút játssza. Magasabb ligában már biztos nagyobb a harc. Én is inkább mindig elvettem ha éreztem, hogy jóval gyorsabb aki mögöttem jön.
-
Kommy
veterán
Még nem néztem vissza, de nem tűnt fel,hogy oldala kilógtam volna, ami lehet probléma volt, hogy az utolsó kanyar belső ívén voltam ugye, mert bal oldalról indultam így nagyon lassan mentem abban a pillanatban amikor átváltott a limitre és akkor nagyon felgyorsíthattam (86 körülre), lehet ez volt a baj.
-
Kommy
veterán
válasz
JulesTS #8328 üzenetére
Úgy összetörtem, hogy nem mertem bevállani az utolsó kört. majdnem 2 perc javítást szedtem össze.
Nekem igazából betett az, hogy kaptam a rajtnál egy DT-t mert rossz helyről indultam el. Majd összeszedtem egy kb 40 másodperces javítást a 35. perc körül ekkor kiáltam kereket cserélni és tankolni, innen mentem volna akkor már végig. -
JulesTS
addikt
Köszi. Próbáltam stabilan menni, megőrizni az autó épségét, ha jött gyorsabb, inkább elengedtem.
Versenyen valami 2:06-os idő volt a legjobbam, a 2:00 messze van tőlem...
Egyszer tévedtem el (a második kör első kanyar féktávját benéztem és vissza kellett tolatnom), meg volt két kisebb falazásom, az egyik figyelmetlenség a másik meg a kopott gumi miatt. -
Laby
őstag
válasz
JulesTS #8328 üzenetére
Nem volt hibás egyáltalán, csak rosszul jött ki.
Alapból rossz ütembe jött ki, de addigra már sérült volt a kocsim, és már a futamnak is úgy álltam neki hogy nagyon nincs kedvem a futamhoz, nem jött több barátom sem, tétje sem volt szóval nem nagyon koncentráltam futamon. Meg is lett az eredménye, egyik falat hülyén találtam el, és átpattantam a másikra. Ott 2. helyre hátraestem, és 1mp-t lassult a kocsim körönként. Szenvedtem 5-10 kört így, aztán jöttek a legkörözések és a dombtetőn eléggé belassult az előttem levő, nem egészséges autóval meg nem úgy reagált ahogy terveztem, aztán kuka.
Igazából jól jött, mert nem volt kedvem most végig szenvedni ezt a hosszú futamot így, pedig legkirályabb pálya.Legalább időmérőn benéztem 2:00 alá, ennyi jutott mára nekem.
Gratulálok a 11. hely az szép, már a célbaérés önmagában is melós.
-
JulesTS
addikt
Laby amikor kiestél, akkor engedtem el az elsőt, aztán vártalak téged is, de nem jöttél, egész verseny alatt azt hittem, hogy miattam estél ki, de én a szerviz úton álltam félre. Aztán visszanéztem és a mögöttem jövő lekörözendő volt a hibás...
Kommy, miért álltál ki a boxba az utolsó előtti körben? Így a 11. hely az ölembe hullott... -
mmdms
addikt
válasz
-Rolika- #8323 üzenetére
Ha visszateszed 72-rol el se fog moccanni, olyan 22% koruli tartalekot mertem ki a vgan a ket ertek kozott.
Van lehetoseg openxrnel csokkenteni a renderfelbontast? vagy az lesz amit a vd beallit aztan csokolom? Minusz 5-10 %al lehet mar nem is kene a hzet levenni. VD Ultra ha jol emlekszem 3180x3180, 5 %is eleg lenne. A vd high meg mar tul alacsony, 2800korul van valahol.
kivancsi vagyok eszreveszed-e a kesest
-
bnorci71
addikt
nem kötekedés ,de Button Guiness rekord reakcióideje 0,51mp
Ok ebbe a cselekvési idő is benne van, de akkor is nagyságrendi a különbség a 20 vs 500ms közöttCsak ép a napokba dobta fel ezt a videót a FB azért gondoltam az emberi 20ms kicsit túlzás a légyé annyi ami 12x gyorsabb az emberénél. A videó leírása szerint legalább is.
Illetve 20ms alatt mennyit mozdul egy autó a képen, ha 300Km/h a tempó?
-
Géjza
őstag
válasz
zsalesz #8306 üzenetére
Egy 4070 Super jelentős előrelépés lenne (30-50% plusz átlagban), miközben a tápod is röhögve elbírná.
Én is ilyet hajtok uwqhd-ban (3440x1440), jellemzően messze 100 fps fölött viszi epic beállítás felett (sokszor felkoppan a beállított 143-as fps limiten). Persze nem nordon 60 autóval.
-
-
tome0001
senior tag
válasz
zsalesz #8306 üzenetére
Sztem egy RTX4070 ha belefér a büzsébe azzal jó sokáig ellennél. És kb 5-10%-al kevesebbet fogyaszt mint egy 6750XT úgyhogy a tápod maradhatna is. szimekhez inkább a geforce vonalat javasoljuk inkább, innen a fórumból többen is ezen véleményen vagyunk. De van olyan aki a Radeonra esküszik, így elég vegyes az összkép.
-
JulesTS
addikt
válasz
zsalesz #8303 üzenetére
75Hz-es monitorom van, 2560x1080-as felbontásban R75800x3d és 3080Ti minden maximumom valami százsokantíz fps-t tudna, de driverből korlátozom 73-ra.
Szimulátornál nincs olyan hirtelen mozgás amire 73 fps ne lenne elég gyors. Jó legfeljebb rally-ban számít a képernyőn is a késleltetés, de pálya versenyen inkább az FFB ami gyorsnak kell lennie. Szerintem még a fix 60fps is elegendő lenne, a helyedben a 80fps-sel nem lennék slégedetlen. -
zsalesz
aktív tag
válasz
tome0001 #8304 üzenetére
Köszönöm szépen! 165Hz a monitor ezért is vagyok kicsit csalódott, mert a többi sim azért megközelíti ezt az értéket. Ha hozom a 140Fps körüli értéket akkor viszont csúnyácska szegény.
Nem tudom most mennyiért lehetne elpasszolni a 6750-et, és azt sem mire tudnék érdemben váltani egy 650 gold plusszus táppal.kzolee216
Igen nálam is ugyanez a helyzet, de csak egy monitoron.
Tudna jóval többet is, de akkor a Gpu junction 100 fok fölé megy. Mondjuk ez is érdekes dolog, mert a Gpu temp az 59 foknál nem igen megy feljebb. Nem tudom miért van ez a több mint 40 fok különbség ha terhelem a kártyát...
-
tome0001
senior tag
válasz
zsalesz #8303 üzenetére
Szerintem 60-80 fps alatt nem érdemes szimezni, persze ezt mindenki maga dönti el, sok mindentől függ, pl a monitorod maximális hz számától is.
A megjelenített autók számának lejjebb vételével, esetleg medium grafikai presetre való csökkentéssel lehet fps-t növelni.
Vagy az élsimítást lejjebb venni.
De maga az éjszaka és az eső is eszi a rendszert, az online szervereken való játszás is.
Ezek kombinációját érdemes próbálgatni, egyéni prefernia szerint.A procid az egyik legjobb szimezéshez Am4-es alapokon, 16GB ram az ACC-nek elég, a videókarid sem gyenge, de talán majd ha gépet fejlesztesz, azzal kezd a fejlesztést.
-
zsalesz
aktív tag
Egy kis Fps közvélemény kutatás.
Kinek mennyi Fps-e van ebben a játékban?
Van egy minimális szint ami alatt "élvezhetetlen" a játék?
Ha azt akarom, hogy normálisan nézzen ki a game, és esőben/éjszaka se melegedjen túl a videókártyám akkor 80Fps ami zökkenőmentes 1440p felbontásban. Más címeknél (Raceroom, RF2, LMU) 130-140, megközelítőleg ugyanolyan (magas) grafikai beállításokkal.
Nálam van valami hiba?
Ryzen 5800x3d
RX6750xt
16gb Ram
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők