Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen digitális videókamerát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Win-T
őstag
Egyébként mi a különbség a TC és a TC2 között? Melyik mit csinál, nem csinál?
-
Este 9 körül Gerisoft szerverre?
-
adrian360
őstag
válasz
PapírVilla #6494 üzenetére
ABS -t is érdemes nagy esőben feljebb venni
-
válasz
PapírVilla #6494 üzenetére
TC2 nálam mindig ki van kapcsolva, max akkor nyúlok hozzá, ha nagyon leszakad az ég.
-
PapírVilla
tag
Sziasztok!
Verseny közben a TC-n és a fékerőeloszláson kívül szoktatok állítani valammit? Pl. TC2-t? Ha igen, akkor pontosan mit és miért? -
Laby
őstag
Kormányos topicba beraktam, de ide is berakom biztos ami biztos:
December 30-án késő délután-este lesz egy 4 órás Endurance fun futam ACC-ben, 3 magyar liga közös nevezésében.
2 fős csapatokkal lehet nevezni, egyelőre multiclass, de nevezők számától ez változhat.
A pálya Silverstone.
Tudom, hogy innen is többen nyomjátok ACC-t, és van még 1 hónap felkészülni rá. Ha van kedve valakinek, akkor írjon nyugodtan üzenetben, vagy talán itt is jó.
Az eseményre egyébként itt lehet jelentkezni:
thesimgrid
Király lenne, ha innen is összeállna akár több csapat is. -
Én ma este felmegyek, szerintem lesz még pár ember.
Majd mondj pályát amit ismersz és megyünk veled.
Az elején gyorsan megvan amúgy, 50 -60 körül lassul be 70 fölött még jobban.
De 30-60 az kb 5 verseny ai ellen.
Erősség legyen 80 agresszió 0 és Monzaba egy körön vagy 4x tudsz szorosan menni más mellett.
Az elején ezzel akár 1+ / kor is összejön.Viszont kocc miatt -
Pálya elhagyása miatt meg nem lesz +
Sötétben esőben 20 perces futam idő fölött bónusz 1-2 van a végén is. -
jossua
tag
ja de van tényleg publik open ahova bedobhat ,de ott nem merek menni mert sose lesz meg a 80SA
-
Előbb legyen 80/95 SA
Ezt AI ellen legalább 15 perces versenyekkel utolsó helyről nagy egyenessel bíró pályákon a radar szerint lehetőleg sárga/piros jelzéssel a másik mellett haladva, de össze nem érve lehet összeszedni.Aztán lfm license szerveren kell menj az aktuális pályán 7 mért kört egyben úgy hogy az átlag az adott idő alatt kell legyen. Ha a 7. kör rontott, újra kezdi.
Arra figyelj, hogy talán 2 órás freepractice-ek mennek, és ha úgy kezded el, hogy pl 10 perc van már csak hátra akkor biztos nem fogsz tudni 7 egybe mért kört futni, inkább bele se kezd.
Ha kész, rövid időn belül meglesz és tudsz menni a rookie kupába. Itt még az egyébként nem látható, de 1500-ről induló és minden verseny után manuálisan számítható ELO (kb verseny erő) és az SR (kb biztonság) pontjaid együtt számolják, milyen mezőnyben mehetsz (kivéve az első futam az mindenképp sorvége lesz).
Utána a mezőny az egyszerre futott versenyeken külön futamokara (split) van osztva. Pl este 20:00-kor indul 123 ember, akkor lesz 4 split 30-31-31-31 indulóval. Ők nem keverednek és akár más időjárásban is lehetnek (ezért eltérő quali időket is mehetnek, vagy épp best lapot).A lényeg, hogy az első 10 futam után a maradék / gyűjtött ELO és SR alapján kapsz egy besorolást és onnantól amit az SR enged, azokban a kupákban tudsz indulni az ELO alapján (itt már a futam splitjébe nem az ELO és SR alapján vagy besorolva)
Rookibe ez azért érdekes mert míg ott egy nagyon gyors, mindig elől végző de másokat sorra kiütő (magas elo kevés SR) összefuthat egy lassú, de biztos emberrel (kevés ELO sok SR) addig az első 10 futam utáni besorolásnál erre már kevesebb az esély.
Nem kizárt, mert pl az átlagos 25 percesbe 5.5 sr fölött lehet bemenni, de lehetnek ott 9-10-esek is, és azért ott van/lehet különbség. Az sr 0-10 az ELP 0-9999 közt lehet.
Ha átlagos műkedvelő vagy, az első 10 futam után még 1200 fölötti ELO meg tud maradni a kezdő 1500-ból és SR-ed össze kell gyűljön 4-5 akár 6 is.Az sr másoktól függetlenül tud alakulni, míg az ELO mindig az adott splitben indulók össz ELO-ja újraosztva (amit nyersz azt más veszti, míg az SR lehet akár mindenkinek + is egy adott futamon.)
-
jossua
tag
Sziasztok! Kis segítséget szeretnék kerni a LFM futtatasaban, mert nem egeszen ertem h is lehet oda becsatlakozni! Profil kesz van de a kezdő szerverre nem enged be...
karrier modba el kell erni hozza a 85 SA vagy.....??
-
Géjza
őstag
válasz
Maxell014 #6463 üzenetére
Ecsém...
Próbáld értelmezni miket írtam/írtunk. Bár látom próbálták mások is elmagyarázni, lefordítani neked. De így sem vagyok benne biztos, hogy átment a lényeg.Szóval te jobban tudod, hogy mi hányszor durvább, mint ACC, akkor hajrá...
Csak nehogy az legyen, hogy szólóban minden faxa, peregnek az fps-ek, aztán beraksz 20 AI-t vagy felmész egy 30 fős szeróra, aztán szétesik minden, mert összehugyozta magát a cpu-d, miközben ott csücsül mellette pl. a 4090 és te meg lesel, hogy mizu.
Szívesen!
-
-Rolika-
senior tag
Tegnap átjött haverom és toltunk egy kis ACC-t és a 5600x-6700xt párossal 4K high beállítások mellett 58-70 FPS között mozgott. Zolder, Zandvort, Brand Hatc pályákon próbálva. Multiban lehet ez kevés lenne, de lehet még rajta "butítani" mert így is elég szépen festett.
-
biker
nagyúr
válasz
Maxell014 #6462 üzenetére
i5-11600k és 3070ti párossal high-epic-ben megvolt multiplayerben alulról a 100fps (80-100) singleben 144fps limiten. ja 3144x1440 vagyis 2560x1080 UW monitor DLDSR 1,35 felskálázással, vagyis tolva neki rendesen az igényeket
3080ti-vel all epic 110-120fps lazán, cpu-t is sokat igényelr5-5600x vagy 5800x3d erősen ajánlott, 3070-el minden high (minimál epic) elmegy
-
JulesTS
addikt
válasz
Maxell014 #6450 üzenetére
Ahogy a többiek is írták, az ACC elég gép igényes...
Kormányos topikban volt hasonló kérdés...
Ha UWHD (2560x1080) felbontással megelégedsz, akkor egy R7 5800x3d egy RTX3080Ti-vel maximum részletességgel elegendő. Nekem így 110 fps körül van meg. Ha feljebb szeretnél menni felbontásban, akkor vagy vissza kell venni a grafikából, vagy erősebb videokártya kell.
Szimulátorok az AMD x3d-s procijait és NVidia RTX lehetőleg minél erősebb (nem a budget) videokártyáit hálálják meg.
Ja és a grafika minőségéből nem érdemes nagyon visszavenni, mert teljesen Epic beállítás mellett szép az ACC, de visszavéve tud csúnyulni... -
Akit érdekel Spa -ban esik de 4-5 fővel lelkesek vagyunk!
-
válasz
Maxell014 #6463 üzenetére
Nem Rád szólt, inkább irónia volt, hogy az acc hiába nem mai csirke, nincs RT meg hasonlók de mégis gép gyilkos játék, mert ha 30 autót kell számoljon egyszerre akkor megeszi ami van.
Az újabb játékok alá inkább fontosabb a VGA itt viszont kell mindkettő (CPU is).
A "csak acc -re kell" be a csak egy kb oda nem illő szó mert inkább plusz jelentést hordoz ha acc re kell. És a gép építős topicban lehet nem is fogják ezt érteni mert a SIM egy elég szűk kör. Ott majd ajánlanak egy bika vga-t egy átlagos i3 al akár hogy elég lesz játszos gépbe. Acc hoz meg épp hogy nem lesz az.
Kb erről szólt amit Gejza írt. -
Maxell014
senior tag
Nem értem mi a baj azzal hogy csak assetto-ra kell és ezt kiemeltem ? Pl egy warzone vagy cyberpunk vagy ilyesmi 6x gépigényesebb szerintem és fontos dolog hogy csak assettozni akarok nem mást.
Illetve sajnos 300ért vagy alatta kurvára nem overkill egy gép..... Már jó erős felső középkategóriás gép is ahogy látom a gép építős videókat simán 6-700k +.....De köszönöm a válaszod
-
Maxell014
senior tag
válasz
Bandit21 #6459 üzenetére
Így hogy mondtad a vga-kat hogy mik lehetnek jók, lett kiindulási alap és a 3070 egész biztatónak tűnik teljesítmény ügyileg és 110-20 körül vannak a jobbak.
Komplett gépek amiket boltok árulnak R5 5600x és 3070 meg 2x8gb 3200 + SSD azok vannak 300 meg 310 körül szóval majd ha magam válogatom össze akkor gondolom meg lesz ez olcsóbban is jobb minőségben.
Időm meg van mert még van PS plus előfizetés 3 hónap és akkor már elhasználom ha megvettem. -
Géjza
őstag
válasz
Tetszenek ezek a "csak ... játékra kell, semmi többre" mondatok. Kb ez a legoverkillebb használati módja manapság a pc-knek.
Wordnek nem kell ennyi kakaó.
Pláne, ha ACC-ről van szó. Mert ennek nem elég egy jó VGA, ez kéri az erős (1 szálon bitang, azaz minél modernebb) cpu-t is.
-
válasz
Maxell014 #6457 üzenetére
Peociba nem hiszem hogy lejjebb tudsz menni. Alaplap ha használt lehet 25 körül is.
VGA is nagyot szor. Bár nem ajánlott mert ritka de egy 6700 nem xt már garis van 85-90 körül és kb 3060ti/4060 szint.
Ram SSD nem tud olcsóbb lenni talán a ház / táp kicsit.
Így 280-290 is lehet. Vinyo lesz utóbb és az is -20 -
-
válasz
Szerintem egy r5 5600 (nem X) egy rx6700 (sima vagy xt) vagy 3060ti /3070/ 4060(nem ti) már megoldja ezt.
Én most váltottam erre a procira de rx6650xt vel és fhd minden maxon megvan ez az FPS amit írsz.
Egy polccal fentebbi VGA megoldja a 2k -t is.A proci 50
Egy jó alaplap 35
2x 8 ddr4 kb 13
1 tb SSD 15
Ház táp 30
VGA 110-180 (amd vagy Nvidia és új / használt)
Plusz egy nagyobb winyo tárnak 20?
Kb ennyi a matek. -
Maxell014
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék Playstation-ról PC-re váltani és ebben kérnék segítséget.
Milyen gép kellene akár újonnan akár használtan hogy 1db monitoron 2K magas grafikai beállítások mellet 120-140 FPS-el fusson a játék ?
Annyi lenne még, hogy nem egy overkill PC-t szeretnék, mert csak erre fogom használni semmi másra, szóval csak ezt tudja minél "olcsóbban" ha lehet.Előre is köszönöm!
-
Lanash
senior tag
Sziasztok!
Most kezdtem simezni, kormánnyal. Első körben iracinget próbáltam viszont nagyon sokba kerül a folytatás
Szeretném kipróbálni/elkezdeni az ACC-t is. Most akciós Steamen, de nem tudom milyen DLC-t vegyek meg az alapjáték mellé? Tudtok tanácsot adni? -
mmdms
addikt
Varhato vki este 23 ora korul?
-
Win-T
őstag
Benéztem, de csak egy valaki volt a szerveren, hozzá sem tudtam csatlakozni, mert a mid session join nincs engedélyezve.
Ezt lehet jobb lenne engedni, mert egy 40 perces verseny végét biztosan nem várják ki az emberek, hogy beléphessenek. Más kérédés, hogy van-e értelme olyankor már ha megy a futam egy ideje. -
Win-T
őstag
Ma este szerintem én is be tudok majd nézni, gondolom úgyis kell legyen valaki az utolsó helyen is.
-
biker
nagyúr
válasz
Bandit21 #6433 üzenetére
hát 9-től nem tudom, elkezdm melegíteni a pályát majd, aztán lehet addigra alszok. Most került be az új vga, le kell tesztelni, holnap meg délután szétrobbantom a riget, és pedálcsere
(szép új CSL Elite LC v2 és egy EVGA RTX 3080 ti FTW3 Ultra Gaming
)
mehetek venni rácsos lemezt, mert nem lehet feltenni az oldallapot, 400-420W meleg az nem kérdez -
biker
nagyúr
estére mikortól terveztek mit?
-
biker
nagyúr
válasz
Bandit21 #6428 üzenetére
ma átállítom. Amúgy ha akartok dumálni is közben, akkor a discordomon van egy hangcsatorna, ott lehet gyülekezni
-
Annyi módosítás kéne talán - ha lehet - hogy a 20 percesnel az idő gyorsítás ne legyen akkora.
Kb 4 körrel a vége előtt jött az eső.
2 kor csöpög
1 kor vizes óvatos
Majd az utolsó körre elállt.Épp kiírta hogy wet optimum és el is állt.
Persze a valo életben is van 4 perces eső de talán jobb lenne ha a 20 as alatt ha változik is, maradjon úgy.De amúgy tökéletes még így is hogy ketten voltunk.
Nekem a jobb mutato ujjam be van gyulladva legközelebb péntek este jövök. Akkor jön a Fiam is meg a 2 Gokartos haver
Négyen tehát alapból leszünk!
Biker be tudod állítani esetleg hogy suzuka legyen pénteken fixen?
Akkor tud mindenki készülni max az időjárás kavar be de az úgyis jó.
9 körül mehetne a dolog.
Tegnap volt még ott egy Zoli pár körre, jöjjön máskor is. -
biker
nagyúr
hát egy ideje van, hogy elered, és még 3 kör mire kiírja wet optimum, de még akkor is lehet slicken jobb.
Amikor változott, kimentem egy csepergő esőre ami 10p múlva elállóra volt jelölve, esőgumi, mág a felvezetőn elállt, innentől 10perc alatt 34psi és 120fokos lett a gumi
az nyert aki slicken kiment -
Debilon
addikt
a biker által indított szerveren van valamilyen rating vagy hasonló megkötés?
lehet benéznék, de nem vagyok eleresztve semmilyen statban sem jelenleg
-
Franklin
addikt
Hogyan tudunk haverral együtt multizni? Akár botok ellen is.
-
-
Franklin
addikt
Sziasztok,
Írta valaki nemrég, hogy billentyűzettel játszhatatlan, most vettem meg a játékot, mert akciós Steamen (12 EUR), és teljesen jól játszható bill-lel is, külső nézettel, automata váltóval, tökéletes játék meló utáni szórakozásra, ha már valaki unja a Forzát...
Ja és tök jól fut, full HD, minden High, 200+ fps (i7-11700K + 6700XT)
-
válasz
RobbyJr #6404 üzenetére
Egyrészt úgy legyen másrészt meg...
Srácok nemar.
Szar az lfm. Ok.
Publicon hülyék vannak. Ok.De van "saját" szerverunk. A kormányos topicban a táblázat alapján legalább 50 aktív ph-s van.
A fele csak acc,-zik.
Ha heti 2x annak a fele ott lenne akkor is tizen kéne este körozzunk! -
biker
nagyúr
az 1-2-3-4-5 sorozat, és valóban ki lehet számítani azt a valószínűséget is, hogy mennyi a valószínűsége hogy sorozat lesz a kihúzott öt szám, és ez esetben mindegy, hogy 23-24-25-26-27 az öt szám, vagy 85-86-87-88-89
és azt is, mennyi a valószínűsége, hogy sorozat lesz ÉS egymást követően is húzzák ki?Ám, lottó szempontjából, mindkettő lényegtelen. 5 számot kell eltalálni, ebből a szempontból lényegtelen, hogy egymás utániak-e, és az is, milyen sorrendben húzták ki őket.
A nyeremény csak arra szól, eltalálod-e az öt számot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Egér probléma
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- PS Plus előfizetések
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max