Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fujifilm X
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Raspberry Pi
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
sith7
félisten
ok
mercenary
Az megy, ha kérem , ha nem jönnek ezek, mintha muszáj lenneMúltkor egy erődöt pucoltam éppen, amikor 3 is jött ... ott azért volt futás , falon átmászás, íjjazás, futás minden, mire mind a 3 -at lenyomtam ...
Most is volt egy küldetés, gyújtsak fel 4 supply - t /olyan nagy épület, magtár talán/, erre 0 - ról 4 - es bounty lett, már jött is 2 piros sisak a távolban ... itt mentettem el tegnap este
-
VTom
veterán
Én nem mondtam, hogy törd be, az elszórni kifejezést használtam
kb. 30. szintig eladhatsz mindent, úgy emlékszem valamikor akörül kezd el kipottyanni egy-egy szett, amivel már érdemes kezdeni valamit.
Egyébként minden kell majd, pénz és nyersanyag is.A mercenary vonalat érdemes csinálni, mert ahogy feljebb kerülsz a ranglétrán, a tier bónuszokkal feleződnek az árak és a nyersanyag igények a kovácsoknál, és a hajófejlesztésnél is.
-
sith7
félisten
Olyan problémám van, hogy sosincs elég pénzem
Ahogyan javasoltátok, mindent betörök, minden küldetést felveszek, megcsinálok, ennek köszönhetően lvl 26 vagyok, de még mindig csak lvl 21 - es területen vagyok a fentiek miatt.
Szintén a fentiek miatt a cuccaimat muszáj fejleszteni, mivel lvl 21 es drop - pal már nem nagyon tudok mit kezdeni , így mindig elfogy a pénzem, sőt minden cuccomat nem is tudom felhúzni, + statot rátenni esélyem nincs
Alapanyagok vannak /fa , bőr, vas, kő stb./
Mit csinálok rosszul ?
-
myckey
veterán
Millió meg egy hasonlóan megkapó jelenetet/képet lehetne még rögzíteni.
ez csak 1440p nem is 4k sem hdr...felhő sem max, és nem is adja egy az egyben vissza az in game állapotot.Nagyon hiteles, akinek kedvére van az ókori görög téma, és elkalandozik a mitológiában, beleéli magát, annak különösen pozitív. Nagyon részletes, és kidolgozott az egész játék.( kézzelfogható dolgoktól kezdve, a háttérinformációig )
Egyik pillanatban még azt nézem, miként takarítják be a termést a lakosok, az olívafákról ( ahogy az a korabeli tárgyakon lett megfestve )
Aztán a folyóparton figyelem az algás kavicsokat és köveket, meg az egészet összességében.
Mindezek után megoldok egy feladatot, ami összefüggésben van az adott területtel ( de ez csak egy szimpla tábláról felvett megbízatás ) , majd kimegyek a Jón-tengerre és előbb a fenti látkép fogad, -közben Barnabas mesél nekem egy sztorit a szirénekről, majd az egész átcsap egy oltári nagy viharba....Sötét, ködös, villámok mindenfelé és szakad az eső , közben meg háborog a tenger és Barnabas előhozakodik Posseidonnal meg Atheneval, és hogy most jól próbára tesznek minket az istenek.El lehet veszni az egészben, ez benne a szép.
-
AshaNoR
tag
Nagyon köszönöm nektek a gyors választ, én is így szoktam toborozni, csak olyan ritka a legendás karakter nálam, eddig egyet sikerült gyujtenem, de akkor ráfekszem a témára. Egyébként imádom a játékot, elképesztő a latvanyvilag már ps4 slimen is, és elkepesztoen tartalmas, rengeteg idő mindent megcsinalni benne. Sokan szidják az ubit, de szvsz nagyon jó játékot tettek le az asztalra az originsszel együtt.
-
myckey
veterán
-
myckey
veterán
válasz
AshaNoR #2785 üzenetére
Ahogy írták, NPC karaktereket lehet toborozni a hajóra....Vagy interakció/feladat után jön a lehetőség, vagy kevésbé humánus módon "győzöd meg" őket.
Én mostanság a kevésbé emberséges típus vagyok, hátulról lecsapom, aztán kifizetem és ott van a tagok között.
Felajánlja a játék a lehetőséget.
A történet elején van, egyik küldetésnél kell első körben toborozni asszem, utána már menni fog.Szürkerombusz küldik jönnek random módon....
Van ami homokórás és időhöz kötött, van ami elágazó nyíllal jelenik meg . A nyilas az összefüggésben van a tetteinkkel.A tábláról felvehető feladatokat érdemes mind begyűjteni, elfér és menet közben egyiket vagy másikat akár odafigyelés nélkül is teljesítheted, nem kell rágörcsölni.
Én szoktam foglalkozni a szürke/ hétköznapi npc feladatokkal....jól adja amire szükséged van, és egyik másik pillanatok alatt megoldható... ismerkedek a helyiekkel-tartománnyal is .
-
tibaimp
nagyúr
Azt hiszem értem, mire gondolsz, és egyetértünk.
AshaNoR: azok nem fogynak el! Illetve arany legénységet a főszál előre haladtával tudsz majd szerezni bizonyos fő NPC-k csatlakoznak, de van olyan mód is (én ezt nem csináltam), hogy át lehet állítani katonákat, akik aztán neked dolgoznak. Ha jól tudom, mögéjük kell lopakodni és nem "le assassinolod", hanem elkábítod, ha jól emlékszem az E betű. Az a gond az így szerzett legénységgel, hogy pénzért vannak a hajón, amiből így is kevés van.
Ha nem így van, javítsatok ki.
-
AshaNoR
tag
Sziasztok, 2 kerdes:
Az elszórt NPC-s küldik (rombusz jelű) egyszer elfogynak, vagy ismétlődnek?
Hogyan lehet szerezni legendás legénységet (arra gondolok, amiből 4 lehet a hajón) ? -
myckey
veterán
-
vjacintka
tag
Sziasztok!
Nos már csak két kultista maradt. Aspasia a főfő és Diona...kérdésem a következő:
-hogyan tudom likvidálni Dionát, hogy mehessek aztán rá Aspasiára?
Szinte minden küldetést megcsináltam Kytherában, de nem igen tudom, hogy merre tovább.
Vagy itt valami nyomot kellene keresnem esetleg?
Avagy van egy fix pont, ahol megtalálom már?
Igazándiból még nem fedtem fel(Unveil), csak ugye, már küldtétek, hogy melyik kultistához mi a megoldás, ergó ebből kifolyólag tudom, hogy már csak ő maradt.Előre is köszönöm?
-
tibaimp
nagyúr
Ha jól emlékszem, az is igaz viszont, hogy például 2 arany tárgy, az egyik lv10-es , a másik lv50-es, a karakter meg lv51-es, mind a két arany tárgy felfejlesztési költsége ugyan annyi lesz, nem számít, hogy az egyik esetben 41 szintet, a másik esetben meg 1 szintet emel az upgrade.
Majd megnézem, hogy így van-e!
-
myckey
veterán
Megnéztem az Upgrade költséget.
Növekszik.
Szimpla bot, 8 szintet lépve, kb 1400 drachma volt.
Egy szintnyi különbözetnél, 300+ drachma most.Arany íj, kb. 6500 drachma volt 9 lvl különbségnél.
Most 10 szintes eltérésnél, 7205 drachma lett.Lila dárda vagy lila kard, 7 szintes eltérés, és kb 3700 drachma volt.
Most 8 szint különbözet, és 4323 drachma lett.Haladni kell Mercenary ranglétrán, aztán közben figyelni a kovácsnál mire és milyen kedvezmény van.
-
s4hu|SyD^
addikt
Lehetne csiszolni a játékon bőven amúgy. Alapból a shader-ek meg a filterek nem az igaziak. Tűz és az ég is látszik, hogy azon csúszik el. Viszont a tűz nagyvárosban durván leszívja az fps-t este pl. Majd ha mindenki eljut nagyvárosba észre fogja venni.
Azt hiszem Odyssey-t és az Origins-t egy időben fejlesztették szóval nem igen van grafikai különbség. Részemről az Origins szebb volt, az Odyssey kissé elnagyoltabb, de maga a környezet nagyon szép.
FarCry engine és a Div2 alatt lévő Snowdrop is nagyon jó. Nem értem miért dolgoznak ennyi engine-el. Nyilván mindenhol van limitáció. -
myckey
veterán
Nem ugratnék én, de ha egyszer ugratni kell, mert kergetnek......
Nem mindig jön össze a kieszelt koncepció .Jaja !
Láttam én is ezt a bárhonnan is leugrok dolgot...mert nem reális.
Ez egy real/fantasy mitológia stb ötvözet.....engem ez nem érdekel.Hagyd már, mióta megvan a képesség, nem győzök ugrálni a karakterrel, annyira jól meg van csinálva az animáció meg a földetérés, ráadásul ott van a földetérésnél a plusz képesség is
-
VTom
veterán
-
myckey
veterán
"Baj" az nekem sincs, falnak nem megyek .
De állatoknál nekem van ami nem van az ínyemre, szépen szólva. Kedvencem, mikor a lóval "leugratok" aztán szabadesés
Karakter / karakterek annyira nem is izgatnak, csak ha nagyon szőrszálhasogató akarok lenni.
De összességében az egész annyira "idegesít vagy zavar" mint a felhő vagy tűz pixelek, esetleg távoli domborzat...... semennyire, mert leginkább az ellenkező oldal feledteti az apróbb hibákatA fejlesztés az egy érdekes dolog, biztos lehetne finomítani meg csinosítani a jelenlegi motort.
Leginkább tudod minek örülnék, ha lenne Vulkan leképző
Mert ez nekem feküdne, és hagynák a DX 11 et már a fenébe.
De BreakPoint is megkapta és nyilatkozták hogy Odyssey is képes lenne rá, csak nem tudom tervben van -e..... -
myckey
veterán
válasz
tibaimp #2765 üzenetére
Na, a textúra betöltésbe én is belebotlottam már, igen. Ez kiverte a biztosítékot, meg a lefagyás is. De elmúlnak meg nagyon nagyon ritkák, text. problem konkrétan egyszer volt csak, ami durva volt, viszonylag.
Ez amit mutatsz, ez is annak tűnk....de ha nem töltöttbe, akkor nem. Akkor ez ilyen
Ott maradt, valaki elaludt menet közben aki rajta munkálkodott, nem lehet minden tökéletes.
Majd figyelek, hátha én is megtalálom, elvégre is mindent körbejárok elég szépen
De nekem továbbra sem volt még borzasztó a megjelenésben, már ami úgy is maradt, csak azok amiket már felhoztam. Esetleg még a vízesés...talán még ezt dolgozhatták volna a, többihez viszonyítva.Igen, hajózásnál én is át szoktam törni a testet, de már csak a végén, mikor olyan állapotban van az ellenséges gálya.
Egyelőre még nem vagyok olyan szinten, hogy egy az egyben megcsináljam ezt, mondjuk a kereskedelmi ladikokat még nem néztem meg, lehet azokat már most is ketté bírom szelni, kapásból. Majd megnézem !A falusiak is bosszantóak tudnak lenni, jaja. "Kiidegelnek," mikor belebonyolódom valamibe, aztán jön az egész populáció
Ezek a részecske "dolgok" egész szépek és tényleg változatosak, passzolnak az egyes területhez. Az erdőben is szuper, ahogy beszűrődik a napfény és mindenre is árnyékot vet stb...ehhez ha hozzájön a ködös-párás, vagy egyéb ( például: füstös kiégett háborús környék ) .... akkor remek az összhatás.
Nekem ugye annyiból más, hogy én már a totál csomaggal dolgozom, ez már peccselve van meg egyebek.
Az AA és DoF meg -reshade kamu HDR- pedig nekem jobban fest, a kezdeti játszadozásomhoz képest, ahol másképp állítottam össze. Mostanában még a Felhőt állítottam VeryHighra, küszködik a rendszerem.De hát az élmény kárpótol érte. A játékmenethez meg nem kell nekem 120 fps, de még 60 se.
Az animáció lehetne jobb is, igen. Ez is feltűnt az elején, amit mondtam is....igazából az állatok mozgása az ami néha furcsa, meg A LÓ
Karakterekkel úgy vagyok, hogy van egy raklap mozgás ami elég pofás lett, aztán megvan az összhang, de én nem is várom el, hogy egy ekkora területnél, minden egyes interakció tökéletesen megmunkált vagy kivitelezett legyen. Csálé és csámpás, meg bénácska, akkor olyan, max röhögök rajta. -
VTom
veterán
válasz
tibaimp #2765 üzenetére
Ez textúrabetöltés probléma, ki kellene, hogy simítsa a szögeket.
Az utolsó képeden a falu nagyon tetszett, itt volt ködben az egész, baromi jól nézett ki.
A megjelnéskor ezt hiányoltam a legjobban, nagon kevés volt a köd, füst, por az Originshez képest, és az egyik korai patchben tették be a játékba. viszont nagoyn jól adagolják, mert nem mindenhol ködös, füstös, hanem vannak ilyen helyek, meg vannak szép, napsütéses részek, ahol tiszta a levegő.
A világot szerintem zseniálisan megalkották, nekem ez a grafika elég is lenne a nextgenen, ha az árnyékok a teljes látótávban láthatóak lennének.Meg a krakterek arcai, animációi lehetnének jobbak. -
tibaimp
nagyúr
Nem semmi
Megtaláltam a képet, itt az az érdekes, hogy ez a kocsi (a fák és a 6 szög kerekei is), így maradt, szóval nem töltődött be, vagy íródott felül, ezt így felejtették
MÁS:
A hajózás során, volt nektek olyan már, hogy a RAMMING gépessége olyan nagy a hajótoknak, hogy simán "átgázoltok" az ellenséges hajókon? Imádtam
Csak ezt a képet találtam, ez csak egy kis hajó, de ezt a vége felé már nagyobb bárkákon is meg lehetett csinálni.Itt meg kicsit állatkodtam, pedig csak egy bárgyilkost akartam kifektetni, erre rám jött az egész falu, biztos volt nektek is ilyen:
-
myckey
veterán
Megnéztem ilyen ps4pro meg pc max set. játékmenetet, valóban nem vészes a különbség !
Mondjuk HDR lehet itt és ott is, persze ha van megjelenítő hozzá. meg valódi is.
Egyébként élesség meg textúrák ( távlati domborzatnál, inkább ) és árnyékok amit kivettem, a pc javára. Meg frame esetleg.Mondjuk én még kifejezetten csúnya dologgal nem találkoztam, leszámítva hogy tüzet felhőt pixelesnek találtam, pláne ha felraktam élesítést, meg némely távlati domborzatra is igaz ez.
De AA és DoF On , sharp kivéve reshadeből....így lágyabb lett az egész, természetesebb nekem, szebb, effektben is. ( Reshadeből csak kamu HDR maradt meg )
Egyébként ha a felhőt bírja a gép, az nagyon jól tud kinézni....tegnap is csak néztem ahogy jött a vihar, és gyülekezett a sötétség odafenn.De a méregetést, meg kinek mi tetszik mi nem ésatöbbi, be is fejeztem. csúnya világ ez. -
VTom
veterán
válasz
s4hu|SyD^ #2757 üzenetére
Nekem 199 kép van PC-ről (30 óra játékidő mellett
) és 86 PS4-ről (165 óra)
De PS-en már nem álltam meg minden sarkon, csak ha valami igazán szépet látok.Egyébként vannak helyek, amik kifejezetten csúnyák, műnek hatnak, vannak ahol meg leesik az állam.
Viszont a PC és a PS változat között alig van különbség. PC-n élesebbek a textúrák a natív felbontás miatt, és nagyobb a shadow map. kb ennyi. PS-en viszont a HDR bőven kárpótol ezekért. -
sith7
félisten
Nos nem adtam fel az athéni hajók keresését, végigmentem 2x a tengeren, de semmi.
Kimentem a szárazföldre, toltam egy háborút Athén oldalán, eredmény, csupa kék hajó mindenhol, piros szinte nincs is.10 - ből 7 megvan, a maradék 3 majd holnap ... kicsit felhúzták magukat a srácok, 4 -es szintű körözésem lett a tengeren, jött is 2*2 mercenary, de mint a hunok, hátrafele nyilazva meglett mind
... annyira meg nem voltam balga, hogy board - oljak, inkább 100 % - ra szétlőttem a hajókat, mind ment a hullámsírba
-
-
myckey
veterán
-
tibaimp
nagyúr
Ketten, hárman elkezdték a játékot, egyből felélénkült a topik!
Alig győzöm olvasni, hátha tudok segíteni -
sith7
félisten
de lehet nagyon félnek tőled.
Valószínű erről van szó
Nem adom fel
, keresem őket tovább
.. még van rá 5 és fél napom
szerk.
Aztán meg ha belebotlasz NPC karakterekbe bárhol, azoktól is oldjál meg feladatokat, jól adja érte a drachmat és a nyersanyagot, cserébe pillanatok alatt megoldható és helyben van , többnyire. ( szürke rombusz benne a két irányú nyíl vagy a homokóra meg stb )
Így nem szaladgálok hirdetőtáblához, mindig.
Ja és a nyersanyagokat is gyűjtsd, ha még nem mondtuk volna....mindent darálj be meg szedj fel és ha kell vegyél is meg.
ezeket így csináltam én is, de köszi -
myckey
veterán
Nekem is akad egyik meg másik frakció által birtokolt tartomány, itt is meg ott is....ütközeteket is ide oda nyerek, ahogy jön.
De én egyelőre találok kellő mennyiségű és eloszlású gályát.Próbálkozz, hátha beléjük botlasz...de lehet nagyon félnek tőled.
Ismétlem magam kb....
Magával ragadó a környezet,sokszor csak túrázok ez miatt...sok kis részlet, autentikus, utána lehet járni: artstation, vagy a kiadott könyv, vagy a hivatalos oldal stb....számos info van a bele ölt munka kapcsán.
Elfér itt minden egymás mellett, politika, dráma, művészetek, vallás, mitológia, tudományok, konfliktusok stb....
Origins is fantasztikus volt ezt illetően, is. Aztán a többi már csak ízlés kérdése sztm.Kellő tartalom van, így nem unok rá, mert változatos....ha nem fekszik mert olyan a kedvem, elütöm mással az időt, amiket írtam már.
A helységeknek is megvan a maga varázsa, amit írsz is. Meg lehet ismerni számos dolgot, ha fordít rá energiát az ember, én egyébként az olyan "alja" dolgokat is kedvelem, mint a pénz osztás vagy a portékák ide oda hordása, amik nem végződnek halállal.
Nagyon tetszik a narratíva, egész emberségesek a szituációk meg a legutolsó karakter is.
Mikor belebotlottam a Kultista mocsoknak ( aki az elején felbérelt minket ) a rokonába....aztán adott volna egy feladatot, mert hogy az ő hozzátartozója, és hogy mennyire ilyen meg olyan stb.....Én meg kinyögtem neki, hogy egyébként én küldtem át a másvilágra. Megszakadt a kapcsolatunkVagy a "jós" csajnak a rokona,( szerencsétlent ma is sajnálom
) ez is csak egy kis "semmilyen" feladat volt, de tök jól passzolt az egészhez.
Tetszik a választásnak a lehetősége is, nem forradalmi mert ismerős dolog, de örülök hogy van ilyen is, és tudok alakítani ezt és azt.
Volt egy "asszonyság", aki a családom kapcsán jött elő-adott helynél, mert ő is asszem részese volt a szörnyűségeknek....na vele kapcsolatban is csűrtem csavartam a dolgokat, de ez is nagyon jól passzolt a történésekhez, meg illett tartományhoz is.
De tudnék nagyon jó példákat hozni Kefalonia vagy Megara kapcsán is stb...
Igen, megvannak a sajátosságok. Nem csak az amit írtam már máskor ( populáció, gazdaság és környezet) hanem karakterek, történetek tekintetében is.
Bele tudok kötni a dolgokba, nem is egybe. Ezekből is írtam már.....
Grafikailag és technikailag is akad furcsaság, meg párszor le is fagytam már, bug is van még mindig....magába a világba is bele tudnék állni, attól függetlenül mennyire lelkesedem érte. ( erről is írtam talán )De, akárhányszor szembesülök olyannal, ami kevésbé nyeri el a tetszésemet ( szerencsére borzasztóan szélsőséges nincs , nekem ) mindig jön a mérleg másik oldala, és jönnek a pozitívumok, amik nem hogy elhomályosítják, hanem majdhogynem semmissé teszik a negatívumokat. Így aztán elégedettség marad hátra.
Nem kérdezted
Vegyél fel mindent, amit lehet....jaja.
Ami lejár az lejár, ne törődj vele. A nem időlimitessel meg majd foglalkozol amikor úgy adja kedved, csak mindig ahogy jól esik.
Aztán meg ha belebotlasz NPC karakterekbe bárhol, azoktól is oldjál meg feladatokat, jól adja érte a drachmat és a nyersanyagot, cserébe pillanatok alatt megoldható és helyben van , többnyire. ( szürke rombusz benne a két irányú nyíl vagy a homokóra meg stb )
Így nem szaladgálok hirdetőtáblához, mindig.Ja és a nyersanyagokat is gyűjtsd, ha még nem mondtuk volna....mindent darálj be meg szedj fel és ha kell vegyél is meg. Vagy valami ilyesmi.
-
VTom
veterán
Ja, az célszerű, mert sok a bounty, amit egyszer csak véletlenül bead a játék, ha megölsz valakit
Én minden területen felveszek mindent, de különösebben nem foglalkozok vele, ha olyan, akkor bekerül a küldetések közé, ha időlimites, akkor le fog járni, ha bounty, akkor meg egyszer csak megkapom. -
sith7
félisten
azt miért nem mondta senki , hogy a hirdetőtáblán mindig, minden küldetést fel kell venni akár egyszerre is ?
kipucolok 8 bandita tábort, erre adja a küldetést pucolj ki 15 - t ... köszi, 2/15 - n állok jelenleg
mondjuk nem időlimites, de akkor is -
VTom
veterán
mként mindenki azt hozza fel, hogy "szar" meg hogy "repetitív"
az elsőt nem is kommentálom, a másodikkal meg nem értek egyet. Nyilván millió erődöt, tábort lehet benne kipucolni, de nem kötelező.
A küldetések változatosak, nyilván a legtöbbnek a vége az, hogy valakit meg kell ölni, valamit el kell lopni, valamit ki kell nyomozni, de melyik játékban nem ez a vége a küldetéseknek?
Ami nekem nagyon tetszik, az az, hogy egy-egy területnek írtak egy saját történetet, és mellékküldetésekkel derülnek ki dolgok, megismered a helyieket, segítesz rajtuk. Aztán ez lehet egy összeesküvés leleplezése, vagy akár csak egy családi dráma megoldása.Én biztos, hogy még jó sok órát bele fogok tenni, csak érkezzen meg a PS5
Ja, és át lehessen vinni a PS4 mentést, különben megbangulok, az biztos. -
sith7
félisten
köszi a válaszokat, komolyan mondom, még a lvl 46 - s területhez is odamentem, ami athéni, és ott is bementem a kikötőbe, ott se volt semmi ... a part mentén is körbehajóztam, de semmi ... lehet az lesz , "csinálok" még egy háborút az athéniak oldalán
-
myckey
veterán
Igen, így igaz.
Én ezt fejelem meg a sajátos igényeimmel, amiben kamatoztatni tudom a több lehetőséget.Mindhárom kasztot használom és vegyítem is őket, meg építek rá öltözetet fegyverzetet, amivel tudok dolgozni. Attól függ, milyen feladatokat látok el vagy milyen a hangulatom környezet stb...
Mellé lesz még 2 másik is, csak mert ki akarom használni és látok ebben is rációt, "cuccos" ügyileg.
Biztos is hogy sok sok órát el lehet vele tölteni, már csak felhasználó függő az egész, miként éli meg.
Van aki hányingert kap, van aki meg elmerül benne...meg van persze olyan is, aki szarik bele, pörgessük ki, ha már megvettük stb....
Természetesen nem lesz ugyan az az élmény, meg egyértelműen a játékról alkotott képet is befolyásolja. Nincs ezzel baj, csak senki ne akarjon semmit lenyomni a másik torkán.
Ezt csak úgy mondtam, függetlenül a beszélgetésünktől.(#2744) sith7
Linkel óvatosan, csak fél vagy negyed szemmel néztem, nem akarok lelőni magamnak semmit.
De hasznos az tuti.Próbálj meg olyan terület körül vadászni, ahol Athén az irányító fél.
Nekem az általam leírt térségben + Korinthoszi-öböl....ilyen és olyan felségjelzésű tartomány is van, egyelőre vegyesen mozognak körülöttem a gályák .
Kikötők környéke esetleg frekventáltabb lehet.. -
VTom
veterán
Az Odyssey-ben mélyebb az RPG háttér, itt jobban számít, hogy milyen képességeket fejlesztesz, milyen karaktert építesz fel.
Én alapvetően assassin/hunter vonalat fejlesztettem, nekem a lopakodós, távolról lenyilazós stílus jön be itt is, de az assassin vonalon is vannak olyan képességek közelharcban, amik nagyon jók.
Az biztos, hogy az Odyssey sokkal mélyebb, mint az Origins, itt érezhetően arra ment a Ubisoft, hogy rengeteg időt el tudj tölteni kalandozással a világban. -
myckey
veterán
Originsben nekem egy idő után túlságosan darálás ment, ahogy írtam is...Berserker mode on.
Ágyékkötőben meg darab husánggal végigmentem a világon, is. Tákoltam ezt azt, mert jól nézett ki a karakteren, de nem volt életbevágó, sokat nem dobott játékmenetben.
Hardon.Itt, ha hard + szintezem az ellenfeleket, teljesen más élményt nyújt nekem, mintha nem tenném. Látok értelmet abban, hogy mélyebb a karakterfejlesztés és a képességek is jobban kijönnek.
Kézenfekvő, hogy változatossá tegyem a játékstílusomat a rendelkezésre álló kasztok szerint, vagy a harcrendszer miatt nagyobb figyelmet fordítsak a fegyverzetre is.Így összességében, lényeges pluszt és élményt ad az egész program. Nekem.
A kikapcsolódás az maximálisan megvan, látszik a beleölt óraszámomból meg a haladásomból stb....nem az elhalálozások miatt van olyan állásom, amilyen. Ha még ennél is jobban kikapcsolódnék, 100 óránként haladnék pár százalékot...ami persze nem lenne baj
Egyébként próbáltam már nightmare fokozatban is... egyelőre hanyagolom, majd ha nagyon tápos leszek 1-200 óra múlva
Szólva, ezért is jó ha van lehetőség egy játékban, mindenki megtalálja ami számára jó.
Persze hozzátartozik, hogy nálam általában a játékokban nehéz vagy legnehezebb szint megy, és nagy Souls rajongó vagyok.
(#2741) sith7
Én általában Phokis, Jón -tenger és Kefalonia környékén megtalálom, ami kell.
Egyébként ha késbb, elakadnál, vagyis inkább nagyon keresnél valamit....
AC:Odyssey Interactive Map -
-
myckey
veterán
Na, én 60 órával vagyok 22% on meg 12 % térképen
Manapság nagyon ritkán jutok rá Fő misszióra, de még a kiemelt feladatokra is...annyi mást is tudok csinálni az egészben, meg a lakosokkal is mindig foglalkozom, akár ha csak beléjük botlom is, nem is én megyek a hirdetések után....
Nem lesz ez vége, soha
-
myckey
veterán
Ez szubjektív, kinek mi a kínlódás
Mindenkinek más és más a játékélmény, azt kell választani ami a leginkább megy az ízléshez és mindenhez.
Ezért is jó hogy van lehetőség, van lehetőséged dönteni és lehet örömködni, hogy van.Egyébként én sem haladok gyorsan Odysseyben, teljesen más felfogásban csinálom mint Originst.
Nem is tolom túl a programot sem....sokszor csak a világ miatt lépek be, nézelődöm és alig avatkozok be a történésekbe.
Aztán kilépek, hogy alig tettem hozzá valamit az előrehaladáshoz, vagy semmit sem, sokszor.
De ez okoz örömet,
na ebben semmi nehézség és idegörlő nincs.Erre fel mondom, lehet nem is érek a végére, de leginkább egy kalandnak fogom fel, nem is kell hogy vége legyen
-
myckey
veterán
Olyan külföldi véleményt is olvastam, az upgrade költség kapcsán....hogy 5 szintig növekszik a ráfordítás mértéke.
5 szintkülönbség után beáll, és nem kér többet semmiből.De olyat is láttam, aki szerint nem döntő a szint mértéke.
Mindegy hova kell felfejlődnöd.Nekem van pár ilyen olyan dolgom, ránézek majd, hogy változik arányaiban, ha változik egyáltalán.
Annyi biztos, hogy az általános, meg kék és lila sárga -bármi is- jóval többe kerül...lépcsőzetesen.
17es "noname" bot, harmad annyiba kerül mint a 23-as arany íj. kb. 1000 vs kb. 3000 dr.
pedig előbbi 8 , utóbbi meg 1-2 szintre van tőlem.
16-17es gold íjam, 6 -7000 dr lenne....Mindenesetre én csak játékmenetre megyek rá, mikor fejlesztek, ahogy leírtam.
Mármint ez dönt.Originsben megszoktam az 5-10 szintes fejlesztést, itt is erre álltam rá, nem figyelve különösebben a nyersanyagokra, meg összegekre.
Talán most "kicsit" nagyobb figyelmet fordítok rá, tehát van hogy sűrűbben bemegyek kovácshoz, mert más a karakterfejlesztés, komplexebb a harc és a karakterben több lehetőség van inventoryban.
Valamint szinteződnek hozzám az ellenfelek, nem tudom olyan könnyedén eltiporni a lényeket. Azért állandóan a saját szinteden állóval, vagy fölé kerekedővel...hardon, nem mindig sétagalopp. Bármi is legyen a felállás létszámban, meg ellenlábas minőségében.
Esetemben.Mercenaryt nem is nagyon tornázom fel, sőt inkább levadászom a felbérlőket, ha tehetem.
Inkább kijelölök zsoldosokat, és én magam megyek utánuk, ha kedvem úgy tartja. Tehát ált.1-2 szintben van a körözésem. De sokszor tiszta vagyok. -
s4hu|SyD^
addikt
Hard-on játszva, ha 10 szint különbség van a felszerelésben már érezhető, hogy gyenge vagy. Én is 10 szintenkként fejlesztettem. Akkor úgy még 5 szintig nagyon erős voltam. Egyedül a pajzsosak meg a rangban nagyobb katonák a kihívás. Sima Mercenary is pár ütés egy CHC, CHD build-del. A Hard inkább azért hard, mert ha megütnek akkor 1-2 ütés és reload, de 5-10 emberrel úgy is lehet harcolni illetve 3 Mercenary kb. Több már nekem is sok volt. Általában én 4-5-ön tartottam a körözést, mert szerettem a Mercenary vadászatot. Oda kell figyelni. Akinek nem kell a stressz ott a Normál viszont az tényleg könnyű.
-
-
tibaimp
nagyúr
Nem akarok kötekedni, de nem úgy van, hogy teljesen mind1, hogy 1 szintet vagy 20 szintet fejlesztesz a cuccon a kovácsnál, akkor is annyiba kerül?
Ha jól emlékszem így van!El kell érni a TIER ?? ,nem emlékszem hányas szintet, akkor 50%-al csökkenti a kovácsnál a fejlesztési árakat!
-
-
myckey
veterán
Én még bírom idegekkel.
De elég más, mint Origins.
Ott a közepe vége fele már bizonyos helyeken, rendesen Berserker mode-ban adtam elő magam....
Odysseyben, hardon......
Akárhová megyek, oda kell figyelnem mert állatok, falusiak meg egyebek....hát rendesen átküldenek Hades eléMég bírom ,mert nyugtatom magam, hogy ez így jó nekem ,és van kihívás meg reális hogy nem vagyok berserker ésatöbbi.
Meglátjuk, meddig bírom....
Néha azért már hiányzik az önfeledt pusztítás.Vagy csak lentebb veszem a szintezést, és egy kicsivel jobban alám sorolja be az ellenfeleket, arra alkalmas területen, ez is jó opció és valamennyire mindkét elképzelésemet támogatja.
-
sith7
félisten
köszi a válaszokat mindenkinek
Célszerűbb szintenként felfejleszteni, kevesebbe kerül úgy.
régebbi hsz - ben arról írtatok, hogy ugyanannyi a fejlesztés költsége, ha 1 szintet fejlesztek, mint ha pl.: 5 - t , és ezért nem éri meg szintenként, mert akkor többe kerül ... akkor ez már nem így van ?
-
myckey
veterán
Őszintén szólva, én Originsben szoktam meg ezt a fejlesztési módszert.
Megtartottam a legszimpatikusabb fegyvereket ( nem feltétlen a mutatókra kell gondolni ) és olyan 10 lvl körül elmentem kovácshoz, aki meg legombolt frankón.
De, nem éreztem szükségét, hoyg előbb áldozzak rá, mivel elboldogultam a harcok során .Viszont itt Odysseyben nehezebb a dolgom, alapból is, meg mert állandóan szintezi az ellenfeleket hozzám ( tudom lehet állítani, de hagyom alapon, ne legyen könnyű a játék-Hardtól függetlenül ) , így aztán lehet jobban járnék azzal amit javasolsz......szintenként upgrade .
Kipróbálom !Igen, ez nagyon tetszik....már írtam is.
Szeretek változtatni a játékstílusok között, és így jobban bele is élem magam az adott szituációba, autentikusabb.Nekem tuti lesz 5 szett....
Mercenary/warrior
Hunter/traveler
Hassasin
GoldHero
meg amit kitalálok még... -
-
myckey
veterán
Ne is még, majd ráérsz ha már jobban belegabalyodtál az egészbe, vagy egyáltalán érdekel a karakterfejlesztés része, látod a hasznát meg valami nagyon megtetszik stb.....
Engem a ruhák - fegyverek meg képességek nem is nagyon izgattak az elején, mert nem használtam ki a benne rejlő lehetőséget.
Írtam is, hogy nem mozgat meg a dolog, de aztán elértem egy szintet, és ráfeküdtem.Most meg már mindenre is külön holmit akarok.
Mondjuk fegyvert, ha valami bejön ( ezért azért, bármiért ) 5-10 szintenként fejlesztgetheted, vagy rakhatsz rá perkeket .....
Itt esetleg tarthatsz meg, ha úgy adja az egyéni ízlés. A fejlesztés meg pénz és egyéb kérdése is... -
VTom
veterán
-
sith7
félisten
köszönöm a választ mindenkinek
-
myckey
veterán
Én a ruházatot nem fejlesztgetem, jön abból mindenféle, sőt be is darálom őket mert alapanyagok kellenek.
Pár darabot meghagyok, ízlés szerint, aranyakat pláne ( gyűjtögetem majd a szetteket, ha nem is használom fel , akkor is )
De felhasználásra a lila jobb lesz perkek miatt.Fegyverzetet szoktam kb. 10 szintenként fejlesztgetni....de ezekből is csak azokat hagyom, ami megtetszik, ilyen olyan okok miatt.
Én 5 különböző felszerelést akarok, játékstílus egyebek okán.
Kinézeteket váltogatom, szerencsére statok maradnak, ez a "Visual" opció klassz.Főként lilákat rakosgatok össze mindenféle területre, arany meg inkább kirakatba megy-vitrinbe.
Ruházatot majd itt is sztm a későbbiekben hagyok meg, vagy fejlesztek....lvl 40-50 környékén sztm.
Egyelőre arany dolgok kivételével, mindent is bedarálok, meg egy egy fegyvert tápolok/hagyok meg.De egyébként írtak már páran erről arról, ki és hogyan állt hozzá a fejlesztéshez/lootoláshoz/perkekhez meg szettekhez egyebekhez..... sztm valamelyik kulcsszó a keresőbe, biztos ad releváns találatot
-
sith7
félisten
Ha van egy lvl 12 - s sárga , meg lila cuccom, azt fejlesszem folyamatosan a kovácsnál, vagy hagyjam, majd magasabb szinten is esni fog lila, meg sárga ?
-
-
myckey
veterán
Mikor belebonyolódtam a kultistákba, adott volt egy karakter az adott területen, aki segített oda bejutnom, közéjük.
Vele nem valami barátságos módon kommunikáltam, mert nem voltam olyan hangulatban, meg egyébként is szerencsétlen karakteremnek volt már elege,
Nem tudom, hogy ebből kifolyólag-e ( lehetett volna dönteni, milyen módon diskurálok...) de ez a személy, nem maradt túlságosan egészséges a későbbiekben, konkrétan találkoztam vele ismét, mikor is azok a mocskok...........csak sajnos nem tudtam közbeavatkozniEz ugye központi esemény volt,
de mikor a történések abbamaradtak, beleszaladtam a karakter rokonjába, aki hát....nem volt túl boldog ( érthető módon ).
De aztán enyhíthettem a bánatán, örömömre !Ez egy sima szituáció, adott térséget illetően. Nem "aranyozott" Main, meg nem is Side quest.
Hozzátartozik a világhoz és a benne élő karakterekhez...még csak nem is hirdetőtáblán vettem fel a megbízatást.Na ezért is haladok lassan, és figyelek mindenre. Aztán lehet soha nem érek a végére, de akkor is bőven megéri minden egyes alkalom, mikor kellően bele tudok merülni és pozitív élményekkel gazdagodom.
-
myckey
veterán
válasz
s4hu|SyD^ #2708 üzenetére
Ó, sajnos olvastam mindenfélét...valótlant, túlzót.Felszínes, és nemlétező ismeretek miatt....ami a program időszakát érinti és a játékot magát.De azért ilyen bizonytalan alapokra, felépítették a tényszerű érveket és irreleváns összevetéseket.Igen, a felhő és a tüzes dolgok olyanok, de mondjuk 1440p ben - Highon ( magasabbra nem merem rakni fps miatt a felhőt ) maga az égbolt is gyönyörű tud lenni, és nem veri ki a szemem a pixel...keresnem kell a "hibát".
A tűzzel kapcsolatban is írtam már ezt azt, nekem a játékmenetet érintő változtatás ( nem annyira piromán ) nagyobb pozitívum, ezen a téren.Igazból már egyik sem tűnik fel, teljesen hozzászoktam a milyenséghez, ezeken a területeken.
1440P felhő és árnyék High, többi max. AA is High és van némi DoF is -Low-.
A játék fotorealisztikus kb. nem győzök képernyőképet menteni, és még bele sem merültem teljesen a jóba , ahogy írtad is.Elején írtam hogy AMD contrast / élesítés ment nálam, "HDR" társaságában ( Reshade alól ). AA nélkül és DoF ( mélységélesítés ) nélkül.
Nos, elhagytam a kontrasztot és az élesítést, csak "HDR" maradt meg, és ráraktam az AA-t Higra, valamint a Depth of Field is megy ..... Így még jobb az összhatás, egy egy területen kevésbé lehet észrevenni a pixeleket és lágyabb/ simább az egész. DoF is ad egy két effektet.
Jó, jó. Ha okádék lenne, hozzá se nyúlnék, bármennyire is szeretem az ókori görögöket és magát az időszakot. Megvan Origins minőség, nekem, több nem is kellhet-ne, de azért...... van
-
myckey
veterán
válasz
tibaimp #2706 üzenetére
Van is mit csodálni, abszolút handmade érzés.
Szerte a világban, a sisak kidolgozásától kezdve,az út menti sziklákon át, a tengerben fellelhető állatokig ésatöbbi.....ArtStation tele van rengeteg ilyen dologgal, amiből lehet csemegézni, a részletek kapcsán. Egy egy kép után, számos másik nyílik meg a játék készítésével kapcsolatosan.
Vagy a változatos világ, eltérő lélekszámmal és gazdasággal, meg diverz környezettel -flórával és faunával.Teljesen jól el lehet veszni a részletekben, és magában a bejárható területben, ha kellően fogékony rá az ember, meg tisztában van/utána jár bizonyos dolgoknak a korszakkal kapcsolatban....
A philosopher plays Assassin’s Creed Odyssey ...ez is egy jó kis írás, más szemszögből tekintve a programra, és nem éppen butaság.
-
tibaimp
nagyúr
Igen, a bámészkodás az én esetemben is benne volt. Egy ideje rászoktam, hogy printscreen-t készítek az általam játszott játékokból. A 2. legtöbb kép darabszámilag, ebből a játékból került ki
(az első a Witcher 3
)
Például, mikor a madár körberepül egy-egy kitekintőt, mindig készítettem képet. Csodásak. -
myckey
veterán
válasz
vjacintka #2704 üzenetére
Én még nem tartok ilyen előrehaladott állapotban, de igen, leírás szerint, haladsz egyiktől a másikig.
Lesz ami sztori után nyílik meg, van ami ilyen olyan küldetés kapcsán derül ki....De nézzél utána, én jobban nem merülök bele, nem akarom magamnak lelőni a dolgokat....
-
vjacintka
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy hol/hogy tudok artifact fragment-eket gyűjteni?(eddig 6/9)
Azért lenne lényeges, hogy végre fel tudjam upgradelni a meglevő képességeim...Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- OLED TV topic
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Egy óra, két rendszer
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Eladó használt M2 Mac Mini - 8gb ram, 256 Gb ssd
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
- Eladó Apple Mini 6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest