-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
kmisi99 #2915 üzenetére
Én is rendszeresen használom a kínai panelokat.
BT ügyet nem ismerem, mert én ESP8266 alapú WiFit használok inkább. Az ESP12-E 680 Ft (!), és a lábak száma kivételével jóval többet tud, és sokkal kisebb. mint pl. az UNO. De szerintem az UNO is jó lesz.
A szervo vezérléshez elképzelhető, hogy szükséged lesz egy bridge-re -
fpeter84
senior tag
válasz
kmisi99 #2915 üzenetére
Nekem tökéletesen beváltak a kínai arduino klónok, csak megvannak a limitációik: a CH340g USB>soros csippes is jól működik, csak pár egzotikus projekttől esel el, ahol az eredeti atmega16U2 segédcsippen is lecserélik a firmware-t és őt is befogják valami célra, pl USB host - de ez tényleg elvont cél, arra inkább akkor egy natív USB-s leonardo-t kell venni. Másik limitációjuk hogy a legtöbbre olyan LDO kerül ami nem tolerálja a 12V feletti betápot, nekem 2 le is égett autóban... De vannak olyan klónok is amelyek tényleg 100%-os másolatok...
Szervó témában keress tutorialokat, hogy kell e még valami plusz kapcsolás vagy direktben ráköthető e a mikrokontroller lábaira...
Semmi lehetetlen nincsen a témában és nem is tűnik bevállalhatatlan mélyvíznek, csak fokozatosan építsd fel a különböző részeit (szervó vezézérlés, kommunikáció, stb) hogy ne legyen az hogy elveszel benne hogy az adott hibajelenséget mi is okozza a programod sok eleme közül...
@ (#2917) Teasüti
Üdv a mikrokontrollerek világában, és még mennyi hasonló lesz amikor elkezdesz picit mélyebbre túrni a vezérlők regiszterei között, hogy a látszólag tökéletes program valahogy mégsem azt csinálja amit vársz tőle, és akkor lehet soronként debugolni, kiiratni mindent hogy hol siklik ki a vonat
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- E-roller topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- Dobta az OLED kijelzőt a Honor MagicPad 3
- Okos Otthon / Smart Home
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- További aktív témák...
- SAPPHIRE Radeon RX 6650 XT PULSE 8GB + 1 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 645 G1 - AMD A6-5350M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Intel PC + monitor
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó (katt a szóviccért!)
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest