- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Vagy tényleg a max áramerősséggel kellene számolni a legrosszabb esetet?"
Sőt. Én még hagynék is rá pár %-ot.
Vagy próbáld ki gyengébb táppal, és empirikus úton győződj meg róla, hogy a gyakorlatban hogy bírja.
Még mindig nem írtad, mit építesz. Ha nem titok.
Neked kell tudnod, hogy a legrosszabb eset be tud-e következni (ti. az összes szervó max teljesítményen egyszerre dolgozik).Ha tényleg 0.5-1A közt vesznek fel, és ritkán megy 1A fölé 7,1V-on, akkor szerintem 6V-ra lekonvertált feszültségen 10A-nek elégnek kéne lenni 10 szervóhoz. Plusz kellene hozzá egy nagyobb kondenzátor, ami a hirtelen terheléseknél leveszi a terhet a tápról.
-
Én 2 v. 4db 18650 akkut feszültségszabályozó nélkül kötnék a szervókra, az adatlapjuk alapján 7,4V-ot el kellene viselniük. Két cellát sorba kötnék, esetleg még kettőt párhuzamosan, hogy nagyobb áramfelvételt is ki tudjon elégíteni. Egy ilyen 2A-es feszültségszabályozó egy pillanat alatt kiadná a lelkét, ha a 10 szervó egyszerre próbál meg fejenként úgy 1-2A áramot felvenni. Ha jól tippelek, itt 20A is lehet a csúcsfogyasztás szélsőséges esetben.
Mit építesz?
Egy ilyen cucc tápellátásához szerintem nem lenne túlzás akár 8db 18650 cella, 4x2 elrendezésben (7,4V). Ha van helyed.
Szóljatok, ha hülyeséget írok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged